ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιο είναι το νόημα της ζωής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ποιο είναι το νόημα της ζωής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Maria Page36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
QuestionΝέο Μέλος
30/01/2004, 09:34:12
quote:

Το νόημα της Ζωής;
Μα η Ζωή...

Τρία είναι τα πιο σημαντικά εδώ.
Πίστις, Ελπίς, Αγάπη.Αυτά τα τρία. Μεγαλύτερο απ'τα τρία, η Αγάπη.
Πίστη στον Χριστό, Ελπίδα στην Ανάσταση, Αγάπη για τον Συνάνθρωπο

Άντε και για όσους θέλουν:
Κεγάλαιο ΙΓ στην 'Α προς Κορινθίους επιστολή "Ο Υπέροχος Ύμνος της Αγάπης".

Καλό βράδυ

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του

Ναι,καλά...αν περιμένω να βρω το νόημα της ζωής μέσα από τις γραφές..σώθηκα!Δηλαδή ρε φίλε Cronos....όσοι έχουν πίστη-αληθινή-στον Χριστό ...θα βρουν το νόημα?(να πάω να μονάσω τότε!) ...Και αυτό ισχύει για όλες τις -δογματικές-θρησκείες.Όπως και η αλήθεια έτσι και η έννοια του "νοήματος της ζωής" πιστεύω πως υφίσταται μόνο σε πληθυντικό αριθμό....νοήματα.Διαλέγεις και παίρνεις.Εγώ για παράδειγμα θεωρώ την Μαρία(αχ!Μαρία!) το νόημα της δικής μου ζωής...λέμε τώρα!Και στην τελική....γιατί πρέπει να υπάρχει κάποιο "θεόπνευστο","μεγαλοεπίβολο","απόκρυφο" και τρομερό νόημα?Η ζωή από μόνη της είναι τόσο περίπλοκα απλή που καμμιά φορά ψάχνουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.Και να σκεφτείς πως σε κάθε διαφορετική περίοδο της ζωής σου ...θα ψάχνεις και για διαφορετικά "νοήματα".Δηλαδή μπαίνεις σε μια διαδικασία αναζήτησης για κάτι το οποίο δεν γνωρίζεις τι είναι,εάν υπάρχει και που και στο τέλος καταλήγεις να χάνεις άλλα πράγματα τα οποία στην αρχή απέρριψες για κάτι που θα απορρίψεις εκ των υστέρων-αφού δεν πρόκειται να το βρεις.Άρα....!!!!!!! μπευρδεύτικα πάλι... δεν γράφω άλλο!Χαίρεται!

Maria PageΝέο Μέλος
30/01/2004, 11:48:03
Δεν ξέρω...εγώ πάντως δεν βρίσκω το νόημα στη ζωή μου μέσα απο τη θρησκεία και την πίστη. Δυστυχώς είμα από τα άτομα που δεν πιστεύουν...Δεν μπορώ να δεκτώ τόσο απλά κάποια πράγματα...Εμένα όλα μου φαίνονται μάταια πάντως. Εφόσον όλα, ό,τι και αν κάνεις, ό,τι και αν σκεφτείς καταλήγουν στον θάνατο...Πολλοί λένε ότι βρίσκεις το νόημα στην αγάπη. Εγώ προς το παρόν προσπαθώ να το βρω μέσα από την Τέχνη...Μόνο αυτή προσφέρει αθανασία και μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το νόημα.

"Is all that I see or seem but a dream within a dream"
E.A.Poe

30/01/2004, 15:52:04
Εγώ πάλι παιδιά πιστεύω πως το νόημα της ζωής δεν είναι ένα και συγκεκριμμένο, για να το ψάξουμε μόνο στο θείο,στη φύση,στη γνώση.
Υπάρχουν για μένα πάντοτε, πολλά νοήματα της ζωής.
Για τον κάθε ένα από έμας διαφορετικό.
Και κάτω από αυτό το πρίσμα συμφωνώ με όλους.
Κάποιος θα το βρεί μέσα από την πίστη του, κάποιος άλλος σε μια γυναίκα,άλλος μέσα στην τέχνη.
Ειδικά αυτό με την τέχνη με εκφράζει κι εμένα.
Και δίνει νόημα και στη δική μου ζωή.
Και, καλή μου φίλη maria page, αν εκφραστείς μέσα από έναν ζωγραφικό πίνακα που μόλις τέλειωσες(παράδειγμα λέω),δεν νιώθεις μια πληρότητα ,χαρά και ένα καταπληκτικό άδειασμα από κάθε αρνητικό συναίσθημα?
Τότε σκέφτεσαι ακόμα τον θάνατο?

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

Maria PageΝέο Μέλος
31/01/2004, 21:43:18

Έχεις απόλυτο δίκιο Ελευθερία! Η Τέχνη είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ολοκλήρωση για μένα. Αισθάνεσαι ότι ένα κομμάτι από αυτά που κάνεις δεν θα χαθεί. Καταργείς τον ίδιο τον θάνατο...Αν την αφήσεις αισθάνεσαι "νεκρός"...
Στη συγκεκριμένη περίπτωση και ζωγραφίζω και γράφω διάφορα. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου (;)

E.A.Poe

01/02/2004, 00:15:42
quote:
Η Τέχνη είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ολοκλήρωση για μένα. Αισθάνεσαι ότι ένα κομμάτι από αυτά που κάνεις δεν θα χαθεί

Για μένα Μαρία μου, η τέχνη είναι ένας από τους δρόμους που δίνει νόημα στην ζωή μου.
Όμως νιωθω το ίδιο με σένα.'Οτι κάτι αφήνω πίσω μου.
Οι πίνακες που φτιάχνοντάς τους ανακοινώνω πως θα μείνουν για μας,στην προσωπική μου συλλογή,παίρνουν ξαφνικά τεράστια συναισθηματική αξία για τους δικούς μου ανθρώπους.Θυμούνται ποια μέρα ξεκίνησα και τι άλλο έγινε αυτή τη μέρα.Αυτό βέβαια με ικανοποιεί αφάνταστα.
Απλά αναρωτιέμαι:Θα έπρεπε να δημιουργούμε για να αφήσουμε κάτι?
Ή εκφραζόμαστε δίνοντας συναισθήματα?
Πιστεύω αυτά τα δυο είναι στενά συνδεδεμένα.
Τα συναισθήματα που δίνεις μέσα από την τέχνη είναι πολύτιμα.Δεν θες να κακοπέσουν ή να χαθούν...Γιατί απλά είναι ο εαυτός μας.
Ξέρεις για πόσα χρόνια αρνιόμουν να πουλήσω έργα μου?
quote:
Στη συγκεκριμένη περίπτωση και ζωγραφίζω και γράφω διάφορα. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου

Συνέχισε να το κάνεις.Αυτό δεν ξέρω αν θα σε κάνει να δεις τον κόσμο με άλλο μάτι.Και με αισιοδοξία.
Καμμιά φορά η χαρά και η ευτυχία είναι ο εχθρός της έμπνευσης που πηγάζει από τον θάνατο και το <μάταιο>.
Δες το όμως τώρα και πως αλλιώς πάει αυτό:Μέσα από το θάνατο και το μάταιο βρήκα το νόημα και τον σκοπό της ζωής μου!!(με την έμπνευση και τη δημιουργία)

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

01/02/2004, 00:41:29
Oι δύσκολες ερωτήσεις οφείλουν να έχουν εύκολες απαντήσεις. Το νόημα της ζωής λοιπόν…

Τι θα λέγατε λοιπόν στο «Να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που κληρονομήσαμε..»;

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.
Α. Αϊνστάιν

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

VAIHINGERΜέλος
09/02/2004, 00:20:30
TΟ ΝΟΗΜΑΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΡΗΞΗ, ΑΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΜΕ….ΜΑΚΡΥΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ…..ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ. ΣΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ, ΤΟ ΕΛ-ΛΗΝΙΚΟ…ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ…..ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ…ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ…..ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛ-ΛΑΣ!!!!!!!!!!! ΕΛ-ΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΕΘΝΙΚΩΝ,…….ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΛΑΟΣ..ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ…ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΗ!!!!!!

ΠΒ*

09/02/2004, 00:49:23
απ'ολο αυτο που εγραψες θα κρατησω
τουτο:

"ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ…..."
πλακα εχεις

VAIHINGERΜέλος
09/02/2004, 01:06:15
esi kai an exeis plaka eftixos pou diabazo ta minimata sou kai diaskedazo. sinexise na grafeis. mou ftiaxneis th diathesi, opos kai se pollous allous ipotheto

ΠΒ*

ΜιαΜέλος
09/02/2004, 03:56:01
quote:
«Να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που κληρονομήσαμε..»;

Μία απάντηση που περικλείει ...την Αλλαγή..

"Πιο πέρα από τον Κόσμο, από το Χρόνο και το Χώρο, απ'όλα όσα κινούνται και αλλάζουν βρίσκεται η Ουσιώδης πραγματικότητα, η Θεμελιώδης Αλήθεια"

VIKINGΜέλος
09/02/2004, 15:19:42
quote:

Συνέχεια αναρωτιέμαι αν η ζωή είναι χωρίς νόημα και χωρίς σκοπό. Όλα φαίνονται μάταια εφόσον με τον θάνατό μας χάνονται κάποια μέρα. Όπως είπε ο Τολστόι: η μόνη γνώση που μπορεί να αποκτήσει ο άνθρωπος είναι ότι η ζωή είναι χωρίς νόημα.

Βλέπω τους γύρω μου οι οποίοι δεν προβληματίζονται καθόλου για αυτό και δεν μπορώ να τους καταλάβω..."Και τι με νοιάζει εμένα ποιος είναι ο σκοπός μου!" σου λένε και συνεχίζουν να "χάνουν" τον καιρό τους άδικα σε δραστηριότητες χωρίς νόημα...

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τι έχετε να πείτε για αυτό το θέμα...

E.A.Poe

Εγω θα συμφωνησω με την φιλη Ελευθερια που ειπε οτι υπάρχουν πολλά νοήματα της ζωής για τον κάθε ένα από έμας διαφορετικα.

Η αληθεια ειναι οτι πολλοι ανθρωποι δεν εχουν συνειδητοποιησει οτι
η ζωη ειναι μικρη και εχει ενα τελος.Μοιαζει λες και ειναι αθανατοι.Ειδικα καποιοι που ειναι στις καρεκλες της εξουσιας εχουν ξεχασει οτι ειναι θνητοι ανθρωποι "μεθυσμενοι" απο την εξουσια,και μονο
οταν πλησιαζει η ωρα του θανατου αρχιζουν και φιλοσοφουν την ζωη.
Σιγουρα ο καθε ανθρωπος δινει το δικο του νοημα στην ζωη.
Η δικη μου αποψη ειναι οτι δεν θα βρουμε απαντησεις για το βαθυτερο νοημα της ζωης στις θρησκειες.
Αλλωστε για αυτο ο κοσμος απογοητευμενος απο την ζωη του και καθως δεν τον καλυψαν οι θρησκειες στραφηκε σε διαφορους
κομπογιανιτες αστρολογους.Το γιατι δημουργηθηκε ο ανθρωπος οπως και καθε πλασμα της Γης,το γιατι εμφανιστηκε αυτο που ονομαζουμε ζωη ειναι κατι που δεν μπορουμε να δωσουμε απαντηση,ειναι καθαρα υποκειμενικο.Ισως οπως ειπε ο Πλωτινος το νοημα της ζωης να ειναι
να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που κληρονομήσαμε.Και παλι
ομως υπαρχουν πολλα ρητορικα ερωτηματα με υποκειμενικες απαντησεις.

Πιστευω οτι πρεπει να ζουμε την καθε στιγμη και να μην αφηνουμε τιποτα να πηγαινει χαμενο,γιατι ο χρονος δεν γυρναει πισω δυστυχως.

redpillΝέο Μέλος
28/10/2003, 15:48:27
Έχετε δει τις δύο(μέχρι τώρα) ταινίες?
Πραγματικά μία ταινία με απαιριόριστες δυνατότητες για φιλοσοφική ανάλυση και συζήτηση.
Βουδισμός, Γνωστικισμός, Αρχαία Ελλάδα, Χριστιαννισμός, Ενναλακτικες Πραγματικότητες και πάμπολλες ακόμα θεωρίες που αξίζουν πολλή συζήτηση.
Πιστεύω ότι είναι μία από τις καλλύτερες ταινίες για όσους ασχολούνται με τέτοια θέματα.

sic mundus cratus est

MaraΜέλος
28/10/2003, 19:22:38
Α μπα κανεις μεχρι τωρα δεν τις εχει δει

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1152 - Η αγαπημενη μου!

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1346
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1429 http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=510
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=447
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=129

Κοκκινο χαπι ουελκαμ

Μάρα
Η Σεναριογράφος
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

GirtosΜέλος
07/11/2003, 10:22:30
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ.ΕΙΔΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΕΛΑΣΑΝΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ O <<THE ONE>>.

gK

08/11/2003, 16:10:31
quote:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ.ΕΙΔΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΕΛΑΣΑΝΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ O <<THE ONE>>.

gK

Αποκλείεται, εγώ είμαι ο "the one", μου το είπε ο προφήτης!

Πήγα χθές αμπελόκηπους να δω το revolutions αλλά δεν είχε εισητήρια γ... την τύχη μου γ...

Sorry, sold out μου λέει!

Feel the anxiety hold off the fear...

08/11/2003, 16:14:35
Έλα Μάρα ο Μαρκοράς είμαι! Τι θα γίνει με την DENMAR;

Feel the anxiety hold off the fear...