- ΜΑΣ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ" ΤΑ ΖΩΑ ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Το esoterica ομως αναλαμβανει να αφουγκραστει την αναγκη του παθοντα (ενος οποιουδηποτε «παραξενου» συμβαντος) και να δωσει οσο το δυνατον -μεσα απο την ειλικρινη και ανιδιοτελη συσπειρωση των μελων/αναζητητων του- περισσοτερες απαντησεις, να «ψαχτει» και να διαμορφωσει την τοποθετηση του πανω σε καθε σχεδον θεμα.
Αυτα αντι προλογου και πιστευοντας οτι εκφραζω και τους συντονιστες ως αυτο το σημειο, θα σας παραθεσω ενα ερωτημα/προβληματισμο:
Πιστευετε οτι τα ζωα -και δη τα κατοικιδια- μας καταλαβαινουν;
Προσπαθουν κι αυτα να επικοινωνησουν μεταξυ μας;
Μεταξυ ενος «νιαου» και ενος αλλου «νιαου» μηπως υπαρχει χαωδης διαφορα; Μηπως το ενα σημαινει «θελω χαδια» και το αλλο «αισθανομαι μια ‘κακη παρουσια’, φυλαξου»;
Θα ηθελα πολυ να μαθω τις αποψεις σας πανω στο θεμα, ειδικα απο τους εχοντες ζωο στο σπιτι...Προσωπικα δεν εχω κατοικιδιο αλλα παρακολουθοντας το σκυλο ενος φιλου μου μου γεννηθηκαν αυτες οι αποριες...
Τα φωτα σας παρακαλω...
Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...
Ο γάτος ας πούμε που είχα για 4 χρόνια (δεν ζεί τώρα) καταλάβαινε την διάθεσή σου, το πως έπρεπε να κάτσει ακόμα και αν δεν του άρεσε...
Τώρα αυτά που είπα είναι πολύ απλοϊκά παραδείγματα, υπάρχουν και άλλα...
ψαχνω να βρω βασικα το αν προσπαθουν να επικοινωνησουν...
δε ξερω αν καταλαβαινεις, αλλα πχ οταν ενας σκυλος γαβγιζει επιμονα κοιτωντας καπου και μετα τραβωντας τον ιδιοκτητη απ το ποδι να τον παει εκει περα...κατι τετοιο..
η το αλλο? οταν πχ το αφεντικο πεθαινει χιλιομετρα μετα και ο σκυλος γρυλλιζει λυπημενα στο σπιτι, οι αλλοι το νομιζουν ξεκαρφωτο αλλα μετα οταν παρουν το λυπητερο τηλεφωνημα απο κανα νοσοκομειο αναθεωρουν αποψεις...
Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ madmax ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ "ΜΑΣ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ" ΤΑ ΖΩΑ ?" ΜHΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ????
"ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ?????"
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΦΙΛΕ madmax ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ "ΠΑΡΑΞΕΝΟ".
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Τωρα για το αν καταλαβαίνουμε εμείς τι λένε τα ζωα..αυτο είναι ένα άλλο θέμα

VII
Συμφωνώ πως με τα ζώα υπάρχει επικοινωνία..
Η επικοινωνία δεν είναι μόνο λέξεις αλλά πολλά άλλα.. κίνηση, φωνή, ύφος, έκφραση και πολλά άλλα..
Εγώ πάντως έχω θαυμάσιες εμπειρίες με γάτες που επικοινωνώ πολύ όμορφα μαζί τους.. το πιο θαυμαστό από όλα όμως είναι πως δεν αισθάνεσαι την υποκρισία Πιστεύω πως η φιλία με τα ζώα είναι αλιθηνή ..
Τώρα σχετικά με το ένστικτο των ζώων όπως είπε ο φίλος πριν σχετικά με το θάνατο του αφεντικού ή κάποιου μέλους της οικογένειας έχω ακούσει και εγώ πολλά μα δεν μου έχει τύχει κάτι αναλογο!!
quote:
Το πιο νοήμων "ζώο",είναι το δελφίνι οπως πολυ καλα θα ξέρετε.Άρα το δελφίνι είναι ίσως το μοναδικο "ζώο" που μπορεί να καταλάβει αυτα που λέμε.
Δεν ξέρω εάν μπορεί να καταλάβει τί λέμε μα σίγουρα είναι από τα ζώα που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.. και σαν νοήμων όντα αλλά και γενικά σαν συμπεριφορά, όπως για παράδειγμα έχουν ακουστεί πολλά κρούσματα ομαδικών αυτοκτονιών μεταξύ δελφινιών... αιτίες μάλιστα που δεν έχουν εξακριβωθεί...
Και πολλά άλλα σχετικά με τις κοινωνίες τους.. την σχέση μεταξύ των δύο φύλων και λοιπά...
αλλά και περιπτώσεις δελφινιών που έχουν βοηθήσει ανθρώπους που βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα...
Πριν μερικά χρόνια μάλιστα είχα ακούσει στις ειδήσεις ένα περιστατικό ενός δελφινιού που έσωσε ένα παιδάκι από "πνιγμό" (ε, τί άλλο?)
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Έχω λοιπόν δύο σκυλιά , ένα Βέλγικο λυκόσκυλο , και το γεροντάκι μου , ένα δεκατετράχρονο Πολωνέζικο ποιμενικό .
Και τα δύο ζώα αυτά τα πήρα από κουτάβια , τα μεγάλωσα με μπιμπερό , και πάντοτε τους μιλούσα σαν να απευθυνόμουνα σε ανθρώπους .
Το αποτέλεσμα είναι να καταλαβαίνουν αυτό που τους λέω , και να βρίσκουν τρόπο , με νοήματα και κινήσεις να μου δώσουν να καταλάβω τι θέλουν από εμένα . Συνεννοούμαι τόσο απόλυτα μαζί τους που οι φίλοι και οι γνωστοί που κατά καιρους με έχουν δεί , δεν πιστεύουν στα μάτια τους .
Εγώ είχα μια γάτα την οποία την είχα από μωρό, την μεγάλωσα και πάντα καταλάμβαινε πότε είχα κάποιο πρόβλημα και τυλιγόταν στα ποδιά μου και νιαούριζε με ένα λυπητερό νιαούρισμα που με προκαλούσε να της μιλήσω. Πάλι όταν ήμουν ευτυχισμένη συμμεριζόταν την χαρά μου και έκανε τρέλλες. Όταν πέθανε ο παππούς μου, είχε πάει γύρω από το φέρετρο και έκανε ένα σπαρακτικό κλάμα. Οι παρευρισκόμενοι παραξενεύτηκαν που την είδανε να κλαίει και να τρέχουν τα μάτια της. Εγώ την είδα αρκετές φορές να κλαίει. Δυστυχώς πέθανε τον χειμώνα γιατί ήταν γριά και δεν άντεξε την τρίτη κατά σειρά πνευμόνια από ότι μου είπε ο κτηνίατρος. Πάντως δεν ξεψυχούσε μέχρι που πήγα κοντά της και τύλιξε τα χέρια της γύρω από τα δικά μου, όπως έκανε όταν ήταν άρρωστη και έδωσε την τελευταία της πνοή. Μου λείπει αρκετά γιατί ήταν η καλύτερη μου φίλη, το ξέρω ότι θα γελάτε αλλά έτσι ένιωθα γιατί με έσωσε πολλές φορές από διάφορα περιστατικά. Πάντως μου άφησε ένα γατάκι της για να την θυμάμαι και είναι πολύ σκανδαλιάρικο. Τώρα έγινε αυτός ο παρηγορητής μου μόνο που αυτός βαριέται να με ακούει προτιμά να παίζει.
Συγνώμη αν σας κούρασα.
ΤΟ BE OR NOT TO BE
quote:
Εγώ πιστεύω ότι τα ζώα μας καταλαμβαίνουν απόλυτα.
Εγώ είχα μια γάτα την οποία την είχα από μωρό, την μεγάλωσα και πάντα καταλάμβαινε πότε είχα κάποιο πρόβλημα και τυλιγόταν στα ποδιά μου και νιαούριζε με ένα λυπητερό νιαούρισμα που με προκαλούσε να της μιλήσω. Πάλι όταν ήμουν ευτυχισμένη συμμεριζόταν την χαρά μου και έκανε τρέλλες. Όταν πέθανε ο παππούς μου, είχε πάει γύρω από το φέρετρο και έκανε ένα σπαρακτικό κλάμα. Οι παρευρισκόμενοι παραξενεύτηκαν που την είδανε να κλαίει και να τρέχουν τα μάτια της. Εγώ την είδα αρκετές φορές να κλαίει. Δυστυχώς πέθανε τον χειμώνα γιατί ήταν γριά και δεν άντεξε την τρίτη κατά σειρά πνευμόνια από ότι μου είπε ο κτηνίατρος. Πάντως δεν ξεψυχούσε μέχρι που πήγα κοντά της και τύλιξε τα χέρια της γύρω από τα δικά μου, όπως έκανε όταν ήταν άρρωστη και έδωσε την τελευταία της πνοή. Μου λείπει αρκετά γιατί ήταν η καλύτερη μου φίλη, το ξέρω ότι θα γελάτε αλλά έτσι ένιωθα γιατί με έσωσε πολλές φορές από διάφορα περιστατικά. Πάντως μου άφησε ένα γατάκι της για να την θυμάμαι και είναι πολύ σκανδαλιάρικο. Τώρα έγινε αυτός ο παρηγορητής μου μόνο που αυτός βαριέται να με ακούει προτιμά να παίζει.
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
LOVE IS THE ONLY TRUTH
επανηλθα μετα απο διακοπη ολιγων ημερων (ελεω λογαριασμων ΟΤΕ και προσωρινο κοψιμο της γραμμης) αλλα ηρθα για να μεινω!!
Χαιρετισμους -και παλι- σε ολα τα αγαπητα μελη
Φιλε avatargr,μιας και το ανεφερες,μπορεις please να μεταφερεις το συγκεκριμενο θεμα στο "παραξενο" ??
thank u in advance
Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...
ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΟΥ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΩΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΣΚΥΛΟΣ.ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΛΥΑΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΩ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ" ΑΚΡΙΒΩΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Anyway, το καλοκαιρι του 2000 και ενω ημουν στο χωριο, ειχα κρεμασει το κλουβι σε ενα μεγαλο γαντζο στο μπαλκονι αλλα στο γυρισμο μετα απο σουβλατζιδικο τα βρηκα ολα νεκρα, τα χαν φαει 2 φιδια που ειχαν μπει μεσα.. το τι κλαμα εριξα..
Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Ο ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ
Ο ΑΔΑΗΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ
Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΞΕΜΕΘΑ.
ΟΜΩΣ Ο ΒΛΑΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Στα ζώα λειτουργούν & πολλές αισθήσεις που ο Άνθρωπος δέν μπορεί να κατανοήσει (πχ. διαίσθηση σκύλου)
Και εκφράζετει και αυτός με νεύματα.
Το βλέπω στον δικό μου.
Μόνο η μιλιά του λείπει.
Καλύτερο και από άνθρωπο.
Δεν είμαι μισάνθρωπος.
Απλά, γνώρισα ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα.
* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
έχουμε και λέμε... 7 γάτες και 3 σκύλοι.. σύν κάποια που φιλοξενώ αυτή την στιγμή γιατί λείπει η "μαμά" τους και μαμά μου...
όπως καταλαβατε, λόγω "βεβαρυμένου" οικογενειακού παρελθόντος, έχω μεγαλωσει ανάμεσα στα ζώα και εξακολουθώ να τα έχω πάντα συντροφιά μου... αν και τα τελευταία χρονια υποψιάζομαι ότι δεν τα έχω εγώ ως συντροφιά μου αλλά αυτά έχουν εμένα ως υπηρέτη τους....
!
γεννήθηκαν και πέθαναν στα χέρια μου αμέτρητα ζώα και αυτό μου έμαθε ένα από τα βασικά στοιχεία της ζωής.... ότι κάνει κύκλους!
έμαθα από αυτά ότι ζωή και θάνατος είναι μια αλληλουχία γεγονότων και έμαθα να μην φοβάμαι ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο..
στο θέμα της επικοινωνίας τώρα... ναι, τα ζώα επικοινωνούν και μάλιστα με πάρα πολλούς τρόπους...
ένας από αυτούς είναι η γλωσσα του σώματος τους... τα γνωστά και κλασσικά γουργουρίζουν, χαϊδεύονται, απομακρύνονται τσαντισμένα...
ένας άλλος είναι όταν μετά από μακριά συμβίωση με τον άνθρωπο αρχίζουν και μιμούνται το δικό μας τρόπο επικοινωνίας... βλ. "δίνουν το χέρι " τους , μας γυρνάνε την "πλάτη" παρεξηγημένα κ.α.....
και τέλος υπάρχει ένας βασικότερος τρόπος επικοινωνίας που είναι ο ίδιος για όλα τα ζωα... και λέω για όλα γιατί όταν κατάφερα να επικοινωνώ με αυτόν τον τρόπο, δεν βρέθηκε ούτε ένα ζώο που να μην καταλάβει.... ακόμα και λιοντάρι κατάφερα να πάρω αγκαλιά έτσι... (εντάξει δεν ήταν ενήλικο, ήταν όμως λιοντάρι)... έχω σταματήσει φοβερούς καυγάδες, έχω ηρεμήσει ανήσυχα "πνεύματα", έχω παρηγορήσει πονεμένες ψυχές, έχω καθησυχάσει φόβους δικούς τους και δικούς μου...
και αυτό είναι η μία και πρωταρχική γλώσσα που υπάρχει για όλα τα πλάσματα.... η σκέψη.... το πως γίνεται αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία... εξαρτάται από τον τρόπο που μπορεί κανείς να διαχειρίζεται την ενέργεια της σκέψης του και να "λαμβάνει" τις σκέψεις των άλλων...
quote:
Απλά, γνώρισα ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα.
ω, ναι....
ή και αλλιώς : γνώρισα ανθρώπους που φερόντουσαν σαν "ζώα" (και βρίζω και τα ζωντανά...
) και αγάπησα τα ζώα σαν ανθρώπους...
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
Το ένα από τα δυο το φρόντιζε μόνο αυτός.
Ούτε νερό δεν έπινε από άλλο άνθρωπο.
Πεθαίνοντας ο γέροντας από διπλό εγκεφαλικό στο νοσοκομείο που τον μετέφεραν την ίδια νύχτα πέθανε και το άλογο του.
Η σκύλα που μάζεψα από το δρόμο πριν από 11 χρόνια καταλαβαίνει απόλυτα όσα είναι αυτά που μπορεί να καταλάβει το είδος της.
-----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!