ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kondoras30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
kondorasΜέλος
05/06/2005, 01:06:37
Καταρχήν τί εννοούμε με τον όρο "ζωή";
Μπορεί και το ηλιακό μας σύστημα να βρίθει από ζωή, απλώς δεν έχουμε την ικανότητα να την "δούμε". Αν αφαιρέσουμε από έναν άνθρωπο τις πέντε (ή τις έξι!) αισθήσεις του, γι'αυτόν δεν υπάρχει άλλος στον πλανήτη! Αν του "προσθέσουμε" άλλες πέντε, μήπως θα "βλέπει" όντα που δεν μπορούσε καν να φανταστεί;
Τα πράγματα δυσκολεύουν στην επικοινωνία. Πάνω στον πλανήτη μας φιλοξενούνται εκατομμύρια είδη ζωής. Καταφέρνουμε να επικοινωνούμε αρκετά καλά μόνο μεταξύ μας (αν και πολλές φορές ούτε αυτό είναι δυνατό!) και ελάχιστα με μερικά ακόμη είδη.
Οι πιθανότητες να επικοινωνήσουμε κάποτε με κάποια μορφή ζωής στο σύμπαν είναι απείρως μικρότερη από την πιθανότητα ύπαρξης αυτής της ζωής.
Κοινώς "ζουν - αλλά μάλλον όχι - ανάμεσά μας"!
05/06/2005, 01:14:00
quote:
Ψηλός
...γεγονός που σημαίνει ότι σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια μπορούν να συμβούν μόνο 10^35 αντιδράσεις, αριθμός βέβαια ασυγκρίτως μικρότερος από τον απαιτούμενο αριθμό αντιδράσεων (10^2.000.000).

Πέρα από το μαθηματικό λογισμό και τους υπολογισμούς, υπάρχει αυτή η ίδια η εμπειρία της ζωής πάνω στη γη, που συνήθως διαψεύδει τέτοιου είδους υπολογισμούς.

Με βάση τους υπολογισμούς που παραθέτεις, "μαθηματικά" είναι απίθανο να δημιουργήθηκε ζωή πάνω στη γη. Η ιστορία όμως λέει ότι η ζωή δημιουργήθηκε από το μηδέν όχι μία αλλά τρεις φορές τουλάχιστον.

Η ζωή μπορεί να ξεκίνησε πριν από 3,5 δισ χρόνια, σύμφωνα με τα απολιθώματα που έχουμε βρει, αλλά "μηδένισε" σχεδόν και ξεκίνησε από την αρχή πάλι πριν από 1,8 δισ. χρόνια, όταν κάποια φυτά άρχισαν να απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα ένα μεταβολικό δηλητήριο, το οξυγόνο. Η διαδικασία αυτή εξαφάνισε τις μέχρι τότε μορφές ζωής και άρχισαν να δημιουργούνται άλλες, οι οποίες μπορούσαν να αναπνέουν το αέριο αυτό και να επιβιώνουν στο "τοξικό" (σε σχέση με το προηγούμενο) περιβάλλον.

Στην Κάμβρια περίοδο η ζωή παρουσίασε μια ανεξήγητη έκρηξη αλλά μετά από λίγο ξεκίνησε σχεδόν πάλι από το μηδέν, όταν έξαφανίστηκαν σχεδόν μαζικά τα έμβια όντα της γης 500 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Τέλος, 65 εκατομμύρια χρόνια πριν εξαφανίστηκαν πάλι το 70% της γήινης ζωής και η ζωή ξεκίνησε σχεδόν από την αρχή.

macedon

05/06/2005, 01:16:38
Και, για να είμαι ειλικρινής Ψηλέ, δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να αποδείξεις με το άρθρο που παράθεσες. Δεν μας λες ποιά είναι η κεντρική ιδέα του πονήματος.

1. Ότι δεν υπάρχει ζωή στη γη γιατί μαθηματικά δεν μπορεί να δημιουργηθεί;
2. Οτι η ζωή στη γη δεν ξεκίνησε από δω αλλά από κάπου αλλού και η γη "εποικίστηκε" με νέα ζωή;

Μπορείς, ταυτόχρονα με τα άρθρα που παραθέτεις να μας γράφεις και τι θέλεις ακριβώς να πεις, ώστε να γίνεται συζήτηση;

macedon

05/06/2005, 01:40:50
Εγώ δεν θέλω να αποδείξω τίποτα, ειδικά πάνω σε αυτό το θέμα δεν κατέχω τις γνώσεις για να μπορώ να είμαι σε θέση να αποδείξω ή διαψεύσω κάτι.
Αν διάβαζες προσεκτικότερα το άρθρο θα αντιλαμβανόσουνα ότι την κεντρική ιδέα του πονήματος την έχω βάλει σε έντονους χαρακτήρες.

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω καθημερινά "βιώνοντας" τη ζωή μου, είναι πως οι διάφορες "επιστήμες" αδυνατούν να δώσουν 100% απαντήσεις ή και λύσεις στις αναζητήσεις και στους προβληματισμούς μου (τουλάχιστον σήμερα).
Θεωρώ όμως πως είναι σε θέση να με βοηθήσουν να κατανοήσω καλύτερα αυτό που με περιβάλλει και να μου δώσουν αρκετές συμβατικές απαντήσεις.

quote:

Πέρα από το μαθηματικό λογισμό και τους υπολογισμούς, υπάρχει αυτή η ίδια η εμπειρία της ζωής πάνω στη γη, που συνήθως διαψεύδει τέτοιου είδους υπολογισμούς.

Με βάση τους υπολογισμούς που παραθέτεις, "μαθηματικά" είναι απίθανο να δημιουργήθηκε ζωή πάνω στη γη. Η ιστορία όμως λέει ότι η ζωή δημιουργήθηκε από το μηδέν όχι μία αλλά τρεις φορές τουλάχιστον.

Αν κατάλαβα καλά, εμμέσως αμφισβητείς την "αποτελεσματικότητα" των μαθηματικών σε αντιπαράθεση με την εμπειρική προσέγγιση;;

Φιλικά όπως πάντα

05/06/2005, 02:23:26
Οι Ανδρομέδειοι πριν από εκατομμύρια χρόνια, με τους εξελιγμένους κατοίκους του Αστερισμού του Λαγού και του Κυνός,έστειλαν μια ειδική ομάδα που είχε σαν αποστολή να δει σε τι κατάσταση ήταν ο πλανήτης Γη .Οι απεσταλμένοι,έφτασαν στη Γη με τρία διαστημόπλοια και διεπίστωσαν πως οι άνθρωποι δεν είχαν εξελιχθεί καθόλου. Μόνο ο άνθρωπος του Νεάτερνταλ είχε καταφέρει να ξεχωρίσει αλλά κι αυτός εξαφανίστηκε πριν από 30.000 χρόνια,εξαιτίας μιας σοβαρής κλιματολογικής αλλαγής.Στη θέση του αναδείχθηκε ο γνωστός μας Homo Sapiens. Οι διαστημάνθρωποι πριν φύγουν, ανέθεσαν σε κάποια μέλη της ομάδας τους να μείνουν στο πλανήτη,οι τελευταίοι διάλεξαν σαν τόπο διαμονής τη χώρα μας, που τότε ονομάσθηκε ΣΕΛΛΑΣ ή ΗΕΛΛΑΣ ή ΕΛΛΑΣ. Οι Ανδρομέδειοι άρχισαν να τεκνοποιούν μεταξύ τους και οι απόγονοί τους,οι Έλληνες,αφού μυήθηκαν σε πολύ μικρή ηλικία, κατάφεραν να αναγεννήσουν τον πλανήτη υλικά και πνευματικά. Δυστυχώς όμως νέοι σεισμοί και καταποντισμοί έπληξαν το «ξανθό» Ελληνικό γένος,αλλά πάντα σωζόταν ο Ελληνισμός.Υπήρχαν όμως και κάποια μυστικά, τα οποία δεν τα δίδαξαν οι ουράνιοι Έλληνες στα παιδιά τους γιατί δεν ήταν σε θέση-αφού ήταν πια θνητοί για να τα υλοποιήσουν επιτυχώς,αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

**** off

05/06/2005, 05:55:37
quote:
Ψηλός
Αν διάβαζες προσεκτικότερα το άρθρο θα αντιλαμβανόσουνα ότι την κεντρική ιδέα του πονήματος την έχω βάλει σε έντονους χαρακτήρες.

Το άρθρο που παρέθεσες, ευγενική προσφορά της "Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Ερευνας" (υπάρχει και στο site του "απολογητή") προσπαθεί να αποδείξει δύο πράγματα, σύμφωνα με τους συγγραφείς του (οι οποίοι δεν ξέρω τι θέμα διδάσκουν) και τους σχολιαστές των εν λόγω sites.

1. Ότι ο χρόνος ήταν πολύ μικρός για να δημιουργηθεί η ζωή από το μηδέν στη γη. (τώρα πώς κατάφερε η ζωή και ξεκίνησε όχι μια αλλά τρεις φορές από το μηδέν, δεν εξηγείται στο άρθρο).

2. Ότι αν υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί, τότε μάλλον κι αυτοί είναι Χριστιανοί (!!!)

Το πρώτο το απάντησα. Το δεύτερο το αφήνω ασχολίαστο.

macedon

05/06/2005, 07:48:15
Η ύπαρξη εξωγήινης ευφυούς μορφής ζωής θέτει προς το Χριστιανισμό (αλλά και τον Ιουδαϊσμό) 4 βασικά ερωτήματα:

1. Αν υπάρχει ευφυής ζωή έξω από τη γη, αμφισβητείται ευθέως η εξ "αποκαλύψεως αλήθεια" της Βίβλου.

2. Ή ύπαρξη τέτοιας ζωής ακυρώνει το δόγμα περί ενανθρώπισης και ανάστασης του Χριστού, καθώς ακυρώνεται ο παραλογισμός των Χριστιανών ότι μόνον στον κόσμο αυτό εμφανίστηκε, όπως άλλωστε δηλώνεται και στην προς Εβραίους επιστολή (κεφάλαια 9 και 10).

3. Η ύπαρξη νοήμονος ζωής έξω από τη γη υποστηρίζει και αποδεικνύει τη θεωρία της εξέλιξης.

4. Η ύπαρξη νοήμονος ζωής έξω από τη αποδεικνύει το ψευδεπίγραφο της Βίβλου, καθώς εκεί αναφέρεται ότι ο Θεός έπλασε μόνον ένα ανθρώπινο είδος.

Και κάτι ακόμα που δεν έχουμε σκεφτεί ίσως.
Οι άγγελοι (όπως περιγράφονται στη Βίβλο) είναι νοήμονα όντα, έχουν ελεύθερη βούληση και βρίσκονται εκτός της γης.

Μια ευφυής μορφή ζωής θα είναι νοήμων (εξ ορισμού), έχει ελεύθερη βούληση και βρίσκεται εκτός της γης...

Άρα... λέω μήπως...

macedon

snoopyΜέλος
05/06/2005, 14:32:07
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ. ΤΗΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
05/06/2005, 16:42:10
quote:

quote:

Ψηλός

Το άρθρο που παρέθεσες, ευγενική προσφορά της "Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Ερευνας" (υπάρχει και στο site του "απολογητή") προσπαθεί να αποδείξει δύο πράγματα, σύμφωνα με τους συγγραφείς του (οι οποίοι δεν ξέρω τι θέμα διδάσκουν) και τους σχολιαστές των εν λόγω sites.
1. Ότι ο χρόνος ήταν πολύ μικρός για να δημιουργηθεί η ζωή από το μηδέν στη γη. (τώρα πώς κατάφερε η ζωή και ξεκίνησε όχι μια αλλά τρεις φορές από το μηδέν, δεν εξηγείται στο άρθρο).
2. Ότι αν υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί, τότε μάλλον κι αυτοί είναι Χριστιανοί (!!!)
Το πρώτο το απάντησα. Το δεύτερο το αφήνω ασχολίαστο.
macedon

Φίλε Μακεδόνα,
όπως πάντα, εξηγείς κατά βούληση και επιλεκτικά.

Όσον αφορά το πρώτο που λες ότι απάντησες, εγώ προσωπικά δεν σε ρώτησα τίποτα.
Αυτό που σε ρώτησα έχει σχέση με το «δεύτερο» σκέλος όπως λες, αλλά το άφησες ασχολίαστο.

Το απόσπασμα που εγώ πείρα (από μία εξ΄αυτών των ιστοσελίδων), εκτός των δύο αυτών ιστοσελίδων που λες ότι εμπεριέχεται, υπάρχει πρωτίστως στο σύγγραμμα
“(Πηγή: «ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ, Εισαγωγή στην Αστροφυσική» (Β΄ τόμος) των επίκουρων καθηγητών του πανεπιστημίου Αθηνών Μάνου Δανέζη και Στράτου Θεοδοσίου.)”

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που θέλουν να πουν κατά κύριο λόγο είναι αυτό:

“Αυτό σημαίνει ότι η ζωή πάνω στην Γη πρέπει να δημιουργήθηκε με έναν τρόπο που σήμερα δεν είμαστε σε θέση ακόμα να γνωρίζουμε.”’

Τώρα, αν αυτό το απόσπασμα και το συμπέρασμα το χρησιμοποιούν αυτές οι δύο ιστοσελίδες για να επιχειρηματολογήσουν, είναι δικαίωμά τους πιστεύω και κανείς δεν πρέπει να τους υποδείξει τι πρέπει να χρησιμοποιούν και τι όχι.

quote:
1. Αν υπάρχει ευφυής ζωή έξω από τη γη, αμφισβητείται ευθέως η εξ "αποκαλύψεως αλήθεια" της Βίβλου.

ΓΙΑΤΙ; εξήγησέ μας.

quote:
2. Ή ύπαρξη τέτοιας ζωής ακυρώνει το δόγμα περί ενανθρώπισης και ανάστασης του Χριστού, καθώς ακυρώνεται ο παραλογισμός των Χριστιανών ότι μόνον στον κόσμο αυτό εμφανίστηκε, όπως άλλωστε δηλώνεται και στην προς Εβραίους επιστολή (κεφάλαια 9 και 10).

Δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα. Πώς συνδέεις το «Ή ύπαρξη τέτοιας ζωής» με το «ακυρώνει το δόγμα περί ενανθρώπισης και ανάστασης του Χριστού» και στη συνέχεια με το «ότι μόνον στον κόσμο αυτό εμφανίστηκε, όπως άλλωστε δηλώνεται και στην προς Εβραίους επιστολή (κεφάλαια 9 και 10)». Σε ποιά σημεία ακριβώς των κεφαλαίων 9 και 10 αναγράφεται ότι «μόνο στον κόσμο αυτό εμφανίστηκε»;;
Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο σαφής;;

quote:
3. Η ύπαρξη νοήμονος ζωής έξω από τη γη υποστηρίζει και αποδεικνύει τη θεωρία της εξέλιξης.

Με ποιο τρόπο;;

quote:
4. Η ύπαρξη νοήμονος ζωής έξω από τη αποδεικνύει το ψευδεπίγραφο της Βίβλου, καθώς εκεί αναφέρεται ότι ο Θεός έπλασε μόνον ένα ανθρώπινο είδος.

Η ύπαρξη άλλης νοήμονος ζωής στο σύμπαν δεν αποδεικνύει τίποτα απολύτως σε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Ειθελημένα ή τυχαία συγχέεις τη νοήμονα ζωή και τον ανθρώπινο είδος;;
Αν όμως έπλασε και άλλα νοήμονα πλάσματα και τα τοποθέτησε σε άλλους πλανήτες ή και σε άλλες διαστάσεις, ή όπου τέλως πάντων θέλει Αυτός, θα είχε την υποχρέωση να το πει στον άνθρωπο;; Γιατί;
Από πότε ο Δημιουργός δίνει λόγο στο δημιούργημά του αν έχει το δικαίωμα να κάνει άλλα δημιουργήματα και να τα τοποθετήσει όπου θέλει Αυτός;;

Φιλικά όπως πάντα

05/06/2005, 19:49:04
Γιατί έχω την εντύπωση ότι κάποιος εκπρόσωπος του Βατικανού βγήκε κάποια στιγμή και είπε ότι αν υπάρχουν εξωγήινοι το Βατικανό και η εκκλησία δεν έχει πρόβλημα και ότι θα τους αντιμετωπίσουν ως αδέρφια;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

AngelosΜέλος
05/06/2005, 20:13:54
Οστρια,

Καθολου ενδιαφέρον ζήτημα για να πώ την αλήθεια. Υποθέτω οτι όπως πάντα
η Εκκλησία θα ακολουθήσει ασθμαίνοντας τις καλπάζουσες εξελίξεις με τη
χαρακτηρηστική χρονική υστέρηση 50-500 ετών.

Ψαξε εδώ εναν σχετικό θεολογικό προβήματισμό που προσπαθεί να είναι
"ανοιχτόμυαλος". Κανει και ιστορική αναδρομή.
(Αμα βρεις τον Giordano Bruno μέσα να μου τρυπήσεις τη μύτη)
http://www.crisismagazine.com/november2002/feature7.htm

Που το βρίσκεις το ενδιαφέρον και ασχολείσαι eludes me.

Αγγελος

06/06/2005, 03:49:10
«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΛΑ,
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ».

Paneg 24.1 to Paneg 24.7 24 TΑΥΤΗΝ ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΛΕΓΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΙΣΠΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΙΠΕΙΝ----> ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ

ΠΟΙΟΙ ΔΑΡΒΙΝΟΙ + ΙΝΔΟΕΥΡΟ-ΠΕΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΡΙΣΤΕ ΠΡΙΝ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

**** off

snoopyΜέλος
06/06/2005, 11:47:35
quote:
Ψηλός:
Η ύπαρξη άλλης νοήμονος ζωής στο σύμπαν δεν αποδεικνύει τίποτα απολύτως σε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Ειθελημένα ή τυχαία συγχέεις τη νοήμονα ζωή και τον ανθρώπινο είδος;;
Αν όμως έπλασε και άλλα νοήμονα πλάσματα και τα τοποθέτησε σε άλλους πλανήτες ή και σε άλλες διαστάσεις, ή όπου τέλως πάντων θέλει Αυτός, θα είχε την υποχρέωση να το πει στον άνθρωπο;; Γιατί;
Από πότε ο Δημιουργός δίνει λόγο στο δημιούργημά του αν έχει το δικαίωμα να κάνει άλλα δημιουργήματα και να τα τοποθετήσει όπου θέλει Αυτός;;

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΗΤΑΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ "κατ'εικόνα και ομοίωση Θεού" εννοώντας ότι :
H OΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΝΟΗΜΩΝΤΟΣ ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ.
ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΩΡΑ??
ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!
snoopyΜέλος
06/06/2005, 11:52:49
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
AngelosΜέλος
06/06/2005, 12:10:20
quote:

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΗΤΑΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ "κατ'εικόνα και ομοίωση Θεού" εννοώντας ότι :
H OΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΝΟΗΜΩΝΤΟΣ ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ.

Eχμ..
Κατ'αρχήν το "κατ'εικόνα και ομοίωση Θεού" δεν αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη αλλα στη Γεννηση.

Δεύτερον, η "ομοιότητα" αφορά το "Πνέυμα" και όχι τη φυσική μορφή (αλλιώς θα πρέπει να θεχτούμε οτι ο θεός έχει 2 χεράκια δύο ποδαράκια κ.τ.λ.).

Αν η ομοιότητα αφορά το πνεύμα, τότε οι συγκάτοικοί μας απο το Εψιλον του Ηριδανού με τα 16 πλοκάμια τις 4 κεραίες και τα 8 μάτια, είναι έξισου "κατ' εικόνα" με εμάς.

Αυτά περισσότερο χάριν επιχειρηματολογίας παρά επειδή τα πιστεύω.

Ευχαριστώ.

Αγγελος.

snoopyΜέλος
06/06/2005, 12:17:09
Αυτά που είπες φίλε Angele είναι ένας λόγος περισσότερο να δεχτούμε οτι ακόμα και ο Θεός της Γέννεσης που μερικοί τον τατίζουν με τον Ιησού αποδέχεται την ύπαρξη Εξωγήινων
06/06/2005, 12:20:28
quote:
(αλλιώς θα πρέπει να θεχτούμε οτι ο θεός έχει 2 χεράκια δύο ποδαράκια κ.τ.λ.).

Δεν έχει;!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

06/06/2005, 12:24:54
Οι γραφές δεν γράφουν τίποτα για εξωγήινους... οπότε μην το ψάχνετε!

Αγγελε πολύ ενδιαφέρον το link που έβαλες!
Οσο για τον Giordano Bruno... who????

-Arthur C. Clarke-

06/06/2005, 13:45:13
στην γεννεση γραφει
στιχ.14-16
τοτε ειπε ο θεος<<να γινουν φωτεινα σωματα στο στερεωμα του ουρανου,για να χωριζουν την μερα απο την νυχτα,για να ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ για τις εποχες,για τις μερες και τα ετη,ωστε απο το στερεωμα να ΦΩΤΙΖΟΥΝ την γη>>ετσι και εγινε δημιουργησε ο θεος τα ΔΥΟ μεγαλα φωτεινα σωματα το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ για να κυριαρχει την μερα και το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ για να κυριαρχει την νυχτα δημιουργισε και τα αστερια

βλεπουμε οτι ο θεος εφτιαξε τα ποιο μεγαλα σωματα τον ηλιο και την σεληνη τα αστρα συμφωνα με την γεννεση ειναι σημεια φωτεινα για να ξεχωριζουμε τις εποχες
συμφωνα παντα με την γεννεση ο μονος πλανητης ειναι η γη
και συμφωνα με την γεννεση ο ανθρωπος φτιαχτηκε κατα εικονα και ομοιωση του θεου
αυτο μας δειχνει οτι ο θεος εχει ανθρωπομορφα χαρακτηριστικα

τελικο συμπερασμα ειναι οτι ετσι και βρεθει αλλος πλανητης πλην της γης τοτε κατι λαθος υπαρχει στην θεοπνευστη γεννεση

αν αποδειχτει οτι τα αστρα δεν ειναι σημεια στον ουρανο αλλα πλανητες και ηλιοι τοτε κατι λαθος υπαρχει στην θεοπνευστη γεννεση

αν αποδειχτει οτι ο ηλιος και το φεγγαρι δεν ειναι τα μεγαλυτερα σωματα στον ουρανο τοτε κατι λαθος υπαρχει στην θεοπνευστη γεννεση

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

06/06/2005, 21:07:34
Ηδη έχουμε βρει άλλους πλανήτες, και άλλα φεγγάρια και άλλους ήλιους και άλλους πλανήτες εκεί, οπότε σίγουρα δεν είναι απλά σημάδια!

-Arthur C. Clarke-