ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΕ ΜΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΕ ΜΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

amalia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΓιώργοςΜέλος
17/06/2003, 23:51:32
Καλησπέρα .
Πισω από τις πολυήμερες (αυτή την φορα) διακοπούλες στις πανεμορφες σποράδες…
Πω..πω..Αμαν… μηνηματα που εχω να διαβάσω…..

Λοιπον ας ξεκινίσουμε από εδώ….

Καταρχήν δεν ανηκω στους οπαδούς η πιστους του χριστιανικού δογματος …Ο λόγος που μου κινησε το ενδιαφέρον το θέμα αυτό είναι η περιεργεια και ότι δεν ειχα καμμία πληροφορία σχετικά με το θέμα …

Δευτερον δεν με ενδιαφέρει και τοσο τι λενε τα διάφορα τσικό, ομαδάρχες, και πιστοι τριτης κατηγορίας … οπου(αν δεν το έχουν καταλάβει ακομα ) οι διάφορες ιδεες τους και τα πιστευω τους δεν εχει να κάνει ότι ηταν απλα τα καλητερα και τα ποιο σοφά ….…. αλλα περισσότερο με τις ιδεες και τα πιστευω που <κληρονόμησαν> από τους αμφιβόλου χαρακτηρα ανθρωπων… που στο τοτε απιστευτο Φαρ ουεστ των πρωτον χριαστιανικών χρονων το δικαιο και τον τελευταιο λόγο τον είχε το ποιο γρηγορο πιστολι (η μαχαίρι στην συγκεκριμενη περίπτωση)..οπου η ικανοτητα το να κόβεις τους λαιμους των (πάντα ραγδαια αναπτυσωμενων) αιρετικων και σε εβαζε σε θέση επισκόπου και γενικου ελέγχου…..
Από αυτους τους ανθρωπους (πατέρες της εκκλησιας τους λένε) θα ηθελα να ακουσω και διαβασω την αποψη τους σχετικά με το (Θεε μου….εγκατάληψες…? η οποιαδηποτε άλλη παραλαγη…) – καπου πηρε το ματι μου προσφατα ότι στο (κρυφο /παρανομο/αιρετικό ευαγγελιο του Πέτρου αναφέρετε ότι ειπε (Η Δυναμη μου, δυναμη μου , γιατι με εγκατέλειψες..?)…
Πουλησαν την ψυχη τους , σκοτώσαν, προδόσαν, περάσανε στην άλλη πλευρα και φανατικά κυνηγησαν και καταστρεψαν ιδεες και ανθρωπους… και αυτό το σέβομαι και το καταλαβαίνω γιατι είναι ποιο κοντα στην δικια μου αντηληψη και κοσμοθεωρια…

Η δική μου αποψη …

Πιστευω ότι η ζωη ολων των μεγάλων - και μεγάλους εννωω αυτους που εχουν αλαξει προς το καλό (αλλα και κακό) την αντηληψη της ανθρωποτητας- ότι ολη τους η ζωη είναι ένα τελετουργικό (οπου καποιοι μερικες φορες στα παρασκηνια φροντηζουν παντα τα πραγματα να είναι ακριβως σωστα την κατάληλη στιγμη)….
Στην συγκεκριμένη περιπτωση το όλο το τελετουργικό πιστευω χάλασε την τελευταια στιγμη … κατι πηγε στραβα …εχοντας μια απορια /μια ανασφάλεια/ένα μεγάλο ερωτιματικό… αντι για κάτι ποιο ισως ποιο σιγουρο ποιο στιβαρό ( για θεανθρωπος εβαζε υποψηφιοτητα ρε γαμωτο…) η απολητη σιωπη των κεφαλιων της εκκλησιας μαλλον το επιβαιωνει αυτό…

Και εδώ είναι που μάλλον είναι που ξεκινάει η όλη ιστορία της δευτέρας παρουσίας….( ποτε μου δεν καταλαβα γιατι αφου ηρθε ο Μεσσιας/Χριστος/Θεανθρωπος και μας φώτησε – πρεπει να ξανάρθει να μας κρίνει)
Το τελετουργικό απετυχε και καποιοι θα ξαναπροσπαθησουν για άλλη μια φορα καπου στο μέλλον – ισως με διαφορετικη τεχνολογια από αυτή της θυασικής και του τελετουργικου που πηραν από την αιγηπτιακη θρησκεια…

Εχεις δικαιο Στραυραετε ειμαι εξυπνος… και η εξυπνη ενέργεια που θα κάνω είναι
να σε αγνωησω εντελος …

Ο αμφιβολου χαρακτηρα…..Γιώργος

Υ.Γ Μεγάλος πιστολέρο ο Αθανάσιος φίλε Sat…

panthsΝέο Μέλος
18/06/2003, 00:39:01
Επειδή τα τελευταία χρόνια έμαθα πολλά και μ έκαναν να αναρωτιέμαι(έμαθα για σφαγές από Χριστιανούς για να αλλαξοπιστήσουν οι Δωδεκαθεϊστές...ακόμα και από τον Μέγα Κωνσταντίνο...στο Δευτερονόμιο λέει να αποφεύγονται οι Έλληνες...ενώ το σύμβολο του σταυρού υπήρχε και στην Αίγυπτο ως σύμβολο του Όσιρη που σημαίνει Σωτήρας,ενώ ο Σατανισμός δεν είναι αυτό που μας έλεγαν όπως φαίνεται από τη Βίβλο του ΛΑΒΕΪ αλλά απλώς δεν έχει απαγορεύσεις και τιμωρίες...)
Τα τελευταία λόγια του Ιησού ίσως είναι η συνειδητοποίηση ότι ο Θεός δεν θα τον σώσει όπως περίμενε...Αν και ακούγονται τραβηγμένα αυτά αφού ο Χριστός είπε σοφά και δίκαια λόγια...
Προς Θεού, δεν είναι απόρριψη αλλά προβληματισμοί...

SatΝέο Μέλος
18/06/2003, 05:44:58
Οχι μονο πιστολερο φιλε Γιώργο αλλα και κριτικος τεχνης. Πολυπλευρο ταλεντο. Homo Universalis. Τυφλα να ΄χει ο Leonardo Da Vinci. Τοσα κειμενα μονο ο Des Cartes εχει "κοψει" ως ακαταλληλα.

Θεωριτικά δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη. Πρακτικά υπάρχει.

panthsΝέο Μέλος
18/06/2003, 20:30:01
Βρε παιδιά αναρωτιέστε πως μετέτρεψαν τα Ευαγγέλια? Εδώ έκοψαν το Ευαγγέλιο του Ενώχ και ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ να μπεί μαζί με τ άλλα....

SMILE AND MAKE THEM WORRY

Hui-NegΝέο Μέλος
19/06/2003, 18:38:54
Aπαντώντας στην ερώτηση του τόπικ, θα έλεγα είναι υβριστικό προς την Ολόφωτη Παρουσία Του να θέτουμε τέτοιο ερώτημα. Θα μπορούσε να απασχολούσε κάποιον που αφιέρωσε όλη του τη ζωή ζώντας ταπεινά και ειλικρινώς επιζητώντας μια βαθειά μύηση στην Ολόφωτη Παρουσία Του.
Για τους υπόλοιπους, απο τη στιγμή που δεν έχουμε καν βρεί τον εαυτό μας και τον εγκαταλείπουμε καθημερινός στην ίδια τελματική κατάσταση, θεωρώ απολύτως δύσκολο να γνωρίζουμε την απάντηση στο ερώτημα "Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες".

living every day is like drinking a bottle of God's Whiskey

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
20/06/2003, 08:55:28
Έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον η επιμονή να αποδείξουν κάποιοι το πόσο «κοροΐδο» πιάστηκε ο Ιησούς Χριστός από τον Θεό!

Ενώ ήταν στο Σταυρό και θεωρούσε δεδομένη την Ανάστασή Του, ενώ ήδη είχε συχωρέσει τους πάντες, ενώ ενδιαφέρθηκε να υιοθετηθεί «πνευματικά» (?) ο Ιωάννης από την Παναγία και ενώ συγχωρεί τον ληστή και τον φέρνει (από σήμερα) στον Παράδεισο, μέσα σε όλα αυτά λέει απορώντας, πριν παραδώσει το Πνεύμα Του στον Πατέρα, «λες να είμαι και κορόιδο;»
Μάλιστα αυτή την καθ’ όλα «φυσική» απορία, την εκφράζει φωνάζοντάς την στα Αρχαία Αραμαϊκά και όσο πιο δυνατά γίνεται!

Ούτε καν να ψιθυρίσει την «απορία» στην μάνα Του στην μητρική του γλώσσα!

Και πρέπει, παρόλα αυτά, να δεχτούμε αυτή την «λογική του κάβουρα», ακριβώς γιατί κάποιοι δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για τον αν υπάρχει πνευματική νομοτέλεια στο λόγια του Ιησού, και «πρέπει» να συνεχίσουμε την συζήτηση αναζητώντας, τι;

Άλλο είναι ο διάλογος και επικοινωνία σε πνευματικές βάσεις, και άλλο η συζήτηση τύπου καφενείου έτσι για να περνάμε την ώρα.

Ο καθένας μας επιλέγει και τις ποιότητες με τις οποίες κινείται!

Κρίμα πάντως, γιατί το όλο θέμα είναι και σημαντικό και όμορφο.

Συγγνώμη, αν πίκρανα με τα λόγια μου, θεωρώ πάντως πως είμαστε «μεγάλα παιδιά» και μπορούμε να συζητούμε με ειλικρίνεια.

Με Σεβασμό και Αγάπη.

ΓιώργοςΜέλος
20/06/2003, 13:07:02
Ναι...ναι... πολλη ωραια , ομορφα , και ολοφωτα .....ολα αυτα...!!!
Σαν οτιδηποτε αλλο κληρονομεις και ειναι τζάμπα....( τελικά λατρευουμε το τζάμπα σε αυτη την χώρα ακόμα και αν ειναι και πιστεύω)..
Να δεις ποσο ωραια ομορφη και ολοφωτη θα ηταν η ζωη μου αν κληρονομούσα 1.εκατ Ευρω...!!!

....δεν με ενδιαφέρει να το σηζητήσω φίλε Φωτιε.. ουτε να το κάνω διάλογο και επικηνωνια σε πνευματική βάση...

μια ερώτηση εχω .....
... εχουν γράψει τιποτα οι πατερες της εκκλησίας ...? (τεταρτη φορά ρωτάω)
αυτο με ενδιαφέρει να μάθω απο ολη αυτη την ιστορία.... μετά θα θα βγάλω τα δικά μου σημπεράσματα.....

ενα απλο Ναι η Οχι μου αρκεί.....

quote:
Ο καθένας μας επιλέγει και τις ποιότητες με τις οποίες κινείται

συμφωνω απολυτα ...!!!

quote:
Κρίμα πάντως, γιατί το όλο θέμα είναι και σημαντικό και όμορφο

μπαααα ..οχι ιδιαιτερα.. ουτε σημαντικό ...ουτε ομορφο ....αλλα εχει την δυνατότητα να προκαλέσει
σοβαρη ζημια.. και φοβερές...φοβερές αιρέσεις...!!! (και να δω ποιος θα κόβει κεφάλια μετά ?)

quote:
Συγγνώμη, αν πίκρανα με τα λόγια μου, θεωρώ πάντως πως είμαστε «μεγάλα παιδιά» και μπορούμε να συζητούμε με ειλικρίνεια.
Χριστιανική Ειλικρίνεια..?

Γιώργος
και χωρις να χάσει κανεις το κεφάλι του..

WolffacedΜέλος
20/06/2003, 13:54:49
quote:

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ(ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕ Η ΟΤΙ ΑΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕ) ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΣΟ ΑΣΤΟΧΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

Το συγκεκριμένο σχόλιο που έκανα εγώ (<<ίσως απλά αλλαξοπίστησε>>) το έκανα σαν χιούμορ και δεν περίμενα να το πάρετε τόσο σοβαρά και να γίνουν αντιμαχίες. Συγκεκριμένα το είχε πει πριν από εμένα ο Καρπετόπουλος στο sport f.m.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
25/06/2003, 09:04:51
Αγαπητέ Φίλε Γιώργο

Αισθάνεσαι απειλούμενος;
Δεν νομίζω πως το Φόρουμ αυτό επιτρέπει τέτοια συναισθήματα

Προσωπικά δεν γνωρίζω ποια θεολογική ανάλυση έχει γίνει στο συγκεκριμένο θέμα. Αν κάποιος γνωρίζει σχετικά ας μας παρουσιάσει τι στοιχεία έχει.

Τώρα φίλε Γιώργο αν δεν σε ενδιαφέρει η πνευματική διάσταση του θέματος, γιατί συζητάμε;

Ο χώρος αυτός, είναι χώρος πνευματικής αναζήτησης, τουλάχιστον εξ ορισμού.
Οπότε το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι: «κρίμα»!

Με Αγάπη Φώτης

.

Ntavelis666Μέλος
26/06/2003, 17:50:13
Γειά σας.
Στην εκπομπή "Ρίζες" την οποία παρουσιάζει ο Κων.Γεωργανάς, ήταν καλεσμένος κάποιος Σημαιοφόρος Θεολόγος (περίεργο όνομα ε;) ο οποίος είχε γράψει κάποια βιβλία σχετικά με τον συμβολισμό της Ελληνικής Γλώσσας.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η μετάφραση της φράσης "Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί" ("Θεέ μου, Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες") είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και στην πραγματικότητα σημαίνει "Θεέ μου Θεέ μου, σε ευχαριστώ που με βοήθησες να εκπληρώσω το έργο μου".
Βέβαια η ανωτέρω φράση κάθε άλλο παρά Ελληνική είναι. Τώρα το πώς ο κ.Θεολόγος έδωσε άλλη ερμηνεία, δεν το γνωρίζω.
Ευχαριστώ

666