- γνωμες για βιβλιο αποκρυφισμου - Περιοδικά - Βιβλία
Τι γίνεται όμως τώρα? Μου κίνησε πολύ την περιέργια μου αυτό το βιβλίο ( http://www.perizitito.gr/product.php?productid=26521 ), και παρακαλώ όποιος το έχει διαβάσει ή γνωρίζει κάτι άς ρίξει τα φώτα του. Το λέω αυτό γιατί δεν έχω πολλύ εμπειρία στα συγκεκριμένα θέματα αλλά 'πιστεύω' ότι μου συμβαίνουν περίεργες καταστάσεις και το συγκεκριμένο βιβλίο μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Αυτό που ζητάω είναι πληροφορίες.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Με εκτίμηση Σάββας.
Ότι έχεις ανησυχίες (ανάγκη για να γνωρίσεις) είναι πολύ καλό…![]()
Για το συγκεκριμένο βιβλίο δεν γνωρίζω κάτι, και αυτό γιατί πιστεύω ότι θέματα μαγείας δεν έχουν να προσφέρουν κάτι θετικό στον άνθρωπο…![]()
Βέβαια και να γνώριζα, τα «Φώτα» που ζητάς θα ήτανε ένα προσωπικό μου αποτύπωμα στην ψυχή μου, που θα ήτανε πολύ δύσκολο ακόμα και να ήθελα να στο «περάσω» .
Για αυτό το ποιο σωστό είναι να βγάλεις μόνος σου την προσωπική σου άποψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα…
Από εκεί και πέρα εδώ είμαστε για να το κουβεντιάσουμε…![]()
Από την αναζήτηση επάνω αριστερά αν γράψεις κάποιες λέξεις «κλειδιά» πχ, Μαγεία, Αποκρυφισμός, ξόρκια, κλπ θα βρεις αρκετά θέματα (λινκ) που μπορεί να σε ενδιαφέρουν για να διαβάσεις ή να συμμετάσχεις στον διάλογο .

πως και ενδιαφέρθηκες γι αυτο το βιβλίο....συνταγών, αντί ενός
βιβλίου που θα σου έλεγε τι είναι ο αποκρυφισμός και η μαγεία,
που κυκλοφορούν πολλά;...Θέλω να πω, για να ασχοληθέι κανείς με
κάποια ..τέχνη, πρέπει να μάθει την φιλοσοφία του και μετά την
εφαρμογή του...
Το να μπαίνει κανείς άμεσα σε θέματα εφαρμογών, μαγείας και
εξορκισμών, είναι έως κάπου επικίνδυνο..Πολλάκις διάφοροι
ασχολήθηκαν με εφαρμογές μαγείας, για να ζήσουν δυσσάρεστες
περιπέτειες, που κλόνισαν μέχρι την ψυχική τους υγεία..
Θα σου πρότεινα, να δεις πρώτα τι θέλεις και γιατί και μετά να
αναζητήσεις τα βιβλία που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αυτά που
αναζητάς...Η γνώση είναι καλή,η πράξη, άλλο πράγμα...
Λευκή και Μαύρη Μαγεία του Φράντς Χάρτμαν...Είναι ένα
θεωρητικό βιβλίο απο αυτό που αναζητάς, αλλά δίνει και
καλές κατευθύνσεις....
quote:Το βιβλίο που ανέφερες είναι εμπορικό "σκουπίδι". Το θυμάμαι να το πουλάνε σε πάγκους. Έγινε τώρα "περιζήτητο";;;;!!!
Γεια σας, ευχαριστω για τις απαντησεις, θα συμφωνησω και εγω με σας και το βιβλιο θα μεινει στο ραφι. Θελω ενα καλο βιβλιο για να παρω γνωσεις. Τι μου προτεινετε?
Δεν έχω καταλάβει τι βιβλίο αναζητάς ακριβώς.
Υπάρχει ας πούμε κάποια "Εγκυκλοπαίδεια των Ψυχικών Επιστημών" που μιλά για πολλά...
Θα έλεγα να φροντήσεις το διάβασμά σου να είναι ισορροπημένο (δηλαδή όχι μόνο βιβλία που προωθούν τον αποκρυφισμό, αλλά και βιβλία σκεπτικιστών που των απορρίπτουν και βιβλία που θεωρούν την ενασχόληση με αυτά "προβληματική" και επικίνδυνη. Έτσι θα μπορείς να σχηματίσεις γνώμη.
Επίσης τα βιβλία, επειδή υπάρχουν χοντρά λεφτά στο χώρο, καλό είναι να είναι κάπως παλαιότερα γιατί πολλά σύγχρονα είναι εμπορικά σκουπίδια (με αυτό εννοώ βιβλία που γράφτηκαν αποκλειστικά με σκοπό το κέρδος, γιατί πουλάει το θέμα, κι όχι για τη διάδοση των ιδεών και των γνώσεων (δεν υπάρχει βιβλίο που δεν θέλει να πουλήσει, αλλά αν το μόνο που ενδιαφέρει είναι οι πωλήσεις γράφεται αλλιώς και είναι συχνά άχρηστο - πχ "Το Μυστικό").