- Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑ αναρωτιέμαι ορισμένες φορές ,το γιατί να πρέπει πάντα να αναζητούμε το τέλειο ;
Μήπως τελικά το τέλειο πρέπει να εμπεριέχει απαραίτητα και το ατελές ;
Μήπως τελικά η τελειότητα ( γνώση )έρχεται μόνο όταν η ζυγαριά ,δεν κλίνη ούτε προς το ένα ούτε προς το άλλο , αλλά είναι ακριβώς στην μέση .
Δεν ξέρω απλές σκέψεις κάνω ;
Φιλε Ελο,
Στην αρχή έψαχνα για τελειότητα, μα κάποια στιγμή έγινε αντιληπτό, πως η ψυχή γεμιζει με διάφορα, μιας και αποζητάει την ολοκλήρωση.
Η ερωτήσει που έθεσα στον Φίλο ψηλό, στο τι θα διάλεγε δηλαδή αν βρισκόταν προς το Τέλος, όποια απάντηση και αν έδινε, μέσα της θα είχε ΕΚΛΟΓΗ για το τι θα συμπλήρωνε εκείνη τι στιγμή το είναι του.
Η Εκλογή, είναι ακόμα στα όρια του ΝΟΥ, μα η ΓΝΩΣΗ, αν εννοούμε το ίδιο με αυτή τη λέξη, (γνωρίζω, θα πει ΤΕΛΕΙΩΝΩ) θα πει ακριβώς αυτό που έγραψες για τη ζυγαριά.
Ακόμα και αν πάρει κατεύθυνση, (σαν συμπεριφορά, παραμένει ΑΤΟΜΟ, αδιαίρετο, όχι κομματιασμένο, δεν πέφτει διλαδη σε πολλαπλότητα), και, τείνει να ενώθει (ΕΝΑ), βρίσκεται μπροστά στο Χριστό, η μπροστά στο Πλάσμα!![]()
Αν προσκυνήσεις η και θεοποιήσεις, τότε παραμένεις (ΕΣΥ) και (ΑΥΤΟΣ/Η)
Βλέπεις ομως πως δημιουργείται ο ακολουθος? ο ΦΑΝ?
Ο ακόλουθος του Χριστού, του Βούδα, του Μωάμεθ, του Μαρξ, του Ριβαλντο και της Σκλεναρίκοβα, έχουν κατι κοινό!
Δυσκολα ολοκληρώνονται!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ : Προτιμώ να σαλτάρεις με ότι γράφω, παρά να εφησυχάζεις
Όλοι μας προσπαθούμε έως κάποιου βαθμού να σαλτάρουμε τους άλλους![]()
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ :Η ερωτήσει που έθεσα στον Φίλο ψηλό, στο τι θα διάλεγε δηλαδή αν βρισκόταν προς το Τέλος, όποια απάντηση και αν έδινε, μέσα της θα είχε ΕΚΛΟΓΗ για το τι θα συμπλήρωνε εκείνη τι στιγμή το είναι του.
Ο άνθρωπος είναι απο την φύση του φθαρτός και ατελής.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ.
quote:
Η Εκλογή, είναι ακόμα στα όρια του ΝΟΥ, μα η ΓΝΩΣΗ, αν εννοούμε το ίδιο με αυτή τη λέξη, (γνωρίζω, θα πει ΤΕΛΕΙΩΝΩ) θα πει ακριβώς αυτό που έγραψες για τη ζυγαριά.
Φίλε μου ΠΛΑΤΩΝΑ η γνώση είναι κάτι που ο άνθρωπος ποτέ δεν πρόκειται να την κατακτήσει ολοκληρωτικά . Και αυτό γιατί η έννοια της γνώσης συνεπάγεται με την λέξη ανατροπή ,με αυτό που λέμε αλλαγή ,κίνηση ,μεταμόρφωση ,δύναμη .
Μια δύναμη που μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι
Με την δύναμη ( γνώση ) μπορούμε μόνο να συμφιλιωθούμε μαζί της ,και φυσικά δεν γίνεται ποτέ να πιστέψουμε ότι την κατέχουμε .
Όποιος αλαζονικά πιστέψει ότι κατέχει αυτήν την γνώση ( δύναμη = αλήθεια ) ,απλά μέσα από τον δογματισμό του παραμένει για πάντα στάσιμος ( κάτι μου θυμίζει αυτό ) .

Αυτο στο γραφω, γιατι αν δεν υπάρχει ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, δεν υπάρχει σωστός τρόπος του ΣΚΕΠΤΕΣΘΑΙ, και χωρίς σωστό τρόπο του ΣΚΕΠΤΕΣΘΑΙ, η οποία ΓΝΩΣΗ και η όποια ΠΙΣΤΗ οδηγούν σε σύγχυση, σύγκρουση και καταστροφή.
Δες λοιπόν τα λόγια αυτά, όχι σαν αφορισμό, μα γιατί πρώτα παρατήρησες αρκετά τι συμβαίνει γύρω και μεσα σου, και την αυτογνωσία να μην γίνεται ΣΚΟΠΟΣ, μα απλά να ανοίγει δρόμο σε κάτι χωρίς τέλος.
Αν κάνεις υποθέσεις η φτάνεις σε συμπεράσματα για το τι είναι και το τι δεν είναι, (π.χ οταν ρίχνεις σφήνες, όπως και κάνουμε σε Χριστιανούς και σε ΙΣΜΟΥΣ
), μην ξεχνάς να ανακαλύπτεις συνεχώς τον Εαυτό σου, (και να βοηθάς του άλλους να τον ανακαλυψουν) μέσα από κάθε σκέψη, κάθε δράση και κάθε σχέση που έχεις, με οτιδήποτε και οποιοδήποτε.
Εμποδίζεις την Ροή της, (αυτογνωσία), όταν απομονώνεσαι, όταν απομακρύνεσαι, όταν εξιδανικεύεις, καταπιέζεις, αντικαθιστάς και αντιστέκεσαι. Αν επιτρέψεις να ξεδιπλωθεί το κουβάρι, κατανοείς δηλαδή αυτό που είναι, (όταν κάποιος μας βρίζει, βλέπεις αυτό που αντιδρά, έτσι δεν είναι?) εκείνο το ξεδίπλωμα είναι η αρχή της Σοφίας.
Με τη Σοφία, βιώνεις το δεν γνωρίζω, έτσι ανοίγει ο δρόμος, στο άγνωστο και στο ανεξάντλητο κρυμενο.
Μα ο κόσμος ζηταει και θέλει σιγουριές! *(ο εαυτούλης!)
Αυτά είναι τα πρώτα βήματα για την αυτογνωσία .
Ο δρόμος προς την αυτογνωσία προϋποθέτει την ανάγκη να στρέψουμε την
προσοχή μας σε σκέψεις, συναισθήματα, επιθυμίες, απορίες, όπως αυτές αναδύονται
μέσα από την καθημερινότητά μας.
Και ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας ,είναι και τα πιστεύω μας .
Και φυσικά όταν λέω για τα πιστεύω μας , εννοώ την εσωτερική μας ανάγκη για κάτι ανώτερο ,κάτι ανώτερο που θα με βοηθήσει να προχωρήσω ακόμα ποιο μπροστά στο άπειρο ( ροή ) της άγνοιας μου, και όχι να με κρατάει δέσμιο όπως αναφέρεις και εσύ στην σιγουριά του εαυτού μου .

quote:
Ο δρόμος προς την αυτογνωσία προϋποθέτει την ανάγκη να στρέψουμε την
προσοχή μας σε σκέψεις, συναισθήματα, επιθυμίες, απορίες, όπως αυτές αναδύονται
μέσα από την καθημερινότητά μας.
Και ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας ,είναι και τα πιστεύω μας .
Και φυσικά όταν λέω για τα πιστεύω μας , εννοώ την εσωτερική μας ανάγκη για κάτι ανώτερο ,κάτι ανώτερο που θα με βοηθήσει να προχωρήσω ακόμα ποιο μπροστά στο άπειρο ( ροή ) της άγνοιας μου, και όχι να με κρατάει δέσμιο όπως αναφέρεις και εσύ στην σιγουριά του εαυτού μου .
Φίλε μου elo, θα συμφωνήσω απόλυτα σ' αυτό που αναφέρεις.
Ο δρόμος προς την αυτογνωσία έχει ως προαπαιτούμενα "στάδια" την κατανόηση των φόβων μας, των εμμονών μας, των επιθυμιών μας κτλ.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στην αναγνώριση του ποιά είναι αυτά που συνιστούν την προσωπικότητα μας.
Το δύσκολο αλλά συνάμα και πιο ουσιαστικό κομμάτι είναι να κατανοήσουμε τα κίνητρα και τις αιτίες που τα δημιουργούν αυτά...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying_Incubus: Η ουσία λοιπόν είναι πως το θεϊκό κομμάτι του εαυτού μας (όπως κι αν το ονομάσουμε έστω) επιθυμεί την ένωση με το Θείο
Όταν λέω ότι επιθυμώ ένα παγωτό γνωρίζω το τι είναι το παγωτό! Και αφού αγαπητέ Dying_Incubus λες ότι το θεϊκό κομμάτι του εαυτού σου επιθυμεί την ένωση με το Θειο άρα γνωρίζεις ποιο είναι το Θειο! Μπορείς αγαπητέ μου να μου πεις 1) ποσά κομμάτια έχει ο εαυτό σου? 2) ποιο είναι αυτό το Θεϊκό κομμάτι του εαυτού σου? 3) ποιο είναι το Θειο? 4) Πως γίνετε η ένωση με το Θειο?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 17/04/2007 14:35:22
Ειλικρινά πρέπει να πω ότι δεν μπορώ να καταλάβω τον προβληματισμό σου πάνω σε αυτά που λέει Dying_Incubus .
Βέβαια δεν μου πέφτει κανένας λόγος να κάνω τον συνήγορο του Dying ,και ούτε πρόκειται να τον κάνω ,απλά θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι είναι αυτό που σε παραξένεψε ;
το Θεϊκό κομμάτι που έχει ο άνθρωπος μέσα του , το πώς γίνεται ,και τι εννοούμε ένωση με το Θεϊκό ή το τι είναι Θεϊκό ;
Απλά προσπαθώ να καταλάβω το τι είναι αυτό που δεν δέχεσαι και γιατί δεν το δέχεσαι .
Ειδικά όταν βάζεις σαν μέτρο συγκρίσεις ( σκοπό ) ένα παγωτό ;

Όσο για τα ερωτήματα που μου θέτεις, νομίζω πως κατά καιρούς έχω δώσει απαντήσεις σ' αυτά σε διάφορα θέματα. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
elo: Ειλικρινά πρέπει να πω ότι δεν μπορώ να καταλάβω τον προβληματισμό σου πάνω σε αυτά που λέει Dying_Incubus .
Βέβαια δεν μου πέφτει κανένας λόγος να κάνω τον συνήγορο του Dying ,και ούτε πρόκειται να τον κάνω ,απλά θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι είναι αυτό που σε παραξένεψε ;
το Θεϊκό κομμάτι που έχει ο άνθρωπος μέσα του , το πώς γίνεται ,και τι εννοούμε ένωση με το Θεϊκό ή το τι είναι Θεϊκό ;
Αγαπητέ μου elo όλοι μαζί συζητάμε και θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω τι εννοώ. Λοιπόν, εγώ επιθυμώ ένα παγωτό. Γνωρίζω το τι είναι το παγωτό. Άρα γνωρίζω αυτό που επιθυμώ! Γιατί αγαπητέ μου δεν γίνεται να επιθυμώ κάτι που δεν γνωρίζω! Σαφώς υπάρχει και η επιθυμία για γνώση. Π.χ. εσύ επιθυμείς να γνωρίζεις την Αλήθεια άρα αυτό θα πει ότι γνωρίζεις τι επιθυμείς, γνωρίζεις ότι υπάρχει Αλήθεια και επιθυμείς να την γνωρίζεις!
Αγαπητέ μου elo αν θέλεις μπορείς και εσύ να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου αν ταυτίζεσαι με τον αγαπητό Dying_Incubus.
quote:
Dying_Incubus: Όσο για τα ερωτήματα που μου θέτεις, νομίζω πως κατά καιρούς έχω δώσει απαντήσεις σ' αυτά σε διάφορα θέματα.
Αγαπητέ μου Dying_Incubus αν θέλεις μπορείς να απαντήσεις και εδώ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.
ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ.
ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ.
ΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
Πολύ τα μέλη εκτιμώ μα απ΄όλους υπεράνω,η λογική διαλέγει εσάς,μα η καρδιά τον Μάνο...
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.
σε σκεφτομαι δυνατη...να σε κοιτω απο πολυ μακρια και να χαμογελώ...
που εισαι ευτυχισμενη...
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 14/04/2005 00:01:52
σε σκεφτομαι...
WHISPERS OF THE DREAMS
Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ,ΠΑΝΤΑ ΓΛΥΚΟΣ.
ΣΤΗ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟ ΧΑΔΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ,
ΑΠΡΙΛΗΣ
ΜΕ ΧΡΩΜΑ,ΤΟΣΟ ΜΠΛΕ! ΤΟΣΟ ΧΡΥΣΟΣ!
ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ
ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΧΕΙΛΗ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ.
ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ
ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
ΕΙΝ΄ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Πολύ τα μέλη εκτιμώ μα απ΄όλους υπεράνω,η λογική διαλέγει εσάς,μα η καρδιά τον Μάνο...
για να με βρω...
να μην χαθω...
να μην κοιμηθω...
χαιδευοντας ενα ονειρο....
που θα φυγει....
που μονο μου ξανα μ'αφησει...
στο δασος της μοναξιας μου...
WHISPERS OF THE DREAMS
ΦΩΤΕΙΝΗ.
ΕΝΙΟΤΕ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗ.
ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΗ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
μερικες ψυχες κοιτουν το εκει και το εδω,
μερικες ψυχες γεννιουνται για να πληγωνουν,
μερικες ψυχες γεννιουνται για να υποφερουν,
μερικες ψυχες γεννιουνται "νεκρες",
μερικες ψυχες δινουν την ζωη τους γι'αυτες,
μερικες ψυχες παραμενουν ψυχες,
μερικες ψυχες χανονται στα σκοταδια τους,
μερικες ψυχες επιστρεφουν αγνες,
μερικες ψυχες αναρωτιουνται,
μερικες ψυχες μενουν για να διηγουνται,
μερικες ψυχες δινουν ολο τους το ειναι,
μερικες ψυχες κοιτουν ψηλα,
μερικες ψυχες φευγουν ξανα,
μερικες ψυχες αναπολουν μερη ζεστα/φωτεινα,
μερικες ψυχες ειναι αντικατροπτισμοι,
μερικες ψυχες ειναι ολλογραμματα,
μερικες ψυχες δεν καταληγουν πουθενα,
μερικες ψυχες αμφιταλλαντευονται,
μερικες ψυχες γνωριζουν,
μερικες ψυχες οταν ερχεται η ωρα να φυγουν,
μερικες ψυχες επιστρεφουν φως,
μερικες ψυχες ειναι σκιες,
μερικες ψυχες ειναι διπλα μας εδω,
μερικες ψυχες ειναι οι ψυχες μας....
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΟΤΣΑΚ.ΚΟΡ/Ος
WHISPERS OF THE DREAMS
ΜΕΡΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΦΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥΣ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
ΣΥΜΠΑΝ 3000
ΑΧΙΛΛΕΥΣ