ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΧΑΙΕΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΑΡΧΑΙΕΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Σαχ43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
VELISSARIOSΜέλος
11/08/2005, 14:32:11
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΟΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΤΩΡΑ?ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΠΤΩΣΕΩΣ.
actrΜέλος
11/08/2005, 15:41:08
quote:
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑΙ!!!
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙΣ ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ, ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΓΙΑ ΘΕΟ.
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΓΙΑ ΘΕΟ.
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΓΙΑ ΘΕΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥ, ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ

Για να γελάς είναι ρε πούστη μου ώρες ώρες
Εσύ πού ξέρεις οτι γιάτρεψε αρρώστιες θεράπευσε παράλυτους και τα λοιπά?

Επειδή έτσι σου είπε το παπαδαριό της εκκλησίας σου?

Οσο για την ανατροπή του κατεστημένου και τη θυσία του ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ (άλλη μια αντιγραφή...?)

Οσο για το πλήθος πιστών, τί περίμενες εκείνη την εποχή με ένα τσουβάλι χαχόλους και αγράμματους γύρω του, οχι κάτι παραπάνω απο ένα τσουβάλι ''πρόβατα'' δηλαδή...
Γι'αυτό οταν ήρθε στην Αθήνα ο Παύλος τον πήραν με τις πέτρες...

quote:
ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ, ΑΦΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΟΣΑ ΔΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Αποδέχεσαι δηλαδή τα πάντα που λέει η βίβλος? Η σου έχουνε πεί να διαβάσεις ΜΟΝΟ την καινή?

Και οι μήγες είναι περισσότερες... τί σημαίνει οτι πρέπει να μάθουμε να πετάμε?

Καλό θα ήταν να ανοίξεις λίγο το μυαλό σου και να δείς και παραπέρα τί γίνεται
Ο Χριστιανισμός σαν ιδεολογία δεν έχει να σου δόσει τίποτα παραπάνω απο αυτά που σου έχουν δώσει οι πρόγονοί σου, και παρόλα αυτά σούχουν καπελώσει τις βρωμιές των κωλοεβραίων

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

menasΜέλος
11/08/2005, 16:37:26
quote:

Εσύ πού ξέρεις οτι γιάτρεψε αρρώστιες θεράπευσε παράλυτους και τα λοιπά?

Επειδή έτσι σου είπε το παπαδαριό της εκκλησίας σου?

Κι εσύ ρε φιλαράκι που ξέρεις ότι ΔΕΝ το έκανε?

Εσένα ποια αξιόπιστη πηγή σου το είπε?

Συμφωνώ μαζί σου, ότι οι αδιάψευστες αποδείξεις που ζητάς ότι το έκανε, δεν είναι ικανοποιητικές. Άντε και να δεχτώ ότι τα όσα στοιχεία υπάρχουν ΔΕΝ είναι αποδείξεις.

Πως όμως περνάμε από την έλλειψη αδιαμφισβήτητων αποδείξεων για το ότι κάτι έλαβε χώρα, στο ότι δεν έλαβε χώρα επειδή δεν υπάρχουν αυτές οι αποδείξεις? Μήπως αυτό είναι ένα λογικό άλμα. Και για την Τρωική εκστρατεία δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ απόδειξη ότι έγινε ποτέ (πέραν από ένα λυρικό έπος που μέχρι τότε θεωρούταν μυθολογία). Και αντίστοιχα υπήρχαν άνθρωποι που χλευάζονταν επειδή πίστευαν ότι είχε γίνει. Και όμως τελικά είχε γίνει.

Μήπως έχεις εσύ αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι δεν τό έκανε? Μήπως έχεις αντίστοιχες αποδείξεις ότι δεν ήταν Θεός?

Το να μην δέχεσαι ότι το έκανε ή ότι ήταν Θεός, ή ότι καν υπήρχε γιατί δεν σε ικανοποιούν τα όποια στοιχεία υπάρχουν περί αυτού, είναι ένα ξεκάθαρο και δικαιολογημένο γεγονός.
Το να είσαι όμως πεπεισμένος ότι δεν ήταν Θεός και ότι δεν το έκανε με παντελή έλλειψη αντίστοιχων αποδείξεων (τουλάχιστον σαν αυτές που ζητάς για να δεχτείς την αντίθετη άποψη) είναι αυτοαναιρούμενο.

Το μόνο λοιπόν που μπορείς να λες με βάση τις αποδείξεις που τόσο πολύ απαιτούνται και τον σεβασμό στην αντικειμενικότητα, είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις τι έλαβε χώρα και ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να μην τα πιστεύεις. Και θεωρώ την επιλογή αυτή τουλάχιστον τεκμηριωμένη. Δεν υπάρχουν αποδείξεις με το μέτρο που θέτεις υπέρ αυτών. Με απλά λόγια, επιλέγω να μην πιστέψω κάτι που δεν μου έχει αποδειχθεί.
Όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις με το μέτρο που θέτεις (και με κανένα μέτρο θα έλεγα) ούτε και κατά αυτών. Άρα και από τη μεριά σου δεν μπορείς να αποδείξεις ότι τίποτα από αυτά δεν έγινε. Απλά ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να το πιστέψεις. Όμως αυτή σου η επιλογή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ούτε στοιχειωδώς να τεκμηριωθεί. Μιας και με απλά λόγια λες, επιλέγω να πιστέψω κάτι που πάλι δεν μου έχει αποδειχθεί!

Είναι λοιπόν ξεκάθαρα ένα ακόμα θέμα πίστης. Και όσο μεγαλύτερη η απουσία αποδείξεων, τόσο περισσότερο θέμα πίστης γίνεται. Και προφανώς η πίστη σου στην αθεία είναι πάρα πολύ μεγάλη, μιας και υπάρχει παντελής έλλειψη αποδείξεων ότι δεν υπάρχει Θεός. Μια πίστη εξίσου όμως μεγάλη και φυσικά εξίσου τυφλή με αυτή των πιστών σε οποιαδήποτε θρησκεία (και ειδικότερα των χριστιανών), που τόσο περίτρανα χλευάζεις και κατακρίνεις.
Όμως αφού εσύ επιλέγεις να πιστέψεις ότι δεν έκανε ο Ιησούς τίποτα από όλα αυτά, δεν ήταν Θεός, και δεν αναστήθηκε, πες μου κι εμένα του διανοητικά καθυστερημένου χριστιανού (όπως με χαρακτηρίζει ο Χρυσός Κλώνος) σε τί αποδείξεις στηρίζεις αυτήν σου την πεποίθηση και γιατί εγώ να σταματήσω να το πιστεύω?

Με λίγα λόγια, απόδειξέ μου ότι δεν υπάρχει Θεός!

Hint: καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις σαν αποδείξεις τα ίδια ακριβώς μέτρα που έχεις θέσει για τις αντίστοιχες αποδείξεις που ζητάς από τους Χριστιανούς για να στηρίξουν τα πιστεύω τους.

Αλλά αν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει Θεός, ή ότι ο Ιησούς δεν έκανε τα θαύματα, ή ότι δεν αναστήθηκε, τότε το να δηλώνεις άθεος είναι εξίσου αναπόδεικτο (πολύ περισσότερο θα έλεγα εγώ) και βασισμένο σε τυφλή πίστη με οποιονδήποτε δηλώνει οπαδός οπασδήποτε θρησκείας. Το μόνο που μπορείς να δηλώσεις με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι αγνωστικιστής - δεν γνωρίζεις δηλαδή. Οτιδήποτε παραπάνω σε αφήνει έκθετο και σε κατατάσει τουλάχιστον την ίδια σακούλα με αυτούς που τόσο εύγλωττα και σαρκαστικά κοροιδεύεις.

Φιλικά
m