ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΧΩ ΨΥΧΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΑΤΟΜΑ ......... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΕΧΩ ΨΥΧΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΑΤΟΜΑ ......... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

john13164 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
05/11/2010, 17:56:01
quote:
Εντάξει, σε αυτή την περίπτωση μπορεί να θεωρήσεις ότι ήταν μια απλή σύμπτωση όλο αυτό. Καλά θα κάνεις. Η διαίσθηση δεν λειτουργεί πάντα. Ωστόσο εγώ ήμουν σίγουρη ότι κάτι «υπάρχει» εκεί. Αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς. Και εκεί ήθελα να καταλήξω. Είχα τρομοκρατηθεί, «κρύωνα» και με είχε κυριεύσει φόβος. Δεν ήξερα τι θα γίνει ή τι έχει γίνει.Ήξερα απλώς ότι έχει συμβεί κάτι «κακό».

Τώρα το νιώθεις ακόμα αυτό όταν μπείς εκεί πέρα;
quote:
καλησπέρα... έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που έγραψα πρώτη φορά στο site.. το παρακολουθώ σταθερά και πάλι τους τελευταίους μήνες, και μπορώ να πώ οτι με έχετε ξενυχτήσει αρκετά..
Πράγματι είμαστε πολύ... πολύ

Ελπίζω να μην μας γράφεις κάθε 4 χρόνια γιατί θα θεωρήσω ότι μας.. γράφεις

quote:
Λόγω συνθηκών και καθημερινότητας ;(στο περιστατικό που είχα γράψει ήμουν 16 χρονών περίπου και τώρα είμαι 21) Προσπαθώ να την μετουσιώνω σε θετική όσο μπορώ αλλά μήπως και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον δεν μπορώ να γίνω πολύ συγκεκριμένη στο τι είναι αυτό που νιώθω οτι θα γίνει ;
Θεωρώ ότι ο άνθρωπος για να μπορεί να είναι κάτοχος οποιασδήποτε μορφής ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ πληροφορίας ή ΓΝΩΣΗΣ, θα πρέπει ο ίδιος να έχει εσωτερική καθαρότητα..
Όλοι όμως σήμερα ζούμε μέσα σε ένα προσωπικό ψέμα γιατί όλες τις πληροφορίες που παίρνουμε από το περιβάλλον, τα ερεθίσματα που παίρνουμε δηλαδή, τα νοθεύουμε και μένουν μέσα μας νοθευμένα. Οπότε δημιουργούμε έναν τελείως δικό μας κόσμο ο καθένας που καθόλου σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.
Και ένα αμάξι που δουλεύει με νοθευμένη βενζίνη δε μπορεί να λειτουργήσει σωστά σε κανένα επίπεδο... ούτε διαισθητικά, ούτε κοινωνικά, ούτε σεξουαλικά...

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 05/11/2010 18:04:12

06/11/2010, 15:48:40
Δεν έχω ξαναπάει από τότε. Όταν πάω πάλι, θα σου πω...

felosialΝέο Μέλος
06/11/2010, 20:31:43
quote:
όλες τις πληροφορίες που παίρνουμε από το περιβάλλον, τα ερεθίσματα που παίρνουμε δηλαδή, τα νοθεύουμε και μένουν μέσα μας νοθευμένα. Οπότε δημιουργούμε έναν τελείως δικό μας κόσμο ο καθένας που καθόλου σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

μιλάς για το προσωπικό φίλτρο που έχει ο καθένας μας;
Αλλά αυτό δεν είναι λογικό; δεν αποτελούμαστε όλοι από τις ίδιες εμπειρίες και επιθυμίες..

όταν κάτι εντυπώνεται στο σώμα μας μέσα από τις αισθήσεις κ στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για κάτι έντονο, τότε κάτι υπάρχει εκεί..

Μιλάς για πραγματικότητα . Υπάρχει μια αντικειμενική πραγματικότητα δηλαδή την οποία δεν μπορούμε να καταλάβουμε λόγω του "φιλτραρίσματος"; Με αυτή τη σκέψη τότε όλα είναι ένα ψέμα..

όταν η εμπειρία δεν φιλτράρεται και δεν εκλογικεύεται μέσω του μυαλού τότε δεν μπορεί παρά να είναι αληθινή.Υποκειμενική, αλλά αληθινή. Αντικειμενική δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι.

(υ.γ ωραίο το σχόλιο για τα 4 χρόνια χεχε)

Edited by - felosial on 06/11/2010 20:33:15

xtremefastΜέλος
08/11/2010, 08:06:06
Φιλη FELOCIAL εχεις την καλοσυνη να αναφερεις με τι ασχολησε επαγγελματικα ή τι αντικειμενο σπουδαζεις ή εχεις σπουδασει ?

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.

09/11/2010, 01:38:30
quote:
μιλάς για το προσωπικό φίλτρο που έχει ο καθένας μας;
Αλλά αυτό δεν είναι λογικό; δεν αποτελούμαστε όλοι από τις ίδιες εμπειρίες και επιθυμίες..
Ακριβώς, ΔΕΝ αποτελούμαστε, ΔΕΝ είναι κομμάτι μας. Τουλάχιστον όχι αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε έναν εαυτό που θυμίζει τέχνη από περιτυλίγματα παγωτών και σάπιων μπανανόφλουδων.

quote:
δεν αποτελούμαστε όλοι από τις ίδιες εμπειρίες και επιθυμίες..
Αμήν αμήν λέγω υμίν ότι ο άνθρωπος που αγαπάει την διαφορετικότητα, ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, δεν πρόκειται ποτέ να είναι ελεύθερος. Δεν πρόκειται ποτέ να γνωρίσει την αλήθεια. Δεν πρόκειται ποτέ να μπεί στην βασιλεία των ουρανών, σε μόνιμο Σαμαντί-Νιρβάνα και ούτω καθ εξής.

quote:
Υπάρχει μια αντικειμενική πραγματικότητα δηλαδή την οποία δεν μπορούμε να καταλάβουμε λόγω του "φιλτραρίσματος"; Με αυτή τη σκέψη τότε όλα είναι ένα ψέμα..
Μπορείς να το πεις και έτσι.
quote:
Όταν η εμπειρία δεν φιλτράρεται και δεν εκλογικεύεται μέσω του μυαλού τότε δεν μπορεί παρά να είναι αληθινή.Υποκειμενική, αλλά αληθινή.
Αντικειμενική δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι.
Ας πετύχει κάποιος το πρώτο μέρος περι μη-φιλτραρίσματος και μετά βλέπουμε...
felosialΝέο Μέλος
21/11/2010, 11:57:54
προς xtremefast : δεν ξέρω για ποιο λόγο με ρωτάς, αλλά αν θα σου απαντήσει κάποιο ερώτημα τότε γιατί όχι. Σπουδάζω σε δραματική σχολή..

προς Dr Jekyll Mr Hyde : αναρωτιέμαι υπάρχει κάποιος χρόνος όταν μας συμβαίνει κάτι, πρίν να το εξηγήσει ή να το εκλογικεύσει το μυαλό;
τότε που η εμπειρία βρίσκεται μόνο στο σώμα;

Edited by - felosial on 21/11/2010 12:17:59

21/11/2010, 23:27:54
quote:
προς Dr Jekyll Mr Hyde : αναρωτιέμαι υπάρχει κάποιος χρόνος όταν μας συμβαίνει κάτι, πρίν να το εξηγήσει ή να το εκλογικεύσει το μυαλό;

Μόνο στο σώμα σαν να λέμε μόνο στα αισθητήρια όργανα. Μμμ.. νομίζω ότι υπάρχει αλλά προσωπικά δε με απασχολεί αυτό στη δουλειά μου....
22/11/2010, 21:29:55
quote:

quote:

Μόνο στο σώμα σαν να λέμε μόνο στα αισθητήρια όργανα. Μμμ.. νομίζω ότι υπάρχει αλλά προσωπικά δε με απασχολεί αυτό στη δουλειά μου....

Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω. Με είχες ρωτήσει αν νιώθω ακόμα κάτι όταν βρίσκομαι στη συγκεκριμένη περιοχή. Έχω βρεθεί αρκετές φορές από τότε στον χώρο αυτό, αλλά δε μπορώ να πω ότι αισθανόμουν κάτι... Όταν λες δουλειά σου, τι εννοείς, αν επιτρέπεται? Επαγγέλεσαι ή ασχολείσαι με κάτι σχετικό με αυτό που συζητάμε?

23/11/2010, 18:49:06
Εννοώ την εσωτερική δουλειά

Όταν δέχεσαι ένα ερέθισμα καλό είναι αμέσως να μπείς σε κατάσταση αυτοπαρατήρησης για να δείς πώς θα αντιδράσεις προς αυτό. Έπειτα αν μπορείς κάνεις ανάλυση για το "γιατί" αντέδρασες έτσι, σε ποιές επιρροές-συναισθήματα οφείλεται αυτό κοκ...

Η αυτογνωσία είναι εσωτερική δουλειά.

24/11/2010, 21:10:25
quote:

Εννοώ την εσωτερική δουλειά

Όταν δέχεσαι ένα ερέθισμα καλό είναι αμέσως να μπείς σε κατάσταση αυτοπαρατήρησης για να δείς πώς θα αντιδράσεις προς αυτό. Έπειτα αν μπορείς κάνεις ανάλυση για το "γιατί" αντέδρασες έτσι, σε ποιές επιρροές-συναισθήματα οφείλεται αυτό κοκ...

Η αυτογνωσία είναι εσωτερική δουλειά.

Μάλιστα. Πολύ σωστά. Να σε ρωτήσω. Θεωρείς ότι κάποια "αρνητικά προαισθήματα" που θεωρούμε ότι έχουμε μπορεί να οφείλονται απλώς σε κάποια "άσχημα" αισθήματα που μας διακατέχουν εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (πχ επειδή τσακωθήκαμε με τον φίλο μας) και εμείς τα ανάγουμε σε κάτι ανώτερο που λέγετε "διαίσθηση"?

Edited by - Narkissa555 on 24/11/2010 21:14:39

Έσεται ΉμαρΝέο Μέλος
08/10/2005, 01:56:50
Θα ηθελα να αναφερθω στον ιπταμενο δισκο(στους διδυμους πυργους) που δειχνει και ξαναδειχνει ο Λιακοπουλος στην εκπομπη του.Δειχνει και αλλα φυσικα αλλα αυτο μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση.Ειναι το πιο καθαρο του βιντεο το οποιο δυσκολα μπορει καποιος να αμφισβητησει.
UndergroundΜέλος
08/10/2005, 02:21:46
τον κινγκ κονγκ ακομα να τον φωτογραφισουν εκει πανω?

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Smokin_7Μέλος
08/10/2005, 11:08:59
Και σάν τι θέλει ναμας παραστήσει που το δείχνει ο αντε να μήν πώ τι εν λόγω κύριος? οτι πήγαν εξογήινοι και γκρέμισαν τους δίδυμους πύργους δέ πάμε καλά μου φαίνεται.

Edited by - Smokin_7 on 08/10/2005 11:09:39

08/10/2005, 12:22:46
Καλημέρα σε όλους!

Μα, αν δεν κάνω λάθος, ο ίδιος ο Λιακόπουλος λέει ότι η "πρωταγωνίστρια" του βίντεο παραδέχτηκε εκ των υστέρων ότι επρόκειτο για φάρσα! Φυσικά ο "συμπαθής" τηλε-πωλητής βιβλίων προχωρά ακόμη παραπέρα και βάζει το ερώτημα αν η γυναίκα αυτή "πιέστηκε" από τα "γνωστά-άγνωστα" κέντρα να πει αυτά που είπε!

Πάντως θα ήθελα να κάνω και μια παρατήρηση : Αμφιβάλλω αν στη σημερινή εποχή και με τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν μπορούμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη ως τεκμήρια, φωτογραφίες ή βίντεο από το πουθενά! Όταν εγώ στο σπίτι μου με ένα Photoshop μπορώ να βάλω τον εαυτό μου να περπατά στον Άρη, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει κάποιος με πιο high-tech εξοπλισμό!

Έσεται ΉμαρΝέο Μέλος
08/10/2005, 12:40:24
quote:

Και σάν τι θέλει ναμας παραστήσει που το δείχνει ο αντε να μήν πώ τι εν λόγω κύριος? οτι πήγαν εξογήινοι και γκρέμισαν τους δίδυμους πύργους δέ πάμε καλά μου φαίνεται.

Edited by - Smokin_7 on 08/10/2005 11:09:39

Φυσικα και οχι.Απλως ετυχε να βρισκετε εκει.Αλλωστε αυτο πρεπει να εγινε τουλαχιστον πριν απο 10-15 χρονια.

Έσεται ΉμαρΝέο Μέλος
08/10/2005, 12:44:56
quote:

Καλημέρα σε όλους!

Μα, αν δεν κάνω λάθος, ο ίδιος ο Λιακόπουλος λέει ότι η "πρωταγωνίστρια" του βίντεο παραδέχτηκε εκ των υστέρων ότι επρόκειτο για φάρσα! Φυσικά ο "συμπαθής" τηλε-πωλητής βιβλίων προχωρά ακόμη παραπέρα και βάζει το ερώτημα αν η γυναίκα αυτή "πιέστηκε" από τα "γνωστά-άγνωστα" κέντρα να πει αυτά που είπε!

Πάντως θα ήθελα να κάνω και μια παρατήρηση : Αμφιβάλλω αν στη σημερινή εποχή και με τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν μπορούμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη ως τεκμήρια, φωτογραφίες ή βίντεο από το πουθενά! Όταν εγώ στο σπίτι μου με ένα Photoshop μπορώ να βάλω τον εαυτό μου να περπατά στον Άρη, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει κάποιος με πιο high-tech εξοπλισμό!

Εδω μιλαμε για 10-15 χρονια πριν ετσι;Και δεν προκειται για φωτογραφια αλλα για βιντεο.Φυσικα δεν λεω οτι δεν ειναι σε καμια περιπτωση στημενο αλλα τεινω προς την πλευρα του αληθινου.

Edited by - Έσεται Ήμαρ on 08/10/2005 12:46:14

Edited by - Έσεται Ήμαρ on 08/10/2005 12:47:00

08/10/2005, 12:52:27
Αγαπητέ Έσεται Ήμαρ λες :

quote:
Εδω μιλαμε για 10-15 χρονια πριν ετσι;Και δεν προκειται για φωτογραφια αλλα για βιντεο.Φυσικα δεν λεω οτι δεν ειναι σε καμια περιπτωση στημενο αλλα τεινω προς την πλευρα του αληθινου.

Τα περί ηλικίας του συγκεκριμένου βίντεο από που προκύπτουν; Οι δίδυμοι πύργοι θα μπορούσαν να "στηθούν" με την κατάλληλη τεχνική ακόμη και σήμερα, 4 χρόνια μετά την κατάρρευσή τους! Γενικά, πως συμπεραίνεις ότι είναι αληθινό το βίντεο, όταν υπάρχει και η υποτιθέμενη δήλωση της "πρωταγωνίστριας" ότι ήταν φάρσα;

Έσεται ΉμαρΝέο Μέλος
08/10/2005, 13:06:51
quote:

Αγαπητέ Έσεται Ήμαρ λες :

quote:

Τα περί ηλικίας του συγκεκριμένου βίντεο από που προκύπτουν; Οι δίδυμοι πύργοι θα μπορούσαν να "στηθούν" με την κατάλληλη τεχνική ακόμη και σήμερα, 4 χρόνια μετά την κατάρρευσή τους! Γενικά, πως συμπεραίνεις ότι είναι αληθινό το βίντεο, όταν υπάρχει και η υποτιθέμενη δήλωση της "πρωταγωνίστριας" ότι ήταν φάρσα;

Φαινεται απο τον τροπο ντυσιματος των ανθρωπων αλλα και απο την εικονα οπου δεν εχει την σημερινη ποιοτητα.

Και οσο για το οτι η πρωταγωνιστρια λεει πως ειναι φαρσα νομιζω οτι το ερωτημα το απαντησες απο μονος σου παραπανω.Αν παρακολουθεις τις εκπομπες του Λιακοπουλου δειχνει και ενα βιντεο με εναν αστροναυτη που σε συνεντευξη του λεει οτι ουδεποτε ειδε κατι περιεργο στα ταξιδια του στο διαστημα ολα αυτα τα χρονια.Αλλα υστερα βαζει μια συνομιλια του με την ΝΑΣΑ οπου κατι τετοιο δεν ισχυει.Ειδε αλλα υποκινουμενος απο καποιους το διεψευσε.Το ιδιο και με την ρεπορτερ.

08/10/2005, 13:23:56
ΟΚ τότε, φίλε μου...Δεκτά όλα αυτά που λες. Είναι βέβαια μια πιθανότητα!

Θα μου επιτρέψεις φυσικά να κρατήσω για τον εαυτό μου το ρόλο του...άπιστου Θωμά! Οι καιροί είναι, βλέπεις, περίεργοι...

ZanderΜέλος
08/10/2005, 14:04:41
Παντως αυτα που λεει ο liako.gr ,σε παρασυρουν σε μια χιουμοριστικη ατμοσφαιρα.Εχει γελιο ο ατιμος.
Σαν τελικο συμπερασμα εχουμε οτι οι εξωγηινοι αποφασισαν να επιτεθουν στην γη και ειπαν επιτεθουν την ιδια μερα που ο Λαντεν θα εριχνε τους πυργους.Αρα αυτοι τα κανανε ολα.Με την βοηθεια των Ρωσων βεβαια που εξοπλισαν τους εξωγηινους συμμαχους τους με 'κοσμοσφαιρες'.

Δεν παμε καλα μου φαινεται...

"Δεν είμαι ήρωας.Οι ήρωες είναι ήδη όλοι νεκροί.Εγώ είμαι απλά ένας επιζώντας..."
General Patton(1945)