- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ποτέ δεν ξεκινάμε να συνάψουμε σχέση με το σκεπτικό " ά.. τώρα εγώ θέλω να ολοκληρωθώ και να συμπληρωθώ, ας πάω να κάνω μιά σχέση.."
Πιστεύω επίσης ότι δεν είναι σωστό να βάζουμε σε κατάσταση μόνιμης τριβής ένα άντρα και μιά γυναίκα γιατι έτσι αναγκάζονται να χάσουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά προκειμένου να τα "βρούν" .
Αυτό είναι το δηλητήριο , διότι κάποια στιγμή οι άνθρωποι πιάνουν τον εαυτό τους να συμπεριφέρονται όχι σαν αυτό που είναι αλλά σαν κάποιος άλλος.
Τότε είναι που αποζητούν να επιστρέψουν πίσω στον εαυτό τους και να είναι αυτό που ήταν πάντα . Να αποτινάξουν την "Άλωση" που υπέστησαν.
Δεν θέλω να κάνω τον ειδικό , αλλά κανένας απο τους ειδικούς δεν αποκαλύπτει το τι πραγματικά συμβαίνει , και συνεχώς μοιράζουν ασπιρίνες απο τα τηλεοπτικά παράθυρα ή απο τις στήλες περιοδικών ευρείας κατανάλωσης.
quote:
ΕΠΙΣΗΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΙΝG. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
Το timing δεν απλά σημαντικό ... Είναι τα ΠΑΝΤΑ!!
Εχει τύχει να δω στη ζωή μου άτομα με πολύ όμορφες σχέσεις και πραγματικά πολύ ταιριαστά να μην προχωρούν σε γάμο γιατί απλά ο άλλος δεν είναι έτοιμος... και μετά από λίγους μήνες (ούτε καν χρόνο)αφού έχουν χωρίσει να βρίσκει ο άλλος μια άσχετη τύπισσα και να την παντρεύεται γιατί είναι σωστό το timing...
Oπου timing μπορεί να σημαίνει:
- ότι κέρδισε χρήματα στο χρηματιστήριο και τα οικονομικά του καλυτέρευσαν...
- ότι ο καλύτερός του φίλος αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα...(ε μην μείνει και κείνος μπακούρι...)
- ότι μόλις έμαθε ότι η πρώην του καλοπαντρεύτηκε και είναι πολύ ευτυχισμένη...
- ότι μόλις πέθανε ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο (η μητέρα του) και δεν θέλει να μένει μόνος στο σπίτι...
- ότι η αδελφή του απέκτησε παιδί και κείνος "ζήλεψε" λιγάκι...
Ολοι αυτοί οι "λάθος" λόγοι καθώς και πολύ άλλοι είναι που προσδιορίζουν το λεγόμενο timing στη ζωή μας... Καλώς ή κακώς είναι ένας κανόνας που κανείς δεν μπορεί να μην δεχτεί την επηρροή του...

quote:
Το timing δεν απλά σημαντικό ... Είναι τα ΠΑΝΤΑ!!
Μα νά τι γίνεται.
Το λέμε Timing ,το λέμε συγκυρία, το λέμε σύμπτωση ή ότι άλλο θέλεις,
ποτέ όμως δεν το λέμε ουσία.
Γιατι άμα ήτανε ουσία , τότε θα ήταν προιόν σκέψης και απάντησης σε σοβαρό προβληματισμό.
Το θέμα όμως έχει και μιά ακόμα δυσάρεστη πτυχή .
Πολύ σπάνια θα καθήσουμε να αναλογισθούμε αν τα "γεροντοπαλήκαρα" ή οι "μεγαλοκοπέλες" εκ πεποιθήσεως , ακολουθούν μιά σοφή απόφαση που την επεξεργάστηκαν πολύ καλά στο μυαλό τους.
Τους βάζουμε λοιπόν στο περιθώριο και μάλιστα με καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς.
Είναι ίσως το ίδιο με την "σοφή" γαμοστραφή όμως αντίληψη ¨:Ή μικρός μικρός παντρέψου ή ...".
Εδώ έχουμε να κάνουμε με το φαινόμενο όπου όσο ακόμα δεν πρόλαβες να το καλοσκεφτείς παντρεύεσαι , και όταν μετά απο κάποια χρόνια το μυαλό σου πήξει είσαι ήδη μέσα σε μιά μή αναστρέψιμη κατάσταση .
το να κάνει κανείς κριτική και να εκφράζει κάποιες απόψεις δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν έχει προσωπικές εμπειρίες.
Αλλά ακριβώς επειδή υπάρχουν και προσωπικές εμπειρίες και άλλες παραστάσεις καταλήγουμε να είμαστε σκεπτικοί. Βέβαια δεν είμαι απόλυτος σε τίποτα, όσο κι αν νομίζεις το αντίθετο!
Πάντως, αν και ίσως υπάρχουν εξαιρέσεις, νομίζω ότι μακροπρόθεσμα οι περισσότερες σχέσεις καταλήγουν στην συνήθεια και την μονοτονία. Πολλές φορές δε καταλήγουν και σε χειρότερες καταστάσεις. Ιδιαίτερα την σημερινή εποχή, όπου η γυναίκες διεκδικούν μια θέση που ΔΕΝ τους ανήκει από τη φύση τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Δεν κατηγορώ τις γυναίκες αλλά είναι η εποχή τέτοια..
Αν λοιπόν κάποιος έχει μία καλή οικονομική κατάσταση γιατί να ζαλίζει το κεφαλάκι του με την παράνοια
των γυναικών, όπου μία σχέση καταλήγει στο να μπαίνει ο άντρας στο σπίτι και η γυναίκα να μην δίνει καν σημασία (και για να σε προλάβω αγαπητή avallon , αυτό δεν συμβαίνει στη δική μου περίπτωση γιατί δεν είμαι παντρεμένος) ή να υπάρχουν νεύρα κλπ κλπ;; Μήπως για τα παιδιά ή γιατί υπάρχει αυτή η πίεση από την 'κοινωνία' ;;
Να υπογραμμίσω προς όλους τους φίλους πως τα παραπάνω λέει η λογική.. Τώρα κατά πόσο όλοι μας ακόμα και εγώ που τα λέω , μπορούμε να υπερβούμε τα συναισθήματά μας, την κοινωνία, την διάθεση για απογόνους και όλα αυτά, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
ΥΓ: Αγαπητέ steelspring, πάνω σε κάτι που είπες σε προηγούμενο μήνυμα, έχω μάλλον αντίθετη άποψη. Νομίζω πως η μόνο φιλία που μπορεί να υπάρξει μεταξύ άνδρα-γυναίκας είναι .. μετά το sex ![]()
Φιλικά,
quote:
ΥΓ: Αγαπητέ steelspring, πάνω σε κάτι που είπες σε προηγούμενο μήνυμα, έχω μάλλον αντίθετη άποψη. Νομίζω πως η μόνο φιλία που μπορεί να υπάρξει μεταξύ άνδρα-γυναίκας είναι .. μετά το sex
E.. φίλε μου λυπάμαι (το ομολογώ..) για το τεράστιο λάθος μου , αλλά η αντρική μου αξιοπρέπεια μου επιβάλλει να παραδεχτώ αυτή την τεράστια παράλειψη και ανακρίβειά μου.
Επίσης θέλω να σε συγχαρώ για την αμεσότητα της θέσης σου (που εγώ δείλιασα να έχω) όταν λές:
quote:
Ιδιαίτερα την σημερινή εποχή, όπου η γυναίκες διεκδικούν μια θέση που ΔΕΝ τους ανήκει από τη φύση τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο
Μου δίνεις λοιπόν το θάρρος να πώ ότι πραγματικά είναι απάνθρωπο να βλέπω ένα πλάσμα που χρήζει κοινωνικής και κρατικής προστασίας , Μια γυναίκα με ένα μωρό 15 μηνών στην αγκαλιά , και άλλο ένα 4 μηνών στην κοιλιά, να τρέχει σαν δαιμονισμένη στη ρημάδα τη δουλειά , υποχρεωμένη να είναι άψογη ,ατσαλάκωτη, μυρωδάτη και πανέμορφη (που είναι έτσι κι αλλοιώς)και να χαμογελάει πίσω απο ένα έντονο κραγιόν τη στιγμή που βρίσκεται στα πρόθυρα της λιποθυμίας.
Ποιοί πούστηδες κατάφεραν να εξευτελίσουν τη γυναίκα τόσο πολύ , μετατρέποντάς την σε μιά αναλώσιμη μονάδα ενός δήθεν "παραγωγικού" συστήματος.
Και καλά. Άντε εμείς που μια ζωή γαιδούρια με γερές πλάτες τα ψιλοκαταφέρναμε για πολλούς αιώνες μέχρι τώρα. Δέν έφτανε όμως αυτό .
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ[b/] ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.
ΒΑΣΙΚΑ [b]ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΥΛΟΥ.
quote:
Αγαπητή Avallon,το να κάνει κανείς κριτική και να εκφράζει κάποιες απόψεις δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν έχει προσωπικές εμπειρίες.
Δεν είπα κάτι τέτοιο...
ΟΜΩΣ... η κριτική μας και οι οποιες απόψεις μας δεν προκύπτουν κατά βάση από τις προσωπικές μας εμπειρίες?
quote:
Ιδιαίτερα την σημερινή εποχή, όπου η γυναίκες διεκδικούν μια θέση που ΔΕΝ τους ανήκει από τη φύση τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο
Aυτό είναι και η ρίζα του προβλήματος
Και σίγουρα δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει βαθιά φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα... Επιφανειακή π.χ. φίλοι που βγαίνουμε για ένα καφέ και κους κους αραιά και που ίσως... ΟΜΩΣ... η αρκετά μεγάλη πείρα που έχω στο θέμα μου έχει δείξει ότι όσες φορές είχα βαθύτερη σχέση με κάποιον αποδεικνυόταν στο τέλος ότι ήταν ερωτευμένος ή ότι γενικότερα οδεύαμε και οι δυό εκεί...![]()

Είμαι σίγουρος οτι η "Μαμα" μου θα με πάντερευε, αν βρισκόταν κάποια να Της ζητήσει το χέρι μου.
Δεν μου μένει παρά να πείσω και την σύζηγο μου τί καλή ιδέα που θά'ταν, για κάποιο μυστήριο λόγο, δεν με πιστεύει ακόμα.
Θα συμφωνήσω πάντως μαζί σου, οτι δεν μπορει να υπάρχει βαθειά φιλία μεταξύ ενος άνδρα και μιας γυναίκας, χωρίς να υπάρχει και κάποιο ερωτικό στοιχείο - αν όχι καθ'αυτώ σεξ, τουλάχιστον ένα δυναμικό φλερτάρισμα, μια ευχαρίστηση στην συντροφιά.
Θα συμφωνήσω και με τον steelspring, εκεί που λεέι οτι οι σχέσεις μεταξύ φύλλων περιέχουν και "μεγάλες αντιθέσεις, συγκρούσεις και αντιπαλότητα."
Θα προσέθετα όμως οτι βαθειά φιλία είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που επιτρέπει την "αντιπαλότητα" να μεταστοιχειωθεί σε κατάσταση "δημιουργικού δυναμισμού", σε μαγεία μεταξυ των πρωταγωνιστών! (Παρένθεση:- Το'χω ξαναπεί... δείτε ταινίες Λογοθετίδη-Λυβικού
)
Όταν δεν υπάρχει αυτή η βαθειά φιλία, έστω αλληλεκτίμηση, τότε είναι που η σχέση καταντά απλό σεξ η σε κάποια αρνητική κατάσταση τέλως πάντων, σε ανάγκη "επαναπροσδιορισμού", μια και το λέμε έτσι τώρα.
Καί ετσι νομίζω οτι εντοπίζεται και το ζήτημα που γυροφέρνουμε:
Μπορεί να υπάρχει ερωτική σχέση, και βαθειά φιλία συνάμα, χωρίς να είναι αποκλειστική; Ιδού η απορία, και ίσως και η απάντηση στο ερώτημα «Παγιδευμένος σε σχέση, ή άγαμος;»
Γιατί όχι πολλάπλές σχέσεις;
Δεν λέω με όποιον και όποιον, μόνο με τους ανθρώπους που είμαστε ερωτευμένοι! ![]()
Συγχαίρω όλους που γράφουν σε αυτό το τόπικ, και τον steelspring που σκέφτηκε να το ανοίξει...
Σας εύχομαι καλούς έρωτες...
Κ
τα περι ανθρώπινης εξέλιξης που προανέφερα δεν είναι τυχαία ούτε γενικολογίες. Συμβαίνει σε όλη τη διάρκεια της σχέσης μου και επιμένω πως αν κάποιος το έχει ζήσει -όχι τη σχέση, την εξέλιξη- θα καταλάβει. Δυστυχώς υπάρχουν και απόρρητα προσωπικά δεδομένα και δεν μπορώ να μιλήσω αναλυτικά. Εκείνο που έχει σημασία πάντως είναι πως αν συνέβει σε μένα τότε μπορεί να συμβεί και σε άλλους.
Σχετικά με γάμους και νυφικά κάποια στιγμή έφτασα να σκέφτομαι μήπως "έχω κάτι" γιατί ποτέ μα ποτέ δεν με εξίταρε το όλο θέμα. Δεν σκέφτηκα ποτέ το γάμο μου όπως τα υπόλοιπα κοριτσόπουλα. Πέραν τούτου όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα τον κάνω στο δημαρχείο.
Ερχόμαστε τώρα και στο θέμα πότε και αν έρχεται ποτέ η ώρα. Δυό άνθρωποι σε μια ευτυχισμένη σχέση δεν έχουν λόγο να παντρευτούν. Έχουν όμως αν θέλουν όλες εκείνες τις διευκολύνσεις που προσφέρει η κοινωνία στους παντρεμένους. Το θέμα γάμος λοιπόν είναι ουσιαστικά μια τυπική διαδικασία.
Η ώρα έρχεται για τους περισσότερους την πιο ακατάλληλη στιγμή. Τους λόγους τους έχετε αναφέρει λίγο πολύ. Τα εκ λάθους κουτσούβελα τα ανέφερε κανείς; Ναι ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη εννοώ.
Πολλοί επίσης αγνοούν βασικές συνθήκες και σπεύδουν να παντρευτούν γιατί έτσι πρέπει. Λεφτά έχουμε; Δουλειά έχουμε; Σπίτι έχουμε;
Για να μην αναφερθώ στα απλά συναισθηματικά. Πόσο καιρό γνωριζόμαστε; Τον ξέρουμε τον άλλο καλά; Ποιο το βασικό ατού της σχέσης μας; Ποιο το βασικό μειονέκτημα μας; .... και άλλα υπαρξιακά.
Η σχέση λοιπόν είναι η ουσία. Σχέση την οποία δεν κυνηγάμε αλλά μας έρχεται μόνη της. (Θέλω να κάνω σχέση και το θέλω τώρα. Τον άλλο τον ρώτησες;) Όταν δε τη βρούμε δεν κλείνουμε τα μάτια και βουτάμε. Τα έχουμε ορθάνοιχτα για να βλέπουμε, να κρίνουμε, να αποφασίζουμε. Ακόμη και μια σχέση που μας μοιάζει παντοτινή, μπορεί να μην είναι σωστή στο μέλλον. Κοινώς ποτέ δεν ξέρεις. Ξεκινάμε κάτι με τις καλύτερες προθέσεις. Βλέπουμε και κάνουμε.
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε νομίζω είναι πως η ζωή είναι δική μας και ο,τι θέλουμε την κάνουμε. Εμείς, μόνο εμείς...
-------------------------
...The Unerring Nereis...
Ρε παιδία.. τα πράγματα είναι πολύ ποιο απλά…
Όταν καταφέρεις και βρεις την αφθονία..είτε αυτή είναι μέσα σε ένα commune(gamay polly gamay)
…είτε σε ένα μόνο πρόσωπο (Gamos)
…you just stick with it..
Γιώργος.![]()
"Τάδε εφη και εγώ"… αμέ..![]()
Θα συμφωνήσω κι εγώ με την αγανάκτηση που διατυπώνεις στην τελευταία παράγραφο του μηνύματος σου.
Πάντως κατά τη γνώμη μου πράγματι το δυσκολότερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα είναι η απάντηση στο πρόβλημα της ικανοποιησιμότητας. Όπως προείπα η άποψή μου είναι πως είτε κανείς έχει σχέση είτε είναι μόνος, σε κάθε περίπτωση θα είναι δυσαρεστημένος κάποια στιγμή.
Μπορεί κανεις να γεφυρώσει τα διεστώτα; Υπάρχει λύση ή είναι το πρόβλημα τέτοιο που δεν υπάρχει λύση;
Αν λοιπόν χρειάζεται κάποιος επαναπροσδιορισμός ως τελικό στόχο θα πρέπει να έχει ή την λύση ή την επανατοποθέτηση του παραπάνω προβλήματος στο πλαίσο βέβαια της νέας εποχής.
Φιλικά,
Πιστεύοντας ότι αυτό βοηθάει , θα κάνω μιά σαφή τοποθέτηση:
Πιστεύω ότι η σχέση δεν είναι τίποτα άλλο απο το νομιμοφανές ένδυμα της συνουσίας.
Στον μέν αντρα είναι αυτή καθεαυτή ως έχει , και στη γυναίκα είναι η απαρχή της γονιμοποίησης.
Δηλαδή για τον καθένα έχει διαφορετικό νόημα. είναι δύο κόσμοι διαφορετικοί που εισπράττουν την ίδια πράξη
με διαφορετική όμως διάσταση.
quote:Wise words there, mate....
Όταν καταφέρεις και βρεις την αφθονία.. [...] …you just stick with it..
Αλλά νομίζω οτι πιο πολύ αναρωτιώμαστε τί γίνεται οταν ΔΕΝ υπαρχει αφθονία....
Και γιατί δεν υπάρχει, επίσης.
Κ
quote:Καί ετσι νομίζω οτι εντοπίζεται και το ζήτημα που γυροφέρνουμε:
Μπορεί να υπάρχει ερωτική σχέση, και βαθειά φιλία συνάμα, χωρίς να είναι αποκλειστική; Ιδού η απορία, και ίσως και η απάντηση στο ερώτημα «Παγιδευμένος σε σχέση, ή άγαμος;»
Difficult kynikos, very difficult!
Ο έρωτας είναι εγωιστής όπως σοφά αναφέρει αν θυμάμαι καλά και ο Πλάτων στο πολύ όμορφο "Συμπόσιο". ... Και συνεχίζει λέγοντας (με άλλα λόγια) ότι όταν έρχεται η στιγμή να γονιμοποιήσουμε άλλοι γεννούν θνητούς απογόνους και άλλοι πάλι αθάνατους. Γιατί εκτός από τους θνητούς απογόνους, υπάρχουν και τα αθάνατα δημιουργήματα του ανθρώπινου νου.
Όπως έλεγε και ο Όμηρος, όταν του είπαν ότι δεν έχει παιδιά, απάντησε πως έχει δύο αθάνατες θυγατέρες, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.
Επομένως, η 'σχέση' είναι πράγματι και από φιλοσοφική σκοπιά το επιστέγασμα της γονιμοποίησης. Η αληθινή σχέση είναι κάτι άλλο βαθύτερο και υψηλότερο. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ανατρέξει κανεις στο Περί Έρωτος (Συμπόσιο) να δει πως η Διοτίμα (μέσω του Σωκράτη) περιγράφει την ανέλιξη του ανθρώπινου έρωτα από τον απλό έρωτα για τα σώματα των ανθρώπων, στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα, στη συνέχεια στις καθημερινές συνήθειες και τελικά στη θέαση της ίδιας της αληθινής ομορφιάς, δίχως τα ενδύματα της καθημερινότητας.
Φιλικά,
quote:
Η αληθινή σχέση είναι κάτι άλλο βαθύτερο και υψηλότερο
Εννοείς τη σχέση που είναι "αποστειρωμένη" απο την προοπτική μιας συνουσίας;
quote:
Τα εκ λάθους κουτσούβελα τα ανέφερε κανείς; Ναι ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη εννοώ.
ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!![]()
Αν στον 21ο αιώνα κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει αντισύλληψη...τι να πω...
Μάλλον δικαιολογία ψάχνουν για να παντρευτούν...
Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι νοιώθω ΑΗΔΙΑ για τις γυναίκες αυτές που παγιδεύουν με αυτό το φτηνό τρόπο άνδρες... και φυσικά ΟΙΚΤΟ για τους άνδρες αυτούς...
Κυνικέ...![]()
εγώ πάντως προσπάθησα...![]()
![]()
Να΄στε όλοι καλά...

quote:
Γιώργο,quote:Wise words there, mate....
Όταν καταφέρεις και βρεις την αφθονία.. [...] …you just stick with it..Αλλά νομίζω οτι πιο πολύ αναρωτιώμαστε τί γίνεται οταν ΔΕΝ υπαρχει αφθονία....
Και γιατί δεν υπάρχει, επίσης.
Κ
![]()
--ας συμπληρωσω για να μην ειναι ματαιο μονο με φατσουλα "αγνοιας λογου"...---
Η "φιλια" 9μορφη αγαπης/αρα σπανια...)
-οσο και οι σχεση δασκαλου μαθητη/αλλα και οι απαλλαγμενες απο φρουδικα συνδρομα σχεση παιδιου-γονεα,αλλα και αδερφων--εχει ενα "μεταμορφωμενο ερωτικο στοιχειο"/και ενυπαρχει αναμεσα σε γυναικειες φιλιες...οσο και αναμεσα σε ανδρικες.-
το θεμα ειναι
-τι θελει ο καθενας να λαβει.../αν μπορει/ποσο καλα γνωριζει τι ακριβως ζει...
και αν τελικα θελει κι ο απεναντι..'η οι ...απεναντι.
ο ανθρωπος ειναι πολυγαμικος κατα βαση η μονογαμικος...
επειδη τη βαση τη θετει ο ιδιος...και οχι ο απεναντι 'η η "κοινωνια"...!
Ολα τ'αλλα ειναι λεπτομερειες...."εσωτεριστικα" "...ορθων αποψεων..."--
Eρρωσθε!(if u canthough...)

H Ελλας
προοριζεται
να ζησει
+
θα ζησει!
quote:
Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι νοιώθω ΑΗΔΙΑ για τις γυναίκες αυτές που παγιδεύουν με αυτό το φτηνό τρόπο άνδρες... και φυσικά ΟΙΚΤΟ για τους άνδρες αυτούς...
Οικτος και αηδία είναι δύο λέξεις που μαζί με πολλές άλλες ισάξιας βαρύτητας περιγράφουν το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση των σχέσεων .
Θα προσθέσω και άλλες δύο : Κωμωδία και γελοιότητα.
quote:
ο ανθρωπος ειναι πολυγαμικος κατα βαση η μονογαμικος...
επειδη τη βαση τη θετει ο ιδιος...και οχι ο απεναντι 'η η "κοινωνια"...!
Εάν τη βάση την την θέσει ο ίδιος , τότε καλύτερα να αποχωρήσει απο την κοινωνία πρίν τον αποβάλει αυτή .
Ο άνθρωπος (και τα δύο φύλα) είναι πολυγαμικός .
Όχι απαραίτητα Κοινωνικός.
Σαν σκεπτόμενο όν είναι μονήρης.