ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kondoras30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/06/2005, 21:55:20
Σήμερα, όλη την ημέρα, έχω στο νου μου κάτι που είπε ο φίλος Μακεδόνας σε προηγούμενο μήνυμά του.

Είναι κάτι που περιέχει μια πολύ μεγάλη και "πολύπλευρη" αλήθεια κατά τη γνώμη μου.

Είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, μια που προέρχεται από έναν άνθρωπο, άσχετα αν συχνά διαφωνούμε, με τεράστιες γνώσεις και οξύ πνεύμα, όπως διαπιστώνω. (τέρμα τα κοπλιμέντα )

quote:
Macedon

Πέρα από το μαθηματικό λογισμό και τους υπολογισμούς, υπάρχει αυτή η ίδια η εμπειρία της ζωής πάνω στη γη, που συνήθως διαψεύδει τέτοιου είδους υπολογισμούς.

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε μου.

Φιλικά όπως πάντα

06/06/2005, 22:01:46
Ostria

<<Ηδη έχουμε βρει άλλους πλανήτες, και άλλα φεγγάρια και άλλους ήλιους και άλλους πλανήτες εκεί, οπότε σίγουρα δεν είναι απλά σημάδια!>>

αρα;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

07/06/2005, 02:45:22

.

το οτι υπαρχει ζωη στο συμπαν ειναι λογικοτατο.

το οτι υπαρχει και εφυης ζωη στο συμπαν ειναι στατιστικα σιγουρο (παιρνοντας τις πιο απαιδιοδοξες πιθανοτητες).

αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι δεν θα μοιαζει με τον ανθρωπο!!!

ο ανθρωπος αποτελει αποτελεσμα συγκεκριμενης εξελιξης.

ανηκει στον πλανητη του.

δεν μπορουμε καν να φανταστουμε τι μορφη μπορει να εχει ενα εξωγηινο ειδος.

μπορει να μην ειμαστε ικανοι να το αντιληφθουμε ως ζωντανο ή νοημον, ή ακομη και να το αντιληφθουμε καν...

οσο για το πως μπορει να μας αντιλαμβανεται αυτο..., ας το αφησουμε καλυτερα...

.

γεγονοτα: 1ον. εχει αποδειχθει οτι η Γη "επιμολυνει" με ζωη το διαστημα μεσω των σποριων των ιων.

προκειται για εξαιρετικα ανθεκτικες και λιτες μορφες ιων, που αντεχουν στο ψυχος και την ακτινοβολια του διαστηματος.

καποιοι υποθετουν οτι πιθανον ετσι να ηρθε η ζωη στην Γη, αν και εγω θεωρω οτι ειναι γηγενης.

2ον. μη ανθρωπινες μορφες ζωης αναφερονται στην μυθολογια.

στην Αττικη ο Κεκροψ ηταν μισος ερπετο.

στην Σουμερια τους διδαξε ο ιχθυομορφος Οανες που ηρθε απο τον ουρανο με σκαφος.

ηταν προφανως αμφιβιος.

στην Αφρικη οι Ντογκονς υποστηριζουν οτι διδαχθηκαν απο τους Νομος, τους ξενους που ηρθαν με το σκαφος Λογος απο τον Σειριο.

το εκπληκτικο ειναι οτι οι πρωτογονοι Ντογκονς γνωριζαν οτι ο Σειριος ειναι διπλο αστρικο συστημα (ενας λευκος νανος και ενας κοκκινος γιγαντας) πριν το ανακαλυψουμε εμεις, και μαλιστα γνωριζαν και την χρονικη διαρκεια της περιστροφης τους.

στην παλαια διαθηκη αναφερονται οι Αγγελοι που πηραν για γυναικες τους κορες ανθρωπων.

κτλ, κτλ...

.

μια ερωτηση -λαδι στη φωτια- πριν κλεισω: αν οι χριστιανοι ενσωματωσουν την υπαρξη εξωγηινης ζωης στο συμπαν (οταν ανακαλυφθει), με τι μορφη αραγε θα πιστευουν οτι παρουσιαστικε ή θα παρουσιαστει ο Χριστος στους εξωγηινους?

.

.

με ανθρωπινη?

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

KrisnnaΜέλος
07/06/2005, 06:52:30
quote:
2ον. μη ανθρωπινες μορφες ζωης αναφερονται στην μυθολογια.
στην Αττικη ο Κεκροψ ηταν μισος ερπετο.
στην Σουμερια τους διδαξε ο ιχθυομορφος Οανες που ηρθε απο τον ουρανο με σκαφος.
ηταν προφανως αμφιβιος.

Θα πώ την άποψη του David Icke. Ο Icke είπε οτι άν δέν συνέβαινε ο αφανισμός των δεινοσαύρων η εξέλιξη τους θα τα μετέτρεπε σε υπερεξελιγμένα και υπερνοήμονα ερπετοειδή. Λέγοντας για τους ερπετοειδείς-Ανουνάκι οτι είναι εξέλιξη τέτοιας μορφής εξωγήινοι απο τον Αστερισμό του Δράκοντα τους χαρακτήρισε πανέξυπνους και ταυτόχρονα στυγνούς, εγκληματικούς, χωρίς καθόλου αισθήματα και υπεύθυνους για την ανθρώπινη δυστυχία.
Αναγνώρισε όμως οτι δέν είναι οι μοναδικοί εξωγήινοι που έχουν επισκεφτεί την Γή αλλά οι χειρότεροι, όσο για την αξιοπιστία του κου.Icke δέν μπορώ να την γνωρίζω αλλά το είπα γιατί ήθελα να τονίσω την πιθανή εξέλιξη των δεινοσαύρων.

quote:
μια ερωτηση -λαδι στη φωτια- πριν κλεισω: αν οι χριστιανοι ενσωματωσουν την υπαρξη εξωγηινης ζωης στο συμπαν (οταν ανακαλυφθει), με τι μορφη αραγε θα πιστευουν οτι παρουσιαστικε ή θα παρουσιαστει ο Χριστος στους εξωγηινους?

Με την δική τους μορφή προφανώς, για να μπορέσει να γεννηθεί ανενόχλητα και να μεγαλώσει ανάμεσα τους. Άν τους έρθει ουρανοκατέβατος θα τους έρθει με τον τρόπο που φαντάζονται αυτοί τον Θεό τους. Ο Χριστός άλλωστε σάν Θεός μπορεί να παίρνει όποια μορφή θέλει

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

Edited by - Krisnna on 07/06/2005 06:54:33

goreΝέο Μέλος
07/06/2005, 10:47:48
Η ύπαρξη εξωγήινων μπορεί πραγματικά να προκαλέσει μια αναστάτωση στις θρησκείες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχοντας ζωή ή είδος ζωής σε κάποιον άλλο πλανήτη η γωνιά του σύμπαντος, αυτόματα αναιρεί τον χριστιανισμό.
Η Εκκλησίας μας διδάσκει ότι όλα τα δημιούργησε ο Θεός, ο Θεός μας ‘έφερε’ στη γή. Κάποιες θεωρίες λένε ότι εξωγήινοι μας έφεραν και κάποιες άλλες ότι ήρθαμε, ή μάλλον δημιουργηθήκαμε από τη σύγκρουση κάποιου κομήτη.
Eγώ δέχομαι όλες αυτές τις θεωρίες σαν μία. O Θεός είναι Εξωγήινος αν το σκεφτούμε δεν είναι από τη γή. Προσωπικά πιστεύω στον Θεό αλλά και στην ύπαρξη Εξωγήινων. Εμείς οι άνθρωποι προσπαθούμε να τα ερμηνεύουμε όλα με ότι ξέρουμε ή έχουμε δει. Μέχρι και τα ΑΛΙΕΝ είχαν κεφάλι, πόδια, στόμα. Ας σκεφτούμε ότι μπορεί να υπάρχει κάτι το οποίο δεν έχουμε ακόμη ιδέα για το πώς είναι. Φτάνει να δούμε ότι πρίν 100 χρόνια δεν ξέραμε για το DNA, πριν λίγους αιώνες μάθαμε ότι η γη είναι στρόγγυλη, ή ότι ο ήλιος είναι το κέντρο και εμείς περιστρεφόμαστε και άλλα πολλά τα οποία αν μας τα έλεγαν τότε θα τους περνούσαμε για τρελούς ή θα τους κρεμούσαμε. Άρα το θεωρώ λογικό το ότι ποτέ ούτε ο Χριστός ούτε οι προφήτες μας μίλησαν ποτέ για τέτοιου είδους πράγματα. Άσε και οι προφήτες ήταν άνθρωποι. Γιατί ο Θεός να μην βρίσκεται σε κάποια γωνιά του σύμπαντος με όλες τις ιδιότητες που έχει Παντοδύναμος, Εύσπλαχνος , δεν ξέρω σε τι μορφή, υλική, άυλη και άλλες μορφές εξωγήινες ίσως να είναι Άγγελοι και δαίμονες και κάποιοι άλλοι, πλάσματα σαν εμάς ίσως πιο εξελιγμένα και άλλα πιο καθυστερημένα. Και λέω ξανά ότι θα ήταν ‘άχρηστο’ να μας μιλούσε ο Χριστός για όλα αυτά όταν βρισκόμασταν τόσο πίσω στο μυαλό τότε. Αλλά μας έδωσε κάτι πιο πολύτιμο από απλές πληροφορίες, το μυαλό μας, ίσως για να ανακαλύψουμε μόνοι μας τις αλήθειες. Πάλι βέβαια μπορεί ο Θεός να έχει τη μορφή που νομίζουμε ότι ξέρουμε και τα υπόλοιπα όντα στο σύμπαν να είναι απλά σαν εμάς σε διαφορετικές μορφές ίσως λόγω εξέλιξης και γεωλογίας του μέρους τους .Και πάλι δεν θα ήταν χρήσιμο να μας είχαν μιλήσει οι Γραφές. Ένα είναι σίγουρο ότι ο Θεός είτε Εξωγήινος είτε όποια μορφή έχει μας προσέχει.
Όσο πιο ψηλά βλέπουμε τοσο πλησιάζουμε την αλήθεια.Συγνώμη αν έπρηξα κεφάλι.
07/06/2005, 11:42:57
Όταν ο άνθρωπος ξεκίνησε να ερευνά το διάστημα, είχε μια ελπίδα :

Ήθελε να βρει κάποιο άλλο είδος ζωής.

Εκτιμώ ότι έμεινε μονάχα η ελπίδα του.

Όλες οι ενδείξεις είναι αρνητικές.

Πιστεύω, ότι είμαστε μόνοι στο διάστημα.

Το τραγικό μας λάθος είναι, ότι:

Δεν προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους νόμους ,αλλά τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το σύμπαν.

Αυτή η προσπάθειά μας , μου θυμίζει έναν μαθητή της πρώτης τάξεως του δημοτικού,
που προσπαθεί να αντιληφθεί την θεωρεία της σχετικότητας.

Ακόμη και αν κάποτε στο μέλλον ,καταφέρουμε να κατοικήσουμε κάποιον μακρινό πλανήτη, τα προβλήματα του πλανήτη μας δεν θα λυθούνε, θα τα πάρουμε και αυτά μαζί μας εκεί πάνω.

Η πλειοψηφία της ανθρωπότητας , πιστεύει ακόμη , ότι ομαδικός σκοπός μας είναι η επιβίωση.

Αυτός είναι και ο λόγος , που στον πλανήτη μας, διαιωνίζεται ακόμη ο διχασμός των ανθρώπων σε δύο βασικές κοινωνικές κατηγορίες.

Αφού δεν πιστεύουμε , στην πνευματική μας αθανασία ,ασχολούμαστε μόνον με το μοίρασμα της γης και των υλικών αγαθών , μεταξύ μας.

Θλιβερή ανθρώπινη εξέλιξη, που δεν λέει να σταματήσει ποτέ.

Εκτός βέβαια ,αν κάτι η κάποιος , δώσει ξανά την ελπίδα στην ανθρωπότητα .
Την χαμένη ελπίδα της αθανασίας της ψυχής μας.

Χρειάζεται η ανθρωπότητα και πάλι έναν γνήσιο επαναστάτη .
Αυτόν που θα παρασύρει τις ψυχές προς τα πνευματικά αγαθά.

Κάποιον όπως για παράδειγμα τον Ιησού χριστό.

AngelosΜέλος
07/06/2005, 12:12:47
quote:

Αφού δεν πιστεύουμε , στην πνευματική μας αθανασία ,ασχολούμαστε μόνον με το μοίρασμα της γης και των υλικών αγαθών , μεταξύ μας.

Να σου υπενθυμίσω οτι κατά δήλωσή τους, το 90% των κατοίκων του όμορφου πλανήτη μας δηλώνουν οτι πιστεύουν σε μια ανώτερη δύναμη πορ μας προσέχει
και μας εξασφαλίζει και μετα θάνατον ύπαρξη σε κάποιο παράδεισο.

Πώς λοιπόν εκτιμάς οτι η βασική αιτία των κοινωνικών προβλημάτων είναι το
έλλειμα πίστης ?

Εγώ την αιτία θα την αναζητούσα μάλλον σε έλλειμα πράξης παρά σε έλλειμα πίστης.

Αγγελος.

07/06/2005, 15:57:50
Tην πίστη δυστυχώς την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να απαλλάξουμε και να αθωώσουμε τον εαυτό μας απο τις ευθύνες του. Δέν χρειαζόμαστε καμία πίστη σε κανένα ανώτατο όν. Κανένα όν που δέν είναι σε επαφή μαζί μας δέν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί μας ούτε να μας βοηθήσει σε τίποτα. Το μόνο που απαιτείται απο την πλευρά μας είναι προσπάθεια και δράση. Εργασία με ψυχή και σώμα και με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να πετύχουμε τον σκοπό μας.
XNAMEDΜέλος
07/06/2005, 18:29:56
ΜΑ ΚΑΛ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ?ΩΡΑΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΓΑΛΑΞΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ?ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ?ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ?ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΑΙΟΙ?ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΜΕ?Ε ΤΟΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΟΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΥΝΑΧΤΕΙ.ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗΝ ΣΑΣ ΟΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΟΣΟ 1000000000000000000000 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
07/06/2005, 19:18:34
XNAMED το σύμπαν έχει εξερευνηθεί οπτικώς πλήρως ,από τα τελειοποιημένα
τηλεσκόπια ,ανά τον κόσμο.
Αναφέρομαι λοιπόν σε πραγματικά γεγονότα.

Δεν είμαι εγώ που αποκλείω την άλλη μορφή ζωής .
Η επιστήμη το επιβεβαιώνει καθημερινά, με εικόνες από το διάστημα.

Εκτός βέβαια αν δεν είμαι καλά ενημερωμένος & γράφω μπαρούφες.

Επειδή όμως ανέφερες την μαγική λέξη πίστη , έχω να προσθέσω ότι :

Άλλο πίστη και άλλο πραγματικότητα .

Με αυτήν είναι λογικό και για εμένα , να υπάρχουνε και άλλες μορφές ζωής , εκτός του πλανήτη μας.
Με την πίστη φίλε μου οδηγό, αλλάζουνε τα πάντα.
Ακόμη και αυτός ο κόσμος μας εδώ επάνω στον πλανήτη γη, μπορεί να γίνει
μια όμορφη, τρελή & συναρπαστική περιπέτεια.

Η πίστη η δική σου όμως που στηρίζεται ;;;
100% στην γνώση ;;;

Και εγώ πιστεύω, ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο.
Δεν μου επιτρέπει όμως ο δημιουργός όλων μας, να το αποδείξω.
Σε κανέναν που έχει μια τέτοια πίστη δεν το επιτρέπει.
Αν μπορούσε να αποδειχθεί ,αυτή η πίστη , ξέρεις τι θα γινότανε ;;;

Δεν θα κυνηγούσε κανένας μας τον υλικό πλούτο & την δόξα σε αυτήν την ζωή.
Οι πλούσιοι ,θα μοιράζανε όλα τα πλούτη τους στους φτωχούς.
Οι πάντες θα μοχθούσανε , για την άλλη ζωή.
Με λίγα λόγια ,αυτή η ζωή, εδώ επάνω στον πλανήτη γη, θα γινότανε παράδεισος για όλους μας.