ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- FYROM=ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- FYROM=ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ42 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑΝέο Μέλος
28/02/2004, 00:50:26
Εδώ στα Σκόπια, οι Έλληνες αποτελούν την καθοδηγητική αριστοκρατία και ο ΓΚΛΙΓΚΟΡΩΦ είχε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ! Όταν ο Μιλόσεβιτς πρότεινε στο Μητσοτάκη το διαμελισμό αυτού του κρατιδίου και το μοίρασμα του, η «ελληνική κυβέρνηση» το αρνήθηκε…Μήπως φοβόταν τη μεγάλη Ελλάδα;; Τώρα, η χώρα έχει γίνει αλβανικό προτεκτοράτο σαν το κόσσοβο.. Μήπως έρχεται και η σειρά της Ελλάδας;;; Για μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια δεν έχετε ακούσει τίποτα;;
Όσο για τους ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ έχω να πω ότι είναι αξιοθρήνητοι!! έρχονται εδώ για ψώνια και πήδημα και βλέποντας τους περισσότερους από αυτούς λέω: «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…»

S.Z!!!!

VAIHINGERΜέλος
28/02/2004, 01:40:49
ΔΩΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΤΟΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑΡΟΣΛΑΒΟΙ?ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΣΟΒΑΡΗ,Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΙΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞ.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΟΠΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ!ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ!ΜΟΝΑΧΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΤΑΣΕΙ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!... ΠΒ*

ΠΒ*

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑΝέο Μέλος
28/02/2004, 01:51:16
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙ;;; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΩΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΧΑΖΑΡΟΣΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΩΝ!
ΝΑΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ, ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΒΟΥΝ!ΦΟΡΜΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΡΝΙ! ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ!
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΙΠΟΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΠΟΡΙΣ ΤΡΑΙΚΟΦΣΚΙ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΜΟΥN ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ! ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!ΕΔΩ ΠΟΛΥ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ !
ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣ!

S.Z!!!!

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑΝέο Μέλος
28/02/2004, 01:55:52
Μποϊκοτάζ παρανόμων χριστιανικών «εκλογών», γενική πολιτική απεργία, ελεύθερες εκλογές Ανεξαρτήτου Εθνοσυνελεύσεως

Μποϊκοτάζ παρανόμων χριστιανικών «εκλογών», γενική πολιτική απεργία, ελεύθερες εκλογές Ανεξαρτήτου Εθνοσυνελεύσεως. Αυτό είναι το σύνθημα του Ιερού Πολέμου στην παρούσα φάση.

Στο καθεστώς των ναζωραίων κατακτητών δεν υπάρχουν άλλα αισθήματα παρά μόνον ο τρόμος. Οι ναζωραίοι βρυκόλακες πίνουν το αίμα των Ελλήνων. Συντρίβουν την σκέψη. Γκρεμίζουν τα αγάλματα των Θεών. Συνθλίβουν τον Έλληνα άνθρωπο.

-Γιατί; Γιατί τα κάνουν όλα αυτά, ρώτησε ο Ακέστιος τον Ιερέα Γνήσιππο. Και οι Ιερεύς Γνήσιππος απάντησε:

«Για να συντρίψουν οι Θεοί τους οικογενειακούς δεσμούς των. Οι Θεοί θα τους κάνουν να φάνε τις σάρκες των παιδιών τους. Κανείς ναζωραίος δεν θα μπορεί πιά να εμπιστευθεί τα παιδιά του. Ούτε τον φίλο του. Ούτε την γυναίκα του. Τα παιδιά του ναζωραίου γίνονται Έλληνες, μαθαίνουν να αγαπούν τους Θεούς. Η γυναίκα του θραύει τις αλυσίδες της ανάβοντας θυμίαμα στους Θεούς.»

Και πραγματικά, δεν υπάρχει άλλη πίστη από την Πίστη στους Θεούς. Δεν υπάρχει τέχνη, επιστήμη, λογοτεχνία, πολιτική έξω από την Ελληνική Θρησκεία. Δεν υπάρχει τίποτε που να μην υποτάσσεται στους Θεούς.

Οι άνθρωποι μπορεί να πλανώνται. Οι Θεοί ποτέ. Η Εκκλησία είναι η ενσάρκωση των Θεϊκών Εντολών δια μέσου των αιώνων. Και οι Θεοί δεν έχουν τύψεις, ούτε δισταγμούς. Άτεγκτοι δικαστές ορίζουν την ετυμηγορία των βεβήλων.

Σε κάθε βρυχηθμό Τους ξεβράζουν τα πτώματα των βεβήλων στις όχθες των ποταμών. Με κάθε εντολή Τους πλημμυρίζουν τα ποτάμια από το αίμα των κανιβάλων που κάνουν ανθρωποθυσίες.

Η πορεία της Ιστορίας χαράσσεται με ακρίβεια από τους Θεούς και ουδείς μπορεί να ξεφύγει το πεπρωμένο του.

«Μην αφήσεις ποτέ την ζεστή αγκαλιά των Θεών, διότι βαδίζεις στο χείλος της αβύσσου. Αν παραπατήσεις χάθηκες. Θα τσακιστείς στα αγκάθινους γκρεμούς των ιεροσύλων», δίδασκε ο Ιεροφάντης Ονάκριτος τους μαθητές του.

Ο Ιερεύς Πίνδαρος του Δημοσθένους έγραψε το εξής για τους «ελληνοκεντρικούς» προδότες που προσπαθούν να αποσχίσουν τους Έλληνες από το Ελληνικό Έθνος και να τους εντάξουν στην ιουδαϊκή αίρεση των ναζωραίων κατακτητών:

«Μοναδικός στόχος αυτής της «ελληνοκεντρικής» συμμορίας είναι να θραύσει τον δεσμό μεταξύ Ελλήνων, να τον υποβιβάσει και να φέρει στην επιφάνεια οικονομικούς, επαγγελματικούς, πολιτικούς ή άλλους δεσμούς μεταξύ Ελλήνων και ναζωραίων. Αντιθέτως μοναδικός στόχος της Εκκλησίας είναι να διαχωρίσει τους Έλληνες από τους ναζωραίους και να υποβιβάσει κάθε άλλη διαφορά σε δευτερεύον ζήτημα.

Το αυτό ισχύει και για όλα τα Έθνη και τις Φυλές της Ευρώπης και κυρίως της Βαλκανικής όπου η Εκκλησία αγωνίζεται να σφυρηλατήσει την συνεργασία με όλα τα Έθνη και τις ομάδες ώστε να ενωθούν υπό την αναγεννημένη Ομοσπονδιακή Κοινότητα κατά των ναζωραίων φονιάδων των Εθνών».

Το μποϊκοτάζ των παρανόμων χριστιανικών εκλογών, η γενική πολιτική απεργία, και οι ελεύθερες εκλογές για Ανεξάρτητη Εθνοσυνέλευση δεν είναι αρκετά για να φέρουν την ολοκληρωτική νίκη κατά των ναζωραίων κατακτητών.

Χρειάζεται αμείλικτη, ακλόνητη Πίστη στους Αθανάτους Θεούς. Χωρίς την βοήθειά Τους, χωρίς την καθοδήγησή Τους, χωρίς την προστασία Τους ουδείς αγών τελειώνει νικηφόρα.

Τώρα που οι Έλληνες ετοιμάζονται για την εκλογή της Ανεξαρτήτου Εθνοσυνελεύσεως που θα τους προστατεύει πλήρως από τις σφαγές των ναζωραίων, δεν πρέπει να ξεχνούν να ανάβουν καθημερινώς θυμίαμα και να προσεύχωνται στους Θεούς.

Όλες οι Ελληνίδες Ιέρειες για μία ακόμη φορά θα βρεθούν επικεφαλής στον Ιερό Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία. Μαζί με τα παιδιά και τις οικογένειές τους θα εμψυχώσουν τους Έλληνες για την ανατροπή και το τσάκισμα της χριστιανικής τυραννίας.

Έλληνες! οι Θεοί σας καλούν κοντά Τους. Μην αρνηθείτε το κάλεσμά Τους. Θα τιμωρηθείτε με Αιώνιο Θάνατο.

Έλληνες! οι Πρόγονοι ζητούν να τους τιμήσετε. Μην αρνηθείτε την έκκλησή τους. Θα τιμωρηθείτε με Αιωνία Κατάρα.

Έλληνες! ελάτε κοντά στους Ιερούς Ελληνικούς Ναούς για θεραπεύσετε την ψυχή σας. Ελάτε κοντά στις Ελληνίδες Ιέρειες και τους Έλληνες Ιερείς για να ακούσετε τα γλυκά λόγια των Θεών. Φύγετε μακριά από τους ναζωραίους σφαγείς και βασανιστές σας.

Έλληνες! οι ναζωραίοι βρυκόλακες πίνουν το αίμα σας. Δεν θα τους ψηφίσετε. Εκλέξτε Ανεξάρτητη Εθνοσυνέλευση, χωρίς τους ναζωραίους βρυκόλακες.

Έλληνες! οι ναζωραίοι κανίβαλοι τρώνε τις σάρκες σας. Δεν θα τους ψηφίσετε. Κατεβείτε στους δρόμους και συμμετάσχετε στην γενική πολιτική απεργία.

Έλληνες! οι ναζωραίοι κατακτητές ζητούν την ψήφο σας ώστε μετά να σας σφάξουν ανηλεώς. Ζητούν την ψήφο σας για να σας κάψουν ζωντανούς στην πυρά. Μην υπογράψετε την θανατική σας καταδίκη.

Έλληνες! οι Πρόγονοι δεν θα σας συγχωρήσουν ποτέ αν αποδώσετε τιμές στους ναζωραίους σφαγείς των Προγόνων σας.

Έλληνες! οι Θεοί δεν θα σας συγχωρήσουν ποτέ αν παραβείτε τους Θεϊκούς Νόμους Των και υποταχθείτε στα όργανα του εσταυρωμένου Κτήνους.

Έλληνες! η Εκκλησία, οι Ιέρειες και οι Ιερείς συμπαρατάσσονται με την Ομοσπονδιακή Κοινότητα των Βαλκανικών λαών, στον αγώνα για την Ελευθερία από την χριστιανική τυραννία.

Έλληνες! ο Ιερός Πόλεμος των Θεών φέρνει την Ελευθερία στους δούλους και τον θάνατο στους τυράννους.

Έλληνα! μην τραβήξεις τα μάτια σου ούτε μία στιγμή από τους Ουρανούς. Το πύρινο άρμα των Θεών σκορπάει την Ελευθερία στην Ελλάδα και τον θάνατο στους ναζωραίους κατακτητές.

Έλληνα! μείνε μακριά από τα κόμματα των νεο-βυζαντινών καθαρμάτων που παριστάνουν τους «εθνικιστές» και τους «πατριώτες». Πίνουν αίμα Ελλήνων αντί για κρασί. Είναι πόρνες των μαυροφορεμένων μισελλήνων ιουδαιοχριστιανών.

Καμμία συμμετοχή Ελλήνων στις παράνομες «εκλογές» των ναζωραίων κατακτητών. Γενική πολιτική απεργία ώστε να παραλύσουν οι δυνάμεις κατοχής των ναζωραίων. Εκλογές Ανεξαρτήτου Εθνοσυνελεύσεως των Ελλήνων, χωρίς τους ναζωραίους κατακτητές. Ένωση με την Ομοσπονδιακή Κοινότητα και χάραξη διαφορετικών συνόρων, χωριστά από τους ναζωραίους.

Ω Πότνια Θηρών! Δώσε μου δύναμη να οδηγήσω τα τέκνα των Ελλήνων στα Ιερά Νάματα της Στυγός. Δώσε μου δύναμη Σελασφόρε να φέρω τα τέκνα των Ελλήνων να προσκυνήσουν τους Ναούς Σου. Δώσε μου δύναμη Τοξόκλυτε να συντρίψω αμείλικτα τα κεφάλια των βεβήλων.

Ω Ανίκητη Θεά! δώσε μου δύναμη να οδηγήσω τους Έλληνες στην Ελευθερία και να θραύσω τα δεσμά των ναζωραίων μισανθρώπων.

S.Z!!!!

VAIHINGERΜέλος
28/02/2004, 02:23:04
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ? ΠΒ*

ΠΒ*

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑΝέο Μέλος
28/02/2004, 02:33:52
ΜΟΝΟ ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΙΕΡΟ ΟΡΚΟ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑΣ…ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ, ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!ΣΣΣΣΣΣΣ!ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!

S.Z!!!!

28/02/2004, 02:39:12
Συγνώμη εκτός από την ερώτηση του VAIHINGER θα ήθελα σε παρακαλώ να μου απαντήσεις ποιος σκότωσε τον Πυθαγόρα ; Ποιος σκότωσε το Σωκράτη ; Και αν τα ιερατεία στην αρχαιότητα δέχονταν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και της φιλοσοφίας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ο κακός λύκος

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑΝέο Μέλος
28/02/2004, 02:45:36
ΜΟΝΟ ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΙΕΡΟ ΟΡΚΟ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑΣ

S.Z!!!!

29/02/2004, 01:20:57
Φίλε ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ , διάβασα με προσοχη τις τοποθέτησεις σου επάνω στο θέμα της F.Y.R.O.M , και συμφωνω με τις απόψεις σου σχετικά με το μουσουλμανικό τόξο και τις διεκδικήσεις των Αλβανών στην περιοχή τόσο της F.Y.R.O.M , όσο και της Θεσπρωτίας .
Έχω όμως κάποιες προσωπικές αντιρρήσεις ως προς τις υπόλοιπες θέσεις σου , δίχως βέβαια να έχω την δική σου άμεση αντίληψη πάνω στα γεγονότα αλλά κάνοντας μία σειρά απλών συλλογισμών .
Και έρχομαι στην πρόταση Μιλόσεβιτς . Φαντάζεσαι φίλε μου τις συνέπειες από ένα τέτοιο εγχείρημα , επίθεση της Ελλάδας και προσάρτηση διά της βίας τμήματος μίας ανεξάρτητης χώρας ; Θα ξεσηκώναμε όλο τον κόσμο εναντίον μας και θα δικαιώναμε με τον καλύτερο τρόπο την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο , για να μην σου πώ για εισβολή της Τουρκίας στην Θράκη για δήθεν προστασία της τουρκικής μειονότητας την οποία θεωρεί ότι προστατεύει . Επειτα έχουμε και την παραβίαση του καταστατικού χάρτη όχι μόνο του Ο.Η.Ε αλλά και της Ε.Ε καθότι μία απο τις αιτίες της άρνησης στην Τουρκία να γίνη μέλος είναι η κατοχή της βόρειας Κύπρου . Δέν είμαι πολιτικά προσκείμενος στον Κο Μητσοτάκη , όμως οφείλω να ομολογήσω ότι στην προκειμένη περίπτωση η συνετή στάση του γλύτωσε κυριολεκτικά την χώρα μας από μεγάλη περιπέτεια .
Όσο γιά τους ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ που αναφέρεις έχω να σου παρατηρήσω ότι οι μερικές εκατοντάδες αυτής της πνευματικής υποστάθμης , κάτοικοι σίγουρα των γύρω περιοχών , που μπαινοβγαίνουν στά σύνορα , οι ίδιοι και οι ίδιοι όπως πιστεύω , δεν νομίζω ότι αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα για τον χαρακτηρισμό ολοκλήρου του Ελληνικού λαού .
Τώρα όσο αφορά τον τίτλο του θέματός σου , προσωπικά πιστεύω ότι στο απώτερο μέλλον οι μή Αλβανικής προέλευσης κάτοικοι των Σκοπίων μέ μία σωστη από μέρους μας εξωτερική πολιτική θά ζητήσουν μόνοι τους την προσάρτηση της χώρας τους σαν ομόσπονδης επαρχίας με την Ελλάδα , η οποία μέχρι σήμερα παρ'όλες τις διαφορές για το θέμα της ονομασίας τους έχει συμπαρασταθεί ποικιλοτρόπως και φυσικά αποτελεί όχι μόνο παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας αλλά και πόρτα για την είσοδό τους στην Ε.Ε .

29/02/2004, 02:08:26
Sesostris:

Σωστά και δίκαια τα γραφόμενα σου, αλλά το μέλος ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ απενεργοποιήθηκε απο το Εσωτέρικα.

Μόνο με ηλεκτρονικό μύνημα μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του.

kynikosΜέλος
29/02/2004, 04:21:52
ADMIN

Θα μπορούσε αυτή η σαβούρα να απομακρυνθεί απο τον χώρο <<ΣΟΦΙΑ>>, παρακαλώ;

Μια που ο Α.Σ. έχει απενεργοποιηθεί, δεν το βάζεις κατ'ευθείαν στα απολιθωμένα;

Τι γίνεται δηλαδή; Βλέπουν ΣΟΦΙΑ, και νομίζουν οτι λέει Σόφια ή Σκόπια;

Ας κρατήσει το esoterica έναν καθαρό χώρο τουλάχιστον....

Μερσί

Κ.

Child_In_TimeΝέο Μέλος
25/08/2004, 00:35:50
Επειδή στο συγεκρκιμένο βιβλίο του Dan Brown υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία πραγματικά σε καθηλώνουν, αποκαλύπτοντας σου γεγονότα και καταστάσεις που δεν ήξερες, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος από εδώ να μου απαντήσει με σιγουριά σε κάποιες ερωτήσεις πάνω στο βιβλίο και πιο συγεκριμένα, κατά πόσο είναι αληθινά αρκετά από τα σημεία του. Η απορία οφείλεται στην φανταστική μεν πλοκή του βιβλίου (μυθιστόρημα γαρ) αλλά με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν.

Για παράδειγμα, υπάρχουν αναφορές στην ακολουθία Φιμπονάτσι και τον αριθμό της Θεικής Αναλογίας, τον φ, τα οποία σίγουρα ισχύουν αλλά υπάρχουν και σημεία που θέλω κάποιος να μου σιγουρέψει, όπως η αναφορά στον Μέγα Κωνσταντίνο και την εμπλοκή του με τον χριστιανισμό, οι αναφορές στο Άγιο Δισκοπότηρο, στον Χριστό κτλ.

Υπάρχει κανείς που γνωρίζει ποια απ' όλα αυτά ισχύουν και ποια ήταν απλά δημιουργήματα της φαντασίας του συγγραφέα για να στηρίξει την πλοκή;

Dubito ergo cogito. Cogito ergo sum!

spiritΜέλος
25/08/2004, 01:00:20
Το εχω ετοιμο μπροστα μου το βιβλιο και με περιμενει να το αρχισω,οταν το διαβασω θα ερθω να το συζητησουμε

ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΣΝέο Μέλος
25/08/2004, 13:03:35
καλημερα φιλε
διαβασα και εγω το βιβλιο και επαθα πλακα πραγματικα με εκανε να σκεφτω πολλα πραγματτα.πιστευω πως αν αφησουμε στην ακρη το σεναριο που ειναι φανταστηκο τα αλλα ολα ειναι αληθεια συμφωνα και με τον συνγραφεα που το λεει και στην αρχη του εργου του.
απιστευτα πραγματα φιλε μου που ομως εχουν βαση.
σου προτεινω να διαβασεις και το προηγουμενο του βιβλιο το ιλουμινατι απο τισ ιδιεσ εκδοσεις. εγω σε 4 μερες τα διαβασα και τα δυο.και αμεσως μετα το ελυξηριο αθανασιας το οποιο το εγραψε ελληνας.
μια σκεψη μου σε ολα αυτα ειναι οτι μαλλον προσπαθουν να μας πουν ετσι με αυτο τον τροπο διαφορα γεγονοτα και να τα περασουν σε εμας με σκοπο να μας ξυπνησουν επιτελους.
φιλικα ΜΑΝΟΣ

Child_In_TimeΝέο Μέλος
25/08/2004, 13:40:15
Κι εγώ πιστεύω ότι πολλά από όσα αναφέρονται στο βιβλίο βασίζονται σε αληθινά γεγονότα απλά θα ήθελα κάποιος να μου το επιβεβαιώσει, με την λογική ότι τα έχει διαβάσει/ακούσει και από άλλες 'έγκυρες' (κάποιο ντοκιμαντέρ, κάποιον ιστορικό, κάποιο άλλο βιβλίο) πηγές πλήν του συγκεκριμένου συγγραφέα.

Και για να βάλουμε στην συζήτηση και άτομα που μπορεί να μην έχουν διαβάσει το βιβλίο αλλά ίσως να έχουν ακούσει τα γεγονότα να αναφέρω κάποια σημεία που διαπραγματεύονται στο βιβλίο.

- Υπάρχει εκτενή αναφορά στον Μέγα Κωνσταντίνο και τον χριστιανισμό. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ήταν ουσιαστικά αυτός που "δημιούργησε" τον χριστιανισμό, τον οποίο γνωρίζουμε σήμερα και ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με όσα έλεγε ή έκανε ο ίδιος ο Χριστός. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βιβλίο, στην Σύνοδο της Νίκαιας, "δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο παραμύθι της ιστορίας" και "ψηφίστηκε" ακόμα και η θεική φύση του Χριστού. Δηλαδή, όπως αναφέρεται και σε δεκάδες άλλες πηγές (αυτό το έχω διαβάσει/δει κι εγώ) ο Χριστός φυσικά και δεν ήταν θεάνθρωπος, απλά δημιούργησε μια θρησκεία και μετά κάποιοι άλλοι τον θεοποίησαν με σκοπό να εδραιώσουν την θρησκεία αυτή. Καταστράφηκαν επίτηδες όλα τα κείμενα της εποχής του Χριστού και ουσιαστικά δημιουργήθηκε η βιογραφία του, πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του από άτομα που ούτε καν τον έζησαν! Στο βιβλίο αναφέρονται αρκετές ακόμα λεπτομέρειες για την δημιουργία της θρησκείας στην σύνοδο αυτή, όπως και για την πολύ μεγάλη σχέση της με τον παγανισμό (τα περισσότερα στοιχεία του χριστιανισμού είναι κλεμμένα από τον παγανισμό, απλά και μόνο επειδή ο Κωνσταντίνος ήταν παγανιστής και προσπάθησε τότε να 'ενώσει' τις δυο θρησκείες).

Ας σχολιάσουμε αυτό και μετά αν θέλετε και εσείς μπορώ να παραθέσω και άλλα σημεία του βιβλίου, που μπορούν να συζητηθούν..

Προσωπικά, πάντως, συνιστώ το βιβλίο σε όλους. Θα "ανοίξει" τα μάτια πολλών που ίσως ποτέ δεν ψάξανε το θέμα και δεν θέσανε σε αμφισβήτηση αυτά που μαθαίναμε από μικροί στα σχολεία και στις εκκλησίες μας.

"Να αμφιβάλλεις για τα πάντα" έλεγε ο Μαρξ..

26/08/2004, 03:19:18
Τα βιβλία αυτά έχουν σαν στόχο να δίνουν συγκεντρωμένα κάποια εναύσματα, ώστε ν' αρχίσουμε να ψάχνουμε γύρω μας και να κοιτάμε με άλλο μάτι όλα όσα υπήρχαν και πριν, αλλά δεν τα προσέχαμε ανάλογα.

Φυσικά, επειδή πρόκειται περί μυθιστορήματος, κάποια στοιχεία είναι ορθά και κάποια αναφέρονται για χάρη της πλοκής.

Σε πολλά τόπικς και άρθρα του esoterica μπορείται να βρείτε στοιχεία που αναφέρονται στο βιβλίο, ώστε να πάμε και παρακάτω...

Αν όμως, υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητηθεί ιδιαίτερα, ίσως θα έπρεπε να τεθεί πιο συγκεκριμένα.

multi - persona

"Virtus Junxit Mors Non Separabit"(Whom virtue unites, death will not separate)

kynikosΜέλος
26/08/2004, 03:55:40
Sweet Child_In_Time,

See the blind man, he's shooting at the world...

Λες και γράφτηκε για τον Dan Brown! Χώρια τα αστεία, όπως είπε και η ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΣ και η Zadok, σκοπός αυτών τον βιβλίων είναι να σε κάνουν να σκεφτείς πολλά πράγματα, και αυτό το επιτυχαίνουν με το παραπάνω.

Από εκεί και πέρα, οι συγγραφείς τους είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να παίρνουν πολλές φορές ασήμαντα, ή άσχετα στοιχεία, και να τα μεγενθύνουν τόσο, ωστε να γίνονται αγνώριστα, προς χαριν εντυπωσιασμού. Για αυτό εξ άλλου και ο Dan Brown έχει πουλήσει 6.000.000 αντίτυπα σε αναρίθμητα αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

====

Πάντως, στο esoterica υπάρχουν αρκετά άτομα που έχουν ασχοληθεί, και αν έχεις συγκεκριμμένες ερωτήσεις πιστεύω οτι θα βρείς και απαντήσεις. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει συζητηθεί αρκετά (Δες, π.χ. Το μυστικό των Ναϊτών, είναι καλή παρέα, και ακόμα και αν δεν διαβάσεις τις 16 σελίδες του, μπορείς να ρωτήσεις ο,τι θες)

Να και δύο σχετικά αρθράκια απο τον Εγγλέζικο τύπο:
Προσκύνημα των Αποκωδικοποιητών του Ντα Βίντσι
Τον έλυσσα τον Κώδικα - και λέει τρίχες

Άν διαθέτεις και λίγο παραπάνω χρόνο και χρήμα , τα Πανεπιστήμια του Yale, Oxford και Stanford, προσφέρουν ειδικό course, δια αλληλογραφίας με ακριβώς αυτό το θέμα! Στοιχίζει $139 που δεν είναι και υπερβολικό, αφού στο τέλος θα ξέρεις τα πάντα, και θα μπορείς να γράψεις και εσύ δικό σου βιβλίο!
Da Vinci Code Demystified - A Scholarly Approach

Φιλικά

Κ.

Edited by - kynikos on 26/08/2004 04:52:24

Edited by - kynikos on 26/08/2004 04:56:44

kynikosΜέλος
26/08/2004, 04:23:27
Child_In_Time,

Για τον Μέγα Κωσταντίνο, πού ρώτησες.

Υπήρξε ιερέας ή μυημένος τουλάχιστον της Μιθραϊκής Θρησκείας, που δεν είναι αλθινά παγανιστική, μάλλον Πέρσικη Δυϊστική.
Ο κόσμος σημερα γενικά δεν γνωρίζει οτι ο Μιθαραϊσμός ήταν η σχεδόν κατ'εξοχήν θρησκεια της προ-Βυζαντινής Ρωμαϊκής Αυτοκρατωρίας.
Είναι θρησκεία ιδανική για μαχόμενους, και για στρατιώτες, και για αυτό είχε "πιάσει"! Άν δεν είχε υπερυσχίσει ο Χριστιανισμός, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ήταν ο Μιθραϊσμος η κύρια Θρησκεία της Δύσης σήμερα!!

Ο Μιθραϊσμός έχει πολλά στοιχεία που βρίσκονται κατα "σύμπτωση" και στον σημερινό Χριστιανισμό, ετσι είναι επόμενο να γενιούνται απορρίες. Επίσης η ιεραρχική δομή της Καθολικής Εκκλησίας βασίστικε σε μεγάλο βαθμό στην δομή του Ρωμαϊκού στρατού, και η "έννοια" Στρατιώτες του Χριστού είναι επίσης της ίδιας προέλευσης.

Πάντως είναι ανακριβές να πούμε οτι ο Κωνσταντίνος δημιούργησε τη Χριστιανική θρησκεία, μια που ήδη υπήρχε για καμμια 300 χρόνια πρίν, αλλά ήταν ΣΙΓΟΥΡΑ ο πρώτος που την ενσωμάτωσε στον κρατικό μηχανισμό, ωστε να εποφελείται της νομοθεσίας του τόπου.

Επίσης ειναι ενδιαφέρον οτι εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλές Χριτιανικές αιρέσεις, όλα τα μέλη θεωρούσαν τον εαυτό τους εξ ίσου "Χριστιανούς", κι ας ήταν οι διαφορές τεράστιες. Η "κρατική" γευση της θρησκείας τελικά επικράτησε (χρειαστηκε άλλα 200 χρόνια) αλλά στο τέλος όλοι οι "αιρετικοί" (δηλαδή αυτοι πού έθεταν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις) Γνωστικοί, Παυλικιανοί, Υιοθετιστες, Δονατιστές, Μοντανιστές, Αριανοί, Δοκητιστες, Μανίχαιοι, Βογουμίλοι, Πατερινοι κλπ. καταστράφηκαν. Τελευταίοι ήταν οι Καθαροί.

Νεστοριανοί παραμένουν μόνο οι Χριστιανοί του Ιράκ, και Μονοφυσίτες η Κοπτική Εκκλησία της Αιθιοπίας, κλπ.
Κάτι άλλο που δεν είναι γενικά γνωστό είναι οτι οι Βάρβαροι που άλωσαν τη Ρώμη ήταν Χριστιανοί (Αριανοι) και είχαν απλωθεί μέχρι και τη Βόρεια Αφρική με τους Αλανους. Με τον καιρό σβήσαν και αυτοί, αλλά επιρέασαν αρκετά τον σημερινό Δυτικό Χριστιανισμό.

Για τον ίδιο τον Χριστό να βγάλεις άκρη είναι πολύ δύσκολο, το πιο καλό που έχεις να κάνεις είναι να μελετήσεις όλους, ιδίως τι λέγαν οι διάφορες πρώτες αιρέσεις. Έχει αρκετό ζουμί.

Επίσης, δεν είναι γενικά γνωστό οτι ο Κωνσταντίνος, παρά την υποστήριξη που έδωσε στην εκκλησία ΔΕΝ ήταν χριστιανός κατα την διάρκεια της ζωής του, αλλά αλλαξοπίστησε μόνο τη τελευταία στιγμή όταν πέθαινε!

Ελπίζω αυτά τα στοιχεία να σου φανούν καπως χρήσιμα...

Κ

Edited by - kynikos on 26/08/2004 04:34:13

Child_In_TimeΝέο Μέλος
26/08/2004, 14:58:38
Προς Kyniko,

δεν γνωρίζω αν έχεις διαβάσει το βιβλίο, αλλά σε περίπτωση που το έχεις κάνει σίγουρα θα ξέρεις ότι αρκετά απ' όσα αναφέρεις, τα αναφέρει και ο συγγραφέας.

Δηλαδή, ότι ο Κωνσταντίνος ήταν Παγανιστής (ή κάτι σχετικό τέλος πάντων), είχε κατανοήσει την δύναμη του χριστιανισμού και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, 'ενώνοντας' κατά κάποιο τρόπο τις δυο θρησκείες, ώστε να μπορεί να ελέγξει την ανερχόμενη θρησκεία η ρωμαική κρατική μηχανή. Αναφέρονται αρκετά παραδείγματα της παγανιστικής φύσης του χριστιανισμού (όπως το παράδειγμα της αργίας της Κυριακής, που ήταν παγανιστική γιορτή προς τιμήν του θεού Ήλιου, εξού και το Sun-day, ενώ οι ως τότε χριστιανοί τηρούσαν την εβραική αργία του Σαββάτου) και δεν τονίζεται πουθενά ότι δεν προυπήρχε ο χριστιανισμός, όπως λες. Απλά ο χριστιανισμός πριν τον Κωνσταντίνο και αυτός μετά είχαν ελάχιστη πλέον σχέση καθώς η ζωή του Χριστού τροποποιήθηκε κατά πολύ με αποτέλεσμα να μείνουν ντοκουμέντα της ζωής του από ανθρώπους που ούτε καν έζησαν την ίδια περίοδο μ' αυτόν και να 'εξαφανιστούν τυχαία' πολλά άλλα, ανθρώπων που τον έζησαν (υπάρχει αναφορά για κείμενα της ίδιας της Μαγδαληνής, ενώ κάπου αλλού έχω διαβάσει και για κείμενα του αδερφού του, που ΝΑΙ, υπήρχε, άσχετα αν ποτε ως τώρα δεν μας το έμαθαν στα σχολεία..)!

Αυτά, τουλάχιστον για το θέμα του Κωνσταντίνου.
Εκτός αυτού, έχω βρει και άλλα σχετικά κείμενα για τον γάμο του Χριστού με την Μαγδαληνή που υποστηρίζονται από αρκετές διαφορετικές ιστορικές πηγές (ιστορικά βιβλία), άρα βγαίνει το συμπέρασμα πως για αρκετά σημεία του, ο Brown δεν χρησιμοποίησε την φαντασία του, αλλά κάποιες πηγές.

Είναι μια αρχή κι αυτή για την 'αναζήτηση' μου σχετικά με την εγκυρότητα του βιβλίου.

kynikosΜέλος
26/08/2004, 17:52:12
Γειά σου Child in Time,

Για τον Κωνσταντίνο θα επιμείνω λίγο - μάλλον δεν είναι ακριβές να λέμε οτι ἠταν "Παγανιστής (ή κάτι σχετικό τέλος πάντων)". Ο Μιθραϊσμός δεν νομίζω οτι μπορεί άνετα να ταξινομηθεί σαν "παγανισμός". Συνήθως όταν λέμε Παγανισμό, εννοούμε φυσιολατρεία και πολυθεία.

Ο Μιθραϊσμός ήταν σκέλος /εξέλιξη του Ζωροαστρισμού, δηλαδή Αυστηρά δυαδική θρησκεία που πίστευε στην Αιώνια Μάχη μεταξύ του Καλού και τού Κακού. Αυτό το στοιχείο είναι γενικά άγνωστο στις Παγανιστικές θρησκείες, που ασχολούνται περισσότερο με την Γονιμότητα, κλπ.

Αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό, γιατί επιρρέασε πολύ τον Χριστιανισμό, αλλά οπωσδήποτε ΔΕΝ είναι παγανιστικό, πιό πολύ ανοίκει στην Περσική φιλοσοφία.

========

Για την Μαγδαληνή:

Δεν γνωρίζω να υπάρχουν οποιαδήποτε ΙΣΤΟΡΙΚΑ στοιχεία. Μάλλον τα πλάθει ο Brown. Από ο,τι γνωρίζω, τα μόνα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας τα οποία πλουτίζουν τις γνώσεις μας για την Μαγδαληνή, είναι τα Γνωστικά κείμενα του Νάτζ Χάμαντι (πχ Ευαγγέλιο της Μαρίας), τα οποία όμως είναι μάλλον απο τον τρίτο μχ Αιώνα.

Άν εσύ ξέρεις κάτι για πιο παλιά ιστορικά κείμενα, θα χαρώ να το ακούσω, αλλα μάλλον δεν υπαρχουν.

Φιλικά
Κ