ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η σημασία των Ονομάτων - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η σημασία των Ονομάτων - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

AZΩΕΛ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AZΩΕΛΜέλος
24/02/2005, 11:04:56
THEMISK ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

24/02/2005, 15:24:09
Ήρθα να δώσω στο παρόν τον χαιρετισμό μου... και σε όλους που αγκαλιάζουν την σημασία των Ονομάτων τους/των/μας/σας...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

AZΩΕΛΜέλος
01/03/2005, 09:46:02
SIMORI...
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΕ 'ΑΚΟΥΣΑ' ΞΑΝΑ!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!

ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

ΑΡΕΤΗΝέο Μέλος
18/03/2005, 00:44:06
Γεια σας.
Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια στην simori για το θέμα που έχει ανοίξει και μας έκανε να «ψαχτούμε» καλύτερα, αν και τόσο ενδιαφέρον έχει μείνει λίγο ξεχασμένο.
Είναι τόσο σημαντικά αυτά που όλοι σας έχετε καταθέσει, που με βάζουν στον πειρασμό να μην περάσω από αυτό το τόπικ ως απλή αναγνώστρια, αλλά να πάρω μέρος στην συζήτηση σας. Ελπίζω να μου επιτρέπετε να πω κι εγώ κάποια πράγματα για το όνομα Αλεξάνδρα, έτσι με βάφτισαν, και τη σχέση ονόματος και χαρακτήρα. Πόσο δηλ. μπορεί να είμαι, αυτό που λέει τ’ όνομα μου.
Να ξεκινήσω από την ετυμολογία της λέξης αν και έχει αναλυθεί πολλάκις,
αλεξι- πρώτο συνθετικό λέξεων από το θέμα αλεξ-
του ρήματος αλέξω, που σημαίνει απωθώ.
Ή καλύτερα του αρχαίου ρήματος αλέγω – που σημαίνει εμποδίζω.
Οι λέξεις που προκύπτουν: αλεξι-κέραυνο, αλεξί-βροχο, αλεξί-πτωτο, αλεξί-πυρο, αλεξί-σφαιρο, σημαίνουν πράγματα που εμποδίζουν… κάτι, αλλά συγχρόνως προστατεύουν (από αυτό που θα έκανε κακό).
Η Αλεξ-ανδρα λοιπόν (εγώ), χωρίς να είναι… κάπως, προστατεύει τον εαυτό της και εμποδίζει τον –ανδρα να της κάνει κακό. Άρα είναι δυναμική και ίσως απωθεί, γιατί κανένας άντρας δεν δέχεται- παρ’ ότι τη θαυμάζει- να συγκρίνει την… δύναμη του με μιας γυναίκας.
Μέσα από τις δικές σας αναφορές, που πολύ προσεκτικά διάβασα, προκύπτουν τα εξής που με κάνουν να καταλαβαίνω γιατί είμαι τόσο ανήσυχη και θέλω να αναζητώ, να ρωτάω, να μαθαίνω, να διδάσκομαι:
1. Η αγαπητή ΑΖΩΕΛ αναφέρει σε πληροφορίες της ότι «…Το πρώτο γράμμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και προσδιορίζεται η ισχύς του και το έργο του γράμματος, από τα υπόλοιπα…» και πιο κάτω: «…στις Ελληνικές λέξεις, όσο πιο μπροστά είναι ένα γράμμα τόσο αυξάνει και η κωδική του έννοια εντός της λέξεως». Το πρώτο –Α- λοιπόν (Α-ΛΕΞΑΝΔΡΑ) στην εξήγηση των γραμμάτων, δείχνει Νοητικό-Πνευματικό Δημιούργημα.
2. Η αγαπητή ΑΤΜΑ αναφέρει ότι «…το πρώτο γράμμα δείχνει τη βάση της ζωής, είναι το βασικό στοιχείο και ο κεντρικός άξονας όπου γύρω του περιστρέφεται και χτίζεται το άτομο (-Α-). Το μεσαίο γράμμα προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο θα ζήσει τη ζωή του (-Α-). Το τελευταίο γράμμα μας δείχνει πως θα δώσει κανείς "ζωή στη ζωή του" ποια θα είναι η κατάληξή του (-Α-)».
Άρα: το Α-ΛΕΞ-Α-ΝΔΡ-Α έχει ταύτιση με τον χαρακτήρα μου, αφού ξεκίνησα να χτίζω τη ζωή μου με βάση τις πνευματικές αναζητήσεις μου. Ζω προσθέτοντας… ορόφους πάνω στις ίδιες βάσεις. Δίνω ζωή στη ζωή μου με πνευματικές δημιουργίες.

Σας κούρασα ίσως με πράγματα που μπορεί να μην έχουν κανένα ενδιαφέρον για σας και δεν ξέρω πόσο σωστά ή όχι είναι. Αυτό θα το κρίνουν οι έμπειροι του θέματος και θα ήθελα πολύ την άποψη και τα σχόλια τους.
Εμένα όμως μου άρεσε το ταξίδι της αναζήτησης (έστω και λανθασμένης ίσως) και βλέποντας το θέμα της αγαπητής simori σαν μια μικρή Ιθάκη, αναφέρω τη φράση μέσα από την Ιθάκη του Καβάφη «Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο».
Ευχαριστώ
[b]

dancing verumΜέλος
18/03/2005, 03:22:11
Καλησπερα σας καλοι μου συνομιλητές.Αρετή πραγματικά πόσο ομορφα γράφεις,εσύ τις σκέψεις σου πρεπει να τις αποτυπώνεις σε χαρτί και να τις κρατάς...
Εχω γράψει σε μια γωνιά... Ciesto με λένε.Δεν ειναι αυτο το ονομά μου,αυτός όμως είμαι εγώ.
Φυσικά δεν είμαι βαπτισμένος ετσι.Φέρω χριστιανικό ορθοδοξο όνομα,όμως εχω μια διαφορετικη αποψη.
ΤΟ όνομα μας δεν είναι επιλογή μας.Είναι μια τυπική προσφόνηση που λεγεται για να προσδιορίσουμε το ποιοι είμαστε,την ταυτοτητά μας,όχι την ταυτοποίηση της προσωπικότητας μας.ΔΕν αντιμετωπίζω πρόβλημα μα το βαπτιστικό μου όνομα,όμως κατά τη διαρκεια της ζωής μου μου ήλθε η επιθυμία να το αλλάξω σε κάτι καλλιτεχνικό που με προσδιορίζει καλύτερα,μια και το επέλεξα με επίγνωση.Τί είναι το όνομα?Μια συνέχιση ,μια διατήρηση των οικογενειακών ονομάτων ,πότε και σεβασμός στην παραδοση,τη θρησκεία ,καποιου αγίου βοηθού ή προστάτη.
Ολα αυτα τα σεβομαι απεριόριστα.ΔΕΝ περιγράφουν ομως το αγοράκι εκεινο που μολις ηρθε στη ζωή,ίσα-ίσα του φορτώνουν ένα συνειδησιακό βάρος ,τελικά για να απελευθερωθουν από τα κοινωνικά ή θρησκευτικά πρεπει.
Αντιδρώ προς αυτό.ΑΝ ποτέ κάνω οικογένεια ήυιοθετίσω παιδάκι θα ήθελα να σκεφτω πολύ για το ονομα που θα του δώσω και όχι να το βγάλω Σιλβεστερ ,γιατί έτσι έλεγαν τον προπάππου μου που πεθανε.

Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...

18/03/2005, 04:24:44
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΜΟΡΦΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ Η ΜΗΤΕΡΑ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ -ΔΕΝ ΖΕΙ ΠΙΑ- ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ.
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ.
ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---

AZΩΕΛΜέλος
18/03/2005, 13:04:23

ΑΡΕΤΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ. ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ!

ΕυθύμηςΜέλος
18/03/2005, 14:58:39
Ωραίο θέμα!

Η διαδικασία της ονοματοδοσίας αποκαλείται "μυστήριο". Αυτό είναι αρκετό για να αναλογιστούμε τη σχέση που πρέπει να φέρει η ψυχή με το όνομα.

Να συνδράμω στην επεξήγηση..

Ευ: αγαθό, όμορφο, ωραίο, επιτυχές, ευτυχές, ευεργητικό, ευμενές.

θυμός: ψυχή, πνεύμα, ισχύς, δύναμις, τόλμη, θάρρος, διάθεση, ιδιοσυγκρασία.

Με αγχώσατε..

19/03/2005, 00:30:39
namaste:)
πολυ ομορφα οσα διαβασα!χαιρομαι που το θεμα συνεχιζεται υπο αυτη τη ροη..
Αρετη,αυτο που συμπεραινω ειναι πως εχεις καθολα ενσαρκωσει το ονομα που σου δωθηκε.)
καλως ηλθες εσω..

Αφροδιτη-Δεσποινα, θα μπορουσε να πει κανεις πως ελαβες τα ονοματα αλλα και τις ιδιοτητες.. της μητερας-σου!
καλεισαι να ισορροπησεις εν των μεσω..:)κανωντας αυτες τις δυο εννοιες μια:) καθοτι για σενα ειναι ηδη μια!

Αγαπητε dancing verum,καλως ηλθες κι εσυ εσω:)
λες :

quote:
ΤΟ όνομα μας δεν είναι επιλογή μας.Είναι μια τυπική προσφόνηση που λεγεται για να προσδιορίσουμε το ποιοι είμαστε,την ταυτοτητά μας,όχι την ταυτοποίηση της προσωπικότητας μας

θα συμφωνησω απολυτα ομως με τον Αγαπητο Ευθυμη--καλωσηλθες κι εσυ:))-- που γραφει:

quote:
Η διαδικασία της ονοματοδοσίας αποκαλείται "μυστήριο". Αυτό είναι αρκετό για να αναλογιστούμε τη σχέση που πρέπει να φέρει η ψυχή με το όνομα.

επειδη λοιπον μιλαμε για ενα "μυστηριο", σκεψου πως γινεται τελικα και πραγματωνεται("εσταυρωνεται" στην πραγματικοτητα..)αυτο πουπου περιγραφει ως "προσωπικοτητα" ο αστρολογικος σου χαρτης(δηλαδη το αϋλο εισητηριο της ψχς σου προς την καθοδο του στη υλη..)
+ λαμβανει "τυχαια" //φαινομενικα-...αλλα ειπαμε ειναι "μυστηριο" η βαφτηση..--ενα ονομα που καποια στιγμη καταληγεις να πραγματωσεις τοσο οσο + την ολοτητα του αστρολογικου σου χαρτη...
να κουβαλισεις,δηλαδη,τον σταυρο που μονο για σενανε χαρακτηκε στον ουρανο!
(αυτο με τους σταυρους του πεπρωμενου το εχω επεξηγησει παλιοτερα τοσο στο εδω θεμα σε σχεση με τ' ονομα που λαμβανουμε ,οσο και στο φορουμ των αστρων (/"καρμικοι δεσμοι της σεληνης"--"νοτιος δεσμος" ονομαζεται το τοπικ--)
οσο πιο κοντα εισαι στον πραγματικο εαυτο και δν πλανασαι μεσα στα παροδικα εγω σου που ειναι πολλαπλα τοσο καταφερνεις να μετουσιωνεις την δονιτικη του ονοματος (που τυχαια/δικαια/αδικα/εχει επιλεγει οπως + η γεννηση σου...--που ουσιαστικα ειναι και αυτη επιλογη της δικης σου ψχς...--)

και κατι ακομη:

quote:
Τί είναι το όνομα?Μια συνέχιση ,μια διατήρηση των οικογενειακών ονομάτων ,πότε και σεβασμός στην παραδοση,τη θρησκεία ,καποιου αγίου βοηθού ή προστάτη.

οχι τιποτε απο αυτα δεν θα βοηθησουν να κατανοησεις ουτε την ουσια της υπαρξης σου /αλλα φοβαμαι πως η συγκρουση που γεννουν μεσα μας αυτα τα αναγκαστικα μας πηγαινουν πολυ μακρυα απο την λυτρωτικη μας αληθεια...
δηλαδη γιατι ειμαστε εδω και τι ηρθαμε να κανουμε.
αντι να παραπονιεσαι ( μιλωντας σε δευτερο ενικο..δεν απευθυνομαι σε σενα προσωπικα:)για οσα ελαβες ωστε να πορευτεις σε τουτο τον ετσι κι αλλιως ματαιο κοσμο...ειναι ουσιωδες και επικοδομητικοτερο (αν θες να ανακαλυψεις οτι υπαρχει για ολους η ιθακη τους...)να κατανοησεις τους τροπους που θα πορευτεις με οσα ελαβες...

ειναι σαν τα αρχετυπα που ειναι βλασφημια προς εαυτον να τα απορριπτεις οταν δεν τα ανα-γνωριζεις//οπως το dna σου που ειναι το βασικο γεννετικο υλικο της δικης σου και μονο υπαρξης ...ο αστρολογικος σου χαρτης που καταστρωθηκε με ποικιλους τροπους απο αστρλογους αλλα η βαση του και η ουσια του ειναι η ιδια...
//οπως το ονομα που επελεξες να καλεις τον εαυτο σου(και γνωριζω επακριβως τι βιωνεις αφου ειμαι η Ατμα και εκτος φορουμ και το βιωνω χρονια τωρα ως εχει..)..που ακομη κι αυτο αν δεν ανηκει στην εναντιωση σου με τα κατεστημενα θα ανακαλυψεις καποια μερα πως ειναι στοιχειο της υπαρξης σου και πως ειχε προεπιλεγει να σου συμβει...
και αλλα....πολλα....
πολλα...
σε διαφορετικα επιπεδα...θα μπορουσα να σου αναφερω.)
επειδη αν φτασεις ν'αναγνωρισεις τη ουσια της υπαρξης σου,εισαι σε θεση να αναγαγεις εαυτον σε οποιο "σημειο ερμηνειας" θες /και να λειτουργησει.)

ερρωσθε!

cprtght@tm@2005

Edited by - ΑΤΜΑ on 19/03/2005 00:42:40

19/03/2005, 01:54:58
ΑΤΜΑ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.
ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ
ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΑΝ ΘΕΣ.
ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
---
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΚΤΙΜΩ
ΜΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΩ
Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΕΣΑΣ
ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ; ΤΟΝ ΜΑΝΟ...
---

19/03/2005, 02:33:00
:)
ξερεις...τοση ωρα αναπολω τα χρονια μου και θυμηθηκα ολες οσες γνωρισα με αυα τα δυο ονοματα...
ενα θα σου πω και ειναι αξιο προσοχης...
ειχαν τοσα μα τοσα κοινα!
κοιτα να δεις...εσυ εχεις μια ιδιοτητα μοιρασμενη σε δυο ορους..
οποτε οποιο και να διαλεξεις...σημαινει (σαν χαρισματα)το ιδιο :)
σαν δονιτικη...ειναι για μενα και τα δυο καπως ακαμπτα...τους διεπει μια αυστηροτητα/η μαλλον ειναι επιβλητικα τροπο τινα...
..σκεψου πως η Δεσποινα Β. 'η η Μαντονα(=Δεσποινα κι αυτη:Ρ...)ενσαρκωνουν αψογα την Αφροδιτη ...--
--βεβαια αυτο που συνεβει με την Μαντονα και ακολολουθως εμφανιστηκε και στα εγχωρια ισως εχει να κανει με τους"κυκλους" -που μοιαζουν καθως ο ενας ειναι μεσα στον αλλο...- ελλαδας-αμερικης... ισως ομως εχει να κανει με την ταση μιμιτισμου και καρμποναρισματος προτυπων κ.λ.π...αλλα αυτα ειναι για αλλο θεμα.) οποτε ας σταθουμε μοναχα στα ονοματα ως εχουν..:)

Guttenacht ...

cprtght@tm@2005
dancing verumΜέλος
20/03/2005, 01:08:41
ΑΤΜΑ,Ευχαριστω πολύ που μου έδωσες τη δυνατοτητα να παρατηρήσω το θέμα ακομα πιο σφαιρικα.Συμφωνω με οσα μου εχεις κανει συσταση,γιατι τα νιωθω πλεον.Γνωρίζοντας όμως το οικογενειακό μου παρελθόν αναπωτιέμαι...το ονομα μου θα ήταν το ιδιο αν κατι σε αυτό αλλαζε πρς το καλύτερο?Απο τη μια απαντω μόνος-ο,τι συνεβη,συνεβη ως επουράνιο θέλημα για να εχω αυτό το ονομα.Γιατι όμως με εναν τόσο αδικο τροπο που πληγωσε,που δημιουργησε την αναταρραχη που κατόπιν εμαθα σε πιο μεγαλη ηλικία?
...Διδαχτηκα,κατανοησα,ενιωσα.Το συνειδησιακο βαρος ομως του ονοματός μου παραμενει.

Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...

20/03/2005, 15:53:04
quote:
Γνωρίζοντας όμως το οικογενειακό μου παρελθόν αναπωτιέμαι...το ονομα μου θα ήταν το ιδιο αν κατι σε αυτό αλλαζε πρς το καλύτερο?Απο τη μια απαντω μόνος-ο,τι συνεβη,συνεβη ως επουράνιο θέλημα για να εχω αυτό το ονομα.Γιατι όμως με εναν τόσο αδικο τροπο που πληγωσε,που δημιουργησε την αναταρραχη που κατόπιν εμαθα σε πιο μεγαλη ηλικία?

στις αναρρωτησεις σου συνταξιωτη,εδω, ηδη "εχω δωσει τη βαση"(απαντησα δηλαδη..) για να βρεις τις απαντησεις σου .)

quote:
"καρμικοι δεσμοι της σεληνης"

ψαξε σχετικα με οσα ανεφερες και σε προβληματιζουν σε αυτο το κομματι της ουρανιας ταυτοτητας σου και ειμαι σιγουρη πως θα εντοπισεις επακριβως τις απαντησεις στο υλικο επιπεδο.)

cprtght@tm@2005

Edited by - ΑΤΜΑ on 20/03/2005 16:01:13

Edited by - ΑΤΜΑ on 20/03/2005 16:02:38

20/03/2005, 21:27:10
Eνα λιθαράκι κι από μένα στην όμορφη συζήτηση...(δεν ξέρω αν το έχουμε ξαναπεί ούτε ακόμα αν το έχω ΕΓΩ ξαναπεί, είμαι τόσο ξεχασιάρα τελευταία )

Το σύνολο των φωνηέντων του ονόματός μας δείχνει την εσωτερική μας φύση ενώ αντίθετα το σύνολο των φωνηέντων δείχνει την εξωτερική μας προσωπικότητα, την κοινωνική μας "πρόσοψη"

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
ΑΡΕΤΗΝέο Μέλος
20/03/2005, 23:16:42
Αγαπητή ΑΤΜΑ οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες πάνω στα θέματα που εσύ πολύ καλά γνωρίζεις.
Προσπάθησα μέσα από τις δικές σας αναλύσεις, γιατί εγώ είμαι μόνο της... γραμματικής και του συντακτικού! Ίσως να καταφέρω να εμβαθύνω περισσότερο και να βρω τα υπόλοιπα που κρύβει!!!
Έχω όμως έναν βαθύ... έρωτα με τ' όνομα μου από τότε που κατάλαβα την ταύτιση του με τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής μου.(μέχρι τα 16 μου δεν ήθελα ούτε να το ακούω και μάλιστα το είχα "κουτσουρέψει").

Αγαπητέ dancing verum είσαι πολύ ευγενικός και γλυκός σ' ευχαριστώ.

Καλή μου Avallon δεν κατάλαβα και πολύ καλά αυτό που λες.

"Το σύνολο των φωνηέντων του ονόματός μας δείχνει την εσωτερική μας φύση ενώ αντίθετα το σύνολο των φωνηέντων δείχνει την εξωτερική μας προσωπικότητα, την κοινωνική μας "πρόσοψη""

Ίσως δεν είναι κουραστικό για σένα να το εξηγήσεις καλύτερα;
Συγνώμη που σε κάνω να επαναλάβεις ίσως κάποια πράγματα;

21/03/2005, 10:37:46
Kαλημέρα στην όμορφη παρέα!

Αρετή μου αυτό που απλά θέλω να πω είναι ότι από τα φωνήεντα μαθαίνουμε ποιοί πραγματικά είμαστε ενώ από τα σύμφωνα μαθαίνουμε ποια είναι η εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω... πως δηλαδή μας βλέπουν οι άλλοι...

Ελπίζω τώρα να είμαι κατανοητή

Νά'στε όλοι καλά!

ΑΡΕΤΗΝέο Μέλος
21/03/2005, 11:21:59
quote:

Kαλημέρα στην όμορφη παρέα!

Αρετή μου αυτό που απλά θέλω να πω είναι ότι από τα φωνήεντα μαθαίνουμε ποιοί πραγματικά είμαστε ενώ από τα σύμφωνα μαθαίνουμε ποια είναι η εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω... πως δηλαδή μας βλέπουν οι άλλοι...

Ελπίζω τώρα να είμαι κατανοητή

Νά'στε όλοι καλά!

silverwhisperΜέλος
21/03/2005, 16:48:00
για σου λαε του φορουμ!
να 'μαι παλι...

quote:
Το σύνολο των φωνηέντων του ονόματός μας δείχνει την εσωτερική μας φύση ενώ αντίθετα το σύνολο των φωνηέντων δείχνει την εξωτερική μας προσωπικότητα, την κοινωνική μας "πρόσοψη"

εμενα που το συνολο των συμφωνων ειναι περισσοτερο ειναι καλο ή κακο?

quote:
-Χ-...
ΤΕΧΝΗΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΟ ΑΛΛΩΝ.
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙ ΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ, ΔΙΑΝΟΙΓΕΙ.
(ΧΕΙΡΩΝ, ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ, ΧΑΛΑΖΙ, ΑΧΙΛΛΕΥΣ (ΟΥΤΕ ΘΝΗΤΟΣ ΟΥΤΕ ΑΘΑΝΑΤΟΣ), ΧΕΡΙ, ΧΑΡΑ, ΧΑΡΟΝΤΑΣ, ΧΑΡΑΔΡΑ, ΧΕΙΜΑΡΟΣ, ΧΑΡΑΔΡΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΧΡΗΣΜΟΣ, ΚΤΛ.)

quote:
-Ρ-...
ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΡΟΗΣ, ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.
( ΕΡΩΗ, ΡΟΗ, ΕΡΩΣ, ΠΥΡ, ΠΥΡΑΜΙΣ, ΚΡΟΝΟΣ, ΡΕΑ, ΕΠΙΡΡΟΗ (ΔΙΠΛΗ ΔΡΑΣΗ) ΚΤΛ.)

quote:
-Σ-...
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗ. Π.Χ. ΤΟ ΡΗΜΑ "ΗΤΑΝ" ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΤΟ "ΗΣΑΝ" ΑΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
(ΣΩΜΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΣΩΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ, ΣΟΦΟΣ ΚΤΛ.) ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΤΟ -Σ-, ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, Η ΧΡΗΣΗ, Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ( ΑΝΑΣΑ, ΣΙΤΑΡΙ, ΞΥΛΟ-ΚΣΥΛΟ, ΨΥΧΗ-ΠΣΥΧΗ, ΝΟΣΟΣ, ΣΤΟΑ, ΣΙΩΠΗ, ΨΩΜΙ-ΠΣΩΜΗ, ΣΚΑΛΙΖΩ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΤΛ.)

quote:
-Τ-...
ΤΕΧΝΗΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ, ΕΠΕΜΒΑΣΗ.
(ΤΕΧΝΗ, ΤΥΜΠΑΝΟ, ΤΟΞΟ, ΓΛΥΠ-Τ-ΙΚΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΤΡΥΠΩ, ΚΤΛ.)

quote:
Ν-...
ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΣΗ, ΝΟΗΣΗ, ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΝΕΡΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗΣ.
( ΝΟΗΣΗ, ΝΑΟΣ, ΝΟΥΣ, ΝΟΜΟΣ, ΝΗΜΦΗ, ΝΗΡΗΙΔΑ, ΝΕΚΤΑΡ, ΝΟΣΟΣ ΚΤΛ.)

quote:
-I-...
EXEI THN ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ.
( ΙΣΧΥΣ, ΙΚΑΝΟΣ, ΙΠΠΟΣ, ΙΚΑΡΟΣ, ΙΑΣΩΝ, ΙΕΡΟ, ΚΤΛ.)

quote:
-Α- ΕΙΝΑΙ...
ΝΟΗΤΙΚΟ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ. ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ (ΑΤΟΜΩΝ, ΙΔΙΟΤΩΝ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ, ΙΔΕΩΝ ΚΤΛ.)
( ΑΓΟΡΑ, ΑΡΓΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΡΙΘΜΟΣ, ΑΘΗΝΑ, ΚΤΛ.)
(ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΣΧΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΟΨΙ "ΑΠΟΘΗΚΗΣ").
ΤΟ -Α- ΟΜΩΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ, ΕΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 3ΣΥΛΛΑΒΩΝ ΛΕΞΕΩΝ. (Π.Χ ΑΟΣΜΟ, ΑΓΕΥΣΤΟ, ΑΧΡΩΜΟ, ΑΧΡΗΣΤΟ, ΚΤΛ.)

αυτα...δεν βγαζω ακρη ομως...

Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.

ΑΡΕΤΗΝέο Μέλος
21/03/2005, 20:59:01
Καλή μου Avallon
Κάποιο λάθος προφανώς έκανα στο προηγούμενο μήνυμα και ήρθε...
χμμμ... καλούτσικο δεν λέω, αλλά όχι αυτό που έστειλα.(χαα χα)

Έλεγα, λοιπόν, ότι έγινες απόλυτα κατανοητή αλλά με βάζεις πάλι στη λογική να ψάξω βαθύτερα.
Να ψάξω κιάλλο και σ' ευχαριστώ γι αυτό.
Θα επανέλθω... δριμύτερη!!!

22/03/2005, 10:34:26
quote:
Eμενα που το συνολο των συμφωνων ειναι περισσοτερο ειναι καλο ή κακο?

Δεν έχει σημασία αν είναι περισσότερα ή λιγότερα τα φωνήεντα.
Αυτό που έχει σημασία είναι ο αριθμός του συνόλου της κάθε ομάδας(φωνήεντα-σύμφωνα). Η αντιστιχία αυτού του αριθμού θα σου δώσει τις πληροφορίες που θέλεις.

Μπορείς αν θέλεις να μας πεις την πηγή των πληροφοριών που παρέθεσες ?(για τις ερμηνείες των γραμμάτων)

ΑΡΕΤΗ χαίρομαι που βοήθησα έστω και λίγο...