- Ο Οιδίπους & ο Γρίφος της Σφίγγας - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
όταν κάποιος δεν έχει συνεισφέρει ούτε ένα κόμμα (,) σε μία συζήτηση, δε δικαιούται να κρίνει "επί της διαδικασίας"...
Αυτή είναι η άποψή μου.
Παρ' όλα αυτά, θα περιμένω να διαβάσω την άποψη της αγαπητής ΔΩΡΙΔΑ επί του θέματος και ως εκ τούτου, ανακαλώ...
Επίσης, ακόμα περιμένω να μάθω γιατί οι Σφίγγες στην Αίγυπτο είναι αρσενικές, ενώ οι Ελληνικές θηλυκές και αντί αυτού παραθέτονται μύθοι για κουφά βατράχια.
Για να δούμε...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 23/07/2004 22:38:22
quote:
Τελικά όσοι διαβάζουν καταλαβαίνουν...
ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ/ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ;/Η ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΣΚΟΡΠΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ;..
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ;
Η ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΠΕΤΟ...:Ο(ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ)
-ΔΩΡΙΔΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ--ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΥΡΗ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΩ....ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ//ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ.
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΦΙΓΓΑΣ;
ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕΙ...
ΕΧΜ..ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΣ;--- ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΗΣΥΧΗ...--
---ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΕΛΣΟ...ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ ΕΤΣΙ;...
ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ...
ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ..Σ' ΕΝΑ(ΑΚΟΜΗ) ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ...
:(
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΦΑΒΑΛΛΟΝ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ + ΣΕ ΜΕΝΑ ΩΣ >> (ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΛΟΣ ΛΕΣ;..:Ρ)
ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ//
ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟ ΕΖΗΣΑ +ΣΕ... LIVE!
ΒΟΛΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ..ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΛΑΔΙ...ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΜΑΙ ΝΑΙ..ΤΟ ΞΕΡΩ.
ΜΕ ΑΚΟΥΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ...ΛΙΓΟΙ....
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ..ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΥΨΩ....
ΜΕ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...ΕΝΩ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ....
---DUCK DOGERS...IN THE 21TH AND A HALF....CENTURY...
--ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ//ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΑΣ ΔΕΙ ΑΥΤΟ....//ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΥΣ...ΓΜΤ...ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΣΤΑ ΕΣΩ....:((
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...
till the (never)end...
there in neverland...

quote:
όταν κάποιος δεν έχει συνεισφέρει ούτε ένα κόμμα (,) σε μία συζήτηση, δε δικαιούται να κρίνει "επί της διαδικασίας"...
Αυτή είναι η άποψή μου.
Και να μείνεις με την άποψή σου, γιατί μετράς με διαφορετικά μέτρα.
Αν πούμε πως εγώ συνεισφέρω διαβάζοντάς σας, και αφού διαβάζω πληρώνοντας κιόλας την συζήτηση δικαιούμαι να κρίνω «επί της δια δικασίας»...
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
quote:
Και να μείνεις με την άποψή σου, γιατί μετράς με διαφορετικά μέτρα.Αν πούμε πως εγώ συνεισφέρω διαβάζοντάς σας, και αφού διαβάζω πληρώνοντας κιόλας την συζήτηση δικαιούμαι να κρίνω «επί της δια δικασίας»...
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Ξέρεις κάτι για τα μέτρα που χρησιμοποιώ;
Τί σημαίνει "πληρώνοντας";
Καταλαβαίνεις τί επικαλείσαι τώρα ή τα 'χουμε "χάσει" τελείως;
Λες ότι διαβάζεις και τόσες σελίδες δεν βρήκες να σχολιάσεις ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ παρά αυτό;
Ωραία! Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια! Μπράβο μας!
Γράψε μας κι άλλα τέτοια. Μας αξίζουν, αφού σα μλκς καθόμαστε και γράφουμε, για να μπορούν κάποιοι να κρίνουν... αντί να κάνουμε τ' ανάποδο.
Αν έχεις όρεξη να συνεχίσουμε επ' αυτού, υπάρχουν κατάλληλα τόπικς.
Τουλάχιστον σεβάσου αυτό που ζητάς: τη ροή του πραγματικού θέματος.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 24/07/2004 05:43:52
quote:
Αν έχεις όρεξη να συνεχίσουμε επ' αυτού, υπάρχουν κατάλληλα τόπικς.
Τουλάχιστον σεβάσου αυτό που ζητάς: τη ροή του πραγματικού θέματος.
Νωρίς το θυμηθήκατε... ![]()
Και επειδή χρωστάω απάντηση στην Ατμα για το ντοκυμαντέρ...ήταν ένα από αυτά τα γερμανικά που βάζει κάθε μεσημέρι η ΕΤ3...
Τα μέλη δικαιούνται κριτικής... χμ... κι έπειτα έρχεται το ξεμπρόστιασμα σε όποιον την κάνει...
Δυο μέτρα και δυο σταθμά λοιπόν...![]()
Ααα! ξέχασα! η Δωρίδα δεν έχει μεγάλο αριθμό μηνυμάτων για να την λάβουμε σοβαρά...
Θυμάμαι κάποτε πριν ένα χρόνο που όλοι νομίζανε ότι Δωρίδα και Κάθυ είναι ένα μέλος... Και εκεί οι καχύποπτοι... Μετά αποδείχτηκε ότι είχαν άδικο... Πόσοι άραγε έχουν σταυρωθεί έτσι χωρίς λόγο?
Μόνο επειδή κάποιοι "νομίζανε"?
Βάλτε μια πινακίδα ότι το party είναι prive να το ξέρουμε...

Εσένα, ακόμα σε περιμένουν στο: ΕΔΩ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ – FIGHT CLUB
Επίσης, ακόμα περιμένουμε η κα Ξερολίδου (μέντιουμ) να μας πει γιατί οι Αιγυπτιακές Σφίγγες είναι αρσενικές και οι Ελληνικές θηλυκές έστω και με τη συνδρομή της Ντόιτσε Βέλλε...

Edited by - Zadok on 24/07/2004 14:08:32
Μασημένη τροφή κυρία Zadok?
Συνηθισμένη στην κονσερβούλα?
Αυτή που σας δίνουν έτοιμη στο φροντιστήριο?
Να δεις τι είχε πει η Ατμα στην άμοιρη τη SIMORI που τόλμησε να ζητήσει εξήγηση σε κάτι...στο τόπικ των συμβόλων αν δεν κάνω λάθος...
Α ναι! Της έβγαλε και παρατσούκλι "Η κυρία όλα στο πιάτο"...
Εκείνη όμως κατάλαβε και σταμάτησε να ρωτάει...
Προτίμησε να δουλέψει το μυαλουδάκι της και να βρει μόνη της την απάντηση... και τα κατάφερε!
Για σένα δεν ξέρω...
Καλή συνέχεια!![]()

ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΙ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΣΙΜΟΡΙΛ;
ΦΑΓΟΥΡΙΖΕΣΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣ;
ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΠΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ;
ΕΣΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΑΠΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ;
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΑΝΑΚΑΙΝΗΖΕΙΣ ΠΑΛΙΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ(ΤΑΔΕ ΕΦΗ Η ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ:(
ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ +ΤΟ "ΣΚΑΡΙ" ΣΟΥ ΑΒΑΛΟΝ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΗΧΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΘΑΥΜΑ...:(Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΚΑΙΓΕ ΟΝΤΩΣ ΤΙΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ>>ΟΠΟΥ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΝΩ ΟΙ ΚΚΡΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ.."ΝΤΟΙΤΣΕ ΒΕΛΕ"(ΧΜ..ΖΑΝΤΟΚ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ!:Ρ)
+ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ "ΣΚΗΝΙΚΟ" ..ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ (ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΕΣ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ:(
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ/ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΜΤ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ;
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΡΡΩΤΗΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ(ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΟΥ Η ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗ)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΩΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ.
ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΑΛΛΑ ΜΠΙΓΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.
ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ;
-ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΔΙΕΣΥΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΠΕΤΟ;
(ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;)
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕΣ.
ΑΝΟΗΤΗ:(
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ //
ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΩΣΕΤΕ... ΤΟ ΧΩΡΟ...
ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..:))
--ΕΚ ΤΟΥ ΔΥΟ Η ΥΛΗ..ΧΜ;--
:(
ΦΤΩΧΕΣ ΨΥΧΕΣ... ΚΟΥΦΙΑ ΜΥΑΛΑ..
ΠΑΡΑΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΑΚΙΑ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ/ ΜΑ ΞΕΝΑ..
ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ...ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ..
till the (never)end...
there in neverland...

Edited by - ΑΤΜΑ on 24/07/2004 22:16:53
κατι σχετικο για τον οιδιποδα....
αυτο που τονιζω θετοντας το αρθρο δεν ειναι η αναλυση του μυθου...αλλα ο τιτλο του αρθρου κθως και τα ονοματα/μυθικα προσωπα που παραλληλιζονται υπο αυτον...
ψαραγε ειναι ασχετος ο τιτλος ...απο το "ερωτημα της σφιγγας"..+ την μετα απαντησεως..εποχη..;
Μύθοι των δυο φορές γεννημένων...
\ΠΑΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ...ΣΥΝΤΑΙΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΖΑΝΤΟΚ /+ΣΥ ΑΒΑΛΛΟΝ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΑΙ...;)
till the (never)end...
there in neverland...

με δόντια και με νύχια τεντωμένα
και μ’ όλην της ζωής την αγριάδα.
Ο Οιδίπους έπεσε στην πρώτη ορμή της,
τον τρόμαξεν η πρώτη εμφάνισή της —
τέτοια μορφή και τέτοιαν ομιλία
δεν είχε φαντασθή ποτέ έως τότε.
Μα μ’ όλο που ακκουμπά τα δυο του πόδια
το τέρας στου Οιδίποδος το στήθος,
συνήλθε εκείνος γρήγορα — και διόλου
τώρα δεν την φοβάται πια, γιατί έχει
την λύσιν έτοιμη και θα νικήση.
Κι’ όμως δεν χαίρεται γι’ αυτήν την νίκη.
Το βλέμμα του μελαγχολία γεμάτο
την Σφίγγα δεν κυττάζει, βλέπει πέρα
τον δρόμο τον στενό που πάει στας Θήβας,
και που στον Κολωνό θ’ αποτελειώση.
Και καθαρά προαισθάνεται η ψυχή του
που η Σφιγξ εκεί θα τον μιλήση πάλι
με δυσκολώτερα και πιο μεγάλα
αινίγματα που απάντησι δεν έχουν.
Καβάφης Κ.Π.
Ο κακός λύκος
quote:
Τστσ...
Αυτή που σας δίνουν έτοιμη στο φροντιστήριο?
Θα ήθελα πολύ να γνωρίζω πως συνδέετε ο μύθος με τα όσα λέει το μέλος Avallon.
Ποιο είναι αυτό το φροντιστήριο το οποίο με τόση σπουδή αναφέρει το εν λόγο μέλος και γιατί κόπτετε για το τι διδάσκετε εκεί μέσα ;
Μήπως δεν την δέχτηκαν και τις έμεινε απωθημένο ;
Μήπως δεν είχε τα λεφτά να πληρώσει τα δίδακτρα ;
Μήπως φοβήθηκε πως είναι για καλούς μαθητές και άρα θα υστερούσε σε απόδοση ;
Τι τέλος πάντων ;
Και αφού η ίδια δεν ανήκει σε αυτό το φροντιστήριο αλλά πήρε κατ’ οίκον δασκάλα γιατί ασχολείται ;
Πως δύναται να κρίνει τι γίνετε μέσα στο φροντιστήριο και να διατυπώνει άποψη τη στιγμή που εκείνη είναι στο σπιτάκι της ή στα βουνά με τη δασκάλα της ;
Να υποθέσω λοιπόν πως ή η κατ’ οίκον δασκάλα είναι κακή και δεν επιλύει τα προβλήματα ή στο φροντιστήριο εθεάθη νεανίας ο οποίος ….. πολύ θα θέλαμε να μας επιλύσει τα όσα τόσα προβλήματα !
Ο κακός λύκος
quote:
Επίσης, ακόμα περιμένουμε η κα Ξερολίδου (μέντιουμ) να μας πει γιατί οι Αιγυπτιακές Σφίγγες είναι αρσενικές και οι Ελληνικές θηλυκές έστω και με τη συνδρομή της Ντόιτσε Βέλλε...
No name human
Edited by - Zadok on 24/07/2004 14:08:32
quote:
Τστσ...
Αυτή που σας δίνουν έτοιμη στο φροντιστήριο?Να δεις τι είχε πει η Ατμα στην άμοιρη τη SIMORI που τόλμησε να ζητήσει εξήγηση σε κάτι...στο τόπικ των συμβόλων αν δεν κάνω λάθος...
Α ναι! Της έβγαλε και παρατσούκλι "Η κυρία όλα στο πιάτο"...
Εκείνη όμως κατάλαβε και σταμάτησε να ρωτάει...
Προτίμησε να δουλέψει το μυαλουδάκι της και να βρει μόνη της την απάντηση... και τα κατάφερε!
Για σένα δεν ξέρω...
Καλή συνέχεια!"Τάδε έφη Avallon"
Φωτογραφίζεσαι ή ιδέα μου είναι; Αναγνώρισες το επώνυμό σου ή είδες κάποιο όραμα;
Τί να μας πεις απ' τη ζωή σου; Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια...
Συνταξειδιώτισσα, για να πάψει να λέει βλακείες, πρέπει να εννοήσει... Πώς; Δύναται;
Πάμε γι' άλλα...

για σένα, μόνος, στον παράδεισο"
Οδ. Ελύτης
Όταν εξετάσουμε τις "ποικιλίες" με τις οποίες εκδηλώνεται το ανδρογυνικό αρχέτυπο, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε πως το ανδρογυνικό σχήμα του ερμαφρόδιτου φαίνεται ν' αναμιγνύεται πολλές φορές με το σχήμα της αιμομιξίας και με το σχήμα της διδυμίας κι αυτό γίνεται μ' έναν τρόπο, ο οποίος δεν μπορεί να θεωρηθεί καθαρά περιστασιακός.
Όλα συμβαίνουν σα να μεταπηδά η ανατρεπτική δύναμη της ανδρογυνικής έλξης σε άλλες θεμελιώδεις έλξεις του συλλογικού ασυνείδητου, έλξεις οι οποίες έχουν κοινό με την ανδρογυνική έλξη το ότι σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα.
Ο διαχωρισμός από τη μητέρα συνιστά τη θεμελιώδη βάση κάθε αιμομικτικού πόθου.
Περισσότερο ακόμη κι από τον Freud, μεγάλη βαρύτητα δίνει στην υπόθεση αυτή ο Otto Rank, στο έργο του Le Traumatisme de la naissance [Το Τραύμα της γέννησης], αν και η θέση του, μπορεί εύκολα να αποτελέσει στόχο κακεντρεχών επικριτών.
Σε μία εντυπωσιακή συνοπτική διατύπωση, ο Rank ξεπερνά το όριο, το οποίο χωρίζει το φιλοσοφικό μύθο του ανδρογύνου από την καταστροφή, την οποία υφίσταται το παιδί κατά την εκδίωξή του από το μητρικό κόλπο.
Γράφει: "...όταν ο Πλάτωνας, σε συμφωνία με τις ανατολικές παραδόσεις, λέει πως ο έρωτας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έλξη που δοκιμάζουν μεταξύ τους δύο μέρη, τα οποία είχαν υποστεί ένα διαχωρισμό, αφού πρώτα, άλλοτε, ήταν ενωμένα, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να περιγράφει, μ' ένα σχήμα θαυμαστής ποιητικής ομορφιάς, την πιο μεγαλεπήβολη απόπειρα υπερνίκησης του τραύματος της γέννησης μέσω του αληθινά "πλατωνικού" έρωτα, του έρωτα του παιδιού για τη μητέρα".
Στην πρωταρχική του ουσία, ο αιμομικτικός πόθος θα πρέπει να είναι, επομένως, πόθος επανένταξης σ' ένα προστατευτικό περιβάλλον.

quote:
Να υποθέσω λοιπόν πως ή η κατ’ οίκον δασκάλα είναι κακή και δεν επιλύει τα προβλήματα ή στο φροντιστήριο εθεάθη νεανίας ο οποίος ….. πολύ θα θέλαμε να μας επιλύσει τα όσα τόσα προβλήματα !
παντα -μα παντα- το ιδιο "ζορι"
>>...καλα-τραβα-προτζεκτ:Ρ...
ΝΕΑΝΙΑΣ / ΣΦΙΓΓA/ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΤΑ/ΕΣΩ Η ΕΞΩ;/ΠΑΝΩ Η ΚΑΤΩ;...
ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑΤΙΩΤΕΣ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ!
Η ΚΟΠΕΛΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΝΤΩΣ/ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ...ΜΑ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ /
"ΚΑΡΜΙΚΟ ΔΕΣΜΟ ΣΕΛΗΝΗΣ"ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΩΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ...
ΧΕΙΡΩΝΑΣ...(ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΤΟΝ..ΠΡΩΤΟ ΔΙΔΑΞΑΝΤΑ...ΧΜ! U VE GOT THE POINT DEAR:)ΟΚ!ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ//ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΚΕΙ ΤΟΠΙΚ/ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΥΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ....:(
ΖΑΝΤΟΚ + ΡΑΜ ...ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ...:((((ΑΧ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ Ο DADDY ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ....)
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ" ΜΙΛΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...//ΕΧΜ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΜΕΣ...ΑΣ ΤΣΑΚΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ..!(ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΠΕ ΠΩΣ "ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ"...//ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;//ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ...:((
ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΕΙΣ...ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΑΙ ΑΜΕΣΩΣ...
ΓΜΤ...ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΛΙΓΑ ΦΟΡΝΤΗΣΤΗΡΙΑ...ΚΑΠΟΤΕ ΑΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΖΩΗ ΩΣ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ....
ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΣ"...ΜΕ ΠΑΧΥΛΑ ΛΟΓΙΑ..ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ "ΛΗΣΤΕΣ" "ΨΕΥΤΕΣ" "ΚΛΕΦΤΕΣ"...ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΑ ΣΦΙΓΓΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ/ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ "ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ" ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΑΔΡΑ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΞΟΙΚΙΩΘΗΚΑ/ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ...+ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ!
Η ΣΦΙΓΓΑ ΗΡΘΕ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ...ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ...
ΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗΣ ΤΟ 'ΠΑ....
ΑΠΑΝΤΗΣΑ/ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ.
ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΦΤΑΣΕ Η ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ....
ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΑΤΟΥΜΕΝΑ;....TRADITIONAL GREEK..
-ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΣ...-
ΑΙΩΝΙΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΡΙΖΩΝ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΣΦΑΙΡΑ..-ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΨΥΧΗ ΙΕΡΗ ΕΛΙΑ...ΕΣΥ...ΠΩΣ ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ....:(-
Ν'ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ...ΕΜΕΝΑ !ΞΑΝΑ+ ΞΑΝΑ..ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΥΣ/ΑΦΟΥ Ο "ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ" ΛΕΝΕ...
ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ/ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΩ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ....
UNIVERSAL ... ATMA...;ΝΑΙ/ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑ-ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ../
Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΩΝ +..ΠΤΥΧΙΩΝ.... ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ....
+ TEΛΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ, ΣΥΝΕΝΝΟΕΙΣΑΙ..(ΑΝ ΟΧΙ...ΙΔΟΥ ΕΡΓΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ...)
ΑΚΟΥ "ΕΝΑΣ ΝΕΑΝΙΑΣ"..
ΕΚΑΝΕ -ΠΑΛΙ-ΤΗ ΖΗΜΙΑ..:))
ΚΙ ΕΙΧΑ ΤΕΛΙΚΑΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.. ΠΩΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟ ΦΙΔΙ...ΑΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΗΤΑΝ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ/ΜΑ ΛΕΥΤΕΡΩΘΗΚΕ/+ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ 'ΜΑΘΕ Η ΚΟΠΕΛΙΑ//'Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ(ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΟΛΙΚΟ....:)ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΑ ΦΙΛΙΚΑ ΟΤΙ ΠΑΡΗΛΘΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΝΑ ΕΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ...ΛΟΓΩ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ.
ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ/ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...;(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ...;(((
ΑΡΕ ΚΑΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΑ...ΕΝΤΟΣ.
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΦΙΓΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕΙΣ...ΘΑ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΛΟ...
---ΕΝΑΣ ΜΑΝΑΒΗΣ ΕΛΕΓΕ:...."ΠΙΘΥΜΙΕΣ"..."
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ...:"ΧΜ, ΜΑΝΓΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;"---
(ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚDΟΤΟ.. ΚΕRASI?//)
till the (never)end...
there in neverland...

Edited by - ΑΤΜΑ on 25/07/2004 05:40:54
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
quote:
ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑ-ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ../
Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΩΝ +..ΠΤΥΧΙΩΝ.... ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ....
+ TEΛΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ, ΣΥΝΕΝΝΟΕΙΣΑΙ..
Χωρίς σχόλια άλλα ...........
Ο κακός λύκος

χμ..ενδιαφερον ..εχει και εικονες που σιγουρα θα δωσουν απαντηση στο ερωτημα που δεν απαντηθηκε:)
oedipus & the sphinx
till the (never)end...
there in neverland...

Edited by - ΑΤΜΑ on 28/07/2004 01:32:36
Καλό μήνα των
ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ
ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004
Ευχόμεθα την ομαλή και άριστη διεξαγωγή των αγώνων.
Ελπίζομε η 28η ΟΛΥΜΠΙΑΣ να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Και τέλος προσδοκούμε στην φωτισμένη έμπνευση,
των συζητήσεών μας.
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία.......

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
Η Σφίγγα καταβρόχθιζε όσους δεν απαντούσαν ορθά στις ερωτήσεις της, είχε φτερά και μία μέρα πέταξε και εξαφανίστηκε. Από τότε, οι άνθρωποι βιώνουμε κάτι πολυ χειρότερο από το να μας καταβροχθίσει: το να μη γνωρίζουμε αν οι απαντήσεις μας είvαι oρθές.
quote:
Η Σφίγγα καταβρόχθιζε όσους δεν απαντούσαν ορθά στις ερωτήσεις της, είχε φτερά και μία μέρα πέταξε και εξαφανίστηκε. Από τότε, οι άνθρωποι βιώνουμε κάτι πολυ χειρότερο από το να μας καταβροχθίσει: το να μη γνωρίζουμε αν οι απαντήσεις μας είvαι oρθές.
Τι ωραία σκέψη ... πολύ ενδιαφέρουσα....
Τι να κάνομε αγαπητέ... η ενηλικίωση φαίνεται κοστίζει.....
Εξάλλου το αποτέλεσμα των πράξεών μας τις κρίνει τελικά... και η αυτογνωσία - αυτοπραγμάτωση δεν είναι θεωρία μάλλον.. Τι λες...
Η φωτιά και το ρόδο είναι ένα.
T.S.Eliot