- Ξεκαθάρισμα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Zadok με λένε!!! Μάθε το πια... 
Λοιπόν, επί του θέματος τώρα:
1. Η θεολογία δεν αφορά συγκεκριμένη πίστη πουθενά και με κανένα σύνταγμα.
2. Προσωπικά, δε θεωρώ ότι θα είχα πρόβλημα να είμαι πχ. βουδίστρια και να διδάσκω ένα μωαμεθανό. Το μάθημα δεν είναι προσηλυτισμός.
Αν δεν μπορούσα να το κατανοήσω αυτό, τότε σίγουρα θα υπήρχε πρόβλημα.
Όταν συζητάς μ' ένα αλλόθρησκο φίλο σου, μπορείς και συζητάς;
Μπορείς να κάνεις μία θεολογική συζήτηση χωρίς να προβάλλετε μία δεδομένη πίστη;
Αν μπορείς, γιατί να μην μπορεί να γίνει το ίδιο και στα πλαίσια του μαθήματος του σχολείου;
Καλή μου, δε μας χωρίζουν τόσα όσα νομίζουμε...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

ZODAK!

ΚΑΛΑ,ΚΑΛΑ....ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ...ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ....ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ZODAK!ΝΑ ΣΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΖΕ ΕΤΣΙ?ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΣΑΙ?
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ....ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ!ΑΠΟ ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ!Η ΒΛΑΚΕΙΑ!ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΠΕΣΤΟ!
quote:
1. Η θεολογία δεν αφορά συγκεκριμένη πίστη πουθενά και με κανένα σύνταγμα.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΡΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΞΗ!
quote:
2. Προσωπικά, δε θεωρώ ότι θα είχα πρόβλημα να είμαι πχ. βουδίστρια και να διδάσκω ένα μωαμεθανό. Το μάθημα δεν είναι προσηλυτισμός.
Αν δεν μπορούσα να το κατανοήσω αυτό, τότε σίγουρα θα υπήρχε πρόβλημα.Όταν συζητάς μ' ένα αλλόθρησκο φίλο σου, μπορείς και συζητάς;
Μπορείς να κάνεις μία θεολογική συζήτηση χωρίς να προβάλλετε μία δεδομένη πίστη;
Αν μπορείς, γιατί να μην μπορεί να γίνει το ίδιο και στα πλαίσια του μαθήματος του σχολείου;
Καλή μου, δε μας χωρίζουν τόσα όσα νομίζουμε...
ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΙΣΩΣ ΕΙΧΕ...ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ!ΔΙΔΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ!
ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ!ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΓΝΩΜΗ!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ!
ΚΑΛΗ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ,ΟΤΙ ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ!ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ...
ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
Edited by - lencolas on 17/05/2004 22:03:15
στην ουσία νομίζω ότι δε διαφωνούμε.
Όλοι την χρυσή τομή πάμε να βρούμε...
Άλλος τραβάει λίγο από δω, άλλος από κει. Θα την βρούμε, πού θα πάει;
Κανείς νομίζω, δεν είπε ότι τα πράγματα είναι τραγικά.
Από κει και πέρα, επέτρεψέ μου να σου πω ότι αν διαβάσεις (που μπορεί να το 'χεις κάνει ήδη) το βιβλίο "Ο βασιλιάς, ο σοφός κι ο γελωτοποιός", θα δεις ότι μερικές φορές οι αλλοδαποί θεολόγοι μπορεί να είναι πολύ βαθύτεροι γνώστες (δυστυχώς για κάποιους Χ.Ο ) της ουσίας της θεολογίας.
Τα δόγματα φουντώνουν τόσο πολύ, που τα κλωνάρια τους κρύβουν τον Θεό.
Υ Γ.- Για σένα ZODAK. ![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
dimitris2,Λες:
"Δηλ. καλά τα είπε ο Χριστούλης, εμείς τι κάνουμε."ΤΙ είναι αυτά που "είπε" αγαπητέ? ΤΙ είναι αυτά που είπε και δέν είχανε ήδη ειπωθεί? ΠΟΙΑ είναι τα μηνύματα που έκτοτε βοήθησαν προς το καλύτερο την ανθρωπότητα?
Και τέλος, ΓΙΑΤΙ δέν γίνεται αισθητή η απουσία του?
Μήπως οι υπεραπλουστεύσεις τελικά δέν μας βοηθούνε και πολύ?
Ας πάρουμε ένα μήνυμα απ τα πολλά που βοήθησε όχι κομματάκι αλλά τη μισή ανθρωπότητα. Τις γυναίκες.
Ξέρεις τι είναι φίλε μου να πετάγεται ξαφνικά μια θρησκεία, θεωρία, ένα πράγμα τέλος πάντων και να λέει, ότι
ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΣΑΣ ΚΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΣ , ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ?
Η ΛΕΞΗ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΚΛΠ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΛΕΞΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΥΛΙΚΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΑ = ΠΑΝΩ ΑΠ ΑΓΙΟΥΣ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙΤΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Γιατί,
Άλλη η φύση του Θεού, άλλη των ανθρώπων.
Και η φύση των ανθρώπων, ανέδειξε σοφούς , ηγεμόνες , μεγάλα πνεύματα. Υπήρχε ανδροκρατία. Και υπάρχει και σήμερα.
Δεν μας συμφέρει τους άνδρες γιατί ο χριστιανισμός μας την έφερε.
Τι λένε οι άλλες θρησκείες για τη γυναίκα? Τι έλεγαν οι προ χριστού?
Τι έλεγε η γυναίκα π.χ. (μέσα της πάντα γιατί έξω της δεν την έπερνε να εκφράσει συναισθήματα) όταν ο άνδρας την είχε για τεκνογονία και μόνο, σκλάβα του κερατά και νόμιμα διασκέδαζε τον ερωτισμό του σε παλακίδες και ιέρειες?
Από ποιά φιλοσοφία βρήκε συνθήματα η γαλλική επανάσταση (άγια για μένα, στο θέμα της γυναίκας)?
Αλλά σε εποχή ανδροκρατίας πως να δεχθούμε θρησκεία που τοποθετεί τη γυναίκα υπεράνω ιερέων και σοφών?
Ποιο το ποσοστό των ιερέων που είναι γυναίκες;
καταρχήν μια διευκρίνηση. Η λέξη παναγία δεν σημαίνει πάνω από τους αγίους. Παν = όλον στα αρχαία ελληνικά. Άρα παναγία σημαίνει αυτή που είναι με το όλο της είναι αγία. Είναι όλη αγία.
Δεύτερον για το θέμα του κατά πόσο η γυναίκα είναι πάνω από τον άνδρα και τα σχετικά, σε παραπέμπω σε θέμα που έχει βάλει ο γάτος
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3985 και βέβαια ουδείς νοήμων άνθρωπος έχει μπει στη διαδικασία να απαντήσει.
Αυτό που διακρίνω για άλλη μια φορά πάντως, είναι αυτή η άγνοια που έχετε οι χριστιανοί για την ίδια σας τη θρησκεία. Δεν ευθύνεστε εσείς. Αυτοί που εντέχνως σας τα είπαν όπως ήθελαν, εκείνοι φταίνε.
Θα πρότεινα να μελετήσετε καλύτερα τα βιβλία σας για να κατανοήσετε καλύτερα το τι πιστεύετε τελικά. Δεν ξέρω αν αυτό ίσως αποβεί μοιραίο για κάποιους από εσάς ως προς τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις. Το σίγουρο είναι πως θα σας δώσει μια πραγματική εικόνα για τη θρησκεία σας...
-------------------------
...The Unerring Nereis...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
Δεύτερον για το θέμα του κατά πόσο η γυναίκα είναι πάνω από τον άνδρα και τα σχετικά, σε παραπέμπω σε θέμα που έχει βάλει ο γάτος
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3985 και βέβαια ουδείς νοήμων άνθρωπος έχει μπει στη διαδικασία να απαντήσει.
Αγαπητή Nemertes, το συγκεκριμένο θέμα έχει ξανασυζητηθεί σε τόπικ του Schwabe (αν θυμάμαι καλά). Δεν έχω πρόχειρο το λινκ αυτή την στιγμή.

quote:
Αγαπητή Nemertes, το συγκεκριμένο θέμα έχει ξανασυζητηθεί σε τόπικ του Schwabe (αν θυμάμαι καλά). Δεν έχω πρόχειρο το λινκ αυτή την στιγμή.
ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ZADOK!ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑ!ZADOK!ZADOK ZADOK!![]()
![]()
![]()
ΘΑ ΨΑΞΩ ΤΟ lINK KAI ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ!ΑΝ ΛΕΜΕ...
ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
ο λόγος που ανέφερα το θέμα είναι για να κάνω φανερή τη διάσταση απόψεων μεταξύ των ίδιων των χριστιανών, απόδειξη των λεγόμενων μου οτι και οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι για το τι πιστεύουν.
Αν ο φίλτατος Scwabe άνοιξε θέμα παλαιότερα, προφανώς δεν εξέφραζε τη χριστιανική άποψη -ή την αντέκρουε- οπότε δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτόν.
Λυπάμαι αν άφησα έξω την άποψη κάποιου άλλου χριστιανού...
-------------------------
...The Unerring Nereis...