ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έλληνες: Ποιούς λαούς θεωρείτε συγγενείς - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Έλληνες: Ποιούς λαούς θεωρείτε συγγενείς - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΚΑΛΛΙΣΣΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/08/2004, 00:46:14
ΟΤΑΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΚΎΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΈΧΩ ΓΝΩΡΊΣΕΙ ΕΝΤΌΣ ΚΙ ΕΚΤΌΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΈΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕς ΑΛΛΑ ΚΎΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΊΖΟΥΝ ΝΑ ΠΆΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΣΤΆΣΕΙΣ ΑΠΌ ΕΜΆΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΠΑΡΆ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΗ ΑΔΕΡΦΟΥΣ.

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ. ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΟΔΟΞΟΙ ΛΑΟΙ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΠΑΣΤΕΙ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΤΕΙ ΣΤΗ Χ.Ο. ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΕΙΘΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ TOPIC!

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ Ο ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ)!

junk95Μέλος
09/08/2004, 14:08:56
quote:

ΝΤΡΟΠΗ για την στάση κάπιων για την Κύπρο. Ο Κύπριος πάντα ένιωθε έλληνας και πάντα πολεμούσε για τον ελληνισμό . ζιανγκ15 αν έισαι Κύπριος δεν ξέρω αλλά θέλω να σε ρωτήσω φιλικά σε τι οφείλεται η ανθελινική σου στάση και η φανερή προσπάθεια υποβάθμισης κάθε τι ελληνικού.

Δε σου απαντάω γιατί δεν υπάρχει κάποια τέτοια προσπάθεια.

quote:

Εμέις οι Κύπριοι πάντα είμασταν έλληνες πάντα αγαπούσαμε τον ελληνισμό και αν κοιτάξεις την ιστορία θα δεις πως ο ελληνισμό στην Κύπρο και στην Ελλάδα συνδέεται από τα πανάρχαια χρόνια είμαστε Έλληνες φυσικά έχουμε και τον τοπικό Κυπριακό πολιτισμό εκτός από τον ελληνικό μας σαν κάθε περιόχή.

Μα φυσικά.

quote:

Με το να μήν μας αποκαλείς Έλληνες προσβάλεις τον ελληνισμό ολόκληρο και τις αρχές του προσβάλεις τους Έλληνες Κύπριους που πολέμησαν για τον Ελληνισμό στην διάρκια των αιώνα και προσβάλεις και τον τωρινό Κύπριο ο οποίος αγαπά τον ελληνισμό και νιώθει Έλληνας και λέω σε εσένα (δεν μιλώ προσωπικά στον ζανγκ35) που προσβάλεις τον Κυπριακό Ελληνισμό σαν σύνολο αλλά με αυτό τον τρόπο τον ελληνισμό ολόκληρο τους αγώνες των Ελλήνων στους οποίους πάντα συμετέχαν Κύπριοι - ποιός είναι ο σκοπός σου ;

Υποθέτω αν τα έκανα όντως όλα αυτά, ο σκοπός μου θα ήταν μάλλον
υποχθόνιος, αν υποθέσουμε βέβαια ότι όποιος διαφωνεί με τα παραδοσιακά
στερεότυπα πρέπει καλά και ντε να έχει κάποιο σκοπό.

quote:

Πώς νιώθεις για την Κύπρο και την κατάσταση της , τι γνωρίζεις για τους Κύπριους και τους αγώνες του και δεν ντρέπεσαι να τους προσβάλεις

Κοίτα, ένα πράγμα που γνωρίζω για τους αγώνες των Κυπρίων είναι ότι τον αρχι-Χίτη μας τον κάνατε εθνικό ήρωα. Μη με κάνεις να αρχίσω
για δολοφονίες εγκύων και πυρπολήσεις τουρκικών χωριών.
Αρκετά πια με αυτήν την "ιστορία" του αθώου ελληνισμού που κλ@νει
μέντα και χ$ζει γαρίφαλα.
'nough said.

quote:

γιατί σε διαβεβαιώ ο Κύπριος νοίαζεται για τον ελληνισμό για την Κύπρο σαν πατρίδα του ιδιαίτερα για την ελλάδα γία τους απόδημους Έλληνες και για όλο τον Ελληνισμό γενικότερα.

Ξαναλέω: "εν τούτο το πρόβλημάσσας".

quote:

Και τελίωνω εσύ που μας κατηγορείς , πιος είναι ο σκοπός σου ;
Πιος είσαι εσύ να μας πεις τι νοίωθουμε , τι είμαστε και τι αισθανόμαστε . Πιος είσαι εσύ να απαρνηθείς την ιστορία την γλώσα τα αισθήματα μας .

Αν μόνο το είχα κάνει αυτό... Πάμε άλλη μία, με έμφαση στο σημείο
που η θίξη των ταμπού σας κάνει να μη βλέπετε:
Πολύ σωστό αυτό που λες για τους Κύπριους, αλλά εγώ θα προχωρούσα το συλλογισμό και θα έλεγα ότι το ελληνικό έθνος δεν έχει κανενός είδους φυλετική ταυτότητα και την όποια συγγένειά ή μάλλον ομοιότητά μας με τους άλλους θα πρέπει να την αναζητήσουμε σε πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Φυλετικά, ούτε ο Κυκλαδίτης μοιάζει με τον Πατρινό, ούτε ο Λευκωσιάτης
με το Αρβανίτη Βοιωτό, ούτε τα ξανθομάλλικα εθελοντάκια τρίτης γενιάς
με τη Γιάννα.

Με λίγα λόγια, αν οι Κύπριοι διεκδικούν την ελληνικότητα στη βάση
κάποιας φανταστικής φυλετικής συγγένειας με τους Ελλαδίτες,
λυπάμαι αλλά δεν παίζει. Από το 600π.Χ. είστε κατακτημένοι από
κάθε καρυδιάς καρύδι. Από το 170π.Χ. είμαστε κατακτημένοι από
κάθε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ καρυδιάς καρύδι. Αρκεί να συγκρίνει κάποιος τις
φάτσες σας με τις δικιές μας για να καταλάβει ότι ΔΕΝ υπάρχει
ιδιαίτερη φυλετική συγγένεια. Τουλάχιστον όχι ιδιαίτερα μεγαλύτερη από
αυτή που έχουμε με τους Αλβανούς ή τους Ιταλούς.

Επίσης υπάρχει μία θεμελιώδης διαφορά
νοοτροπίας. Οι Κύπριοι είναι κλικαδόροι και θα βοηθήσουν ο ένας τον
άλλον ακόμα και αν συναντηθούν δύο από δαύτους στην Ανταρκτική.
Οι Ελλαδίτες είναι εγωιστές και αν βρεθούν δύο από δαύτους στην
Ανταρκτική σε 3 ώρες θα αλληλομισούνται.

Αν από αυτά καταλαβαίνεις ότι δε σας θεωρώ Έλληνες, μάλλον δεν
καταλαβαίνεις τίποτα. Αν πρέπει να το πω απλοϊκά, έχετε ακριβώς
τα ίδια κληρονομικά δικαιώματα στους αρχαίους που έχουμε κι
εμείς, ίσως λίγο περισσότερα. Μιλάτε την ίδια γλώσσα και η διάλεκτός
σας (αν εξαιρέσεις κάτι "τσαέρα" και κάτι "χανκερτσίφι") είναι
τουλάχιστον 20 γενιές πιο κοντά στον Αγαμέμνονα από τη δική μας.
Έχετε (χονδρικά και στο βαθμό που δεν αποτελεί προσωπική επιλογή) την
ίδια θρησκεία και έχετε συμμετάσχει στους αγώνες μας. Και στις
καφρίλες μας. Κι εμείς το ίδιο.

Δε σας θεωρώ όμως Ελλαδίτες (είχα την εντύπωση ότι η λέξη
"Έλληνες" με αυτήν την έννοια χρησιμοποιούνταν σε αυτό το τόπικ).
Θεωρώ πως η ελληνικότητα είναι κάτι σαφώς ανώτερο (δομικά) από
την εθνική ταυτότητα. Εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι υποχρεωτικό
να ταυτίζονται.

Μου ανάβουν τα λαμπάκια όταν η Ελλάδα εξισώνεται
με το ελληνικό εθνικό κράτος, a.k.a. Ελλαδιστάν. Κάτι που κάνουν
όλη τη μέρα οι "εθνικόφρονες" σε Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική, Αυστραλία,
χωρίς βέβαια να χρησιμοποιούν τη λέξη "Ελλαδιστάν". Στο μυαλό
τους Ελλάδα, Κύπρος, Μ. Αλέξανδρος, Περικλής, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
βρήκαν την κορύφωσή τους και τη φυσική τους κατάληξη στο σημερινό
ελληνικό εθνικό κράτος και στην εθνική τους συνείδηση.

Το ασυγχώρητο λάθος σας: "Νοιώθετε Έλληνες", αλλά
νομίζετε ότι αν δεν ενωθείτε με το ελληνικό εθνικό κράτος (ή έστω
αν δεν το πιθηκίσετε ελλείψει @@ για να ενωθείτε) η ελληνικότητά
σας είναι ανολοκλήρωτη. Την υπέροχη διάλεκτό σας την εγκαταλείπετε
για χάρη μιας άλλης ελληνικής διαλέκτου που έχει προκύψει σε εντελώς
διαφορετικά ιστορικά πλαίσια. Προδίδετε την αυθεντική ελληνικότητά
σας για να γίνετε ελλαδίτες. Κάτι που δεν υπήρξατε ΠΟΤΕ στα 3000 χρόνια ιστορίας σας, κι ας λένε ό,τι θέλουν τα σχολικά σας βιβλία!

Διάολε, αυτή τη στιγμή το ΡΙΚ δείχνει
"Κάτω απ' την Ακρόπολη". Ακόμα και για το indymedia, το αναρχικό
δίκτυο που λειτουργεί μόνο με όρους πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη,
Άμστερνταμ) εσείς θέλατε στην αρχή να καλύπτεστε από το "εθνικό" athens.indymedia.org. Στο Διεθνιστικό Χώρο όλα αυτά, για όνομα του Θεού. Ρε πάτε καλά;

[το δεύτερο ασυγχώρητο λάθος σας είναι η Βίσση, ο Χατζηγιάννης, η
Αλέξια και οι μισές One και Hi-5, αλλά τέλος πάντων γούστα είναι
αυτά και υποθέτω με το "Κάτω απ' την Ακρόπολη" τουλάχιστον υπάρχει
ισορροπία στα αλληλοεξαγώμενα σκ@τά ]

quote:

Ποιος αλήθεια είσαι , εμείς γνωρίζουμε τον εαυτό μας και είμαστε 100% Έλληνες εσύ αλήθεια πώς νίωθεις ;

Είδες; Αυτό είναι το πρόβλημά σας. Νοιώθετε ΤΟΣΟ πολύ Έλληνες, που
έχετε ξεχάσει ότι πρέπει να είστε 90% άνθρωποι. Ένα εκατομμύριο
άνθρωποι είστε βόρειοι και νότιοι, και καταφέρατε να τα κάνετε
σα τον κώλο σας. Γιατί; Γιατί δε νοιώθετε Έλληνες και Τούρκοι Κύπριοι.
Νοιώθετε Έλλαδίτες και κάτοικοι της Τουρκίας αντιστοίχως.

Πάνω σε αυτό έχω να παρατηρήσω ότι αν το δούμε ψυχρά και
αντικειμενικά, το να βλέπετε τους εαυτούς σας σαν ελλαδίτικη
πλειοψηφία (αγνοόντας π.χ. ότι είστε μόνο 700.000 και έχετε
70.000.000 Τούρκους δύο τσιγάρα δρόμο μακριά) είναι επιεικώς
Η-Λ-Ι-Θ-Ι-Ο. Και εξηγεί σε ΠΟΛΥ μεγάλο βαθμό γιατί είστε στην
τωρινή σας κατάσταση. Γιατί μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία ήθελε να
μπουκάρει και το '64 και τη σταματήσανε τελευταία στιγμή οι "κακοί" Αμερικάνοι και οι "αχάριστοι" Ελλαδίτες (παραλίγο οι τελευταίοι να παραχωρήσουν το Καστελλόριζο στους Τούρκους μόνο και μόνο για να μπορείτε εσείς ανενόχλητα να κάνετε το μάγκα στους αλλόθρησκους συμπατριώτες σας). Αλλά κάποιοι δε διδάχτηκαν και συνέχισαν τους
μεγαλοϊδεατισμούς τους σε βάρος αθώων συνοίκων τους και αθωωτάτων
ομοεθνών τους.

Και την πλήρωσε πολύς κόσμος για αυτό το "100% Έλληνες". Την πλήρωσε
ο ελληνισμός της Πόλης, την πληρώσατε εσείς οι ίδιοι και μάλιστα πολύ
ακριβά, την πληρώνουν ακόμα και σήμερα οι λαοί των τριών χωρών
που κάθε άλλο παρά τους περισσεύουν λεφτά και όρεξη για
πολέμους και αηδίες του στυλ "η προγιαγιά μου έφτυσε τον προπαππού
σου άρα είμαστε εχθροί", ή "η προγιαγιά μου έκατσε στον προπαππού σου
άρα είμαστε φίλοι".

Αλλά κυρίως την πλήρωσε η αυθεντική, ντόπια ελληνικότητά σας. Γιατί την απαρνείστε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Κάθε μέρα.

Άκου έχετε το δικό μας εθνικό ύμνο!!! Και το λέτε και με καμάρι!

Όσο για εμένα...

Εγώ τον Τούρκο της Δυτικής Θράκης τον θεωρώ συμπολίτη μου και
συμπατριώτη μου. Δε θεωρώ συμπατριώτη μου κάποιον που έχει πράσινο
διαβατήριο, εκτός αν ζει εδώ.

Το τι θεωρώ ομοεθνή μου, είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Και επίσης το
τι συνεπάγεται για κάποιον το να είναι ομοεθνής μου είναι εντελώς
άλλη υπόθεση.

Ο καλύτερός μου φίλος είναι από
ελλαδίτισα μάνα και κύπριο πατέρα. Θα μπορούσε να ήταν από
βραζιλιάνο πατέρα και κινέζα μάνα. Ποτέ δε με απασχόλησε η
καταγωγή κάποιου για να τον κρίνω. Μόνο στο βαθμό που εξηγεί κάποιες
στερεοτυπικές αντιλήψεις τις οποίες είτε αποδέχομαι είτε όχι.

Σε αντίθεση με εσάς, δεν αισθάνομαι καμία ανάγκη να
δικαιολογήσω και να βοηθήσω τον κάθε λεχρίτη μόνο και μόνο επειδή
είναι από το χωριό μου. Ούτε να απαρνηθώ την τρισχιλιετή
ιστορία μου μόνο και μόνο επειδή αυτό βολεύει κάποια ταμπού των
τελευταίων 200 χρόνων. Αυτό θέλω να ελπίζω ότι με κάνει λιγότερο
"Έλληνα" με βάση την κοντόφθαλμη οπτική της μάζας, αλλά περισσότερο
Έλληνα με βάση το ανώτερο επίπεδο στο οποίο υποτίθεται ότι θέλω να
κινούμαι.

Είμαι Έλληνας αλλά δεν κάνω τόση μα ΤΟΣΗ πολλή φασαρία γύρω από
αυτό το συμπτωματικό σε τελική ανάλυση γεγονός. Είμαι στη λάθος
πλευρά; Για να δούμε... έχω μισή Κύπρο και τον ελληνισμό της Πόλης
στο παθητικό μου; ΟΚ, μάλλον κατάλαβες τι θέλω να πω.

Και τέλος, μαγκιά σας αν νοιώθετε όπως νοιώθετε και αν κάνετε ό,τι
κάνετε. Ιερό δικαίωμα του καθενός ο αυτοπροσδιορισμός. Και απολύτως
σεβαστά τα βιώματά του. Μπορεί στο
κάτω-κάτω η δική μου οπτική γωνία να είναι λανθασμένη, αν και νομίζω ότι είναι απλά διαφορετική.

Εδώ όμως δεν κάνουμε διαγωνισμό ελληνικότητας, ούτε λύνουμε το
Κυπριακό. Ούτε μας απασχολεί η ενδόμυχη εθνική συνείδηση του κάθε
συνομιλητή και ΚΑΚΩΣ μίλησα για τόσο προσωπικά μου θέματα.

Εδώ συζητάμε για το ποιοι λαοί θεωρούνται συγγενείς με τους Έλληνες, και το "κλαψ κλαψ εμείς οι κακόμοιροι οι Κύπριοι" δεν έχει ιδιαίτερη αξία ως επιχείρημα, εκτός αν η συζήτηση είχε θέμα πόσο κακόμοιροι είναι αυτοί οι Κύπριοι. Καλή η θυματοποίηση, αλλά τα τελευταία 30
χρόνια θα έπρεπε να σας είχαν διδάξει ότι δεν πολυδουλεύει.

Συνοψίζοντας: ΝΑΙ, είστε Έλληνες. ΟΧΙ, δεν είστε Ελλαδίτες. ΟΧΙ, η
συγγένειά μας δεν είναι φυλετική (όχι περισσότερο από Έλληνες με Ιταλούς, ούτε λιγότερο απ' ό,τι π.χ. Αρβανίτες με Ιμβρίους). ΟΧΙ,
δεν είναι ούτε βιωματική. Το Μπάρι της Ιταλίας έχει περισσότερη
κοινή ιστορία και πολύ πιο ίδιο τρόπο ζωής με την Αθήνα απ' ό,τι η
Πάφος και η Λευκωσία.

Και για μια ακόμη φορά: ΟΧΙ, δεν είμαι ανθέλληνας. Και όλα αυτά δεν
τα λέω με καμία εχθρικότητα. Είναι απλά οι απόψεις μου και έχω μάθει
να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου.

Φιλικά,
Δημήτρης

09/08/2004, 22:25:43
Θα ψπρόσπαθησω να μην απάντησω όργισμενα . ¨Οτι γράφω κάταλαμβαινεται με τον τρόπο που γράφεται και απευθήνεται όταν δείνει χάρακτηρισμους νε την σκέψη
πως οι χάρακτησρισμοι μου πήγαινουν σε αυτούς που τους χάρακτηριζουν και τους νοίωθουν , επίσης junk95 το έκανα σάφες πως δεν άναφερομουν έιδικα σε έσενα .\
¨Αρα αν λάθως κάταλαβα τότε έχει λάθως ή κρίση μου και μόνο αυτο.

Κάλυτσος όλοι οι Κύπριοι που σύναντησες δεν νοίωθουν Έλληνες πολύ πάραξενο .
Έγω μόνο από ένα άκουσα αυτά τα πράγματα αυτό δήμιουργιεται από τους ράτσιστες Έλλαδιτες και΄Κυπριους ύπο το πλήστον .Βλέποντας κάποιος την στάση της Ελλάδας και κάποιον ράτσιστων Έλλαδιτων μπορεί να φτάσει σε τέτοια σύμπερασματα . Από την άλλη ο ράτσιμος αυτός και μίσος ανάμεσα σε Έλλαδιτες και Κύπριους δήμιουργίεται από άγνοια της κάταστασης , ένω πάρακόλουθοντας αυτές τις κάταστασεις βλέπω πως κάνενας απο τους δύο νοίαζεται γία την Κύπρο.
Αυτό που πράγματικα με άνυσηχει είναι το μίσος,/άγνοια σε τόσο πολλους από την Ελλάδα για την Κύπρο σκέφτομενος αυτά ίσως να ανόιξω θέμα για το Κύπριακο.
Άρα ας στάματησουμε την άγνοια και τους εμφύλιους Έλληνες.

Ποτέ δεν είπα πως νοίωθουμε Έλλαδιτες και όμως χαιρόμαστε για τους Όλυμπιακους και πιστεύουμε πως γίνονται κατα κάποιο τρόπο στην χώρα μας χώρις να είμαστε Έλλαδιτες . Νοίωθουμε τον πάνελλήνισμο και όταν η εθνίκη Ελλάδος έβαλε γκόλ χίλιαδες Κύπριοι πάνυγιριζαν για την εθνική Ελλήνων Η Ελλάδα είναι μέρος του
Ελληνισμου όπως και η Κύπρος , δεν κλαίμεε φώναζουμε και πόλεμαμε στον βάθμο ττη
της άγνοιας και της ασυνενοίσιας γιατί οι στίγμες της Κύπρου ήταν και θα
είναι χρήσιμες αν δεν κάνουμε εμείς κατι , αυτό είναι το νόημα ,η ερώτηση είναι
αν είσαι έτοιμος να βόηθισεις και εαν εμείς ήμαστε έτοιμοι να αγ΄νοστουμε εγώ ΄λέω ναι , ναι στον αγώνα η μόνη δίεξοδος στην ελέυθερια πνευμάτικα και όχι.
Ας Αγώνιστουμε λοίπον

junk 95 πολ'υ σώστα γράφεις πως πρόδιδουμε την Κύπριακη μας δίαλεκτο και τον τόπικο πόλιτισμο της Κύπρου αντίκαθηστωντας τα με ¨Ελλαδιτηκα . Η κύπριακη
δίαλεκτος είναι τόσο ελλήνικη όσο η ελλάδιτικη πράγμα σώστοτατο αλλά ίσως να
είναι ύποκριτικο αλλά Ίσως να θέωρουμε πως πάντα ανήκαμε στον έλλαδιτικο χώρο και αυτός μάζι με την Κύπρο και όλους τους όμογενεις πάγκοσμιος να είμαστε οι Έλληνες. Πάντως με λύπει πως δεν δίδασκεται και αυτή . Από την άλλη υπάρχει η κρήτικη δίαλεκτως η ποντιακή (έχουμε πολους στην Κύπρο) και η επίσημη ελλήνικη γλώσσα.

Για το κύπριακο φίλε Δημιτρη μην σύνεχισεις οι άποψεις (όπως βλέπω)μας άντιδιαστελονται τέραστια . Αν είσαι με αυτούς τους Έλλαδιτες και Κύπριους
που θέλουν να πούλησουμε την Κύπρο η σύζητηση τελίωνει εδώ αν πάλι όχι τότε ίσε
έισαι σαν Έλληνας να βόηθησεις τον δίκαιο αγώνα μας .

Τέλως η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους όχι στα 70. 000 000 Τούρκους όυτε στα
300. 000 000 Αμέρικανους όυτε στους Άγγλους Θα μου πεις πως η Κύπρος ήταν
πάντα υπό κάτοχη ξένων . Έγω θα σου πω βοήθα μας τύρανισε μας , κόροηδεψε μας
αν θέλεις λήσμονησε μας αλλά εμείς δεν ξέχναμε ούτε την Κύπρο ούτε την Έλλαδα σαν μέρος του Έλληνισου αλλά ουτε και το δίκαιο σαν όντοτητα Αυτοί που Αγάπανε την Κύπρο θα αγώνιστουν για αυτοί έιτε από την Ελλάδα ή όχι αυτοί πάλι Κύπριοι θα είναι αυτοί οι οποίοι κόροηδευουν την ίδια τους την πάτριδα και τον άνθρωπο
χάρα στιγμης θα έχουν η πρόδωσια τους δεν λήσμονιεται αλλά ούτε τον πάραμικρο κόπο για αυτούς Θα κάμουμε ( δεν έννοω έσενα πάντα μίλω αόριστα) Και εαν
70 . 000 00 Τούρκοι αυτοί είναι βόηθα μας μπορούμε τους ίσχυρους και άδικους εμεις να νίκησουμε χέρι , χερι δώσεμου το όπλο. Βόηθαμε να χτίσουμε εμείς το μέλον και γνώριζεται το ανθέλληνες αντικύπριοι εμεις θα σας πόλεμησουμε η
μοίρα μας δίκη μας είναι δεν θα κοιμόμαστε στην άδικια πια αλλά θα την πάτισισουμε και δίωξουμε αυτή , Η αδίκια δεν έχει ύπνοτικα πια και δεν τα
πούλα σε τίμη ευκέριας εμάς ό μόνος μας σκόπος το δίκαιο και η έλευθερια είναι
.

Θα πόλεμησεις δίπλα μας αν χρείαστει ; Γνώριζεις τον έαυτο σου ;

Το δίκαιο φώναζει , ΕΣΥ ακους ;

Ας ασγώνιστουμε λοίπον

Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας

12/08/2004, 00:07:01
Ε, τώρα γιατί να σου πω ψέματα; Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι Κύπριοι μου λένε οι ΄Έλληνες στην Ελλάδα και οι Τούρκοι στην Τουρκία. Εμείς είμαστε άλλος λαός.

Άλλες πικρές αλήθειες:
1) Στη Ρουμανία όπου σπούδασε ο αδερφός μου οι Κύπριοι έπαιρναν αποστάσεις από τους (άλλους) Έλληνες.
2) Όλοι όσοι έχουν σπουδάσει στην Αγγλία μου λένε το ίδιο.
3) Την βραδυά του ποδοσφαιρικού θριάμβου βρισκόμουν στη Βιέννη. Ξέρεις πόσοι ήταν οι Αυστριακοί, με σημαίες Ελληνικές που πανηγύρισαν μαζί μας;
4) Είναι κοινό μυστικό ότι την περίοδο κρίσεων οι περισσότεροι Κύπριοι εκτός Κύπρου κάνουν το κορόϊδο!!!!!!!!!!!!

Άσχετο αλλά οι Κύπριοι που έχω γνωρίσει μ'έχουν πληροφορήσει και για το μέγα αριθμό Ποντίων. Βλέπεις που έχω μιλήσει πολύ με Κυπρίους;

12/08/2004, 11:37:32
Βλέπω πως πάραθετεις τις δίκες σου εμπείριες ναι έχουμε πόλους πόντιους στην Κύπρο. Όσο για τους Κύπριους που σύναντησες είναι 90% δίκαιολογημενοι να νοίωθουν έτσι οι κάταστασεις οι πόλιτικες αυτό δείχνουν η Ελλάδα δεν βόηθα την Κύπρο ενω έχει και αυτή σημφέρον (τούλαχιστον κάπιοι πόλιτικοι ΟΧΙ η Ελλάδα σαν όντοτητα) Η πόλιτικη της Έλλαδας (των πόλιτικων) ήταν και είναι απάξιοτικη για την Κύπρο όσο χάλουνται τα ξένα σύμφεροντα δούλευουν όμως για το δίκαιο.
ΚΑΛΛΥΣΣΑΙ λες πως οι Αυστροί πάνυγηρισαν μαζί σου για την νίκη της
έθνικης των Ελλήνων ή όπια μας έκανε πέρηφανους και όμως πάνηγυρισαν
χίλιαδες άτομα πόσοστο ατόμων που δύσκολα υπήρχε σε πάνυγηρισμους έγιναν έκδηλωσεις άπο πριν , στήθικαν γίγαντοοθονες ενώ υπήρχε ρεκόρ
τήλεθεασης , Πως γίνεται τοσες χίλιαδες να πάνηγυριζουν για νίκη του
¨Ελληνισμου με Ελλήνικη σήμαια και με Ελλήνικη σήμαια που έιχε στην μέση της την Κύπρο την Κύπρο αυτή που τόσοι πούλουν σε τίμη ευκαιρίας
και εμείς οι Κύπριοι αυτοί που θέλουν την Κύπρο ελέυθερη ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ , δεν δέχομαι τέροιο πράγμα από τους "φίλους"!!! μας , φίλος είναι αυτός που νοιαζέται για εμας. Ας αλλάψω το σύνθημα λοίπον
οι Ελλήνες της Ελλάδας στην Ελλάδα οι Αγγλοι σην Αγγλία οι Τουρκοι στην Τουρκία και ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ στην ΚΥΠΡΟ. Το μύνημα είναι πως η Κύπρος
ανήκει και ελέγχεται από τους νόμιμους κάτοικους της σήμαινει έξω τα ξένα σύμφεροντα έξω οι έποικοι και πρόπαντον έξω οι πρόδοτες και ποιους έννοω πρόδοτες αυτούς που έχουν ύπερβει το όριο αυτούς που η Κύπρος δεν σήμαινει πόλλλα εκτος απο κέρδιμα σύμφερονρων αυτους που το
δίκαιο έπαψε να είναι ο σκόπος τους.

Κρατυλαι τι θα κάνεις για το αίσθημα απόγόητευσης που κάλιεργουν ανήθικοι πόλιτικοι και ράτσιστες τι θα κάνεις για την βόηθεια που από
έσενα η Κύπρος επίθημει ; Πιο είναι το σώστο βήμα από τώρα , δίατιθεσε να πάλεψεις για μια ελέυθερη Κύπρο , γιατι τώρα είναι σκλάβωμενοι από τους Τούρκους , Άγγλους τους Άμερικανους και τους πρόδοτες αυτους που πουλουν το μέλλον του τόπου μας στο πάρον σε τίμη
έυκαιριας.

Όσο για τις εμπειρίες σου Κράτυλαι ρώτα τον κάθενα πως νοίωθει ;
Οι Κύπριοι φύσικα είναι δίαφορετικος λάος απο τους Ελλήνες από την Ελλάδα και εμείς ¨Ελληνες έιμαστε. Ρώτα τους γιατί νοιωθουν έτσι ή αν
είναι ένως κόματος που το βγάζει πόλυ αυτο όπως όχι και τον εθνίκισμο
και σόβινισμο φύσικα στην λάσπη βούτουν πολοι , τζαι τους αρέσει.

Για να δούμε πως εμείς οι Κύπριοι νοίωθουμε και τι κάνεις εσύ για το μέλλον του Ελλήνισμου στην Κύπρο για να δούμε πρωτα τι κάνουμε εμεις.

Νοιώθουμε απόγοητευμενοι , πρόδωμενοι μίλας για έμπειριες δίκες σου
σύνεχιζω νοίαζεσαι το πάραμικρο για το μέλλον της Κύπρου και των κάτοικων της σύνεχιζω πρόβλεπωντας απάντηση ναι , Αν νοίαζεσαι βόηθα
ή άσε α΄πο το κέφαλι σου τον ράτσιμο και βόηθα για το μέλλον της Κύπρου εγώ τώρα θα πάρακολουθησω τους ¨Ολυμπιακους που είναι ξέχωριστοι θα ξάναμιλισω μάζι σου και θα πέριμενω είληκρινεια αυτό που θέλω να πω πως νοίωθεις έσυ .

Και τέλιωνω άνθρωποι που νοίαζεσται για την Κύπρο αγώιστειται για αυτήν με όπλα και σε μετωπα δίκης σας επίλογης , μην ξέχνατε τον σκόπο
που άγωνιζεστε για το δίκαιο , αγώνιζεστε για την ελέυθερια , για αυτό πρέπει να αγώνιστειτε δίκαια και ελέυθερα για το πάρον και μέλλον

Δίαλεξτε λοιπον τα όπλα σας κανεις δεν σας σταματα

13/08/2004, 17:47:10
Πρώτα απ'όλα εγώ δε σε έβρισα!!!!!!!!! Με το να με αποκαλείς κρετύλο, δεν πρόκειται να επιβάλλεις τη γνώμη σου.
Μάθε πως στην Αυστρία είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες και πως οι Αυστριακοί που πανηγύριζαν ήταν χιλιάδες!

Και μάθε επίσης πως η Ελλάς έχει περισσότερα προβλήματα! Γι'αυτήν θα πολεμήσω προτίστως!

MercuryΜέλος
13/08/2004, 19:18:14
Χωρίς να έχω διάθεση να σε αμφισβητήσω πρέπει να πω ότι μου κάνει εντύπωση αυτό που λες φίλε ΚΑΛΛΙΣΣΟΣ.Χιλιάδες Αυστριακοί με Ελληνικές σημαίες?Είναι φιλέλληνες οι Αυστριακοί? Πως το εξηγείς αυτό?

Κρατύλος πάντως δεν είναι βρισιά.Νομίζω ότι είναι τίτλος ενός έργου του Πλάτωνα.Μάλλον για παρεξήγηση πρόκειται.

14/08/2004, 01:40:31
Ουτέ έργο του Πλάτωνα είναι ουτέ βρισία είναι το ΚΑΛΛΙΣΣΟΣ Αλαγμένο από δικη μου απροσεξία ( Νομίζω πως υπάρχει ενα άλλο μελος στο εσωτερικα με αυτό το όνομα πάντως εννουσα ΚΑΛΛΙΣΣΟΣ ) . Μεγάλα τα μυνήματα μου και γράφω με αυτά που θυμάμαι . Παρεξήγηση λοιπον .

ΕΛΜέλος
14/08/2004, 03:31:47
ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΔΙΝΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΧΙ.

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΝΗΣΙΑ , ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΝΗΣΙΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΙ-ΙΤΑΛΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ.

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ.

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΖΥΓΟ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΄ΠΟΥΛΑΕΙ’ ΤΗΝ ΡΟΔΟ.

ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ . ΕΙΜΑΙ ΡΟΔΙΤΗΣ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΖΗΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ , ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΤΟΥΝ ΚΥΠΡΟ ΠΑΤΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Υ.Γ 1 ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ) ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ , ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Υ.Γ 2 ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΛΑΩΝ ΤΡΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ‘ΑΙΜΑ’. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ‘ΑΙΜΑ’ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ.

ΕΛ
"Το σύμπαν καταρρέει"

14/08/2004, 14:27:03
Χρυσό βγαζεί το στόμα σου ΕΛ . Για αυτό και το μίσος μετάξυ μας πρέπει να στάματησει . Αλήθεια μας νοιάζει ο φιλελενισμος των Αυστρών από τον Ελλήνισμο όλο , ο οποίος στην Κύππρο έχει κίνδυνο. Ξέχναμε άραγε το δίκαιο που είναι ήταν πάντα στο αίμα μας. Ας δούμε λοιπόν τι εστί δίκαιο και ας πολέμησουμε για αυτό. Γιατί υπάρχει αδίκεια στην Κύπρο. Τα ανθρώπινα μας δίκαιωματα περίοριζονται από τους ξένους . Όταν η Κύπρος χρειάζεται βόηθεια δεν χρείαζεται να ζητήσει κανεις από αυτούς που την αγάπουν να την βοηθήσουν και όμως κάπιοι πρέπει να θύμιθουν και να γνώρισουν την αλήθεια, αλήθεια την οπία γνωρίζουν το μίσος και το δίερει και βασίλευει κάποιων όχι Ελλήνων κάνει γκρι την άσπρη αλήθεια. Δεν είναι ανάγκη να δίερεθουμε εμέις οι Κύπριοι από τους άλους ¨Ελληνες και οι Τουρκοκύπριοι από τους ¨Ελληνες κύπριους . Μην μησίτε δεν υπάρχει λόγος , μην υπόχωρειτε στην αδικία αλλά ελέυθερα πολεμήσετε για την ελέυθερια , για την αλήθεια μην ακούτε προπαγάνδα δεν αξίζει να δίαιρεθουμε

14/08/2004, 14:31:50
ΠΟΙΟΥ ΛΑΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ...ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ !!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΩΡΑ... ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΕΓΩ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΩΣ Β'ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΔΙΚΟ.
Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΛΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΩ...
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΝΗΠΗΡΧΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΑΡΑΒΕΣ,ΑΓΓΛΟΥΣ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΛΠ.ΚΛΠ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΕΛΙΚΑ.

*ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙ
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΗΧΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?
ΤΙ ΒΙΣΣΗ,ΤΙ ΟΝΕ,ΤΙ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ,ΤΙ ΕΥΡΙΔΙΚΗ...ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ?

14/08/2004, 16:47:42
quote:
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ...ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ !!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Απο τους Βραζιλιάνους θα ακούσεις πολύ καλύτερα λόγια σε σχέση με τα αδέλφια μας τους Κύπριους ..

Αλλά μην το πάτε τόσο μακρυά...
Πρίν απο καιρό έγραψα κάτι σε ενα forum που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Οσοι έγραφαν ήταν Θεσσαλονικείς.. Θεωρήθηκα εξτρεμιστής ...Με έκαναν να νοιώσω ξένος και αποχώρησα...

Είχα σχηματίσει μια πολύ καλή ιδέα για τους Θεσσαλονικείς..
Αναθεώρησα τις απόψεις μου...

Edited by - allzzaro on 14/08/2004 16:49:24

14/08/2004, 20:34:33
ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ (ΕΙΤΕ ΠΟΛΗΣ, ΕΙΤΕ ΧΩΡΑΣ) ΑΠ'ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΟΗΤΟ. ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΚΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΣΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ Η ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
ZephyrΜέλος
14/08/2004, 22:23:21
Πιστεύω πως(εμείς) οι Έλληνες δεν έχουμε συγγενείς λαούς.Ίσως γενετικά να έχουμε-ποιός μπορεί να κάνει λόγο για γενετική καθαρότητα-
αλλά σε θέματα κουλτούρας,πολιτισμού και νοοτροπίας είμαστε μοναδικοί,
και ως προς τα καλά και ως προς τα άσχημα.
Όσον αφορά τους Κυπρίους,προσωπικά θεωρώ Έλληνες μόνο αυτούς που θεωρούν και αυτοί Έλληνες τους εαυτούς τους.Και θέλω να πιστεύω πως είναι αρκετοί...

15/08/2004, 12:39:14
ΦΙΛΕ Allzaro,
ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΣΕΝΑ ΚΑΝΩ,ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.
ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.
ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ
π.χ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,
ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...
ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ κλπ,κλπ
ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ε,χμμμ, ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ.
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ,
ΒΑΣΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ.
Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ,ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΕΜΑΣ!!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ.
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ
ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ.

15/08/2004, 17:00:23
quote:
ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ (ΕΙΤΕ ΠΟΛΗΣ, ΕΙΤΕ ΧΩΡΑΣ) ΑΠ'ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ.

Θεσσαλονικιά
Χμ... δεν καταδίκασα κανέναν..
Εγώ καταδικάσθηκα , κρίθηκα, λογοκρίθηκα, χωρίς να με γνωρίζουν.
Ενοιωσα ξένος ..

Οι Θεσσαλονικείς με έκαναν να αναθεωρήσω τις απόψεις μου που είχα για την πόλη αυτή και τους κατοίκους της... πράγματα τα οποία εκφράζω σε συζητήσεις μαζί τους... οι οποίες δεν απέδωσαν και νομίζω οτι θεωρήθηκα και καραγκιόζης...
Πάντως είναι γεγονός οτι για τους Αθηναίους δεν τρέφουν τα καλύτερα συναισθήματα.

15/08/2004, 17:05:21
quote:
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΣΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ Η ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ

Αυτό λέω και εγώ...
Δεν νομίζω ομως να ισχύει και για μία μεγάλη πλειοψηφία εκτός Αθηνών...

15/08/2004, 17:11:55
quote:
ΦΙΛΕ Allzaro,
ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Δεν λέω οτι εχεις άδικο .. αντίθετα .. υποστηρίζω οτι εχεις δίκιο...

Σίγουρα ολοι οι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες αντιλήψεις...
Ομως ορισμένα περιστατικά είναι ικανά να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας...

15/08/2004, 17:15:56
quote:
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ.
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ
ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Πράγματι...για τους Ελληνες δίνουν ... ... τα πάντα...

Ξέρεις δεν θα το δώ έτσι.... σαν Σωβινισμό , ούτε σαν αλλαζονεία, ούτε σαν υπεροψία... θα το δώ έτσι απλά... ανθρώπινα βρέ αδερφέ...

15/08/2004, 17:23:50
Ουπς... ap. omorfos δεν είδα οτι κατάγεσαι απο Θεσσαλονίκη...
Τώρα το είδα...

Για τη Θεσσαλονίκη είχα μια μεγάλη αγάπη... την έβλεπα στα όνειρά μου.. την Τούμπα το Καραμπουρνάκι τη Μηχανιώνα το Κορδελιό και ας μην έχω πάει ποτέ μου.. ακουγα Θεσσαλονίκη και αλλαζα βρακί...
Θεώρησα λοιπόν φρόνιμο να γράψω σε ενα forum που έχω άμεση σχέση επαγγελματικά.. Μόλις ακουσαν οτι είμαι απο την Αθήνα τους έκανε τέτοια εντύπωση.... μα τέτοια εντύπωση .. σαν μου έλεγαν ... τι θέλεις εσύ εδώ...Δεν άργησαν να μου τα δώσουν στο χέρι... με τον τρόπο τους βέβαια... και δεν βρέθηκε ουτε ενας .. μα ούτε ενας απο τόσα μέλη που έχει το φορουμ ωστε να πεί... ρε σεις αυτός λέει τα καλύτερα λόγια για μας...