- ΑΡΧΑΙΕΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Ολοι εχουν την αναγκη να ανηκουν καπου.
Ειναι τα παραγωγα της παγκοσμιοποιησης.
Κι οσοι ξεφευγουν απο τις δαγκανες της θρησκειας αρπαζονται απο τις αντιστοιχες του εθνικισμου.
Ακριβως για τους ιδιους λογους
quote:
Dying_Incubus:
Όμως, πόσες φορές η λογική έχει αποδειχθεί σωστή κι αλάθητη?
Χμ... ναι, και γω την λογική προτιμώ να χρησιμοποιώ συνήθως για να επεξεργάζομαι τα πράγματα, φίλε μου Incubus. Μάλιστα είμαι από τα άτομα που στερούνται παντελώς διαίσθησης.
Όμως έχουμε δεχτεί πως το σύμπαν δεν λειτουργεί πάντα λογικά, έτσι?
Θέλω να πω, και οι επιστήμονες το δέχονται αυτό...
Για να το πω με ένα απλό παράδειγμα: Είναι σαν να έχουμε ένα πολύ καλό χρηστικό εργαλείο, πχ ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι, με το οποίο ξεβιδώνουμε εύκολα όλες τις βίδες μιας μεγάλης συσκευής. Παραμέσα όμως η συσκευή διαθέτει μικρότερες βιδούλες, τις οποίες δεν μπορούμε να ξεβιδώσουμε, αν δεν εφοδιαστούμε με ένα μικρότερο κατσαβίδι.
Δεν υπαινίσσομαι σε καμία περίπτωση πως η λύση είναι η Θρησκεία. Απλά πιστεύω πως η Αθεϊα, πρέπει να εφοδιάσει το "οπλοστάσιό" της με πιο ευρείες αντιλήψεις, να προσεγγίσει λιγότερα τεχνοκρατικά τα πράγματα, αν θέλει να αποτελέσει σημαντική εναλλακτική.
Όντως Χρυσέ Κλώνε, η Θρησκεία είναι πιο "σφιχτόκωλη" στις ηθικές της αντιλήψεις και στα περιθώρια που αφήνει στον άνθρωπο. Αφήνει όμως τόσα παραθυράκια ανοιχτά στην φαντασία, και είναι πιο στοργική με τις ανθρώπινες φοβίες (πχ: Θάνατος.)
Είναι σαν να έχεις από τη μια την μαμά σου, και από την άλλη τον φυσικομαθηματικό σου.
quote:
Είναι σαν να έχεις από τη μια την μαμά σου, και από την άλλη τον φυσικομαθηματικό σου.
Πόσο λυπάμαι που δεν υπάρχει διαθέσιμο smilie με χειροκρότημα.
Από τις καλύτερες παρομοιώσεις που έχω διαβάσει εδώ και καιρό. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην εμπνεύστρια. Γέλασα με την καρδία μου. ROFL όπως λένε και οι ξένοι ![]()
Ευχαριστώ Brie 'Boy'. Μου έφτιαξες τη μέρα
Γιατί όμως να μη δεχτώ τις απόψεις και τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για τη δημιουργία του ανθρώπου, του κόσμου και του σύμπαντος μου και να στηριχτώ σε μία μυθολογία που βρίθει αντιφάσεων και δεν έχω κάποια χειροπιαστή απόδειξη για τα όσα υποστηρίζει...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
εκτος και αν εχεις μανα φυσικομαθηματικο![]()
![]()
![]()
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Οι Άθεοι, έχουν σαν Ευαγγέλιο την λογική και τη λογικοφάνεια, και πολλές φορές μιλανε σαν ρομπότ, χωρίς συναισθήματα, χωρίς να δέχονται μια εναλλακτική θεώρηση των πραγμάτων...
μα ετσι μιλανε και πολυ που πιστευουν σε καποια θρησκεια(στις λεξεις λογικη και λογικοφανεια βαλε δογμα και ιερα κειμενα)
αποψη μου ειναι να περνεις καθε τι και μετα απο αναλυση να βγαζεις συμπερασμα
οχι να δεχεσε οτι σου σερβιρουν
quote:
actr:
Δηλαδή αν συμφωνούσες απόλυτα σε όσα έλεγα εγώ τώρα θα υπάρχε πιθανότητα να με πιστεύεις σα Θεό?
Απο περιέργεια πόσο χρονών είσαι?
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑΙ!!!
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙΣ ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ, ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΓΙΑ ΘΕΟ.
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΓΙΑ ΘΕΟ.
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΓΙΑ ΘΕΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥ, ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ
Απ' όσο γνωρίζω, αυτά μπορούν να τα κάνουν κι οι γιατροί...
Είναι σύγχρονοι Θεοί?
Πως μπορείς να αποδείξεις οτι ανέστησε νεκρούς κι οτι αναστήθηκε ο ίδιος...?
Επειδή εγώ είμαι κακός και καχύποπτος, πιστεύω πως το πτώμα του κλάπηκε.
Μπορείς να με αντικρούσεις με επιχειρήματα σε αυτά που σε ρωτάω...?

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ, ΑΦΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΟΣΑ ΔΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ Η ΟΧΙ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ.
ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
quote:
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑΙ!!!
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙΣ ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ, ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΓΙΑ ΘΕΟ.
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΓΙΑ ΘΕΟ.
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΓΙΑ ΘΕΟ.
Αυτο εννοουσα, λεγοντας περι προσβολης της λογικης και της αισθητικης μεσω των "ιερων βιβλιων", γιατι αν ρωτησω που τα ξερεις ολα αυτα? Θα λαβω την απαντηση: Μα ειναι γραμενα!!!!
Υ.Γ. Δεν λεμε ΑΥΤΟΣ αλλα ΕΚΕΙΝΟΣ.
ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ, ΑΦΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΟΣΑ ΔΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ Η ΟΧΙ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ.
με την ιδια λογικη ο ινδουισμος που εχει περισοτερους πιστους
ειναι και ποιο παλιος απο τον χριστιανισμο αρα απο την δημιουργια του μεχρι σημερα εχει συντριπτικη αριθμητικη υπεροχη
εχει και αυτος ατομα που θεραπευσαν ανεστησαν εκαναν θαυματα
αρα αυτος ειναι ποιο αληθινος απο τον χριστιανισμο
Είναι σαν να λέμε ότι όποιος μας πλησιάζει χαμογελώντας είναι καλός άνθρωπος...
Η γνώμη μου είναι ότι ο καλός επιστήμονας-ερευνητής έχει και πλούσια φαντασία και πάθος. Μόνο που μόλις σου κατέβει η όποια ιδέα, λογική ή "τρελλή", πρέπει να καθήσεις να την ελέγξεις να βρεις αν μπορεί να ισχύει πριν την υιοθετήσεις.
Αυτή είναι και η διαφορά ανάμεσα στην φαντασία και την φαντασιοπληξία. ![]()
Οσο γιά το temporal lobe, οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά όπως το κατάλαβα εγώ οι "θρησκευτικές εμπειρίες" έρχονται ως αποτέλεσμα της "δισλειτουργίας" εκείνου του σημείου (πχ λόγω επιληψίας) παρά ως φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου.
Στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν επί σειρά αιώνων στον Θεό, νομίζω ότι μπορούν να δοθούν ένα σωρό λογικές απαντήσεις.(αυτό πάνω κάτω προσπαθούμε να κάνουμε στο θέμα "Οι ρίζες της θρησκείας")
Αυτό περί "ύβρεως" πάλι δεν το κατάλαβα. Μήπως δεν είναι αυτή η κατάλληλη λέξη γι αυτό που θες να πεις;
quote:
Δεν υπαινίσσομαι σε καμία περίπτωση πως η λύση είναι η Θρησκεία. Απλά πιστεύω πως η Αθεϊα, πρέπει να εφοδιάσει το "οπλοστάσιό" της με πιο ευρείες αντιλήψεις, να προσεγγίσει λιγότερα τεχνοκρατικά τα πράγματα, αν θέλει να αποτελέσει σημαντική εναλλακτική.Όντως Χρυσέ Κλώνε, η Θρησκεία είναι πιο "σφιχτόκωλη" στις ηθικές της αντιλήψεις και στα περιθώρια που αφήνει στον άνθρωπο. Αφήνει όμως τόσα παραθυράκια ανοιχτά στην φαντασία, και είναι πιο στοργική με τις ανθρώπινες φοβίες (πχ: Θάνατος.)
![]()
Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι χρειάζονται το "κανάκεμα"!
Οι θρησκείες έχουν βρει αυτό το "κουμπί" μας, και το χειρίζονται μία χαρά. Καλύπτουν κάποιες ανάγκες μας, αλλά δεν θα έλεγα ότι αφήνουν ανοιχτά παράθυρα στην φαντασία, απλώς κατευθύνουν την φαντασία μας προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση η οποία εξυπηρετεί τις ίδιες και εν μέρει καθυσυχάζει και εμάς.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Έλαβα την απάντηση ακριβώς που περίμενα να λάβω.
Ας το δούν αυτό μερικοί που λένε για μπαρούφες και μετά ας δούν ποιοί λένε μπαρούφες όταν στριμώχνονται.

Ostria, όντως εμμένω στο "φαίνεσθαι", γιατί νομίζω ότι αυτό είναι που παίζει και το κύριο ρόλο για το μέλλον των θρησκειών και των αντιλήψεων.
Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί καλά καλά αν όντως υπήρξε ο Ιησούς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε εκατομμύρια ανθρώπους να πιστέψουν σε αυτόν. Για να μη μιλήσουμε και για τους δώδεκα Θεούς, και το πως επιβλήθηκαν σε ολόκληρες αυτοκρατορίες. Τα γενικά χαρακτηριστικά καθορίζουν την προσέλευση πιστών και όχι η ουσία.
Σκεψου πχ πως για παραδειγμα επηρεαζονται στην πολιτικη από την εμφάνιση και τα κούφια λόγια για να καταλάβεις πως οι μάζες κρίνουν για το τι θα πιστεψουν. Και αφού μιλάμε για "μέλλον θρησκειών", μιλάμε για κάτι εξόχως μαζικό...
Όσο για την ύβρη, ίσως όντως να μην το αναλύω και τόσο καλά, αλλά νομίζω πως δεν θα αλλάξω λέξη. Θα προσπαθήσω να το σκεφτώ καλύτερα, και θα επανέλθω. Πάντως προσπαθώ να περιγράψω μια μη συνειδητή γραμμή που μας προειδοποιεί ότι ξεπερνούμε τα όρια της φύσης μας.
Εδώ όμως παρατηρείται και το παράδοξο... ότι παρά του ότι τα συγκεκριμένα βιβλία διαβάζονται ολοένα και περισσότερο το ποίμνιο απομακρύνεται από τις συγκεκριμένες Θρησκείες. Γιατί άραγες;
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
Η οποία θρησκεία μπορεί να είχε δόγματα που δεν αναφέρονται σε άλλες θρησκείες.
Αυτό όμως θα σήμαινε οτι είναι κι αληθινή ή οτι είμαι Θεός?

Άρα πόσους Θεούς έχουμε?

Άρα όσες θρησκείες τα διδάσκουν αυτά, που έχουν και διαφορετικό Θεό μεταξύ τους, είναι αληθινές.
Οπότε υπάρχουν πολλοί Θεοί κι όχι μόνο ένας...