- Τι είναι αλήθεια ο Χριστιανισμός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ότι ο μεγάλος αριθμός των χριστιανικών αιρέσεων και εκκλησιών,
δέιχνει ότι μάλλον δεν έγινε κατανοητό το νόημα του, ή απλά, το
πήραν οι ανθρωποι ώς ιμμάτιον και έβαλαν κλήρο..
Κι έτσι, μέσα απο δεκάδες εμφύλιους σπαραγμούς,δενυπάρχει πλέον εκείνη η
χάρις..Η οποία όμως ενεργεί και έχει διαρκή ζωή επι των ανθρώπων, αλλά
έπρεπε να έρθει κ ιαυτή η εποχή της σύγχισης των ιδεών και των πιστεύω...
"Ίνα πλανήσει και τους εκλεκτούς..."
Ο χριστιανισμός, όμως σαν σωτηριολογική θρησκεία, διδάσκει αλήθειες αιώνιας
ζωήε. Το θέμα είναι μπορεί να τις κατανοήσει και εφαρμόσει ο άνθρωπος, δίχως
σχετική εκπαίδευση, δίχως παιδεία που να του δείχνει τον δρόμο;
quote:
helios2012
Αγαπητέ Μιχάλη το σκέφτομαι κάποια στιγμή να τοποθετηθώ ως πρός το θέμα σου αλλά ειδικά σήμερα 16-12-08 δεν μπορώ γιατί γιορτάζω τον ερχομό μου στο μάταιο τούτο κόσμο!(στον κόσμο όπου πρίν από πολλά χρόνια αντίκρυσα για πρώτη φορά τον "ήλιο" του, ο οποίος το καλοκαίρι με τσουρουφλίζει και το χειμώνα δεν μπορεί ούτε καν να με ζεστάνει...)
Χιλιόχρονος και ευλογημένος!!
Να σε χαίρονται όσοι σε αγαπούν και σε νοιάζονται!

quote:
Dying_Incubus:
Όντως έχεις ξοδέψει πολύ χρόνο, europaios2, και σχεδόν πάντα με το ίδιο "μοτίβο" συμμετοχής.
Έντονο, ειρωνικό, δυνάμει προσβλητικό κι αιτία για δημιουργία εντάσεως, στοιχεία για τα οποία έχεις δεχθεί αρκετές συστάσεις - τουλάχιστον προς το παρόν - και μια χρονική απενεργοποίηση.
Από που συνάγεις ότι έχω υψηλούς τόνους? φέρε μου τα γραφόμενά μου στο συγκεκριμένο θέμα...........για να δούμε τι από αυτά είναι αλήθεια και τι όχι!
Είναι προσβλητικό το ύφος μου? Γιατί? επειδή απαντώ σε όσους μάχονται το Χριστιανισμό είτε άμεσα είτε έμμεσα? όπως ο zip?
Το ύφος του zip?..............μια χαρά ε?

quote:
Dying_Incubus:
Από τα γραφόμενα σου λοιπόν, zip, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι υποστηρίζεις πως όταν κάποιος δεν σέβεται ούτε τους συνομιλητές του, ούτε τον συντονισμό των θεμάτων, θα πρέπει να απενεργοποιείται τουλάχιστον για κάποιες μέρες, σωστά;
Ενδιαφέρον.
Όντως .................αλλά αυτό το γνωρίζουμε! είναι στάνταρ! ........αυτό που δε γνωρίζουμε γιατί δεν είναι στάνταρ, είναι το πότε κάποιος, δεν σέβεται ούτε τους συνομιλητές του, ούτε τον συντονισμό των θεμάτων!.............άγνωστες αι βουλαί των συντονιστών!!!!!!!!!

Dying_Incubus:Μέρες που είναι λοιπόν, θα σου συνιστούσα να αποφεύγεις αυτές τις έξεις και να ρίξεις τους τόνους διότι πίστεψε με, ίσως να μην υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα...
Μάλιστα!!!!!!!!!!!! ήρθε εντολή από άνωθεν? Διώξτε επιτέλους τον "ενοχλητικό Χριστιανό?"........... έτσι εκλαμβάνω το μήνυμα!!!! Ποτέ μου δεν έβρισα! πάντα ήμουν κόσμιος εν αντίθεση με πολλούς Χριστανομάχους! που πέρα από αυτά που μου προσάπτεις δυναμισμό της συζήτησης και ειρωνεία προβαίνουν και σε υβριστικές δηλώσεις!........χαίρουν όμως άκρα ασύλου!.......
quote:
Dying_Incubus:
Θα παρακαλούσα σε αυτό το σημείο όλους τους συμμετέχοντες να κλείσει αυτή η παρένθεση που άνοιξε προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος στα αρχικά πλαίσια του θέματος.

Στα αρχικά του πλαίσια βρίσκεται..........αλλά μόλις απαντώ......και πάντα με στοιχεία........πρέπει κάποιοι να δυναμιτίσουν το διάλογο μπας και βρούμε δικαιολογία να διαγράψουμε τον Εuropaio, όπως και ο "ήλιος" είχε ζητήσει.
Για να δούμε.........τι θα δούμε.........και τι θα πείτε.......και αν θα μπορέσω να απαντήσω στον "macedon" στο "Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία.."
Πάντως αν δεν μπορέσω........προκαταβολικά χαιρετώ τους φίλους μου και φυσικά αυτό θα είναι για τελευταία φορά!.......θα συνεχίσω στο site που παλαιότερα είχα γράψει...........εκεί οι λογαριασμοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι.......από ότι έχω παρακολουθήσει όμως, είναι ένα Δημοκρατικό FORUM.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 16/12/2008 14:44:02
[helios2012
quote:
σήμερα 16-12-08 δεν μπορώ γιατί γιορτάζω τον ερχομό μου στο μάταιο τούτο κόσμο!
Να τα εκατοστήσεις ![]()
![]()
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
Σε γενικές γραμμές, δεν διαφωνώ με την τοποθέτησή σου. Συμφωνώ στο ότι όταν ένα θέμα γίνεται γης μαδιάμ, δεν φταίει μονάχα ένας άνθρωπος αλλά συνήθως και οι περισσότεροι που συμμετέχουν σ' αυτό.
quote:
Από τα γραφόμενα σου λοιπόν, zip, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι υποστηρίζεις πως όταν κάποιος δεν σέβεται ούτε τους συνομιλητές του, ούτε τον συντονισμό των θεμάτων, θα πρέπει να απενεργοποιείται τουλάχιστον για κάποιες μέρες, σωστά;
Ναι ρε συ Dying, γιατί όχι ; Όταν του γίνονται συστάσεις, όταν του λες με όμορφο τρόπο "σταμάτα", "πρόσεχε, ξεφεύγεις", όταν του το λες μια, όταν του το λες δυο, όχι μόνο σε ένα, σε δύο ή σε περισσότερα θέματα που έχει την ίδια συμπεριφορά, φυσικά, να απενεργοποιείται για μερικές μέρες. Κακό είναι αυτό ; Να κρατιέται ένα επίπεδο ρε παιδί μου στις κουβέντες. 'Ντάξει, διαφωνίες πάντα υπάρχουν και ΚΑΛΩΣ υπάρχουν. Άλλο όμως είναι να διαφωνείς, κι άλλο να προσβάλεις κάποιον, που στο κάτω κάτω, δεν τον ξέρεις κιόλας δηλ. Ναι, εγώ αυτό προτείνω. Ε, τώρα να 'ρχεται κάποιος και να σε κατηγορεί για εκβιασμό, αυτό τι είναι ; καλό είναι ; Ξεφεύγει λίγο ρε φίλε δηλ. Έτσι νομίζω εγώ, προσωπική μου άποψη δηλ. ...
quote:
Μάλιστα!!!!!!!!!!!! ήρθε εντολή από άνωθεν? Διώξτε επιτέλους τον "ενοχλητικό Χριστιανο?"........... έτσι εκλαμβάνω το μήνυμα!!!!europaios2
Κατ' αρχήν Dying, δες πως απαντάει. Εσύ του λες "σταμάτα", κι αυτός δες που το πάει ... Εγώ προσωπικά, αυτό το μήνυμα το εκλαμβάνω, το εισπράτω ως ειρωνικό, ως προσβλητικό. Δεν ξέρω πως το εκλαμβάνεις εσύ, είναι δικαίωμά σου. Αλλά κάτι δείχνει όμως αυτό ... Δηλ. δεν φαίνεται να καταλαβαίνει μία ο άνθρωπος απ' όσα λες. Δεν ξέρω ... μπορεί να κάνω και λάθος. Είναι δικό σου θέμα φίλε ...
quote:
zip:
Κατ' αρχήν Dying, δες πως απαντάει. Εσύ του λες "σταμάτα", κι αυτός δες που το πάει ... Εγώ προσωπικά, αυτό το μήνυμα το εκλαμβάνω, το εισπράτω ως ειρωνικό, ως προσβλητικό. Δεν ξέρω πως το εκλαμβάνεις εσύ, είναι δικαίωμά σου. Αλλά κάτι δείχνει όμως αυτό ... Δηλ. δεν φαίνεται να καταλαβαίνει μία ο άνθρωπος απ' όσα λες. Δεν ξέρω ... μπορεί να κάνω και λάθος. Είναι δικό σου θέμα φίλε ...
Γεια σου zip.........δημοκράτη!!!!!!!!!........εγώ πάλι γιατί αυτό το μήνυμα το εκλαμβάνω ως προτροπή διαγραφής κάποιου που σου έκανε τη ζωή δύσκολη?............τοποθετήθηκες και έτσι με σύρεις στο χορό να ξανατοποθετηθώ............

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Καθόσον έχω διαπιστώσει από τον λίγο καιρό συμμετοχής σε τούτο το site, οι συμμετέχοντες είναι χωρισμένοι σε διάφορα στρατόπεδα με κάποιες άτυπες συμμαχίες εντός των στρατοπέδων. Υπάρχουν π.χ. αυτοί που πιστεύουν στον θεό και απ’ την άλλη μεριά οι άθεοι, οι χριστιανοί από την μια και οι δωδεκαθεϊστές απ’ την άλλη, οι χριστιανοί του ενός δόγματος έναντι των χριστιανών του άλλου δόγματος κλπ. κλπ. κλπ. Όλοι όσοι θεωρούν τον εαυτόν τους ενταγμένο σε κάποιο στρατόπεδο θεωρούν αυτόματα όλους τους υπόλοιπους ως αντιπάλους για να μην πω ως εχθρούς, με τους οποίους βρίσκονται σε μια εμπόλεμη κατάσταση. Εκ των πραγμάτων λοιπόν οι συζητήσεις μετατρέπονται σε μάχες, γίνονται δηλαδή λογομαχίες, στις οποίες όλοι θεωρούν ότι πρέπει πάση θυσία να νικήσουν ή τουλάχιστον να μην χάσουν. Οι λογομαχίες αυτές μετατρέπονται σε έναν αγώνα για το πια φωνή θα "ακουστεί" πιο δυνατά και τότε μπαίνουν στην "μάχη" τα μεγάλα "όπλα", η ειρωνεία, ο σαρκασμός, οι προσωπικές προσβολές, οι υποτιμητικές εκφράσεις, οι αλληλοκατηγορίες, ακόμα και οι απειλές.
Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα τέτοιων συζητήσεων και το νόημα που βγαίνει τελικά απ’ αυτές, πέρα από την ικανοποίηση του εγωισμού μας. Υποτίθεται ότι βρισκόμαστε σε έναν χώρο συζητήσεων γόνιμου διαλόγου με σκοπό να μάθουμε και κάποια καινούργια πράγματα πέρα απ’ αυτά που έχουμε να πούμε και έτσι να διευρύνουμε την σκέψη μας. Εννοείτε ότι δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα, εννοείτε ότι στο παρελθόν γίνανε εγκληματικά λάθη απ’ όλες τις ιδεολογικές πλευρές. Όμως τελικά μήπως απλώς θεωρούμε τους εαυτούς μας υποχρεωμένους να συνεχίσουμε τις μάχες των προηγούμενων γενεών και να παραδώσουμε κάποτε τα "όπλα" στις μελλοντικές γενιές για να κάνουν το ίδιο; Αν συμβαίνει αυτό τότε δυστυχώς έχουμε χάσει το νόημα όλων αυτών των ιδεών – όποιες και αν είναι αυτές – που με τόσο πάθος υπερασπιζόμαστε.
Και όσον αφορά για τον Χριστιανισμό που ξεκινήσαμε να συζητάμε, πληροφορώ τους αγαπητούς συμμετέχοντες οι οποίοι θέλουν να τον υπερασπιστούν ότι ο Χριστός δεν έχει ανάγκη από Χριστιανομαχητές, αλλά από ανθρώπους που να ζουν σύμφωνα με τις αρχές που άφησε. Και ενώ έχω δει διάφορους συμμετέχοντες να υπερασπίζονται με πάθος τον Χριστιανισμό στα διάφορα θέματα παρόλαυτα δεν τους είδα – εκτός ελαχίστων – να συμμετέχουν ουσιαστικά σε αυτό το θέμα και να μας πουν τι ακριβώς σημαίνει για αυτούς αυτό το οποίο υπερασπίζονται με τόσο πάθος. Υπενθυμίζω ότι ο σκοπός που ανοίχτηκε αυτή η συζήτηση είναι αυτός και όχι για να γίνει ακόμα μια στείρα αντιπαράθεση υποτιμητικών εκφράσεων. Καλώ λοιπόν πάλι όσους έχουν να πουν κάτι ουσιώδες για το θέμα ή να θέσουν κάποια απορία έστω να συμμετέχουν με αίσθημα σεβασμού προς τους συνομιλητές τους και τις διαφορετικές απόψεις. Και όσοι θέλουν να υπερασπιστούν τον Χριστιανισμό είναι προτιμότερο πρώτα να μάθουν τι ακριβώς είναι αυτό που υπερασπίζονται.
•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.
quote:
Michael Design:
Καθόσον έχω διαπιστώσει από τον λίγο καιρό συμμετοχής σε τούτο το site, οι συμμετέχοντες είναι χωρισμένοι σε διάφορα στρατόπεδα με κάποιες άτυπες συμμαχίες εντός των στρατοπέδων. Υπάρχουν π.χ. αυτοί που πιστεύουν στον θεό και απ’ την άλλη μεριά οι άθεοι, οι χριστιανοί από την μια και οι δωδεκαθεϊστές απ’ την άλλη, οι χριστιανοί του ενός δόγματος έναντι των χριστιανών του άλλου δόγματος κλπ. κλπ. κλπ. Όλοι όσοι θεωρούν τον εαυτόν τους ενταγμένο σε κάποιο στρατόπεδο θεωρούν αυτόματα όλους τους υπόλοιπους ως αντιπάλους για να μην πω ως εχθρούς, με τους οποίους βρίσκονται σε μια εμπόλεμη κατάσταση. Εκ των πραγμάτων λοιπόν οι συζητήσεις μετατρέπονται σε μάχες, γίνονται δηλαδή λογομαχίες, στις οποίες όλοι θεωρούν ότι πρέπει πάση θυσία να νικήσουν ή τουλάχιστον να μην χάσουν. Οι λογομαχίες αυτές μετατρέπονται σε έναν αγώνα για το πια φωνή θα "ακουστεί" πιο δυνατά και τότε μπαίνουν στην "μάχη" τα μεγάλα "όπλα", η ειρωνεία, ο σαρκασμός, οι προσωπικές προσβολές, οι υποτιμητικές εκφράσεις, οι αλληλοκατηγορίες, ακόμα και οι απειλές.
Δεν είναι κακό! να υπάρχει λογομαχία με κόσμιο όμως τρόπο....ίσα ίσα......ο δυναμισμός αυτός και εφόσον αυτός δεν είναι στον αέρα, είναι απαραίτητος για τη ροή της κουβέντας!
Εάν κοιτάξεις στο παρελθόν σε παλαιότερα θέματα θα με βρεις ειδικά με τον Schwabe! να έχουμε διαπληκτιστεί έντονα!, ποτέ όμως δε βριστήκαμε, ποτέ δε ζήτησε ο ένας να διαγραφεί ο άλλος και πάντα σεβόμασταν ο ένας τον άλλον έστω και εάν αρκετές φορές στόλιζε ο ένας τον άλλον με "καλολογικά στοιχεία" πάντα όμως αυστηρά στο πλαίσιο του ανεκτού........Το αποτέλεσμα ήταν πέρα από τον υγιή διάλογο που αναπτύσσαμε μεταξύ μας, να κάνουμε και συχνά το λεγόμενο καλαμπούρι! για να φτάσει όμως κανείς σε τέτοιο σημείο διαλόγου πέραν των γνώσεων που πρέπει να έχει είτε αυτές είναι αποδεκτές είτε όχι, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ευφυΐα........
quote:
Michael Design:
Και όσον αφορά για τον Χριστιανισμό που ξεκινήσαμε να συζητάμε, πληροφορώ τους αγαπητούς συμμετέχοντες οι οποίοι θέλουν να τον υπερασπιστούν ότι ο Χριστός δεν έχει ανάγκη από Χριστιανομαχητές, αλλά από ανθρώπους που να ζουν σύμφωνα με τις αρχές που άφησε. Και ενώ έχω δει διάφορους συμμετέχοντες να υπερασπίζονται με πάθος τον Χριστιανισμό στα διάφορα θέματα παρόλαυτα δεν τους είδα – εκτός ελαχίστων – να συμμετέχουν ουσιαστικά σε αυτό το θέμα και να μας πουν τι ακριβώς σημαίνει για αυτούς αυτό το οποίο υπερασπίζονται με τόσο πάθος. Υπενθυμίζω ότι ο σκοπός που ανοίχτηκε αυτή η συζήτηση είναι αυτός και όχι για να γίνει ακόμα μια στείρα αντιπαράθεση υποτιμητικών εκφράσεων. Καλώ λοιπόν πάλι όσους έχουν να πουν κάτι ουσιώδες για το θέμα ή να θέσουν κάποια απορία έστω να συμμετέχουν με αίσθημα σεβασμού προς τους συνομιλητές τους και τις διαφορετικές απόψεις. Και όσοι θέλουν να υπερασπιστούν τον Χριστιανισμό είναι προτιμότερο πρώτα να μάθουν τι ακριβώς είναι αυτό που υπερασπίζονται.
Ο Χριστιανισμός έχει ανάγκη και από τους δύο, αγαπητέ Michael Design, για να έχεις τη χαρά να είσαι υπερασπιστής του Χριστιανισμού, δεν αρκούν οι φιλοσοφικές τοποθετήσεις, αλλά οι γνώσεις τόσο σε Χριστιανικά όσο και σε Ιστορικά θέματα. Χωρίς αυτές το μόνο που κάνει σε μία συζήτηση με τους Χριστιανομάχους κάποιος απλά πιστός, χωρίς τα απαραίτητα αυτά εφόδια ........ είναι όχι μόνο να εκτίθεται ο ίδιος αλλά να εκθέτει και τη θρησκεία του!......το πρώτο δε με απασχολεί και τόσο, το δεύτερο όμως ναι......
Δε χρειάζεται να αναφέρω τι είναι για μένα ο Χριστιανισμός το έχω αναφέρει μέσα από τα εκατοντάδες μηνύματά μου, επιγραμματικά όμως:........"το σπίτι μου" αν θες περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχεις παρά να διαβάσεις το εγχειρίδιο του Χριστιανισμού που δεν είναι άλλο από την Καινή Διαθήκη......καλή συνέχεια.......δε θα γράψω δικό μου εγχειρίδιο, αγαπητέ φίλε!.........ήδη.....υπάρχει........
quote:
Δε χρειάζεται να αναφέρω τι είναι για μένα ο Χριστιανισμός το έχω αναφέρει μέσα από τα εκατοντάδες μηνύματά μου, επιγραμματικά όμως:........"το σπίτι μου" αν θες περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχεις παρά να διαβάσεις το εγχειρίδιο του Χριστιανισμού που δεν είναι άλλο από την Καινή Διαθήκη......καλή συνέχεια.......δε θα γράψω δικό μου εγχειρίδιο, αγαπητέ φίλε!.........ήδη.....υπάρχει........
Ωραία, εντάξει, μας είπες την γνώμη σου, ο Χριστιανισμός είναι το σπίτι σου.
το εμπεδώσαμε.
χωρίς να μας βρίζεις και να μας συκοφαντείς ;