- Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
elo:
Μήπως με όλον τον ΣΕΒΑΣΜΟ που έχω προς τους υπεύθυνους αυτού του φόρουμ , μπορούν να μου εξηγήσουν , το κατά πόσο χρειάζονται και γιατί , εκτός από το αναγκαίο κομμάτι των συντονιστών και των Διαχειριστών , τα υπόλοιπα (Μέλος 1ης Βαθμίδας , Μέλος 2ης Βαθμίδας , Μέλος 3ης Βαθμίδας και ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA )
elo οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αποτελούν μόνο μια απλή ένδειξη της συμμετοχής, βασισμένη στον αριθμό των μηνυμάτων, παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούνται ευρύτερα στις διαδικτυακές κοινότητες. Δεν είναι φυσικά η μόνη, ούτε απαραίτητα και η πλέον αντιπροσωπευτική. Σημαντικότερη όλων είναι η ίδια η ποιότητα της συμμετοχής.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑ το θέμα είναι πολύ απλό και δε χρειαζόντουσαν όλες αυτές οι αδικαιολόγητες προσβολές που απηύθυνες στον Dying_Incubus. Θα μπορούσες απλώς να τον ρωτήσεις τι εννοεί με το emoticon που έβαλε και να του εξηγήσεις την ερμηνεία σου για το πρόβλημα που προέκυψε όπως λες, στη χρήση του διορθωτή του word. Ενός διορθωτή που μάλλον δεν φαίνεται καν ότι ακούμπησε το κείμενό σου, εφόσον στο αναφερόμενο μήνυμά σου, βρήκα σχεδόν 15 κοκκινίσματα!
AMAΛΙΑ, το πληκτρολόγιο δεν είναι ελληνικό, και η διόρθωση είναι πρόβλημα. Γίνετε λέξη προς λέξη, και αν περάσει σε μια από τις άλλες γλώσσες που γράφω, π.χ Ιταλικά, (αυτή είναι η default γλώσσα), κοκκινίζουν όλα. Αν πάντως νομίζεις εσύ και οπαίος, πως έγινε επίτηδες από μέρους μου, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, γνώριζε πως δεν χρειάζομαι ταχτικές και τεχνάσματα, για να (στριμώξω) κάποιον!
Γηγενή Σε Χαιρετώ!![]()
!![]()
!![]()
!![]()
!![]()
![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 09/04/2007 10:59:12
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑ , όταν ο άνθρωπος πέσει σε κώμα το πρώτο που δεν λειτουργεί είναι το σώμα του .
Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί ο εγκέφαλος βρίσκεται σε πλήρης , « να το πω νάρκωση ; »
Οπότε σταματάει να λειτουργεί , και να δίνει εντολές στο σώμα.
Ξανα στη ΡΟΗ μας! ![]()
Υπάρχουν διάφορες στο κώμα, ανάλογα τον βαθμό, και τι έχει πειράξει.
Αλλο προσπάθησα όμως να δείξω, μιας και σωστά έγραψες παρά κάτω, πως οι επιστήμονες δεν έχουν βρει πολλά από όσα αφορούν τον εγκέφαλο, φαντάσου τι γίνεται στους ανθρώπους με την ψυχή.
quote:
Αν θυμάμαι καλά είναι η κατάσταση Δ ( 0,5 – 3 ΗΖ ) , όπου ο εγκέφαλος βρίσκεται σε βαθύ ύπνο .
Πάλι η επιστήμη απέδειξε, πως σε φυσιολογικό Ύπνο, αν ξυπνάς συνεχώς τον κοιμισμένο, όταν δηλαδή φτάνει σε αυτή την κατάσταση (Δ), (ΥΠΝΟΣ ΧΩΡΙΣ Δ) γίνεται νευρικός και βίαιος την ημέρα. Αυτό δείχνει πως σε εκείνα τα λίγα λεπτά, γίνετε κάτι σαν RESET, (δρα η αρχική ενέργεια που έγραψα), και ανανεώνεται ο οργανισμός.
Γίνεται να την γνωρίσεις και στο ξύπνιο σου, μα αυτό ειναι δυνατόν, μόνο σε τέλεια κάθαρση ψυχής, κάπου αλλού το ανέφερες και εσύ φίλε ΕΛΟ.
quote:
Άλλωστε φίλε μου, πολλή είναι αυτοί που ξυπνήσανε μετά από ένα βαθύ κώμα μιλώντας για μια άλλη ζωή .
Και γιατί να μην ξυπνήσουμε σε αυτή τη ΖΩΗ?
Έγραψες κάπου για τάφο του ΣΩΜΑΤΟΣ, θα σου πρότεινα, να μην φας κρέας και να ζήσεις προσεχτικά για λίγους μήνες. Αν γυρίσει η φυσιολογική σου ευαισθησία, τότε ξανά φάε λίγο κρέας, και θα διαπιστώσεις πως δεν γίνεται τάφος μόνο το ΣΩΜΑ, μα και ανακατωσούρα στην ψυχή!
Βέβαια, δεν έτρωγαν κρέας ο Πλάτωνας, ο Βούδας, Ο Χριστός, ο Πυθαγόρας, ο Αϊνστάιν, και τόσοι ακόμα ΣΟΦΟΙ, μα δεν έτρωγε κρέας και ο Χίτλερ, όποτε κάποιος μπορεί να είναι VEGETARIAN μα και ανισόρροπος.
Πιο σπουδαίο για την ψυχή, είναι να ελευθερωθεί από το Μίσος, την Κακία, την Ζήλια και άλλα συναφή δεινά.
Άλλη μια σκέψη που έκανες αγαπητέ ΕΛΟ, και εδώ σου απαντώ, είναι σε τι χρειάζονται τα πνευματικά μονοπάτια, αν βρεις τον τρόπο να καθαρίσεις τον Εαυτό σου?
Με λίγα λόγια, καπου βοηθούν μα σε ένα σημείο, γίνονται εμπόδιο, μιας και ακολουθείς λόγια και τρόπο ΖΩΗΣ κάποιου άλλου, που δεν είσαι εσύ! (Εσύ), χρειάζεται να καταλάβεις πως λειτουργείς, πως λειτουργεί το μυαλό, κάτι γίνεται σε αυτή τη διαδικασία, μιας και η σκέψη όπως την γνωρίζεις, *(αυτόματη και συνεχή) τελειώνει.
Τότε μόνο, εκείνη η ενέργεια που φτάνει στο βαθύ ύπνο, είναι σταθερά συντροφιά σου. Τότε όλοι οι ΜΥΣΤΕΣ, μαζί και τέτοιες γνώσεις περί ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ, μπαίνουν σε ένα σακούλι, ευχαριστείς, και τα αφήνεις να κυλήσουν στη Ροή της ΖΩΗΣ!
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 09/04/2007 11:00:28
Χμ.. δεν σας προλαβαίνει κανείς αν λείψει λίγο..
Ελπίζω να περάσατε όμορφα τις μέρες που προηγήθηκαν!
Μόλις μπήκα είδα αυτό,
quote:
Άλλη μια σκέψη που έκανες αγαπητέ ΕΛΟ, και εδώ σου απαντώ, είναι σε τι χρειάζονται τα πνευματικά μονοπάτια, αν βρεις τον τρόπο να καθαρίσεις τον Εαυτό σου?Με λίγα λόγια, καπου βοηθούν μα σε ένα σημείο, γίνονται εμπόδιο, μιας και ακολουθείς λόγια και τρόπο ΖΩΗΣ κάποιου άλλου, που δεν είσαι εσύ! (Εσύ), χρειάζεται να καταλάβεις πως λειτουργείς, πως λειτουργεί το μυαλό, κάτι γίνεται σε αυτή τη διαδικασία, μιας και η σκέψη όπως την γνωρίζεις, *(αυτόματη και συνεχή) τελειώνει.
Τότε μόνο, εκείνη η ενέργεια που φτάνει στο βαθύ ύπνο, είναι σταθερά συντροφιά σου. Τότε όλοι οι ΜΥΣΤΕΣ, μαζί και τέτοιες γνώσεις περί ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ, μπαίνουν σε ένα σακούλι, ευχαριστείς, και τα αφήνεις να κυλήσουν στη Ροή της ΖΩΗΣ!
Τι να πω ξεκινάει καλά η ανάγνωση των θεμάτων ευτυχώς ![]()
default τα ιταλικά? Κι εσύ?
Θα επανέλθω αν έχω κάτι αξιολογο να προσθέσω, πράγμα που δεν είναι σίγουρο, μια και οι λάμψεις μου είναι αραιές και εντελώς παρορμητικές
Προς το παρόν πρέπει να διαβάσω τι γράψατε!

quote:
Έγραψες κάπου για τάφο του ΣΩΜΑΤΟΣ, θα σου πρότεινα, να μην φας κρέας και να ζήσεις προσεχτικά για λίγους μήνες. Αν γυρίσει η φυσιολογική σου ευαισθησία, τότε ξανά φάε λίγο κρέας, και θα διαπιστώσεις πως δεν γίνεται τάφος μόνο το ΣΩΜΑ, μα και ανακατωσούρα στην ψυχή!
Βέβαια, δεν έτρωγαν κρέας ο Πλάτωνας, ο Βούδας, Ο Χριστός, ο Πυθαγόρας, ο Αϊνστάιν, και τόσοι ακόμα ΣΟΦΟΙ, μα δεν έτρωγε κρέας και ο Χίτλερ, όποτε κάποιος μπορεί να είναι VEGETARIAN μα και ανισόρροπος.
Πιο σπουδαίο για την ψυχή, είναι να ελευθερωθεί από το Μίσος, την Κακία, την Ζήλια και άλλα συναφή δεινά.
ΠΛΑΤΩΝΑ Καλημέρα .
Αλήθεια ,ποιος ο λόγος της νηστείας την σαρακοστή ,ποιος ο λόγος της αποχής από το κρέας .
Υπάρχει κάποιο βαθύτερο αίτιο που απλά μας το κρύβουνε ,πιστεύοντας και ακολουθώντας όλοι μας την παράδοση ( πίστη ) κάνοντας με την νηστεία σύγχρονος και αποτοξίνωση ( όπως λένε πολλή ) .
Γιατί μετά από την νηστεία ( 40 μέρες ) νοιώθεις μια απέχθεια για το κρέας ( προσωπικά μου έχει συμβεί ) .
Με αλλά λόγια μέσα από τις αφελείς μου ερωτήσεις ,θέλω να πω το αν υπάρχει κάποια βαθύτερη αλήθεια που δεν γνωρίζουμε για τις ψυχικές επιπτώσεις που έχει το φάγωμα του κρέατος στον άνθρωπο .
quote:
Με λίγα λόγια, καπου βοηθούν μα σε ένα σημείο, γίνονται εμπόδιο, μιας και ακολουθείς λόγια και τρόπο ΖΩΗΣ κάποιου άλλου, που δεν είσαι εσύ! (Εσύ), χρειάζεται να καταλάβεις πως λειτουργείς, πως λειτουργεί το μυαλό, κάτι γίνεται σε αυτή τη διαδικασία, μιας και η σκέψη όπως την γνωρίζεις, *(αυτόματη και συνεχή) τελειώνει.
Έχεις δίκιο Πλάτωνα .
Το θέμα είναι ότι όλοι χρειαζόμαστε μια αφετηρία για να ξεκινήσουμε και για να πάρουμε κάποια ερεθίσματα. Από εκεί και πέρα πρέπει να εμπλουτίζουμε της σκέψεις και της αναζητήσεις μας που γεννιούνται από αυτήν την διαδικασία από μόνοι μας .
Από την άλλη όμως πόσο εύκολο είναι το αποστασιοποιηθούμε από μια ( διδασκαλία ) από την στιγμή που έχουμε πάρει την βάση της ,και πορευόμαστε πάνω στον δρόμο που μας άνοιξε ;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=9170#321671
Πιστεύω κι εγώ πως οι διάφορες αναλύσεις και θεωρίες πολλές φορές έχουν αρκετά κοινά σημεία μεταξύ τους, αρκεί βέβαια να έχεις την θέληση να τα αντιληφθείς και να τα συνθέσεις μεταξύ τους.
Οπότε το σημαντικό είναι πράγματι να φεύγουμε από το εντυπωσιακό - έχοντας πάρει αυτά που έχει να μας δώσει κι έχοντας καταβάλλει προσπάθεια για να αντιληφθούμε την οπτική μέσα από την οποία προσεγγίζει την Ουσία - και να πάμε στο ουσιώδες.
Η ουσία λοιπόν είναι πως το θεϊκό κομμάτι του εαυτού μας (όπως κι αν το ονομάσουμε έστω) επιθυμεί την ένωση με το Θείο κι έρχεται σε διαμάχη με το μέρος μας εκείνο που επιθυμεί την προσκόλληση στο εδώ και τώρα, κατακλυσμένο από πάθη κι αδυναμίες/φοβίες/εμμονές κτλ.
Νομίζω λοιπόν πως η πίστη - τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο - θα πρέπει να έχει σκοπό να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο ώστε το θεϊκό κομμάτι του και να μπορέσουμε να γνωρίσουμε τον αληθινό μας εαυτό, δίνοντας τους αγώνες μας για να απαλλασσόμαστε από τα μελανά σημεία της προσωπικότητας μας.
Τώρα, το γεγονός ότι η πίστη μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί με πολύ διαφορετικό τρόπο από τα διάφορα συστήματα που την "προωθούν" είναι εντελώς διαφορετικό κι έχει να κάνει με τον άνθρωπο και συγκεκριμένα με μια ακόμα αδυναμία του. ![]()
quote:
Το να γνωρίζω το σωστό σε πολλά πράγματα , αλλά να το προσπερνώ μην μπορώντας να το εφαρμόσω .
Νομίζω πως αυτό που αναφέρεις είναι πολύ σημαντικό.
Πολλές φορές μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση όπου γνωρίζουμε ποιό είναι το σωστό κι εμείς παρόλα αυτά να πράττουμε το αντίθετο.
Για ποιούς λόγους μπορεί να συμβαίνει αυτό άραγε?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Πολλές φορές μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση όπου γνωρίζουμε ποιό είναι το σωστό κι εμείς παρόλα αυτά να πράττουμε το αντίθετο.
Για ποιούς λόγους μπορεί να συμβαίνει αυτό άραγε?
Η ποιο απλή εξήγηση φίλε μου Dying_Incubus είναι η ψυχική αδυναμία που έχουμε .
Αλλά προσωπικά για εμένα υπάρχει και μια άλλη ποιο σοβαρή .
Το να ακολουθήσω αυτά που πιστεύω ,και αυτά που θέλω να γνωρίσω πρέπει να παρατήσω πολλά πράγματα πίσω μου ,και βέβαια δεν μιλάω για υλικά .
Όχι βέβαια ότι και αυτά δεν παίζουνε τον ρόλο τους .
Αλλά βέβαια πάνω από τα υλικά υπάρχουν και κάποια αλλά με πολύ μεγαλύτερη αξία , οι άνθρωποι που αγαπάς .
Οπότε δυστυχώς αρκούμε στην εύκολη γνώση με αποτέλεσμα να παραμένω στάσιμος σε πολλά πράγματα .
Που αυτήν την κατάσταση πιστεύω την βιώνουνε αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να γνωρίσουν και να μάθουν περισσότερα ,με όφελος την πνευματική τους ισορροπία

quote:
elo:
Αλλά προσωπικά για εμένα υπάρχει και μια άλλη ποιο σοβαρή .
Το να ακολουθήσω αυτά που πιστεύω ,και αυτά που θέλω να γνωρίσω πρέπει να παρατήσω πολλά πράγματα πίσω μου ,και βέβαια δεν μιλάω για υλικά .
Όχι βέβαια ότι και αυτά δεν παίζουνε τον ρόλο τους .
Αλλά βέβαια πάνω από τα υλικά υπάρχουν και κάποια αλλά με πολύ μεγαλύτερη αξία , οι άνθρωποι που αγαπάς
Αυτό πιστεύω και εγώ φίλε elo.
Ανθρώπινη τελειότητα σε ανθρώπινη κοινωνία είναι αδύνατο να υπάρξει, κάποια προσέγγιση στον Θεό μεγαλύτερη απο τον μέσο όρο με πολύ προσπάθεια ΝΑΙ.
ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΑΔΥΝΑΤΟ!!
Πολλοί Χριστιανοί Άγιοι απομονώθηκαν στην έρημο προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους ... την επαφή με τον θεό ... αλλά και αυτοί ακόμα όσο και άν προσέγγισαν δέν άγγιξαν το μεγάλο τους θαύμα.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΑΣ.
Οι θεωρίες μπορεί να λένε οτι θέλουν, αλλά αφού δέν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη πάνε περίπατο χωρίς επιστροφή. Θεωρίς υπάρχουν άπειρες σχετικά με την πορεία της ψυχής, αλλά μένουν μονάχα γραπτές στα χαρτιά. Η πράξη, το αποτέλεσμα μετράει.
Όταν έχουμε συνηθίσει να αντιδρούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο έχουμε αποκτήσει μια συνήθεια.
Αυτό σημαίνει ότι με τον καιρό λειτουργούμε με τρόπο μηχανικό σε κάποιο ερέθισμα που δεχόμαστε οπότε, χωρίς να καταβάλλουμε ιδιαίτερη σκέψη, συμπεριφερόμαστε με τρόπο συγκεκριμένο και καθορισμένο.
quote:
Κάθε φορά που προσπαθείς να επιτύχεις ή να αποκτήσεις κάτι καλείσαι να θυσιάσεις κάτι άλλο που είτε δεν έχεις αποκτήσει ακόμα και θα μπορούσες δυνητικά να το έχεις είτε κάτι που είναι ήδη κεκτημένο για σένα.
Από κει και πέρα κρίνεις τις καταστάσεις κι αποφασίζεις αν αξίζει τον κόπο να κάνεις την θυσία αυτή ή να μην δώσεις τον αγώνα σου και να μείνεις στην κατάσταση που έχεις.
Το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να κάνει ο ανθρώπινος νους είναι να βρει τρόπους να "βολευτεί" προκειμένου να μην εργάζεται πολύ.
Το πιο δύσκολο είναι να μπορέσει να σπάσει ο ίδιος τα καλούπια αυτά.
So, it's our choice! ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑ Καλημέρα .Αλήθεια ,ποιος ο λόγος της νηστείας την σαρακοστή ,ποιος ο λόγος της αποχής από το κρέας .
Υπάρχει κάποιο βαθύτερο αίτιο που απλά μας το κρύβουνε ,πιστεύοντας και ακολουθώντας όλοι μας την παράδοση ( πίστη ) κάνοντας με την νηστεία σύγχρονος και αποτοξίνωση ( όπως λένε πολλή ) .
Γιατί μετά από την νηστεία ( 40 μέρες ) νοιώθεις μια απέχθεια για το κρέας ( προσωπικά μου έχει συμβεί ) .Με αλλά λόγια μέσα από τις αφελείς μου ερωτήσεις ,θέλω να πω το αν υπάρχει κάποια βαθύτερη αλήθεια που δεν γνωρίζουμε για τις ψυχικές επιπτώσεις που έχει το φάγωμα του κρέατος στον άνθρωπο .
Γεια σας,![]()
Φιλε ΕΛΟ,
Αν πεις σε ένα Έλληνα τι στιγμή που τρώει το σουβλάκι, και πίνει την κόκα κόλα του, κοιτά φίλε κάνεις κακό στον εαυτό σου, ξέρεις τι θα σου απαντήσει?
Τι λε ρε, πας καλά? Εγώ αισθάνομαι μια χαρά, και με μια χαψιά τα εξαφανίζει.
Τώρα αν γράψω τι προκαλεί αποδεδειγμένα η κόκα κόλα στον οργανισμό, Π.Χ, (Οστεοπόρωση σε παιδιά 10 ετών, μιας και περιέχει φωσφορικό οξύ, που κλέβει το ασβέστιο από τα κόκαλα ), πόσα από τα παιδία νομίζεις πως θα σταμάταγαν να την καταναλώνουν?
Το ιδιο συμβαίνει με το κρέας και τους ανθρώπους.
Σε μένα (να μην το τρωω), ήρθε μόνο του, όταν *(άκουγα) το σώμα μου, τι ήθελε να του προσφέρω.
Έτσι λοιπόν, θεωρώ ουτοπικό να μιλήσω σε ανθρώπους, (μάλιστα όταν δεν δύναμαι να τα αποδείξω), για το τι τους προκαλεί το κρέας.
Μερικοί νομίζουν πως χάνεις την απόλαυση του φαγητού, μα δεν είναι αλήθεια. Ενα καρώτο, η ένα ποτήρι γάλα, για μένα πλεον ειναι πεντανόστιμα. Όσο για την επιθυμία (τα πάθη που λες και εσύ) γιαν να μην με νομίσεις και... φυτό..
έχω επίγνωση της παρουσίας της, και διοχετεύεται προς τα επάνω. Δεν πεινάω ποτέ, απλά και λιτά, δίνω λίγη τροφή στον οργανισμό μου. Όσο για αντοχή, μαραθώνιους αν θέλεις.![]()
Τι έμεινε? Η Πίστη και το ΣΕΧ!
Τώρα θα φτιάξω για τα καλά ορισμένους φίλους, και δεν ειμαι ΑΘΕΟΣ!
Θεος και ΣΕΧ, πάνε μαζί. Οταν φυγει το ΕΝΑ, φευγει και το ΑΛΛΟ, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
quote:
Θεος και ΣΕΧ, πάνε μαζί. Οταν φυγει το ΕΝΑ, φευγει και το ΑΛΛΟ, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
Εγώ, πάντως, Πλάτωνα κατάλαβα τι εννοείς, κάτι σαν και αυτό δηλαδή:

και τον
![]()
Γίνεται ολυμπιακάρα χωρίς Σκλεναρίκοβα;![]()

Edited by - Ψηλός on 10/04/2007 16:54:23

Δε φτάνει που αυτές τις μέρες είμαι κρυωμένη , περνάω το χιλιοστό καταθλιπτικό μου σύνδρομο του είδους που παω ποιά είμαι αξίζω κάτι κλπ κλπ έρχεσαι βάζεις αυτή τη φωτογραφία και αισθάνομαι ξαφνικά
τη ματαιότητα της αναρώτησής μου.....
Γιατί το κάνεις αυτό???? Εσύ είσαι καλός άνθρωπος πως μπορείς και φέρεσαι έτσι άκαρδα στο φτωχό βασιλίσκο???
![]()
Τώρα το μόνο που ελπίζω είναι να μπει εκείνος ο κλασσικός έλληνας με τα σουβλάκια που έλεγε ο Πλάτωνας να πει "σιγά ρε, έχω πάρει και καλύτερες"!!!!

Έχουμε σαλτάρει όλοι με αυτά που βλέπουμε να γράφονται απο μερικούς δω μέσα.
(ΠΛΑΤΩΝΑ δέν πάει το καρφί μου για σένα)
Edited by - snoopy on 11/04/2007 01:44:59
Ποιος σου τις έδωσε αυτές τις φωτογραφίες, ε ;![]()
Στράτος

quote:
Θα επανέλθω αν έχω κάτι αξιολογο να προσθέσω, πράγμα που δεν είναι σίγουρο, μια και οι λάμψεις μου είναι αραιές και εντελώς παρορμητικές Προς το παρόν πρέπει να διαβάσω τι γράψατε!Δε φτάνει που αυτές τις μέρες είμαι κρυωμένη , περνάω το χιλιοστό καταθλιπτικό μου σύνδρομο του είδους που παω ποιά είμαι αξίζω κάτι κλπ κλπ έρχεσαι βάζεις αυτή τη φωτογραφία και αισθάνομαι ξαφνικά
τη ματαιότητα της αναρώτησής μου.....
Βασιλική,![]()
Διάβασα κάπου πως απενεργοποιήθηκες μόνη σου, για το πρόβλημα που έχεις με τους ιούς.
Ήθελα να σου πω να συνεχίσεις να γράφεις, έχεις πολύ όμορφη ψυχή, και χρειάζονται πολλές Σκλεναρίκοβες... να την πλησιασουν.
quote:
Ψηλός.
Εγώ, πάντως, Πλάτωνα κατάλαβα τι εννοείς, κάτι σαν και αυτό δηλαδή:
Εσύ αγαπητέ Ψηλέ, έτρεξες να καλύψεις, ότι έγραψα. Άλλο ομως ήθελα να πω.
Θα σε βαλω σε δυσκολο τεστ!
Φτάνει το τέλος του κόσμου, έχουμε μια ώρα ζωής ακόμα. ΟΚ?
Έχεις δυο δωμάτια.
Στο ένα βρίσκεται ο Παισιος,(λίγος είναι, κάτσε να το αυξήσουμε
) στο ένα δωμάτιο κάθεται ο Χριστός, και θα περάσεις μια ώρα κουβεντιάζοντας μαζί, και στο άλλο το πλάσμα, μια ώρα χωρίς πολλά λόγια..
Κατά που θα κανείς?
Στο κάνω πιο εύκολο!
Δεν γνωρίζεις τίποτα για παραδείσους και αιώνια ζωη.
Κατά που θα κάνεις?
Επειδή το ΣΕΧ έχει να κάνει με τις εικόνες που όλοι έχουμε μέσα μας για το τέλειο είδωλο μας, (όλοι οι άνθρωποι, τώρα και ανέκαθεν έχουμε από μια), κατά κάποιο τρόπο στο μυαλό μας λειτουργεί ανάλογα και η (εικόνα) του Θειου.
Είναι από ανέκαθεν τυπωμένη μέσα μας.
Ελπίζω να κατάλαβες πως δεν ήταν ύβρη, ότι έγραψα.
quote:
snoopy
Έχουμε σαλτάρει όλοι με αυτά που βλέπουμε να γράφονται απο μερικούς δω μέσα.
(ΠΛΑΤΩΝΑ δέν πάει το καρφί μου για σένα)
Φίλε snoopy, και για μένα να το έγραψες, το ίδιο είναι.
Προτιμώ να σαλτάρεις με ότι γράφω, παρά να εφησυχάζεις![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 11/04/2007 22:58:50
quote:
Επειδή το ΣΕΧ έχει να κάνει με τις εικόνες που όλοι έχουμε μέσα μας για το τέλειο είδωλο μας, (όλοι οι άνθρωποι, τώρα και ανέκαθεν έχουμε από μια), κατά κάποιο τρόπο στο μυαλό μας λειτουργεί ανάλογα και η (εικόνα) του Θειου.
ΠΛΑΤΩΝΑ πιστεύω ότι κατανοείς ότι το θέμα του σεξ ,αν και θα προτιμούσα την λέξη έρωτας ,είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι και εξαρτάται από την ευαισθησία του καθενός .
Δεν ξέρω αν μπορέσω να σου δώσω να καταλάβεις το τι εννοώ ,αλλά θα προσπαθήσω .
Έρωτας δεν είναι παρά η ικανότητα του να υπερβαίνουμε την απόλυτη ομορφιά, την αιώνια και άφθαρτη ιδέα του ωραίου .
Το να καταφέρνουμε μέσα από το σάρκινο πάθος ,να ανακαλύπτουμε την κρυφή ομορφιά της ψυχής μας .
Ο έρωτας είναι η πρόσβαση προς μια νοητή αθανασία , η αναζήτηση του χαμένου μας μισού.
Όπως επίσης ένας αγαπημένος μου ( μύθος ) είναι και αυτός που λέει και ο Αριστοφάνης .
«Λέει, λοιπόν, ότι παλιά το ανθρώπινο σώμα δεν ήταν όπως αυτό που έχουμε τώρα, αλλά ήταν διπλό. Είχαμε, δηλαδή, δύο σώματα ενωμένα σε ένα. Αλλά επειδή οι άνθρωποι τόλμησαν κάποια στιγμή να τα βάλουν με τους ίδιους τους θεούς, ο Δίας αποφάσισε να τους τιμωρήσει. Έτσι, έκοψε στη μέση τα διπλά τους σώματα κι έφτιαξε από τον καθένα δυο διαφορετικούς ανθρώπους που συμπλήρωναν ο ένας τον άλλον. Μετά τη διχοτόμηση, το κάθε σώμα αναζητούσε απεγνωσμένα το άλλο του μισό. Κι όταν το έβρισκε, το σφιχταγκάλιαζε και δεν έκανε τίποτα άλλο, παρά περίμενε να ξαναενωθεί μαζί του. Καθώς τα δυο μισά δεν νοιάζονταν ούτε για φαγητό ούτε για ύπνο, το γένος των ανθρώπων κινδύνευε με αφανισμό. Ο Δίας τους λυπήθηκε και, τοποθετώντας αντικριστά τα γεννητικά τους όργανα, όρισε να ερωτεύονται και να σμίγουν για να αναπαραχθούν. Γι' αυτό και ο έρωτας είναι η αναζήτηση του χαμένου μας μισού. Ερωτευόμαστε γιατί ποθούμε να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ενότητα, γιατί νοσταλγούμε, δηλαδή, την παλιά μας ολοκληρωμένη φύση.»

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑ πιστεύω ότι κατανοείς ότι το θέμα του σεξ ,αν και θα προτιμούσα την λέξη έρωτας ,είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι και εξαρτάται από την ευαισθησία του καθενός.
Μα φιλε ΕΛΟ, εγραψα ΣΕΧ.
Οπως το ΣΕΧ (εικονες στο μυαλο) δεν ειναι ΕΡΩΤΑΣ,
ετσι και ο (Χριστουλης ΜΑΣ, ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ), δεν ειναι ΑΓΑΠΗ!
Μήπως τελικά το τέλειο πρέπει να εμπεριέχει απαραίτητα και το ατελές ;
Μήπως τελικά η τελειότητα ( γνώση )έρχεται μόνο όταν η ζυγαριά ,δεν κλίνη ούτε προς το ένα ούτε προς το άλλο , αλλά είναι ακριβώς στην μέση .
Δεν ξέρω απλές σκέψεις κάνω ;