ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Αίολος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/09/2011, 09:46:36
quote:
Την φιλόσοφο Υπατία!
Δεν είχαν τίποτε προσωπικό μαζί της, δεν είχε πειράξει κανέναν, αλλά εδίδασκε "την ελληνικήν μωρίαν" και ήταν Ελληνίς, δηλαδή σκύλα.
Την "εσκόρπισαν" κυριολεκτικά, σύμφωνα με το εν λόγω εδάφιο και στο τέλος, ότι είχε απομείνει, το έκαψαν συμφωνα πάντα με τις προτροπές της ΚΔ. Στο Πυρ!
Με συγκεκριμένο τελετουργικό. Την πετσόκοψαν κυριολεκτικά με όστρακα, ζωντανή, περιέφεραν τα κομάτια της στην πόλη και την έκαψαν. Αυτό δεν είναι απλώς ένας φόνος. Οι απλοί φόνοι γίνονται για τον το χρήμα και την εξουσία. Ούτε όμως χρήματα, ούτε εξουσία είχε.
Ηταν ένας θάνατος στο όνομα του χριστιανισμού. Ηταν ένας φόνος στο όνομα του θεού τους

Ρε πολύξερε γάιδαρε, μήπως γνωρίζεις την τύχη του “δεσπότη” υποκινητή και ηθικού αυτουργού, αυτού του λαμπρού εξυγιαντικού μυστηρίου?
Κάπου πήρε το αυτί μου πως μετα ανεκυρήχθει “άγιος” από το ιερατείο?
Αληθεύει?

Υ.Γ
Για την ακρίβεια της περιγραφής, την έγδαραν ζωντανή με κοχύλια, καθότι, γυνή Ελληνίς, και φιλόσοφος και μαθηματικός, η αθεόφοβη -

Μωρέ καλά να της κάνουν, εμείς θα πρέπει να τα βλέπουμε αυτά που έχουμε αφήσει τις δικές μας να μπαινοβγαίνουν στα πανεπιστήμια.
Καθεστώς Αγ. Όρους χρειάζεται, και στα πανεπιστήμια, ..... για να πάει η Ελλάς μπροστά.

08/09/2011, 09:55:34
Αίολος
quote:
Χριστιανισμός και εργα του παπαδαριού ταυτίζονται!

Πως να στο γράψω για να το καταλάβεις φιλαράκο;

Αυτή τη φράση την κρατάω (και ευχαριστώ που την έγραψες) γιατί λειτουργεί ως απόδειξη για την παρακάτω (παλαιά μου) θέση:
"υπάρχουν...άτομα στο φόρουμ που ακολοθούν την πάγια τακτική να θαύβουν την εκκλησία και μέσα απο αυτή τη χριστιανοσύνη."

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/09/2011 09:57:01

08/09/2011, 09:59:46
quote:
zyp

Θα ανοίξω ένα καινούργιο θέμα, σχετικά με τις αλληγορίες και τις παραβολές του Jesus.

Ωχ!!

Οχι!! άλλες αλληγορικές ερμηνείες.

Άσε να τελειώνουμε πρώτα με τον αμοθεν- ΜΕΝΤΗ, και μετά έχουμε χρόνο για τον “άνωθεν”.

08/09/2011, 10:03:14
quote:
gianipseftis

Απόψεις θα είναι αλλά 'ντάξει, αφού δεν θες ...

08/09/2011, 10:07:24
quote:
zip
Το ιερατείο που υπαγορεύεται εδώ ;

Αν ανοίξεις και κανένα ιστορικό βιβλίο φίλε zip , θα καταλάβης . Ακόμα και σήμερα εφαρμόζεται ποικιλοτρόπως η "παραίνεση" αυτή του ευαγγελίου από το ιερατείο . Και μη μου πης ότι δήθεν είναι αλληγορική και εννοεί κάτι το διαφορετικό , ή ότι περιέχει φιλοσοφία ; Γιατί είναι σαφέστατη !

*

Edited by - Sesostris on 08/09/2011 10:11:26

Edited by - Sesostris on 08/09/2011 10:12:50

08/09/2011, 10:16:37
quote:
Αίολε γιατί μας δίνει ξερή αυτή τη φράση και δεν μας τη μεταφράζεις για να καταλάβουμε και εμείς οι.. αδαείς τι σημαίνει
Για ελληνικά στους δασκάλους dr.
Εχουμε γεμίσει αγραμμάτους εδώ μέσα...
quote:
Αν δηλαδή στη δείξω, εσύ υπάρχει περίπτωση έστω και 1/100 να τη δεκτείς;
Δείξε μας εσύ και θα τα βρούμε.
quote:
"υπάρχουν...άτομα στο φόρουμ που ακολοθούν την πάγια τακτική να θαύβουν την εκκλησία και μέσα απο αυτή τη χριστιανοσύνη."
Αλλο το θάψιμο και άλλο η ιστορική αλήθεια.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεν ξέρεις;

08/09/2011, 10:17:10
quote:
Sesostris

Αν ανοίξεις και κανένα ιστορικό βιβλίο φίλε zip , θα καταλάβης . Ακόμα και σήμερα εφαρμόζεται ποικιλοτρόπως η "παραίνεση" αυτή του ευαγγελίου από το ιερατείο . Και μη μου πης ότι δήθεν είναι παραβολή και εννοεί κάτι το διαφορετικό ; Γιατί είναι σαφέστατη !

Και τι σημαίνει αυτό φίλε μου Sesostris ; Εξετάζουμε την εφαρμογή των λόγων από τα ιερατεία ή την ουσία των λόγων ;

Εγώ φίλε μου, δεν διαφωνώ στην εσφαλμένη εφαρμογή τους από τα ιερατεία, από τις εκκλησίες και από τους παπάδες. Εσφαλμένα εφαρμόζουν αυτό το "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει.". Και ;

Όμως, άραγε, μόνο τα ιερατεία εφαρμόζουν αυτή την ... "παραίνεση", όπως λες ; Ακόμη κι εσύ την εφαρμόζεις σε κάποιες περιπτώσεις ... για σκέψου το καλύτερα. Γιατί, σε ορισμένες περιπτώσεις & για σένα ισχύει αυτό, το ότι δηλ. αυτός που δεν είναι μαζί σου, θεωρείς πως είναι εναντίον σου, και αυτός που δεν συνάγει μαζί σου ... θεωρείς ότι σκορπίζει. Συνεπώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, η συμπεριφορά σου [ η συμπεριφορά μας ], κάνει πιστή εφαρμογή αυτής της φράσης. Και μη μου πεις πως ποτέ δεν το αισθάνθηκες εσύ αυτό. Γιατί ψέματα θα πεις ...

Aυτή λοιπόν η φράση, δεν αφορά ούτε ιερατεία, ούτε τίποτε. Αφορά τον ίδιο τον Jesus [ αν το είπε δηλ. αυτός ]. Αφορά τον εαυτό του. Ο ίδιος λέει για τον εαυτό του "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει." Δεν σημαίνει όμως ότι έτσι πρέπει να κάνει και το ιερατείο, έτσι πρέπει να κάνει και η εκκλησία, έτσι πρέπει να κάνουν και οι παπάδες, έτσι πρέπει να κάνουμε κι εσύ κι εγώ.

Edited by - zip on 08/09/2011 10:28:11

08/09/2011, 10:19:05
quote:
Κάπου πήρε το αυτί μου πως μετα ανεκυρήχθει “άγιος” από το ιερατείο?
Αληθεύει?
Αν αληθεύει αυτό ψσεφτράκο μας, τότε αυτοί που τον άγιασαν τι είναι;

08/09/2011, 10:26:18
Αίολος
quote:
Αλλο το θάψιμο και άλλο η ιστορική αλήθεια.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεν ξέρεις;

Φυσικά και ξέρω για αυτό και καταλαβαίνω και αυτή τη φράση:

"Χριστιανισμός και εργα του παπαδαριού ταυτίζονται!"

quote:
Δείξε μας εσύ και θα τα βρούμε.
Ε μετάφρασε μας πρώτα τη φράση του ευαγγελίου που παρέθεσες και θα σου βρω εγώ φράση!
08/09/2011, 10:34:20
quote:

quote:
gianipseftis

Απόψεις θα είναι αλλά 'ντάξει, αφού δεν θες ...

Μωρέ για απόψεις είμαι όλος αυτιά, και αν συνοδεύονται από λογική τεκμηρίωση είναι πάντα καλοδεχούμενες
Ξεκίνα το, είμαι μέσα.

Τις “αλληγορικές” ερμηνείες , τις επιφοιτήσεις πνευμάτων, και τις παλαβές ατεκμηρίωτες φαντασιώσεις δεν τις μπορώ.

Έχουμε ήδη έναν αμοθεν, να αποκτήσουμε και δεύτερο θα ήταν υπερβολή.