- ΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
εγω αφελεστατα σας ρωταω: εχουμε αναγκη απο μεσολαβητες για να επικοινωνησουμε με το Θειον?
Ε, όχι και μεσολαβητές. Κανένας πορτιέρης χρειάζεται και μόνο όταν λείπει η θεία. (Η σωστή απ. είναι "όχι", στο λέω εγώ, και όλοι οι της "αυτηνής". Ωχ, jonniebe, δεν είδα το συννεφάκι που έγραφε "ρητορική"! Λικέρ είχαν τα φοντάν στον "τεκέ";)
Να είστε όλοι καλά, ισλαμιστές και μη
Shukran
Moz
quote:Λικέρ είχαν τα φοντάν στον "τεκέ";)
νταβαμεσκ ειχαν! ![]()
αλλα μπορει και νταμαβεσκ!
ποιος ξερει? ![]()
μονο ο Κουδας!
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Εκτος αυτου, για την θητεια μου στον χριστιανισμο χρισιμοποιησα το "ρασοφορος" κι οχι το ιερεας. Δεν κατανοω επισης την λυσα μερικων να αμφισβιτουν τα λεγομενα μου. Δεν εχω καμια σκοτουρα να πεισω κανεναν για οτιδηποτε, απλα νομιζα οτι θα μπορουσε να γινει μια καλη κουβεντα, αλλα επεσα τραγικα εξω! Μερικοι ισχυριζονται οτι δεν απανταω στις ερωτησεις τους, αλλα ψαχνω στα μηνυματα τους να βρω κατι στο οποιο θα μπορουσα να απαντησω, αλλα φευ! Οι εξυπνακισμοι δεν ειναι τροφη για διαλογο.
Επειδη εχω υπομονη θα περιμενω λιγο ακομα, μηπως και δω κατι συγκροτημενο. Μετα χαιρετε!
Και θα παρακαλουσα οσους υποσχονται να αποχωρησουν απο την συζητηση, να κρατανε τον λογο τους.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
Ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ ρώτησε: <<Mήπως μήπως γνωρίζεις η ιερή μαύρη πέτρα που υπάρχει στην Μεκκα τι αντιπροσωπεύει? Και ακόμη μία ερώτηση. Απο πότε υπάρχει εκεί? >>
(με πολύ ευγενικό τρόπο να τονίσω)
Ο jonniebegood ρώτησε: <<αληθεια, αποδεχεσαι την σαρια? την κλειτοριδεκτομη? τον λιθοβολισμο των γυναικων για μοιχεια?>>
(ίσως όχι με πολύ ευγένεια, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα κι εγώ να διαβάσω την απάντησή σου σ΄ αυτά)
Ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ ξαναρώτησε για δεύτερη φορά: <<Mήπως μήπως γνωρίζεις η ιερή μαύρη πέτρα που υπάρχει στην Μεκκα τι αντιπροσωπεύει? Και ακόμη μία ερώτηση. Απο πότε υπάρχει εκεί? >>
(με και πάλι ευγενικό τρόπο)
Εγώ ρώτησα: << Με βάση το Μουσουλμανικό δόγμα, ο Μωάμεθ δεν επικοινωνούσε ποτέ άμεσα με τον Αλλάχ (τον Θεό δλδ) αλλά πάντα μέσω του Αρχάγγελου Γαβριήλ.
Επίσης, πάλι με βάση το Μουσουλμανικό δόγμα, ο Χριστός είναι αποδεκτός ως Μεσσίας, είναι αποδεκτό το ότι επικοινωνούσε άμεσα με τον Θεό (τον Αλλάχ δλδ) και είναι αποδεκτές οι υπερφυσικές συνθήκες υπό τις οποίες συλλήφθηκε και γεννήθηκε, σε αντίθεση με τον Μωάμεθ που είχε φυσιολογικότατη και κοινότατη σύλληψη και γέννηση.
Τέλος, ο Μωησής είναι αποδεκτός και από τις 2 θρησκείες και φυσικά είναι σημαντικότατη μορφή και για το Εβραϊκό δόγμα.
Η απορία μου λοιπόν είναι το γιατί ο Χριστιανισμός, ο Εβραϊσμός και ο Μουσουλμανισμός είναι ξεχωριστές θρησκείες! Πως προκύπτει αυτό και που στηρίζεται;;>>
Επίσης ρώτησα: << ~ Ο Μωησής, ο Αβραάμ και ο Ιησούς, μιλούσανε απευθείας με τον Θεό, ενώ ο Μωάμεθ με «μεσάζοντα». Γιατί λοιπόν -κατά τους Μουσουλμάνους πάντα- ο Μωάμεθ είναι πιο «μάγκας»; Απλά επειδή είναι ο τελευταίος προφήτης;
~ Αφού δέχονται ότι ο Ιησούς γεννήθηκε υπό υπερφυσικές συνθήκες και ότι είναι ο μόνος εκ των προφητών που πιστεύουν που γεννήθηκε υπό οποιασδήποτε μορφής συνθήκες θαύματος, γιατί δεν του προσφέρουν «ξεχωριστή θέση» μεταξύ των προφητών;
~ Αφού δέχονται τον Ιησού, έστω και ως απλά προφήτη, γιατί αποκαλούν τους Χριστιανούς «άπιστους»; Απίστους σε... τι; >>
Κι αν δεν ήταν ο AVATAR και ο Schwabe να μου απαντήσουνε, ακόμα στο περίμενε θα ήμουνα για απάντηση!
Ιδού λοιπόν οι ερωτήσεις που «δεν βρίσκεις». Σου τις έκανα σούμα για να μην ψάχνεις.
Κάθε μουσουλμάνος ΟΦΕΙΛΕΙ να επισκεφθεί την ιερή πόλη και να προσκυνήσει την Καάμπα, μία τουλάχιστον φορά στη ζωή του (ιερή αποδημία ή προσκύνημα στα ιερά μνημεία ή και Χατζ / Hajj ). Οι πιστοί, πρέπει να ολοκληρώσουν 7 κύκλους γύρω από τον ιερό βράχο (tawaf το όνομα). Επίσης, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ασπάζονται τη περίφημη μαύρη πέτρα που βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία στο εξωτερικό του οικοδομήματος.
Σύμφωνα με την παράδοση, η πέτρα αυτή δόθηκε στον Αβραάμ από τον άγγελο Γαβριήλ. Για τους μουσουλμάνους η Καάμπα είναι ο «οίκος του Θεού», το σημείο όπου το θείο αγγίζει τα εγκόσμια. Στη συνέχεια, πρέπει να πιουν νερό (Zamzam) από τη μοναδική πηγή που υπάρχει στην περιοχή. Το νερό της πηγής μεταφέρεται ως δώρο στην οικογένεια και σε φίλους των προσκυνητών. Το ετήσιο προσκύνημα λαμβάνει χώρα τις δέκα πρώτες ημέρες του Dhu al-Hijja, του τελευταίου σεληνιακού μήνα του Ισλαμικού ημερολογίου.
Όσο για την έννοια του Μεσσία, ας μην λησμονούμε πως καμία απολύτως σχέση το πώς την αντιλαμβάνονται τόσο οι Μουσουλμάνοι όσο και οι Εβραίοι, καθώς και την αντίληψη που έχουνε οι χριστιανοί. Είναι…ΜΑΥΡΟ ΜΕ ΑΣΠΡΟ!
Οι θρησκείες αγαπητή μου Νεφέλη (απίστευτα όμορφο όνομα..) δεν είναι ούτε αλήθεια αλλά ούτε ψέμα τα όσα λένε, γράφουνε και πράττουνε. Είναι απλά ένα παραμύθι.
Κάποιες φορές είναι και ωραίο………
quote:Οι θρησκείες αγαπητή μου Νεφέλη (απίστευτα όμορφο όνομα..) δεν είναι ούτε αλήθεια αλλά ούτε ψέμα τα όσα λένε, γράφουνε και πράττουνε. Είναι απλά ένα παραμύθι.
Κάποιες φορές είναι και ωραίο………
συμφωνω!
και οπως συνηθιζω να λεω, "παραμυθι χωρις δρακο, παραμυθι διχως περαση"...
quote:Ο jonniebegood ρώτησε: <<αληθεια, αποδεχεσαι την σαρια? την κλειτοριδεκτομη? τον λιθοβολισμο των γυναικων για μοιχεια?>>
(ίσως όχι με πολύ ευγένεια, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα κι εγώ να διαβάσω την απάντησή σου σ΄ αυτά)
γλυκυτατη Νεφελη, γιατι θεωρεις πως δεν ρωτησα ευγενικα τον στρατηγο?
ο ιδιος, στο τοπικ του για τους δερβισες, μου ομολογησε πως δεν με συμπαθει καθολου, κατι που εμενα δεν με απασχολει γιατι με ενδιαφερουν οι αποψεις και οι πληροφοριες και οχι τα συναισθηματα των αλλων απεναντι μου.
απο απορια ρωταω, δεν εχει σημασια, αλλα τι στα οσα ειπα δεν ηταν ευγενικο?
στρατηγε σε επιασα να κανεις φαουλ!
γιατι προσεγγισες τους σουφι (που ειναι εσωτεριστικη ταση) ιστορικα και δεν ξεκινας ετσι και με το Ισλαμ?
ποιος ειναι ο ιδρυτης του Ισλαμισμου, τι σκοπους ειχε και τι εκανε, δεν μας ενδιαφερει?
λοιπον θα ακουσεις την αληθεια κι ας σε θιξει: ο Μωαμεθ εφτιαξε μια οργανωμενη θρησκεια στα μετρα του εξ αρχης.
καταλαβε οτι η θρησκεια ειναι ενα εργαλειο χειραγωγησης των μαζων και δημιουργησε μια.
προσαρμοσε ο,τι τον βολευε απο τον Εβραϊσμο και τον Χριστιανισμο στο "οι απιστοι πρεπει να πεθανουν", και ξεκινησε η "κατακτηση-προσυλητισμος".
η πρωτη πολη που δεχτηκε το λεπιδι του φανατισμενου στρατου του ηταν η ιδια του η γενετειρα!
εκτοτε λιγα πραγματα αλλαξαν στις Ιλαμικες χωρες με εξαιρεση αυτες που η πολιτικη εξουσια υπερεβει την θρησκευτικη.
αληθεια, αποδεχεσαι την σαρια?
την κλειτοριδεκτομη?
τον λιθοβολισμο των γυναικων για μοιχεια?
επισκεφθηκα πολλες Μουσουλμανικες χωρες στη ζωη μου - όπου επικρατουσε η θρησκεια η κατασταση ηταν μεσαιωνικη!
τραβα μια βολτα στο Ερζουρουμ πχ.
ή στην Νιγηρια...
ΥΓ. δεν βρηκες τον Θεο μεσα απο τον Χριστιανισμο και τον Βουδισμο και περιμενεις να τον βρεις μεσα απ το Ισλαμ?
εμεις παλευουμε να βγαλουμε τα καταλοιπα του μεσαιωνα απο τον Χριστιανισμο, και εσυ βουτηξες στην καρδια του μεσαιωνα!
και θεωρεις και τον σουφισμο ξεπεσμενο!
ΥΓ. εμαθες γιατι γυριζετε αριστεροστροφα γυρω απο τον μετεωριτη ή ακομη?
οσον αφορα το Ισλαμ σαν θρησκευτικοπολιτικη οντοτητα, με τρομαζει ο φανατισμος του.
οσον αφορα το Ισλαμ σαν θρησκεια, τα ειπα παραπανω.
ωστοσο ο καθενας μπορει να πιστευει όπου και οπως θελει, αλλα και εφοσον το θετει θεμα σε δημοσιο βημα, πρεπει να ειναι ετοιμος να ακουσει και σκληρες αληθειες...
νασαι καλα ![]()
ΥΓ. ακομη περιμενω απαντησεις εννοειται...
ΦΙΛΕ Tsepe Noyon ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ...
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:
Εκτος αυτου, για την θητεια μου στον χριστιανισμο χρισιμοποιησα το "ρασοφορος" κι οχι το ιερεας.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΙΣ 15/3/2005
quote:
Ως πρωην κληρικος γνωριζω αριστα τον τροπο εκκλησιασμου και μπορω να βεβαιωσω οτι δεν εχει καμια σχεση με τον μουσουλμανικο.
ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ?????
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...
EYXARIΣTΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
"παραμυθι χωρις δρακο, παραμυθι διχως περαση"
Πολύ καλό! Συμφωνώ ![]()
Συμφωνώ επίσης και μ΄ εσένα Schwabe:
quote:
Οι θρησκείες δεν είναι ούτε αλήθεια αλλά ούτε ψέμα τα όσα λένε, γράφουνε και πράττουνε. Είναι απλά ένα παραμύθι.
Έτσι είναι...
Όσο για το Ισλάμ τώρα, προσωπικά μου προκαλεί απέχθεια σαν θρησκεία. Δεν το βρίσκω ούτε καν όμορφο παραμυθάκι (όπως είναι τα υπόλοιπα). Συνεχίζω όμως να το ψάχνω, ουσιαστικά αναζητώντας να καταλάβω τι του βρίσκει τόσος κόσμος και το πιστεύει!
Πως γίνεται να πιστεύουν σε πράγματα όπως:
~ «μην νομίζεις για φίλους σου τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, διότι είναι μονάχα φίλοι των εαυτών τους. Οποιοσδήποτε από εσάς τους έχει φίλους, είναι ένας απ΄ αυτούς και ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί τους άδικους» (5:51)
Ευνοεί δηλαδή την διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων... Πολύ ειρηνικό, έτσι; ![]()
...κι αυτό ήταν ένα «ήπιο» παραδειγματάκι... Που ν΄ αρχίσουμε με τα πιο άγρια δηλαδή!
Συμφωνώ μαζί σου jonniebegood στο ότι <<ο καθενας μπορει να πιστευει όπου και οπως θελει>> αλλά μερικές φορές αυτό που πιστεύει κάποιος, μπορεί να γίνει επικίνδυνο για τα πιστεύω (ή και την ζωή) κάποιου άλλου. Για μένα -και για σένα απ΄ ότι κατάλαβα- το Ισλάμ είναι επικίνδυνο. Επιφανειακά μοιάζει θρησκεία ειρήνης, αλλά κάθε άλλο παρά ειρηνική είναι (όπως έχει ήδη ειπωθεί σ΄ αυτό το thread).
Μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα με εύχρηστο ευρετήριο για το τι λέει το Κοράνι για κάθε θέμα, είναι εδώ: http://www.usc.edu/dept/MSA/quran/quranindex.html
jonniebegood, έγραψες:
quote:
γιατι θεωρεις πως δεν ρωτησα ευγενικα τον στρατηγο?
Ίσως να έλαβε το ύφος σου ως επιθετικό... Προσωπικά, δεκάρα δε δίνω για τον μάλλον επιθετικό τόνο σου, μιας και θεωρρώ τις ερωτήσεις σου εύστοχες... Κι αναμένω το μπας και λάβεις απάντηση επιτέλους χιχι...
(thanks για το "γλυκυτάτη"
)