ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

stemix30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
TelekinesisΜέλος
17/12/2005, 12:52:28
Ρε Σβάμπε, τι κάθεσαι και ασχολείσαι?

Αυτοί εδώ δεν ήρθαν εδώ μέσσα για να εσωτεριστούνε.
Προσπαθείς να τους αποδείξεις τι?
Αυτά τα άτομα ήρθαν για να ειρωνευτούνε όσσους έχουνε αντίθετη άποψη και να το παίξουν Ιστορικοί με copy-paste.

Βγήκε τώρα ο morent11 να κάνει παρατήρηση, λες και θα βάλουνε μυαλό και θα σταματήσουν να κολάνε σε όποιον εκφράζει κάτι αντίθετο.

Βγήκες εσύ να αποδείξεις σ' αυτούς οτι κάνουν λάθος, αυτοί φίλε μου ό,τι και να τους πεις δεν ακούνε, βάζουνε τα δακτυλάκια στα αφτάκια τους και φωνάζουνε "Λα,λα,λα,λα,λα,λα,λα,λα".

Τι ασχολείσαι ρε C?

Αυτού του είδους τα άτομα θέλουν άλλη αντιμετώπιση, ειρωνεία και αδιαφορία ενίοτε.
Και η διαχείρηση γιατί δεν τους διαγράφει? Ξέρουν οτι μετά απο 1 ώρα θα έχουν κάνει καινούριο λογαριασμό και πάλι εδώ θα είναι, σαν την μύγα γύρω απο την φρυγανιά με την μαρμελάδα...
Κάθεσαι και τους δίνεις αξία? Ειρωνία δίνουν? Ειρωνία δώσε!

VELISSARIE, οι εβραίοι σου, 2 πράγμματα έβγαλαν σαν λαός που έγιναν παγκοσμίως γνωστά.

Την Βίβλο και το UZI! Και τα 2 παθαίνουν εμπλοκές.
Η Βίβλος επειδή έχει αντιγράψει ελειπώς την ελληνική μυθολογία.
To UZI επειδή ο μηχανισμός του είναι σκάρτος.

Επίσης:
Τους εβραίους τους κρίνω γιατί αντέγραψαν την Ιστορία ΜΟΥ!
Εσύ τους λατίνους τους κατακρίνεις επειδή απλά και μόνον ΔΕΝ είναι χριστιανά.

Επομένως εσύ είσαι ρατσισταράς και παριστάνεις τον μεγαλο ιδεάτη, μάθε να βάζεις τόνους στις λεξούλες και μετά έλα να τα πούμε.

Stemix:
Aπο όλη αυτήν την παρεούλα είσαι ο μόνος που μου την λέει ωραία.
Τώρα όμως θα σου την πω κι' εγώ λιγάκι:

quote:
ο Τουρκικός στρατός

quote:
οι Βυζαντινοί

Φίλε δεν ξέρω αν σου έμαθαν στο Δημοτικό οτι αυτές οι λέξεις ΔΕΝ γράφωνται με κεφαλαία...

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

17/12/2005, 13:35:45
quote:

Ψηλός:
«Ένα γεγονός το οποίο θα μπορούσε να σε διαψεύσει από μόνο του είναι ότι ο Κωνστάντιος προηγήθηκε του Θεοδοσίου (337-361).»

Δεν μου λες, ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ????

Τι σχέση έχει βρε αυτό που μου λες με αυτό που έγραψα?????

Ψηλός:
«Επίσης, ο Κωνστάντιος ήταν οπαδός του Αρείου και πολέμησε και εκδίωξε πολλούς Ορθοδόξους Χριστιανούς!!!»

Ε και????????????????

Δεν είπαμε ότι δεν υπήρξε χριστιανός, αλλά ότι συμφώνησε και έδωσε τις νομικές προϋποθέσεις ώστε να διωχθούνε οι Εθνικοί. Εξάλλου, είχε κοντά του τον γνωστό Ευσέβιο, ο οποίος ΕΠΙΣΗΣ ασπάζονταν τις απόψεις του Αρείου.

Το ότι στήριξε τον Αρειανισμό περισσότερο, όπως και ο Ευσέβιος, δεν σημαίνει ότι δεν ήταν χριστιανός!

Ρε, θα μας τρελάνεις βραδιάτικα??

Ψηλός:
«Εν ολίγοις, Σβάμπε, διαφαίνεται ήδη Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΣΕΙ ή αναμασάς..»

Εν ολίγοις, καλά θα κάνεις ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ!!

Εγώ θα σε τρελάνω ή εσύ που γράφεις:
"Το «ιερό σφαγείο» των βυζαντινών υπήρξε επινόηση ενός ευσεβέστατου επισκόπου της ορθοδόξου εκκλησίας, του Γεωργίου της Αλεξάνδρειας."

Σβάμπε, μου φαίνεται ότι κάνεις μόνο copy-paste και δεν μπαίνεις ούτε στον κόπο να διαβάσεις τις ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΕΣ που μας παραθέτεις!!

Αυτό με το Θεοδόσιο το παρέθεσα γιατί συνέχεια παίζεις με τις ημερομηνίες όπως σου αρέσει. Τελικά θα αποφασίσεις να μας πεις και εμάς από πότε ο Χριστιανισμός έγινε "επίσημη θρησκεία" του Βυζαντίου, όπως ισχυρίζεσαι;;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά να ξέρουμε και εμείς από πότε θα μπορούμε με την ησυχία μας να φορτώνουμε τις πράξεις των παγανιστών και αιρετικών αυτοκρατόρων, στο Χριστιανισμό.

Καιρός είναι να σταματήσεις να βαφτίζεις τους παγανιστές και αιρετικούς αυτοκράτορες ως Χριστιανούς ορθόδοξους για να παίζεις με το κουβαδάκι με τη λάσπη ανενόχλητος.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ!!!

Σε ρώτησα και κάτι άλλο επίσης: ποιος άλλος ιστορικός μιλά για τη Σκυθόπολη;;;;

Μεγάλε Telekinesis, ελληναρά μου εσύ!!! Με έχεις αποστομώσει με τα επιχειρήματά σου!!!!
ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ προς υποστήριξη των επιχειρημάτων σου!!!!

Φιλικά όπως πάντα

17/12/2005, 14:37:22
Είπε ο Σβάμπε:
"Στην αρχαία αυτή πόλη του δυτικού Ισραήλ εγκαινιάστηκε και λειτούργησε ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ «ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ», το πρώτο Άουσβιτς της ιστορίας.

Για δύο ολάκερες δεκαετίες μεταξύ 341 και 361, δηλαδή καθ’όλη την διάρκεια της βασιλείας του βυζαντινού θρόνου από τον Κωνστάντιο το Β’ ....."

Λέει και ο Ρασιάς:
"359 μ.Χ.
Στην Σκυθόπολη της Συρίας οργανώνονται από τους χριστιανούς τα πρώτα στρατόπεδά θανάτου της ιστορίας. Εκεί συγκεντρώνονται οι συλληφθέντες Εθνικοί από όλα τα μέρη της αυτοκρατορίας. Τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις είναι σε καθημερινή βάση."

Τι γίνεται βρε Σβάμπε;;;
Άλλα λέει ο δικός σου Αμμιανός Μαρκελλίνος και άλλα λέει ο Αμμιανός Μαρκελλίνος του Ρασιά;;;

Ώρε γέλια!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

PeronosporosΜέλος
17/12/2005, 15:19:28
quote:
Ξέχασες να πεις και κάτι ακόμα:

Τα πτώματα τα μετέφεραν στην Ταρσό όπου και τα έριχναν μέσσα σε μεγάλους λάκους - ομαδικούς τάφους.

Μια φίλη αρχαιολόγος (είχε συνεργαστεί με τον Ανδρόνικο στις ανασκαφές του τάφου του Φιλίπου), εργάζεται ως υπεύθυνη στις ανασκαφές που γίνονται στην Ταρσό.
Η γυναίκα έχει βαρεθεί να βρίσκει ομαδικούς τάφους και να ξεθαύει κόκκαλα ανθρώπων.

Και το καλύτερο:
Οι ανασκαφές γίνονται για την ανακάλυψη της σωρού του Ιουλιανού.
Παρ' όλο που ο Ιουλιανός θυσιάστηκε στην μάχη το ιερατείο του βυζαντίου έδωσε εντολή να τον πετάξουν σαν σκυλί μέσα στις λακούβες της Ταρσού.

Telekinesis παραβλέπεις ένα πολύ σημαντικό στοιχείο...
Ομαδικοί τάφοι γινόταν στην αρχαιότητα και για όλους τους νεκρούς σε μια μάχη. Θυμίσου τους Τύμβους-ομαδικούς τάφους σε Μαραθώνα και θερμοπύλες κτλ. Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να τους θάβαν σε ξεχωριστούς τάφους...
Όπως αναφέρεις προηγήθηκε μάχη άρα είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχουν ομαδικοί τάφοι. Στο λέω για να εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα, γιατί μπορεί να έχεις δίκιο, μπορεί και όχι, αλλά δεν είναι καθόλου σωστό να αναφέρεσαι μόνο στο ενδεχόμενο να είναι τάφος γενοκτονίας που είναι αμφισβητούμενο γεγονός...

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

BufferΜέλος
17/12/2005, 15:29:14
Στον morent11,

Αντί να κάνεις παρατηρήσεις για τους χαρακτηρισμούς θα ήταν καλύτερο να κάνεις παρατηρήσεις για αυτά που γράφονται καθώς το θέμα είναι η άλωση της Πόλης. Mην πράττεις ως Πιλάτος.

Από τότε που άρχισαν να γράφουν οι Schwabe και Τηλεκινησία το θέμα έχει εκτροχιαστεί.

Άλλωστε για αυτές τις ιδεοληψίες που τους διακατέχουν υπάρχουν άλλα θέματα, είναι κρίμα να καταστρέφεται με αυτόν τον τρόπο ίσως το πιο αξιόλογο θέμα στο «Μύθος και θρησκεία».

TelekinesisΜέλος
17/12/2005, 15:31:44
Η κακοποίηση και τα βασανιστήρια γίνονται εμφανή απο τα σημάδια που υπάρχουν στα οστά.

Και κάτι ακόμα, στην μάχη δεν πηγαίνανε γυναίκες.
7 στις 10 σωρούς είναι γυναικών.

Είπα και πριν, τηλεφωνάκι στο υπουργείο και ερωτησούλα, δεν κοστίζει πολλά λεφτά...

TelekinesisΜέλος
17/12/2005, 15:40:02
Ρε Buffer,

Δες λίγο την πρώτη μου τοποθέτηση στο θέμα.
Έχω διαφορετική γνώμη και θέση, είναι εμπρηστική η θέση μου?
Δηλαδή τι πρέπει κατά την γνώμη σου, να φάμε και ξύλο επειδή έχουμε διαφορετική άποψη.
Εσένα θα ρωτήσω για να εκφέρω την γνώμη μου?
Αυτή είναι η γνώμη μου και σε όποιον αρέσει.
Και επειδή έχουμε Δημοκρατία και σύνταγμα θα την ΛΕΩ ελεύθερα ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!!!
Άμα δεν σ' αρέσει μην την διαβάζεις.

PeronosporosΜέλος
17/12/2005, 15:46:50
Και τώρα ερχόμαστε στην αδυναμία μου, στον Schwabe....
Schwabe
1) ο Ποσειδώνιος αναμάσησε όλα αυτά που είχε δει προηγουμένως και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις (θα αναφερθώ παρακάτω) "διόρθωσε", με λανθασμένες παρατηρήσεις, προηγούμενους συγγραφείς.

Έχουμε και λέμε:
όσον αφορά την φιλοσοφία:Ο Ποσειδώνιος ήταν Στωικός. (Μέχρις εδώ τίποτα καινούργιο να προσφέρει). Ακολουθούσε όμως και τις διδασκαλίες του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα.

όσον αφορά την επιστήμη: Το αν η αστρολογία που ονόμαζε κοσμική συμπάθεια και τα όνειρα είναι προφητικά, δεν είναι θέση επιστήμονα. Ο Αριστοτέλης ασχολήθηκε με το θέμα με λιγότερο μεταφυσικές (γιατί άραγε? μήπως γιατί δεν έπεσε στην παγίδα?) προεκτάσεις.

Ήταν επίσης ανεπιτυχής η προσπάθειά του να βρεί την απόσταση γής-ήλιου αν και πέτυχε στο να βρεί την απόσταση γής-σελήνης και το μέγεθός της.
Αναφέρω όμως ότι "διόρθωσε" λανθασμένα την περίμετρο της Γής που είχε (σωστά) υπολογίσει ο Ερατοσθένης και την βρήκε κατά ένα τρίτο μικρότερη της πραγματικής.
Όσο για την παλίρροια η ανακάλυψη του αιτίου της αποδίδεται στον Πυθέα και όχι στον Ποσιδώνιο. Να προσθέσω ότι θεωρούσε λανθασμένα ότι το φεγγάρι είναι μίξη αέρα και φωτιάς και για αυτό θέρμαινε το νερό και το διόγκωνε (καμμιά σχέση δηλαδή με βαρύτητα και τα συναφή )

Όσον αφορά την μετεωρολογία, ακολουθούσε κατα γράμμα τα έργα του Αριστοτέλη. (τίποτα καινούργιο εδώ).

Τον άνθρωπο τον σέβομαι για τις γνώσεις του αλλά δεν πρόσφερε και τίποτα καινούργιο στην επιστήμη..... http://en.wikipedia.org/wiki/Posidonius

(συνεχίζεται)

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

17/12/2005, 17:21:51
Buffer, επέτρεψε μου να σου πώ κάποια πράγματα με αφορμή το εξής pst σου:

quote:
Στον morent11,

Αντί να κάνεις παρατηρήσεις για τους χαρακτηρισμούς θα ήταν καλύτερο να κάνεις παρατηρήσεις για αυτά που γράφονται καθώς το θέμα είναι η άλωση της Πόλης. Mην πράττεις ως Πιλάτος.

Από τότε που άρχισαν να γράφουν οι Schwabe και Τηλεκινησία το θέμα έχει εκτροχιαστεί.

Άλλωστε για αυτές τις ιδεοληψίες που τους διακατέχουν υπάρχουν άλλα θέματα, είναι κρίμα να καταστρέφεται με αυτόν τον τρόπο ίσως το πιο αξιόλογο θέμα στο «Μύθος και θρησκεία».

Θα σου πώ τη γνώμη μου για την καταστροφή που είπες του πιο ωραίου topic του Μύθου από τον Schwabe και τον Telekinesis.
Σαφώς το topic αυτό είναι ένα πολύ ωραίο θέμα και πιστεύω πως η Ostria έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά με τα στοιχεία που ψάχνει κι αναλύει.
Κι αυτό το λέω έχοντας κατά νού την συμμετοχή της και σε άλλα topics...
Για να εκτροχιαστεί όμως ένα θέμα δεν φταίει μόνο αυτός που, κατά τα λεγόμενα σου, προσπαθεί να το εκτροχιάσει.
Σίγουρα το εκτροχιάζει κι όποιος του απαντάει...
Αν μη τι άλλω στο παρόν topic έχω δεί αρκετά άτομα να συγκρούονται μεταξύ τους και πιστεύω πως δεν είναι κι ό,τι πιο ωραίο ως θέαμα.
Και το γεγονός οτι αυτό το θέμα εκτροχιάζεται αλλά κι οτι ανταλλάσσονται χαρακτηρισμοί μελών πρός άλλα μέλη και τις πεποιθήσεις τους πρέπει να μας κάνει να αναλογιστούμε οτι όλοι έχουμε υποχρέωση να προσπαθούμε να το αποφεύγουμε αυτό...

In anticipation of my resurrection...

17/12/2005, 22:02:07
quote:

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ!!!

Ελα βρε Ψηλέ που δεν το έχεις βρει! Αφού το έχει το oodegr!
(Αμμιανού Μαρκελλίνου: «Rerum Gestarum Libri» 19 ΧΙΙ:
"8. Καθώς διαλέχθηκε το θέατρο των βασανιστηρίων και του θανάτου, η Σκυθόπολη, μια πόλη της Παλαιστίνης, η οποία για δύο λόγους φάνηκε πιο κατάλληλη από οποιαδήποτε άλλη: επειδή είναι απομονωμένη και επειδή βρίσκεται στη μέση μεταξύ της Αντιόχειας και της Αλεξάνδρειας, των πόλεων εκ των οποίων προέρχονταν οι περισσότεροι άνθρωποι που κλήθηκαν να δικαστούν.")

Τώρα ποιοί κλήθηκαν να δικαστούν και γιατί το λέει ο ίδιος ο Μαρκελλίνος. Παρακάτω αφήνει να εννοηθεί ότι δεν διώχθηκαν μόνο οι υποτιθέμενοι συνομώτες κατά του αυτοκράτορα, αλλά και όσοι συνέχιζαν τις παλιές πρακτικές.

Αλλά επειδή πάλι έχουμε ξεφύγει από το κεντρικό θέμα, είπαμε ότι αυτοί οι πρώτοι αιώνες ήταν μια μεταβατική περίοδος από τις "εθνικές θρησκείες" στον Χριστιανισμό. Και ο ίδιος ο Χριστιανισμός είχε να αντιμετωπίσει σχίσματα και αιρέσεις μέσα στους κόλπους της.

Βρήκα ας πούμε και το εξής:
[Murderous riots broke out between Christians over the appointment of Arian or Athanasian bishops.] Probably more Christians were slaughtered by Christians in two years (A.D. 342-343) than by all the persecutions by pagans in the history of Rome.
- Will Durant, The Story of Civilization, Vol. 4, The Age of Faith

Αγαπητοί Buffer και Dying Incubus, απλώς ελπίζω όλοι οι συνομιλητές μας να σεβαστούν το θέμα και να μην διαιωνίζουν εδώ μέσα μια διαμάχη που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να μας βγάλει πουθενά. Επίσης ελπίζω να είναι πιό προσεκτικοί στις εκφράσεις τους, για να μην έχουμε έντονους διαπληκτισμούς. Αν συμβεί αυτό, θα ζητήσω να κλείσει το θέμα. Δεν τρέχει και τίποτα. Ενα θέμα λιγότερο...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-