- Τι σας εκανε να ασxοληθειτε με το ανεξηγητο? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Τι σας εκανε να ασχοληθειτε με τον χωρο του ανεξηγητου?
Αναγκη ωστε να απαντησετε στα τοσα παραξενα που συμβαινουν γυρω μας, ειχατε καποια εμπειρια και για να δειτε τι γινεται ή κατι αλλο?
Ας αρχισω εγω ομως...
Ολα αρχισαν απο προσωπικη εμπειρια πριν απο καμια 10αρια και βαλε χρονια, οταν πιτσιρικας, 12 χρονων τοτε, τελειωνοντας το καθιερομενο βραδυνο κρυφτο, ειχαμε αραξει και ριχναμε ματιες στον ουρανο. Ξαφνικα, ενα "αστερι" το οποιο περιεργως ειχε καρφωθει στο ματι ολων μας, λες και εβαλε τις μηχανες μπροστα, αρχισε να κινειτε... και να σταματαει, και ξανα να κινειτε...
Τρελαθηκαμε βεβαια με αυτο, καθως ιδεα δεν ειχαμε για τετοια πραγματα, μονο ακουστα και νομιζαμε οτι ηταν μονο και μονο φαντασια. Ετσι αρχισε το ψαξιμο για το τι ηταν αυτο που ειδαμε εκεινο το βραδυ... και δωσε παρε, ψαχνοντας το ενα θεμα πεταγοταν και το αλλο μπροστα μας. Χαμος στην τελικη, δεν ξεραμε τι γινεται τελικα εδω που ζουμε...
Μετα απο μερικα χρονια ασχολιας κυριως με το θεμα των ΑΤΙΑ, εχασα το ενδιαφερον πια μιας και εκτος απο το να μαζευω καθε λογης πληροφοριες δεν ειχα κατι πιο "χειροπιαστο".
Η επανοδος πισω στο ανεξηγητο εγινε και παλι μολις ανακαλυψα το Esoterica και την καταπληκτικη παρεα των ατομων στα forum, και γι' αυτο σημερα βρισκομαι εδω μαζι σας... και σας ευχαριστω πολυ γι' αυτο.
ΑLASTIS...
![]()
...open minds are better minds!
Edited by - Alastis on 10/05/2003 02:55:27
anisixo pneuma ka8os eimai brika kai mia aperanti pigi pliroforion sto internet...
I Stand Alone

Ενα λιθαρακι εβαλε στην συνεχεια ο Νταινικεν...ε και μετα τα υπολοιπα πηραν το δρομο τους
And I keep on wondering....
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΦΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ
ΕΒΛΕΠΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ Η ΚΑΡΤΟΥΝ,ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ,ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΞΩΤΙΚΟ....
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ...ΑΡΧΙΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΑ 8 ΕΤΩΝ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ,ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΣΑ...ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...
ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΗΜΟΥΝ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ <<ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ>> ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ...
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΙΑ....ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...
ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΤΗ ΦΥΣΗ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΑΘΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ....
Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ...Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΙΑΣΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ....
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΣΧΟΛΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΙΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ..ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ..ΑΠΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΦΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΡΑΒΟΥΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΟΥΝ.
ΧΑΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΑΒΗΞΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΦΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Ελα και τα αλλα μελη να γραφουν σιγα σιγα, δειτε το σαν ενα poll.
ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΙΧ ΦΟΝ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ,ΠΑΝΕ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΣΤΡΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ.
μα από τα 12 να ψάχνω για U.F.O στόν ουρανό? .....(τότε δεν ηξερα ..) τώρα ψάχνω και στό εδαφος !!!!
Και στο σχολείο ...U.F.O ζωγράφιζα ...καλά δεν το συζητώ ...μάλλον εγώ ειμουν το U.F.O για μερικούς !!!!![]()
![]()
![]()
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
quote:
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΘΑΣΟ:ΟΙ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΒΑΡΕΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ.
ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΙΧ ΦΟΝ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ,ΠΑΝΕ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΣΤΡΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ.
Που ακριβώς στη Θάσο faye?
πριν από τόσα χρόνια, γιά την ακρίβεια από πριν 20++ χρόνια μέχρι πριν 14 χρόνια κάναμε οικογενειακές διακοπές στα Λυμενάρια... η βαρεμάρα, αν δεν ήταν τα μεταλλέια...
αχ τα μεταλλεία!!! τα ξέρεις faye? τα ξέρεις τα μεταλλεία?
στο θέμα μας τώρα!
Από πιτσιρίκα είχα καταβάσει τα ράφια της δημοτικής βιβλιοθήκης στη γειτονιά μου, τα σχετικά με εσωτερισμό, ανεξήγητο, επιστημονική φαντασία, κλπ.
Ο θείος μου επίσης είχε βιβλιοπωλείο και τις καλοκαιρινές διακοπές, που περνούσαν μέσα στην πλήξη, στο βιβλιοπωλείο, διάβαζα ό,τι μεταφυσικό υπήρχε στο ράφι!
Νομίζω από μικρό παιδί πίστευα σε όλ' αυτά τα μεταφυσικά περίεργα, που όταν νύχτα τα ακούς σε μαγικές ιστορίες, τα λόγια σε κάνουν ν' ανατριχιάζεις...
Πιστεύω ότι λίγο βοηθήσαν και οι γονείς, που ήταν περίεργοι... Η μαμά διάβαζε με μανία Νταίνικεν και ο μπαμπάς είχε το βιβλίο "οι μεγάλοι μύσται" πάντα πάνω στο γραφείο του...
Στο σχολείο, οι συζητήσεις "γιά αυτά" ήταν πολύ συνηθισμένες... στα διαλλήματα, στις εκδρομές, παντού!
Τελικά δεν ξέρω τι είναι αυτό που με "έκανε" ν' ασχοληθώ με αυτά, ίσως ήταν όλα μαζί και όχι μόνο αυτά!
λεπτομέρεια το πράσινο φωτάκι της νύχτας πάνω στο εικόνισμα που τα έβαφε όλα πράσινα ακόμη και το πρώσοπό μου...
Επίσης το αμείωτο ενδιαφέρον μου για τους εξωγήϊνους, τα UFO, τα φαντάσματα και κάθε τι περίεργο και παράξενο που συμβαίνει πάνω σε αυτή τη γη...
Φιλικά..
Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι πολύ σημαντική με ιδιαίτερη βαρύτητα.
Πιστεύω ότι δεν μπορεί να απαντηθεί έτσι απλά και ξεκάρφωτα.
Η ανάγκη ενασχόλησης με το Μυστήριο είναι θέμα αφ'ενός φιλοσοφικό
και αφ'ετέρου ίδιον γνώρισμα της ανθρώπινης φύσης.
Το απλούστερο παράδειγμα σαν απάντηση στα λεγόμενα μου αποτελεί η
ανάγκη,από καταβολής κόσμου,της κατασκευής κάποιου λατρευτικού
προτύπου (Βλέπε θρησκευτικά συστήματα).Συνεπώς τι άλλο περισσότερο
ή απλούστερο θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί σαν απάντηση στην
αδυσώπητη ανάγκη της ενασχόλησης με το Άγνωστο;
Θεωρώ την ενασχόληση αυτή σαν ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη κάθε λογικά σκεπτόμενου
ανθρώπου προκειμένου να ολοκληρώση τελολογικά την αποστολή του.
Βέβαια η ενασχόληση αυτή πρέπει να διέπεται από ορθολογισμό ώστε να μη
καταντά "γραφικότητα" μέσα στον "γραφικό" κόσμο που ζει.
Πάντως και εν κατακλείδι οι αποχρώσες ενδείξεις δείχνουν οτι "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ"ανεξάρτητα της μορφής του Αγνώστου και του Μυστηρίου που
ψάχνει κάθε ένας από εμάς.
Φιλικώτατα
Πετρος
πριν απο πολλά χρόνια, είχα δει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιά ήταν, όμως έχω την εντύπωση πως ήταν το Μαντ Μαξ...
Το ενδιαφέρον που ανέπτυξα ήταν για το μέλλον, αλλά και για τους γύρω μου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως αισθανόμουν σαν να ήμουν μόνος στον κόσμο.Αναρρωτιώμουν πολλές φορές, πως αισθάνονται οι γύρω μου; Τι γίνεται όταν δεν τους βλέπω; Φτάνοντας στα 9 μου, διάβασα τον Κόσμο της Σοφίας του Γιοστέιν Γκααρντερ. Αργότερα γύρω στα 12 είχα διαβάσει το "Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λιβινγκστον" όλα αυτά, και άλλα βιβλία, όμως και το γεγονός που στην 3η γυμνασίου όταν άλλαξα σχολείο γνώρισα ένα παιδί το οποίο είχε "ξεφύγει" σε αυτά τα θέματα λιγάκι πάρα πολύ, με έκανε να ασχοληθω ενεργά. Στη συνέχεια μια κοπέλα που είχα σχέση μαζί της, ήθελε να γίνει αστροφυσικός(και το πέτυχε) και αυτή ήταν η επιστημονική πλευρά του άλλου του φίλου μου του τρελού που ενδιαφερόταν πιο πολύ για τα παραφυσικά και όχι για τα μεταφυσικά.
Ο δρόμος που ακολούθησα για τα θέματα "πέραν των φυσιολογικών" είχαν να κάνουν και με την παιδεία απο την οικογένειά μου, η οποία είχε ως αρχή το ρητό"ερεύνα και ου πιστευε"...
Πιστεύω πως είναι θέμα παιδείας πιο πολύ, και θέμα εσωτερικής αναζύτησης...
BillG - no Bill Gates, the opposite
http://www.billg.tk
Α….. ρε beyond, τι μου θύμησες… το είχαμε κάνει και παιχνίδι στο σχολείο…
Σε κάθε χτύπημα του κουδουνιού tρέχαμε να παίξουμε GALACTICA…..

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον,κόσμοιο τό σύμπαν...
ΚΑΛΟ Ε?
η δηναμη της μαγειας ειναι μεγαλη
Λίγο τα
λίγο οι
λίγο τα
με τα
διάβασα και ένα βιβλίο με
με πιάσαν και μένα οι μεταφυσικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις και ανησυχίες.Για να δουμε τι εχουν να μας πουν και τα πιο παλια μελη...
Αραγε ,τι ειναι αυτο που ωθει τον ανθρωπο τοσο πολυ στο να ασχοληθει με το ανεξηγητο, γιατι ειναι τοσο διαχυτη η περιεργια στον ανθρωπο?
Για το θέμα τώρα.Και εγώ είμαι ένας απο αυτούς που έχουν επηρεαστεί απο ταινίες βιβλία κτλ κτλ , αλλα υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο με κάνει ευάλωτο σε τέτοια θέματα.Είναι το γεγονός οτι δεν είμαι ευχαριστημένος απο τον τρόπο ζωής , το σύστημα , την γνώση που με το σταγονόμετρο μας δίνουν.Η σκέψη και μόνο οτι μπορεί να υπάρχει κάτι πέρα απο τα "γνωστά"-λογικα ,κάτι το οποίο δεν βλέπουμε αλλα επηρεάζει την ζωή μας , με κάνει να ελπίζω και συμβάλει στην ψυχική μου ισορροπία.Γιατί?....Γιατί απλά καλύπτει κενά που η επιστήμη δεν μπορεί να μου καλύψει...ακόμα...
Να είστε όλοι καλά....καλές αναζητήσεις...ελπίζω να βρούμε όλοι κάποτε μια μικρή ΄κρυφή' αλήθεια....Α...και καλή αρχή και σε εμένα σε αυτο το αξιόλογο Forum...