ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Esoterica is sooooooo..... TRENDY!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Esoterica is sooooooo..... TRENDY!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

bladerunner51 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
apollo_hellasΝέο Μέλος
29/10/2003, 22:27:25
καλησπέρα άνθρωποι!!!
τι θα λέγατε να μπαίναμε στα άδυτα του άγιου όρους?
πιστεύω ότι θα είναι ενδιαφέρον.
να σας πετάξω και ένα όνομα για ερευνα.ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ!!!!
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν το θέμα έχει ήδη συζητηθεί

ntemisΝέο Μέλος
29/10/2003, 23:14:11
ΓΕΙΑ ΣΟΥ!ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΕΙΣ ΠΕΦΩΤΗΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΡΓΙΑ,ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΑΔΑΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΤΙ ΛΕΩ,ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ!!!!!!!ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ!!!!!ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!!!!!!!!

Αν η καρδιά σου είναι απο γυαλί,
μην την εμπιστευτείς σε χέρια που τρέμουν.

endoramaΜέλος
30/10/2003, 00:21:44
θα πεταξω και εγω μια ερωτηση ετσι κουβεντα να γινεται
που την βρηκαν την γη και τα χρηματα και εκτισαν ολα αυτα τα περιφημα μοναστηρια?

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

lencolasΜέλος
30/10/2003, 09:22:22
ΚΛΑΗΜΕΡΑ,
ΦΙΛΕ APOLLO_HELLAS,ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!
ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1884

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ENDORAMA ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ..

"Σύμφωνα με την παράδοση η Παναγία μαζί με τον Ιωάννη παραπλέοντας τον Άθω αντιμετώπισαν φοβερή θαλασσοταραχή και αποβιβάστηκαν στον χώρο, όπου σήμερα βρίσκεται η Μονή των Ιβήρων. Η Θεοτόκος θαυμάζοντας το τοπίο ζήτησε από τον Κύριο να της παραχωρήση όλο το Όρος ως δώρο. Τότε ακούστηκε φωνή που έλεγε: “Έστω ο τόπος ούτος κλήρος σός και περιβόλαιον σόν και παράδεισος, έτι δε και λιμήν σωτήριος τώνθελόντων σωθήναι”. Επειδή η τοποθεσία αυτή προσφέρεται για ασκητικούς αγώνες ήδη απότούς πρώτους βυζαντινούς χρόνους ο Άθως έγινε πόλος έλξης πολλών που επιθυμούσαν τον μοναχικό βίο. Έτσι ο λαός ονόμασε την περιοχή Άγιον Όρος και πολύ γρήγορα επισημοποιήθηκε η ονομασία αυτή από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Θ' Μονομάχο με ιδιαίτερο χρυσόβουλο στα μέσα του 11ου αιώνα.
Η πρόνοια των αυτοκρατόρων δεν διαφαίνεται μόνον από την συμβολή τους στην ίδρυση και εδραίωση μονών, αλλά και από την πρόνοιά τους για την διαφύλαξη της περιοχής. Έτσι ο Βασίλειος Α’ με χρυσόβουλο, που εξέδωσε το 885, όριζε να κατοικούν στον Άθω μόνον ασκητές, αποκλείοντας τους ποιμένες και κοσμικούς που σύχναζαν παράνομα στο Περιβόλι της Παναγίας. Επί πλέον ο Αλέξιος Α' ο Κομνηνός, για να εξασφαλίση την απαιτούμενη ησυχία, που αποτελεί προϋπόθεση της μοναχικής ασκήσεως, με χρυσόβουλο απαγόρευσε την είσοδο κάθε θηλυκού."

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

marilineΜέλος
30/10/2003, 09:33:52
Σας παρακαλώ μη ξεχνάτε πρίν από μερικά χρονάκια που είχαν βρεθεί μερικόι μοναχοί απο το Αγιο Όρος με AIDS και σαν απάντηση και δικαιολογία στα ΜΜΕ είχαν πεί οτι το έπαθαν από τα μακαρόνια!

ΗλιοφόροςΝέο Μέλος
30/10/2003, 12:54:00
Για μενα η γνωριμία με το ορος και τον π. παϊσιο ητανε καταλυτικη.Απλα μου αλλαξε τη ζωη και τον τροπο που εβλεπα τα πραγματα.Ενιωσα τη χαρη του Πνευματος και καταλαβα οτι ο δρομος της καρδιας ειναι ο αυθεντικοτερος.....βεβαια πιστευω οτι εχει σημασια με πια προθεση επισκεπτεσαι τετοια μερη...πας ως μελισσα η ως μυγα....?

30/10/2003, 15:36:48
Επειδή λένε ότι μια εικόνα = χίλιες λέξεις

το site έχει εκπληκτικές φωτογραφίες και ένα χάρτη της περιοχής
http://puck.wolmail.nl/~kosc/index.html

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

30/10/2003, 15:53:55
Και μιάς και είμαστε στο "παράξενο" δύο τοιχογραφίες από μοναστήρια του Αγίου Ορους

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

30/10/2003, 16:41:36
Για τον Πατέρα Παϊσιο...

Ποιος όμως ήταν, θα μας το πει ο ίδιος σ' ένα αυτοβιογραφικό του σημείωμα:
"Εγώ, ο αμαρτωλός Παΐσιος, Μοναχός Φιλοθείτης Αγιορείτης, ο κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, εγεννήθην εις την πατρίδαν του Μεγ. Βασιλείου Καισάρειαν της Καππαδοκίας τον Ιούλιον του 1924. Με φέρανε στην αγαπημένη μας Μητέρα Ελλάδαν 40 ημερών "προσφυγόπουλο". Εμεγάλωσα στην νυν ηρωϊκήν Πατρίδα μου Κόνιτσα (όπου τελείωσε λόγω φτώχειας μόνο το Δημοτικό κι έγινε μετά μαραγκός στο επάγγελμα). Υπηρέτησα τον επίγειον Βασιλέαν και μετά κατετάγην εθελοντής στο Αγγελικό Τάγμα των Μοναχών εις τον επουράνιον Βασιλέα Χριστόν. Από μικρός (βαπτιζόμενος από τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, τον εκ Φαράσων, ο οποίος του έδωσε το όνομα του για να αφήσει "καλόγερο στο πόδι του", όπως είπε) ποθούσα την μοναχικήν ζωήν "μάλλον Αγγελικήν" καθώς την ονομάζει ο Μέγας Βασίλειος και αφού απέδωσα «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» επήγα εις το Άγιον Όρος, ίνα αποδώσω και "τα του Θεού τω Θεώ".
Από το:
http://www.aegeanweb.gr/pigizois/ep_themata/ger_paisios.htm

Αλλα link, φωτογραφίες και οι διδαχές του
http://clubs.pathfinder.gr/athos_agiooros/182656
http://www.bright.net/~palamas/sgpmwb/paisios.htm

-Arthur C. Clarke-

30/10/2003, 16:55:40
Από την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος:

H γέννησις του Διονύσου, .... Λατρεία Αφροδίτης,
λατρεία της Σεμέλης ........... λατρεία Αρτέμιδος
(κωδ. 6, φ. 163β) .............. (κωδ. 6, φ. 164α)

Από την Σκήτη του Προφήτη Ηλία:

Η Μεταμόρφωσις, Εικών 16ου αι.

Ολα από το
http://www.exparter.gr/gr/agion_oros/

-Arthur C. Clarke-

endoramaΜέλος
30/10/2003, 19:29:45
quote:
"Σύμφωνα με την παράδοση η Παναγία μαζί με τον Ιωάννη παραπλέοντας τον Άθω αντιμετώπισαν φοβερή θαλασσοταραχή και αποβιβάστηκαν στον χώρο, όπου σήμερα βρίσκεται η Μονή των Ιβήρων. Η Θεοτόκος θαυμάζοντας το τοπίο ζήτησε από τον Κύριο να της παραχωρήση όλο το Όρος ως δώρο. Τότε ακούστηκε φωνή που έλεγε: "Έστω ο τόπος ούτος κλήρος σός και περιβόλαιον σόν και παράδεισος, έτι δε και λιμήν σωτήριος τώνθελόντων σωθήναι". Επειδή η τοποθεσία αυτή προσφέρεται για ασκητικούς αγώνες ήδη απότούς πρώτους βυζαντινούς χρόνους ο Άθως έγινε πόλος έλξης πολλών που επιθυμούσαν τον μοναχικό βίο. Έτσι ο λαός ονόμασε την περιοχή Άγιον Όρος και πολύ γρήγορα επισημοποιήθηκε η ονομασία αυτή από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Θ' Μονομάχο με ιδιαίτερο χρυσόβουλο στα μέσα του 11ου αιώνα.
Η πρόνοια των αυτοκρατόρων δεν διαφαίνεται μόνον από την συμβολή τους στην ίδρυση και εδραίωση μονών, αλλά και από την πρόνοιά τους για την διαφύλαξη της περιοχής. Έτσι ο Βασίλειος Α' με χρυσόβουλο, που εξέδωσε το 885, όριζε να κατοικούν στον Άθω μόνον ασκητές, αποκλείοντας τους ποιμένες και κοσμικούς που σύχναζαν παράνομα στο Περιβόλι της Παναγίας. Επί πλέον ο Αλέξιος Α' ο Κομνηνός, για να εξασφαλίση την απαιτούμενη ησυχία, που αποτελεί προϋπόθεση της μοναχικής ασκήσεως, με χρυσόβουλο απαγόρευσε την είσοδο κάθε θηλυκού."
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...
φυσικα και βοηθησες και σε ευχαριστω προσωπικα που απαντησες στο ερωτημα μου ομως πολυ ευκολα χαρισε ο κυριος αυτος γη που ανηκε σε αλλους οσο για τους βυζαντινους απομακρυναν ετσι και αυτους που εβλεπαν τα κτηματακια τους να γινονται μοναστηρια και εκλαιγαν οσοι ζουσαν ακομα βεβαια και δεν καηκαν στην πυρα λογω θρησκειας

να παω και εγω στην βουλη να πεταξω εξω τα βλακομουτρα τους βουλευτες και να πω "το ειχε δωσει ο κυριος στον προ προ προ προ προ παππου μου γιατι μια μερα που εβρεχε του εδωσε την βουλη για να μην βραχει.

συγνωμη για το υφακι μου δεν ειρωνευομαι εσενα lencolas δεν εχουμε να χωρισουμε και τιποτα ολοι φιλοι ειμαστε εδω μεσα με κοινο σκοπο την αναζητηση

ομως κατι τετοιο ειχα διαβασει και εγω για το αγιο ορος και ειχα βγει απο τα ρουχα μου γιατι ξερω οτι πολλα οικοπεδακια της εκκλησιας που ανηκουν και σημερα στην περιουσια της εκκλησιας τους τα εδωσε ο Κυριος οχι ομως ο ενας και μοναδικος αλλα ο κυριος με το σπαθι και τον χρυσο δικεφαλο στο σπαθι του γιατι σου κανανε δυο ερωτησεις "πιστευεις?" ΟΧΙ "τοτε σου παιρνω το κτηματακι με της κοτες "τωρα πιστευεις?" ΟΧΙ "τοτε σου παιρνω το κεφαλι με της τριχες

και μην αρνηθει κανενας οτι δεν εγιναν τετοια πραγματα γιατι τα γραφει και η ιστορια εστω στα ψιλα τα γραφει ομως και δεν θετω θεμα χριστιανισμου και αρχαιας ελλαδας και οτι δεν τα εκανε ο χριστιανισμος αλλα οι ανθρωποι τα λεω για λογους αδικιας χωρις να κοιταζω πιστευω και χαρακτηρες πολιτικων/θρησκευτικων προσωπων

from us

apollo_hellasΝέο Μέλος
30/10/2003, 23:09:32
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!
MARILINA ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ!!!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ?
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΖΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ?

apollo_hellasΝέο Μέλος
30/10/2003, 23:47:41
ΠΑΝΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΠΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ VATICANO ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΥΠΤΗ ΓΝΩΣΕΩΝ.ΙΣΟΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ!!!!!!

WarfaceΜέλος
31/10/2003, 01:56:27
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ? ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΦΑΡΑΓΚΙΑ

endoramaΜέλος
31/10/2003, 02:59:00
δεν υπαρχει αμφιβολια οτι το μερος εχει τρομερη ενεργεια γιαυτο και το μαντρωσανε απο πολυ νωρις

from us

WarfaceΜέλος
31/10/2003, 03:40:07
ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

marilineΜέλος
31/10/2003, 09:10:13
Βρε παιδιά είχε γίνει σάλος τότε δεν το θυμάτε κανείς?

Το είχαν πεί οι ειδήσεις και το είχαν γράψει όλες οι εφημερίδες!

Σίγουρα στα αρχεία τους θα υπάρχουν στοιχεία.

31/10/2003, 12:24:16
Aγαπητέ apollo γιατί ανέφερες το συγκεκριμένο όνομα "για έρευνα";

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου

apollo_hellasΝέο Μέλος
02/11/2003, 23:09:03
valnta εχω ακουση τοσα πολλα για αυτο τον <<ανθρωπο>> που δεν ξερω τι να πιστεψω.αλλα τελικα πολυ λιγα ξερουμε για το τι ηταν και το τι εκανε.εχεις κατι περισσοτερο εσυ?

spiritΜέλος
22/11/2003, 23:14:50
Πολυ ομορφα Οστρια τα site που παρεθεσες.
ευχαριστω
ομ

dsm