ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

natalia61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
astral-projectΜέλος
25/05/2004, 20:34:57
εαν τελικα πεσω μεσα και αποδειχθει το κληρονομικο μου χαρισμα, να σας δωσω και τον αριθμο της καρτας μου να κανετε καμια καταθεση, γιατι παλι (απιστεφταμπλ ! ) την φεσωσα?

------------------------

Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.

25/05/2004, 22:52:32
Κοπελιες κ' αγορια,εχω μια ερωτηση...

Τα χαρτια,οι καρτες ταρω κτλ εχουν καμια σχεση με τα ζωδια?
Ειναι σημαντικη η ερωτηση για μενα,μπορει καποιος να μου απαντησει?

ΦΙΛΙΚΑ,Εύλογητος

fatboy51Νέο Μέλος
26/05/2004, 08:33:56

Καλημερούδια, Astral Project. Έπεσες έξω στο οικονομικό μέρος, μόνο. Το άλλο, εκείνο για τη δουλειά, απομένει να επιβεβαιωθεί... Αν συμβεί κι αυτό, θα στο πω, φυσικά.

Φαίνεται οτι κάτι υπάρχει, ως "κληρονομικό χάρισμα"!!!

Ευχαριστώ

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!

_Μέλος
26/05/2004, 12:09:18
Ρε παιδία, αμάν πια! Τόσο δύσκολο είναι να μου πει κάποιος που ξέρει μερικά βασικά πραγματάκια? Φοβάμαι μην βγει η γκόμενα εκείνη στο τραπουλόχαρτο και εγώ τις πω (Χμμμ... κάποια λεσβία σε θέλει_) και μετά βγει κανένας τζοκερ και πω (ΑΑΑααα εδώ βλέπω ότι θα πας σε ένα πάρτι μασκέ) τίποτα 69 κούπες και τα ψιλοχοντρύνω.

Λυπηθείτε με, και εγώ το μεροκάματο μου με την άξια μου θέλω να το βγάλω,

Κάτω Πάυλας

oneiric1Μέλος
26/05/2004, 13:55:42
quote:
Κοπελιες κ' αγορια,εχω μια ερωτηση...

Τα χαρτια,οι καρτες ταρω κτλ εχουν καμια σχεση με τα ζωδια?
Ειναι σημαντικη η ερωτηση για μενα,μπορει καποιος να μου απαντησει?

ΦΙΛΙΚΑ,Εύλογητος

Φίλε Ευλογητέ,

Τουλάχιστον για μένα δεν είχε ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

27/05/2004, 00:33:04
quote:

Φίλε Ευλογητέ,

Τουλάχιστον για μένα δεν είχε ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία.

Δεν προκειται να κατσω να παιζω με τα τραπουλοχαρτα,αλλα χρειαζομαι να μαθω αν υπαρχει καμια σχεση μεταξυ αυτων των 2 για δικους μου λογους.

Μπορει καποιος να μου απαντησει?

ΦΙΛΙΚΑ,Ευλογητος

27/05/2004, 01:25:52
Αγαπητέ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ,

κατά την άποψή μου, υπάρχει σχέση περισσότερο μεταξύ Ταρώ και αστρολογίας.
Η απλή τράπουλα προέρχεται από την Ταρώ, οπότε όλα σχετίζονται...

Ο συσχετισμός έχει να κάνει και με τα σύμβολα στις διάφορες απεικονίσεις, αλλά και στην ερμηνεία των χαρτιών. Ένας βασικός τρόπος "ριξίματος" της Ταρώ είναι σε 12 οίκους.

Υπάρχει τόπικ, όπου έχει γίνει σχετική συζήτηση και από κει θα βρεις και άλλους συνδέσμους:

Τα Σύμβολα στις κάρτες Ταρώ

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

_Μέλος
30/05/2004, 04:10:55
Κλασικά εγώ έμεινα πάλι στο ράφι, μήπως είμαι ψώνιο?

Κάτω Πάυλας

astral-projectΜέλος
30/05/2004, 09:28:22
αμα πας σε κανα βιβλιοπωλειο, ολο και καποια μεθοδο μαντικης θα βρεις.

ε μετα, λιγη εξασκηση θελει και χαρισμα.

(μην νομιζεις δηλαδη, οτι τα θυμομαστε και απεξω...)

------------------------

inandaboveΜέλος
30/05/2004, 15:33:47
Καλησπέρα!

Θα συμφωνήσω με τη φίλη oneiric1, για μένα τουλάχιστον τα ζώδια δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ερμηνεία των χαρτιών.
Για τον φίλο που ρωτάει εάν και πώς μπορεί να μάθει να "ρίχνει" τα χαρτιά, σαφώς και υπάρχουν κάποιες "στάνταρ" ερμηνείες για το κάθε χαρτί, ΑΛΛΑ η σύνδεση μεταξύ τους (απ΄'οσο έχω καταλάβει μέσα από τη δική μου εμπειρία) δεν γίνεται με το απλό άθροισμα των ερμηνειών...Απαιτεί διαίσθηση κι ενόραση- κάτι που ΙΣΩΣ ο καθένας να μπορεί να αποκτήσει μετά από πολλή εξάσκηση και τριβή με το θέμα. Και χρειάζεται και λίγη κοινή λογική...: Αν ρίχνεις τα χαρτιά για μια φίλη σου, πχ, και σου πέσει ντάμα με κρεβάτι (τα λέω λίγο πιο απλοϊκά από ότι είναι, εδώ πέρα), και γνωρίζεις ότι η φίλη σου δεν έχει...λεσβιακές τάσεις, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει-προφανώς άλλο είναι το μήνυμα..!
΄Οσο για τα Ταρώ, εγώ προσωπικά βρίσκω ότι φέρουν αρνητική ενέργεια, και δεν ασχολούμαι.

Καλό απόγευμα σε όλους!

_Μέλος
30/05/2004, 17:44:35
Ωραίο το ταμπελάκι σου, μέχρι να καταλάβω τι είναι είχα χεστεί.

Κάτω Πάυλας

16/09/2008, 23:30:53
quote:

Μα δεν ηταν αρνητικη σκεπτομορφη.

Οταν βαζεις τον εαυτο σου στο τριπακι,να θεωρειται αδικιμενος και θυμα,τοτε τι ειναι;
Κανενας ανθρωπος δεν πρεπει να θεωρει τον εαυτο του ετσι.
Αρα καταλαμβανεται απο αρνητικες σκεψεις,που δυσμορφαινουν το ειναι του

17/09/2008, 15:37:13
Μα δεν ειπα οτι θεωρω τον εαυτο μου αδικημενο ή οτιδηποτε παρομοιο, μημπως το μπερδευεις με αλλο μηνυμα? Ουτε θεωρουσα τον εαυτο μου θυμα ή αδικημενο.Δεν ξερω καν αν το συγκεκριμενο ατομο μπορει να θεωρηθει οτι εχει γινει σκεπτομορφη στο μυαλο μου, αλλα σιγουρα ταιριαζει σε ο,τι περιγραφετε.

Αλλωστε μια σκεπτομορφη πρεπει να ειναι αρνητικη αναγκαστηκα?

17/09/2008, 17:45:13
Μα δεν μιλαω για σενα!!!
Απανταω σε αυτα που ειπε ο Bloodofkain,σχετικα με τους ασυνειδητους ρολους,η μασκες!!!
Και βεβαια,δεν ειναι απαραιτητο οι σκεπτομορφες να ειναι αρνητικες,αλλα σε αυτη την εποχη,που ολα εχουν γινει για να τα απολαμβανουμε πρωτα και μετα να τα κατανοουμε,περιμενεις να εχουμε θετικες σκεπτομορφες;
Καταθλιψη,αγχος,μιζερια,μοναξια.Ο πιο φτωχος και ο πιο πλουσιος,εχουν τετοιου ειδους συναισθηματα.
Κανεις δεν ειναι ικανοποιημενος,κανεις δεν ειναι ευτυχισμενος..
Τι σκεψεις θα μπορουσε να κανει,αν οχι αρνητικες;
Αυτο θελω να πω!!
17/09/2008, 17:51:50
quote:
Δεν ξερω καν αν το συγκεκριμενο ατομο μπορει να θεωρηθει οτι εχει γινει σκεπτομορφη στο μυαλο μου

Δεν γινονται τα ατομα σκεπτομορφες,αλλα τα συναισθηματα μας και οι σκεψεις μας..
Αν δεις καμια μερα εναν..ας πουμε αγγελο,η,ενα δαιμονα(ενα τρελλο παραδειγμα φερνω),ειναι συσσωρευμενες σκεψεις-ενεργεια-θετικες η αρνητικες..
Οταν προσευχεσαι,συμβαλεις στο να παρουν μορφη..
Για αυτο μερικοι λενε"προσεχε τι ευχεσαι,τι σκεφτεσαι"

17/09/2008, 19:58:59
quote:
Δεν γινονται τα ατομα σκεπτομορφες,αλλα τα συναισθηματα μας και οι σκεψεις μας..

Ναι εννουσα τα συναισθηματα μου για αυτο το ατομο.Κυριολεκτικα δε θα μπορουσε να ισχυει φυσικα.
quote:
Αν δεις καμια μερα εναν..ας πουμε αγγελο,η,ενα δαιμονα(ενα τρελλο παραδειγμα φερνω),ειναι συσσωρευμενες σκεψεις-ενεργεια-θετικες η αρνητικες..
Σε ενα 55% των περιπτωσεων κατι τετοιο μπορει να ισχυει.Και κυριως σε περιπτωσεις ανθρωπων παρανοϊκων ή φανατικων που δεν ειναι δυσκολο να γινει ο,τιδηποτε σκεπτομορφη μεσα τους.Αλλα δεν πιστευω οτι ισχυει για το υπολοιπο 45%.

Βλεπεις, αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι πολλοι προσπαθουνε να αντικαταστισουνε τον Θεο βαζοντας στην θεση του τον ανθρωπο(πραγμα που θελει ο Σατανας) ή βαζοντας στη θεση του εξωγηινους, φωτεινες οντοτητες, νεράιδες και αλλα τετοια.Υπαρχουν πολλα ειδη πλανες για αυτους που ψαχνονται.Και για αυτους που δεν πιστευουν αμεσα(πλην ομως φανατικα) στην υπαρξη θεου.Και δεν αναφερομαι σε εναν θεο που ασχολειτε με τον ανθρωπο "στον ελευθερο του χρονο" οπως πιστευουν πολυ αθρησκοι, αλλα για εναν θεο για τον οποιο ο ανθρωπος ειναι σημαντικος.

bloodofkainΝέο Μέλος
17/09/2008, 23:27:46
θα μπορούσαμε να πουμε οτι ελαττώματα οπως η εξεγερτικοτιτα η υπερηφάνεια απληστία κλπ είναι σκεπτομορφες ???

17/09/2008, 23:43:37
quote:

θα μπορούσαμε να πουμε οτι ελαττώματα οπως η εξεγερτικοτιτα η υπερηφάνεια απληστία κλπ είναι σκεπτομορφες ???

Oχι ακριβως,
ανθρωποι ομως που εχουν αυτου του ειδους τα ελλατωματα,θα μπορουσαν να ελκυσουν ατομα ομοια τους,και να ζουν τετοιου ειδους καταστασεις.
Μια ζωη γεματη απληστια,κ.ο.κ.
Το αποτελεσμα θα ειναι πως βαση αυτω των συναισθηματων του,θα δημιουργησει ενα αρνητικο κλιμα στη ζωη του,θα ελκυει αρνητικη ενεργεια-συναισθηματα-,και θα ειναι καταθλιπτικος,θα αρρωσταινει συχνα,θα τον μισουν,τιποτα δεν θα παει καλα στην πορεια του.
Ετσι,θα δημιουργηθει ενας φαυλος κυκλος..
Θα θεωρει τον εαυτο του αδικημενο,πως αυτος ειναι ο σωστος και οι αλλοι λαθος,θα γινει κι αλλο θυμα στα ματια του πληγωμενου του εγωισμου,και θα βγαζει πιο πολλη αρνητικη ενεργεια στο περιβαλλον του και στον ιδιο..
Οποτε,ολος αυτος ο αρνητισμος θα βαραινει κι αλλο την μοιρα του,και στο τελος μπορει και να πεθανει απο καποια βασανιστικη ασθενεια..
Βλεπεις,εμεις οι ανθρωποι,ειμαστε σαν μαγνητες..
Και πρεπει να ξερουμε τι πρεπει να "τραβηξουμε"κοντα μας

18/09/2008, 00:02:39
quote:

Βλεπεις, αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι πολλοι προσπαθουνε να αντικαταστισουνε τον Θεο βαζοντας στην θεση του τον ανθρωπο(πραγμα που θελει ο Σατανας) ή βαζοντας στη θεση του εξωγηινους, φωτεινες οντοτητες, νεράιδες και αλλα τετοια.Υπαρχουν πολλα ειδη πλανες για αυτους που ψαχνονται.Και για αυτους που δεν πιστευουν αμεσα(πλην ομως φανατικα) στην υπαρξη θεου.Και δεν αναφερομαι σε εναν θεο που ασχολειτε με τον ανθρωπο "στον ελευθερο του χρονο" οπως πιστευουν πολυ αθρησκοι, αλλα για εναν θεο για τον οποιο ο ανθρωπος ειναι σημαντικος.

Καταρχην αρχιζεις κατι που δεν μου αρεσει καθολου γιατρε..
Το παιδι εθεσε ενα ερωτημα σχετικα με τις σκεπτομορφες..
Δεν ειναι και τοσο ωραιο να μου λες πως ο σατανας θελει εκεινο,θελει το αλλο και μπλα μπλα μπλα...
Καταρχην δεν ξερουμε τι θελουμε εμεις οι ιδιοι,δεν ξερουμε τι ειναι ο θεος,δεν ξερουμε τι θελει ο θεος,και ξανικα ανακαλυψαμε τι θελει ο σατανας;
Βαζεις παλι στο ταμπλο του υπολογιστη κουβεντες για τους αθρησκους,και τι πανε να κανουν και αλλα τετοια κουραμπιεδακια.
Τοσο τρομακτικο ειναι για σενα αυτο που υποστηριζουν καποιοι αλλοι σε οτι αφορα τους εξωγηινους;
Δηλ τι ειμαστε εμεις,οι μαγκες του συμπαντος που γ......ε και δερνουμε και αλλοι δεν υπαρχουν;
Μεγαλη ιδεα εχουμε για τον εαυτο μας οι ανθρωποι!!!Ο Θεος ειναι μονο δικος μας και επλασε μονο εμας!!
Γιατρε,οταν λεμε συμπαν και θεος,το εννοουμε!Και οι εξωγηινοι σε αυτον ανηκουν..
Λες για φωτεινες οντοτητες..Δεν υπαρχουν;Ποιος ηρθε στον Ιωσηφ και του ειπε πως η Παναγια θα κανει γιο;Ποιος ηρθε στην ιδια την Παναγια και ειπε πως αυτη και η Ελισσαβετ ηταν εγκυες;
Φωτεινες οντοτητες!!Αγγελοι!!
Επειδη καποιοι ανθρωποι μιλανε για νεραιδες και ξωτικα,παει να πει πως εχουν βαλει στην θεση του Θεου αυτα,η οτι και αυτα θα μπορουσαν αν πραγματι υπαρχουν,να ειναι παιδια του;
Στην πυρα ο Tolkien!!!Ατιμε,μας εκανες να αγαπαμε την παιδικοτητα μας..

Στην πυρα οι Rotting Christ!!!
Παμε παλι πισω στο θεμα σκεπτομορφες..

18/09/2008, 09:00:08
Αγαπητοί φίλοι

Χωρίς να έχω πρόθεση να διακόψω τη συζήτησή σας, θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρεμβολή, αναφερόμενος στη φύση των σκεπτομορφών:

Μια ορισμένη σκέψη παράγει ένα διπλό αποτέλεσμα : μια ακτινοβολούμενη δόνηση και μια αιωρούμενη μορφή .

Η ίδια η σκέψη εμφανίζεται στα μάτια του διορατικού σαν ένας παλμός μέσα στο νοητικό σώμα και μπορεί να είναι απλή ή σύνθετη .

Όταν πρόκειται για μια εντελώς απλή σκέψη , τότε εμπεριέχεται σε αυτή μόνο μία βαθμίδα δόνησης και θα επιδράσει ισχυρά σε ένα και μοναδικό τύπο νοητικής ύλης.

Το νοητικό σώμα απαρτίζεται από υλικό ποικίλων βαθμών πυκνότητας , το οποίο συνήθως κατατάσσουμε σε τάξεις σύμφωνα με τα υποπεδία . Σε καθεμιά από αυτές έχουμε πολλές υποδιαιρέσεις .

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί τύποι νοητικού υλικού και έχει βρεθεί ότι καθένας έχει τη δική του συχνότητα δόνησης με την οποία είναι περισσότερο εξοικειωμένος , έτσι ώστε έχει τη μεγίστη ικανότητα ανταπόκρισης προς αυτήν .

Όταν με την επίδραση κάποιας σκέψης ή συναισθήματος διαταραχτεί αυτή η σχέση , τότε παρατηρούμε μια φυσική τάση αποκατάστασής της .

Για παράδειγμα , όταν ένα ξαφνικό συναισθηματικό κύμα σαρώνει έναν άνθρωπο , το αστρικό του σώμα πέφτει σε μια βίαιη αναταραχή . Τα αρχικά χρώματα καλύπτονται στιγμιαία από τη λάμψη άλλων χρωμάτων που αντιστοιχούν στη βαθμίδα δόνησης του ιδιαίτερου αυτού συναισθήματος . Πρόκειται για μια παροδική αλλαγή που παρέρχεται σε μερικά δευτερόλεπτα , καθώς το αστρικό σώμα επανέρχεται αιφνίδια στις συνηθισμένες συνθήκες .

Από την άλλη πλευρά , όμως , κάθε διέλευση συναισθήματος προκαλεί ένα μόνιμο αποτέλεσμα .

Πάντα προσθέτει λίγο από τη χροιά του στον φυσιολογικό χρωματισμό του αστρικού σώματος , έτσι ώστε κάθε φορά που ο άνθρωπος ενδίδει σε ένα συγκεκριμένο συναίσθημα γίνεται ευκολότερο να το αναπαράγει στο μέλλον , επειδή το αστρικό του σώμα συνηθίζει τον κραδασμό αυτής της ιδιαίτερης συχνότητας .

Η πλειοψηφία των ανθρώπινων σκέψεων δεν είναι κατά κανένα τρόπο απλή .

Η απόλυτη και αγνή αγάπη φυσικά και υπάρχει .

Αλλά τις περισσότερες φορές τη βρίσκουμε διαποτισμένη με υπερηφάνεια ή ατομισμό , ζήλεια ή ζωώδες πάθος .

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον δύο διαφορετικοί κραδασμοί εμφανίζονται ταυτόχρονα στο νοητικό και το αστρικό σώμα , ενώ αρκετές φορές και ακόμη περισσότεροι .

Έτσι η ακτινοβολούσα δόνηση θα είναι σύνθετη και η τελική σκεπτομορφή θα παρουσιάζει μια ποικιλία χρωμάτων αντί για ένα μόνο χρωματισμό .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.