- Ο Μύθος πίσω από τον Μύθο - Αποσυμβολισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Τι μας νοιάζει αν η ειδική και πλούσια γνώση ενός μαθηματικού για τα μαθηματικά(δηλαδή το αντικείμενό του) μπορεί να τον κάνει να μην ασχοληθεί το ίδιο αποδοτικά με την ιστορική επιστήμη?
Φίλε Agnostic, προσωπικά το θεωρώ σημαντικό. ![]()
Παρόλα αυτά, η κυρίως απορία μου έγκειται αλλού.
Εάν η πολύ εξειδικευμένη μεθοδολογία κι ο πολύ εστιασμένος σε κάτι συγκεκριμένο τρόπος σκέψης είναι πιθανόν να κάνει πχ τον μαθηματικό να μη μπορεί να θεωρήσει ως πιθανά κάποια νέα δεδομένα και στοιχεία που να αφορούν την επιστήμη του ή αν θα τα απορρίπτει εκ των προτέρων επειδή αυτά δεν ανταποκρίνονται στον πολύ συγκεκριμένο τρόπο έρευνας που έχει συνηθίσει ως τώρα.

In anticipation of my resurrection...
Ο Βίλχεμ Ράϊχ λοιπόν συνελήφθη και φυλακίστηκε μετά από τις έρευνες που έκανε και δημοσιοποίησε για τον συσωρευτή "αιθερικής" οργόνης, με τον οποίο μπορούσε και θεράπευε όπως είχε δηλώσει ανίατες ασθένειες. Κάποιους δεν βόλευε αυτή η ιστορία και έτσι θεωρήθηκε ως επικίνδυνος τσαρλατάνος και φυλακίστηκε.
Τυχαίο γεγονός πως μιλούσε για κάτι που πρώτος είχε αναφερθεί ήτανε ο Αριστοτέλης? Άσχετα που πολλοί θεωρήσανε πως η ιστορία του αιθέρα είναι απλώς ένας
"μύθος".

Εάν θυμάμαι καλά, ο Βίλχελμ Ράιχ δεν φυλακίστηκε αλλά κλείστηκε σε ψυχιατρείο και στην συνέχεια αυτοκτόνησε - παρόλο που υπήρχαν ενστάσεις για το αν αυτοκτόνησε ή τον αυτοκτόνησαν... ![]()
Εάν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος.

Τώρα που το είπες, μάλλον έχεις δίκιο, στο ψυχιατρείο τον είχανε κλείσει. Βλέπεις μόνο ένας τρελλός θα τα έβαζε με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Θεωρήθηκε τρελλός, τα βιβλία του, κάηκαν στη Γερμανία και στην Αμερική, απαγορεύτηκε ότι είχε σχέση μ' αυτόν (συσκευές, ανακαλύψεις, έρευνες, πειράματα).
Νομίζω ότι τελικά, πέθανε στη φυλακή που οδηγήθηκε, απ' την αντιδικία του με την επιτροπή φαρμάκων και τροφίμων των Η.Π.Α. αν δεν κάνω λάθος, άλλά σημασία δεν έχει αυτό, σημασία έχει τι τράβηξε μέχρι το τέλος του, ένας οραματιστής επιστήμονας, επειδή ήταν άδολος...
Από το "Άκου Ανθρωπάκο":
"Σε ονομαζουν 'Ανθρωπακο', 'Κοινο Ανθρωπο'.
Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε, η 'Εποχη του Κοινου Ανθρωπου'
Δεν το λες εσυ αυτο, Ανθρωπακο. Το λενε αυτοι, οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων, οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας, οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων, οι πολιτικοι και οι φιλοσοφοι. Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.
Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντος. Η κληρονομια σου ειναι σαν πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου. Αυτο σου λεω εγω."
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συσσωρευτές οργόνης που έφτιαξε και κυκλοφορούσαν στην αγορά είχαν επιστημονική βάση. Δεν ξέρω εσείς, αλλά οι περισσότεροι συμπολίτες μας όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λαμβάνουν ιατρική βοήθεια με φάρμακα, εγχειρήσεις, και άλλες μορφές θεραπείας της σύγχρονης ιατρικής και όχι από συσσωρευτές οργόνης ή αέρα κοπανιστό.
Σίγουρα διαφωνώ και με το κάψιμο οποιωνδήποτε βιβλίων, ωστόσο διαφωνώ και με την εξαπάτηση(θελημένη ή ακούσια) των καταναλωτών από όργανα και αντικείμενα που υποστηρίζεται από τους κατασκευαστές τους ότι κάνουν "θαύματα" με διάφορες μορφές "ενέργειας". Τέτοια αντικείμενα πρέπει να αποσύρονται από την αγορά. Αλλιως να βάλουμε στα ράφια και "θαυματουργές" εικόνες που θεραπεύουν την ημικρανία, το κρυολόγημα, την σεξουαλική ανικανότητα και ότι άλλο γουστάρουν οι "κατασκευαστές" τους.
Κύριοι τα πράγματα είναι απλά.Οποιος έχει αποδείξεις για τις ανακαλύψεις του και τις θεωρίες του...ιδού η ρόδος...ο Γαλιλαίος,ο Κοπέρνικος,ο Δαρβίνος, ο Μάικλ Βέντρις και λοιποί απέδειξαν ότι οι ορθές θεωρίες θα ξεπεράσουν οποιαδήποτε εμπόδια και τις αρχικες αμφισβητήσεις και ότι ο χώρος της επιστήμης δεν είναι απροσπέλαστος, ούτε κλείνει πόρτες, όπως διατυμπανίζουν μάταια ορισμένοι.
Αλλιώς υπάρχουν οι συγκεκριμένες εκπομπές-τερατολογήματα των τηλέ-πλασιέ παραμυθάδων, οι εκδόσεις -μάρκα μ'έκαψες- και οι σχετικοί ανορθολογικοί χώροι στους οποίους μπορεί να βρει λίγη χαρά(=λεφτά από τους αφελείς αγοραστές) ο κάθε φουκαρας πικραμένος παραμυθάς ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία του κοροϊδεύοντας το αναγνωστικό του κοινό...
Αλλά εδώ έρχεται πάλι στο προσκήνιο το βασανιστικό ερώτημα που θέτω συνέχεια:Φταίει ο παραμυθάς που πουλάει Ελληνες Αϊνού, Σπαρτιάτες Ζουλού και Μαορί από την Καλαμπάκα ή οι ευκολόπιστοι αναγνώστες που στην προσπάθειά τους για αναζήτηση "ανατρεπτικής" γνώσης, δίνουν αξία στους τσαρλατάνους?
Μάλλον η σχέση είναι αμφίδρομη, αφού ο Χ τσαρλατάνος ρίχνει πρώτος το δόλωμα πειραματικά και τσεκάρει πόσα ψάρια θα πιάσει. Αν η μπάζα είναι καλή, πετάει και δεύτερο δόλωμα και πάει λεγοντας. Κι έτσι τα ψάρια τροφοδοτούν τον τσαρλατάνο ενώ και ο τσαρλατάνος συνεχίζει να τροφοδοτεί τα ψάρια με νέα "ανατρεπτικά" δολώματα.
Και είναι όλοι ευτυχισμένοι![]()
Κάπου εδώ βάζω τελεία. Αλλωστε δεν σχετίζονται τα τελευταία ποστς με τον αρχικό τίτλο του θέματος. Πράγματι ο καθένας μπορεί να κρίνει από τον διάλογο τις απόψεις που διατυπώθηκαν και την εγκυρότητά τους.
Οι Ελληνες Αϊνού ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία μας εύχονται καλή συνέχεια ποζάροντας στο φακό για πάρτη μας και μας δίνουν τους εγκάρδιους χαιρετισμούς τους σε άπταιστα ελληνικά![]()

Υο!

Τα μακρινά σας ξαδέρφια σας χαιρετούνε, κρατώντας το δεμάτι παραμάσχαλα, σαν Σαρακατσαναίοι σκηνίτες δίπλα απο την καλύβα, καθώς ετοιμάζονται να αφήσουνε τα χειμαδιά και να ανέβουνε ξανά στην Πίνδο...
Επίσης κάτι άλλο ελληνικότατο. Στη αριστερή μεσαία φωτογραφία, εκείνος εκεί ο άγριος, ο γέρος ο μουστακαλής με την χατζάρα, μου θυμίζει του Βοτανικού τον μάγκα, ο οποίος ξεκοίλιαζε όποιον άγνωστο του μιλούσε. Εσείς θα τολμούσατε να καλημερίσετε έναν τέτοιο τύπο;;
Όλα ωραία και καλά, αλλά μπορεί κάποιος να μας πει:
Στην επάνω φωτογραφία, γιατί το μωρό που κρατάει στην πλάτη της η κυρία Αϊνού μας δείχνει κωλοδάχτυλο;;
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
quote:
Επίσης κάτι άλλο ελληνικότατο. Στη αριστερή μεσαία φωτογραφία, εκείνος εκεί ο άγριος, ο γέρος ο μουστακαλής με την χατζάρα, μου θυμίζει του Βοτανικού τον μάγκα, ο οποίος ξεκοίλιαζε όποιον άγνωστο του μιλούσε. Εσείς θα τολμούσατε να καλημερίσετε έναν τέτοιο τύπο;;
![]()
![]()
![]()
quote:
Στην επάνω φωτογραφία, γιατί το μωρό που κρατάει στην πλάτη της η κυρία Αϊνού μας δείχνει κωλοδάχτυλο;;
Μάλλον δεν είναι φαν του φωτογραφικού φακού! ![]()

σαφώς και κανείς δεν πρέπει ν' αφήνει την θεραπεία του και να εναποθέτει τις ελπίδες του σε εναλλακτικές θεραπείες. Αλλά θέλω να μου πεις το εξής" πόσους ανθρώπους γνωρίζεις να έχουν θεραπευτεί από τον καρκίνο?
Επίσης θα ήθελα την άποψή σου για τις "θαυματουργές" εικόνες.
Πράγματι είναι θαυματουργές, πρόκειται για αυθυποβολή του πιστού ή είναι ένα ωραίο μέσον εμπορευματοποίησης της πίστης.
Ακούω απόψεις γι' αυτόν τον "μύθο".

quote:
seirios12a
Αλλά θέλω να μου πεις το εξής" πόσους ανθρώπους γνωρίζεις να έχουν θεραπευτεί από τον καρκίνο?
Στο στενό μου περιβάλλον 4: δύο φίλες μου από καρκίνο του στήθους ένας φίλος μου από από καρκίνο των πνευμόνων και εγώ από καρκίνο των λεμφαδένων. Και ούτε ένας με εικόνες και κεριά. Ολοι με επιστημονική θεραπεία ![]()

macedon