ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ (ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ (ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

VANDAMME61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
ΒρίλΜέλος
28/06/2006, 00:02:33
quote:

Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι ο Νοστράδαμος έχει προφητεία στην οποία αναφέρει ότι η Ισπανοί θα περάσουν από τα Πυρηναία Όροι τροπαιούχοι κ.τ.λ...
Αληθεύει? Υπάρχει τέτοια προφητεία γιατί τη συσχετίζουν με ενδεχόμενη νίκη στο Μουντιάλ

εγώ άκουσα στην τηλεόραση, ότι οι Ισπανοί την άρπαξαν για τα καλά...

ImperatorΜέλος
28/06/2006, 00:22:23
adios amigos τέτοιοι λούζερς ούτε προφητείες του νοστράδαμου τους έσωζαν ούτε η Αποκάλυψη η ίδια...
dim.karΜέλος
28/06/2006, 08:44:36
Kαλημέρα!

Τι είναι λοιπόν το ποδόσφαιρο;

Ένα αγώνισμα με μπάλα και δύο ομάδες από 11 παίκτες και στο οποίο ΠΑΝΤΑ κερδίζουν οι Γερμανοί... (δεν είναι δικό μου, ο Κίσσινγκερ το είπε...).

Στα μαύρα της χάλια και πάει βουρ για τελικό...Deutschland uber alles λοιπόν...

Δημήτρης

28/06/2006, 09:03:57
quote:
Για προγνωστικά και προφητείες...καλέστε τον PaNo... (βλέπε λινκ για 12κλωνο DNA κλπ)....

Δεν θα συνιστούσα τέτοιες προτροπές, αγαπητέ ΑΖΑΧ_ΧΑΖΑ...

quote:
Γιατί δε ρωτάτε τον ΠαΝο, που βγάζει τα ντόλλαρς του διαβάζοντας τα ραδιοκύμματα και προλέγοντας τα αποτελέσματα των αγώνων ? ΄Ήδη το δοκίμασε στην Γιουροβίζιον το σύστημά του και το αποτέλεσμα ήταν ότι γεύτηκε απ τα τρία το μακρύτερο...

Θα έλεγα το ίδιο και σε σένα, αγαπητέ Βριλ.
Όπως δεν θα συνιστούσα φράσεις όπως η τελευταία που συμπεριέλαβα στα quotes...

Προσωπικά με εξέπληξαν αυτά τα συγκεκριμένα λεγόμενα γιατί πιστεύω οτι μπορείτε να δηλώσετε την αντίθεση σας με έναν τρόπο που είναι πιο θεμιτός αλλά και μπορεί να αφήσει στον άλλον τα περιθώρια να σκεφτεί τα όσα του λέτε και να τα κρίνει, κάνοντας τον πραγματικά να ωφεληθεί από τα όσα του λέτε.

Το να έχουμε αντίθεση για τα λεγόμενα κάποιου μέλους και να εκφράζουμε αντίθεση (μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια) στις απόψεις του είναι θεμιτό και μπορεί να βοηθήσει έναν διάλογο.
Όταν όμως η λεπτή γραμμή διαταράσσεται τότε ο διάλογος όχι μόνο δεν γίνεται γόνιμος αλλά υποκαθιστάται από την στείρα αντιπαράθεση και την άρνηση.
Και φυσικά θα πρέπει να σκεφτούμε οτι η αντίθεση αυτή έχει ως αποδέκτη τις όποιες απόψεις κι όχι το άτομο καθεαυτό...

Θα πρέπει επίσης να έχουμε υπόψιν μας, φίλοι μου, οτι όταν είμαστε αντίθετοι σε μια άποψη ή έστω σε ένα σύνολο απόψεων κάποιου συνομιλητή μας οφείλουμε να εκφράσουμε αυτή την αντίθεση μας με έναν τρόπο τέτοιο ο οποίος θα κάνει κι εκείνον να σκεφτεί μήπως έχει λάθος ή να έχει την διάθεση να ακούσει την αντίθετη γνώμη.
Όταν όμως η αντίθετη γνώμη που θα ακούσει είναι δοσμένη με έναν τρόπο απότομο ή δυνάμει ειρωνικό τότε υπάρχει η πιθανότητα να τον κάνουμε να επιμείνει στις θέσεις του μόνο και μόνο από αντίδραση χωρίς καν να αναλογιστεί αν κάνει λάθος.

Σε όλους μας δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο?

In anticipation of my resurrection...

HelenakiΜέλος
28/06/2006, 09:16:43
βρε βλαμμενούλια με πήρατε στον λαιμό σας και χθες παρότρυνα τον μπαμπά μου και έπαιξε την Ισπανία...Χ2! ημίχρονο τελικό!
ουυαααααααααααααααα Του είπα...μπαμπά η Ισπανία θα βγει...όσο στοίχημα θες...ουπς.....

"Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός..."

AZAΧ_ΧΑΖΑΜέλος
28/06/2006, 09:46:10
quote:

quote:
AXAX_XAZA λέει...
Για προγνωστικά και προφητείες...καλέστε τον PaNo... (βλέπε λινκ για 12κλωνο DNA κλπ)....

Dying_Incubus λέει....

Δεν θα συνιστούσα τέτοιες προτροπές, αγαπητέ ΑΖΑΧ_ΧΑΖΑ...

Αγαπητέ/ή Dying_Incubus
Δεν κατάλαβα...τι κακό είπα.....;;;
Αχ ΝΑΙ ...σορρυ το ξέχασα είσαι συντονιστής και πρέπει εμείς να καθόμαστε ήσυχοι....δεν πρέπει να κάνουμε προτροπές....

Ενώ ο ΠαΝο άστον ελέυθερα να μας προτρέπει οτι μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας μέσα σε νερό βραστο και να μήν παθαινουμε τίποτε...άστον να μας προτρέπει στην μεθοδολογία του (οραματισμός) την οποία θέλει να μοιραστεί μαζί μας προκειμένου να βλέπουμε το μέλλον και να βγάζουμε αποτελέσματα αγώνων και συγχρόνως Ντολλαρς...άστον να προτρέπει κόσμο προς την βλακεία, την ηλιθιότητα, την φιλοσοφία του καναπέ και του google...
Έχεις δίκιο ... δεν έπρεπε να διαφημίσω τον ΠαΝο...

Αλλά ρε σύ ... ο ΠάΝο διαφημίζει και μας προτρέπει σε κάθε είδους βαρεμένου ανθρώπου στο ιντερνετ .... ΕΕΕΕ ΣΕ ΡΩΤΑΩ...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ;;;;

Ο άσπρος σίφουνας....

Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...

28/06/2006, 11:59:13
Αγαπητός είμαι κι εγώ, φίλε AZAX_XAZA!

Τώρα για το οτι είμαι Συντονιστής και πρέπει να καθίσετε φρόνιμα...
Αγαπητέ, δε νομίζω οτι κάποιος Συντονιστής εδώ έχει βγάλει καραμπίνα.
Αν θέλεις να σκεφτείς λίγο επάνω στην επισήμανση που σου έκανα θα το κάνεις για σένα, όχι για μένα.

Σκέψου όμως και το εξής:
Με τον τρόπο που προβάλλεις την αντίθεση σου, αντιτίθεσαι στο άτομο ή σε ένα σύνολο απόψεων του?
Αν συμβαίνει το πρώτο θα ήθελα να μου πεις αν όλοι εμείς δικαιοδοτούμαστε να κρίνουμε έναν άνθρωπο από την στιγμή που εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε τέλειοι.
Από την άλλη θα πρέπει να έχουμε την διάκριση να καταλάβουμε αν ο τρόπος που θα το κάνουμε αυτό θα ωφελήσει ή θα βλάψει τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας.
Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να το διακρίνεις αυτό, φίλε μου?
Αναλογίζεσαι τι ευθύνη αναλαμβάνεις με αυτόν τον τρόπο?

Αν συμβαίνει το δεύτερο, επέτρεψε μου να σου πω οτι πιστεύω πως έχεις την ικανότητα να το κάνεις με ένα καλύτερο τρόπο.
Αυτό στο λέω επειδή έχω παρατηρήσει οτι προσπαθείς να ερμηνεύσεις κάποια πράγματα με τη λογική, όπως είχα πει και του Βριλ.

Σχετικά με το να βάλουμε το χέρι μας μέσα στο βραστό νερό που είπε το συγκεκριμένο μέλος, θυμάμαι οτι είχε γίνει μια εκτενής συζήτηση επάνω σ’ αυτό το θέμα.
Το γεγονός οτι αρκετά μέλη (ανάμεσα τους κι εσύ) είχαν αναρωτηθεί σχετικά με αυτό το σημείο κι είχαν προβληματιστεί για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στους πιθανούς αναγνώστες και κυρίως στα παιδιά, υποδηλώνει οτι υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον από την πλευρά τους κι αυτό είναι πολύ όμορφο.

Όμως με το να αναφέρεσαι σε άλλα topics τόσο σ’ αυτό γεγονός όσο και στο μέλος που το ανέφερε δεν προκαλείς την περιέργεια σε κάποιους αναγνώστες για το τι είχε γίνει τότε?
Και σίγουρα οι άνθρωποι παρακινούνται από την περιέργεια τους, σωστά?
Οπότε είναι πολύ πιθανό με τον τρόπο σου, έστω κι άθελα σου, να συμβάλλεις σε αυτό το οποίο πραγματικά προσπάθησες να αποτρέψεις.
Γιατί δεν σκέφτεσαι, φίλε μου, κι αυτήν την παράμετρο?

ΒρίλΜέλος
28/06/2006, 12:22:46
Εγώ δε συμφωνώ μαζί σου Dying ώς πρός την τακτική της αντιμετώπισής σου του συγκεκριμένου μέλους.

Φυσικά, και ο Αζάχ και εγώ έχουμε όλο το δικαίωμα να προσεγγίζουμε τις (τεχνικές) λύσεις με τη λογική, γιατί και οι δύο κινούμαστε στο χώρο της τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και λογικής. Άν άνθρωποι σαν τον ΠαΝο κινούνται σε μια άλλη σφαίρα, αυτό είναι μια διαπίστωση που θα την κάνει ο οποιοσδήοτε πατά με τα πόδια του στη Γή. Σίγουρα, θα υπάρχουν και κάποιοι ή κάποιες, που αυτή είναι ακριβώς η ΜΗ επιθυμητή κατάσταση...

Διατηρώ το δικαιώμά μου να διαφωνώ μαζί σου, διατηρώ το δικαίωμα να διαχωρίζω τη θέση μου από άτομα σαν τον ΠαΝο, όπως επίσης διατηρώ το δικαίωμά μου να εκφράζω την άποψή μου, έστω και με λιγότερο κυνισμό, άν συντρέχουν κάποιοι ιδιαίτεροι λόγοι. Αν τους ακούσω, ίσως να τους λάβω και υπ΄όψη...

Αλήθεια, υπάρχουν ?

Edited by - Βρίλ on 28/06/2006 12:30:45

VIKINGΜέλος
28/06/2006, 14:36:41
quote:

Η Γκάνα σήμερα πήγε σπίτι της ... Για την προφητεία λέγανε σε αθλητικό σταθμό. Δεν είναι η προφητεία που θα το δόσει το τρόπαιο αλλά ο γιατρός με τη βελόνα του... μόνο στραβός δε το βλέπει ότι κάποιοι θα ξαναπούν Deutschland uber alles...

Vazoume stoixima oti tha to parei h BRAZIL.Sas prokalo na balete,xexe.

DEN PAIZETAI I Brazil.Mou to eipe o GERONTAS.

Ipomoni loipon,o kairos gar eggis

28/06/2006, 16:19:35
quote:
Vazoume stoixima oti tha to parei h BRAZIL.Sas prokalo na balete,xexe.

DEN PAIZETAI I Brazil.Mou to eipe o GERONTAS.

Ipomoni loipon,o kairos gar eggis

Θα σε στεναχωρήσω φίλε μου VIKING.

Το πολύ μέχρι τα ημιτελικά και αυτό για εμπορικούς λόγους.

Και μην ξεχνάς ότι :

Το πολύ το κυρ ελέησoν το βαριέται και ο παπάς.

ΥΓ. ΙΣΩΣ αυτός που θα το κατακτήσει να πρέπει να φοράει και adidas.
Δεν μπορείς να πεις ότι δεν παίζει και αυτό.

Να 'στε όλοι καλά...

Στράτος

28/06/2006, 17:17:30

Ε όχι και μαύρα χάλια η Γερμανία dimkar...

Την καλύτερη μπάλα έχουν παίξει με διαφορά.

Τρέχουν ασταμάτητα,πιέζουν ασφυκτικά και σκοράρουν εύκολα.Τον πνίγουν τον αντίπαλο,ανάσα δεν τον αφήνουν να πάρει.

Ωστόσο το γατί ο Ντόπερμαν(είστε απαράδεκτοι αν δεν ξέρετε ποιός είναι)είπε τα πράγματα με το όνομά τους για μία ακόμη φορά.

Φουλ στη ντόπα είναι τα Panzer,και φυσικά δεν είναι οι μόνοι...

28/06/2006, 18:15:47
quote:
Διατηρώ το δικαιώμά μου να διαφωνώ μαζί σου, διατηρώ το δικαίωμα να διαχωρίζω τη θέση μου από άτομα σαν τον ΠαΝο, όπως επίσης διατηρώ το δικαίωμά μου να εκφράζω την άποψή μου, έστω και με λιγότερο κυνισμό, άν συντρέχουν κάποιοι ιδιαίτεροι λόγοι. Αν τους ακούσω, ίσως να τους λάβω και υπ΄όψη...
Αλήθεια, υπάρχουν ?

Εσύ τι λες Βριλ, υπάρχουν;
Κι αν στους πω εγώ είσαι πραγματικά διατεθειμένος να τους λάβεις υπόψιν;
Ως μέλος που έχεις συμμετάσχει στις συζητήσεις του Esoterica τόσο καιρό μήπως είναι περριτό να το ρωτάς αυτό;
Η απάντηση είναι προφανέστατη οπότε προσπάθησε να την αναζητήσεις κι εσύ.

Οι ιδιαίτεροι λόγοι έχουν ειπωθεί πολλάκις μέσα στα forums, αλλά φαίνεται πως δεν αρκεί να διατυπωθούν από κάποιον συντονιστή μόνο, για να τους λάβεις υπόψιν.
Είναι αναγκαίο να τους συλλογιστείς Βριλ, αλλιώς, θα λέγονται και θα ξαναλέγονται.
Όταν όμως επιζητεί κάποιος σαν δικαιολογία την επαναδιατύπωσή τους, όχι μόνο δε θα του φανούν χρήσιμοι, αλλά θα αναβάλλουν και το ερώτημα που θα έπρεπε να υποβάλλει στον εαυτό του:

"Από που κι ως που πιστεύω πως έχω το δικαίωμα να περιφέρω το όνομα ενός μέλους σε ένα τόπικ στο οποίο δεν έχει καν συμμετάσχει και μάλιστα με υποτιμητικό τρόπο; Έχει κάποια ηθική ή έστω κάποια λογική αυτό;

Θα σου έλεγα Βριλ, πως ούτε καν λογικοφανές δε θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο για έναν υπέρμαχο της λογικής, όπως γράφεις στο παρακάτω απόσπασμα:

quote:
Φυσικά, και ο Αζάχ και εγώ έχουμε όλο το δικαίωμα να προσεγγίζουμε τις (τεχνικές) λύσεις με τη λογική, γιατί και οι δύο κινούμαστε στο χώρο της τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και λογικής.

Εάν η λογική είναι ο τομέας σου, θα έπρεπε τουλάχιστον να τη χρησιμοποιείς σε κάθε δεδομένη περίπτωση κι όχι μόνο για να καταδείξεις την έλλειψη σοβαρότητας (κατά την γνώμη σου) των επιχειρημάτων του απέναντί σου.

Θα έπρεπε να σκεφτείς πως, εκτός από παιδαριώδης, είναι κι ένδειξη ασέβειας προς τον συνάνθρωπό σου αυτή η συμπεριφορά που τόσο εσύ, όσο και ο AZAΧ_ΧΑΖΑ υϊοθετήσατε στο topic αυτό, σχετικά με το μέλος PaNo.

Πως δικαιοδοτείσαι λοιπόν, Βριλ, να απαντάς με κυνισμό και να λες οτι ίσως να λάβεις υπόψιν σου τους λόγους που πρέπει να απαντάς με περισσότερο σεβασμό?
Από την στιγμή που συμμετέχεις σε έναν δημόσιο διάλογο κι έχεις το δικαίωμα να εκφέρεις τις απόψεις σου, έχεις την υποχρέωση να σέβεσαι τόσο τους κανονισμούς που διέπουν αυτήν την Κοινότητα όσο και τα μέλη της.
Διατήρησε λοιπόν το δικαίωμα σου να διαφωνείς με τους συνομιλητές σου, απέβαλε όμως τα κυνικά σχόλια και τον ειρωνικό τόνο με τη μορφή υποννοουμένων.
Το ίδιο σαφώς ισχύει και για τον AZAX_XAZA...

Όπως γνωρίζεις άλλωστε κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο γενικότερα και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτό στα forums.

ΒρίλΜέλος
28/06/2006, 19:25:43
Στη δημόσια συζήτηση κρίνονται τα γραπτά και λιγότερο τα πρόσωπα.

Στα γραπτά λοιπόν είδα κάτι, που φαίνεται να υπιτιμά τη νοημοσύνη μου (και πιθανώς και άλλων) και αντέδρασα για το δικό μου μέρος και μόνο, με τα δικά μου επιχειρήματα, τρόπο, φράσεις και στύλ. Είδα ότι επικρίνεται το στύλ μου και όχι το περιεχόμενο, που για μένα παραμένει προσβλητικό και επιτιμητικό, με το περιεχόμενό του και το στύλ του.

Ότι αφορά τώρα τους κανόνες της συζήτησης, εγώ θα ήθελα οι κανόνες να ισχύουν για όλους, και αυτή τη φορά δεν μιλάω ούτε για τον ΠαΝο ούτε για τον Αζάχ.

Δεν έχω χρόνο να παραθέσω το λίνκ, αλλά είναι το θέμα με το παράδοξο του Κρόνου. Εκεί κάτι δεν πάει καλά.

VIKINGΜέλος
28/06/2006, 20:22:41
quote:

Θα σε στεναχωρήσω φίλε μου VIKING.

Το πολύ μέχρι τα ημιτελικά και αυτό για εμπορικούς λόγους.

Και μην ξεχνάς ότι :

Το πολύ το κυρ ελέησoν το βαριέται και ο παπάς.

ΥΓ. ΙΣΩΣ αυτός που θα το κατακτήσει να πρέπει να φοράει και adidas.
Δεν μπορείς να πεις ότι δεν παίζει και αυτό.

File Strato kai h Brazil poulaei,poloi einai oi xorigoi tis Brazil.Oi perisoteroi theloun teliko German me Brazil,poulaei pio poli nomizo.

To 1998 o telikos FRANCE ME Brazil itan mallon stimenos.
Elpizo na min simbei kai tora.

Edited by - VIKING on 28/06/2006 20:26:40

αγνοώνΜέλος
28/06/2006, 20:43:14
viking,
κι εγώ λέω περίπατο θα το πάρει η βραζιλία.
ούτε το 50% δεν έπαιξε ακόμη.
εκτός κι είναι στημένο.
αυτό για την adidas με ανησυχεί...

φίλε dim.kar νομίζω ότι έκανες ένα λάθος.
αυτό που είπες για τον kissinger,
το είπε ένας άγγλος ποδοσφαιριστής, ο gary lineker.

29/06/2006, 03:07:22
Πότε ήταν -οι μεγαλύτεροι, ή οι πιο ποδοσφαιρικά μορφωμένοι θα ξέρουν- αλλά ο πατέρας μου μου έλεγε ότι στην δεκαετία του '60 συναντήθηκαν Γερμανία - Αγγλία, αλλά στην έδρα της Αγγλίας. Λλλλετεεε?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
29/06/2006, 03:46:35
Τα έτη που φιλοξενουν το Μουντιάλ είναι δυσκολότερα.

Γιατί μετά το γκολ του Cambiasso στο Argentina με Serbia & Montenegro και πολλά άλλα βέβαια -φέτος μπήκανε γκολάρες στην πρώτη φάση- ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
29/06/2006, 07:54:10
quote:
Στα γραπτά λοιπόν είδα κάτι, που φαίνεται να υπιτιμά τη νοημοσύνη μου (και πιθανώς και άλλων) και αντέδρασα για το δικό μου μέρος και μόνο, με τα δικά μου επιχειρήματα, τρόπο, φράσεις και στύλ. Είδα ότι επικρίνεται το στύλ μου και όχι το περιεχόμενο, που για μένα παραμένει προσβλητικό και επιτιμητικό, με το περιεχόμενό του και το στύλ του.

Ελπίζω να βρεις την δυνατότητα να το ξεπεράσεις, Βριλ...

HelenakiΜέλος
29/06/2006, 09:20:38
Το άσχετο...Viking μήπως είσαι πιλότος?

"Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός..."

ΒρίλΜέλος
29/06/2006, 13:16:12
Εντάξει Ίνκουμπους,

ξέρεις ότι τίποτα δεν τρώγεται τόσο καυτό όσο σερβίρεται