- **[ΘΕΟΣ]**? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
έτσι ώστε να μας κάνουν να πάμε με τα νερά τους........
Ζήσε και φτιάξε το μέλλον σου όσο καλύτερα μπορείς,γιατί όταν δεν θα χεις πια μέλλον θα θυμάσαι το παρελθόν
quote:
Όσον αφορά θέματα θρησκείας δεν είναι λίγο αστείο να προσπαθούμε να βρούμε αποδείξεις?Η γνώμη μου είναι (τουλάχιστον όσον αφορά τον χριστιανισμό) ότι πρόκειται για μια θρησκεία με ανεπαρκής ιστορική βάση, τελείως αναχρονιστική όπου μόνος λόγος ύπαρξης της μέχρι τις μέρες μας δεν είναι άλλος από την ίδια την ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει. Πιστεύω πια ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που με επιχειρηματολογία ιστορική ή ακόμη και λογική (γιατί υπάρχουν και λογικά σφάλματα) προσπαθούν να κρατηθούν από την θρησκεία.
Εναπόκειται πια στην επιλογή του κάθε ανθρώπου να διαλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Και με αυτό εννοώ ότι αν κάποιος μπορεί να βρει την ηρεμία του και την προσωπική του γαλήνη ερμηνεύοντας με έναν δικό του τρόπο την κάθε θρησκεία δεν είναι κατακριτέο.
Φίλε-η Stl όσον αφορά το πρώτο ερώτημα θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί πιστεύω πως ο καθένας μας θα πρέπει να έχει κάποιον στον οποίο θα πιστεύει άσχετα αν αυτό στο οποίο θα θελήσουμε να πιστέψουμε είναι κάποιο άτομα κάποιο στοιχείο της φύσης ή ένα δημιούργημα της φαντασίας μας…με τα παραπάνω λόγια ταυτόχρονα συμφωνώ πως η αναζήτηση του θεού είναι έμφυτη μέσα μας διότι οι άνθρωποι από μόνοι μας είμαστε τόσο αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε κάτι που είναι πέρα από τις δυνατότητες μας πχ θανάτους αρρώστιες κτλ
Ζησε το τώρα... αύριο ίσως να είσαι αλλού
Ζήσε και φτιάξε το μέλλον σου όσο καλύτερα μπορείς,γιατί όταν δεν θα χεις πια μέλλον θα θυμάσαι το παρελθόν
quote:
Η,όπως είπε και ο Νίτσε,είναι πολύ μεγάλη η ανθρώπινη δύναμη για να την συλλάβει ο ανθρώπινος νούς και έτσι την αποδίδουμε σε κάτι ανώτερο.....
ισως και η δύναμη να μην είναι και τόσο μεγάλη μα ο ανθρώπινος νους
την κάνει έτσι ώστε να φαντάζει ταρέστια μπροστά στους απλούς ανθρώπους...
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
quote:
Μπορεί....Αυτά είναι πάντα σε θεωρητικό επίπεδο.Πολύ δύσκολο πράγμα το να καταλάβεις πλήρως τον ανθρώπινο εγκέφαλο.Ίσως και ακατόρθωτο.........
απο οσα γνωρίζω εμεις οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε ελάχιστο μέρος του εγγεφάλου μας κάποτε θυμόμουν και ποσοστό τώρα χάθηκε κάπου στα άδυτα των νευρώνων μου... είναι πάντως πολύ μικρό το ποσοστό... γιατί? ποιός μα εμποδίζει να χρησιμοποιήσουμε το υπόλοιπο ποσοστό???
quote:
απο οσα γνωρίζω εμεις οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε ελάχιστο μέρος του εγγεφάλου μας κάποτε θυμόμουν και ποσοστό τώρα χάθηκε κάπου στα άδυτα των νευρώνων μου... είναι πάντως πολύ μικρό το ποσοστό... γιατί? ποιός μα εμποδίζει να χρησιμοποιήσουμε το υπόλοιπο ποσοστό???
Κανείς δεν μας εμποδίζει να χρησιμοποιούμε ποσοστό του εγκεφάλου μας και αυτό που μάλλον θα εννοείς είναι το 10% που λέγανε. Ομως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι χρησιμοποιούμε μόνο ένα μικρό μέρος του εγκεφάλου μας.
Δες εδώ
http://www.ideopolis.gr/modules/news/article.php?storyid=16
http://staff.washington.edu/chudler/tenper.html
http://www.csicop.org/si/9903/ten-percent-myth.html
και όπως καταλαβαίνεις τον μύθο αυτό τον εκμεταλλεύτηκαν διάφοροι περίεργοι και τον εκμεταλλεύονται μέχρι και σήμερα, για να πουλήσουν στο κοινό τους αποκρυφιστικές και μεταφυσικές θεωρίες και να τις στηρίξουν κυρίως.
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
quote:
Φίλε-η Stl όσον αφορά το πρώτο ερώτημα θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί πιστεύω πως ο καθένας μας θα πρέπει να έχει κάποιον στον οποίο θα πιστεύει άσχετα αν αυτό στο οποίο θα θελήσουμε να πιστέψουμε είναι κάποιο άτομα κάποιο στοιχείο της φύσης ή ένα δημιούργημα της φαντασίας μας…
Το ερώτημα μου ήταν: Όσον αφορά θέματα θρησκείας δεν είναι λίγο αστείο να προσπαθούμε να βρούμε αποδείξεις?
Αυτό που εννοώ είναι ότι οι περισσότεροι οι οποίοι ασπάζονται μια θρησκεία δεν το κάνουν λόγω αποδείξεων, αλλά οδηγούνται εκεί από την ανάγκη τους να πιστέψουν. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς που διαφωνείς με αυτό το σκεπτικό? Νομίζω, ότι το ίδιο λέμε – ίσως με άλλα λόγια…
quote:
με τα παραπάνω λόγια ταυτόχρονα συμφωνώ πως η αναζήτηση του θεού είναι έμφυτη μέσα μας διότι οι άνθρωποι από μόνοι μας είμαστε τόσο αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε κάτι που είναι πέρα από τις δυνατότητες μας πχ θανάτους αρρώστιες κτλ
Συνεπώς η ανάγκη τους να πιστέψουν…
Τώρα αν αυτό είναι για καλό, άλλη συζήτηση.
ΩΣ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΟΥ.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΘΕΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
1. ΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
2. ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΩ ΟΤΙ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΥΣ . ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ [ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΦΤΑΞΕ;] ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΥΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΥΟΥΝ ΜΕ ΥΜΝΟΥΣ ΚΙ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΝ ΜΕ ΔΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΟ ΤΟΥΣ Η ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΙΚΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΤΡΟΠΟ
ΒΑΡΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ [ ΥΜΝΟΙ] ΚΙ ΔΩΡΟΔΟΚΕΙΕΣ [ ΤΑΜΑΤΑ ΘΥΣΙΕΣ] ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΥΝΟΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ , ΖΗΤΩ Π Χ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΛΠ ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ , ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΟΔΙΕΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ , ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ [Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ] , ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΣΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΛΠ
ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΟΤΗΤΑΣ Η ΑΓΙΟΥ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ
ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ [ ΕΣΤΩ ΚΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΟΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΟΥΜΕ] ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ [ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ]
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ , ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ,ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΠΑΔΟΣ ΕΝΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ [ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΑΣ ΚΑΝΩ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ] ΟΥΤΕ ΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ Η ΗΘΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ [ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ''ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΕΣ''] ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΥΜΝΟΥΣ ΚΙ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ.
ΠΟΣΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΤΕΙ Η ΝΑ ΚΟΛΑΚΕΥΤΕΙ ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΠΧ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΠΛΥΜΗΡΕΣ Η ΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ; ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ;
ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. Η ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΝΑΩΝ ΕΚΛΗΠΑΡΩΝΤΑΣ ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΙΟ Η ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
Γιατί, Θεέ μου, τα παιδάκια;
ΜΟΝΟ μια βόμβα στην πόλη Κανά του Λιβάνου σκότωσε 37 παιδάκια!.. Από την αρχή του εγκληματικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, εκατοντάδες παιδάκια σκότωσαν οι πύραυλοι, που εξαπολύονται και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές!
ΑΛΛΑ σ’ αυτόν τον παρανοϊκό κόσμο που ζούμε, οι πιο αθώες ψυχούλες είναι τα παιδιά. Γιατί, Θεέ μου, θα πρέπει να πληρώνουν τα μίση και τα πάθη των μεγάλων;
ΑΥΤΟ το καλοκαίρι ζούμε μια απίστευτη συγκυρία με τραγωδίες μικρών παιδιών. (Αλλά και με κτηνωδίες μεγάλων).
ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ που είχε τοποθετηθεί σε κατασκήνωση για να προσέχει τα μικρά παιδάκια, τα... αποπλανούσε και τα βίαζε!..
ΠΑ–ΤΕΡΑΣ στην Κρήτη σκότωσε με τις κλωτσιές το τρίχρονο αγγελούδι του...
Μητέρα στην Αθήνα έσπασε με στειλιάρι το κεφαλάκι του επτάχρονου γιου της, μπροστά στα μάτια του Πα–ΤΕΡΑ(Σ) του!
ΑΛΛΟΣ Πα–ΤΕΡΑΣ βίαζε τα 8χρονα και δεκάχρονα κοριτσάκια του...
Μάνα εξωθούσε στην πορνεία τα 15χρονα κορίτσια της!..
ΑΓΝΩΣΤΟΙ άρπαξαν τρίχρονο αγοράκι από το πάρκο –όπου είχε πάει μαζί με τους γονείς του- και το πέταξαν μέσα σε έναν δημοτικό κάδο σκουπιδιών! (Ευτυχώς το κλάμα του μωρού τράβηξε την προσοχή περαστικών, που έσωσαν το αγγελούδι πριν περάσει το απορριμματοφόρο!..).
ΟΛΗ αυτή η φρίκη –και η ανθρώπινη ΚΤΗΝΩΔΙΑ– συμβαίνει στις μέρες μας από έναν πολιτισμένο (υποτίθεται) λαό σε μια πολιτισμένη (υποτίθεται) Ελλάδα...
Αλλά μαζί με τη φρίκη που νιώθουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι, είναι και η απορία. Τι ψυχή, αλήθεια, κρύβουν μέσα τους αυτοί οι εγκληματίες, ώστε να δολοφονούν ή να βιάζουν τα ίδια τα παιδάκια τους;
Και τι σόι Δικαιοσύνη είναι αυτή που υποτίθεται ότι εκπορεύεται από κάποια (υποτιθέμενη) υπέρτατη δύναμη;
Εμείς συγκλονισμένοι και αδύναμοι να σταματήσουμε αυτή τη φρικωδία με τα αθώα μικρά παιδιά, το μόνο που κάνουμε είναι να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και να αναρωτιόμαστε εν απελπισία:
–Γιατί Θεέ μου;
Edited by - VIKING on 01/08/2006 13:48:52
2
:Οπως και να Χει ρωταω ΟΛΟΥΣ στο φορουμ τον λογο για τον οποιο ο ανθρωπος ειναι ΤΕΛΕΙΟΣ αν οχι γιατι ο θεος τον ξεχωρισε."Πως ο ανθρωπος ειναι τελειος οταν χρησιμοποιει ΜΟΝΟ το 10% του εγκεφαλου του?" Σε αυτην την ερωτηση θα παραπεμπσω στο τελευταιο περιοδικο strange εκει που περνουν συνεντευξη απο εναν επιστημονα(αστροφυσικο αν θυμαμαι).Και θα προσθεσω:πριν το προπατορικο αμαρτημα ο ανθρωπος χρησιμοποιουσε το 100% του εγκεφαλου του? Μαλλον ναι αφου Αγιοι οπως ο πατηρ Παϊσιος (και αλλοι αγιοι στο αγιο ορος) που ηταν πιο 'απελευθερωμενοι' απ το προπατορικο αμαρτημα μπορουσαν να πεταξουν να δουν αν εχεις καποια ασθενεια (και να στη γιατρεψουν μερικες φορες)κ.α. αναλογα θαυματα.Θα παραπεμπψω μαλιστα σε ενα γαλλικο περιοδικο(που θα πω πιο ακριβως ειναι οταν ξαναγραψω)το οποιο εχει μεσα του καποια ενδιαφεροντα τεκμηριομενα θαυματα(αν θυμαμαι καλα ειναι πολυ λεπτο και εχει για εξοφυλο την ιερα συνδονη).
Περισσοτερες πληροφοριες για τον θεο και τον Ιησου ψαξτε στα επιχειραματα μου στο θεμα περι υπαρξεις του Ιησου.Εκει ουσιαστικα λεω οτι εχουν γινει τοσα θαυματα με την "ψευτικη παναγια" τους "ψευτικους αγγελους", τον "ψευτικο Ιησου" που νομιζω ειναι περιτο και να συζηταμε για την υπαρξη τους.Και οχι μονο μαρτυριες αλλα και 'χειροπιαστα' θαυματα με στοιχεια οπως τη συνδονη της παναγιας.
mike
k.