- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:Αυτή η επιλογή στη πορεία εξέλιξης και η επιλογή των αποτελεσμάτων που αναφέρεις που οδηγεί? Από ότι κατάλαβα ξεκινώ από το πουθενά και οδηγούμε στο οπουδήποτε. Τι θα μπορούσε να φέρει αυτό στο ανθρώπινο ον?
Την ευδαιμονία, την γνώση? Τι αναζητά τελικά ο κάθε άνθρωπος στη ζωή?Και μια δεύτερη ερώτηση. Συσχετίζεις αυτό που εννοείς “μαγεία” με τον Λόγο?
Θα μπορούσα να πώ οτι οδηγούν στον Παράδεισο (με τις παρθένες και το ρύζι)
, στην Ανασταση , στον Χριστό στην Φώτηση κλπ. … αλλα δέν πιστέυω σε αυτά .. και δεν μπορείς να “οδηγηθείς” κάπου απο την στιγμή που δεν πιστέυεις σε αυτό…
Το μόνο που μπορώ να πώ ειναι οτι οδηγούν σε αποτελέσματα …
“ Ο Πατήρ του παντός είναι το Τέλεσμα” - Ερμής Τρίσμέγιστος ![]()
Αλήθεια σε τι αποτελέσματα σε έχει οδηγήσει ο Χριστιανισμός εσένα..?
Αναρωτήθηκες ποτέ αν θα είχες οδηγηθείς σε αυτά .. έαν δεν πίστευες στον Χριστό..
βλέπεις οτι υπάρχει μιά σχέση της θέασης του Θείου με τα αποτελέσματα στην ζωή σου.…?
Γιώργος![]()
dude ..!!! Where are my driving gloves ..?![]()
Υ.Γ δεν την κατάλαβα την ερώτηση σου… σχετικά με την Μαγεία και τον Λόγο
Αν βρεθει το πτωμα του Χριστου, θα κανουμε Πασχα?
![]()
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
http://www.myriobiblos.gr/philosophy.html
quote:
Το 529 ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός εξέδωσε ένα διάταγμα, που απαγόρευε εντελώς τη διδασκαλία της φιλοσοφίας στην Αθήνα.(1) Αυτό σήμανε το κλείσιμο της Πλατωνικής Ακαδημίας, η οποία μέχρι τότε, για σχεδόν εννιακόσια ολόκληρα χρόνια, βρισκόταν χωρίς διακοπή στα χέρια των διαδόχων του Πλάτωνα.
Ειδατε η εκκλησια? Ολα τα ξερει ![]()
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
«Δεν διδάσκει η πολυμάθεια τα του νου, είπε ο Ηράκλειτος.»
«Απάντηση» από Λαζογερμανικό troll (Σβάμπε)
quote:
Ο Ηράκλειτος, είπε πολλά. Ας μην τα πιάσουμε ένα ένα, διότι δεν θα σου αρέσει καθόλου η συνέχεια των απόψεων του…..
Θαυμάστε απάντηση από το γνωστό Λαζογερμανικό troll του θέματος.
Διαβάστε τις ενθέσεις του Ampere και μετά τις απαντήσεις του troll.
ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ.
«Ο Ηράκλειτος λέει πολλά» --------------------------------------------ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ
«Ας μην τα πιάσουμε ένα ένα»------------------------------------------ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙ
«διότι δεν θα σου αρέσει καθόλου η συνέχεια των απόψεων του»---ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ/ΥΠΟΤΙΜΑ
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ![]()
Αφήστε τις προσευχές τις νηστείες και τους διαλογισμούς και τρέξτε προς το Θεό με μια FERRARI
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
quote:
Αυτο που θα πω τωρα, το εχω πει πολλες φορες. Το ξερω, ακουγεται αστειο, δυστυχως θα θεωρηθει ειρωνικο, αλλα θα ηθελα οι χριστιανολατρες, ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟ, να σκεφτουν:Αν βρεθει το πτωμα του Χριστου, θα κανουμε Πασχα?
Γεια σου ρε φίλε. Πάλι τα ισχυρά σου επιχειρήματα κατέβασες?
Καλά λοιπόν. Βρέστο εσύ το πτώμα και θα αγοράσω χλαμύδα Νο38 να πάμε για σπονδές στο θεό ΗΛΙΟ.
Και εις ανώτερα......
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
Συνιστώ λοιπόν να σταματήσει αυτή η κατάσταση το συντομότερο δυνατόν!

In anticipation of my resurrection...
Edited by - Dying_Incubus on 07/04/2006 09:41:36
Και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να παρακαλέσω τα γνωστά στο χώρο troll να επιτρέψουν τη συνέχιση του ευγενικού και περιεκτικού διαλόγου που υπήρχε σε αυτό το θέμα για 10-11 σελίδες μέχρι να εμφανιστούν.
Ειλικρινά μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή.
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
Νομίζω πως πρέπει να εξηγήσουμε μερικά πράγματα ώστε να μη μένουν μετέωρα...
- Η παρέμβαση που έκανα δεν περιστρεφόταν γύρω από εσένα μόνο αλλά απευθυνόταν πρός όλους τους συμμετέχοντες στην συζήτηση.
Τώρα το γιατί εσύ την εξέλαβες τόσο προσωπικά, ειλικρινά με κάνει να απορώ. - Αφού θέλεις να μιλήσουμε για εσένα, θεωρώ τουλάχιστον απρεπείς τους χαρακτηρισμούς που αποδίδεις στο μέλος Schwabe όπως "λαζογερμανικό troll" κτλ.
Μερίδιο ευθύνης, κατά τη γνώμη μου, για αυτή την διαμάχη φέρετε κι οι 2.
Αν λοιπόν, φίλε μου, έχετε διαφωνίες μεταξύ σας μπορείτε να τις λύσετε μέσω e-mails (ή και να μην τις λύσετε).
Αυτό είναι καθαρά προσωπικό σας θέμα.
Η συνέχιση όμως αυτής της αντιπαράθεσης στις συζητήσεις των forums του Esoterica δε μπορεί να συνεχιστεί.
Εφόσον θέλεις να προστατεύσεις το topic σου, πρέπει να είσαι ο πρώτος που θα το κάνει, αγαπητέ.
Εφόσον, κατά τη γνώμη σου, η συμμετοχή του Schwabe ήταν εμπρηστική στο θέμα σου θα μπορούσες να αποστείλλεις ένα e-mail σε κάποιον Συντονιστή/Διαχειριστή υποδεικνύοντας τα σημεία αυτά.
Γιατί δεν το έπραξες? - Δε μπορώ να "απολογηθώ" για την υποκειμενικότητα μου γιατί δε νομίζω οτι αφήνω τις προσωπικές μου κρίσεις να παρεισφρύουν όταν κάνω μια παρέμβαση.
Αν θέλεις να το πιστέψεις, θα ήταν ευχάριστο γιατί δεν θα άφηνες τον εαυτό σου να έχει αυτή την αντίληψη.
Αν όμως δε μπορείς να το πιστέψεις, λυπάμαι αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για αυτό, φίλε μου!

Αυτό όμως δεν με ενδιαφέρει γιατί είμαι παλιός εδώ μέσα και ξέρω που βρίσκομαι.
Πρέπει όμως να προστατέψω τον εαυτό μου. Δεν μου δίνεις αυτό το δικαίωμα?
Σε ευχαριστώ αν το κάνεις. Αν δεν θέλεις να το κάνεις, λόγω προσωπικών σου αντιλήψεων-εκτιμήσεων ή διαφωνίας σου μαζί μου, τότε θα μου δώσεις το δικαίωμα να το υπερασπιστώ μέχρι αιμορραγίας.......
Η αρχική μου επαφή με τα φόρουμς δεν ήταν και η καλύτερη. Η επάνοδος μου όμως με τιμά. Και περισσότερο με τιμά αυτό το θέμα τουλάχιστον μέχρι την σελίδα που παρεισέφρησε το γνωστό troll. Το θέμα μου το προστάτεψα με όλους τους τρόπους και φαίνεται σε κάθε σελίδα του.
Δες την τοποθέτηση του μέλους Λορέντζο στη σελίδα 10 του θέματος. Θα σε βοηθήσει ίσως να ξεπεράσεις τα εσωτερικά σου τείχη ή τις βαθιές σου συμπάθειες (όχι σε πρόσωπα αλλά σε τρόπους δράσης και πιστεύω).
Θεωρώ άδικο και απαράδεκτο εκ μέρους σου (βάσει ειδικά της συντονιστικής σου ιδιότητας) να εστιάζεις στον δικό μου χαρακτηρισμό περί «Λαζογερμανικού troll» και να ξεχνάς τους απαξιωτικούς ειρωνικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς του μέλους Schwabe προς τον Ampere «κακομοίρη», «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς» «κάτσε στα αυγά σου» κ.λ.π οι οποίοι ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ.
Θα σε παρακαλέσω λοιπόν πριν με «κατηγορήσεις» για υποκειμενικότητα απέναντι σου, (ειδικά με τον αλαζονικό τρόπο του στυλ: «αυτός είμαι, είμαι σωστός, δέξου το, αλλά αν δεν το δεχτείς δικό σου πρόβλημα»), να επανεξετάσεις σε παρακαλώ τη στάση σου να δεις αν ήταν 50-50.
Δεν με ενδιαφέρει να μου πεις κάτι, απλά σκέψου ότι το να αδικείς τον άλλο είναι αυτό που σε κάνει στο τέλος να μην τον καταλαβαίνεις......
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
**Σου ζητώ συγνώμη αν περεξήγησα την πρόθεση του μηνύματος σου αλλά με ξεγέλασε το χρονικό σημείο της παρέμβασης σου.........
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
Edited by - ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ on 07/04/2006 11:35:21
Edited by - ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ on 07/04/2006 11:55:39
Edited by - ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ on 07/04/2006 11:57:58
Edited by - ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ on 07/04/2006 12:03:15
Αγαπητέ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΕ, μάλλον μιλάς αρκετά βιαστικά.
Σου τονίζω οτι δε μπορείς να γνωρίζεις το αν αφήνω προσωπικές μου βαθιές πεποιθήσεις ή συμπάθειες να επηρρεάζουν τις παρεμβάσεις που κάνω.
Ούτε έχουμε μιλήσει ιδιαίτερα σε κάποιο θέμα ούτε γνωριζόμαστε προσωπικά για να μπορείς να αποφαίνεσαι για αυτό.
Οπότε ούτε εγώ γνωρίζω τις δικές σου βαθύτερες πεποιθήσεις και τα "εσωτερικά σου τείχη", ούτε εσύ τα δικά μου.
Αν παρόλα αυτά εσύ επιμένεις να αποφαίνεσαι για τις δικές μου βαθύτερες πεποιθήσεις, οκ!
Όπως σου προείπα δεν πιστεύω οτι κι ο Schwabe είναι άμοιρος ευθυνών.
Αν λοιπόν έπαιρνε κι εκείνος σε προσωπικό επίπεδο την παρέμβαση μου, και μου έλεγε γιατί του κάνω παρατήρηση τη στιγμή που η παρατήρηση μου ήταν γενική, θα του υποδείκνυα και τα δικά του λάθη.
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω σε ποιό σημείο στο πρώτο μου μήνυμα διέκρινες να κάνω λόγο σε σένα και την συμπεριφορά σου.
Ας είναι!
quote:
Θα σε παρακαλέσω λοιπόν πριν με «κατηγορήσεις» για υποκειμενικότητα απέναντι σου, (ειδικά με τον αλαζονικό τρόπο του στυλ: «αυτός είμαι, είμαι σωστός, δέξου το, αλλά αν δεν το δεχτείς δικό σου πρόβλημα»), να επανεξετάσεις σε παρακαλώ τη στάση σου να δεις αν ήταν 50-50.
![]()
![]()
Μάλλον δεν καταλαβαίνω τι γράφω λοιπόν....
Εν κατακλείδι, ο αλαζονικός κι υποκειμενικός Συντονιστής του Esoterica, συνιστά και πάλι πρός όλα τα μέλη ψυχραιμία και να αποφεύγουν την ανταλλαγή προσβλητικών χαρακτηρισμών επί προσωπικού χαρακτήρα.
Καλή σας συνέχεια! ![]()

ενα θεμα σοκ!
καταρχας, κυριε Admin
θα ηθελα να σας συγχαρω για αυτη σας την πρωτοβουλια!
αν και εχω μια μικρη ανασφαλεια...νιωθω οτι γραφοντας εδω ξεγυμνωνομαι κατα καποιον τροπο!
προκειμενου ομως να το δω πιο χαλαρα, θελω ν ανοιξω σε αυτο το φορουμ ενα θεμα που μπορει να φαινεται αρχικα καπως "καφρικο", αλλα πιστευω οτι μπορει να οδηγησει καπου...μπορει στο να βλεπουμε αυτα που ακολουθουν πιο χαλαρα!
το θεμα λοιπον που θετω προς συζητηση τιτλοφορειται
ΝΤΡΟΠΕΣ ΜΑΣ!
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΑΛΛΟΚΟΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
για να δωσω ενα παραδειγμα:
ο φιλος Χ φοραει το παντελονι του πολυ ψηλοκαβαλο -μεχρι το στομαχι. Ξερει οτι αυτο πιθανοτατα θα ενοχλουσε μια γυναικα -αν το εβλεπε- αλλα το κανει γιατι ετσι εχει συνηθησει και γιατι νιωθει... καλλημενη τη μεση του. σε ερωτηση, για το τι θα εκανε αν μια γυναικα τον εβλεπε ετσι, απαντησε οτι οταν βγαινει ραντεβου προσπαθει να μην το κανει, εξαλλου για αυτο το λογο φοραει απο πανω μακρια μπλουζακια που κρυβουν τη μεση του...
το δικο μου κολλημα -χεχεχε- θα περιμενω ν ακουσω τα δικα σας για να το ξεφουρνισω... ![]()
![]()
![]()
(ετσι δινω το κακο παραδειγμα!!!)
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Μάλλον θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να συνηθίσουμε τη σκοπιμότητα αυτού του καινούργιου χώρου Συζήτησης και να δούμε τι είδους θέματα ταιριάζουν να ανοίγονται εδώ και τι όχι.
Ως γενική αρχική κατηγοριοποίηση βέβαια το Forum "Μεταξύ τύρου και αχλαδιού" φιλοξενεί Συζητήσεις, γενικώς "χαλαρωτικές", που αναφέρονται σε ζητήματα άσχετα με την Θεματολογία του Τόπου όπως Γηπεδικά, Πολιτικά(χωρίς εσωτεριστικό/μεταφυσικό προσανατολισμό), Μαγειρικής(;;), για τα αυτοκίνητα, τις μοτοσυκλέτες, την μόδα κ.ό.κ. ![]()
![]()
![]()
![]()
Τα θέματα αυτά θα αρχειοθετούνται με την πάροδο ενός μηνός!
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
σκοπιμα το ανοιξα εδω το θεμα!
ηθελα να περάσω ενα μηνυμα:
η οποιαδηποτε σοβαρη η οχι ενασχοληση στη ζωη του ανθρωπου, εχει καποιο λογο υπαρξης.
αυτος που οταν ηταν μικρος μαζευε γραμματοσημα, σημερα τρεχει στα γηπεδα και αυριο μπορει να γινει φανατικος αναγνωστης και κυρηκας της αγιας γραφης...
το κοινο σημειο ειναι ενα:
ειναι οπαδος, ανοικει και πιστευει σε μια ομαδα,
ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ
επισης, υπαρχει και αλλος ενας λογος που ανοιξα αυτο το θεμα εδω.
φανταζομαι το θεμα να εχει το χαρακτηρα του εφημερου, του προχειρου... θα μου αρεσε εμεις που θα γραφουμε να μην νιωθουμε οτι κανουμε "καταθεση σκεψης, χαρακτηρα, προσωπικοτητας..."
θα ενιωθα καλυτερα να γινει αυτο το θεμα μια χαλαρη συζητηση, και οσο το δυνατον λιγοτερο κατι το ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΗΜΟ
delighted by U
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Ζητώ συγνώμη που τα επαναλαμβάνω αυτά αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν παρανοήσεις που θα καταστήσουν το Forum αυτό "άχρηστο" όσον αφορά την σκοπιμότητά του...
Το θέμα που άνοιξες είναι σοβαρό αλλά δεν υπάρχει και λόγος να μην είναι κάποιος χαλαρός και να αισθάνεται άσχημα με το να συμμετάσχει σε αυτό όταν βρίσκεται στο Forum "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.". Σκέψου πως το συγκεκριμένο καινούργιο Forum, εφόσον είναι προδιαγεγραμμένο να φιλοξενεί πολύ μικρό αριθμό Συζητήσεων θα το προβάλει πολύ πιο έντονα από αυτό που προτείνω.
Μπορείς να θέσεις έναν όρο, π.χ. να κλειδωθεί το θέμα μετά την πάροδο ενός μηνός, και έτσι, όπως και να έχει θα φύγει από την "επικαιρότητα" σύντομα...
Σε παρακαλώ ξανασκέψου και ξαναδιάβασε αυτά που αφορούν το Θέμα και το συγκεκριμένο Forum "Μεταξύ τύρου και αχλαδιού" και αν πιστεύεις ότι θέλεις τελικά να γίνει η Συζήτηση τότε να το μεταφέρουμε στο "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.", ειδάλως θα πρέπει να κλειδωθεί. ![]()
Ελπίζω να με συγχωρείς...
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
εχετε εναν τοσο ωραιο τροπο να τα λετε, που κανεις δε μπορει να σας χαλασει χατηρι!
ας γινει λοιπον το θελημα σας
ευγενικα
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Είσαι μία πολύ γλυκιά... λίλιθ ! ![]()
![]()
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
ξερετε πραγματικα να κανετε τα μελη του εσωτερικα να νιωθουν τοσο ομορφα!
με εχετε καταπληξει!
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
![]()
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...
(αν και λιγοφαγος!!!)
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
αλλά πιστεύω ότι ο Admin έιχε απόλυτο δίκιο στην παρέμβασή του. Οι ντροπές είναι ένα θέμα ψυχολογικό, η συνειδητοποίηση των ντροπών μας και η προσπάθεια να τις ξεπεράσουμε αλλά και να τις ερμηνεύσομε θα μπορούσε να είναι και αρκετά εσωτεριστική, άρα ταιριάζει περισσότερο στα γενικά φόρουμς, παρά στο φόρουμ "τιμωρία με το ένα πόδι στον τοίχο"...μεταφορικά μιλάω βέβαια.
Θα επανέλθω δρυμίτερη με κάποια από τις ντροπές μου.
αυτή...που τα κατάφερε!