ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ομοφυλοφιλία και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ομοφυλοφιλία και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

libero36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/10/2007, 19:10:15
Συμφωνώ πως ή είσαι διεφθαρμένος ή δεν είσαι, μέσες καταστάσεις δεν υπάρχουν.

Υπάρχει όμως, ο ελαφρά άρρωστος και ο βαριά άρρωστος.
Ο πρώτος με μια μικρή θεραπεία γίνεται καλά ενώ ο δεύτερος χρειάζεται μακρόχρονη θεραπεία χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο αν θα γίνει καλά.

Όσον αφορά τώρα για το αν ένας ιερέας ομοφυλόφιλος δύναται ή όχι να μη μιλά και να κατακρίνει την ομοφυλοφιλία (όχι τους ομοφυλοφίλους) ως αμάρτημα,

Πιστεύω πως όσο ένας "πρώην" ή και νυν κλέφτης έχει δικαίωμα να μιλά για την κλεψιά και το που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο,

Όσο ένας πρώην ή και νυν χρήστης ηρωίνης έχει δικαίωμα να μιλήσει για το κακό που προκαλούν τα ναρκωτικά,

Όσο ……

Άλλο τόσο έχει δικαίωμα να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία και το πώς επιδρά στη ζωή ενός ανθρώπου, και ένας ομοφυλόφιλος ιερέας.
Το κατά πόσο όμως είναι "αρεστό" να είναι ιερέας ένας "θερμά συνειδητοποιημένος" ομοφυλόφιλος, είναι άλλο θέμα συζήτησης.

Η Εκκλησία δεν αντιπροσωπεύει και δεν αντιπροσωπεύεται από συγκεκριμένους ανθρώπους με συγκεκριμένες "προτιμήσεις", αλλά το σύνολο των ανθρώπων.
Δίνει όμως συγκεκριμένο "μοντέλο" ζωής.

Είναι αδιανόητο να βγάλουμε σκάρτο το "χριστιανικό μοντέλο", χάριν κάποιων ανθρώπινων προτιμήσεων ή επιλογών.

Αν δεν πρόκειται για προτιμήσεις ή επιλογές, τότε το λόγο έχει η επιστήμη (ιατρική, βιολογία, ….).

24/10/2007, 01:16:26
Ψηλέ

Μερικά μηνύματα πιό πάνω έγραψα:

quote:

Αυτό ελπίζω, να μην το λες για να προφυλάξεις τους κληρικούς, αποσπώντας την προσοχή μας, έτσι;

αναφερόμενος σ' αυτό:

quote:
----------------------------------------------------------------------------
Ψηλός

Για όλα τα παραπάνω, ζήτησα να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τη βάση του θέματος, που για μένα είναι η ομοφυλοφιλία, και ύστερα τη συνδέουμε, αν και κατά πόσο, με τον Χριστιανισμό.
--------------------------------------------------------------------------------

Τελικά δείχνεις ότι αυτός είναι ο σκοπός.

Αλλιώς προς τι, αυτά τα ατυχέστατα (για να μην πω άλλη λέξη) παραδείγματα;

quote:
Όσον αφορά τώρα για το αν ένας ιερέας ομοφυλόφιλος δύναται ή όχι να μη μιλά και να κατακρίνει την ομοφυλοφιλία (όχι τους ομοφυλοφίλους) ως αμάρτημα,

Πιστεύω πως όσο ένας "πρώην" ή και νυν κλέφτης έχει δικαίωμα να μιλά για την κλεψιά και το που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο,

Όσο ένας πρώην ή και νυν χρήστης ηρωίνης έχει δικαίωμα να μιλήσει για το κακό που προκαλούν τα ναρκωτικά,

Όσο ……

Θα έστεκαν βέβαια, αν έβγαιναν οι ιερείς που έχουν "πέσει" στην ομοφυλοφιλία και χρησιμοποιούσαν τον εαυτό τους ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Πρωτοφανής η προσπάθειά σου να καλύψεις την υποκρισία, για την οποία συζητάμε, αλλά σοβαρά τώρα... σε ποιούς απευθύνεσαι;

Πρόστυχη κοινωνία, που σπρώχνεις τους παπάδες στην ομοφυλοφιλία;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

24/10/2007, 01:39:42
γιαπετ,
να προφυλάξω τους κληρικούς από τι; Κινδυνεύουν; Από ποιους;

Σε ερωτώ λοιπόν, αν κάποιος "υποφέρει" από μια ασθένεια, από μια κακιά έξη, από έναν εθισμό, από ένα κουσούρι, ...... έχει δικαίωμα ή όχι να μιλά για τις συνέπειες αυτής του της κατάστασης;

Στο συγκεκριμένο θέμα όμως δεν βάζετε στο στόχο σας κάποιο μεμονωμένο άτομο αλλά το σύνολο των ανθρώπων της Εκκλησίας, έχοντας ως απώτερο σκοπό να πλήξετε ολόκληρη την εικόνα της.

Διάβασε καλύτερα όσα έγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Edited by - Ψηλός on 24/10/2007 01:41:17

24/10/2007, 02:03:16
quote:
Ψηλός
Στο συγκεκριμένο θέμα όμως δεν βάζετε στο στόχο σας κάποιο μεμονωμένο άτομο αλλά το σύνολο των ανθρώπων της Εκκλησίας,

Ποιοί;

quote:
Ψηλός
έχοντας ως απώτερο σκοπό να πλήξετε ολόκληρη την εικόνα της.

Ποιοί;

Μπορείς σε παρακαλώ όταν απευθύνεσαι σε κάποιον (εδώ στον γιάπετ) να απευθύνεσαι μόνον σ'αυτόν; Εχει παραγίνει το κακό...

macedon

24/10/2007, 02:11:29
quote:

Ψηλός

γιαπετ,

Από τον κόσμο που καταλαβαίνει και βλέπει την υποκρισία τους και σ' αυτό το θέμα.

Την υποκρισία, για την οποία δεν έχεις αρθρώσει λέξη.

quote:
Σε ερωτώ λοιπόν, αν κάποιος "υποφέρει" από μια ασθένεια, από μια κακιά έξη, από έναν εθισμό, από ένα κουσούρι, ...... έχει δικαίωμα ή όχι να μιλά για τις συνέπειες αυτής του της κατάστασης;

Μ' αρέσει που έχεις σε εισαγωγικά το "υποφέρει" και όχι το "ασθένεια".

Βεβαίως και έχει δικαίωμα να φέρνει ως παράδειγμα τον εαυτό του, για να προφυλάξει τους υπόλοιπους από μια κατάσταση που βιώνει και γνωρίζει τις συνέπειες, καλλίτερα από άλλους.

Γίνεται αυτό ψηλέ;

Προσπαθείς να εξομοιώσεις πράγματα με γενικότητες, αλλά απευθύνεσαι σε νοήμονες, δυστυχώς για την τακτική σου.

quote:
Στο συγκεκριμένο θέμα όμως δεν βάζετε στο στόχο σας κάποιο μεμονωμένο άτομο αλλά το σύνολο των ανθρώπων της Εκκλησίας, έχοντας ως απώτερο σκοπό να πλήξετε ολόκληρη την εικόνα της.

Στο συγκεκριμένο θέμα ψηλέ, εγώ μιλάω για την υποκρισία των ανθρώπων της εκκλησίας οι οποίοι είναι "ομοιοπαθείς" μ' αυτούς που κατηγορούν ως "πληγμένους" ή¨"διολισθημένους" αν προτιμάς στο κουσούρι της ομοφυλοφιλίας.

Και δε ντρέπονται όταν αυτό το κάνουν φορώντας "τανγκα" ή περιμένοντας μήνυμα στο κινητό από το γκόμενο, για ένα... γρήγορο μέσα στό ναό.

Ξέρω τι λέω, ψηλέ.

Πες τη γνώμη σου, είναι ή όχι υποκριτές, όσοι απ' τους ιερείς είναι αδελφές και καταφέρονται ενάντια στην "ιδιαιτερότητά" τους;

Όπως και να το κάνουμε, έχει διαφορετική αντιμετώπιση μια "κρυφή αδελφή" και κάποιος ο οποίος δηλώνει την προτίμησή του ευθαρσώς.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

maraki8Μέλος
24/10/2007, 15:12:46
quote:
Σκοπός του δμιουργού αυτού του θέματος θέλω να πιστέυω δεν ήταν να στηλιτεύση την ομοφυλοφιλία και τους ομοφυλόφιλους ιερωμένους , αλλά τηυ υποκρισία και τον φαρισσαϊσμό των αρχιερέων , οι οποίοι καταφέρονται από άμβωνος σε κάθε ευκαιρία ενατίον τους , εώ όπως είναι γνωστό τοις πάσι , η συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκει σ' αυτήν την κατηγορία .
Νομίζω ότι σε όσα έχω γράψει μέχρι τώρα,ήμουν σαφής για το ζητούμενο της συζήτησης.Εννοείται δεν στηλιτεύω τους ομοφυλόφιλους,το αντίθετο(επαναλαμβάνω,φαίνεται και από όσα έχω γράψει μέχρι τώρα)υποστηρίζω θερμά κάθε τους κίνηση.
Το ζητούμενο όμως εδώ είναι αυτό που είπες ακριβώς,αγαπητέ μου Σέσωστρη.Η υποκρισία,ο φαρισαισμός και ο φασισμός/ρατσισμός που υπάρχει εναντίον αυτών των ανθρώπων,λόγω της εκκλησίας και των ταγών αυτής.
Δεν με απασχολεί αν οι παπάδες είναι ομοφυλόφιλοι,δικαίωμά τους είναι.Με απασχολεί όμως,όταν αυτοί οι ίδιοι παπάδες,βγαίνουν και κάνουν κηρύγματα σε εκκλησίες και τηλεοράσεις,κατά των ομοφυλόφιλων.Λέξεις όπως "κουσούρι,αρρώστεια" κλπ,λυπάμαι,αλλά έχουβ βγεί από στόματα κληρικών...

quote:
Μπορείς σε παρακαλώ όταν απευθύνεσαι σε κάποιον (εδώ στον γιάπετ) να απευθύνεσαι μόνον σ'αυτόν; Εχει παραγίνει το κακό.
Συμφωνώ.Είναι κάτι που το κάνουν κανα-δυο εδώ μέσα κι έχει καταντήσει αηδία πια.

quote:
Ψηλέ,με αυτή την έγνοια ξυπνάΜΕ το πρωί.Πως να πλήξουΜΕ,να ξεφτιλίσουΜΕ,να βαλθούΜΕ γενικότερα,κατά της εκκλησίας...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

24/10/2007, 18:28:16
quote:
europaios2

-ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΟΥΣ ΩΣ ΦΙΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Μα τι λες τώρα?

Τα απογεύματα τα μικρά παιδιά εάν δεν έχουν φροντιστήριο, βρίσκονται στο πλησιέστερο internet cafe και παίζουν World of Warcraft ή Counter Strike. Ποια τηλεόραση το απόγευμα και αηδίες? Δεν υπάρχουν αυτά πια. Σιγά μη βλέπουν τα μικρά παιδιά τους μαϊντανούς των απογευματινών τηλετεράτων. Καμμιά μπάλα ίσως...αλλά μέχρι εκεί...

Που ζεις βρε Ευρωπαίε? Δεν έχεις καταλάβει ακόμα πώς περνάει(και θα περνάει για πολύ ακόμα) το χρόνο της η σύγχρονη πιτσιρικαρία? Και καλά κάνει φυσικά...

http://aklafton.blogspot.com/

Lost in Necropolis

La ville de la mort

24/10/2007, 18:35:30
quote:

quote:

Ψηλός

γιαπετ,

Από τον κόσμο που καταλαβαίνει και βλέπει την υποκρισία τους και σ' αυτό το θέμα.

Την υποκρισία, για την οποία δεν έχεις αρθρώσει λέξη.

Βλέπεις λοιπόν ότι, αναφερόμενος γενικά στους κληρικούς τους τσουβαλιάζεις όλους και αφήνεις να εννοηθεί, εσύ αλλά και οι άλλοι, ότι όλοι οι κληρικοί είναι ομοφυλόφιλοι και άρα υποκριτές;
Τόσο χαζούς μας θεωρείς ώστε δεν βλέπουμε πως από τη μια, αφού τους τσουβαλιάσεις, βάζεις τους κληρικούς και από την άλλη τον κόσμο;

Γιατί θεωρείς υποκρισία να μιλά κάποιος ομοφυλόφιλος για την ομοφυλοφιλία και να εκφράζεται αρνητικά;
Γιατί εφόσον πρόκειται για αρνητική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία είναι υποκρισία, ενώ αν την εκθείαζε θα ήταν τι; Παλικαριά;
Πιστεύω πως η στάση σας αυτή είναι τελείως "ρατσιστική" απέναντι σε όποιον εκφράζεται αντίθετα με την άποψή σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα της ομοφυλοφιλίας.
Δηλαδή, όλοι οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να μιλάνε θετικά για την ομοφυλοφιλία και αν δεν το κάνουν είναι υποκριτές;

Με το σκεπτικό σου, το ίδιο υποκριτής είναι και ο κλέφτης, ο ναρκομανής, ο δολοφόνος, …….. και κανένας από αυτούς δεν θα πρέπει να εκφράζεται επικριτικά για την κλεψιά, τα ναρκωτικά, το φόνο ………….., σωστά;

Και όσο γενετικά προδιατεθειμένος μπορεί να είναι ένας ομοφυλόφιλος, άλλο τόσο ενδέχεται να είναι και ένας κλέφτης, ένας ναρκομανής, ένας δολοφόνος ...... αν το πάτε εκεί το θέμα. Υπάρχουν, άλλωστε, ψιλοναφορές για απόψεις επιστημόνων που μιλάνε για γονιδιακή προδιάθεση για τα παραπάνω.

quote:

quote:

Μ' αρέσει που έχεις σε εισαγωγικά το "υποφέρει" και όχι το "ασθένεια".

Βεβαίως και έχει δικαίωμα να φέρνει ως παράδειγμα τον εαυτό του, για να προφυλάξει τους υπόλοιπους από μια κατάσταση που βιώνει και γνωρίζει τις συνέπειες, καλλίτερα από άλλους.

Ίσως δεν εκφράστηκα καλά, αλλά δεν είναι απαραίτητο αυτός ο άνθρωπος να φέρει ως παράδειγμα τον εαυτό του, θα μπορούσε κάλλιστα να αναφερθεί στην ασθένεια, την έξη, ....... χωρίς να φωτογραφίζει τον εαυτό του, έχει το δικαίωμα αυτό;
Από την απάντησή σου, καταλαβαίνω πως ναι.

quote:

Γίνεται αυτό ψηλέ;

Προσπαθείς να εξομοιώσεις πράγματα με γενικότητες, αλλά απευθύνεσαι σε νοήμονες, δυστυχώς για την τακτική σου.

Βεβαίως και γίνεται φίλε μου και αναφέρομαι στην πραγματικότητα.
Νοήμονες δεν είναι μόνο όσοι ενστερνίζονται τις απόψεις σας.
Νοήμον π.χ. είναι και ο Ινδός ομοφυλόφιλος που η κοινωνία στην οποία ζει αυτός αλλά και άλλοι σαν και αυτόν, τους έχει δώσει μια συγκεκριμένη ονομασία (την οποία δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή) ο οποίος μιλούσε και έλεγε πως αυτό που ζει ο ίδιος είναι ένα μαρτύριο και μια προσωπική καθημερινή πάλη για να πείσει τον εαυτό του πως σε ένα σώμα ανδρικό ζει μια γυναίκα. Μιλούσε και έκλαιγε και έλεγε πως ούτε σ' αυτόν, αλλά ούτε και στους άλλους σαν και αυτόν αρέσει αυτή η κατάσταση αλλά πρέπει να ζήσει με αυτό.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως δεν είστε οι μόνοι νοήμονες αγαπητέ μου.

quote:

quote:

Στο συγκεκριμένο θέμα ψηλέ, εγώ μιλάω για την υποκρισία των ανθρώπων της εκκλησίας οι οποίοι είναι "ομοιοπαθείς" μ' αυτούς που κατηγορούν ως "πληγμένους" ή¨"διολισθημένους" αν προτιμάς στο κουσούρι της ομοφυλοφιλίας.

Όταν κάποιος επιμένει σε κάτι που ισχυρίζεται και δεν δέχεται τίποτα άλλο, δεν μπορείς να κάνει και πολλά πράγματα.
Σου το είπα αλλά στο ξαναλέω. Η Εκκλησία δεν κατηγορεί τον αμαρτωλό αλλά την αμαρτία!!!
Θέλετε ή δεν θέλετε να το καταλάβετε;
Δηλαδή όσους απόρους περιθάλπει τους ζητά να περάσουν από τεστ για να δει αν είναι ομοφυλόφιλοι κι αν είναι τους αρνείται τη βοήθειά τους;
Δεν πρόκειται περί αδυναμίας σου να το καταλάβεις, έτσι έχει προγραμματιστεί το μηχάνημα να παίζει, κόλλησε και βελόνα και άιντε τώρα να ξεκολλήσει.

quote:

Και δε ντρέπονται όταν αυτό το κάνουν φορώντας "τανγκα" ή περιμένοντας μήνυμα στο κινητό από το γκόμενο, για ένα... γρήγορο μέσα στό ναό.

Ξέρω τι λέω, ψηλέ.

Ε! άμα ξέρεις τι λες, τι θες να σου πω εγώ. Αν είσαι εκεί παρόν όταν βάζουν το τάνγκα, εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
Αυτό που έχω να πω είναι πως οι καρατζαφέρηδες σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, όχι πως άλλο που δεν θέλετε βέβαια!!!

quote:

Πες τη γνώμη σου, είναι ή όχι υποκριτές, όσοι απ' τους ιερείς είναι αδελφές και καταφέρονται ενάντια στην "ιδιαιτερότητά" τους;

Σε αυτό σου απάντησα πιο πάνω.
Γιατί θεωρείς ως δεδομένο ότι θα πρέπει να την εκθειάζουν την "ιδιαιτερότητά" τους για να μην είναι υποκριτές;

quote:

Όπως και να το κάνουμε, έχει διαφορετική αντιμετώπιση μια "κρυφή αδελφή" και κάποιος ο οποίος δηλώνει την προτίμησή του ευθαρσώς.

Άρα τίθεται θέμα προτιμήσεων;
Τότε ας δηλώσουν και οι παιδεραστές τις προτιμήσεις τους ευθαρσώς, ας δηλώσει ο καθένας τις προτιμήσεις του ευθαρσώς και ας κάνει τον αγώνα του, μπορεί να βρει πολλούς γιαπετ στο δρόμο του, να τον στηρίξουν ώστε να κατοχυρώσει ηθικά, νομικά και όπως αλλιώς θες, τις προτιμήσεις του.

Μωρέ τι λες;;;

24/10/2007, 19:56:42
Ψηλός

quote:
Βλέπεις λοιπόν ότι, αναφερόμενος γενικά στους κληρικούς τους τσουβαλιάζεις όλους και αφήνεις να εννοηθεί, εσύ αλλά και οι άλλοι, ότι όλοι οι κληρικοί είναι ομοφυλόφιλοι και άρα υποκριτές;
Τόσο χαζούς μας θεωρείς ώστε δεν βλέπουμε πως από τη μια, αφού τους τσουβαλιάσεις, βάζεις τους κληρικούς και από την άλλη τον κόσμο;

Αυτή είναι ερμηνεία δική σου στα λόγια μου και ευτυχώς, όσοι παρακολουθούν βλέπουν πώς ερμηνεύεις τις θέσεις των άλλων.

Μιλάμε για τους ομοφυλόφιλους παπάδες και το ξέρεις ότι αυτούς εννοώ.

Με εξυπνακίστηκες φανφάρες δεν κερδίζεις τίποτε.

quote:
Γιατί θεωρείς υποκρισία να μιλά κάποιος ομοφυλόφιλος για την ομοφυλοφιλία και να εκφράζεται αρνητικά;

Δεν είπα αυτό ψηλέ, αλλά πάντα καταλαβαίνεις ότι θέλεις, ούτως ή άλλως.

quote:
Γιατί εφόσον πρόκειται για αρνητική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία είναι υποκρισία, ενώ αν την εκθείαζε θα ήταν τι; Παλικαριά;

Ούτε αυτό είπα, αλλά... είπαμε. Μάλλον δε μπορείς να κάνεις αλλιώς.

quote:
Πιστεύω πως η στάση σας αυτή είναι τελείως "ρατσιστική" απέναντι σε όποιον εκφράζεται αντίθετα με την άποψή σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα της ομοφυλοφιλίας.

Χαίρομαι αν και άλλοι ασπάζονται τις απόψεις μου, αλλά τώρα μιλάς σε μένα.

Για τη δική μου στάση, φαντάζομαι λες...

Και να σου θυμίσω ότι το θέμα είναι «ομοφυλοφιλία και χριστιανισμός», γι’ αυτό και η συζήτηση για τους όποιους υποκριτές κληρικούς, άσχετα αν κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, εσύ.

quote:
Με το σκεπτικό σου, το ίδιο υποκριτής είναι και ο κλέφτης, ο ναρκομανής, ο δολοφόνος, …….. και κανένας από αυτούς δεν θα πρέπει να εκφράζεται επικριτικά για την κλεψιά, τα ναρκωτικά, το φόνο ………….., σωστά;

Εξακολουθείς από αδυναμία θέσεων, να συγχέεις πράγματα που δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους, όπως τα παραπάνω με την ομοφυλοφιλία.

Μόνο εσύ θα μπορούσες να τσουβαλιάσεις με τέτοιον τρόπο.

Εσύ δηλαδή δεν θεωρείς υποκρισία όταν ο κλέφτης (αφού το θέλεις έτσι) πριν κάνει τη "μπούκα" του, σ' έχει πρήξει, λέγοντάς σου πόσο κακό είναι να κλέβει κάποιος και ότι οι κλέφτες είναι παληάνθρωποι;

Λίγη σοβαρότητα, ρε φίλε...

quote:
Ίσως δεν εκφράστηκα καλά, αλλά δεν είναι απαραίτητο αυτός ο άνθρωπος να φέρει ως παράδειγμα τον εαυτό του, θα μπορούσε κάλλιστα να αναφερθεί στην ασθένεια, την έξη, ....... χωρίς να φωτογραφίζει τον εαυτό του, έχει το δικαίωμα αυτό;
Από την απάντησή σου, καταλαβαίνω πως ναι.

Απλά είπα ότι ενισχύεται η άποψη, αν ομιλείς εξ ιδίας πείρας.
Τίποτε παραπάνω...

quote:
Νοήμονες δεν είναι μόνο όσοι ενστερνίζονται τις απόψεις σας.
Νοήμον π.χ. είναι και ο Ινδός ομοφυλόφιλος που η κοινωνία στην οποία ζει αυτός αλλά και άλλοι σαν και αυτόν, τους έχει δώσει μια συγκεκριμένη ονομασία (την οποία δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή) ο οποίος μιλούσε και έλεγε πως αυτό που ζει ο ίδιος είναι ένα μαρτύριο και μια προσωπική καθημερινή πάλη για να πείσει τον εαυτό του πως σε ένα σώμα ανδρικό ζει μια γυναίκα. Μιλούσε και έκλαιγε και έλεγε πως ούτε σ' αυτόν, αλλά ούτε και στους άλλους σαν και αυτόν αρέσει αυτή η κατάσταση αλλά πρέπει να ζήσει με αυτό.
Καταλαβαίνεις λοιπόν πως δεν είστε οι μόνοι νοήμονες αγαπητέ μου.

Σε προηγούμενο μήνυμά σου έλεγες ότι πιστεύεις πως το κουσούρι, όπως το χαρακτήρισε ο αρχηγός σου, είναι τις περισσότερες φορές επιλογή.

Άρα το παράδειγμά σου, είναι άστοχο, καθώς αφορά σε ανθρώπους που δεν είναι επιλογή τους, αυτή η κατάσταση.

quote:
Όταν κάποιος επιμένει σε κάτι που ισχυρίζεται και δεν δέχεται τίποτα άλλο, δεν μπορείς να κάνει και πολλά πράγματα.
Σου το είπα αλλά στο ξαναλέω. Η Εκκλησία δεν κατηγορεί τον αμαρτωλό αλλά την αμαρτία!!!
Θέλετε ή δεν θέλετε να το καταλάβετε;

Εξακολουθείς να μου μιλάς στον πληθυντικό ευγενείας, εγώ όμως σου απαντώ στον ενικό, για έναν και μόνο λόγο.
Δεν πιστεύω ότι και άλλοι ασπάζονται αυτά που λες, όπως τα λες.

Το ποιός δε θέλει να καταλάβει, ψηλέ, φαίνεται.

Η εκκλησία κατηγορεί την αμαρτία, όπως λες, διότι έτσι εναρμονίζεται με το κοινά αποδεκτό (και δεν χάνει πελάτες) και δεν κατηγορεί τους αμαρτωλούς, διότι δεν γίνεται να κατηγορείς τους ( βάλε εσύ το ποσοστό ), που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της.

Αναγκασμένη είναι εκ των πραγμάτων ψηλέ.

Θέλει και το σκύλο χορτάτο και την πίττα ολόκληρη.

quote:

γιαπετ

ψηλός
Σε αυτό σου απάντησα πιο πάνω.
Γιατί θεωρείς ως δεδομένο ότι θα πρέπει να την εκθειάζουν την "ιδιαιτερότητά" τους για να μην είναι υποκριτές;

Μου είπες και πιο πάνω, αλλά κάνε τον κόπο να ξαναδιαβάσεις τι είπα.
Ίσως καταλάβεις...

quote:
Τότε ας δηλώσουν και οι παιδεραστές τις προτιμήσεις τους ευθαρσώς, ας δηλώσει ο καθένας τις προτιμήσεις του ευθαρσώς και ας κάνει τον αγώνα του, μπορεί να βρει πολλούς γιαπετ στο δρόμο του, να τον στηρίξουν ώστε να κατοχυρώσει ηθικά, νομικά και όπως αλλιώς θες, τις προτιμήσεις του.

Πάλι επιλέγεις τι θα κατανοήσεις, αλλά ας είναι...

Αν όπως λες, βάζεις στο ίδιο καζάνι τους παιδεραστές με τους ομοφυλόφιλους, να συμπεράνω ότι και η εκκλησία (επειδή υπεραμύνεσαι των απόψεών της) έχει την ίδια άποψη;

Κατακρίνει την πράξη αλλά αγκαλιάζει αυτούς που την κάνουν;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

maraki8Μέλος
25/10/2007, 08:37:21
quote:
Έχεις ακούσει εσύ κάποιον ομοφυλόφιλο να μιλάει αρνητικά για την ομοφυλοφιλία;αν ναι,δώσε ένα παράδειγμα σε παρακαλώ και πες μας και τι είπε.

quote:
Δηλαδή, όλοι οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να μιλάνε θετικά για την ομοφυλοφιλία και αν δεν το κάνουν είναι υποκριτές;
Ναι.

quote:
Όχι,αυτό είναι το δικό σου σκεπτικό:κλέφτες,δολοφόνοι,ναρκομανείς,ομοφυλόφιλοι,το ίδιο πράγμα...

quote:
Νοήμονες δεν είναι μόνο όσοι ενστερνίζονται τις απόψεις σας
Τις απόψεις ποιών;ακόμα δεν το ξεκαθάρισες...

quote:
Αυτό που έχω να πω είναι πως οι καρατζαφέρηδες σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, όχι πως άλλο που δεν θέλετε βέβαια!!!
Εγώ νόμιζα ότι οι καρατζαφέρηδες είναι φιλαράκοι σας.Δεν είναι;

quote:
Μιλούσε και έκλαιγε και έλεγε πως ούτε σ' αυτόν, αλλά ούτε και στους άλλους σαν και αυτόν αρέσει αυτή η κατάσταση αλλά πρέπει να ζήσει με αυτό.
Νομίζεις ότι θα εξακολουθούσε να κλαίει αν η κοινωνία που ζεί ήταν πιο ελεύθερη;αν ήταν ελεύθερος να ζήσει την ζωή του βάσει των επιλογών του,θα έκλαιγε νομίζεις;εγώ πάλι νομίζω ότι θα ήταν ευτυχισμένος.

quote:
Μωρέ τι λες;;;
Εσύ τι λες;το ίδιο πράγμα είναι ένας παιδεραστής με έναν ομοφυλόφιλο;

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

korleoneΜέλος
30/01/2006, 21:09:01

Καλησπέρα σε όλους . διαβάζοντας ένα άρθρο στο site που θα σας παραθέσω θυμήθηκα κάποιες παλιές ταινίες που δείχνουν τους ανθρώπους του μέλλοντος που έμαθαν να χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου τους , αποκτόνταςς έτσι τηλεπαθητηκές και λοιπές εντυπωσιακές ικανότητες. Αναρωτιέμαι λοιπόν , αν οι ΄΄ξεχωριστοί ΄΄ άνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας σήμερα ( π.χ. το φαινόμενο Geller) αλλά και πολλοί άλλοι άγνωστοι , medium και τα λοιποί , αποτελούν για μας τους κοινούς θνητούς μια ματιά στο μέλλον , ή αν πρόκειται για μεμονομένες περιπτώσεις που θα υπάρχουν όπως υπήρχαν.... Τα σχόλια δικά σας .

http://www.mystery.gr/Previous%20Articles/006-Brain.htm

korleone...Don

31/01/2006, 03:00:54
Τελικα πουλάει πολύ αυτός ο Γκελερ. Πολύ trendy εχει γινει αυτός και οι και καλα τηλεπαθητικές δυνάμεις του που εμεις οι κοινοι θνητοι δεν εχουμε....Τι κι αν έχουμε δώσει κάποια στοιχεία προς απομυθοποίηση του "κυριου" Γκελερ(τσαρλατάνο με λένε και ολα τα παιδακια κλαινε). Και πάλι με αυτό το 10%? Και αυτα τα εχουμε πει σε αλλο τοπικ και προκειται για μυθο που ομως εξυπηρετει τους διαφορους πνευματιστές απατεώνες να τον συντηρούν για να κάνουν κερδοφόρες "μεταφυσικές"(ουάου) business....Αφού τους πιστεύετε προβλημά σας...Αλλωστε ο καθένας μας ειναι αξιος των επιλογών του. Δεν αναφέρομαι σε σενα αγαπητε korleone...μιλάω γενικά για την δεισιδαιμονία που πλήτει αρκετους και με θλίβει η μεγάλη ευκολία που δέχονται τις τάχα μου υπερφυσικές δυναμεις ορισμένων τσαρλατάνων. Οι οποίοι τσαρλατάνοι αφού βλέπουν ότι τους πιστεύει ο κοσμος συνεχίζουν τις θεατρικές τους παραστάσεις και τις ταρζανιές....Κριμα Αλλα παιδιά ματωνουν για να βγάλουν το ψωμί τους και κάποιοι -ας μην τους χαρακτηρίσω- πουλάνε εντυπωσιασμούς...του κ...λου και γινονται πλουσιοι και διασημοι. Αλλά ειπαμε εμεις ειμαστε κοινοι θνητοι ενω άλλοι έχουν φτάσει τον ιδεατο κοσμο του Πλάτωνα...

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

31/01/2006, 08:26:23
Όντως εντυπωσιακό!
Παρόλα αυτά πιστεύω πως το topic αυτό θα έπρεπε να είχε ανοιχθεί στα ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet...

In anticipation of my resurrection...

korleoneΜέλος
31/01/2006, 08:27:38
Καλημέρα

φίλε Agnostic προσωπικά ,δέχομαι ότι ανάμεσα σε όσους αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι ΄΄φαινόμενα ΄΄ ή τους χρήζουν άλλοι , υπάρχουν τσαρλατάνοι που κάνουν ότι κάνουν με απότερο σκοπό το χρήμα , ή ποιός ξέρει τι άλλο (αναγνώριση ,....) . Παρόλα αυτά δέχομαι ότι υπάρχει έστω ένα μικρό μικρό ποσοστό ανθρώπων οι οποίοι έχουν αυτό το κάτι που τους κάνει ξεχωριστούς από τους υπόλοιπους (ϊσως έπρεπε την έκφραση ¨κοινοί θνητοί¨ να την βάλω σε εισαγωγικά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.Sory).Ton Geller τον παρέθεσα απλά σαν παράδειγμα χωρίς να σχολιάσω κατά πόσο ασπάζομαι αυτόν ώς φαινόμενο .

quote:
Αλλα παιδιά ματωνουν για να βγάλουν το ψωμί τους και κάποιοι -ας μην τους χαρακτηρίσω

όσον αφορά το τελευταίο που είπες πάντως έχεις απόλυτο δίκιο.

καλημέρα και πάλι

korleone...Don

31/01/2006, 17:38:40
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=967&whichpage=2

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
05/02/2006, 07:29:12
Πολύ ενδιαφέρον αυτό το θέμα με την μειωμένη χρήση του εγκεφάλου μας.
Ευχαριστούμε τον ΕΛΑΧΙΣΤΟ για την υπόδειξη του παρόμοιου θέματος:

Ποσοστό χρήσης εγκεφάλου
κάνε κλικ^^^^

Υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που πραγματεύονται επίσης το ίδιο αντικείμενο - με μία Αναζήτηση μπορεί κανείς εύκολα να τα βρει.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το θέμα αυτό απενεργοποιείται (επειδή είναι διπλό).

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!