ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι δίνουμε σε μια σχέση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Τι δίνουμε σε μια σχέση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Walker30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
WalkerΜέλος
09/10/2004, 20:02:20
Πώς οριοθετείς την Αγάπη? Φίλε Hermes

seminaΜέλος
09/10/2004, 21:58:54
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ..ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ.. ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ(ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ)ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ,ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ???ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΔΑΞΕΙ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ,Ή ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ..ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΦΟΔΙΑ...
ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ..

ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ

WalkerΜέλος
10/10/2004, 03:14:55
quote:

.......ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ??? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΔΑΞΕΙ..

Ποιος μπορεί να σε «διδάξει» τι είναι αυτό που σου αρέσει? Τι είναι αυτό που σου ταιριάζει? Τι είναι αυτό που σε εκφράζει?

- ΕΥΚΟΛΟ - ΔΥΣΚΟΛΟ

Το ποιο σημαντικό είναι να είσαι εσύ, ο εαυτό σου.

quote:

.......ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ

Για κάποιους ανθρώπους είναι εύκολο στο να παίρνουν , σε άλλους να δίνουν. Το σε ποια κατηγορία είναι κάποιος είναι προσωπικό θέμα.
Εμείς επιλέγουμε με ποιόν θέλουμε να είμαστε…..

10/10/2004, 09:08:45
Από τη δική μου εμπειρία, αυτό που έχω διαπιστώσει ως πιο δύσκολο απ' όλα είναι το να μπορείς να παίρνεις....

κι όχι να παίρνεις με την έννοια που αναφέρεις Σεμίνα, που αφήνεις τον άλλο άδειο και ευάλωτο.... αλλά να παίρνεις πραγματικά αυτό που έχει να σου δώσει κάποιος, να γίνεται ένα κομμάτι του εαυτού σου, να καταλαβαίνεις την ουσία του και τελικά μ'αυτό τον τρόπο να δίνεις πίσω στον άλλο.

Απ' την άλλη το να δίνεις κρύβει τεράστιες παγίδες....πολλοί δίνουν και δινουν και δίνουν και τελικά μ'αυτό το δόσιμο στριμώχνουν τον άλλο συναισθηματικά στην γωνία. Αν ο άλλος που "παίρνει" έχει έστω και μια μικρή δόση ευαισθησίας και φιλότιμου, βρίσκεται μέσα σ'ένα συναισθηματικό εκβιασμό που για να μην θεωρηθεί "εγωϊστής" υποκύπτει σε όλα όσα εμμέσως του ζητάει ο άλλος.

Το δίνω και παίρνω λοιπόν, είναι πολύ σχετικές έννοιες.
Δεν έχουν ηλικία στην οποία μαθαίνονται, δεν έχουν κανόνες και τρόπους για να τα μάθει κανείς. Εχουν μόνο άμεση ανταπόκριση με τα εσώτερα της ψυχής μας και των εμπειριών που αυτη αφομοιώνει.

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

seminaΜέλος
10/10/2004, 11:16:37
ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ..
ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ??ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ????ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ..
ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΣ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ..
ΔΙΝΩ ΠΑΙΡΝΩ,ΠΑΙΡΝΩ ΔΙΝΩ,ΔΙΝΩ,ΠΑΙΡΝΩ,ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΔΕΝ ΠΑΙΔΝΩ...ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ...ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ..ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο WALKER..

ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ

10/10/2004, 12:19:26
Είναι άλλο πράγμα η κατανάλωση σκέψεων, επιθυμιων, συναισθημάτων, προϊόντων και άλλο το πάρε-δώσε σε μία σχέση....

Οσο μεγαλώνει ένα παιδί, μεγαλώνει και η κρίση του. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι άβουλο αντικείμενο στα χέρια της οικογένειας του, μπορούν να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση του χίλια άλλα πράγματα όπως το σχολειο, το γυμναστήριο, οι παρέες του, το σινεμά, η τηλεόραση, η κοινωνία ολόκληρη. Η άποψη μου είναι ότι ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία ο καθένας κάνει κάποιες επιλογές στο πως και κατά πόσο θα επηρεαστεί από τους άλλους γύρω του.... Γι'αυτό και τα αδέλφια σε μία οικογένεια σπάνια έχουν κοινές συμπεριφορές και αντιλήψεις...

Η ευθυνη της ανάπτυξης μας και της διαμόρφωσης μας είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό στα χέρια μας, όσο νωρίτερα το συνειδητοποιύμε αυτό τόσο καλύτερα για εμάς....

WalkerΜέλος
10/10/2004, 14:05:36
Φίλη Σεμίνα, εφόσον καταφέρουμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας που γνωρίζουμε, πρέπει να βρούμε και αυτόν (τον εαυτό μας) που δεν γνωρίζουμε. Εκεί είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία.
Το να δίνεις από υποχρέωση είναι και αυτό μια άποψη. Άλλος μπορεί να την αποδέχεται και άλλος μπορεί να μην. Όμως πάντα θα φαίνεται. Εγώ δεν θα το επέλεγα αυτό. Όπως και ο άνθρωπος μου, το άλλο μου μισό, η σχέση, δεν θέλω να το κάνει. Γιατί στην ερωτική σχέση, η ελευθερία έκφρασης είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία της. Όμως θέλει και λίγο προσοχή, στο αν μπορεί να πνίξει από την πολύ εκφραστικότητα. Απλά όσο χρειάζεται ο άλλος. Και αυτό πως θα το ξέρουμε? Όλοι οι τρόποι καλοί είναι, η βάση όμως είναι η επικοινωνία. Η απόλυτη επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, με όλους τους τρόπους. Δοκίμασε το σε αυτή την σχέση που έχεις ή αν δεν υπάρχει, στην επόμενη σου σχέση, αν δεν το έχεις κάνει ακόμα. Αυτό είναι που με τρελαίνει (με πολλά λάμδα), με τον δικό μου άνθρωπο. Που κάποιες φορές μπορεί, να με ξέρει καλύτερα κι από μένα.

10/10/2004, 14:20:49
βλέπεις σεμινάκι ότι για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος?

... ναι, ωραία πράγμα η επικοινωνία, και χρήσιμο

seminaΜέλος
10/10/2004, 18:59:47
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ---->ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ...ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΧΕΣΗ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ...ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΜΙΣΟ..ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!!..ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ..
ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ????..ΕΕΕ?
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ,ΣΩΣΤΑ???ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΝΝΟΕΙΣ..ΕΡΩΤΙΚΗ,ΦΙΛΙΚΗ,ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΚΤΛ..ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ..ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ..ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ...

Υ.Γ.ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ???...Ή ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΓΩΘΟΥΜΕ??ΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ..ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ(Φ.ΑΓΓΕΛΟΣ)

10/10/2004, 19:48:40
Σε μια σχέση δεν δίνουμε τα πάντα γιατί δεν είμαστε τα πάντα.... αυτό θα στο εξηγήσει περισσότερο ο walker νομίζω...

WalkerΜέλος
10/10/2004, 20:12:18
Η επικοινωνία είναι απαραίτητη σε μια οποιαδήποτε σχέση. Αδελφική, φιλική, ερωτική. Μα πρέπει να έχεις την καλύτερη την Απόλυτη Επικοινωνία. Είναι αυτό το ζητούμενο.
quote:

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΧΕΣΗ...

Μα Σεμίνα μου, είσαι στο esoterica, μιλάς με τόσο κόσμο, μας ξέρεις όλους από παλιά? Δεν είναι επικοινωνία αυτή που υπάρχει εδώ και τώρα? Δεν είναι και αυτό ένα είδος σχέση? Μπορεί να μην υπάρχει εικόνα σώματος, αλλά από μέσα απο τις γραμμές μας αυτές αποκαλύπτουμε λίγο λίγο εμάς? Εμένα, εσένα, και τα άλλα παιδιά?
Αυτό είναι η επιθυμία του καθενός μας, για το άλλο μας μισό. Κάποιες φορές νόμισα ότι το είχα βρει, αλλά αποδείχθηκε μετά από κάποιο χρόνο, ότι δεν ήταν αυτό που θάθελα, που είχα όνειρο, το άλλο μου μισό….
Δεν το περιορίζω σαν θέμα σε σχέση με ποια σχέση.... Εγώ έχω ανάγκη αυτό. Εσύ? Ο άλλος τι, ποια?
Δίνουμε αυτό που έχουμε, αγαπητές μου φίλες. Αυτό που έχουμε. Εμάς. Με γυμνή την αλήθεια. Το ανοιχτό μυαλό. Παίρνοντας αυτό που δίνει ο άλλος. Αυτό που θέλει. Αυτό που έχει.
Αυτό έχω. Σου κάνει? Αλλά αυτό το λέω πρώτα στον καθρέφτη. Και μετά θα το πω, στον άνθρωπο «της επιλογής μου» αλλά και «της επιλογής της» .

HermesΜέλος
11/10/2004, 20:56:43
quote:
Πώς οριοθετείς την Αγάπη? Φίλε Hermes

...Την αγαπη δεν την οριοθετω αγαπητε/η...αλλα την "αναπνεω"!

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."

HermesΜέλος
11/10/2004, 21:02:52
quote:
Σε μια σχέση δεν δίνουμε τα πάντα γιατί δεν είμαστε τα πάντα.... αυτό θα στο εξηγήσει περισσότερο ο walker νομίζω...

...Ομως ο Ερωτας μας ειναι πολυ παραπανω απο τα παντα...Ετσι δεν δινουμε απλα τα παντα αλλα πολλα παραπανω απο τα παντα...Μιλω για τον εαυτο μου Galadriel μην με περασεις για εξυπνακια...!

WalkerΜέλος
12/10/2004, 02:44:32
Φίλε Hermes πολύ ωραία απάντηση. Εδώ αν κατάλαβα καλά είσαι ερωτευμένος, αγαπάς. Αναπνέοντας τα συναισθήματα και αν μου επιτρέπεις, δονούμενος από τις αναταράξεις του έρωτα, (δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να υποβιβάσω ή να διακωμωδήσω), μας λες ότι δίνεις πολλά παραπάνω από τα πάντα. Θέλω να ρωτήσω και πάλι, μήπως αυτό μπορεί να προκαλέσει πνίξιμο στον σύντροφό σου? Μήπως κουκουλώνει μικρές λεπτομέρειες? Αυτά είναι ίσως κάποιοι φόβοι μου ή και άλλων.

FrondoRΝέο Μέλος
12/10/2004, 10:12:05
Πολύ ωραίο θέμα σε μια εποχή που οι σχέσεις έχουν αλλάξει ύφος και οι περισσότερες αναπτύσονται μέσα απο το συμφέρον. Ακόμα και να θέλεις να προσφέρεις χωρίς αντάλλαγμα, γυρίζει εναντίον σου και είσαι πάλι χαμένος. Η αγάπη που έρχεται με την ωριμότητα των ετών, είναι κάτι που αλλάζει την ψυχολογική στάση σε μια σχέση. Το παν είναι να μη θέλεις να περνάς στον άλλο το δικό σου τρόπο ζωής. Ολοι ονειρευόμαστε μια ζωή ιδανική με τον/την συντροφό μας αλλά όταν έχουμε μια σχέση χωρίς ιδιαίτερο κόπο τη φθείρουμε, με μικρές συνήθως καταστάσεις. Τι είναι αυτό που μπαίνει σε μια σχέση και την διαβρώνει? Μήπως οι υπερβολικές απαιτήσεις μας? Μήπως τα πρότυπα που έντεχνα εισβάλουν στη ζωή μας? Μερικές φορές αναρωτιέμαι τι πραγματικά θέλουμε απο τον άνθρωπο μας!!!!

12/10/2004, 13:03:47
Πολλά θέματα - ερωτήματα μαζεμένα....

δεν είμαστε τα πάντα hermes.... αυτό είναι που δεν μπορούμε να δώσουμε.... το να νομίζουμε ότι μπορούμε να είμαστε τα πάντα για τον άλλο δίπλα μας θα ήταν το λάθος... τα πολλά περισσότερα από τα πάντα είναι σ'άλλη δικαιοδοσία να δοθούν και συμφωνώ πως αυτό είναι που ζητάμε να δοθεί στον σύντροφο μας (γιατί να περάσω για εξυπνάκια κάποιον που αναπνέει την αγάπη? όχι καταλαβαίνω τι λες...)

όταν δίνεις τα πάντα walker, σημαίνει ότι δίνεις και χώρο στον άλλο να αναπνέει... δεν έχει λόγο να πνιγεί τότε...

όταν ξέρουμε τι θέλουμε από τον εαυτό μας είναι εύκολο καλέ μου frondor να εντοπίσουμε τι θέλουμε και από τον άλλο... οι σχέσεις ποτέ δεν είναι εύκολες γιατί απαιτούν κυρίως συνειδητή προθεση και συνεχή προσπάθεια ανεξάρτητα από το τι μας έχει επηρεάση εξωτερικά...

με λίγη καλη τύχη...

aenaongrΜέλος
12/10/2004, 21:11:31

Μόλις θυμήθηκα και μια άποψη που δε διατυπώθηκε για το θέμα και αφορά τις σχέσεις των ανθρώπων, έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο "Ουράνια Προφητεία" ή "Οι 10 Επιγνώσεις" κάπως έτσι δε θυμάμαι...

Λοιπόν σ'αυτό ο συγγραφέας διατυπώνει τη θέση πως στις σχέσεις μας παλεύουμε κυρίως για την κυριαρχία της ενέργειας του άλλου. Στην αρχή της σχέσης συνήθως τη δίνουμε οικειοθελώς και όλα πάνε καλά αλλά μετά αρχίζουμε να τη διεκδικούμε και αρχίζουν οι τριβές και τα ΑΤΙΚΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενες ΚΑτσαρόλες).

Η λύση είναι να αναζητούμε την πηγή της εσωτερικής μας ισορροπίας μέσα μας (λέει αυτός... μη θυμώνετε) - κατά προτίμηση προτού πετύχουμε το κεφάλι εεε... στόχο μας - αλλά... ποτέ δεν είναι αργά.

HermesΜέλος
12/10/2004, 21:33:48
quote:
Εδώ αν κατάλαβα καλά είσαι ερωτευμένος

Σχεδον, καθε μερα...

quote:
Θέλω να ρωτήσω και πάλι, μήπως αυτό μπορεί να προκαλέσει πνίξιμο στον σύντροφό σου? Μήπως κουκουλώνει μικρές λεπτομέρειες? Αυτά είναι ίσως κάποιοι φόβοι μου ή και άλλων.

Να σου πω...ειναι λιγο δυσκολο να το εκφρασω με λογια...αλλα θα προσπαθησω...οταν αναπνεεις τον ερωτα εισαι κατα καποιο τροπο ερωτευμενος με την υπαρξη σου και αγαπας = δεχεσαι τα παντα και τα δινεις...δεν εχεις εγω, εισαι βλακας, προδωμενος, κακομοιρος, νεκρος......για τα ματια τον αλλων, μεσα σου εισαι ο Θεος, μεσα σου εισαι αυτο που "λεμε" ο κοσμος ολος...και δινεις οτι εχεις, γιατι οτι εχεις δεν τελιωνει, η αγαπη ειναι απειρη και μαζι της και εσυ...
Δεν πονας,δεν πληγωνεσε, δεν κατηγορεις, γιατι ξερεις και αναγνωριζεις τα λαθη τον αλλων, χωρις ομως να τα πραττεις, εισαι μια πηγη συγχωρεσης και συμπαθειας....τιποτα δεν σου ανοικει ομως...εσυ εισαι ιδιοκτησια των παντων...Αρα τα παντα σε διεκδικουν...τα παντα εισαι εσυ....εκει ειναι ο ερωτας και η αγαπη μαζι,παρακατω δεν το εχουμε δει ακομα.....

12/10/2004, 22:05:11
".... είναι για μένα ν'αγαπήσω, παρα μόνο για την ίδια την αγάπη, χωρίς άλλο σκοπό, χωρίς ανάγκη να δικαιολογήσω τη συμπεριφορά μου ή να υποσχεθώ οτιδήποτε".
C.Jung

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

WalkerΜέλος
12/10/2004, 22:20:03
Αγαπητέ, FrondoR
quote:

Τι είναι αυτό που μπαίνει σε μια σχέση και την διαβρώνει? Μήπως οι υπερβολικές απαιτήσεις μας? Μήπως τα πρότυπα που έντεχνα εισβάλουν στη ζωή μας? Μερικές φορές αναρωτιέμαι τι πραγματικά θέλουμε απο τον άνθρωπο μας!!!!

Σχετικά με αυτό το ερώτημά σου έχει δώσει η φίλη galadriel μια απάντηση. Συμφωνώ μαζί της, αλλά αν θα μου επέτρεπε η φίλη, να προσθέσω ότι, πηγή αυτής της προσπάθειας πρέπει να είναι η ίδια η αγάπη και ο έρωτας, μέσο η επικοινωνία. Γιατί από την στιγμή που υπάρχει η απόλυτη επικοινωνία, μπορεί η αλήθεια να φέρνει κάποιες δύσκολες στιγμές, να εμφανίζει γυμνά όλη την πραγματικότητα, αλλά δίνει και την πλατφόρμα για το χτίσιμο της σχέσης. Βιώνεις το τώρα, που έγινε χθες, και το αύριο είναι τώρα. Σχεδιάζουν και προσπαθούν για το αύριο μαζί. Όποιο και να είναι αυτό.
Αγαπητέ aenaongr, υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, (την πάλη μεταξύ των "ενεργειών"). Αυτό όμως θα γίνει όταν η σχέση δεν βασίζεται στην ισότητα και την κατανομή. Γιατί αν κατανεμηθεί η ενέργεια του ενός, συμπληρωματικά στην ενέργεια του άλλου, όχι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αλλά η σχέση αυτή δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, και τα εμπόδια θα είναι το πεδίο εφαρμογής της κοινής ενέργειας.
Πάντως ευχαριστούμε για το αστείο διάλειμμα με τις κατσαρόλες....