ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- To FORUM, τα "FORUMS" ,κλπ - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- To FORUM, τα "FORUMS" ,κλπ - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

PY8AGORAS7 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
13/04/2005, 19:51:36
Αν και δεν είμαι φιλόλογος,
νομίζω ότι η λατινική λέξη forum αποδίδει στα ελληνικά τη λέξη "αγορά" (με την αρχαιοελληνική - μετέπειτα ρωμαϊκή έννοιά της)

Και κατά 90% νομίζω ότι στον πληθυντικό αριθμό γίνεται "fora" (δηλ. το forum, τα fora)
επιβεβαιώστε το αν ισχύει, και αν ναι καλό θα ήταν να υιοθετήσουμε όλοι το σωστό ορο εφεξής...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

13/04/2005, 21:27:52
Εξαρτάται αγαπητέ,

από το σε ποια γλώσσα χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη λέξη

αν κανείς δανείζεται τον όρο από τα λατινικά φυσικά το σωστό στον πληθυντικό είναι τα fora

αν όμως χρησιμοποιείται από τα αγγλικά είναι εξίσου σωστό στον πληθυντικό ως forums

τελικά , δεν έχει και τόση σημασία ποιο απ' τα δύο χρησιμοποιεί κανείς
αφού και τα δύο ισχύουν...

Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...

13/04/2005, 22:01:15
Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση galadriel !

.
.
.

13/04/2005, 22:32:25
Nα 'σαι καλά αγαπητέ,

καλό βράδυ
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...

13/04/2005, 23:44:59
Μαζί σας ότι και να επιλέξετε (forums, fora)!! Σωστή η τοποθέτησή σου φίλε PY8AGORA. Πάντως αν και αρκετά χρόνια στο Διαδίκτυο έχω δει να τη χρησιμοποιούν ελάχιστες φορές.

14/04/2005, 17:08:57
Η Galadriel απάντησε πολύ σωστά.

Και θα συμφωνήσω φυσικά με τον φίλο Jejeje σχετικά με την συχνότητα εμφάνισης του όρου "fora"(πληθυντικός στα λατινικά) στο Διαδίκτυο(όπως και αλλού). Δεν θα συμφωνήσω λοιπόν με την υπόθεση του "90%" του καινούργιου μας φίλου PY8AGORAS. Πιθανότατα βέβαια στο ελληνικό τμήμα του Διαδικτύου η λατινική απόδοση να χρησιμοποιείται με κάποια μεγαλύτερη συχνότητα.

Εμείς, στο ESOTERICA, χρησιμοποιήσαμε από την αρχή την αγγλοποιημένη απόδοση της λατινικής λέξης "Forum".

Αντιγράφω εδώ από την Διαδικτυακή έκδοση του εγκυρότατου Λεξικού "Merriam-Webster":

Main Entry: fo·rum
Pronunciation: 'fOr-&m, 'for-
Function: noun
Inflected Form(s): plural forums also fo·ra /-&/
Etymology: Latin; akin to Latin foris outside, fores door -- more at DOOR
1 a : the marketplace or public place of an ancient Roman city forming the center of judicial and public business b : a public meeting place for open discussion c : a medium (as a newspaper) of open discussion or expression of ideas
2 : a judicial body or assembly : COURT
3 a : a public meeting or lecture involving audience discussion b : a program (as on radio or television) involving discussion of a problem usually by several authorities

(Url: http://www.webster.com/cgi-bin/dictionary?book=Dictionary&va=forum&x=20&y=13)

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

14/04/2005, 17:44:34
Σας ευχαριστώ όλους για τα κατατοπιστικότατα και διαφωτιστικά σχόλια επί του θέματος.
Αυτός είναι και ο τρόπος που προάγεται η γνώση, και νομίζω ότι το esoterica.gr γενικώς αυτό επιδιώκει.
Νομίζω ότι το θέμα έχει καλυφθεί και (επειδή το έθεσα εγώ) θα παρακαλούσα αν συμφωνεί και ο admin ή και κάποιος άλλος συντονιστής, να το "κλειδώσουμε", γιατί ελήφθησαν πλήρεις απαντήσεις.
Ευχαριστώ και πάλι

.
.
.