- ΑΚΡΑΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ετοιμάζω τα στρατεύματα μου και μαζεύω προμήθειες για την εκστρατεία...
Επί της ταμπακιέρας, μήπως και βρήκατε κάπου στο δίκτιο τις ανακαλύψεις του προφέσορα; Μόνο κάτι γενικότητες ανακάληψα - όχι αξιοποιήσημε;.
Και διατί να μην τρελαθούμε mature; Η ιστορία και η "περίπλοκη νοημοσύνη" των ανθρώπων είναι πιο τρελλή από την πραγματικότητα...
Αλήθεια που διάβασες ότι έφαγαν τις χελώνες, γιατί αυτό υποτήθεται ότι ήταν επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα, όπως τα δημόσια ηλεκτρικά κρεματόρια που φτιάξανε σε ορισμένες πόλεις του γάγγη (αλλά κανείς από τους τεθλημένους συγγενείς δεν χρησιμοποιεί...).
quote:
Μήπως υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματα στο δίκτιο του δικού μας αρχαιολόγου;
Φίλε OANNHSEA,
όπως είπε και η φίλη Ostria παραπάνω ο Sarianidi όπως τον λένε στα αγγλικά θεωρείται αρκετά αξιόλογος αρχαιολόγος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ανακαλύψεις του έχουν γίνει ομόφονα αποδεκτές (ακόμα). Με αυτό εννοώ την αξιολόγηση των υποθέσεων και όχι τα ίδια τα στοιχεία.Ο βασικός λόγος γι'αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενώ οι ανασκαφές έγιναν στα τέλη του 70 τα άρθρα του άρχισαν μόλις να μεταφράζονται στα αγγλικά το 90.
Εδώ στο αμέρικα οι περισσότεροι αρχαιολόγοι τον έμαθαν από τον πρόλογο που έγραψε στο Origins of the Bronze Age Oasis Civilization of Central Asia που έβγαλε ο εκδοτικός οίκος του πανεπιστημίου του Harvard to 1994. Γενικά δεν υπάρχει συμφωνία για την προέλευση του πολιτισμού που ανακάλυψε αν και τα στοιχεία χρονολόγησης με άνθρακα 14 δείχνουν χρονολογία στα τέλη της τρίτης χιλλιετίας και πρώτο μισό της δεύτερης χιλλιετίας.
Τόσο ο Σαριανίδης όσο και ο James Malory υποθέτουν πως πρόκειται για τους Ινδο-ιρανούς ένα φύλο που αποκόφθηκε από τους πρωτο-ινδοευρωπαίους.
Μερικά links:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bactria-Margiana_Archaeological_Complex
http://www.dce.harvard.edu/pubs/alum/2001/03.html
http://omega.cohums.ohio-state.edu/mailing_lists/CLA-L/2001/05/0311.php
Ένα του εκλαικευμένο σύντομο άρθρο του Σαριανίδη σχετικά με τα ευρήματα μπορείτε να διαβάσετε σε pdf εδώ.
www.iias.nl/iiasn/27/15_IIASNewsletter27.pdf
Εύγε του Λαμόγιου για το θέμα.![]()
Πάντως όχι και Λιακό ρε παιδιά ο Ηρόδοτος. Θα σας βάλω πιπέρι![]()
Σεβασμός στον Πατέρα της Ιστορίας![]()
Infinitum Finitum Producit
Edited by - A. Kircher on 12/09/2006 03:09:10
quote:
Η ιστορία και η "περίπλοκη νοημοσύνη" των ανθρώπων είναι πιο τρελλή από την πραγματικότητα...
Σε αυτό προσυπογράφω.
Για τις καημένες τις χελώνες το είδα σε κάποιο ντοκυμαντέρ, δε θυμάμαι που, μάλλον στο National Geographic, πάντως η πηγή ήταν σοβαρή.
Μου ήρθε η ιδέα να μπω σε πανεπιστήμια και περιοδικά αλλά ούτε εκεί βρήκα κάτι.
Πως θα μπορούσαμε να βρούμε απευθείας τον προφέσορα; Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το κάνω αλλά δεν μπορώ να βρω την ιντερνετική του διεύθηνση - κάποιος ποιό ικανός;
τα μόνα στοιχεία που έχει το δικό μου πανεπιστήμιο για τον προφέσορα είναι
Sarianidi, Dr. Viktor Ivanovich, Institute of Archaeology, Russian Academy of Sciences, Moscow, Ul. Dm. Uljyanova 19
Αυτό από τη λίστα των Ρώσσων κλασσικών φιλολόγων που μας έχουν στείλει.
Αν σε ένδιαφέρει να έρθεις σε επαφή μαζί του, υποθέτω πως μπορείς να έρθεις σε επαφή με την ελληνική πρεσβεία στην Ρωσσία, αυτοί πρέπει να έχουν τα στοιχεία του.
Πως σας φαίνεται η ιδέα για μια συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στο esoterica;![]()
Infinitum Finitum Producit
Μήπως φτάσαμε σε αδιέξοδο ή κάποιος διαθέτει το ποσό να πάει και να του μιλήσει πρωσοπικά;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Δε μπόραγα να τόβρω και είπα κάτι λίγα περιληπτικά στο άλλο θρέντι (δε θυμάμαι σε ποιό
).
ου γαρ ερχεται μονον...
α ναι, να θυμηθώ να πατήσω "αποστολη νέας απάντησης"...κλικ
Τάδε έφη λαμόγιο στο άλλο θρέντι.....
"Εκαμε λοιπόν συνέδριο στο Τουρκμενιστάν πριν λίγες μέρες με καλεσμένους πολλούς σελέμπριτι αιρχαιοψάχτες ο Σαρηγιαννίδης για τα ευρήματα που ανακάλυψε.
Το συνέδριο τελείωσε τον προηγούμενο μήνα και θα βγάλει λέει βιπεράκι με τα συμπεράσματα. Να δούμε.
Πάντως βρήκε λέει τελευταία και μια σουμμεριακή σφραγίδα, από αρχαία ΔΕΚΟ μάλλον.
Επίσης, κονόμησε κι ένα (σημαντικό σε ηθική κι όχι χρηματική αξία) βραβείο απ’ τον αρχιπαπάρα και βαρεμένο πρόεδρο της χώρας αφνής, τον Σαπαρμουράτ (άκου όνομα) Νιγιαζόφ, για τη δουλειά που έχει κάνει ως τώρα και του υποσχέθηκε (ο πρέζιντεντ) να φκιάσει μεγάλο και τρανό μουσείο για να βάλει όλα τα αρχαία κλαπατσίμπανα που βρήκε μέσα."
---------------
Καιρό έχομε να συνομωσιολογήσωμε ρε παιδιά και έχω συμπτώματα στερητικού συνδρόμου.
Δεν είναι δυνατόν(Ε)* να αφήνουμε τον κάθε Λιακό και τον κάθε Χάρδα να μας κλέβει τη δόξα έτσι αμαχητί.
Κι επειδής βλέπω τελευταία ότι δεν ασχολούμεθα και πολύ με τα πραγματικά σοβαρά θέματα, με πιάνει βαθεία θλίψη.
Πού είναι τα «καπάκια»;
Πού είναι οι «νεφελίμ»;
Πού είναι τα «ρυπαρά γένη»;
Πού είναι οι «Ναϊτες»;
Πού είναι οι «ιλουμινάτηδες»;
Πού είναι τα «ίντιγκα»;
Πού είναι ο Βάγκνερ, πού ο Πουτσίνι;
Πέρα από κάτι πολυταξιδεμένους αρχαιοέλληνες εκπολιτιστές και κάτι γενικές ουφολογίες, δεν είδα τελευταία τίποτε το σημαντικό να παίζει.
Εξαιρούνται βέβαια οι προφητείες που είναι τρέντι και διαχρονικές και κρατάνε τη σημαία της αναζήτησης ψηλά.![]()
Ετσι, μέσα στη βαθειά μου απογοήτευση και πίνοντας την τρίτη για σήμερα γκαζόζα ΕΨΑ, τρώω φλασιά κοιτώντας το λογότυπο (της γκαζόζας).
Εψα-χνα ρουτινιάρικα στο πολύπαθο πισι κι έπεσα πάνω (μεταφορικά δλδ) στη μαντάμ Παυλίνα Ζελιτσκι, ρωσσοκαναδή μεσόκοπη κερά που έχει ψώνιο τις καταδύσεις σε θολά και μη νερά.
Κι επειδής έχω μεγάλο μνημονικό εγώ, θυμήθηκα ότι κάποτες είχα διαβάσει γι αυτήναν(Ε)* στο κεντρικό σάιτ του μνημειώδους τούτου ιστότοπου (εσωτερικά.γρ).
Πριν κάμποσα χρόνια λοιπόν(Ε)*, αρχές της δεκαετίας δλδ, η εν λόγω κυρά, βούτηξε στα κομμουνιστικά νερά του Φιντέλ (Κούβα δλδ) κι αντί να βρεί κοράλλια ή έστω κάνα πτώμα αντιφρονούντα στον πάτο, βρήκε λέει απομεινάρια από πανάρχαια μεγάλη πόλη (mega city την είπε βαρβαριστί).
Χαμός στην «επιστημονική» και μη κοινότητα, συνεντεύξεις σε αμερικάνους και όχι μόνο «Χάρδες», ο κόσμος (κι εγώ μαζί) με κομμένη την ανάσα (εγώ ανάπνεα στη ζούλα) να περιμένει τη συνέχεια…
Πέρασαν τα χρόνια, πρωτάθλημα δεν πήραμε ακόμη, ο ακατονόμαστος νίκησε εκτός, κοσμοϊστορικά δλδ γεγονότα μεσολάβησαν αλλά από τη συμπαθή κυρία ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Κι εδώ αρχίζουμε τα σοβαρά (τα της συνομωσιοτέτοιας δλδ).
Εχομε ως δεδομένα:
1. Η μαντάμ έκαμε τη βουτιά το 2000.
2. Βρήκε λέει απομεινάρια μεγάλης πόλης πανάρχαιας.
3. Βρήκε λέει σύμβολα στους γρανιτόβραχους.
4. Τα σύμβολα λέει ταιράζαν με αυτά των Ολμέκων.
5. Μερικά σύμβολα μοιάζαν με αιγυπτιακά ή ελληνικά ιερογλυφικά (!).
6. Βρήκε πυραμιδικές κατασκευές.
7. Τα έδειξε όλα αυτά στο αρχαιολογικό τμήμα του Βέρα Κρουζ γιουνιβέρσιτι.
Μετά της τελείωσαν τα λεφτά και είπε ότι θα ξαναβούταγε την άλλη χρονιά για να κόψει κομμάτια και να κάμει πιο ενδελεχή έρευνα.
Από τότες, πέρασαν κάμποσα χρόνια κι όχι μόνο δεν ξαναβούτηξε (εξόν αν πάει νύχτα και δεν τη γλέπω) αλλά κι απόσυρε από οπουδήποτε είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες και βίντεα με τα ευρήματα.
Ε, φταίω εγώ ρε παιδιά τώρα;
Γιατί δεν ξαναβούτηξε; Αμα δεν είχε λεφτά να της δίναμε, ένα ντου να κάναμε εδώ μέσα θα τα μαζεύαμε.![]()
Γιατί απόσυρε τις φώτες; Και γιατί δεν ξαναματαμίλησε για όλα τούτα;
Γιατί το γιουνιβέρσιτι εκείνο δε λέει τι συμπέρασμα έβγαλε απ’ αυτά που του πήγε;
(ανεπίσημα λέει τα μελετάει ακόμη).
Γιατί ο κουβανέζος (απ’ το «κουβάς») δε δείχνει σε κανέναν(Ε)* τις φώτες και τα βίδεα που έχει πάρει από την κυρά;
Γιατί μαμά…; (δε μου ξανάφκιασε πίτα).
Τα ερωτήματα είναι όπως βλέπετε συνταρακτικά, βασανιστικά και θεμελιώδη.
Κι επειδής ο καιρός γαρ εγγύc (και κρύος σήμερα), τα ερωτήματα πρέπει να (και θα) απαντηθούν άμεσα.
Η συσκότιση δε θα περάσει.
Κλείνω το βαρυσήμαντο τούτο πόνημα, παραδίδοντας σε κοινή θέα την εν λόγω κυρία που μας στερεί τη γνώση, βορά στα όμματα των απανταχού ερευνητών(Ε)*, μέσω μιας άκρως συμβολικής πόζας, μιας από τις ελάχιστες φωτογραφήσεις της, την ώρα που συνεντευξιάζεται με τον απεσταλμένο μου.![]()
(το «συμβολικής» έχει να κάμει με τα άθλια κατά τα άλλα φερ-φορζέ της Παυλίνας).
* Η κατάληξις (Ε) ως φόρος τιμής στους...ξεύρετε εσείς.