- ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, οι προφητείες, οι επιβεβαιώσεις, οι εξελίξεις - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
γιαπετ:
Όσο γι' αυτό,
europaios2:
Mάλιστα εμμέσως πλην σαφώς είμαι ακοινώνητος, ζώο, που ενδιαφέρομαι μόνο για τον εαυτό μου και έτσι είμαι ανήμπορος να αντιδράσω σαν σύνολο σε οτιδήποτε!γιαπετ:
ήταν διαπίστωση με αφορμή την έκφρασή σου στην οποία πολύς κόσμος έχει καταφύγει γιατί βολεύει ή γιατί δεν έχει τρόπο να αντιδράσει.Αν προσπαθήσεις να σκεφτείς ποιούς βολεύει αυτή η θέση θα καταλάβεις, ίσως!!!
Αν τοποθετείς τον εαυτό σου σ' αυτήν την κατηγορία, είναι δική σου διαπίστωση, διότι εσύ ξέρεις καλλίτερα, σε κάποιον τρίτο αυτή η εντύπωση δημιουργείται...
Γιατί να στηριχθώ στη δική μου διαπίστωση? ...............αρκεί η δική σου!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
quote:
Φίλε Γιάπετ, να τολμήσω να πω ότι σε βλέπω πιο ώριμο και
πιο τεκμηριωμένο;
Ή πέρασαν τα χρόνια και ωρίμασα ή έκανα κάποιο λάθος...
quote:
europaios2
quote:
Γιατί να στηριχθώ στη δική μου διαπίστωση? ...............αρκεί η δική σου!
Είναι φυσικό, αν σκεφθείς ότι ολόκληρη την πίστη σου την στηρίζεις σε "διαπιστώσεις" άλλων.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Aggelos91
Πολλοί από εμάς σίγουρα θα έχουμε πάει σε κατηχητικό. Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για αυτά. Πως θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Εμπειρίες από το κατηχητικό. Είστε ακόμα σε κατηχητικό?
Φίλε Aggele91 , την εποχή που ήμουνα μαθητής της τετάρτης Δημοτικού πριν πολλές δεκαετίες , αντί για κατηχητικό μια φορά το μήνα στο μάθημα της «Ιεράς Ιστορίας» , πηγαίναμε όλα τα παιδιά μαζί με το δάσκαλο στην εκκλησία που συνόρευε με το σχολείο μου , και εκεί καθόμασταν στα στασίδια και ο παπάς μας μιλούσε και μας ανέλυε διάφορα θρησκευτικά θέματα .
Αυτή ήταν για μένα και η χειρότερη ημέρα και ώρα της σχολικής εβδομάδας . Κάτι το ημίφως από το φως που έμπαινε στην εκκλησία μέσα από τα βιτρώ των παραθύρων ενώ έξω έλαμπε ο ήλιος , κάτι οι μισοκαπνισμένοι τοίχοι από τους καπνούς των κεριών και η διάχυτη μυρωδιά του λιβανιού , κάτι τα βλοσυρά πρόσωπα των αποστεωμένων αγίων στους τοίχους που με κοιτούσαν αυστηρά έτοιμα να με κατακεραυνώσουν για κάποια αταξία που έψαχνα να βρω μέσα στο παιδικό μυαλό μου , μου δημιουργούσαν δυσφορία .
Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν και οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις μου όχι μόνο για τον Χριστιανισμό αλλά και για όλες γενικότερα τις θρησκείες . Χρόνια αργότερα στο Γυμνάσιο ευτύχισα να έχω φωτισμένους καθηγητές οι οποίοι με ενέπνευσαν στο να σκέπτομαι και να ερευνώ πριν αποδεχτώ κάτι , και να μην δέχομαι τίποτα αμάσητο .
Μη αποδεχόμενος λοιπόν τις de facto αλήθειες και το «Πίστευε και μη ερεύνα» , και ακολουθώντας πάντα το Αριστοτέλειο «Μπορεί να είναι και διαφορετικά» , ερευνώ ιστορικά συνεχώς και τεκμηριώνω ή αναθεωρώ τις απόψεις μου για τα πάντα .

quote:
Ψηλός:Τουλάχιστον στο κατηχητικό θα μάθαιναν να είναι ευαίσθητοι και να βοηθούν τον πλησίον τους, αντί του να επιδιώκουν να είναι πάντα οι γουίνερς χωρίς να υπολογίζουν το κόστος.
Ψηλέ αυτό είναι πραγματικά ένα καλό μήνυμα που θα έπρεπε να το δίνουν στους νέους και η εκκλησία και η τηλεόραση αλλά και το σχολείο (βασικά δεν είναι απαραίτητο να δίνεται μόνο από την εκκλησία).
Γιατί όμως άραγε κανείς από τους 3 αυτούς τους τόσο ισχυρούς φορείς δεν το έχει καταφέρει;
-Η πρώτη (εκκλησία) δεν έχει ίσως τον σωστό και μοντέρνο (που να αρέσει στους νέους και να μην προκαλεί αντίδραση) τρόπο.
-Η δεύτερη (τηλεόραση) δε νοιάζεται, φτάνει να ανεβαίνουν τα νούμερα της τηλεθέασης και να πληρώνουν οι διαφημιστές (υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις, οι οποίες "τιμωρούνται"
με μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης)...
-Το τρίτο (σχολείο) δεν έχει καταφέρει να θέσει στόχους και βάσεις που να δημιουργούν ουσιαστική παιδεία.
Τώρα, όσον αφορά την κατήχηση περί δογμάτων της ορθοδοξίας, πιστεύω πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει αμφισβήτηση και οι νέοι αντιστέκονται στην πλύση εγκεφάλου. Το αρνητικό είναι ωστόσο, πως δεν αντιστέκονται στην πλύση εγκεφάλου που δέχονται από άλλους φορείς όπως η τηλεόραση, οπότε η ζημιά παραμένει με διαφορετική ταμπέλα... ![]()

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
Γιαπετ! καλώς ήρθες! δε ξέχασα να σε καλωσορίσω, αλλά μετά από τη φιλοφρόνηση που μου έκανες ότι με άφησες στο Δημοτικό και με βρήκες στο Πανεπιστήμιο! (βλέπεις περνάνε τα χρόνια!), είπα να περιμένω λίγο τον λέκτωρ! να λαλήσει και τρίτη φορά!
![]()
![]()
Νάσαι καλά.
Αλλά σε κάποια σημεία πάντως είσαι σταθερή αξία!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Πιο συγκεκριμένα - η αλήθεια είναι οτι μερικά κατηχητικά ελέγχονται από σκληροπυρηνικές εκκλησιαστικές οργανώσεις, όπως π.χ. η "Νεα Ζωή".
Με μεγάλη λύπη είδα φίλους μου σε τρυφερές παιδικές ηλικίες, να ξεζουμίζονται από κάθε είδους ζωής, να αποκόβονται από τον έξω κόσμο, και τώρα, 10 χρόνια μετά, να βρίσκονται ακόμα εκεί.
Και ξέρετε πως δρουν τέτοιες ομάδες. Στην αρχή έρχεται η ευφορία συμμετοχής, μετά η ομαδική ψυχολογική πίεση και αυτο-καταπίεση και αλληλοκαταπίεση, μετά οι τάσεις φυγής, κα ύστερα, αν προσπαθήσει κάποιος να φύγει τρώει τον πόλεμο και την δημιουργία ενοχών και την δαιμονοποίηση μπροστά στα άλλα μέλη. Οπότε, η καταρρίπτωνται οι αντιστάσεις σου και πλέον μένεις και γίνεσαι έρμαιο, ή φεύγεις και για τους εναπομείναντες γίνεσαι ο ξεστρατημένος αδερφός που όλοι αναγκάζονται να μισήσουν.

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/
Edited by - satyros on 12/06/2008 23:28:19
quote:
satyros
Και ξέρετε πως δρουν τέτοιες ομάδες. Στην αρχή έρχεται η ευφορία συμμετοχής, μετά η ομαδική ψυχολογική πίεση και αυτο-καταπίεση και αλληλοκαταπίεση, μετά οι τάσεις φυγής, κα ύστερα, αν προσπαθήσει κάποιος να φύγει τρώει τον πόλεμο και την δημιουργία ενοχών και την δαιμονοποίηση μπροστά στα άλλα μέλη. Οπότε, η καταρρίπτωνται οι αντιστάσεις σου και πλέον μένεις και γίνεσαι έρμαιο, ή φεύγεις και για τους εναπομείναντες γίνεσαι ο ξεστρατημένος αδερφός που όλοι αναγκάζονται να μισήσουν.
Φίλε satyre , εκτός από αυτές τις ομάδες υπάρχουν και κάτι άλλες που έχουν επι κεφαλής έναν πνευματικό , συνήθως αρχιμανδρίτη . Σ’ αυτές τις ομάδες υπάρχουν τα (λαγωνικά) που ψάχνουν για τα θηράματα , τα οποία είναι άτομα κατά κανόνα νεαρής ηλικίας επιρρεπή προς τη θρησκεία και τα οποία έχουν κάποια απογοήτευση συνήθως ερωτική , ή κάποια ανασφάλεια στη ζωή τους .
Τους πλησιάζουν λοιπόν τεχνιέντως και τους παρασύρουν στις παρασυναγωγές τους , όπου με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου , καταλήγουν ή σε κάποιο μοναστήρι , ή κοσμοκαλόγεροι που έχουν χάσει για πάντα το γέλιο τους .
Έχω δύο τέτοια παραδείγματα , ένα με γιο συμπεθέρων μου που μετά από ένα άτυχο γάμο , από Γιώργος έγινε Ραφαήλ και κλείστηκε σε μοναστήρι . Και ένα με πρώην συνάδελφο ο οποίος μετά από ερωτική απογοήτευση μπλέχτηκε στα δίχτυα τους , έχασε το γέλιο του και έχει γίνει ένας κοσμοκαλόγερος , ένα θρησκόληπτο ζόμπι .
Και επειδή έτυχε να γνωρίζω το λαγωνικό που τον παρέσυρε , γενομένης συζητήσεως του είπα ότι αν έκανε κάτι τέτοιο σε δικό μου παιδί , αυτός θα ήταν σε αναπηρική πολυθρόνα για όλη την υπόλοιπη ζωή του και εγώ στη φυλακή .

quote:
Aggelos91:
«Εμπειρίες από το κατηχητικό. Είστε ακόμα σε κατηχητικό?»Είπαμε, δημοκρατία έχουμε, αλλά.....θέμα είναι μωρέ ετούτο??
Καλά ρε φίλε αφου εσεκοφτει τουτο το θέμα γιατι μπήκες??Αλλά ξέχασα όποτε υπάρχει ένα θέμα σχετικό με τον Χριστιανισμό γίνεται η συναγωγή των άθεων...
quote:quote:
Aggelos91
Πολλοί από εμάς σίγουρα θα έχουμε πάει σε κατηχητικό. Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για αυτά. Πως θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Εμπειρίες από το κατηχητικό. Είστε ακόμα σε κατηχητικό?
Φίλε Aggele91 , την εποχή που ήμουνα μαθητής της τετάρτης Δημοτικού πριν πολλές δεκαετίες , αντί για κατηχητικό μια φορά το μήνα στο μάθημα της «Ιεράς Ιστορίας» , πηγαίναμε όλα τα παιδιά μαζί με το δάσκαλο στην εκκλησία που συνόρευε με το σχολείο μου , και εκεί καθόμασταν στα στασίδια και ο παπάς μας μιλούσε και μας ανέλυε διάφορα θρησκευτικά θέματα .Αυτή ήταν για μένα και η χειρότερη ημέρα και ώρα της σχολικής εβδομάδας . Κάτι το ημίφως από το φως που έμπαινε στην εκκλησία μέσα από τα βιτρώ των παραθύρων ενώ έξω έλαμπε ο ήλιος , κάτι οι μισοκαπνισμένοι τοίχοι από τους καπνούς των κεριών και η διάχυτη μυρωδιά του λιβανιού , κάτι τα βλοσυρά πρόσωπα των αποστεωμένων αγίων στους τοίχους που με κοιτούσαν αυστηρά έτοιμα να με κατακεραυνώσουν για κάποια αταξία που έψαχνα να βρω μέσα στο παιδικό μυαλό μου , μου δημιουργούσαν δυσφορία .
Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν και οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις μου όχι μόνο για τον Χριστιανισμό αλλά και για όλες γενικότερα τις θρησκείες . Χρόνια αργότερα στο Γυμνάσιο ευτύχισα να έχω φωτισμένους καθηγητές οι οποίοι με ενέπνευσαν στο να σκέπτομαι και να ερευνώ πριν αποδεχτώ κάτι , και να μην δέχομαι τίποτα αμάσητο .
Μη αποδεχόμενος λοιπόν τις de facto αλήθειες και το «Πίστευε και μη ερεύνα» , και ακολουθώντας πάντα το Αριστοτέλειο «Μπορεί να είναι και διαφορετικά» , ερευνώ ιστορικά συνεχώς και τεκμηριώνω ή αναθεωρώ τις απόψεις μου για τα πάντα .
πιστευε και μη ερευνα ( χωρις κομμα )το λεει το κορανιο .
Για να μην ξεχνιομαστε .
Aggelos91
Φίλε Aggele91 , την εποχή που ήμουνα μαθητής της τετάρτης Δημοτικού πριν πολλές δεκαετίες , αντί για κατηχητικό μια φορά το μήνα στο μάθημα της «Ιεράς Ιστορίας» , πηγαίναμε όλα τα παιδιά μαζί με το δάσκαλο στην εκκλησία που συνόρευε με το σχολείο μου , και εκεί καθόμασταν στα στασίδια και ο παπάς μας μιλούσε και μας ανέλυε διάφορα θρησκευτικά θέματα .Αυτή ήταν για μένα και η χειρότερη ημέρα και ώρα της σχολικής εβδομάδας . Κάτι το ημίφως από το φως που έμπαινε στην εκκλησία μέσα από τα βιτρώ των παραθύρων ενώ έξω έλαμπε ο ήλιος , κάτι οι μισοκαπνισμένοι τοίχοι από τους καπνούς των κεριών και η διάχυτη μυρωδιά του λιβανιού , κάτι τα βλοσυρά πρόσωπα των αποστεωμένων αγίων στους τοίχους που με κοιτούσαν αυστηρά έτοιμα να με κατακεραυνώσουν για κάποια αταξία που έψαχνα να βρω μέσα στο παιδικό μυαλό μου , μου δημιουργούσαν δυσφορία .
Το ''πιστευε και μη ερευνα'' ( χωρις κομμα ),το λεει το κορανιο .
Για να μην ξεχνιομαστε .
quote:
azmat
Για να μην ξεχνιομαστε .
Το "πίστευε και μη ερεύνα" χωρίς κόμμα, το λέει η οικουμενική σύνοδος της Εφέσου στην απόφασή της κατά Νεστορίου.
Το "πίστευε και μη ερεύνα" με κόμμα είναι εφεύρεση του internet. Δεν το λέει κανείς.

macedon
azmat
Για να μην ξεχνιομαστε .Το "πίστευε και μη ερεύνα" χωρίς κόμμα, το λέει η οικουμενική σύνοδος της Εφέσου στην απόφασή της κατά Νεστορίου.
Το "πίστευε και μη ερεύνα" με κόμμα είναι εφεύρεση του internet. Δεν το λέει κανείς.
macedon
azmat
Για να μην ξεχνιομαστε .Το "πίστευε και μη ερεύνα" χωρίς κόμμα, το λέει η οικουμενική σύνοδος της Εφέσου στην απόφασή της κατά Νεστορίου.
macedon
Ποιά είναι η διαφορά??
Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"