- Η επιβολή του Χριστιανισμού στη σύγχρονη Ελλάδα. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Αν μ΄αυτό εννοείς φίλε ipkara το ΄πως κατασκεύασαν και επέβαλλαν και τον χριστιανισμό , θα συμφωνήσω μαζί σου με τη διαφορά ότι αυτόν μπόρεσαν να το επιβάλλουν μόνο στα εδάφη της τότε ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και στα κράτη των οποίων έπεισαν και προσηλύτισαν τους ηγεμόνες . Πολύ αργότερα σε ένα μικρό τμήμα της Αφρικής και την Αμερική μετά την εισβολή εκεί των Ευρωπαίων κατακτητών . Στην Ασία απέτυχαν παταγωδώς .
ipkara
Το πως θα είναι και τι θα είναι η βίβλος τους και ποιοι οι ιερείς τους; Ανα τους αιώνες μας έχουν δείξει πως επικρατούν οι θρησκείες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με το κακό ή με το καλό, και μας έχουν δείξει και πως τα κατασκευάζουν όλα. Βίβλος Ιερείς κοκ. Οπότε είδομεν!
*
quote:quote:Αν μ΄αυτό εννοείς φίλε ipkara το ΄πως κατασκεύασαν και επέβαλλαν και τον χριστιανισμό , θα συμφωνήσω μαζί σου με τη διαφορά ότι αυτόν μπόρεσαν να το επιβάλλουν μόνο στα εδάφη της τότε ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και στα κράτη των οποίων έπεισαν και προσηλύτισαν τους ηγεμόνες . Πολύ αργότερα σε ένα μικρό τμήμα της Αφρικής και την Αμερική μετά την εισβολή εκεί των Ευρωπαίων κατακτητών . Στην Ασία απέτυχαν παταγωδώς .
ipkara
Το πως θα είναι και τι θα είναι η βίβλος τους και ποιοι οι ιερείς τους; Ανα τους αιώνες μας έχουν δείξει πως επικρατούν οι θρησκείες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με το κακό ή με το καλό, και μας έχουν δείξει και πως τα κατασκευάζουν όλα. Βίβλος Ιερείς κοκ. Οπότε είδομεν!*
Sesotris δεν νομίζω κανένας Χριστιανός συνειδιτοποιημένος να μην αποδέχεται ότι και ο "Χριστιανισμός" στα χέρια κάποιων ανθρώπων να δημιούργησε προβλήματα. Βέβαια οι 2 γνωστές πλεύρες (χριστιανοί και παγανιστές ή αν θές οι πιστοί στην αρχαία λατρεία) προσπαθούν να αποδείξουν ποια είναι πιο αθώα και πια έκανε τα περισσότερα άσχημα. Όμως δεν μπορώ εγώ τουλαχιστόν κατά την ταπεινή μου άποψη να χρεώσω στον Χριστιανισμό ή στον Παγανισμό τα λάθη της "αδυναμίας" των ανθρώπων.
Δεν διαφέρει σε τίποτα από το σήμερα που κηρύσσονται πόλεμοι με αφορμή την τρομοκρατία, την δικτατορία, την απελευθέρωση των λαών κ.λπ.
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
quote:quote:
Ξαναρωτάω: Πώς θα ενώσουν όλες τις θρησκείες; Τι θα λένε; Ποια θα είναι η "βίβλος" τους; Ποιοι θα είναι οι ιερείς;
Φίλε DarkElf777 Δεν θα ενώσουν τις Θρησκείες. Δεν μπορούν να το κάνουν.
Μέχρι εδώ συμφωνούμε.
quote:
Αυτό που μπορούν όμως να κάνουν είναι να τις διαβάλουν όλες μα όλες έτσι ώστε καμία να μην είναι πλήρης...
Δε χρειάζεται να τις διαβάλλουν, είναι όλες παραμύθια της προϊστορίας και της πρώιμης αρχαιότητας. Περνούσαν απ' τους γονείς στα παιδιά. Μέχρι να διαψευστούν από την επιστήμη, επιβάλλονταν με την "αυθεντία" του υποτιθέμενου προφήτη που μιλούσε με το θεό. Όταν διαψεύστηκαν επιβάλλονταν με το φόβο και τη βία. Κάποια στιγμή είχαν γελοιοποιηθεί τόσο πολύ από την πρόοδο της επιστήμης που δεν γινόταν ούτε με τη βία να επιβληθούν γιατί υπήρξαν και πολιτικές ανακατατάξεις δηλ. η πτώση των μοναρχιών και αριστοκρατιών ανά τον πλανήτη. Έτσι από την επιβολή περάσαμε στην ανοχή για λόγους κοινωνικής γαλήνης. Τώρα απλά ήρθε ο καιρός να περάσουμε από την ανοχή στην κατάργηση. Μια κατάργηση που θα την αποφασίσει η κοινωνία μόνη της αργά και σταθερά χωρίς βία. Ο καθένας θα διαμορφώνει ελεύθερα τις απόψεις του περί του θείου.
quote:
και στο τέλος να τις αντικαταστήσουν με μία "ΠΛΗΡΗΣ". Κάπως έτσι θα γίνει. Πότε, δεν ξέρω. Το πως θα είναι και τι θα είναι η βίβλος τους και ποιοι οι ιερείς τους; Ανα τους αιώνες μας έχουν δείξει πως επικρατούν οι θρησκείες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με το κακό ή με το καλό, και μας έχουν δείξει και πως τα κατασκευάζουν όλα. Βίβλος Ιερείς κοκ. Οπότε είδομεν!
Εδώ είναι η διαφωνία μου, για να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ θρησκεία, πρέπει να καταπιέσουν με τρόπους ακραίους όπως στο μεσαίωνα. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό λόγω του ότι το δικαιακό σύστημα και το πολιτικό σύστημα είναι πολύ διαφορετικό απ' του μεσαίωνα.
Το "είδομεν" και "θα" δεν μου λένε τίποτε. Οι παπάδες καταγγέλουν πανθρησκεία. Εγώ διαβάζω αυτή την καταγγελία και ρωταω: Ποια είναι αυτή η πανθρησκεία; Τι θα λέει; Απαντάς: δεν ξέρουμε, θα δούμε... Άρα το πιο πιθανό είναι να είναι αναξιόπιστη η καταγγελία...
Υπάρχει όμως εξήγηση για αυτή την αντίδραση της εκκλησίας. Δεν είναι μόνο κόλπο για να συσπειρωθούν οι πιστοί. Νομίζω ότι το πιστεύουν κιόλας γιατί προβάλλουν τον εαυτό τους στους απέναντι και πιστεύουν ότι θα πάθουν ο, τι έκαναν οι προκάτοχοί τους. Όπως εκείνοι ΕΠΕΒΑΛΑΝ τη δική τους θρησκεία έτσι τώρα θα τους επιβληθεί μια άλλη...
quote:Εγώ θα ήθελα να μου πεις, αν επιτελεί κάποιο ρόλο η θρησκεία.
Έτσι από την επιβολή περάσαμε στην ανοχή για λόγους κοινωνικής γαλήνης. Τώρα απλά ήρθε ο καιρός να περάσουμε από την ανοχή στην κατάργηση. Μια κατάργηση που θα την αποφασίσει η κοινωνία μόνη της αργά και σταθερά χωρίς βία. Ο καθένας θα διαμορφώνει ελεύθερα τις απόψεις του περί του θείου.
quote:
Εδώ είναι η διαφωνία μου, για να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ θρησκεία, πρέπει να καταπιέσουν με τρόπους ακραίους όπως στο μεσαίωνα. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό λόγω του ότι το δικαιακό σύστημα και το πολιτικό σύστημα είναι πολύ διαφορετικό απ' του μεσαίωνα.Το "είδομεν" και "θα" δεν μου λένε τίποτε. Οι παπάδες καταγγέλουν πανθρησκεία. Εγώ διαβάζω αυτή την καταγγελία και ρωταω: Ποια είναι αυτή η πανθρησκεία; Τι θα λέει; Απαντάς: δεν ξέρουμε, θα δούμε... Άρα το πιο πιθανό είναι να είναι αναξιόπιστη η καταγγελία...
Υπάρχει όμως εξήγηση για αυτή την αντίδραση της εκκλησίας. Δεν είναι μόνο κόλπο για να συσπειρωθούν οι πιστοί. Νομίζω ότι το πιστεύουν κιόλας γιατί προβάλλουν τον εαυτό τους στους απέναντι και πιστεύουν ότι θα πάθουν ο, τι έκαναν οι προκάτοχοί τους. Όπως εκείνοι ΕΠΕΒΑΛΑΝ τη δική τους θρησκεία έτσι τώρα θα τους επιβληθεί μια άλλη...
DarkElf777
Οκ Αν τα "είδομεν..." θα "δούμε..." δεν σου λένε τίποτα και θες μια προσωπική μου άποψη το τι θα γίνει, είναι η εξής:
Ο καθένας θα πιστεύει εκεί που θέλει, το ιερατείο θα είναι κοινό είτε είσαι Χριστιανός, είτε Παγανιστής, είτε Μουσουλμάνος, είτε Βουδιστής. Κοινοί χώροι λατρείας, κοινός και ΕΝΑΣ ανώτατος θρησκευτικός άρχοντας. Και το σημαντικό δεν θα μπορείς να πεις και τίποτα, γιατί; Γιατί η θρησκευτική σου πεποίθηση δεν θα εμποδίζεται αφού θα είναι ΟΛΕΣ αποδεκτές. Στην ουσία με έναν Θρησκευτικό άρχοντα δεν θα έχεις μία θρησκεία φτιαγμένη από τις επιμέρους Θρησκείες; Και αν με ρωτήσεις αν είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξουν όλες αυτές οι θρησκείες και οι ιερείς τους μαζί, σου υπενθυμίζω ότι θρησκευτικές συλλητουργίες-συνναντήσεις έχουν γίνει και με μεγάλη επιτυχία!
Edited by - ipkara on 16/04/2013 23:15:20
quote:
Δε χρειάζεται να τις διαβάλλουν, είναι όλες παραμύθια της προϊστορίας και της πρώιμης αρχαιότητας. Περνούσαν απ' τους γονείς στα παιδιά. Μέχρι να διαψευστούν από την επιστήμη, επιβάλλονταν με την "αυθεντία" του υποτιθέμενου προφήτη που μιλούσε με το θεό. Όταν διαψεύστηκαν επιβάλλονταν με το φόβο και τη βία. Κάποια στιγμή είχαν γελοιοποιηθεί τόσο πολύ από την πρόοδο της επιστήμης που δεν γινόταν ούτε με τη βία να επιβληθούν γιατί υπήρξαν και πολιτικές ανακατατάξεις δηλ. η πτώση των μοναρχιών και αριστοκρατιών ανά τον πλανήτη. Έτσι από την επιβολή περάσαμε στην ανοχή για λόγους κοινωνικής γαλήνης. Τώρα απλά ήρθε ο καιρός να περάσουμε από την ανοχή στην κατάργηση. Μια κατάργηση που θα την αποφασίσει η κοινωνία μόνη της αργά και σταθερά χωρίς βία. Ο καθένας θα διαμορφώνει ελεύθερα τις απόψεις του περί του θείου.
Συμφωνώ με το τελευταίο σκέλος όπου λες ότι θα επέλθει η κατάργηση. Η κατάργηση όμως θα έχει προκληθεί από την "επιστήμη" που αναφέρεις, όπου σε αρκετές περιπτώσεις σκοπό της, έχεις τον κλειδωνισμό της θρησκείας. Με άλλα λόγια αυτό λες και εσύ, ότι δηλαδή μέσω τις επιστήμης διαβάλλουν-διαψεύδουν την θρησκεία ως παραμυθάκια. Με αυτόν τον τρόπο διαβάλονται-καταργούνται-αλλοιώνονται οι θρησκείες ή κάνω λάθος;
Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θέλω να ακυρώσω τον ρόλο της επιστήμης, και να υποστηρίξω την θέση ότι η επιστήμη είναι αντίπαλος της θρησκείας. Αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έχω παρατηρήσει ότι η επιστήμη τραβά από τα μαλλιά κάποιες περιπτώσεις ώστε να πετύχει την ακύρωση μιας θέσης, μιας θρησκείας.
Edited by - ipkara on 16/04/2013 23:11:21
Edited by - ipkara on 16/04/2013 23:16:47
quote:
Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θέλω να ακυρώσω τον ρόλο της επιστήμης, και να υποστηρίξω την θέση ότι η επιστήμη είναι αντίπαλος της θρησκείας.
Μα είναι αντίπαλος της θρησκείας η επιστήμη , φύσει και θέσει .
Και πολύ καλά κάνει δηλαδή . Όταν π.χ. η επιστήμη λέει ότι η ηλικία της γης είναι περίπου 4 δισ. χρόνια και η θρησκεία αντίστοιχα μιλάει για 7 χιλιάδες χρόνια περίπου , δεν υπάρχει χάσμα απόψεων ;
Με μια διαφορά : στο ότι η επιστήμη αποδεικνύειτα όσα ισχυρίζεται , ενώ η θρησκεία.........άσε καλύτερα .
Η τελευταία λοιπόν επεβλήθηκε στη σύγχρονη Ελλάδα , με το παλιό της όπλο : τον φόβο και την τρομοκρατία . Μόνο που πλέον τα δύο αυτά στοιχεία , δεν "την παίρνει" να τα ασκήσει με σωματική βία όπως τους παλιούς καλούς καιρούς.....
Χρησιμοποιεί το γνωστά κόλπο της μεταθανάτιας τιμωρίας ή της διαρκώς επαπειλούμενης "θείας οργής" , για νά έχει στο μαντρί τους ζωντανούς (ακόμα) πελάτες....
quote:Κάπως έτσι είναι...
Η τελευταία λοιπόν επεβλήθηκε στη σύγχρονη Ελλάδα , με το παλιό της όπλο : τον φόβο και την τρομοκρατία . Μόνο που πλέον τα δύο αυτά στοιχεία , δεν "την παίρνει" να τα ασκήσει με σωματική βία όπως τους παλιούς καλούς καιρούς.....
Χρησιμοποιεί το γνωστά κόλπο της μεταθανάτιας τιμωρίας ή της διαρκώς επαπειλούμενης "θείας οργής" , για νά έχει στο μαντρί τους ζωντανούς (ακόμα) πελάτες....
Βέβαια και η επιστήμη αρχίζει να μπαίνει σε τομείς που θα θεωρούσαμε "μεταφυσικούς" πριν κάποια χρόνια... που αυτό για μένα είναι θετικό, γιατί δείχνει οτι σιγά σιγά θα αρχίσει να "συναντιέται" με την αρχαία σοφία.. ίσως πάρει χρόνο αυτό ακόμα, δεκαετίες ή ακόμα και αιώνες, αλλά κάπου θα υπάρξει η σύνθεση της αρχαίας με τη νέα γνώση, πιστεύω..
quote:
D.P.J 10
ipkaraquote:
Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θέλω να ακυρώσω τον ρόλο της επιστήμης, και να υποστηρίξω την θέση ότι η επιστήμη είναι αντίπαλος της θρησκείας.
Μα είναι αντίπαλος της θρησκείας η επιστήμη , φύσει και θέσει .
Ομιλείς ως Επιστήμων ή ως επιστημονολάγνος που φαντασιώνεται πράγματα με την Επιστήμη?
quote:
Και πολύ καλά κάνει δηλαδή . Όταν π.χ. η επιστήμη λέει ότι η ηλικία της γης είναι περίπου 4 δισ. χρόνια και η θρησκεία αντίστοιχα μιλάει για 7 χιλιάδες χρόνια περίπου , δεν υπάρχει χάσμα απόψεων ;
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, βεβαίως!
Θύμισέ μας σε παρακαλώ σε ποιο θρησκευτικό βιβλίο έχεις διαβάσει γι'αυτό το 7000 χρόνια.
Σ'ευχαριστώ!
quote:
Με μια διαφορά : στο ότι η επιστήμη αποδεικνύειτα όσα ισχυρίζεται , ενώ η θρησκεία.........άσε καλύτερα .
Δεν κάνεις ένα κόπο να ρωτήσεις τον Κηφέα και το Νικόμαχο για να δεις τι θα σου πουν για τις αποδείξεις της Επιστήμης???
Ερευνάτε τας Γραφάς
Έτσι από την επιβολή περάσαμε στην ανοχή για λόγους κοινωνικής γαλήνης. Τώρα απλά ήρθε ο καιρός να περάσουμε από την ανοχή στην κατάργηση. Μια κατάργηση που θα την αποφασίσει η κοινωνία μόνη της αργά και σταθερά χωρίς βία. Ο καθένας θα διαμορφώνει ελεύθερα τις απόψεις του περί του θείου.
Εγώ θα ήθελα να μου πεις, αν επιτελεί κάποιο ρόλο η θρησκεία.
Δεν απαντιέται εύκολα αυτό το ερώτημα. Ίσως είναι και εσφαλμένο. Η θρησκεία είναι απλά ένα σύνολο βιβλίων. Δεν επιτελούν ρόλο τα άψυχα βιβλία αλλά οι άνθρωποι, άλλωστε και τα βιβλία άνθρωποι τα έγραψαν. Έτσι αν πάρουμε το χριστιανισμό, ένας ιερέας μπορεί να πάρει το "αγαπάτε αλλήλους" και να φτιάξει ένα εξαίσιο κήρυγμα αγάπης και αδελφοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους. Ένας άλλος μπορεί να πάρει το "φέρτε τους εχθρούς μου ενώπιον μου και κατασφάξτε τους" και να φτιάξει ένα απαίσιο κήρυγμα μίσους και φανατισμού. Όπως βλέπετε το κόλπο του να τα λες και έτσι και αλλιώς αποδίδει, γιατί έτσι μπορείς να εξαγριώνεις ή να ηρεμείς τις μάζες όπως θέλεις εσύ. Φυσικά όλα αυτά είναι πλαστά και γραπτά ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν κοτζάμ θεός, δημιουργός του σύμπαντος, να πέφτει σε τόσο χονδροειδείς αντιφάσεις.
Έτσι λοιπόν ο ρόλος ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ήταν και είναι πολύ αρνητικός. Συνοψίζεται στό πολύ απλοϊκό και ταυτόχρονα πολύ σοφό "Τί είπε ο παπάς στον πασά; Κράτα τους φτωχούς να τους κρατώ χαζούς." Το ίδιο είπε κι ο υπουργός στον αρχιέπισκοπο δημοσίως και ον κάμερα: "Σε αυτή την κρίση, η εκκλησία πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης" δηλαδή "Κράτα τους χαζούς να τους κρατώ φτωχούς". Αυτός είναι ο ρόλος της εκκλησίας και ο ρόλος της τυραννίας. Σημαντική παρατήρηση: Ο τύραννος δεν είναι υποχρεωτικά ένας μόνος του. Στην αρχαία Αθήνα είχαμε τους 30 και στη σύγχρονη τους 300+...
Έτσι ερχόμαστε τώρα στο θέμα της επιστήμης... Ας δούμε λιγάκι ακόμα τη θρησκεία. Ο λόγος της υποτιθέμενης "πτώσης" των - ανύπαρκτων - "πρωτόπλαστων" έχει να κάνει με γνώση. Γνώση που συνδέθηκε με τον αρχι-κακό της συγκεκριμένης κοσμοθέασης, δηλ. τον Σατανά (πανίσχυρο/αντίπαλο/χαοτικό), Εωσφόρο (φέρων το φως/πρωί/ανατολή), Διάβολο (συκοφάντη), Σαμαέλ (δηλητήριο του θεού), Δράκοντα. Έχει να κάνει και με απειθαρχία, ανυπακοή και άρνηση υποταγής όπως δείχνει και ο άλλος σχετικός μύθος της Λίλιθ, αλλά και σεξουαλικότητα που επίσης δαιμονοποιήθηκε απ' την Εκκλησία. Έτσι λοιπόν το τρίπτυχο Γνώση - Χάος - Σεξουαλικότητα είναι το αντίπαλο δέος της κατασκευασμένης - και σε καμιά περίπτωση αποκεκαλυμμένης - πατριαρχικής θρησκείας. Ας μείνουμε όμως στη Γνώση. Η γνώση λοιπόν είναι ο κύριος εχθρός της θρησκείας και ο φόβος και ο τρόμος των περισσότερων ιερατείων... Οι ίδιοι τους οι μύθοι σωστά αποσυμβολιζόμενοι τους προδίδουν...
Επομένως σωστά ελέχθει ότι θρησκεία και επιστήμη είναι αντίπαλοι. Ειδικά για το χριστιανισμό - ο οποίος σήμερα και εκεί μόνο που δεν τον παίρνει για πολλά έχει ρίξει νερό στο κρασί του - πολέμησε λυσσαλέα κάθε επιστήμη και φιλοσοφία και πρόοδο και τα συκοφαντεί όλα αυτά ως "έργα του Σατανά"... Κατά το μεσαίωνα εκτός από ιέρειες τις θρησκείας μας έκαψαν ως μάγισσες και γιατρίνες και μαίες. Όλα ήταν "λυμένα" στη βίβλο, όπως είπα κι αλλού και όποιος διαφωνεί με τη βίβλο είναι "άνθρωπος του Σατανά"...
Αυτή είναι η παγίδα αν υποθέσεις ότι έχεις στα χέρια σου βιβλίο που το υπαγόρευσε ο θεός. Μετά δεν μπορείς να το διορθώσεις γιατι ο θεός δεν κάνει λάθη... Αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να χρησιμοποιήσεις βία μέχρι που η γελοιποίησή σου και η οργή από την καταπίεση θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μπορείς ούτε με τη βία να κάνεις τη δουλειά σου και τότε θα πέσεις. Αντιστρέφω λοιπόν το επιχείρημα του προπατορικού αμαρτήματος και λέω ότι προπατορικό αμάρτημα ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ήταν ο ψευδής ισχυρισμός ότι έχει στα χέρια του βιβλίο "υπαγορευμένο απο το θεό". Αυτό το αρχικό και βαρύτατο αμάρτημα - πλαστογραφία του ονόματος του θεού σε κείμενο ανθρώπων - οδήγησε σε όλα τα υπόλοιπα... βία, καταπίεση, τυραννία, σκοταδισμός κλπ.
Και πολύ καλά κάνει δηλαδή . Όταν π.χ. η επιστήμη λέει ότι η ηλικία της γης είναι περίπου 4 δισ. χρόνια και η θρησκεία αντίστοιχα μιλάει για 7 χιλιάδες χρόνια περίπου , δεν υπάρχει χάσμα απόψεων;Αν ισχύει κάτι τέτοιο, βεβαίως!
Θύμισέ μας σε παρακαλώ σε ποιο θρησκευτικό βιβλίο έχεις διαβάσει γι'αυτό το 7000 χρόνια.
Σ'ευχαριστώ!
Αυτό είναι απ' τα εύκολα: Η "θεόπνευστη" απόφαση της πενθέκτης οικουμενικής συνόδου. Είναι ΓΡΑΠΤΟ κείμενο - θρησκευτικό βιβλίο - δεσμευτικό για την Εκκλησία. To 5.509/5.508 π.Χ. λέει ότι είναι η αρχή του κόσμου.
quote:
Έτσι, με βάση υπολογισμού την Παλαιά Διαθήκη που η Ορθόδοξη Εκκλησία αποδεχόταν, δηλ. τη Μετάφραση των Εβδομήκοντα, η χρονολογία δημιουργίας του κόσμου που προσδιοριζόταν με την κατά γράμμα ερμηνεία των γενεαλογιών της Γενέσεως[9] τοποθετήθηκε στο 5.509/5.508 π.Χ.[10]. Έτσι, η "διαφόρως μεν κατ' αρχάς υπό των χριστιανών χρονολόγων οριζομένη" χρονολογία[11] μετά την εμφάνισή της στον γ' κανόνα της εν Τρούλλω Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου που κανονίζει τα περί γάμου των κληρικών, έγινε ευρύτερα αποδεκτή και το γεγονός αυτό, έμμεσα επικύρωνε και την αξία της "Μεταφράσεως των Ο'" η οποία τελικά "εξήλεγξε της εβραϊκής χρονολογίας τας ατοπίας"[12].Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85
Οι δικαιολογίες που ψελλίζει η Εκκλησία πάρα κάτω περί δογματικού και μη δογματικού μέρους ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ. Ή είναι ολόκληρο θεόπνευστο ή δεν είναι καθόλου. Δεν μπορεί ο Θεός να ψιθύρισε μόνο τα μισά και τα άλλα μισά να τα σκέφτηκαν μόνοι τους. Θα έπρεπε να γράψουν μόνο ότι τους ψιθύρισε ο Θεός χωρίς να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν τίποτα. Έχουμε λοιπόν όχι ένα αλλά δύο θρησκευτικά βιβλία - την Παλαιά Διαθήκη των Εβδομήκοντα και την Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδο - να λένε ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Επαναλαμβάνω: να λένε ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
quote:
Ερευνάτε τας Γραφάς
Αν τις ερευνήσουν, αλοίμονο στις γραφές γιατί λένε ΜΑΛΑΚΙΕΣ, όπως αποδείχθηκε πιο πάνω...
Συμφωνώ με το τελευταίο σκέλος όπου λες ότι θα επέλθει η κατάργηση. Η κατάργηση όμως θα έχει προκληθεί από την "επιστήμη" που αναφέρεις, όπου σε αρκετές περιπτώσεις σκοπό της, έχει τον κλειδωνισμό της θρησκείας. Με άλλα λόγια αυτό λες και εσύ, ότι δηλαδή μέσω τις επιστήμης διαβάλλουν-διαψεύδουν την θρησκεία ως παραμυθάκια. Με αυτόν τον τρόπο διαβάλονται-καταργούνται-αλλοιώνονται οι θρησκείες ή κάνω λάθος;
Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θέλω να ακυρώσω τον ρόλο της επιστήμης, και να υποστηρίξω την θέση ότι η επιστήμη είναι αντίπαλος της θρησκείας. Αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έχω παρατηρήσει ότι η επιστήμη τραβά από τα μαλλιά κάποιες περιπτώσεις ώστε να πετύχει την ακύρωση μιας θέσης, μιας θρησκείας.
Αν ήταν αυτός ο σκοπός της τότε ναι θα λέγαμε το ίδιο πράγμα. Είναι άλλο πράγμα ένα επιστημονικό βιβλίο που περιέχει θέσεις αντίθετες προς τη θρησκεία και άλλο πράγμα το βιβλίο κάποιου συγγραφέα που έχει αναφορά στο επιστημονικό βιβλίο και λέει "ξυπνήστε, σας λέει παραμύθια η εκκλησία". Και τα δύο είναι θεμιτά για μένα αφού δε λένε κάτι ψευδές.
ΔΕΝ ασχολείται όμως επιστήμη με τη θρησκεία εκτός και μόνο αν είναι Ιστορία. Π.χ. Ιστορία της βίβλου που δίδασκε και F. F. Bruce, Ψυχολογία, ή Κοινωνιολογία που μελετά το φαινόμενο των θρησκειών και το ρόλο τους στην κοινωνία ανά τους αιώνες. Λένε και καλά λόγια εκεί που πρέπει να τα πουν και άλλες φορές είναι καταπέλτης εκεί που πρέπει πάλι. Το ότι είναι ουδέτερη η επιστήμη και λέει δυσάρεστες αλήθειες δε σημαίνει ότι έχει σκοπό την διαβολή και την κατάργησή της. Οι υπόλοιπες επιστήμες αγνοούν τη θρησκεία και δεν λαμβάνουν καν υπόψιν την ύπαρξή της.
Είναι γκαιμπελικό να λες ότι διαβάλλει κάποιος που λέει την αλήθεια. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Μάρτυρας κατηγορίας σε φόνο ΔΕΝ διαβάλλει τον κατηγορούμενο δράστη αν λέει την αλήθεια. Μόνο αν λέει ψέματα τον διαβάλλει.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα έχεις γράψει στο θέμα.
quote:
Αυτή είναι η παγίδα αν υποθέσεις ότι έχεις στα χέρια σου βιβλίο που το υπαγόρευσε ο θεός. Μετά δεν μπορείς να το διορθώσεις γιατί ο θεός δεν κάνει λάθη... Αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να χρησιμοποιήσεις βία μέχρι που η γελοιοποίησή σου και η οργή από την καταπίεση θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μπορείς ούτε με τη βία να κάνεις τη δουλειά σου και τότε θα πέσεις.
Όχι όμως εδώ. Υποτιμάς τη δύναμη μιας μεγάλης εξουσίας. Το επόμενο βήμα δεν είναι η γελοιοποίηση και η πτώση. Είναι ο μαγικός δρόμος του «συμβολισμού». Δηλαδή «μήν τα παίρνεις τοις μετρητοίς, ΑΛΛΑ γράφουν και ΑΛΛΑ εννοούν». Ή «τα βιβλία καλά τα γράφουν, ΕΣΕΙΣ δεν ξέρετε να τα διαβάζετε».*
Φυσικά συμβολισμούς εκ των υστέρων μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανακαλύψει σε οποιοδήποτε κείμενο. Εσύ όμως κι εγώ δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε.
*ΥΓ: ΑΝ επιβεβαιωθώ, λές να ανακηρυχτώ «προφήτης»; ![]()
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα έχεις γράψει στο θέμα.quote:
Αυτή είναι η παγίδα αν υποθέσεις ότι έχεις στα χέρια σου βιβλίο που το υπαγόρευσε ο θεός. Μετά δεν μπορείς να το διορθώσεις γιατί ο θεός δεν κάνει λάθη... Αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να χρησιμοποιήσεις βία μέχρι που η γελοιοποίησή σου και η οργή από την καταπίεση θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μπορείς ούτε με τη βία να κάνεις τη δουλειά σου και τότε θα πέσεις.
Όχι όμως εδώ. Υποτιμάς τη δύναμη μιας μεγάλης εξουσίας. Το επόμενο βήμα δεν είναι η γελοιοποίηση και η πτώση. Είναι ο μαγικός δρόμος του «συμβολισμού». Δηλαδή «μήν τα παίρνεις τοις μετρητοίς, ΑΛΛΑ γράφουν και ΑΛΛΑ εννοούν». Ή «τα βιβλία καλά τα γράφουν, ΕΣΕΙΣ δεν ξέρετε να τα διαβάζετε».*
Χμμμ... Χωρίς να είμαι βέβαιος, αυτές και άλλες δικαιολογίες τις είπαν ΜΕΤΑ τη γελοιοποίηση και την πτώση τους. Ποιος τους πιστεύει όμως;
quote:
Φυσικά συμβολισμούς εκ των υστέρων μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανακαλύψει σε οποιοδήποτε κείμενο. Εσύ όμως κι εγώ δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε.
ΔΕΝ με ενοχλούν οι συμβολικοί μύθοι ΚΑΘΟΛΟΥ, αντιθέτως με ευχαριστούν. Και πολλά pagan κείμενα συμβολικοί μύθοι είναι... Το θέμα είναι να μην επιβάλλονται οι μύθοι αυτοί σε άλλους, ως ιστορικές αλήθειες και μάλιστα με τη βία.
quote:
*ΥΓ: ΑΝ επιβεβαιωθώ, λές να ανακηρυχτώ «προφήτης»;
Τι να σου πω; Μάλλον όχι, γιατί "προφήτες" έχει μόνο η συγκεκριμένη κοσμοθέαση... Μάντης ίσως... :)
quote:
DarkElf777Αυτό είναι απ' τα εύκολα: Η "θεόπνευστη" απόφαση της πενθέκτης οικουμενικής συνόδου. Είναι ΓΡΑΠΤΟ κείμενο - θρησκευτικό βιβλίο - δεσμευτικό για την Εκκλησία. To 5.509/5.508 π.Χ. λέει ότι είναι η αρχή του κόσμου.
Ε, μα φέρτο να το ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, άντε γιατί έχουμε πήξει στα urban myths που σας ταιζουν και τα κατεβάζετε αμάσητα και μας τα πασάρετε ως γνώση στα fora δεξιά και αριστερά, ντεμέκ άθεοι της καρπαζιάς!!!!
Μέχρι τότε πάρε ξανά το λινκ από wiki για να στανιάρεις...
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85
quote:Οι δικαιολογίες που ψελλίζει η Εκκλησία πάρα κάτω περί δογματικού και μη δογματικού μέρους ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ.
Από ποιον ρε παπαγαλάκι των urban myths???
quote:
Ή είναι ολόκληρο θεόπνευστο ή δεν είναι καθόλου. Δεν μπορεί ο Θεός να ψιθύρισε μόνο τα μισά και τα άλλα μισά να τα σκέφτηκαν μόνοι τους.
Ποιος θα ήθελες να σε ρωτήσει, οι παπάδες ή ο ...Θεός???
Έχεις κάψει φλάντζες κανονικά...
quote:
Θα έπρεπε να γράψουν μόνο ότι τους ψιθύρισε ο Θεός χωρίς να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν τίποτα.
Ε, μα διευκρίνησέ τα τους και εσύ νωρίτερα για να ξέρουν οι άνθρωποι...
quote:
Έχουμε λοιπόν όχι ένα αλλά δύο θρησκευτικά βιβλία - την Παλαιά Διαθήκη των Εβδομήκοντα και την Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδο - να λένε ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
Ε, μα φέρε τα ΚΕΙΜΕΝΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ... ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ) που υπαινίσσεσαι για να δούμε αυτό το 7000 χρόνια!!!!
Μέχρι να μας φέρεις τα ΚΕΙΜΕΝΑ ο μόνος που λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ είσαι ΕΣΥ και όποιος άλλος έχει την ίδια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ με εσένα.
quote:
Επαναλαμβάνω: να λένε ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
Επαναλαμβάνω: Μέχρι να μας φέρεις τα ΚΕΙΜΕΝΑ ο μόνος που λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ είσαι ΕΣΥ και όποιος άλλος έχει την ίδια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ με εσένα.
quote:
Αν τις ερευνήσουν, αλοίμονο στις γραφές γιατί λένε ΜΑΛΑΚΙΕΣ, όπως αποδείχθηκε πιο πάνω...
Ε, μα φέρε ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ρε ερευνητή της καρπαζιάς για να δούμε ποιος λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ!
Μέχρι να μας φέρεις τα ΚΕΙΜΕΝΑ ο μόνος που λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ είσαι ΕΣΥ και όποιος άλλος έχει την ίδια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ με εσένα.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
... καὶ μέχρι τῆς πεντεκαιδεκάτης τοῦ διελθόντος Ἰανουαρίου μηνός, τῆς παρελθούσης τετάρτης Ἰνδικτιῶνος, ἔτους ἐξακισχιλιοστοῦ ἐκατοστοῦ ἐννάτου...
Πηγή: Γ' Κανών (10η και 11η γραμμή) της Πενθέκτης Οικουμενικής συνόδου.
http://www.documentacatholicaomnia.eu/03d/0691-0691,_Synodum_Constantinopolitanum,_Canones,_GR.pdf
Δίνω το κείμενο για τον ίδιο λόγο που έκανα και την αρχική παρέμβαση: για να μη νομίζει κανείς ότι δεν υπάρχουν τα κείμενα... Άλλωστε το wiki τα ίδια λέει.
quote:Όλα αυτά πολύ ωραία και συμφωνώ με κάποια απο αυτα (πολλά), όμως μάλλον δεν έγινε κατανοητή η ερώτηση.
DarkElf777quote:Δεν απαντιέται εύκολα αυτό το ερώτημα. Ίσως είναι και εσφαλμένο. Η θρησκεία είναι απλά ένα σύνολο βιβλίων. Δεν επιτελούν ρόλο τα άψυχα βιβλία αλλά οι άνθρωποι, άλλωστε και τα βιβλία άνθρωποι τα έγραψαν. Έτσι αν πάρουμε το χριστιανισμό, ένας ιερέας μπορεί να πάρει το "αγαπάτε αλλήλους" και να φτιάξει ένα εξαίσιο κήρυγμα αγάπης και αδελφοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους. Ένας άλλος μπορεί να πάρει το "φέρτε τους εχθρούς μου ενώπιον μου και κατασφάξτε τους" και να φτιάξει ένα απαίσιο κήρυγμα μίσους και φανατισμού. Όπως βλέπετε το κόλπο του να τα λες και έτσι και αλλιώς αποδίδει, γιατί έτσι μπορείς να εξαγριώνεις ή να ηρεμείς τις μάζες όπως θέλεις εσύ. Φυσικά όλα αυτά είναι πλαστά και γραπτά ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν κοτζάμ θεός, δημιουργός του σύμπαντος, να πέφτει σε τόσο χονδροειδείς αντιφάσεις.quote:Εγώ θα ήθελα να μου πεις, αν επιτελεί κάποιο ρόλο η θρησκεία.
Έτσι από την επιβολή περάσαμε στην ανοχή για λόγους κοινωνικής γαλήνης. Τώρα απλά ήρθε ο καιρός να περάσουμε από την ανοχή στην κατάργηση. Μια κατάργηση που θα την αποφασίσει η κοινωνία μόνη της αργά και σταθερά χωρίς βία. Ο καθένας θα διαμορφώνει ελεύθερα τις απόψεις του περί του θείου.Έτσι λοιπόν ο ρόλος ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ήταν και είναι πολύ αρνητικός. Συνοψίζεται στό πολύ απλοϊκό και ταυτόχρονα πολύ σοφό "Τί είπε ο παπάς στον πασά; Κράτα τους φτωχούς να τους κρατώ χαζούς." Το ίδιο είπε κι ο υπουργός στον αρχιέπισκοπο δημοσίως και ον κάμερα: "Σε αυτή την κρίση, η εκκλησία πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης" δηλαδή "Κράτα τους χαζούς να τους κρατώ φτωχούς". Αυτός είναι ο ρόλος της εκκλησίας και ο ρόλος της τυραννίας. Σημαντική παρατήρηση: Ο τύραννος δεν είναι υποχρεωτικά ένας μόνος του. Στην αρχαία Αθήνα είχαμε τους 30 και στη σύγχρονη τους 300+...
Έτσι ερχόμαστε τώρα στο θέμα της επιστήμης... Ας δούμε λιγάκι ακόμα τη θρησκεία. Ο λόγος της υποτιθέμενης "πτώσης" των - ανύπαρκτων - "πρωτόπλαστων" έχει να κάνει με γνώση. Γνώση που συνδέθηκε με τον αρχι-κακό της συγκεκριμένης κοσμοθέασης, δηλ. τον Σατανά (πανίσχυρο/αντίπαλο/χαοτικό), Εωσφόρο (φέρων το φως/πρωί/ανατολή), Διάβολο (συκοφάντη), Σαμαέλ (δηλητήριο του θεού), Δράκοντα. Έχει να κάνει και με απειθαρχία, ανυπακοή και άρνηση υποταγής όπως δείχνει και ο άλλος σχετικός μύθος της Λίλιθ, αλλά και σεξουαλικότητα που επίσης δαιμονοποιήθηκε απ' την Εκκλησία. Έτσι λοιπόν το τρίπτυχο Γνώση - Χάος - Σεξουαλικότητα είναι το αντίπαλο δέος της κατασκευασμένης - και σε καμιά περίπτωση αποκεκαλυμμένης - πατριαρχικής θρησκείας. Ας μείνουμε όμως στη Γνώση. Η γνώση λοιπόν είναι ο κύριος εχθρός της θρησκείας και ο φόβος και ο τρόμος των περισσότερων ιερατείων... Οι ίδιοι τους οι μύθοι σωστά αποσυμβολιζόμενοι τους προδίδουν...
Επομένως σωστά ελέχθει ότι θρησκεία και επιστήμη είναι αντίπαλοι. Ειδικά για το χριστιανισμό - ο οποίος σήμερα και εκεί μόνο που δεν τον παίρνει για πολλά έχει ρίξει νερό στο κρασί του - πολέμησε λυσσαλέα κάθε επιστήμη και φιλοσοφία και πρόοδο και τα συκοφαντεί όλα αυτά ως "έργα του Σατανά"... Κατά το μεσαίωνα εκτός από ιέρειες τις θρησκείας μας έκαψαν ως μάγισσες και γιατρίνες και μαίες. Όλα ήταν "λυμένα" στη βίβλο, όπως είπα κι αλλού και όποιος διαφωνεί με τη βίβλο είναι "άνθρωπος του Σατανά"...
Αυτή είναι η παγίδα αν υποθέσεις ότι έχεις στα χέρια σου βιβλίο που το υπαγόρευσε ο θεός. Μετά δεν μπορείς να το διορθώσεις γιατι ο θεός δεν κάνει λάθη... Αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να χρησιμοποιήσεις βία μέχρι που η γελοιποίησή σου και η οργή από την καταπίεση θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μπορείς ούτε με τη βία να κάνεις τη δουλειά σου και τότε θα πέσεις. Αντιστρέφω λοιπόν το επιχείρημα του προπατορικού αμαρτήματος και λέω ότι προπατορικό αμάρτημα ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ήταν ο ψευδής ισχυρισμός ότι έχει στα χέρια του βιβλίο "υπαγορευμένο απο το θεό". Αυτό το αρχικό και βαρύτατο αμάρτημα - πλαστογραφία του ονόματος του θεού σε κείμενο ανθρώπων - οδήγησε σε όλα τα υπόλοιπα... βία, καταπίεση, τυραννία, σκοταδισμός κλπ.
Ποια είναι η χρησιμοτητα της θρησκείας.
(Όποια και αν ειναι αυτή, χριστιανισμός, βουδισμός, Μωαμεθανισμός, Ινδουισμός κλπ)
quote:
DarkElf777
Όλα αυτά πολύ ωραία και συμφωνώ με κάποια απο αυτα (πολλά), όμως μάλλον δεν έγινε κατανοητή η ερώτηση.
Ποια είναι η χρησιμοτητα της θρησκείας.
(Όποια και αν ειναι αυτή, χριστιανισμός, βουδισμός, Μωαμεθανισμός, Ινδουισμός κλπ)
Όπως είπα και σε άλλο σημείο στο φόρουμ:
According to The World Factbook, atheists were an estimated 2.01% of the world population in 2010.[5]Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism
Η φυσική τάση του ανθρώπου είναι να πιστεύει σε μια θρησκεία που είτε την φτιάχνει ο ίδιος - σπανίως - είτε την βρίσκει έτοιμη από την προηγούμενη γενιά - συνήθως - άρα η πίστη σε ένα ή περισσότερους θεούς είναι το φυσιολογικό και η αθεΐα παρέκκλιση του 2%. Αυτή η φυσική τάση - όπως και το ένστικτο στα ζώα - εξυπηρετεί πραγματικούς λόγους. Μέχρι εδώ ο,τι σου λέω είναι με αποδείξεις. Δεν υπάρχει τίποτε έμφυτο - δηλαδή γραμμένο στον κώδικα DNA - που να μην έχει λόγο ύπαρξης. Η φύση δεν αφήνει πράγματα στην τύχη γιατί αν μπορεί να πάει κάτι στραβά τότε θα πάει - νόμος του Μέρφυ, όπως λέγεται που αποτελεί και εφαρμογή του δεύτερου θερμοδυναμικού αξιώματος.... - και άρα η θρησκευτικότητα δεν είναι κάτι τυχαίο. Δεν γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας γιατί μπήκε αυτό στον προγραμματισμό μας και ότι και να σου πω από αυτό το σημείο και ύστερα δεν θα έχω αποδείξεις.
Δεν γνωρίζουμε λοιπόν μετά βεβαιότητας και με αποδείξεις τη χρησιμότητα της θρησκείας ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ. Μόνο προσωπική - και παντελώς αναπόδεικτη - άποψη μπορώ να δώσω.
Έτσι λοιπόν υπάρχει το αστρικό-αιθερικό πεδίο που περιέχει και ένα είδος ασύρματου δικτύου εγκεφάλων - συλλογικός νους - όλων των οργανισμών που διαθέτουν εγκέφαλο... Μέσα εκεί υπάρχει ότι σκέφτονται, φαντάζονται, αισθάνονται κλπ. όλοι οι προαναφερθέντες οργανισμοί. Το συλλογικό ασυνείδητο του Κ. Γιούνγκ είναι κομμάτι του...
Οι σκέψεις είναι οντότητες με αυτή τη συλλογιστική. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πολύ ασθενείς, εξαφανίζονται γρήγορα και δεν επηρεάζουν απολύτως τίποτε. Κάποιες είναι δυνατές γιατί ο φορέας τους τις έχει στο μυαλό του συνεχώς και εντόνως. Και αν ο φορέας είναι άνθρωπος εξασκημένος τότε είναι ακόμα δυνατότερες. Αυτός είναι ο ένας τρόπος να επηρεάσεις σε βάθος χρόνου - όχι να καθορίσεις άμεσα - "μεταφυσικά" την πραγματικότητά σου και τον λέμε μαγεία. Αν μαζευτούν περισσότεροι από ένας και σκέφτονται το ίδιο τότε είναι πολύ δυνατότερο. Όμως δεν λειτουργεί πάντα γιατί συγκρούονται τα "θέλω" μας με τα "θέλω" άλλων και αλληλοαναιρούνται. Για αυτό τα έξυπνα μαγικά συστήματα συμβουλεύουν να μη πηγαίνουμε κόντρα στην επικρατούσα άποψη για την πραγματικότητα αλλά μέσα σε αυτή να εντάξουμε και τα δικά μας "θέλω" ακολουθώντας την. Ο άλλος τρόπος είναι η θρησκεία, ένα εργαλείο μεταφυσικής επιρροής για μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Η θρησκεία πάντα έχει ένα σετ "θεοτήτων" είτε πρόκειται για θεούς, πνεύματα προγόνων ή θεό + αγγέλους + αγίους. Αυτά όλα δημιουργούνται στο αστρικό πεδίο επειδή τα σκέφτονται πολλοί μαζί... Και πάλι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, οι οντότητες αυτές επηρεάζουν σε βάθος χρόνου την πραγματικότητά μας. Ο πρώτος τρόπος είναι πιο δύσκολος πιο αδύναμος αλλά σου δίνει πλήρη έλεγχο και δεν έχεις μπελάδες. Ο δεύτερος τρόπος είναι εύκολος, ισχυρός αλλά δεν έχεις πλήρη έλεγχο και ως εκ τούτου έχεις παρενέργειες και κατ' επέκταση μπελάδες...
quote:Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον θέμα που θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε ίσως πιο αναλυτικά σε κάποιο άλλο θέμα. Ας κάνω βέβαια κάποια σχόλια.
Έτσι λοιπόν υπάρχει το αστρικό-αιθερικό πεδίο που περιέχει και ένα είδος ασύρματου δικτύου εγκεφάλων - συλλογικός νους - όλων των οργανισμών που διαθέτουν εγκέφαλο... Μέσα εκεί υπάρχει ότι σκέφτονται, φαντάζονται, αισθάνονται κλπ. όλοι οι προαναφερθέντες οργανισμοί. Το συλλογικό ασυνείδητο του Κ. Γιούνγκ είναι κομμάτι του...Οι σκέψεις είναι οντότητες με αυτή τη συλλογιστική. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πολύ ασθενείς, εξαφανίζονται γρήγορα και δεν επηρεάζουν απολύτως τίποτε. Κάποιες είναι δυνατές γιατί ο φορέας τους τις έχει στο μυαλό του συνεχώς και εντόνως. Και αν ο φορέας είναι άνθρωπος εξασκημένος τότε είναι ακόμα δυνατότερες. Αυτός είναι ο ένας τρόπος να επηρεάσεις σε βάθος χρόνου - όχι να καθορίσεις άμεσα - "μεταφυσικά" την πραγματικότητά σου και τον λέμε μαγεία. Αν μαζευτούν περισσότεροι από ένας και σκέφτονται το ίδιο τότε είναι πολύ δυνατότερο. Όμως δεν λειτουργεί πάντα γιατί συγκρούονται τα "θέλω" μας με τα "θέλω" άλλων και αλληλοαναιρούνται. Για αυτό τα έξυπνα μαγικά συστήματα συμβουλεύουν να μη πηγαίνουμε κόντρα στην επικρατούσα άποψη για την πραγματικότητα αλλά μέσα σε αυτή να εντάξουμε και τα δικά μας "θέλω" ακολουθώντας την. Ο άλλος τρόπος είναι η θρησκεία, ένα εργαλείο μεταφυσικής επιρροής για μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Η θρησκεία πάντα έχει ένα σετ "θεοτήτων" είτε πρόκειται για θεούς, πνεύματα προγόνων ή θεό + αγγέλους + αγίους. Αυτά όλα δημιουργούνται στο αστρικό πεδίο επειδή τα σκέφτονται πολλοί μαζί... Και πάλι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, οι οντότητες αυτές επηρεάζουν σε βάθος χρόνου την πραγματικότητά μας. Ο πρώτος τρόπος είναι πιο δύσκολος πιο αδύναμος αλλά σου δίνει πλήρη έλεγχο και δεν έχεις μπελάδες. Ο δεύτερος τρόπος είναι εύκολος, ισχυρός αλλά δεν έχεις πλήρη έλεγχο και ως εκ τούτου έχεις παρενέργειες και κατ' επέκταση μπελάδες...
quote:Καλά τα λες. Απλά να πω οτι το θέμα της (συν)διαμόρφωσης πραγματικότητας σχετίζεται και με ανώτερα του αστρικού πεδία και οτι το ίδιο το αστρικό -όπως και οι άλλες 'διαστάσεις'- αποτελούν έναν χώρο μέσα στον οποίο μπορείς να κινηθείς. Το λέω αυτό για να μη θεωρήσει κάποιος οτι όταν λέμε "αστρικό πεδίο" εννοούμε το συλλογικό ασυνείδητο, κατ'αποκλειστικότητα. Το συλλογικό ασυνείδητο υπάρχει και σχετίζεται άμεσα και με το αστρικό και με άλλα πεδία αλλά το αστρικό πεδίο, όπως και τα υπόλοιπα, δε παύει να είναι ένας χώρος (για αυτό και λέμε "πεδίο").
Έτσι λοιπόν υπάρχει το αστρικό-αιθερικό πεδίο που περιέχει και ένα είδος ασύρματου δικτύου εγκεφάλων - συλλογικός νους - όλων των οργανισμών που διαθέτουν εγκέφαλο... Μέσα εκεί υπάρχει ότι σκέφτονται, φαντάζονται, αισθάνονται κλπ. όλοι οι προαναφερθέντες οργανισμοί. Το συλλογικό ασυνείδητο του Κ. Γιούνγκ είναι κομμάτι του...
quote:Σωστά.
Οι σκέψεις είναι οντότητες με αυτή τη συλλογιστική. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πολύ ασθενείς, εξαφανίζονται γρήγορα και δεν επηρεάζουν απολύτως τίποτε. Κάποιες είναι δυνατές γιατί ο φορέας τους τις έχει στο μυαλό του συνεχώς και εντόνως. Και αν ο φορέας είναι άνθρωπος εξασκημένος τότε είναι ακόμα δυνατότερες. Αυτός είναι ο ένας τρόπος να επηρεάσεις σε βάθος χρόνου - όχι να καθορίσεις άμεσα - "μεταφυσικά" την πραγματικότητά σου και τον λέμε μαγεία.
quote:Σωστά. Υπάρχει όμως και το άλλο κομμάτι. Το κομμάτι του συμβολισμού. Και συγκεκριμένα το κομμάτι του συμβολισμού αφορά -κατ'εμέ- τρεις ξεχωριστές κατηγορίες.
Ο άλλος τρόπος είναι η θρησκεία, ένα εργαλείο μεταφυσικής επιρροής για μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Η θρησκεία πάντα έχει ένα σετ "θεοτήτων" είτε πρόκειται για θεούς, πνεύματα προγόνων ή θεό + αγγέλους + αγίους. Αυτά όλα δημιουργούνται στο αστρικό πεδίο επειδή τα σκέφτονται πολλοί μαζί...
Η μία κατηγορία συμβολισμών είναι οι αρχετυπικοί, δηλαδή οι συμβολισμού που αφορούν σε αρχετυπικές αλήθειες ή αρχετυπικές δυνάμεις και αποτυπώνονται στην εκάστοτε θρησκεία με διαφορετικούς μύθους ή πρόσωπα.
Η δεύτερη κατηγορία συμβολισμών είναι των νοήμονων οντοτήτων. Δηλαδή σε διαφορετικές θρησκείες ή μυστικιστικές παραδόσεις χρησιμοποιούνται διαφορετικοί μύθοι ή πρόσωπα για να αποτυπώσουν τις ίδιες οντότητες οι οποίες έχουν νοημοσύνη.
Τρίτη κατηγορία είναι οι εσωτεριστικοί συμβολισμοί που αυτοί είναι οι συμβολισμοί που αφορούν κάτι μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο: είτε δυνάμεις που δρούν μέσα του, είτε νοημοσύνες που δρουν μέσα του, είτε αρχετυπικές αλήθειες σχετικές με τον εσωτερικό του κόσμο (και όχι τον εξωτερικό, αν και υπάρχει αντίστοιχία).
Στην ουσία ένας μύθος ή πρόσωπο μιας παράδοσης, μπορεί να εμπίπτει ταυτόχρονα και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες. Δεν υπάρχει περιορισμός.
quote:Αν και συμφωνώ με αυτά που λες περι σκεπτομορφών επι της ουσίας, υπάρχει κάτι το οποίο δεν ανέφερες. Το πραγματικό.
Και πάλι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, οι οντότητες αυτές επηρεάζουν σε βάθος χρόνου την πραγματικότητά μας. Ο πρώτος τρόπος είναι πιο δύσκολος πιο αδύναμος αλλά σου δίνει πλήρη έλεγχο και δεν έχεις μπελάδες. Ο δεύτερος τρόπος είναι εύκολος, ισχυρός αλλά δεν έχεις πλήρη έλεγχο και ως εκ τούτου έχεις παρενέργειες και κατ' επέκταση μπελάδες...
Ναι υπάρχουν σκεπτομορφές, ναι δημιουργούμε διαφορετικά "μάτριξ" για τον εαυτό μας. Αλλά υπάρχει και το πραγματικό. Η λειτουργία της θρησκείας -όταν λειτουργεί σωστά- είναι να σε φέρει σε επαφή με το πραγματικό στοιχείο μέσα σου. Αυτό που είναι αληθινά δικό σου και δεν ειναι μια σκεπτομορφή..
Επομένως και για αυτό τον λόγο, εγώ δεν θα μπορούσα να μιλήσω απόλυτα ενάντια στην θρησκεία, όσο αυτή επιτελεί τον ρόλο της, τον αληθινό της ρόλο, για όσους τον επιτελεί. Βεβαίως όταν πάψει να τον επιτελεί, θα αρχίσει να αποσυντίθεται, όπως συμβαίνει ήδη. Αλλά οι φανατικοί και επιπλέον αυτοί που μέσα από την όποια θρησκεία έχουν πετύχει κάποια επαφή με το πραγματικό στοιχείο, θα τη στηρίζουν.
Το ίδιο ισχύει για τις μυστικιστικές οργανώσεις
όσο δεν επιτελούν τον ρόλο τους θα βρίσκονται σε παρακμή, όσο μαρκετινκ και να κάνουν
Edited by - Πύρινος on 19/04/2013 11:10:26