- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Υπάρχει επίσης μια επιστολή προς τον Τιβέριο από τον Πούλβιο Λέντουλο, η οποία αμφισβητείται επειδή δεν έχει αποδειχτεί η ύπαρξη του Πούλβιου. Αυτός στην επιστολή του περιγράφει συγκλονισμένος κάποια πράγματα σχετικά με τον Χριστό.
Αφού δεν έχουμε αποδείξει την ύπαρξη του Πούλβιου, δεν μπορούμε να αποδείξουμε και την μη ύπαρξή του. Η επιστολή φυσικά βρίσκεται φυλαγμένη στη Ρώμη.
Εις την βιβλιοθήκη Τζεζαρίνη της Ρώμης φυλλάσεται η παρακάτω επιστολή προς τον Ρωμαίον Αυτοκράτορα Τιβέριον, σταλείσα υπό του Πουβλίου Λεντούλου, Κυβερνήτου της Ιουδαίας προ του Πιλάτου.
" Ήκουσα ω Καίσαρ, ότι επιθυμείς να μάθης ότι σοι γράφω νυν περί ανθρώπου τινός λίαν εναρέτου καλουμένου Ιησού Χριστού, ον ο λαός θεωρεί Προφήτην, και οι μαθηταί του Θεόν!, λέγοντες ότι είναι υιός Θεού, πλάστου των ουρανών και της γης και παντός ότι εν αυτή ευρίσκεται. Καί υπάρχει τη αληθεία, ω Καίσαρ.
Ακούονται καθ'ημέραν θαυμάσια πράγματα περί του Χριστού αυτού. Ανεγείρει νεκρούς και ιατρεύει ασθενείς διά μιάς μόνης λέξεως. Είναι ανήρ αναστήματος μετρίου, καλός την όψιν, και μεγαλοπρέπειαν περιβεβλημένος, ιδίως κατά το πρόσωπον, ώστε όσοι τον ατενίζουν αναγκάζονται να τον αγαπούν και να τον φοβούνται. Έχει την κόμην χρώματος καρύου ωρίμου, εξικνουμένην μέχρι των ώτων του' εκείθεν δε μέχρι των ωμοπλατών του καταντά γαιόχρους αλλά μάλλον στιλπνή, διχάζεται κατά το σύστημα των Ναζαρηνών. Το μέτωπόν του είναι λείον και γαλήνιον. Το πρόσωπόν του άνευ ρυτίδος ή κηλίδος. Η ρις και τα χείλη του κανονικότατα. Το γένειόν του είναι πυκνόν και του αυτού χρώματος της κόμης, δεν είναι δε μακρόν αλλά διχάζεται εις το μέσον. Το βλέμμα του είναι σοβαρόν και εμποιούν φόβον, έχει δε δύναμιν ακτίνος ηλιακής. Ουδείς δύναται να τον παρατηρήση ατενώς. Όταν επιτιμά φοβίζει. Όταν δε πράττει τούτο κλαίει. Είναι αξιαγάπητος και χαρίεις. Μετά σοβαρότητος λέγουσιν ότι ουδέποτε ώφθη γελών αλλά πλειστάκις κλαίων. Έχει ωραίας τας χείρας και τους βραχίονας Εν τη συνομιλία ευαρεστεί πάντας. Δυσκόλως όμως φαίνεται. Όταν δε φανή που, είναι μετριόφρων. Είναι ωραίος ως την μητέρα του, ήτις εστίν η ωραιοτέρα γυνή ήτις ποτέ εθεάθη εις τα μέρη ταύτα.
Εάν όμως η ση μεγαλειότης, ω Καίσαρ, ποθή να ιδή αυτόν, ως μοι έγραφες άλλοτε, πληροφόρησόν με διότι θα σοι τον στείλω πάραυτα. Πάντως εν Ιερουσαλήμ θαυμάζουσι την σοφίαν του καίτοι ουδέποτε εσπούδασέ τι και όμως είναι κάτοχος πάσης επιστήμης. Περιπατεί ανυπόδητος και ασκεπής την κεφαλήν. Πολλοί βλέποντες αυτόν γελώσι. Αλλά όταν ευρίσκονται προ αυτού τρέμουσι και θαυμάζουσιν αυτόν. Λέγουσιν ότι ουδέποτε άνθρωπος ως αυτός ανεφάνη εις τα μέρη ταύτα. Τη αληθεία, ως μοι λέγωσιν οι Εβραίοι, ουδέποτε εκηρύχθη διδασκαλία, ως η δική του. Ουδέποτε εδόθησαν συμβουλαί όμοιαι των ιδικών του.
Πολλοί δε των Ιουδαίων θεωρούσιν αυτόν Θεόν. Άλλοι πάλιν μοι λέγουσιν ότι είναι εχθρός της σης μεγαλειότητος, ω Καίσαρ. Πολλαχώς με παρενοχλούσιν οι μοχθηροί αυτοί άνθρωποι. Λέγεται ότι αυτός ουδέποτε δυσηρέστησε τινά, αλλά ότι μάλλον εποίησε το αγαθόν. Όλοι όσοι εγνώρισαν αυτόν λέγουσιν ότι ευηρεστήθησαν παρ'αυτού. Όμως εις την σην μεγαλειότητα, ω Καίσαρ, εις την προς σε υπακοήν είμαι πρόθυμος ότι διατάξης θέλει εκτελεσθή.-
Εν Ιερουσαλήμ Ινδικτιώνος 7, Σελήνη 11
Της σης μεγαλειότητος πιστότατος και ευπειθέστατος
ΠΟΥΒΛΙΟΣ ΛΕΝΤΟΥΛΟΣ
Κυβερνήτης της Ιουδαίας
eythalos
Με το να μου λες, που εντελώς τυχαία αυτοί οι πέντε έτυχε να είναι γνωστοί σου, ότι δεν άναψε η λαμπάδα τους εμένα δεν μου λέει τίποτα.Απολύτως τίποτα. Σου λέω ότι έχω συγγενείς που πήγανε εκεί,με δική τους λαμπάδα,μέσα στο ναό,και η λαμπάδα τους όχι μόνο άναψε μόνη της αλλα δεν έκαιγε κιόλας.Δηλαδή οι δικοί σου ποιοι είναι?Οι αλάνθαστοι καιέξυπνοι και οι δικοί μου και τόσοι άλλοι οι απατεώνες? Όταν μιλάμε για τεχνητη φλόγα που δεν καίει,είναι απαραίτητο να είναι εμποτισμένο το κερι με κάποιο υγρό. Αλλά το κερί τους δεν ήταν!Αυτή είναι η πλάκα. Και μην υποτιμάς τόσο απλά την νοημοσύνη 1000 ατόμων που κάθε φορά βρίσκονται μέσα στο ναό.Αν υπήρχε κόλπο,αμέσως θα το καταβαίνανε. Εξάλλου το άγιο φως βγαίνει χρόνια.Ε μη μου πεις ότι και το 1700 είχαν όπτικά εφέ και δημιουργούσαν τεχνητούς κεραυνούς μέσα στο ναό. Ακόμη και τότε είχαν βρει φλόγα που δεν καίει? Χαχαχα. Πες μου ακριβώς πηγή που το βρήκες.
Οι αρμένιοι, θα ήταν πολύ χαρούμενοι να δείξουν ότι εμείς οι Έλληνες κάνουμε απάτη. Γιατί θα ισχυριστούν ότι είμαστε ανάξιοι να βγάλουμε το Αγιο Φως και χρησιμοποιούμε κόλπα. Εκτός αυτόύ, όπως σου είπα αλλα δεν το έλαβες υπόψιν σου είναι ότι και μουσουλμάνοι και από άλλα δόγματα κάνουν έρευνα στον τάφο.Ε και αυτοί το συγκαλύπτουν?
Σχετικά με τους αποστόλους, όπως ξέρεις μετά την Πεντηκοστή φύγανε για το ιεραποστολικό τους έργο. Δηλαδή θες πχ ο Παύλος, να φύγει από την Αθήνα για να πάει πίσω στα Ιεροσόλυμα και άντε πάλι από την αρχή? Και ποιο τάφο να φυλάξουν οι χριστιανοί? Στα πρόσφατα χρόνια της ανάστασης του Χριστού ήταν ακόμα λίγοι. Μη ξεχνάς ότι είχαν φύγει από το 68 μΧ από τα Ιεροσόλυμα. Το 70 μ Χ ο Τίτος διέλυσε την Ιερουσαλήμ και τον ναό του Σολομόντως. Επίσης τότε έχτισε τον ναό της Αφροδίτης στον πανάγιο τάφο για να μην πηγαίνουν χριστιανοί.
Εγώ αγαπητέ Schwabe, δεν πείθομαι με τον ισχυρισμό σου, μέχρι να μου αποδείξεις πως μια απλή δική μου λαμπάδα θα ανάψει από μόνη της χωρίς η φλόγα της να καίει,πως μετά από διεξοδική έρευνα στον πανάγιο τάφο από ανθρώπους όλων των δογμάτων ανάβει το άγιο φως(ανάβει και έξω πολλές φορές), και πως δημιουργούνται οι μπλε αστραπές και κεραυνοί που πολλές φορές παρουσιάζονται. Θέλω όμως στοιχεία και όχι φιλοσοφική και αυθαίρετη προσέγγιση.
Καλά ρε Schwabe πάντως, πως δέχεσαι να ανφέρεις αυτό το γελίο άτομο τον Πανόπουλο?Δεν υπάρχει μεγαλύτερος αποδεδειγμένα καραγκιόζης στο κόσμο από αυτόν.Αν νομίζεις ότι τον αντιπαθώ μόνο επειδή είναι δωδεκαθειστής κάνεις λάθος γιατί σέβομαι πολύ τον κ.Φουράκη που επίσης είναι δωδ/ης.
PAO UBER ALLES
GATE 13
«Εις την βιβλιοθήκη Τζεζαρίνη της Ρώμης φυλλάσεται η παρακάτω επιστολή προς τον Ρωμαίον Αυτοκράτορα Τιβέριον, σταλείσα υπό του Πουβλίου Λεντούλου, Κυβερνήτου της Ιουδαίας προ του Πιλάτου.»
Και για παράδειγμα, στις σελίδες του Κορανίου φυλάσσονται τα λόγια που αποκάλυψε ο Αλλάχ στον προφήτη Μωάμεθ.
Τι κοινό έχουνε τα οι δυο περιπτώσεις? Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε καταγεγραμμένα τα λόγια κάποιου για τον οποίο……ουδέν στοιχείο υπήρξε ή υπάρχει.
Να σημειώσουμε ότι ετούτο το πλαστό κείμενο το αποκήρυξε ως χαλκευμένο τόσο η Καθολική Εκκλησία όσο και τα αρχεία των Ρωμαίων σε θέματα ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας.
Και ο νοών νοείτω……
Ιησούς. Υπήρξε ή όχι?
Απαντηση μου
Ποιος απ ολους? Γιατι εγω κατι εχω ακουσεις για πολλους *
ΤΟΝ ΠΥΡΙΝΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕ ΛΥΓΑ ΠΟΤΕ
«Φίλε Schwabe ήμουν σίγουρος ότι για το Άγιο Φως δεν θα χρησιμοποιούσες αποδείξεις αλλα θεωρίες γιατί απλώς. . . . δεν υπάρχουν αποδείξεις.»
Ακριβώς αγαπητέ!! Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη!
Εάν βέβαια θεωρείς εσύ «απόδειξη» το ότι μπαίνει ένας σε ένα κλειστό κουβούκλιο και μετά από λίγο βγαίνει με ένα αναμμένο κερί, έ τότε μάλλον λίγες ταινίες έχεις δει!!
Δεν σκέφτηκε ποτέ σου ΓΙΑΤΙ να πρέπει να γίνονται όλα υπό σκότος και μυστικότητα? Δεν έχεις σκεφτεί ποτέ σου ΓΙΑΤΙ δεν δέχεται έστω και μια φορά ο ιερέας να πάρει μέσα στο κουβούκλιο κεριά που θα του δώσουνε ανεξάρτητοι επιστήμονες? Δεν σκέφτηκες ποτέ σου ΓΙΑΤΙ δεν δέχονται ΕΛΕΓΧΟ από τρίτους?
Grom Hellscream:
«Με το να μου λες, που εντελώς τυχαία αυτοί οι πέντε έτυχε να είναι γνωστοί σου, ότι δεν άναψε η λαμπάδα τους εμένα δεν μου λέει τίποτα.Απολύτως τίποτα.»
Και εάν πούμε κάτι τους πιστούς του Ισλάμ που συρρέουνε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσουνε στο τζαμί του θόλου του βράχου, όπου φυλάσσεται ο ιερός βράχος πάνω στον οποίο επρόκειτο να θυσιάσει ο Αβραάμ τον υιό του, τότε απολύτως τα ίδια θα απαντήσουνε αγαπητέ: εμένα δεν μου λέει τίποτα, ο βράχος είναι αληθινός!!
Κάθε δόγμα εκ των τριών Αβρααμικών θρησκειών αγαπητέ έχει τα δικά του μαντζούνια! Όλοι έχουνε «θαύματα», «ιερά σκεύη», «ιερούς τόπους.
Grom Hellscream:
«Και μην υποτιμάς τόσο απλά την νοημοσύνη 1000 ατόμων που κάθε φορά βρίσκονται μέσα στο ναό.Αν υπήρχε κόλπο,αμέσως θα το καταβαίνανε. Εξάλλου το άγιο φως βγαίνει χρόνια.Ε μη μου πεις ότι και το 1700 είχαν όπτικά εφέ..»
Αυτοανάφλεξη υπήρχε από αρχαιότατους χρόνους, δεν είναι κάτι το καινούργιο! Υπάρχουνε εκατοντάδες άτομα που βρέθηκαν στον Πανάγιο Τάφο ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!! Και Εάν θέλεις να ξέρεις ένας τέτοιος είναι και ο αδερφός μου καθώς και ένας συνεργάτης μου!
Και οι δυο είναι θρησκευόμενα άτομα ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ. Παρατήρησαν με προσοχή τι έγινε, και πέραν του ότι βγήκε από το κουβούκλιο ο ιερέας και έδωσε φωτιά σε τρίτους, ΟΥΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ!!
Πρόκειται για φθηνό κόλπο και τίποτα περισσότερο. Το γνωρίζουνε ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ και ιδιαιτέρως οι Αγιοταφίτες.
Και επαναλαμβάνω λοιπόν:
Διαφώτισε μας ως προς το εξής: ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ 9ο ΑΙΩΝΑ μχ??
Για ποιόν λόγο επί 9 αιώνες και εκατοντάδες οδοιπορικά, που ονομάστηκαν «Προσκυνητάρια», δεν αναφέρουν τίποτα για ένα τόσο σημαντικό αλλά και επαναλαμβανόμενο θαύμα?? Μήπως….δεν το βλέπανε???
Για ποιόν λόγο οι κατά τα άλλα πολυγραφότατοι πατέρες της εκκλησίας, μέχρι τον 9ο αιώνα, δεν αναφέρονται καθόλου στο «αγιον φως»? Λες να το θεωρούσανε….ΑΣΗΜΑΝΤΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ?
Και άντε οι πατέρες το…..ξέχασαν (!), άντε να φάμε και λίγο από το κουτόχορτο που σας σερβίρουνε, υπάρχει όμως και μία άλλη παράμετρος: ΟΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΙ! Υπάρχουνε φίλτατε ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ βυζαντινοί χρονογράφοι έως τον 9ο αιώνα, που ευχαρίστως θα έδιναν και…….το ένα τους χέρι, για να περιγράψουν λεπτομερώς την ετήσια θαυματουργική εμφάνιση του «ουρανόσταλτου» φωτός στην Ιερουσαλήμ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ…….
Καμία εξήγηση??
Ας πούμε όμως και κάτι για να χαλαρώσουμε: για…..ανέλυσε μου σε παρακαλώ το ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ «ΘΕΪΚΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ» ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ………ΕΣΦΑΛΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟ!
ΠΩΣ, γίνεται λοιπόν φίλτατε το αποκαλούμενο «θαύμα» να συμπεριφέρεται σαν υποτακτικός των αγιοταφιτών, δεμένο στις ημερολογιακές προτιμήσεις των λεγόμενων παλαιοημερολογιτών (!), κάνοντας την εμφάνιση του ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 13 ΗΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΗΙΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ?
Και ξεκαθαρίζουμε: στις 10 Μαρτίου 1924 εγκαταλείφθηκε το Ιουλιανό (παλαιό) ημερολόγιο γιατί υπήρξε ανάγκη να μετακινηθεί διορθωτικά ο ετήσιος ημερολογιακός κύκλος κατά 13 ολόκληρες μέρες. Έτσι, η ίδια ημέρα μετονομάσθη σε 23η Μαρτίου σύμφωνα με το ακριβέστερο Γρηγοριανό (νέο) ημερολόγιο.
Αντί λοιπόν, ως θα’πρεπε, το «ουρανόσταλτο» φως να γίνει αφορμή ενός τέλειου ημερολογιακού κύκλου, αυτό…ακολουθεί ευχαρίστως ΣΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ ένα ελλειμματικό, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, με κίνδυνο ο…βιβλικός θεός ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΤ’ΕΤΟΣ 13 ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ (!), και σε διάστημα χιλιετιών να ανασταίνεται περισσότερες φορές από ότι ορίζει ο πραγματικός ετήσιος γήινος κύκλος!!!
Καμία εξήγηση από την φαρέτρα του δόγματος?
Grom Hellscream:
«Οι αρμένιοι, θα ήταν πολύ χαρούμενοι να δείξουν ότι εμείς οι Έλληνες κάνουμε απάτη.»
Μην είσαι αφελής αγαπητέ! Είδες ποτέ κανένα δόγμα να καταγγείλει το άλλο? Είδες ποτέ τους Ισλαμιστές να καταγγέλλουνε τους Χριστιανούς? Είδες ποτέ κανέναν χριστιανό να καταγγέλλει τον δήθεν βράχο του Αβραάμ?
Grom Hellscream:
«Εκτός αυτόύ, όπως σου είπα αλλα δεν το έλαβες υπόψιν σου είναι ότι και μουσουλμάνοι και από άλλα δόγματα κάνουν έρευνα στον τάφο.Ε και αυτοί το συγκαλύπτουν?»
Άσε τα παραμύθια αγαπητέ για κανέναν του κατηχητικού. Κανείς δεν κάνει έλεγχο! Όλα είναι μια φάρσα στην καμπούρα του κοσμάκη, όλα γίνονται για χρήμα και θρησκευτικό ζήλο. Εάν θέλουνε έλεγχο ας δεχθούνε τότε μια ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ?
Όταν λοιπόν δεχθούνε έστω και έναν έλεγχο τότε τα ξαναλέμε.
Grom Hellscream:
«Σχετικά με τους αποστόλους, όπως ξέρεις μετά την Πεντηκοστή φύγανε για το ιεραποστολικό τους έργο.»
Εσύ δηλαδή….τους είδες να φεύγουνε?? Καλά, κάτι καλύτερο για δικαιολογία δεν μπορείτε να φανταστείτε? Δηλαδή….φύγανε όλοι και για 300 χρόνια ουδείς ενδιαφέρθηκε για τον τάφο του Ιησού?? Φύγανε όλοι και…ουδείς θεώρησε άξιο αναφοράς κάτι για το μνήμα του Ιησού? Φύγανε όλοι και…..κανείς εκ των δεκάδων Αγίων και Πατέρων δεν αναφέρθηκε ποτέ του στον τάφο του Ιησού??
Grom Hellscream:
«Επίσης τότε έχτισε τον ναό της Αφροδίτης στον πανάγιο τάφο για να μην πηγαίνουν χριστιανοί.»
Μύθος αναπόδεικτος! Μύθος δίχως την παραμικρή επιβεβαίωση είτε από αρχαιολογικά είτε από ιστορικά ευρήματα! Απλά, επινοήθηκε αυτή η καραμέλα ώστε να ικανοποιείτε η θρησκευτική φαντασία των άμοιρων χριστιανών.
Εάν έχεις λοιπόν έστω και μια σχετική απόδειξη, ΟΡΙΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ.
Και είναι μάλιστα ένας αισχρός μύθος, διότι όποιος έχει ελάχιστες γνώσεις από τα ήθη και έθιμα της αρχαιότητας, γνωρίζει ότι ναός θεοτήτων ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΝΤΑΝ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΤΑΦΟΙ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΤΩΜΑΤΑ!!! Αυτός είναι και ο λόγος που απαγορεύονταν η είσοδος νεκρών εις τους ναούς.
Έλεος με την ημιμάθεια πια!
Grom Hellscream:
«Θέλω όμως στοιχεία και όχι φιλοσοφική και αυθαίρετη προσέγγιση.»
Θέλεις «στοιχεία»? Έχεις κανένα στοιχείο για τους μαθητές? Έχεις κανένα στοιχείο για τον Ιησού? Έχεις κανένα στοιχείο για την Ναζαρέτ? Έχεις κανένα στοιχείο για την ανάσταση? Έχεις κανένα στοιχείο για την άμωμο σύλληψη?
ΠΟΥ είναι λοιπόν τα στοιχεία σου, πλην της θρησκευτικής σου πίστης?
Σου έδωσα λοιπόν όλα τα ιστορικά δεδομένα που αποδεικνύουνε ότι πρώτον αυτό το «θαύμα» είναι δημιούργημα των καθολικών και δεύτερον ότι οι ορθόδοξοι απλά συνεχίσανε αυτό που παρέλαβαν από τους καθολικούς. Εσύ ΤΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ, εκτός του ότι πιστεύεις ότι σου έχουνε πει?
Grom Hellscream:
«Καλά ρε Schwabe πάντως, πως δέχεσαι να ανφέρεις αυτό το γελίο άτομο τον Πανόπουλο?Δεν υπάρχει μεγαλύτερος αποδεδειγμένα καραγκιόζης στο κόσμο από αυτόν.»
Δεν ξέρω εάν εννοείς τον Καλόπουλο, αλλά προσωπικά δεν απορρίπτω τίποτα και κανέναν. Μελετάω οτιδήποτε υπερασπίζεται την αλήθεια και καταγγέλλει την θρησκευτική εκμετάλλευση και την θεουργία.
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν σας αρέσουνε τα όσα γράφει και αναλύει, όπως και δεν σας αρέσει το γεγονός ότι προκάλεσε ανοιχτά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να δεχθούνε μια επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δεν ασπάζομαι αγαπητέ τίποτα, αλλά μελετώ και ερευνώ. Μακάρι να είχε η χριστιανική ιστορία να παρουσιάσει κάτι το σοβαρό ως προς τους μύθους που πραγματεύεται. Δυστυχώς όμως δεν έχει.
Η μάλλον, ευτυχώς!!
Κάθε χρόνο λοιπόν, και προκειμένου να διασφαλιστεί η…..αυθεντικότητα του θαύματος (!), δίνουν οι αποκαλούμενοι αγιοταφίτες στους αλλόθρησκους (ή και «χριστικτόνους» όπως οι ίδιοι τους αποκαλούν…) Ισραηλίτες το ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, πριν αυτός εκκινήσει τις θαυματουργές δεήσεις και λοιπές διαδικασίες…..ON-LINE σύνδεσης!! (sorry αλλά…δεν μπορώ ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΗ σοβαρότητα…………..![]()
)
Μία απλή ερώτηση (που όμως παραμένει ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ) που έχουνε υποβάλει πολλοί ως τώρα είναι, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ»,δεν δίνεται το δικαίωμα σε ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων, όχι να κάνουνε την γελοία σωματική έρευνα στον Πατριάρχη, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΕΛΕΤΗΣ???
Και ενώ το αποχαυνωμένο ποίμνιο παρακολουθεί την θεατρικότητα πανηγυρικής φιέστας, ο Πατριάρχης δεν αρνείται να…….σηκώσει σαν ένας δεύτερος Μωυσής τα χέρια του ψηλά, για να τον ψάξουνε επιδεικτικά (!) για……..κρυμμένο αναπτήρα!
ΕΛΕΟΣ!!!![]()
![]()
![]()
Στο ίδιο λοιπόν πνεύμα, και προπάντων ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ…..ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, γιατί ΔΕΝ δέχονται ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ την απλή αντικατάσταση των ΚΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ??? Έλα ντε!
Έτσι, αντί να «παλεύουνε» με τους «άπιστους Θωμάδες» και τους αντιφρονούντες ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ, θα μπορέσουνε μέσα σε λίγα λεπτά να ξεκαθαρίσουνε ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ μία θεολογική παρωδία χιλίων ετών, και να αποδείξουνε ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ την μοναδικότητα του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥ καθώς και…….την πλάνη των 2/3 της υφηλίου ολόκληρης!!!!!![]()
![]()
Μα, τι καλύτερη ευκαιρία για να αποδείξουνε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑ αλλά…..Θεϊκή παρέμβαση. Και μάλιστα…..παρέμβαση ΜΟΝΟ προς……….ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ!!!!!!!!!!
Όχι, όχι ΔΕΝ το τοποθετούνε με ρατσιστική διάθεση…..και φυσικά….ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΙΙΙΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝΕ…………….![]()
![]()
Άντε ρε καημένη Ελλάδα! Σε κατάντησαν σε άβουλο προσκυνηματικό τοτέμ!
Θα πουν ότι είναι ψεύτικη η χριστιανική θρησκεία για να κερδίσουν πιστούς.
Κάτι ακόμα. Ποιος σου είπε εσένα ότι το άγιο φως έβγαινε ανέκαθεν?Επίσης, τι νομίζεις?Ότι ο Θεός κρατάει ημερολόγιο?Δηλαδή δεν θα αγιάσει τα ύδατα πχ επειδή δεν συμπίπτει με την ημέρα στον Ιορδάνη? Ο Θεός συμβαδίζει με τον άνθρωπο αλλιώς δεν θα υπήρχε επικοινωνία.
Εσύ συνεχίζεις το ποίημα με τους γνωστούς σου που δεν είδαν τίποτα, ενώ υπάρχουν χιλιάδες που είδαν. Άρα οι πέντε γνωστοί σου είναι οι έξυπνοι και οι άλλοι οι ηλίθιοι. Και εμένα γιατί πρέπει να με νοιάζει που δεν είδαν τίποτα?Εγω ξέρω δεκαπλάσιο αριθμό που είδαν. Και που ρε δεν είδαν τίποτα?Μη μου πεις ότι πήγαν δυο μέρες πριν,και κοιμήθηκαν μέσα στο ναό για να είναι παρόντες!Γιατί αν θες να δεις πρέπει να είσαι εκεί δυο μέρες πριν γιατί γίνεται χαμός.. Άσε τώρα. Αυτά τα δήθεν Schwabe τα ξέρω.
Για το καλό της συζήτησης, επειδή ξέρω την προσωπική σου θέση, μην γράφεις ατελείωτες σελίδες με δικές σου φιλοσοφίσεις αλλά λέγε μου ακριβεις πηγές στις οποίες στηρίζεις όσα λες. Την κάνω γιατι πάω για δουλεια.
PAO UBER ALLES
GATE 13
Εκτος αν τους θεωρείς τρελούς!
PAO UBER ALLES
GATE 13
Εθιμο που νομιζω οτι προϋπήρχε του χριστιανισμού.
Ή κανω λαθος?
φιλικα
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
«Φίλε μου, όπως πάντα δεν μου παραθέτεις ούτε ένα στοιχείο,ούτε μια απόδειξη,ούτε μια πηγή που να στηρίζουν όσα λες.»
Τι θα έλεγες εάν απαντούσες σε κάποια από τα ερωτήματα μου αγαπητέ? Τι θα έλεγες εάν μας παρέθετες τα αντίστοιχα ιστορικά δεδομένα που έχεις, υποτίθεται, μελετήσει?
Τι θα έλεγες εάν αντί «θα» και «δεν είναι έτσι» έβαζες έστω για μια φορά το δάχτυλο εκεί που καίει?![]()
Grom Hellscream:
«Απλώς δεν κάνεις τίποτε άλλο από το να παραθέτεις ατελείωτα κατεβατά προσωπικών θέσεων όπου συνεχώς αναιρείς όσα λέω χωρίς να χρησιμοποιείς κάτι για να με πεισείς.»
Μήπως μπορείς να μου πεις ποιο «στοιχείο» έχεις καταθέσει και…δεν το είδα?? Αντιθέτως, σου έχω αναφέρει λεπτομερώς την ιστορία εμφάνισης του λεγομένου Αγίου Φωτός, καθώς και ότι είναι μια επινόηση των καθολικών μοναχών.
Εσύ ΤΙ απαντάς λοιπόν αγαπητέ εκτός από τα «δεν είναι έτσι»??![]()
Grom Hellscream:
«Σε έχω ρωτήσει τόσες φορές, που στηρίζεις τον ισχυρισμό σου, ότι και στην αρχαιότητα είχαν βρει φλόγα που δεν καίει. Σου ζητάω πηγή χωρίς ποτέ να μου την αναφέρεις. Άρα, σύμφωνα με τη λογική σου, λες παραμύθια που είτε άκουσες, είτε σκέφτηκες.»
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι τα όσα αστήρικτα και ανεδαφικά αναφέρεις, χαρακτηρίζονται ως ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ! Ξέρεις φίλτατε, δεν υπάρχουνε χαζές ερωτήσεις αλλά μονάχα χαζές απαντήσεις.
Πάμε τώρα να δούμε.
Πρώτον, η ίδια η Πεντάτευχος των Εβραίων αποκαλύπτει τους υλικούς μηχανισμούς των «θαυμάτων» και των αυτοαναφλέξεων, όπως παρατηρούμε στην περίπτωση του Ηλία (Α’βας.18-38) όπως και στην περίπτωση του Νεεμία (Β’ Μακκαβαίων 1.20-36).
Μια ξεκάθαρη περίπτωση όπου ερμηνεύεται ο μηχανισμός της αυτοαναφλέξεων, κάνοντας μνεία στην περίφημη «Νάφθα του Νεεμία».
Δεύτερον, γνώσεις αυτοανάφλεξης είχαν οι αρχαίοι έλληνες, και πρόκειται για το «ιερόν και θείον πυρ εκ Διός έστιν» που συναντούμε.
Εάν ανατρέξουμε στα του «Ορφέως Λιθικά κηρύγματα 184» τότε διαβάζουμε τα όσα παραδίδει ο Αρχιερέας (ο Ορφέας): «Υπάρχει ένας διαυγής λίθος που έχει τις εξής παράξενες ιδιότητες: αν τοποθετηθεί πάνω σε ξύλα, ή άλλη εύφλεκτη ύλη, με τον ήλιο κατέναντι να τον θερμαίνει με τις ακτίνες του, αυτός πρώτα καπνίζει και μετά με φλόγα πολλή ανάβει. Αυτή δε τη φλόγα, ιερόν πυρ ονόμαζαν οι παλαιότεροι των Ελλήνων.»
Εάν τώρα φίλτατε ρωτήσεις και κανέναν χημικό, τότε θα διαπιστώσεις ότι και ο σκληρός σαν λίθος διάφανος φώσφορος, όταν εκτεθεί στον ατμοσφαιρικό αέρα, πρώτα καπνίζει και μετά αναφλέγεται!! Και για να μην μπερδευτείς με τις ημερομηνίες (λόγω σύγχυσης?) σου υπενθυμίζω ότι ο Ορφέας τοποθετείται περίπου ΔΕΚΑ ΓΕΝΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΙΟΔΟ!
Παρόμοιες αναφορές υπάρχουνε αρκετές ακόμη, αλλά ας αναφέρουμε μια ακόμη, ετούτη την φορά από τον Αισχύλο. Διαβάζουμε λοιπόν ότι: Εθαυμάζετο δε και Ξενοφών ο θαυματοποιός, ο οποίος πυρ τε αυτόματον εποίει αναφύεσθαι (παρουσίαζε δηλαδή ΑΥΤΑΝΑΦΛΕΞΕΙΣ!). Και πολλά φάσματα (φαινόμενα) ετεχνάτο, αφ’ων εξίστα (με τα οποία εξέπλητε) των ανθρώπων την διάνοια.» (Αθήναιος-Δειπνοσοφιστών 35.12-19)
Βλέπεις λοιπόν φίλτατε, τα κόλπα ετούτα τα είχανε χιλιάδες χρόνια πριν απομυθοποιήσει, μιας και γνώριζαν, τόσο οι θεουργοί και θεοκάπηλοι Χαλδαίοι Αβραάμ και η παρέα του, όσο και οι θαυματοποιοί (οι μάγοι δηλαδή) της Ελλάδας!!
Αντιλαμβάνεσαι τώρα ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ που σας πουλάνε?![]()
![]()
Grom Hellscream:
«Και δεν συμφέρει τους μουσουλμάνους να πουν ότι το Άγιο Φως είναι μούφα? Καλά σοβαρολογείς?»
Συνήθως τα «θαύματα» καλύπτονται πίσω από μύθους και το λεγόμενο «άπαξ γενόμενο». Εδώ, και….κατ’εξαίρεση (!) αυτού του κανόνα των θαυμάτων, έχουμε κάτι…ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ…ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ!![]()
Για να τελειώνουμε με αυτή την προσκυνηματική αθλιότητα: εάν επρόκειτο πράγματι για χιλιοπροσφερόμενο ΔΩΡΟ ΘΕΪΚΟ, τότε αποτελεί περιουσιακό στοιχείο ολόκληρης της ανθρωπότητας, είναι άξιο της ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ, και όχι υλικό αποκλειστικού σόου και….ατραξιόν, ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΥΛΑΣ!!! Σοβαρευτείτε επιτέλους, και βγείτε από το κουβούκλιο της θρησκευτικής εμπορευματοποίησης! Και ύστερα θέλετε να καυχιέστε και για….ΕΛΛΑΔΑ! Τρομάρα σας.
Όσο για τις γελοίες δικαιολογίες που προβάλεις του τύπου «..εάν υπήρχε βρώμα θα το είχαν ξεφουρνίσει εδώ και καιρό», να σε πληροφορήσω ότι μάλλον….σε άλλον πλανήτη θα πρέπει να ζεις! Είδες ποτέ σου να κράζει το ένα δόγμα τις θεουργικές δραστηριότητες του άλλου? Είδες ποτέ σου δηλαδή να κράζουνε οι Ορθόδοξοι το τείχος των δακρύων? Βγήκε κανείς να καταγγείλει το προσκύνημα στην Μέκκα ως…….Θεοποίηση από βράχια?![]()
Grom Hellscream:
«Κάτι ακόμα. Ποιος σου είπε εσένα ότι το άγιο φως έβγαινε ανέκαθεν?»
Ά μπα! Και…ΓΙΑΤΙ παρακαλώ δεν έβγαινε ανέκαθεν? Ντρέπονταν?![]()
Μήπως θέλεις να μας εξηγήσεις ΓΙΑΤΙ έβγαινε και ΓΙΑΤΙ δεν έβγαινε?? Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις ΠΟΤΕ βγήκε πρώτη φορά και ΠΟΤΕ έπαψε να βγαίνει για πρώτη φορά?
Τελικά, τον καταντήσατε ΚΟΜΠΑΡΣΟ φίλτατε τον Θεό, έναν κομπάρσο που άλλοτε ανάβει φλόγες και κεράκια και άλλοτε όχι!!!
Grom Hellscream:
«Γιατί αν θες να δεις πρέπει να είσαι εκεί δυο μέρες πριν γιατί γίνεται χαμός..»
Μου θυμίζεις αγαπητέ την γιαγιά μου! Παντού έβλεπε και ένα «θαύμα». Παντού έβλεπε και κάποια τιμωρία του Κυρίου!
Τα ίδια ακριβώς φίλτατε θα μας διηγηθεί και ένας Μουσουλμάνος και ένας Ιουδαίος αλλά και ένας Ινδουιστής ή ένας Βουδιστής. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Όλοι θα μιλάνε, και το κάνουνε, για «θαύματα» και οπτασίες. Όταν όμως εισέρχεται Η ΛΟΓΙΚΗ και η επιστημονική έρευνα στο προσκήνιο τότε…..το γυρνάνε στο καλαματιανό!!
Γιατί άραγε, για του λόγου το αληθές, ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ π.χ. ΓΙΑ 15 ΨΩΡΟΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΑ ΣΕ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ ΕΠΑΦΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ «ΑΓΙΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ» ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΕΙ ΠΑΣΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ?? Εδώ σε θέλω λοιπόν!
Γιατί ΔΕΝ κρατάει για παράδειγμα την….άγια φλόγα ο ίδιος ένδοξος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ??? ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ! (….μην μας καεί ο θεουργός και εντελώς!
)
Και ο νοών νοείτω…….![]()
«Ότι ο Θεός κρατάει ημερολόγιο?Δηλαδή δεν θα αγιάσει τα ύδατα πχ επειδή δεν συμπίπτει με την ημέρα στον Ιορδάνη? Ο Θεός συμβαδίζει με τον άνθρωπο αλλιώς δεν θα υπήρχε επικοινωνία.»
Ά, ξέχασα το πιο «ωραίο» που είπες!!![]()
![]()
Δεν μας εξήγησες λοιπόν, βάση ΠΟΙΟΥ σκεπτικού αποφάσισε ο…………….«Θεός» να συνταχθεί με το ένα ημερολόγιο και όχι με το άλλο????![]()
![]()
![]()
Μήπως γνωρίζεις να μας πεις όταν τελούσαν το «θαύμα» οι καθολικοί βάση ποιού ημερολογίου λάμβανε χώρα??
Υπάρχει για παράδειγμα κάποια σχετική επιβεβαίωση ή νομιμοποίηση εκ του Ευαγγελίου?
Υπάρχει κάποια εντολή του Ιησού?
Υπάρχει καμία εντολή των Πατέρων ή των Αγίων?
Υπάρχει κάποια καταγραφή των Αποστόλων ας πούμε?
ΠΟΘΕΝ λοιπόν η........μεταφερόμενη αυτοανάφλεξη?![]()
![]()