ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/12/2007, 09:59:23
quote:
γιαπετ - Αν συμμετέχουμε σ' αυτό συμμετέχουμε μ' αυτούς τους όρους, αλλιώς δεν συμμετέχουμε καθόλου.
Νομίζω πως όλοι, ξέρουμε τι κάνουμε καθώς και γιατί το κάνουμε. Δεν τρελλαθήκαμε, ξαφνικά, για να έχουμε ανάγκη επαναφοράς.

Σωστός ο φίλος….

22/12/2007, 20:45:11
quote:
Σωστός ο φίλος….

Σ' ευχαριστώ φίλε elo.

Το έγραψα αυτό για να μη μας παρεξηγήσουν, επειδή μάλλον, είχαν αρχίσει να το κάνουν, κάποιοι που προφανώς, δεν κατανόησαν το σκοπό του θέματος.

Και για να επανέλθουμε, στις... πτήσεις μας, ας ασχοληθούμε, λίγο, με την ύπαρξη (που είναι αναμφισβήτητη), κάποιων ευρημάτων, ασυμβίβαστων με την τεχνολογία, που εμείς πιστεύουμε για την εποχή κατασκευής τους και να σχολιάσουμε (άιντε και με λογική, μέσα), αν και πώς δένουν με "μύθους" ή να εικάσουμε, ανταλλάσοντας διάφορες εκδοχές και προσωπικές ερμηνείες.

Ο φίλος elo, έχει ένα βιβλίο με τέτοια το οποίο το θεωρώ κατάλληλο, για άντληση ερεθισμάτων, γι' αυτόν το σκοπό.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/01/2008, 14:40:20
Αγαπητοί φίλοι, γεια σας
Θέλω να προσθέσω πληροφοριακά μερικά πράγματα όσον αφορά τους Χάρτες του Piri Re'is, που ίσως βοηθήσουν την συζήτησή σας γύρω από αυτό το θέμα.

Ο Τσαρλς Χάπγκουντ δίδασκε ιστορία επιστημών στο Κολέγιο Κιν του Νιου Χαρμσάιρ των ΗΠΑ. Παρόλο που ο κλάδος του δεν ήταν ούτε η Γεωλογία ούτε η Ιστορία των αρχαίων χρόνων, είναι πολύ πιθανό οι μελλοντικές γενιές να τον θυμούνται ως τον άνθρωπο που με το έργο του συντάραξε τα θεμέλια της παγκόσμιας ιστορίας και ως ένα βαθμό, της γεωλογίας.
Το 1953, λίγα χρόνια προτού ο Χάπγκουτ ασχοληθεί με το Χάρτη του Πιρί Ρείς, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έγραφε προλογίζοντας ένα βιβλίο του :

"Πολύ συχνά επικοινωνώ με ανθρώπους που θέλουν να με συμβουλευτούν για την αξία του έργου τους προτού το εκδώσουν. Φυσικά, τα περισσότερα δεν έχουν καμιά επιστημινική βαρύτητα. Αντιθέτως, από την πρώτη κιόλας επαφή μου με τον κύριο Χάπγκουτ ηλεκτρίστικα. Αρχικά η ιδέα του είναι πάρα πολύ απλή, αν όμως αποδειχτεί σωστή, τότε όλα όσα πιστεύουμε για το φλοιό της Γης αναπόφευκτα θα αλλάξουν."

Η κύρια "ιδέα" που εκφράζεται στο βιβλίο του Χάπγγκουντ είναι μια παγκόσμια γεωλογική θεωρία που με κομψό τρόπο εξηγεί πώς και γιατί σημαντικά τμήματα της Ανταρκτικής θα μπορούσαν να έχουν παραμείνει μη παγωμένα μέχρι το 4000 π.Χ....
Ο Χάρτης του Πιρί Ρείς περιέχει έμμεσες αποδείξεις που υποστηρίζουν την υπόθεση μιας ξαφνικήε γεωλογικής μετατόπισης τμημάτων της Ανταρκτικής προς το Νότο, στο πρόσφατο παρελθόν.

Τα παραπάνω τα αντέγραψα από το βιβλίο tου GRAHAM HANCOCK με τίτλο "ΑΠΟΤΥΠΏΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ" - Εκδόσεις ΛΙΒΆΝΗ - "ΤΟ ΚΛΕΙΔΊ" , που είχα διαβάσει πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Το βιβλίο το αγόρασα για άλλο λόγο (συγκεκρινα έψαχνα να βρω κάτι πληροφορίες για τις Αιγυπτιακές Πυραμίδες) , αλλά στο πρώτο κεφάλαιο ο συγγραφέας άρχιζε με την επιστολή του πτέραρχου της Π.Α. των ΗΠΑ ΧΑΡΟΛΝΤ Ζ. ΟΜΑΓΕΡ προς τον Καθηγητή Τσαρλς Χ. Χάπγκουντ.
Στην συνέχεια πραγματευόταν διεξοδικά όλο το θέμα που αφορούσε τους Χάρτες του Πιρί Ρείς με πλήθος εικόνων-Χαρτών. Συνεχίζοντας, βέβαια, έμπαινε στο κυρίως θέμα των Πυραμίδων ...
Μου κίνησε την περιέργεια το θέμα των Χαρτών αυτών και έψαξα στο τέλος του βιβλίου που αναφέρεται στη Βιβλιογραφία και στη σελίδα 554 διάλεξα το βιβλίο του Charles H. Hapgood "Maps of the Ancient Sea Kings" - Chilton Books, Φιλαδέλφεια και Ν. Υόρκη,1966 και Turnstone Books, Λονδίνο, 1979. Το παρήγγελα στον "Ελευθερου δάκη" και μετά απά μια μικρή περιπέτεια ενός - δύο μηνών το παρέλαβα (είχε εξαντληθεί και οι άνθρωποι του Ελευθερουδάκη το βρήκαν τελικά σε μια νέα Αμερικανική Έκδοση του 1966).
Το βιβλίο αυτό {που είναι θαυμάσιο από κάθε άποψη) περιλαμβάνει και άλλους Χάρτες των Oronteous, Finaeous, Hadji Ahmed, Mercator ...
Τελικά, επειδή δεν έχω αυτή τη στιγμή χρόνο, πείστηκα για την αλήθεια και αξιοπιστία των αναγραφομένων για το θέμα των Χαρτών του Πιρί Ρεϊς.

Δεν ξέρω αν φάνηκα σε τίποτα χρήσιμος...

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

08/02/2008, 00:34:08
Φίλε Κηφέα,

όπως θα διεπίστωσες, η συζήτηση για τον χάρτη του Τούρκου Ναύαρχου, ήταν ούτως ή άλλως, εκτός θέματος και απλά έγινε ένας διάλογος (τουλάχιστον απ' τη μεριά μου), με σκοπό να διευκρινήσω ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτε.

Ειδικά όταν έχουμε αντικρουόμενες απόψεις επιστημόνων, πράγμα που δείχνει του λόγου το αληθές.

Βέβαια οι φίλοι που διαφψνούν σ' αυτό, κάτι που είναι σεβαστό, δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Απλά αντέδρασα στην ευκολία που, όσοι διαφωνούν με την άποψή μας, χαρακτηρίζονται "παραμυθάδες", "Ελλαδέμποροι" και τέτοια.

Ανοίγοντας αυτό το θέμα, είχα κατά νου να βγάλει ο καθένας που θα το επιθυμούσε, από μέσα του αυτό που διαισθάνεται, αυτό που του "λέει" η "μυθολογία" και πώς αυτός την αντιλαμβάνεται, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να το τεκμηριώσει.

Τελικά δεν έγινε αυτό, όμως ποτέ δεν είναι αργά...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

08/02/2008, 01:06:31
Φίλε Γιαπετ μου φαίνεται πως είναι η ώρα να ξαναζεστάνουμε το συγκεκριμένο φόρουμ …

08/02/2008, 08:27:47
quote:
Ανοίγοντας αυτό το θέμα, είχα κατά νου να βγάλει ο καθένας που θα το επιθυμούσε, από μέσα του αυτό που διαισθάνεται, αυτό που του "λέει" η "μυθολογία" και πώς αυτός την αντιλαμβάνεται, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να το τεκμηριώσει.

Τελικά δεν έγινε αυτό, όμως ποτέ δεν είναι αργά...

Δεν έγινε αυτό;
Κι εμείς τι κάναμε εδώ τόσο καιρό, βρε;
Μπρίκια κολλάγαμε;

In anticipation of my resurrection...

08/02/2008, 15:00:44

Όχι φίλε μου, αλλά γνωρίζεις την άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα, οπότε, συμφωνόντας με τον elo, θα ήθελα και τα στοιχεία απ' το βιβλίο του, για να τα συζητήσουμε.

Είχαμε και απόψεις φίλων που δεν ήταν στα πλαίσια του θέματος και εκτροχιαστήκαμε...

Το βράδυ θα παραθέσω μια μικρή συνέχεια αυτού που είχα ξεκινήσει στην αρχή.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

08/02/2008, 22:47:19
Φίλε elo, άντε να το αναθερμάνουμε το θέμα...

Η γνώμη μου είναι ότι αφού φανταζόμαστε που φανταζόμαστε, γιατί να μην το ευχαριστιόμαστε κιόλας;

Αν γυρίσετε πίσω τις σελίδες του τοπικ θα δείτε ότι έγραψα, πως (μπορεί να) είμαστε έποικοι στον πλανήτη χθων.

Μου φαίνεται πιο εύκολο να έχουμε έλθει εδώ, όπως και σε άλλους πλανήτες, στα πλαίσια ενός προγράμματος εξάπλωσης των συμπαντικών ειδών, παρά να έχουμε προκύψει από διάφορες χημικές ενώσεις, οι οποίες σιγά-σιγά εξελίχθηκαν σ' αυτό το πολύπλοκο και σχεδόν τέλειο ον.

Είμαστε πολύ αρμονικά σύνθετοι, για να είμαστε τυχαίοι.
Απ' την άλλη, έχουμε ενδείξεις, στο σύνολο σχεδόν, του πλανήτη οι οποίες λόγω ηλικίας ή πολυπλοκότητας σε σχέση με την εποχή τους, δεν μπορεί να εξηγηθούν (επειδή αυτό που δείχνουν έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα που έχουμε σχηματίσει) με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται.

Ευρήματα, ενδείξεις, καμμιά φορά και αποδείξεις, περιμένουν κάποιον θαρραλέο ειδικό, με ανοικτό μυαλό, ο οποίος θα μπορέσει (δύσκολο έως αδύνατο) να "περπατήσει" εκτός χαραγμένου δρόμου, για να δώσει σ' αυτά,προέλευση και αιτιακή υπόσταση.

Αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, πώς γίνεται, επιστήμονες ταγμένοι εθελοντικά στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, με μοναδικό σκοπό, ακόμη και με προσωπικό κόστος (υλικό ή ηθικό) την ανακάλυψη, την εξήγηση και την απόδοσή της στην κοινή γνώση, ευρημάτων δηλωτικών ή κατευθυντηρίων ενδείξεων, σε σχέση με την διαδρομή του ανθρώπου πάνω στη γη, να τα προσπερνούν ή να τα "ξεχνούν";

Πώς μπορούν και γιατί,ελαφρά τη καρδία, να χαρακτηρίζουν "ανεξήγητα", αντικείμενα που κρατούν στα χέρια τους, που τα βλέπουν και ίσως τα "νοιώθουν", όπως, για παράδειγμα, τη χαραγμένη σφαίρα των 2,8 δις ετών, που περέθεσε ο φίλος elo, σε προηγούμενο μήνυμά του;

Και να δεχθώ ότι δεν μπορούν να το εξηγήσουν, αλλά το να μη γίνεται αφορμή να σκεφθούν ότι, ίσως, αυτό που κρατούν στα χέρια τους, είναι μια σοβαρή ένδειξη (αν όχι απόδειξη) της λανθασμένης εικόνας που έχουν, πώς εξηγείται;

Αν αυτά δεν είναι σοβαρός λόγος για να βγεί η σκέψη τους απ' τα όρια του πλανήτη ή να πάει σε παλαιότερους υπερτεχνολογικούς πολιτισμούς, τι θα τους στρέψει προς τα εκεί;

Εν ολίγοις, όσο υπάρχουν ταμπελάκια "ανεξήγητον", δικαιούμαστε, κατά τη γνώμη μου, να φανταζόμαστε ότι θέλουμε...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

09/02/2008, 14:58:35
quote:
Εν ολίγοις, όσο υπάρχουν ταμπελάκια "ανεξήγητον", δικαιούμαστε, κατά τη γνώμη μου, να φανταζόμαστε ότι θέλουμε...

Όχι αγαπητέ γιαπέτ - δεν έχουμε καν το διακαίωμα να φανταζόμαστε ότι θέλουμε. Αυτό δεν ανήκει ούτε στον δρόμο της αλήθειας, αλλά ούτε και στον δρόμο των ανθρώπων. Ο άνθρωπος ΠΡΕΠΕΙ να αποδεικνύει κάθε του σκέψει και το κυριότερο ΚΑΘΕ σκέψη που του έχουν παραδώσει κάποιοι άλλοι...
Για αυτό και είμαι εγώ εδώ: για να σας επαναφέρω στον σωστό τον δρόμο.
Τον δρόμο της ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ και της έρευνας μέσα από την λογική και τις θετικές επιστήμες, μακριά από κάθε λογής παραμυθάδες και απατεώνες...
Ω ναι το ξέρω. Είμαι η τσίχλα κάτω από το παπούτσι κάθε ονειροπόλου που θέλει να πετάξει, είμαι η κόρνα που ξυπνάει κάθε ονειροπόλο μέσα στα μεσάνυχτα από τον γλυκό του ύπνο, είμαι το μικρόβιο που δημιουργεί καούρες στο στομάχι κάθε "ευπέπτης και χλιαρής ιδέας" που προωθούνε κάποιοι στους ανθρώπους...

Λοιπόν, λυπάμαι εάν σας χαλάω όλη την ομορφιά του μυστηρίου αλλά πίσω από όλα τα παραμύθια κάποιων κύκλων ή ανθρώπων, υπάρχει η αλήθεια...

Και για να έρθουμε στα ίσα μας...

quote:
Πώς μπορούν και γιατί,ελαφρά τη καρδία, να χαρακτηρίζουν "ανεξήγητα", αντικείμενα που κρατούν στα χέρια τους, που τα βλέπουν και ίσως τα "νοιώθουν", όπως, για παράδειγμα, τη χαραγμένη σφαίρα των 2,8 δις ετών, που περέθεσε ο φίλος elo, σε προηγούμενο μήνυμά του;

Δεν υπάρχει ανεξήγητο - υπάρχει ΨΕΜΑ!!!
Ας πάρουμε ένα προς ένα τα στοιχεία και ας τα μελετήσουμε...
09/02/2008, 14:58:54
quote:
γιαπετ - Μου φαίνεται πιο εύκολο να έχουμε έλθει εδώ, όπως και σε άλλους πλανήτες, στα πλαίσια ενός προγράμματος εξάπλωσης των συμπαντικών ειδών, παρά να έχουμε προκύψει από διάφορες χημικές ενώσεις, οι οποίες σιγά-σιγά εξελίχθηκαν σ' αυτό το πολύπλοκο και σχεδόν τέλειο ον.

Όταν λες φίλε γιαπετ ότι ήρθαμε εδώ, τι θέλεις να πεις ;

Ήρθαμε ως άλογες οντότητες Aegyptopithecus και κάποιοι βοηθήσανε στην εξέλιξη ή κάποιοι βοηθήσανε στην εξέλιξη των γονιδίων/ χημικές ενώσεις ώστε να δημιουργηθεί κατευθείαν το έλλογο ον που ονομάζουμε άνθρωπο .