- Άλσος Λογγίνου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Κούκλα, όπως πάντα ... !
Αυτό το θέμα έχει ξανά ανοιχτεί και δεύτερη φορά, παρακαλώ να πατάτε το κουμπάκι που λέει Αναζήτηση (Όχι ότι με νοιάζει, αλλά το λέω για να γλιτώσω από τον κόπο τους άλλους) που θα το πούνε άλλες 3000021541564564 φορές
To Hollywood Έχει Κάψει!
Σε ένα μέλλον όπου η ανθρώπινη τεχνολογία κι επιστήμη έχει αναπτυχθεί σε σημαντικό βαθμό, ένας ανάπηρος πεζοναύτης, ο Τζέϊκ Σάλι, αντικαθιστά τον αδερφό του σε μια αποστολή στον πλανήτη Πανδώρα όπου κατοικούν οι Νάβι, όντα τα οποία οι άνθρωποι θεωρούν κατώτερα τους και τα οποία όμως έχουν την δική τους θρησκεία και γλώσσα κι είναι σε μια μεγάλη επαφή με την Φύση και το περιβάλλον στο οποίο ζουν.
Στόχος των ανθρώπων είναι να πείσουν τους Νάβι να τους αφήσουν να εκμεταλλευτούν τις πηγές ενέργειας και τα κοιτάσματα του πλανήτη τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να επιβληθεί βία.
Ο Σάλι αναλαμβάνει να προσεγγίσει τους Νάβι μέσω ενός Avatar, ενός τεχνητού σώματος όμοιο με αυτό των Ναβι, και να τους πείσει να φύγουν από το μέρος όπου ζουν.
Εισέρχεται στο περιβάλλον τους, μαθαίνει την γλώσσα και τα έθιμα τους και σύντομα θα πρέπει να επιλέξει σε ποιόν κόσμο ανήκει τελικά...
Η συγκεκριμένη ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι σκηνοθετημένη από τον Τζέϊμς Κάμερον ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Στίβεν Λανγκ κ.α.
Κατά την γνώμη μου, πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας πάρα πολύ καλή, με θαυμάσια εφφέ - ειδικά αν κάποιος την δει σε 3D - κι η οποία κρύβει πολύ καλά μηνύματα... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Ο Κάμερον μεγαλούργησε και πάλι...
Βέβαια, κάτι τέτοιες ταινίες σε κάνουν να σκέφτεσαι (τουλάχιστον εμένα με κάνουν δηλαδή), αν προλάβουμε να ζήσουμε στην εποχή που θα μπορεί ίσως να επιτευχθεί μιας μορφής αθανασία μέσω μεταφοράς της συνείδησής μας σε άλλο σώμα/υλικό φορέα, ή μια cybernetic επέκταση του σώματός μας.
Κι εδώ βρίσκεται ένα ενδιαφέρον σημείο πίσω από την ιδέα του AVATAR: Εάν ποτέ καταφέρουμε να κάνουμε αυτό το άλμα, δηλαδή το να μπορούμε να μεταφερθούμε νοητικά, συνειδησιακά και εμπειρικά σε ένα άλλο σώμα, αυτό θα υποδήλωνε ότι υπάρχει δυϊσμός ψυχής-σώματος; Ή ο νους και η συνείδησή μας θα εξακολουθούσε να βρίσκεται μέσα στον κανονικό μας εγκέφαλο και θα εξαφανιζόταν όταν θα πέθαινε το φυσικό μας σώμα;
![]()
![]()

η μονη διαφημιση ειναι για τα εφφε και πιστευω οτι το σεναριο ηθελε αρκετη δουλεια ακομα. δεν μπορεις να βασιζεσαι μονο σε κατι που μπορει να "εξιψωσει" την ταινια (οπως τα γραφικα) αλλα να "μπαζει" το σεναριο τρυπες! ας ελπισουμε οτι η συνεχεια (που αναμενεται σιγουρα) να "γεμισει" τις οποιες τρυπες!

quote:
Βέβαια, κάτι τέτοιες ταινίες σε κάνουν να σκέφτεσαι (τουλάχιστον εμένα με κάνουν δηλαδή), αν προλάβουμε να ζήσουμε στην εποχή που θα μπορεί ίσως να επιτευχθεί μιας μορφής αθανασία μέσω μεταφοράς της συνείδησής μας σε άλλο σώμα/υλικό φορέα, ή μια cybernetic επέκταση του σώματός μας.Κι εδώ βρίσκεται ένα ενδιαφέρον σημείο πίσω από την ιδέα του AVATAR: Εάν ποτέ καταφέρουμε να κάνουμε αυτό το άλμα, δηλαδή το να μπορούμε να μεταφερθούμε νοητικά, συνειδησιακά και εμπειρικά σε ένα άλλο σώμα, αυτό θα υποδήλωνε ότι υπάρχει δυϊσμός ψυχής-σώματος; Ή ο νους και η συνείδησή μας θα εξακολουθούσε να βρίσκεται μέσα στον κανονικό μας εγκέφαλο και θα εξαφανιζόταν όταν θα πέθαινε το φυσικό μας σώμα;
Αυτά είναι δεδομένα στον εσωτερισμό.Λέτε η ταινία να έχει ώς στόχο την αλλαγή της συλλογικής συνείδησης προς το καλύτερο?
quote:
alex22:Αυτά είναι δεδομένα στον εσωτερισμό.
alex22, δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Ποια είναι δεδομένα; Ο δυισμός ψυχής σώματος; Τι ακριβώς;
Και εάν είναι δεδομένα στον εσωτερισμό (όποια κι αν είναι αυτά τα δεδομένα), τι έχει να κάνει αυτό με την ταινία; Ή ακόμα και με την πραγματικότητα - αν θες (εννοώ εδώ, πως ακόμα κι αν κάποια πράγματα είναι δεδομένα για τον εσωτερισμό, αυτό δε σημαίνει αναγκαστικά και ότι ισχύουν, αν και είναι ενδιαφέρον να το ψάξουμε

Από τις λίγες 3-ωρες ταινίες που μπόρεσα να παρακολουθήσω χωρίς να κουραστώ ή να βαρεθώ. Σε ταξιδεύει σε "άλλο κόσμο" με όλο το νόημα της λέξης! Ενα μεγάλο μπράβο στους δημιουργούς αυτής της εξαιρετικής ταινίας καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες! Πάντα τέτοια και ακόμα καλύτερα!![]()

quote:
γεια χαρα καλος σας βρηκα ειμαι νεο μελος!το αβαταρ το ειδα σε κανονικο οχι τρισδιαστατο δεν με εντυπωσιασε σαν ταινια γιατι δεν ειχε να δωσει ςαν σεναριο,κλασικο χολιγουντ που θυματε την οικολογια και την ειρηνη σαν μοδα,προσωπικα εμενα το μονο που μου εμεινε ειναι ενας πεζοναυτης που εγινε ενα μπλε γαιδουρι αποψη μου ειναι,τεχνικο ειναι παρα πολυ καλη.
τελικα εχει διχασει πολλους αυτη η ταινια! οσοι την ειδας σε 3D MAX εκδοση, εντυπωσιαστικαν (αλλα μαλλον φταινε τα γραφικα... που υπερσκιαζουν την πλοκη)
οσοι δουνε την απλη εκδοση... σαφως και δινεται εμφαση στη πλοκη... που δεν υπαρχει! μπαζει αρκετα...
Οπως και να το κανουμε... ειναι μια απο τις πρωτες του ειδους (εχουν υπαρξει και αλλες παλιοτερα προσπαθειες που απετυχαν λογω του οτι δεν υπηρχαν οι τεχνολογιες που υπαρχουν σημερα). Οι επομενες που θα εμφανηστουν, θα ειναι απειρως καλυτερες!
Και μαλλον δεν πρεπει να υπαρξει sequel... γιατι η ιστορια εχει δειξει οτι τα sequels ειναι χειροτερα αλλα και πιο ακριβα! υπαρχουν πολυ ελαχιστες εξαιρεσεις - οπως ο Αρχοντας, αλλα δεν συγκρινονται... τουλαχιστο ο Αρχοντας ειχε σεναριο! (αποψη μου)

quote:
Και μαλλον δεν πρεπει να υπαρξει sequel... γιατι η ιστορια εχει δειξει οτι τα sequels ειναι χειροτερα αλλα και πιο ακριβα! υπαρχουν πολυ ελαχιστες εξαιρεσεις - οπως ο Αρχοντας, αλλα δεν συγκρινονται... τουλαχιστο ο Αρχοντας ειχε σεναριο! (αποψη μου)
Στην ίδια κατηγορία θα έβαζα και τα θρυλικά star wars.Η άποψη μου είναι οτι δέν θα είναι το ίδιο αν υπάρξει τριλογία,ο λόγος είναι οτι δέν σχεδιάστηκε κάτι τέτοιο απο την αρχή και το κανουν τώρα επειδή είδαν οτι πούλησε.Μπορεί να υπάρξει απογοήτευση.
quote:
Στην ίδια κατηγορία θα έβαζα και τα θρυλικά star wars.Η άποψη μου είναι οτι δέν θα είναι το ίδιο αν υπάρξει τριλογία,ο λόγος είναι οτι δέν σχεδιάστηκε κάτι τέτοιο απο την αρχή και το κανουν τώρα επειδή είδαν οτι πούλησε.Μπορεί να υπάρξει απογοήτευση.
ουσιαστικα εγιναν 6 ταινιες (2 τριλογιες)... που μονο οι δυο ταινιες αξιζαν... και τωρα σχεδιαζουν και αλλη (καινουρια) και μαλλον στο ιδιο στυλ με το Αβαταρ (απο θεμα των εφφε)

Τα star wars δέν είναι οι καλύτερες ταινίες που βγήκαν ποτέ,έχουν όμως κάτι που τα κάνει ξεχωριστά,δέν ξέρω τί αλλά είναι μοναδικά.
Edited by - alex22 on 08/02/2010 19:01:52
και μαλιστα, σου παραθετω τα αντιστοιχα "ποσα" που κερδισαν οι ταινιες, τοσο σε τιμες εκεινης της περιοδου, οσο και σε σημερινες τιμες ποσο ειναι!
1) Star Wars Episode IV: A New Hope:
[U.S.] $460,998,007
[Foreign] $314,400,000
[Worldwide] $775,398,007
Mε αναπροσαρμογη:
[U.S.] $1,278,898,700
[Foreign] $872,207,136
[Worldwide] $2,151,105,836
2) Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back:
[U.S.] $290,475,067
[Foreign] $247,900,000
[Worldwide] $538,375,067
Mε αναπροσαρμογη
[U.S.] $704,937,000
[Foreign] $601,614,053
[Worldwide] $1,306,551,053
3) Star Wars Episode VI: Return of the Jedi:
[U.S.] $309,306,177
[Foreign] $165,800,000
[Worldwide] $475,106,177
Με αναπροσαρμογη
[U.S.] $675,346,600
[Foreign]$362,011,737
[Worldwide] $1,037,358,337
Περα απο αυτο, υπαρχει η πιθανοτητα να ξαναβγουνε οι ταινιες σε 3D εκδοση (αν δεν βγει καινουρια τελικα)

quote:
τελικα εχει διχασει πολλους αυτη η ταινια! οσοι την ειδας σε 3D MAX εκδοση, εντυπωσιαστικαν (αλλα μαλλον φταινε τα γραφικα... που υπερσκιαζουν την πλοκη)
οσοι δουνε την απλη εκδοση... σαφως και δινεται εμφαση στη πλοκη... που δεν υπαρχει! μπαζει αρκετα...
Φίλε PREDATOR, ομολογώ πως το γεγονός ότι είδα την ταινία σε 3D ήταν κάτι μου ενδεχομένως να συνέβαλε στο να μου αρέσει ακόμη περισσότερο η ταινία.
Πέρα από αυτό όμως που άρεσε κι η πλοκή της ταινίας - δε νομίζω να έμπαζε - αλλά κυρίως τα μηνύματα που αποκόμισα βλέποντας την κι η τροφή για διάφορες σκέψεις που έκανα. ![]()

In anticipation of my resurrection...
περιμενα κατι περισσοτερο σε ολους σχεδον τους τομεις , δηλαδη κατι που θα με αφηνε με το στομα ανοιχτο ... αλλα αυτο δεν εγινε ...
σιγουρα το μυνημα του "ολοι ειμαστε ενα" (που ενταξει δεν ειναι και καινουργια) και η ιδεα ενος κοσμου που ολα τα πλασματα/φυτα επικοινωνουν μεταξυ τους ηταν αρκετη καλη και σε βαζουν σε σκεψεις ... αλλα ισως επρεπε να το προχωρησει παραπερα και να μη μεινει στα μπαμ μπουμ...
οσο αφορα για την διαφημιση το ακουσα και εγω και τρελαθηκα... παντως στις κλασικες δεν το βλεπω να μπαινει ... εαν σκεφτω οτι ηδη μου φαινεται αδιαφορη και δεν μου εχει αφησει σχεδον τιποτα ...
οπως και να εχει ομως ειναι μια ομορφη ταινια που μπορεις να την δεις ανετα και χωρις να δυσκολευτεις λογο της διαργειας ... την συνιστω σε ολους ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
η ταινια ηταν λιγοτερη απο οτι περιμενα (τουλαχιστον με οσους εχω μιλησει συμφωνουμε σε αυτο) , οκ τα γραφικα αγγιζουν την τελειοτητα , το 3d για οσους εχουν δει και αλλα 3d , οχι κατι το συγκλονιστικο , αριστο ομως απο ποιοτητα ... το στορυ καλο , οι χαρακτηρες καλοι , τα χρωματα και τα "αρωματα" τελεια ... αλλα για μενα τουλαχιστον μεχρι εδω ...περιμενα κατι περισσοτερο σε ολους σχεδον τους τομεις , δηλαδη κατι που θα με αφηνε με το στομα ανοιχτο ... αλλα αυτο δεν εγινε ...
σιγουρα το μυνημα του "ολοι ειμαστε ενα" (που ενταξει δεν ειναι και καινουργια) και η ιδεα ενος κοσμου που ολα τα πλασματα/φυτα επικοινωνουν μεταξυ τους ηταν αρκετη καλη και σε βαζουν σε σκεψεις ... αλλα ισως επρεπε να το προχωρησει παραπερα και να μη μεινει στα μπαμ μπουμ...
οσο αφορα για την διαφημιση το ακουσα και εγω και τρελαθηκα... παντως στις κλασικες δεν το βλεπω να μπαινει ... εαν σκεφτω οτι ηδη μου φαινεται αδιαφορη και δεν μου εχει αφησει σχεδον τιποτα ...
οπως και να εχει ομως ειναι μια ομορφη ταινια που μπορεις να την δεις ανετα και χωρις να δυσκολευτεις λογο της διαργειας ... την συνιστω σε ολους ...
Εγώ τό είδα σε 3d και έπαθα την πλάκα μου απο τα γραφικά,έμεινα με το στόμα ανοιχτό,πραγματικά λατρεύω όλα αυτά τα πανέμορφα και ουτοπικά τοπία.
Εκτός απο αυτό ήταν και πολύ συγκινητικό.Όλα τα είχε η ταινία.
Ξέρω βέβαια οτι δέν υπάρχει αντικειμενική κρίση,πάντως έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ,κάτι πρέπει να λέει αυτό.