- Ο Χριστός από τα 14 στα 30 του χρόνια.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη!
Άλλο αυτό:
Οι θρησκείες είναι ανθρώπων παίγνια(κάπως έτσι το είπε, δεν το βρίσκω τώρα).
Ηράκλειτος
Και άλλο αυτό:
Ο άρχοντας, που δικό του είναι το μαντείο στους Δελφούς, ούτε λέει ούτε κρύβει, αλλά μονάχα σημαίνει.
Ηράκλειτος
Άλλο τα παίγνια και άλλο τα σημαινόμενα και η ουσία.
Γιατί θα πρέπει μετά, να μου εξηγήσει τι εννοεί ο Αινστάιν, όταν αναφέρετε στον Χριστό και όχι στα παίγνια. Μην ζορίζεστε άδικα.
Edited by - Mithras on 16/11/2010 16:41:33
quote:
Μιάς και αναφέρθηκε ο Σπινόζα, για να ξέρουμε τι λέμε δηλ. γιατί έχετε χάσει την μπάλα ορισμένοι, ο Σπινόζα ήταν γνωστικός, με ότι μπορεί να καταλάβει ο καθένας από αυτό τον όρο, και για τον Χριστό πίστευε:http://branemrys.blogspot.com/2008/03/spinozas-christ.html
Spinoza regards Christ as an exemplary predecessor to his own work.
Ηe views Christ: Christ is the ideal pre-Spinoza.
Ο Σπινοζα θεωρεί τον Χριστό ιδανικό προκάτοχο των όσων λέει.
Thus Spinoza accepts that Christ is filled with the Spirit of God -- in the sense that the Idea of God dominates his mind. This idea of God can be called divine Wisdom indwelling the man who is Christ, and since Christ's life perfectly expresses this idea, we can say that divine Wisdom took on human nature in him. Christ is the way of salvation in the sense that he lives a life worthy of all imitation, one governed by reason and love of God and neighbor, that rises above superstition to contemplation of nature; and without the divine Wisdom, i.e., the Idea of God, that we can learn from Christ's example, no one can attain to perfect, stable happiness.
Edited by - Mithras on 16/11/2010 16:02:49
άθεα.
Λέει λοιπόν ο θείος Αλβέρτος.
I do not believe in the God of theology who rewards good and punishes evil. My God created laws that take care of that. His universe is not ruled by wishful thinking, but by immutable laws.
Ακριβώς αυτό πιστεύουν και όλοι οι γνωστικοί και όλοι όσοι πιστεύουν στο κάρμα-αντιπεπονθός.
Υπάρχει κάτι άλλο πέραν αυτού;
Ειδικά τα "Μισπάτ Βε Ραχαμίν" και τα "Βεαβτά Λερεαχά Καμόχα"...διότι ο άνθρωπος είχε γνώσεις περί της καταστατικότητας του ανθρώπου και δεν "παραμυθιαζόταν"....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Λέει λοιπόν ο θείος Αλβέρτος.I do not believe in the God of theology who rewards good and punishes evil. My God created laws that take care of that. His universe is not ruled by wishful thinking, but by immutable laws.
Ακριβώς αυτό πιστεύουν και όλοι οι γνωστικοί και όλοι όσοι πιστεύουν στο κάρμα-αντιπεπονθός.
Πολλύ σωστά.Αν το σκεφτείς,όλοι οι ανθρωποι που δεν είναι φανατικοί θρησκεύομενοι ή υλιστές μέχρι αηδίας,πάνω κάτω έχουν τις ίδιες εντυπώσεις για τον θεό.Μια ανώτερη δύναμη που δημιουργεί και συντηρεί τον κόσμο,μερικοί το λένε "πηγή",άλλοι "άπειρη ενέργεια","το σύμπαν"(αυτός είναι ο θεός των φυσικών,
) και πάει λέγοντας.Πάντως ώς αφηρημένη έννοια, ο θεός είναι κοινός με όλους μας.Η έννοια του δηλαδή.
Edited by - strangerz2 on 16/11/2010 18:38:42
quote:
Mithras
Αμα κάποιος από όλο άυτο, βγάζει συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν ιστορικές αναφορές η ότι ο Χριστός δεν υπήρξε, προφανώς θα μιλάμε για άτομο πυροβολημένο. 16/11/2010, 02:55:25Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολείσαι με αυτά τα θέματα. Για να αποκτήσει ένας ελαφρόμυαλος καλό κίνητρο πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Δεν έχεις καμία σχέση με το θέμα και προσπαθείς να κρίνεις σύμφωνα με τις εντυπώσεις και τις θρησκευτικές προκαταλήψεις. 16/11/2010, 15:24:06
Για να δώσω να καταλάβει, αυτός που δεν ασχολούμαι πλέον μαζί του, ότι τον παίζει ασύστολα και κανει πως δεν βλέπει. Που αποκάλεσε εμένα άσχετο και τώρα που την έφαγε, λέει ότι τον βρίζω. 16/11/2010, 16:39:24
![]()
*
Mithras :
quote:
Για να δώσω να καταλάβει, αυτός που δεν ασχολούμαι πλέον μαζί του, ότι τον παίζει ασύστολα και κανει πως δεν βλέπει. Που αποκάλεσε εμένα άσχετο και τώρα που την έφαγε, λέει ότι τον βρίζω.
Οχι μωρε κοπλιμέντα μου κάνεις .
Οπως αυτό :
quote:
Ειπα οτι συμπαθουσε τον Βουδισμο. Κοψτε την πολυ μ., γιατι θα καειτε.
Κοιταξε φιλαρακο .
Το επιπεδό σου είναι κάτω του μηδενος .
Πηγαινε να ανοιξεις συζήτηση σε κανένα γήπεδο γιατί μέχρι εκεί σε παίρνει .
Η αποδειξη είναι οτι βρίζεις ασύστολα ατομα που δεν γνωρίζεις και γράφεις συνεχώς ανοησίες .
Αν ειχες τον στοιχειωδη ανδρισμο δεν θα μίλαγες έτσι .
Γιαυτο να πας να συζητησεις με καμμια γυναικούλα , γιατί μονο αυτές μπορεις να τρομάξεις .
Εντάξει ψευτόμαγκα ?
quote:
Αγόρι μου γλυκόέναν ΑΣΧΕΤΟ σαν εσενα .
για να βγάλεις τον Εβραιο Αινσταιν χριστιανό είσαι για ΚΛΑΜΑΤΑ
Αγόρι μου γλυκό(η κορίτσι μου που σου πάει καλύτερα) έναν πανάσχετο ανδρείκελο σαν εσένα, δεν αξίζει τον κόπο καν να τον φτύσεις, γιατί θα χαραμίσεις το σάλιο σου.
1 Εσύ είσαι πανάσχετος
2 Δεν προσπάθησα να βγάλω τον Αινστάιν Χριστιανό.
3 Παλέβεις με τα φαντάσματα σου και απαντάς στον εαυτό σου.
4 Δεν έχεις κανένα λόγο που μπήκες στο θέμα και δεν έχεις τίποτα να πείς.
5 Είσαι γενικά ένα τίποτα.
Edited by - Mithras on 16/11/2010 23:49:43
quote:
ο άλλος τραγέλαφος τον αϊνστάιν τον έκανε χριστιανό, εσύ τώρα τον έκανες βουδιστή; ρε τι άλλο θα ακούσουμε;
To άλλο τρολ, είπε αυτό και του είπα πολύ όρθα να κόψει την μαλακία, όπως και γενικά πρέπει να την κόψετε, είναι του Σατανά ο αυνανισμός. Μετανοείτε αμαρτωλοί.
Δεν ξέρω αν έχει το δικαίωμα, να αποκαλεί τον οποιοδήποτε τραγέλαφο, γιατί έκανε ένα λάθος.
Δεν βλέπω κανένα λόγο να το αναφέρει, εκτός αν θέλει απλά να προσβάλει, και δεν έχει και καμία βάση αυτό που λέει.
Άρα, με την ίδια λογική μπορώ να ανταποδώσω την ειρωνία και τον όρο, καθώς αυτό που λέει δεν έχει καμία βάση. Όπως και όλα όσα έχετε πεί.
Άρα, το να σας πω τραγέλαφους είναι δική σας επιλογή, μην ζητάτε και τα ρέστα σαν γυναικούλες. Θα ξεράσω από αηδία.
Δεν είπα τίποτα περισσότερο, από αυτό που είπε ο ίδιος για τον Βουδισμό.
The religion of the future will be a cosmic religion. It should transcend personal God and avoid dogma and theology. Covering both the natural and the spiritual, it should be based on a religious sense arising from the experience of all things natural and spiritual as a meaningful unity. Buddhism answers this description. If there is any religion that could cope with modern scientific needs it would be Buddhism.
Buddhism has the characteristics of what would be expected in a cosmic religion for the future: It transcends a personal God, avoids dogmas and theology; it covers both the natural and the spiritual, and it is based on a religious sense aspiring from the experience of all things, natural and spiritual, as a meaningful unity.
Και ακόμα ένα:
What humanity owes to personalities like Buddha, Moses, and Jesus ranks for me higher than all the achievements of the enquiring and constructive mind.
Mithras :
quote:
1 Εσύ είσαι πανάσχετος
2 Δεν προσπάθησα να βγάλω τον Αινστάιν Χριστιανό.
3 Παλέβεις με τα φαντάσματα σου και απαντάς στον εαυτό σου.
4 Δεν έχεις κανένα λόγο που μπήκες στο θέμα και δεν έχεις τίποτα να πείς.
5 Είσαι γενικά ένα τίποτα.
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ...
Πες κι αλλα . προσφέρεις αυθονο γέλιο αντιγράφοντας της ρήσεις ενος ανθρωπου που για κάποιο λόγο έχεις θεοποιησει , χωρις να καταλαβαίνεις τι λέει .
Για τον Αιθερα επίσης δεν μας είπες τίποτα .
Πες μας και για αυτόν να γελάσουμε .
IndustrialAngel :
quote:
Πας και εσύ φιρί φιρί να φας ξύλο χριστιανικό Think Math. Μην κοιτάς εμένα, εμένα με προστατεύουν οι Νεφελίμ και το γλυτώνω αλλά εσύ είσαι απροστάτευτος!!...
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ .
Μην συζητάς .
Θα κάνω μια επίκληση στα μακροκοσμικα όντα να με σώσουν !
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αυτη ειναι η μοναδικη αμυνα που εχει ο κουτοπονηρος καραγκιοζης, Η ΜΑΛΑΚΙΑ.
Άντε καμμένο τρολάκι, τράβα να παίξεις με το πουλάκι σου, αφού δεν έχεις τίποτα να πείς.