- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Θα μπορούσες ίσως να γίνεις λίγο πιο σαφής, γιατί δεν κατάλαβα;
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
στο θεικό δεν υπάρχει η έννοια του χρόνου, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε, διότι ο χρόνος εκπορεύεται από το απόλυτο ον, που είναι πέρα από χώρο και χρόνο.
νομίζω ότι η φράση "Ο ΠΟΙΗΣΑΣ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ" αυτό ουσιαστικά εννοεί, ότι η δημιουργία περιλαμβάνει όλο το χρόνο που βιώνουμε, και το παρελθόν και το παρόν και το μέλλον.
αν δεχτούμε την κάθε ατομική ύπαρξη ως μέρος της δημιουργίας, και ως εκ τούτου μέρος του Θεού, τότε η φράση σημαίνει ότι εμείς ποιούμε τα επερχόμενα, που νομίζω ότι ισχύει και δε μας αφερεί την προσωπική βούληση.
αυτό δεν είναι το νόημα αποκλειστικά της χριστιανικής θρησκείας, αλλά γενκότερα του μεταφυσικού (εσχατολογικού) πυρήνα κάθε θρησκευτικού συστήματος.
Ποσειδωνιε...εισαι σωστος και συμφωνω απολυτος μαζι σου στην αρχαιοτερη εποχη που ειχαμε τα δικα μας πιστευω ειχαμε πολλα να μοστραρουμε τωρα με ολα αυτα το μονο που μπορουμε να μοστραρουμε ειναι ο αρχαιος μας πολιτισμος!
μα γιατί βρε χρυσέ μου, θες να βρεις έριδα εκεί που δεν υπάρχει;
σου φάνηκε εδώ ότι μιλάει κάποιος με τη γλώσσα ενός φανατισμένου χριστιανού;
γιά εσωτερικό νόημα μιλήσαμε και μάλιστα σε όλες τις θρησκείες!!!
προσωπικά δεν ασπάζομαι τον εσωτερικό πυρήνα του χριστιανισμού περισσότερο από πυρήνες άλλων θρησκειών. το θέμα του χρόνου, όπως είπαμε είναι μία έννοια γενικότερα ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ και ελάχιστα έχει να κάνει με συγκεκριμένα δόγματα θρησκειών.
ο Θεός είναι παντού και πάντα, σε όλες τις θρησκείες, ή καλύτερα, είναι παντού και πάντα, ανεξάρτητα από θρησκείες!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Προμηθεα γραφειs:
<< Ποιος Θεος....τον Θεο δεν τον εχει δει κανεις τωρα τι μου λετε για τον λογο του Θεου.Θα μου πει καποιος οτι αυτοι που εγραψαν τον λογο Του ειχαν αμεση επαφη με τον Θεο και εγω σας λεω οτι οτι αυτοι ηταν τρελοι,ποιος με πιστευει!!Θα μου πειτε δωσε μας αποδειξεις για αυτο και εμεις σε πιστευουμε και εγω θα σας πω δωστε μου αποδειξεις οτι ολοι αυτοι οι "αγιοι" ανθρωποι(παρεπιπτοντος και ολοι εβραιοι)ειχαν αμεση επαφη με τον Θεο και τοτε θα πιστεψω και εγω στον χριστιανισμο!
Ποσειδωνιε...εισαι σωστος και συμφωνω απολυτος μαζι σου στην αρχαιοτερη εποχη που ειχαμε τα δικα μας πιστευω ειχαμε πολλα να μοστραρουμε τωρα με ολα αυτα το μονο που μπορουμε να μοστραρουμε ειναι ο αρχαιος μας πολιτισμος!>>
Αγαπιτε Προμηθεα μιλησεs για αποδειξειs αν καταλαβα σωστα.
Καλα και ολα αυτα που βλεπειs γυρω σου και ζειs καθημερινα τι ειναι?
Εκεινον τον καιρο οι τοτε Εβραιοι, ζηταγαν ενα σημειο απο Τον Χριστο για να πιστεψουν και τουs εδωσε το σημειο του Ιωνα κατηγορωναταs την απιστια τουs.
Εμειs σημερα και μετα απο οσα βλεπομαι τριγυρω μαs, ζηταμε τα ιδια.
Αν λοιπον η γραφη λεει πωs αλλοι θα βλεπουν και θα καταλαβαινουν και αλλοι οχι, θα πει οτι γνωριζε τα καμωματα μαs.
Και τι σε κανει να απορειs γυρω απο την αμεση επαφη?
Μηπωs ζητησεs κατι μεσα απο την καρδια σου και με ολη σου την πιστη προs Αυτον και δεν σου εδωθη εστω και για δειγμα?
Αγαπιτοι μου φιλοι σαs το λεω μεσα απο την καρδια μου, μην σκονταφτετε γιατι καθημερινα διπλα σαs ειναι.
Αν αγαπησειs τον διπλα, πλησιον, απομακρο, σου ε... Τον Βρηκεs!
Σαs χαιρετω ολουs με αγαπη.
Γειά σας φίλοι μου,
ενδιαφέρον θέμα αλλά πολύ δύσκολο να ταξιδέψεις εκτός χρόνου για την σύλληψή του.
Και όμως...αυτό έχει ισχύ.
Όχι με την νόησή μας αλλά εάν εμβαθύνετε θα δείτε ότι το μέλλον επιρεάζεται από εμάς με τις πράξεις μας και Εκείνος "επεμβαίνει" (σε εισαγωγικά διότι η Θεϊκή επέμβαση δεν είναι ούτε πρόταση ούτε βία) και διωρθώνει τον δρόμο μας...
Το μόνο που με στεναχωρεί φίλε Ποσειδώνιος είναι ότι το τοποθέτησες σαν ΘΕΣΗ και όχι σαν ερώτημα. Έτσι μπορεί κανείς να διακρίνει μία προκατάλυψη και δεν αισθάνεται όμορφα για να επεκταθεί επί του θέματος...
quote:
...ολοι αυτοι οι "αγιοι" ανθρωποι(παρεπιπτοντος και ολοι εβραιοι)
Σαν λίγο μπερδεμένος μου φαίνεσαι...ούτε ένας Άγιος εβραίος δεν υπάρχει φίλε μου...
καλημέρα
quote:
ο Θεός είναι παντού και πάντα, σε όλες τις θρησκείες, ή καλύτερα, είναι παντού και πάντα, ανεξάρτητα από θρησκείες!
![]()
quote:
"ότι ούτω λέγει Κύριος ο Θεός ο άγιος Ισραήλ ο ΠΟΙΗΣΑΣ τα ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ" (Ησαίας.ΜΕ΄11)
Εφ'όσον ο Γιαχβέ έχει φτιάξη το μέλλον όχι απλώς γνωρίζει (ως παντογνώστης) το δικό μας, αλλά μας έχει ετοιμάση και την θέσι μας στην κόλασι ή στον παράδεισο...( "Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου" κατα Ματθαίον ΙΒ 30')...Κατά τα άλλα μας μιλάνε για ελευθέρα βούλησι...
Υ.Γ Απορώ σε τι κατάστασι μπορεί να βρίσκεται το πνεύμα ενός ανθρώπου που δέχεται τον χριστιανισμό...
Αν και με τον Χριστιανισμό έχω τις δικές μου απορίες και ερωτήσεις , αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι βρές μου μία θρησκεία ή θεωρία που έχει ώς κεφαλή - αρχή ένα υπέρτατο όν όπου τα πάντα εκπορεύονται απο αυτό "εφόσον είναι το ΠΑΝ" και σου παρέχει κατάσταση ελεύθερης βούλησης (να μην γνωρίζει το μέλλον)???
Το Παν όφείλη να είναι το ΠΑΝ (όπως και εάν το οναμάζεις).
Με 30 αργύρια θα γίνω ο καλύτερος σας φίλος.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε εντελώς τη βούληση και τους λόγους του Θεού, γιατί δεν υπόκειται στη δική μας αντίληψη, δεν γνωρίζει τις δικές μας αισθήσεις και δεν περιορίζεται από αυτές. Αν αφεθούμε στο γράμμα του νόμου, προσπαθώντας να ερευνήσουμε κατά λέξη αδιάκριτα όλα αυτά που έχουν γραφτεί, θα βγάζουμε ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα που μπορεί να είναι λογικοφανή αλλά μπορείνα απέχουν εντελώς από την πραγματικότητα, τελικά.
Δεν ξέρω τι είδους πνεύμα μπορεί να έχει ο χριστιανός, έχω γνωρίσει υπέροχους χριστιανούς και υπέροχους σκοταδιστές χριστιανούς και φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει σε όλες τις θρησκείες, οπότε ας μην κρίνουμε τους ανθρώπους από τη θρησκεία τους αλλά από τον γενικότερο βίο τους. Ας μην είμαστε τόσο επιθετικοί σε μια θρησκεία που καλώς ή κακώς ασπάζονται τόσοι άνθρωποι και γενικότερα ας μην πολεμάμε καμία θρησκεία. Μπορεί από τις εκάστοτε διδαχές κάποιας θρησκείας μερικοί άνθρωποι να ωφελούνται και να περνούν καλύτερα τη ζωή τους, χωρίς να ενοχλούν και να προσβάλλουν κανένα, γιατί θα πρέπει να τους θεωρούμε κατώτερους από εμάς? Κάτι τέτοιο, νομίζω, είναι μακριά από τη θρησκεία μας και τον πολιτισμό μας.
Αλλοίμονο στους Κρήτες.Ο Γιαχβέ θέλει να κάνη την Κρήτη μάνδρα προβάτων.Ακρατος ανθελληνισμος...
"διότι ενέτεινα σε Ιούδα,εμαυτώ εις τόξον,έπλησα τον Εφραίμ και ΕΞΕΓΕΡΩ τα τέκνα σου,Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαίαν μαχητού".(Ζαχαρίας Θ΄13)
Οδηγίες για εξέγερσι των τέκνων της Σιών, εναντίων των Ελλήνων...
"ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΩ Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν και ποιήσω εν αυτοίς εκδικήσεις μεγάλας και επιγνώσονται διότι εγώ Κύριος,εν τω δούναι την εκδίκησιν μου επ΄αυτούς" (Ιεζ.ΚΕ΄16-17)
Εδώ ο Γιαχβέ ο ίδιος θέλει να πάρη εκδίκηση απο τους Κρήτες εξολοθρεύντας τους...
Όλα αυτά είναι συμβολικά;;;Δεν φαίνεται ένα προαιώνιο μίσος των Εβραίων έναντι των Ελλήνων;;;
Ο Αυτοκράτωρ-φιλόσοφος Ιουλιανός υποστηρίζει ότι ο χριστιανισμός είναι ένα κίνημα "υπό κακουργίας συντεθέν" με μοναδικό σκοπό να πλήξη ανεπανόρθωτα την Ελλάδα...
Όπως και έγινε:
"επιφανήσεται Κύριος επ΄αυτούς και εξολοθρεύσει πάντας τους Θεούς των εθνών της γής και προσκυνήσουσιν αυτώ έκαστος εκ του τόπου αυτού,πάσαι αι νήσοι των εθνών" (Σοφ.Β΄11)
Ο Γιαχβέ θέλει να εξολοθρεύση όλους τους θεούς της γης (και φυσικά την πανάρχαια πατρώα θρησκεία των Ελλήνων) και να προσκυνηθή από όλα τα έθνη της γης...
Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρη...Η λευκή φυλή -που στην ουσία κυβερνά τον πλανήτη- είναι στην πλειοψηφία της χριστιανική...
Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε...Εκτός αν είμαστε ικανοποιημένοι από την πνευματική κατάστασι των ανθρώπων του πλανήτη και κυρίως των κυβερνώντων...Μην ξεχνάμε: Ο χριστιανισμος δεν είναι απλώς άλλο ένα δόγμα...Είναι κράτος έν κράτει...
Edited by - Ποσειδώνιος on 30/11/2003 18:05:08

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 30/11/2003 19:31:24
γιατι και αυτοι ειναι υπολογοι σε αυτους
αντιθετα σε καθε μονοθεηστικο συστημα βλεπουμε οτι ο θεος αφου εχει φτιαξει τα παντα τοτε δεν υποχρεωνεται να ακολουθησει κανενα κανονα αφου αυτος ειναι τα παντα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του