ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΧΩ ΨΥΧΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΑΤΟΜΑ ......... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΕΧΩ ΨΥΧΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΑΤΟΜΑ ......... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Ramoglou61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
gewkwnΜέλος
10/02/2013, 18:16:45
quote:

Συγκεκριμένα, εμείς οι θεϊστές και δημιουργιστές πιστεύουμε ότι χρειάστηκε νοημοσύνη για να δημιουργηθεί ο κόσμος. Οι άθεοι εξελικτές πιστεύουν πως όχι και ότι η νοημοσύνη ξεπήδησε από έναν κόσμο στον οποίο απουσίαζε η νοημοσύνη, ως μια ικανότητα της σύνθετης ύλης.

Υπέδειξα ήδη το γεγονός πως η νοημοσύνη δεν προκύπτει από την συνθετότητα της ύλης και τις πολύπλοκες ενώσεις νευρικών κυττάρων. Διότι οποιοδήποτε άθροισμα μη νοημοσύνης + μη νοημοσύνης ισούται με μη νοημοσύνη.

Το ότι κάτι ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με κάτι άλλο(π.χ. η νοημοσύνη με τα νευρικά κύτταρα), δεν ισούται με το ότι ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ από το κάτι άλλο. Οι ιδιότητες της ύλης(μάζα, όγκος, πυκνότητα, βάρος) δεν μπορούν να παράγουν νοημοσύνη και πληροφορία, διότι η πληροφορία δεν είναι περισσότερη ή λιγότερη ύλη, είναι άυλη.

Π.χ. τώρα έχω χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες και τον κώδικα της ελληνικής γλώσσας(γραμματική, συντακτικό) για να μεταδώσω ένα μήνυμα. Όμως η αλληλουχία των χαρακτήρων που εμφανίζονται στην οθόνη, δεν είναι απλώς χρωματιστές και φωτεινές κουκίδες της οθόνης(δηλαδή ύλη), αλλά ένα άυλο μύνημα το οποίο χρησιμοποιεί την ύλη μόνο ως μέσο μετάδοσης. Διότι το ίδιο μύνημα μπορεί να μεταφερθεί και με άλλον τρόπο, ενώ αν καταστραφεί το μέσο μετάδοσης είναι δυνατή η επανάκτηση της πληροφορίας μέσω μνήμης. Εδώ αρκεί να σημειώσουμε ότι η αλληλουχία των χαρακτήρων ΔΕΝ ισούται με μια φυσική αλληλουχία π.χ. κρυσταλλικών ιόντων χλωριούχου νατρίου(Cl,Na,Cl,Na) διότι στην πρώτη περίπτωση υπάρχει ένα μύνημα ενώ στην δεύτερη ύλη και τίποτε παραπάνω.

Δεν εχεις αποδειξει κατι . Απλα γραφεις οτι δεν γινεται,
δεν εχεις αποδειξει οτι δεν γινεται.
Το οτι για εσενα κατι τετοιο Αποτελει αποδειξη
μαλλον δειχνει οτι εισαι Ευκολοπιστος.

Η πληροφορια φιλε μου ειναι χημεια στο εσωτερικο του εγκεφαλου

Τα γραματα που εχεις χρησιμοποιεισει ειναι ενα συνολο απο υλη
πουθ αναπαραγεται σε ενα συγκεκριμενο μοτιβο για να καταλαβαινει ο
εγκεφαλος μας την συγκεκριμενη γλωσσα .
Οταν θα αποσυνδεθουμε απο φορουμ αυτη η πρηροφορια θα μεινει
σαν ΥΛΗ μεσω των ηλεκτρονιων σε καποιο αποθηκευτικο μεσω
στο server .
Πρεπει να σου γραψω οτι ενας γεματος δισκος ειναι πιο βαρης απο ενα αδειο , πολυ μικρη διαφορα αλλα υπαρχει !!!

Το γιατι το μυνημα ειναι υλη σου το εχω εξηγησει παραπανω
βεβαια εσυ μπορει να μην τα αποδεχεσαι αυτα ,τα αποδεχεται
η Επιστημη και μιας που κανεις χρηση της επιστημης για να
μεταφερεις τα μυνηματα σου , κανεις χρηση και της προσεγκισης
που σου εχει δωσει την δυνατοτητα για κατι τετοιο οποτε μην μου γραφεις οτι δεν ειναι υλη.

Το οτι πιστευεις και θελεις να υπαρχει κατι ανωτερο
δεν σημαινει οτι θα πρεπει να αλαξουμε την επιστημη
για την "παρτη" σου...

αντε καλο βραδυ

10/02/2013, 18:20:17
Gekwwn συγγνώμη που θα το πω αλλά δεν έχω βρει κάτι ιδιαίτερα ουσιαστικό στα μηνύματά σου, πέρα από την επιμονή σου να μου πεις πως κάνω λάθος. Εσύ διαβάζεις τα δικά μου; Γιατί έχω παρουσιάσει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Λοιπόν οι λέξεις είναι σημαντικές, όμως πρέπει να ξέρουμε ότι έχουν πολλές σημασίες

Νοημοσύνη /Intelligence
From Latin intellegentia ("the act of choosing between, intelligence"), from
intellegō ("understand"), from inter ("between") + legō ("choose, pick out, read").

Το μόνο σημαντικό που είπες και που ανέμενα να αναφερθεί ήταν αυτό του βρέφους. Γιατί η λειτουργία της νοημοσύνης εμφανίζεται αφού έχουν ολοκληρωθεί κάποια νευρικά κύτταρα; Διότι ο νους χρειάζεται το νευρικό σύστημα για να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ με αυτόν τον κόσμο και έτσι να επιτελέσει την λειτουργία της νοημοσύνης/διάνοιας. Δηλαδή το νευρικό σύστημα είναι καλώδια επικοινωνίας που μας συνδέεουν με την πραγματικότητα. Ανέφερα ήδη το γεγονός ότι επειδή κάποια πράγματα συσχετίζονται ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συγχέονται.

Υποκείμενο και αντικείμενο. Νους και εγκέφαλος.

Ανέφερα ήδη ότι δεν πρέπει να συγχέονται τα εφέ του νευρικού συστήματος(δηλαδή οι αισθήσεις) με το υποκείμενο, το πραγματικό εγώ μας που τα συνηδειτοποιεί και τα ερμηνεύει. Άλλο η τηλεόραση και άλλος αυτός που παρακολουθεί τηλεόραση. Το λάθος εκείνων που λένε ότι το "εγώ" παράγεται ως ενέργεια από την ύλη του νευρικού κυττάρου, είναι πως αυτό το εγώ δεν είναι δυνατόν να ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ τον γεννήτορά του. Π.χ. μπορούμε να φανταστούμε με την θέλησή μας μια εικόνα και έτσι να "αλλάξουμε κανάλι", μπορούμε ενσυνείδητα να θυμηθούμε μια μυρωδιά ή να ανακαλέσουμε στοιχεία του παρελθόντος από την μνήμη του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με μεγάλους νευροχειρούργους και ερευνητές(όπως ο Penfield) οι οποίοι αφιέρωσαν δεκαετίες σε έρευνες, δεν υπάρχει κάποιο κομμάτι του εγκεφάλου το οποίο είναι το "εγώ" μας και το οποίο μπορούμε να θέσουμε υπό τον έλεγχό μας. Το ότι μπορούμε να επηρεάσουμε το "εγώ" με φάρμακα είναι δυνατόν, μια και η ψυχή δέχεται την πίεση του σώματος, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να καταλάβει το "εγώ" μας, ακόμα και αν πάθουμε προσωρινή αμνησία το εγώ μας περιμένει.

Όταν ο Penfield έκανε πειράματα με ηλεκτρόδια σο δεξιό και αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ασθενών, παρατήρησε πως όταν προκαλούσε μια κίνηση του χεριού χωρίς την θέληση του ασθενή, ο ασθενής αντιδρούσε λέγοντας "δεν το έκανα εγώ, αλλά εσύ(μου κούνησες το χέρι)".

10/02/2013, 18:28:50
Gewkwn, αφού γράφεις πολλά γράψε και κάτι διαφορετικό! Επαναλαμβάνεις διαρκώς ότι η επιστήμη δεν γίνεται να προσαρμοστεί στα πιστεύω μου και ότι με έχει διαλύσει. Το διάβασα, μην το λες συνέχεια.

Νομίζεις πως με την τακτικής του θαψίματος της ερώτησης που σου έθεσα και στην παπαγαλίστικη επανάληψη μιας ψευδής και αδικαιολόγητης κατηγορίας, θα ξεγελάσεις τους αναγνώστες; Καταρχήν, μην ξεγελάς και τον ίδιο σου τον εαυτό. Φαίνεται πως αν η θέση μου είναι σωστή, τότε αυτό θα αποτελέσει καταστροφή για σένα και δεν κατανοώ το γιατί.

Τέλος πάντων, γράφε πολλά αλλά με ουσία.

Επαναλαμβάνω την ερώτηση. Δηλαδή αν υποθέσω ότι τα πειράματα που Miller αποδεικνύουν την θέση σου ως ΓΕΓΟΝΟΣ(πράγμα που αρνούμαι), συμφωνείς ότι πριν από αυτό το πείραμα, η αβιογένεση ήταν πίστη των αθεϊστών;

10/02/2013, 18:56:09
Διόρθωση, "παραμένει" όχι περιμένει. Θέλω να πω ότι ακόμα και αν έχουμε πάθει αμνησία, συνεχίζουμε να είμαστε "εμείς", να έχουμε μια προσωπική ταυτότητα με ελεύθερη βούληση ανεξάρτητα αν έχει φθαρεί κάποιου τμήμα του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Αν το εγώ μας ήταν απλώς ένα συγκεκριμένο κομμάτι υγρής μάζας εγκεφάλου, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ελεύθερη βούληση και νοημοσύνη. ΓΙΑΤΙ; Διότι ΔΕΝ είμαστε τα οργανίδια των νευρικών κυττάρων, μια και δεν έχουμε ιδέα για το τί επιτελείται αυτή την στιγμή στον οργανισμό μας και μια και τα οργανίδια δεν έχουν δικιά τους νοημοσύνη και ελεύθερη επιλογή για το τι να πράξουν. Υπακούουν αυστηρά σε βιολογικούς νόμους.

Επιπλέον, προκύπτει το ερώτημα "ποιο από όλα τα τρισεκατομμύρια κύτταρα είναι ο άνθρωπος για έναν άθεο"; Λέγοντας ότι ο άνθρωπος είναι το "όλο" δεν μου λέει κάτι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τόσα πολλά οργανίδια κυττάρων και μακρομόρια που εκτελούν ταυτόχρονα χιλιάδες διαφορετικές λειτουργίες, έτσι ώστε όλα αυτά δεν μπορεί να θεωρηθούν ότι δρουν ως ένας, όπως εμείς καταλαβαίνουμε ότι δρούμε ως ένας. Έτσι εμείς δεν μπορούμε να ταυτιστούμε απόλυτα με την ύλη.

Η ανοησία όμως των άθεων επιστημόνων έφθασε και σε άλλα επίπεδα. Σύμφωνα με τον Benjamin Libet ο άνθρωπος δεν έχει θετική ελεύθερη βούληση αλλά μόνο αρνητική. Δηλαδή λέει το εξής τραγελαφικό. Παρατηρείται ένα σήμα, προτού αποκτήσουμε θέληση να πράξουμε κάτι ή συνειδητοποιούμε ότι το πράξαμε. Δηλαδή λέει ότι υπάρχει καθυστέρηση και ότι η συνείδηση έπεται της πράξης. Προσπαθεί έτσι να μας μην πει ότι είμαστε ρομπότ, αγνοώντας ότι η απόφαση και βούλησή μας δρα σε ένα βαθύτερο επίπεδο που προηγείται της συνείδησης.

Η πίστη πως υπάρχει αρνητική και όχι θετική βούληση, αναιρεί από μόνη της τον εαυτό της, διότι αν ΔΕΝ θέλουμε να κάνουμε κάτι τότε ταυτόχρονα σημαίνει πως θέλουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Παραδείγματος χάρη η άρνηση των τριών παίδων να προσκυνήσουν την χρυσή προτομή του Ναβουχοδονόσορος ισούται με την θέλησή τους να συνεχίσουν να λατρεύουν τον Θεό τους.

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε πολύ για να αναιρέσουμε αυτόν τον ανόητο αθεϊστικό συλλογισμό. Λίγα λόγια αρκούν. Η ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ να μάθουμε την αλήθεια είναι ότι πιο βασικό και πιο βαθύ, όπως η ίδια η ύπαρξή μας. Είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία γνωρίζουμε ότι δεν σφάλουμε σίγουρα. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Είναι μια θετική βούληση. Τέλος, αν ένας άθεος δεν έχει ελεύθερη βούληση τότε δεν είναι άθεος, αλλά ένα ρομπότ. Όταν κάποιοι άθεοι αποφασίσουν να αφιερώσουν την ζωή τους για να πολεμήσουν τον θεϊσμό, ενώ ταυτόχρονα πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, επιτελούν ένα τεράστιο λογικό σφάλμα.

10/02/2013, 19:26:26
Gekwwn, μόλις προσπάθησα να εμβαθύνω στα μυνήματά του και να καταλάβω τον τρόπο σκέψης σου.

Παρατήρησα ότι διαβάζεις χωρίς κατανόηση ή ότι δεν θέλεις να κατανοήσεις γιατί δεν θέλεις ο αθεϊσμός να είναι λάθος. Και εγώ δεν θέλω ο θεϊσμός να είναι λάθος, αλλά μπαίνω στον κόπο να μελετήσω τις αντίθετες απόψεις. Δυστυχώς, ειλικρινά δεν έχω συναντήσει ακόμα κάποιον άθεο που θα προσπαθήσει να μελετήσει τον θεϊσμό και δεν θα επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια.

Η απάντησή σου ότι η πληροφορία είναι απόλυτα ύλη, δείχνει ότι δεν θέλησες να κατανοήσεις τί έγραψα, ακόμα και αν το διάβασες ολόκληρο.
Να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή δεν γίνεται πιο βαρύς με την "πρόσθεση" πληροφορίας. Η πληροφορία είναι η μαγνητική και ηλεκτρική κατάταξη/ανακατάταξη. Μιλάω για αλληλουχία. Μόνο αν προσπαθήσεις, θα καταλάβεις. Η ελληνική γλώσσα π.χ. δεν είναι ύλη. Είναι ιδέα πνευματική που μεταδίδεται μέσω διάφορων μορφών ύλης... αέρας, χαρτί/γραφίδα, οθόνη κτλ.. Αν προσπαθήσεις να κατανοήσεις την πληροφορία, μελετώντας απλώς το βάρος,την μάζα,την πυκνότητα,τον όγκο, το σχήμα των χαρακτήρων δεν θα καταλάβεις τίποτα. Είναι η αλληλουχία των γραμμάτων και των λέξεων εκείνο που παρουσιάζει νόημα. Ακόμη και οι ίδιες οι λέξεις είναι σύμβολα. Π.χ. η λέξη "μήλο" αναπαριστά ένα μήλο. Δηλαδή πληροφορία έχουμε όταν η ύλη μεταφέρει κάτι περισσότερο από τον ίδιο της τον εαυτό. Βλέπεις μια πινακίδα, δεν είναι απλώς χρώμα και σίδερο αλλά και μια πληροφορία που δίνει στοιχεία για κάτι.

Το πρόβλημα του αθεϊσμού είναι ο εγκλωβισμός της σκέψης του από την ύλη. Είναι τόσο ισχυρά δεσμευμένο το μυαλό σε αυτήν, που δεν μπορεί να δει τίποτε παρά ύλη. Π.χ. συναισθήματα όπως η αγάπη, το μίσος δεν είναι υλικά. Υπάρχουν βέβαια και άθεοι που δέχονται ότι υπάρχουν και κάποιες άυλες πραγματικότητες, όμως έτσι έρχονται αντιμέτωποι με το ερώτημα ΠΩΣ υπάρχουν, αφού η τυφλή ύλη δεν διαθέτει κάτι πνευματικό. Επίσης λέγοντας πως ένας άθεος έχει νόημα στη ζωή του πολύ περισσότερο από ότι έχει ένας χριστιανός , πάλι επιτελούν ένα λογικό σφάλμα. Έχοντας αποδεχτεί πρωτύτερα την ύπαρξη ενός κόσμου που ήρθε αυτόματα σε ύπαρξη χωρίς σχέδιο, σκοπό και νόημα, μιλούνε για νόημα. Πως θα μπορούσε να ξεπηδήσει το νόημα από έναν κόσμο χωρίς νόημα; Πόση ακριβώς ποσότητα ασυνειδητότητας απαιτείται για να υπάρξει συνείδηση; Γιατί να υπάρχει συνείδηση και αποδέκτης, παρά οι αισθήσεις των νευρικών κυττάρων να μην καταλήγουν στο σκοτάδι;
Γιατί είμαστε εδώ να αναρωτιόμαστε, αν είμαστε απλώς μια σκόνη στον άνεμο; Οι άθεοι φάσκουν και αντιφάσκουν διαρκώς, πράγμα το οποίο θα ήταν κουραστικό να επαναλάβουμε.

Επίσης, κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι μισώ την επιστήμη και την εκμεταλλεύομαι. Έχει τα καλά της, έχει και τα αρνητικά της τα οποία δυστυχώς είναι περισσότερα και τα οποία όχι απλώς μας απομακρύνουν από τον Θεό - την πηγή της ζωής, αλλά κάνουν την ζωή μας τραγικά πιο δύσκολη παρά πιο άνετη. Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο είναι ένα δίκοπο μαχαίρι.

10/02/2013, 19:30:15
Χριστος Ελ

Είμαι άθεος και αρνητής όλων των θρησκειών.

Αθεος με όλη την σημασία της λέξης και χωρίς παρερμηνείες του τύπου << και οι άθεοι έχουν ένα είδος πίστης >>.

Ομως φίλε μου, όπως κι εσυ, δεν μπορώ να δεχθώ ότι η ύλη δημιούργησε την νοημοσύνη.Το αντίθετο θα έλεγα.

Μήπως λοιπόν, να αναθεωρήσεις την άποψή σου περι αθεϊστών?
Το ότι θεωρώ υποχρεωτική την ύπαρξη νοημοσύνης-πνεύματος-διάνοιας και προϋπάρχουσα της ύλης, δεν σημαίνει ότι την θεοποιώ και την λατρεύω, πόσο μάλλον να την πιστεύω.

Είναι κάτι πέραν της ανθρώπινης διάνοιας και πέραν της σημερινής γνώσης,τόσο ώστε, είμαι αρκετά "ικανοποιημένος" που αναγνωρίζω ό,τι υπάρχει.Τουλάχιστον πρέπει να υπάρχει.

Μέχρις όμως αποδείξεως πέραν πάσης αμφιβολίας,παραμένω άθεος και απλώς ερευνώ.

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες της αθεϊστικής θεωρίας και πολλές προκαταλήψεις απο τους θρησκευόμενους "αναλυτές" της.

Οταν δεν γνωρίζω κάτι με << απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας >>,δεν λαμβάνω θέση υπερ ή κατά.Πιθανολογώ χρησιμοποιώντας την λογική,τις ποσοστιαίες μονάδες των τυχόν ενδείξεων,την χρησιμότητα, τα κίνητρα, απεμπολώντας το συναίσθημα και την βλακεία.

Αυτός ο τύπος άθεου, που μόλις σου περιέγραψα, αντιπροσωπεύεται απο εμένα και αρκετούς ακόμη που γνωρίζω προσωπικά.Και φυσικά ουδεμίαν σχέση έχει με τον τύπο αθέων, που εσυ προσπαθείς να "αναλύσεις"!!

Ζητώ συγνώμη για την "ανώμαλη προσγείωση"!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

gewkwnΜέλος
10/02/2013, 19:34:39
θα σου απαντησω και στα δυο μυνηματα σου
μαζι ξεκινοντας απο το πρωτο.

Οι λεξεις στη επιστημη εχουν συγκεκριμενο
νοημα και δεν γινεται να εχουν διφορουμενο
για αυτο και επινοουνται καινουριες λεξεις
σαν οροι .
Εχουν σκοπο δηλαδη να αποδοθουν συγκεκριμενα
σε κατι !!!
Το "σκαλωμα" μου(επιμονη για εσενα )...
Αμα γραφεις χαζομαρες τι να σου γραψω .
Σου αποδειξα οτι "αβιογενεση" υπαρχει.
Σου εδειξα αποδεικτικο στοιχειο της ΝΑΣΑ
που αποδεικνηει την μεταφορα DNA μεσω
μετεωριτη.

Και εσυ συνεχιζεις να υποστιριζεις τα δικα σου
χωρις να εισαι σε θεση να τα αποδειξεις .
Εγω σε αντιθεση με εσενα σου εχω φερει αποδειξεις
για αυτο που υποστιριζω!!!

Για το μωρο τωρα ...

Αντικειμενο και υποκειμενο;
χιχιχι
Ξεχνας οτι ο "νους" ειναι η δομη
του εγκεφαλου οπως αυτος εχει διμιουργισει
της μεταξυ νευρωνων συνδεσεις και το συνολο
των χημικων ουσων οπως αυτες αποθηκευονται
στον εγκεφαλο .
Λυπαμαι αλλα αυτα ειναι συνδεμενα και δεν εχει
αντικειμενο και υποκειμενο ειναι το ιδιο και το
αυτο σε ολα τα πεδια της υπαρξης.

Χημεια και κατασκευαστικο συμπλεγμα ειναι φιλε μου " το εγω" και δυστηχως για εσενα αυτο αποδεικνειεται πολυ ξεκαθαρα με
αναφορα στην τεχνικη της λοβοτομης που εφαρμοζοταν
σε διαφορες περιπτωσεις .

Οσο για την αναφορα που δινεις στον γιατρο
υπαρχει απαντηση πολυ καλη .Θα περιμενω να μου βαλεις την παραπομπη που αναφερει αυτο το πραγμα που ισχυριζεσαι!!!

Α! μην ξεχασω θελω και τις αλλες παραπομπες που σου ζητησα...

Γραφεις παρακατω
Όταν ο Penfield έκανε πειράματα με ηλεκτρόδια σο δεξιό και αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ασθενών, παρατήρησε πως όταν προκαλούσε μια κίνηση του χεριού χωρίς την θέληση του ασθενή, ο ασθενής αντιδρούσε λέγοντας "δεν το έκανα εγώ, αλλά εσύ(μου κούνησες το χέρι)".

Ε , μετα θελεις να μην γραφω για χαζομαρες...
καλα ρε συ ολος ο κοσμος ξερει οτι τα νευρα
μεταφερουν ηλεκτρικα σηματα .
Α! μην μου γραψεις για Ηλεκτρισμο στο σωμα και τα
λοιπα, γιατι θα πρεπει να διαβασεις ενα πεδιο της χημειας
που ονομαζεται "ηλεκτροχημεια" και γνα ειναι πιο βατο
σου γραφω οτι μια εφαρμογη του ειναι οι ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ.

Αντε να δουμε το αλλο( δευτερο μυνημα).

Περα απο την "κλαψα" σου , θετεις ενα ερωτημα...

Επαναλαμβάνω την ερώτηση. Δηλαδή αν υποθέσω ότι τα πειράματα που Miller αποδεικνύουν την θέση σου ως ΓΕΓΟΝΟΣ(πράγμα που αρνούμαι), συμφωνείς ότι πριν από αυτό το πείραμα, η αβιογένεση ήταν πίστη των αθεϊστών;

Καταρχην σου γραφω για μια ακομη φορα οτι
αδυνατεις να καταλαβεις ενα Αθεο γαιτι εισαι
προσκολημενος σε ορους οπως η "πιστη".

η απαντηση μου λοιπον...

Δεν τιθεται θεμα Πιστης ειναι γνωση !!!

Και απο την στιγμη που ειναι ΓΝΩΣΗ
δεν γινεται να θεωρεις την αβιογενεση
"πιστη" !!!
οσο αφορα την πρωιμη περιοδο της θεσης αυτης σχετικα
με την αβιογενεση θα σε παραπεμψω να διαβασεις λιγακι
την ιστορια της θεσης αυτης και εαν υπηρχε αυτος ο ορος
στην "διμιουργια της αντιλιψης για Αθεια"

Η "πιστη" φιλε μου ειναι ενα "προνομιο"
που το αφηνω στους "θειστες",

Υσ:Ειδες τι μεγαλοψυχος ειμαι σας αφησα ενα προνομιο....

Edited by - gewkwn on 10/02/2013 19:39:56

10/02/2013, 19:40:28
Τέλος θέλω να πω ότι είναι θλιβερό να συγχέεται η αρχαία ελληνική και κάθε θρησκεία με τον αθεϊσμό.

Είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος να θεωρούν οι ξένοι πως ΕΜΕΙΣ γεννήσαμε τον αθεϊσμό. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι απόψεις κάποιων περιορισμένων ατόμων, μπορούν να ταυτιστούν με το σύνολο της αρχαίας ελληνικής κοινωνίας. Οι αρχαίοι Έλληνες στο σύνολό τους ήταν τόσο θεϊστές όσο οι χριστιανοί.

Το αστείο είναι μάλιστα πως οι Ίωνες φιλόσοφοι ή οι επικούρειοι είχαν κάποιες απόψεις που χρησιμοποιούν σε παραλλαγμένη μορφή οι μοντέρνοι αθεϊστές, όμως οι ίδιοι ήταν θεϊστές και αγαπούσαν τους μύθους. Ανεξάρτητα αν προσπάθησαν να εξηγήσουν κάποια φαινόμενα ως φυσικά και όχι ως αποτέλεσμα της δράσης κάποιου θεού κάθε φορά, συνέχισαν να αποδίδουν αυτά τα φαινόμενα και τους νόμους στην θεία πρόνοια.

Τώρα αν κάποιοι ήταν πράγματι άθεοι σίγουρα δεν αντιπροσώπευαν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ενώ αν κάποιοι πίστευαν ότι οι θεοί είναι μέρος του κόσμου ή ακόμα πως δεν δημιούργησαν τον κόσμο, πάλι αυτό δεν τους κάνει άθεους(ανεξάρτητα αν είναι λάθος ή σωστό)

Επομένως είναι θλιβερό οι Έλληνες παγανιστές να υποστηρίζουν τον αθεϊσμό επειδή μισούν τον Χριστιανισμό, γιατί δίνουν ισχυρό άλλοθι στους ξένους για τις παρερμηνείες τους, οι οποίες πληθαίνουν και γίνονται έπειτα "αλήθεια".

nediBΜέλος
10/02/2013, 19:40:52
Τα υλικα για το πειραμα ποιος τους τα εδωσε;;;;
Τις ιδιοτητες των υλικων;;;
Οσο ειμαστε μεσα στην δημιουργια και ζουμε απ'αυτην δεν θα γινουμε ποτε δημιουργοι.
Τα πειραματα αυτα ειναι για γελοια.

321

10/02/2013, 19:59:25
Μετά το προηγούμενο κατατοπιστικό περι αθεϊας δημοσίευμά μου,ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τις σκέψεις σου Χριστος Ελ.

quote:
Χριστος Ελ
Το πρόβλημα του αθεϊσμού είναι ο εγκλωβισμός της σκέψης του από την ύλη.

Οχι φίλε μου χίλιες φορές όχι.
Το αντίθετο μάλιστα.
Η σκέψη μου "περιφρονεί" την ύλη ώς υποδεέστερη στην δημιουργία.Η ύλη δεν μπορεί να πάει στον Α του Κενταύρου σε μηδέν χρόνο.Η σκέψη μου μπορεί.Αν εμείς οι άθεοι, είμασταν εγκλωβισμένοι απο την ύλη, δεν θα είχαμε συντριπτική πλειοψηφία,σε όλους του τομείς της επιστήμης.

quote:
Χριστος Ελ
Υπάρχουν βέβαια και άθεοι που δέχονται ότι υπάρχουν και κάποιες άυλες πραγματικότητες, όμως έτσι έρχονται αντιμέτωποι με το ερώτημα ΠΩΣ υπάρχουν, αφού η τυφλή ύλη δεν διαθέτει κάτι πνευματικό

Είδες για να μην είσαι άθεος, γίνεσαι ένας άστοχος 'αναλυτής" που έλεγα πριν!
Σαν άθεος, δέχομαι ότι υπάρχουν όχι κάποιες, αλλά πάμπολλες άϋλες πραγματικότητες.Και τι με αυτό?Δεν έρχομαι αντιμέτωπος με το ερώτημα του ΠΩΣ υπάρχουν.Φυσικό επακόλουθο είναι να υπάρχουν, αφού υπάρχει η σκέψη-πνεύμα-νοημοσύνη και είναι ανώτερη κατα πολύ της ύλης,χωρίς όμως να είναι κάποιου είδους θεότητα.
Ακόμη και άϋλες οντότητες δέχομαι πώς υπάρχουν και διαστάσεις πέραν των τριών και κόσμοι πέραν του ενός.
Μπορεί να με εμποδίσει αυτη η διαπίστωση να είμαι άθεος?Οχι δεν μπορεί.
Και ξέρεις γιατί?
Επειδή τμήμα αυτής της νοημοσύνης ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ κι εσυ και όλοι μας.
Δηλαδή άν ήμουν ένθεος, θα λάτρευα τμήμα του εαυτού μου.Παράλογο και ναρκισσιστικό!!!

quote:
Χριστος Ελ
Έχοντας αποδεχτεί πρωτύτερα την ύπαρξη ενός κόσμου που ήρθε αυτόματα σε ύπαρξη χωρίς σχέδιο, σκοπό και νόημα, μιλούνε για νόημα. Πως θα μπορούσε να ξεπηδήσει το νόημα από έναν κόσμο χωρίς νόημα;

Μέγα λάθος Χριστος Ελ.
Δεν γνωρίζουμε με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας, άν ο κόσμος υπάρχει ώς σχέδιο ή ώς τυχαίο γεγονός.Δεν αποδεχόμαστε κάτι τέτοιο όπως ισχυρίζεσαι.
Οσο για αυτό:

quote:

Πως θα μπορούσε να ξεπηδήσει το νόημα από έναν κόσμο χωρίς νόημα;

Πρόσεξε:Οταν "πρωτοξεπήδηξε το νόημα, απο που νομίζεις ξεπήδηξε?Ασφαλώς απο έναν κόσμο όπου πρώτα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!!
Αρα το νόημα ξεπήδηξε πράγματι απο έναν κόσμο χωρίς νόημα.

quote:
Χριστος Ελ
Οι άθεοι φάσκουν και αντιφάσκουν διαρκώς, πράγμα το οποίο θα ήταν κουραστικό να επαναλάβουμε.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ανάλυση,το πόσο λάθος είναι αυτό.
Είναι αδύνατον για έναν άθεο να φάσκει και να αντιφάσκει, σε αντίθεση με ένα θρησκευόμενο οποιασδήποτε θρησκείας, ο οποίος φορτώνει όλα τα 'ανεξήγητα" στις άγνωστες βουλές του Κυρίου του.

Αυτα Χριστος Ελ και μην με παρεξηγήσεις για την κάπως "καυτερή" γλώσσα μου.δεν έχω εμπάθειες με κανένα και με τίποτα.Απλά έτσι είμαι.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/02/2013, 20:00:55
Ναι, σιγά μην σου βάζω και παραπομπές τώρα. Όποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει. Λοιπόν, έχεις 100% την ίδια συμπεριφορά με τους άθεους του youtube, τελικά μου φαίνεται πως και εσείς είστε ρομπότ στον ίδιο βαθμό που κατηγορείτε εμάς τους χριστιανούς.

Γιατί γράφω κάτι και αντί να το ελέγξεις λογικά μου ζητάς να σου πω ποιος επιστήμοντας το λέει κα το υπογράφει. Τί να σου πω; Περίπου 1000 site μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις πληροφορίες αλλά δεν βλέπω να εκφράζεις ενδιαφέρον. Και ενώ εγώ προτείνω αποδείξεις και λογικά επιχειρήματα(χωρίς παραπομπές των θεών επιστημόνων, ναι), εσύ πετάς κάτι πράγματα χωρίς αποδείξεις. Κάποιες έννοιες που νομίζεις ότι εάν τις ακούσουν οι αγνώστες θα εντυπωσιαστούν. Ηλεκτροχημεία, λοβοτομή..
Έχω φακέλους των αθεϊστικών site στον υπολογιστή, εσύ θα κατεβάζεις να μελετήσεις τίποτα από αυτά που λέω ή τα θεωρείς μίασμα;

Δεν θέλω να κάνω παιχνίδι εντυπώσεων, εσύ με αναγκάζεις! Μου αρέσει μόνο να μελετώ απόψεις.

Λοιπόν, λένε "εάν πεθάνει κάποιος ή αν ο εγκέφαλός του σταματήσει, τότε δεν έχει συνειδητότητα, νοημοσύνη πράγμα που αποδεικνύει πως εγκέφαλος και νους ταυτίζονται και πως είμαστε μόνο η σάρκα".

Τί ανόητο επιχείρημα...πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος με αυτόν τον κόσμο, όταν έχει καταστραφεί το όχημα που τον συνδέει με αυτόν τον κόσμο; Όταν έχει κοπεί η επικοινωνία;

Όσο για το "εγώ" που λες ότι το εντοπίσανε τελικά στον εγκέφαλο, σταμάτα γιατί θα σκάσω στα γέλια.

ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ Ή ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ;

10/02/2013, 20:15:37
Λες
"Πρόσεξε:Οταν "πρωτοξεπήδηξε το νόημα, απο που νομίζεις ξεπήδηξε?Ασφαλώς απο έναν κόσμο όπου πρώτα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!!
Αρα το νόημα ξεπήδηξε πράγματι απο έναν κόσμο χωρίς νόημα."

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Οι άθεοι πιστεύουν ότι ο αιώνιος υλικός κόσμος δεν είχε νόημα και απέκτησε νόημα χωρίς να εξηγούν γιατί.

Τώρα δεν ξέρω πως συσχετίζεις τον υλικό κόσμο με αυτό που αποκαλείς "πνεύμα". Έχει κάποια σχέση το "πνεύμα";

Ένα πρόβλημα με την θεωρία σου είναι ότι είσαι προσωπικότητα, γιατί να είναι αυτό εγωϊσμός; Τώρα μόλις δεν μου μίλησες; Δεν νομίζω να μου μίλησε κάτι δίχως προσωπικότητα.

Όταν κάποιος κατασκευάζει ένα πρόγραμμα, τότε δεν είναι αυτός ένα απρόσωπο πνεύμα. Το ίδιο το πρόγραμμα του dna δεν το έγραψε το dna αλλά ο Θεός. Η εμπερία μας και η πραγματικότητα δείχνει ότι η νοημοσύνη συνοδεύεται από προσωπικότητα. Δεν έχω δει ποτέ κάτι απρόσωπο και ουδέτερο να εκφράζει νοημοσύνη.

10/02/2013, 20:24:22
Xριστος Ελ

Αυτα που κατηγορείς τον gewkwn για τα δικά σου γραπτά,τα ίδια ακριβώς κάνεις κι εσυ στα δικά μου.

Τα διαβάζεις με σηκωμένες τις πνευματικές ασπίδες!

Τουλάχιστο έτσι φαίνεται απο τις απαντήσεις σου.

Ελειψη επιχειρημάτων και αναμάσημα της ίδιας καραμέλας.
Κρίμα ο κόπος μου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/02/2013, 20:29:10
Κατάλαβα ότι είσαι ένα είδος άθεου, που δέχεται κάποιες άυλες πραγματικότητες. Το είπα ότι υπάρχουν και τέτοιοι.

Όμως είσαι και εσύ ένας πιστός, έχεις τις πεποιθήσεις σου γιατί ισχυρίζεσαι απ'ότι καταλαβαίνω πως ο υλικός κόσμος δεν δημιουργήθηκε από κάποιο πνεύμα, έστω "απρόσωπο" να το πω. Είσαι οπαδός της εξέλιξης; Αν ναι, ανήκεις και εσύ σε μια αθεϊστική θρησκεία και πίστη. Όπως και εγώ έχω θεϊστική θρησκεία και πίστη.

Επίσης, θέλω να σημειώσω ότι δίνεις μεγάλη αξία στις επιστημονικές θεωρίες. Φίλε μου, αυτό εννοούσα όταν είπα ότι έχουμε καταντήσει να προσκυνούμε την επιστήμη, δίχως να εξετάζουμε την αληθοφάνειά της. Έχεις καταλάβει ότι έχει στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση να σφαγιαστεί η θεϊστική θρησκεία και συγκεκριμένα ο Χριστιανισμός; Αυτό βέβαια δεν θα με εμποδίσει να εξετάσω τις απόψεις του, αλλά θα το λάβω σοβαρά υπόψη. Έτσι κι αλλιώς το παρατηρώ στον χαρακτήρα τους, είναι πιστοί και όχι ουδέτεροι ερμηνευτές. Δεν γίνεται να δώσεις ουδέτερη ερμηνεία.

Παρεπιμπτόντως, εγώ είμαι γεωκεντριστής. Και δεν με νοιάζει αν όλος ο κόσμος πιστεύει πως η Γη είναι πλανήτης. Δεν θα συνασπιστώ με την κυρίαρχη άποψη για να μην φανώ τρελός, δεν είμαι δηλαδή επιστημονολάγνος. Δεν κοιτάω να συμβιβάσω αρχαία κείμενα με "νέες ανακαλύψεις".

Να σου αναφέρω μερικούς άλλους τρελούς; Τους αρχαίους Έλληνες. Αν ενδιαφέρεσαι υπάρχει ένα βιβλίο εν ονόματι GALILEO WAS WRONG, THE CHURCH WAS RIGHT του Sungenis και άλλων επιστημόνων που χλευάζονται φυσικά, το οποίο και θα παραγγείλω μόλις βρω χρήματα.

10/02/2013, 20:31:47
quote:

Xριστος Ελ

Αυτα που κατηγορείς τον gewkwn για τα δικά σου γραπτά,τα ίδια ακριβώς κάνεις κι εσυ στα δικά μου.

Τα διαβάζεις με σηκωμένες τις πνευματικές ασπίδες!

Τουλάχιστο έτσι φαίνεται απο τις απαντήσεις σου.

Ελειψη επιχειρημάτων και αναμάσημα της ίδιας καραμέλας.
Κρίμα ο κόπος μου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Δεν σε πιάνω. Επιχειρήματα έδωσα.

Ίσως θα μπορούσες να ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ;
Συγγνώμη, αλλά όσο μπορείς απλούστατα γιατί ζαλίστηκα από το pc τόση ώρα...

10/02/2013, 20:45:26
Αστο φίλε Χριστος Ελ, δεν θα έχει κανένα νόημα.

Ειδικά μετά απο αυτα:

quote:
Χριστος Ελ
Όμως είσαι και εσύ ένας πιστός, έχεις τις πεποιθήσεις σου γιατί ισχυρίζεσαι απ'ότι καταλαβαίνω πως ο υλικός κόσμος δεν δημιουργήθηκε από κάποιο πνεύμα, έστω "απρόσωπο" να το πω. Είσαι οπαδός της εξέλιξης; Αν ναι, ανήκεις και εσύ σε μια αθεϊστική θρησκεία και πίστη. Όπως και εγώ έχω θεϊστική θρησκεία και πίστη.

Επίσης, θέλω να σημειώσω ότι δίνεις μεγάλη αξία στις επιστημονικές θεωρίες. Φίλε μου, αυτό εννοούσα όταν είπα ότι έχουμε καταντήσει να προσκυνούμε την επιστήμη, δίχως να εξετάζουμε την αληθοφάνειά της.

Μη ζητάς συγνώμη,εγω πρέπει να το κάνω,επειδή σου ζήτησα να σκεφθείς πέραν των δυνατοτήτων σου.Συγνώμη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

gewkwnΜέλος
10/02/2013, 20:46:20
quote:

Gekwwn, μόλις προσπάθησα να εμβαθύνω στα μυνήματά του και να καταλάβω τον τρόπο σκέψης σου.

Παρατήρησα ότι διαβάζεις χωρίς κατανόηση ή ότι δεν θέλεις να κατανοήσεις γιατί δεν θέλεις ο αθεϊσμός να είναι λάθος. Και εγώ δεν θέλω ο θεϊσμός να είναι λάθος, αλλά μπαίνω στον κόπο να μελετήσω τις αντίθετες απόψεις. Δυστυχώς, ειλικρινά δεν έχω συναντήσει ακόμα κάποιον άθεο που θα προσπαθήσει να μελετήσει τον θεϊσμό και δεν θα επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια.

Η απάντησή σου ότι η πληροφορία είναι απόλυτα ύλη, δείχνει ότι δεν θέλησες να κατανοήσεις τί έγραψα, ακόμα και αν το διάβασες ολόκληρο.
Να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή δεν γίνεται πιο βαρύς με την "πρόσθεση" πληροφορίας. Η πληροφορία είναι η μαγνητική και ηλεκτρική κατάταξη/ανακατάταξη. Μιλάω για αλληλουχία. Μόνο αν προσπαθήσεις, θα καταλάβεις. Η ελληνική γλώσσα π.χ. δεν είναι ύλη. Είναι ιδέα πνευματική που μεταδίδεται μέσω διάφορων μορφών ύλης... αέρας, χαρτί/γραφίδα, οθόνη κτλ.. Αν προσπαθήσεις να κατανοήσεις την πληροφορία, μελετώντας απλώς το βάρος,την μάζα,την πυκνότητα,τον όγκο, το σχήμα των χαρακτήρων δεν θα καταλάβεις τίποτα. Είναι η αλληλουχία των γραμμάτων και των λέξεων εκείνο που παρουσιάζει νόημα. Ακόμη και οι ίδιες οι λέξεις είναι σύμβολα. Π.χ. η λέξη "μήλο" αναπαριστά ένα μήλο. Δηλαδή πληροφορία έχουμε όταν η ύλη μεταφέρει κάτι περισσότερο από τον ίδιο της τον εαυτό. Βλέπεις μια πινακίδα, δεν είναι απλώς χρώμα και σίδερο αλλά και μια πληροφορία που δίνει στοιχεία για κάτι.

Το πρόβλημα του αθεϊσμού είναι ο εγκλωβισμός της σκέψης του από την ύλη. Είναι τόσο ισχυρά δεσμευμένο το μυαλό σε αυτήν, που δεν μπορεί να δει τίποτε παρά ύλη. Π.χ. συναισθήματα όπως η αγάπη, το μίσος δεν είναι υλικά. Υπάρχουν βέβαια και άθεοι που δέχονται ότι υπάρχουν και κάποιες άυλες πραγματικότητες, όμως έτσι έρχονται αντιμέτωποι με το ερώτημα ΠΩΣ υπάρχουν, αφού η τυφλή ύλη δεν διαθέτει κάτι πνευματικό. Επίσης λέγοντας πως ένας άθεος έχει νόημα στη ζωή του πολύ περισσότερο από ότι έχει ένας χριστιανός , πάλι επιτελούν ένα λογικό σφάλμα. Έχοντας αποδεχτεί πρωτύτερα την ύπαρξη ενός κόσμου που ήρθε αυτόματα σε ύπαρξη χωρίς σχέδιο, σκοπό και νόημα, μιλούνε για νόημα. Πως θα μπορούσε να ξεπηδήσει το νόημα από έναν κόσμο χωρίς νόημα; Πόση ακριβώς ποσότητα ασυνειδητότητας απαιτείται για να υπάρξει συνείδηση; Γιατί να υπάρχει συνείδηση και αποδέκτης, παρά οι αισθήσεις των νευρικών κυττάρων να μην καταλήγουν στο σκοτάδι;
Γιατί είμαστε εδώ να αναρωτιόμαστε, αν είμαστε απλώς μια σκόνη στον άνεμο; Οι άθεοι φάσκουν και αντιφάσκουν διαρκώς, πράγμα το οποίο θα ήταν κουραστικό να επαναλάβουμε.

Επίσης, κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι μισώ την επιστήμη και την εκμεταλλεύομαι. Έχει τα καλά της, έχει και τα αρνητικά της τα οποία δυστυχώς είναι περισσότερα και τα οποία όχι απλώς μας απομακρύνουν από τον Θεό - την πηγή της ζωής, αλλά κάνουν την ζωή μας τραγικά πιο δύσκολη παρά πιο άνετη. Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο είναι ένα δίκοπο μαχαίρι.

κι ομως το μαγνητικο αυτο φορτιο του δισκου εχει μαζα!!!
δεν ειναι αναδιαταξη οπως γραφεις ειναι μεταφορα μαγνιτικου
φορτιου οπως σε μια κασετα ηχου.
απλη φυσικη !

το "Α" , το "Β" και ολη η αλλη Α-Β του Ελληνικου αλφαβητου
ειναι κωδικοποιημενη με χημικους σχηματισμους και συνδεσεις
νευρωνων ωστε να ειναι κατανοητες σαν εννοιες .
Τωρα για την μεταφορα της "ιδεας" γραφεις γενικα αλλα
δεν λανβανεις υποψιν σου οτι "ο ηχος " ειναι συγκεκριμενος
και μεταφερει συγκεκριμενη μορφη υλης , η πινακιδα ειναι
ενα συνολο απο φωτονια με συγκεκριμενη διαταξη στον εγκεφαλο σου και αυτο που κανει ο εγκεφαλος ειναι να "κατανοει" συνδιαστικα
πραγματα !!

Αυτο με την "ιδεα" που περιγραφεις θα ισχυε εαν ολοι μα ολοι
οι ανθρωποι που μιλουσαν Ελληνικα καταλαβαιναν το ιδιο πραγμα
οταν τους ελεγες κατι!!
Αυτο με την ιδια κατανοηση απ οολους ξερεις οτι δεν ιφησταται
οποτε δεν γινεται να ειναι "ιδεατη" μια γλωσσα .

Για τα συνεσθηματα που γραφεις θα σου αναφερω
καποια γεγονοτα και θα σε αφησω να ψαξεις την
επεκταση μονος σου...
Το μισος και η αγαπη ειναι εμπομπη σωματιδιων
που ποτε-ποτε ειναι συμπλεοντα και ποτε ποτε
απωθουνται.
Παρε για παραδειγμα την περιπτωση που βλεπεις
ενα ατομο που δεν το ξερεις και χωρις λογο δεν
τον "γουσταρεις" . Αυτο φιλε μου ειναι ο μηχανισμος
του σωματος σου να σου δειξει οτι δεν εχετε συνβατα
σωματα και ειναι καλο να το αποφυγεις αυτο το ατομο.

Τα παρακατω που θετεις ειναι "θεσεις" που εκφραζωνται μεσα
απο "θειστικο" περιβαλον.
Αντε να τα παρουμε απο την αρχη

Ποιος ακριβως Αθεος μιλαει για νοημα στην διμιουργια;
χαχαχαχα
Αυτα φιλε μου ειναι προσεγκιση των "θειστων".
Αμα σου γραφω οτι δεν καταλαβαινεις την θεση ενος Αθεου...

Συνειδηση ;χμ...
Απλα τυχαιο γεγονος.

τα υπολοιπα που γραφεις στην παραγραφο σου
ειναι πολυ καλα ερωτηματα για καποιον θειστη
αλλα για Αθεο αποτελουν πολυ απλα
Τυχαιο γεγονος.

Δεν σου λεω οτι μισεις την επιστημη σου λεω οτι κανεις επιλεκτικη
αποδοχη της στην πραξη.
τι εννοω με αυτο τωρα...
Εχεις καλως ή κακως(δεν εχει σημασια)μια θεωρηση του κοσμου
συνφωνα με την "πιστη" σου .
Και παραλληλα εχεις καλως ή κακως(δεν εχει σημασια)μια θεωρηση του κοσμου συνφωνα με την Επιστημη .

Δεν εχει να κανει "με ταμπελες " με την επιστημη ή την θρησκεια.
Αλλα με την γενικη αποδοχη , οτι "πιστη "(γενικα) ειναι απολυτη
και πιο συγκεκριμενα στην δικια σου (πιστη -Θρησκεια) που εχει αποδειξει η επιστημη οτι εχει λαθος .

Για εμενα εχεις λαθος οταν εχεις πιστη σε κατι που θεωρει οτι
ειναι η "απολυτη αληθεια" και να εχει αποδειχτει οτι εχει λαθος
προσεγκιση
Δεν εχει λογικη ρε συ , μια τετοια αποδοχη απο μερους σου.

Τωρα γενικα για την επιστημη εξαιροντας τον "θεο" απο την
προσεγκιση .
Θα σου γραψω οτι δεν γινεται αλλιως.
Νομος της Ενεργιας ειναι .
Δινεις ενεργια καποιας μορφης για να παρεις αλλη .

Αεναη λειτουργια πολυ απλη και βασικη χωρις της αναγκη
(για να βαλω και τον "θεο") εξωτερικου "καταλυτη".

ΥΣ:Το σιγουρο ειναι ενα μπορουμε να φιλοσοφουμε πολυ
συγκεκριμενα και γενικα πανω στο θεμα και να μην
μπορεσεις ποτε να αποδειξεις την Αθεια σαν πιστη !!

Edited by - gewkwn on 10/02/2013 20:48:29

gewkwnΜέλος
10/02/2013, 20:55:45
quote:

Τα υλικα για το πειραμα ποιος τους τα εδωσε;;;;
Τις ιδιοτητες των υλικων;;;
Οσο ειμαστε μεσα στην δημιουργια και ζουμε απ'αυτην δεν θα γινουμε ποτε δημιουργοι.
Τα πειραματα αυτα ειναι για γελοια.

321

Τωρα το ειδα το κειμενο σου...
αυτο που γραφεις ειναι
καθαρα υποκειμενικο και λαθος
το γιατι ...

Εαν υποθετικα θεωρησουμε την
θεση για υπαρχη θεου σαν σωστη τοτε
το πειραμα δεν εχει λογο να γινει !!!

Δεν υπαρχει λογος διερευνησης του θεματος
σε υποτηθεμενη αποδοχη τετοιας "πιστης".

10/02/2013, 21:42:59
Νικόμαχε μήπως είσαι τελικά ψωνάρα και ναρκισιστής;

Σου ζήτησα την άποψή σου. Και σε ρώτησα αν είσαι εξελικτής, υλιστής, μηδενιστής κτλ κτλ κακό είναι; Κατανοώ ότι είσαι ένας "διαφορετικός" άθεος και ναι, δεν είσαι υλιστής αλλά δεν καταλαβαίνω την άποψή σου. Λες κάτι χωρίς να το εξηγείς και σαν να είναι κάποια ανώτερη γνώση την οποία μόνο κάποιοι εκλεκτοί μπορούν να κατανοήσουν.

Επίσης λες ότι δεν έχω επιχειρήματα. Νομίζω, ότι έχω ξεχειλίσει από επιχειρήματα. Εξήγησε λοιπόν και εσύ τα πιστεύω σου και ας μην τα καταλάβω. Συγκεκριμένα, τί είνα απρόσωπο πνεύμα; Ποια είναι η σχέση του με την ύλη, πως εγκλωβίστηκε σε αυτήν; Γεννήθηκε η ύλη ή υπήρχε πάντα; Που αποδίδεις το νόημα και τον σκοπό στον φυσικό κόσμο; Είναι αλήθεια η βιολογική εξέλιξη; Κτλ κτλ.

10/02/2013, 21:52:10
Gewkwn χρειάζεσαι μελέτη πάνω στο θέμα.

Ναι ο δίσκος έχει μάζα χαίρω πολύ, η πληροφορία όμως βρίσκεται στην αλληλουχία των ηλεκτρομαγνητικών στοιχείων. Η πληροφορία δεν είναι ηλεκτρομαγνητισμός. Είναι άυλη.

Παράδειγμα. Κοίτα την πρόταση "Ο Gewkwn κάνει λάθος"

Τί είναι το "Ο Gewkwn κάνει λάθος"; Κάτι περισσότερο από κουκίδες στην οθόνη; Είναι μια πληροφορία, δηλαδή μια αλληλουχία χαρακτήρων με ΝΟΗΜΑ ενός κώδικα που έχει σχεδιαστεί για επικοινωνία. Έχει νόημα, δεν είναι απλώς κουκκίδες.

Διάβασε το. Ξαναδιάβασε το. Πάλι διάβασε το. Αυτό σημαίνει εφαρμόζω επίμονη μελέτη.