ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

alexilexos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/06/2005, 18:10:07
quote:
Πες μου ΤΙ από όλα όσα είπα δεν αποδέχεσαι, και ευχαρίστως να ανακαλέσω.

Λοιπόν, ΠΟΙΕΣ από τις περιγραφές της Καινής Διαθήκης απορρίπτεις ως πλαστές και ιστορικά ανύπαρκτες?

Διότι, εάν τίποτα δεν απορρίπτεις, τότε πολύ απλά ισχύουνε ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ.

Εσύ αδελφάκι μου παραείσαι πρηχταρχίδας.

quote:
Τόσο φθηνά «πουλάς»λοιπόν την πίστη σου αγαπητέ? Θέλω να πω, τόσο αδιάφορο σε αφήνουνε όλα αυτά τα καίρια ερωτήματα? Τόση είναι η βαθύτερη αξία όλων αυτών των θεμελιωδών αξιών, ώστε να μην σε ενδιαφέρουνε καν ως αναζητήσεις?

ΕΛΕΟΣ!!!!

Schwabe, πάρτο χαμπάρι παιδάκι μου. Μπορώ να πιστεύω ότι μου γουστάρει, όπως μου γουστάρει, χωρίς να δίνω αναφορά σε κανέναν. Πως να στο πω να το πάρεις χαμπάρι;
Δεν έχεις καμμία δουλειά στο τι πιστεύω και στο τι κάνω εγώ, στο ΤΙ με απασχολεί, στο τι με ενδιαφέρει.

Και για μια ακόμη τελευταία φορά, για να απαντήσω κιόλας στα μύρια όσα μου σούρνεις, ότι δήθεν "πουλάω" την πίστη μου:
Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, της Ανατολικής Ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας, υπό την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πιστεύω στον Ιησού Χριστό, όπως τον περιγράφουν τα Ευαγγέλια, όπως τον πίστευαν οι πατέρες της Πίστης μας ως τώρα, και τίποτε άλλο δεν σε αφορά.

Edited by - WWalker on 18/06/2005 18:16:56

Edited by - WWalker on 18/06/2005 20:25:36

ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΓΩ ΑΣΕΜΝΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ
amalia

18/06/2005, 18:49:28
quote:
WWalker

Κάποιος να τον συμμαζέψει παρακαλώ.

Αρχίζει και γίνεται μόνιμη κατάσταση εδώ μέσα η βωμολοχία από μέρους του.

macedon

18/06/2005, 20:13:04
quote:
Κάποιος να τον συμμαζέψει παρακαλώ.

Αρχίζει και γίνεται μόνιμη κατάσταση εδώ μέσα η βωμολοχία από μέρους του.

-This sayeth Macedon the troll

19/06/2005, 00:12:23
WWalker:
«Εσύ αδελφάκι μου παραείσαι πρηχταρχίδας.»

Κοίτα να δεις φίλτατε, εάν επιθυμείς επιστροφή του διαλόγου και του ύφους, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ. Εάν αισθάνεσαι πιεσμένος, τότε απλά μην απαντάς. Εάν αισθάνεσαι πελαγωμένος και ακατάλληλος για ερωτήσεις που σχετίζονται με την ενότητα ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ, τότε μπορείς κάλλιστα να αποχωρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα ανεχτώ δεύτερη παρόμοια συμπεριφορά.

WWalker:
«Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, της Ανατολικής Ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας, υπό την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πιστεύω στον Ιησού Χριστό, όπως τον περιγράφουν τα Ευαγγέλια, όπως τον πίστευαν οι πατέρες της Πίστης μας ως τώρα, και τίποτε άλλο δεν σε αφορά.»

Και πολύ καλά κάνεις!!

Ωστόσο, και εφόσον συνεχίζεις να διατυπώνεις απόψεις και κρίσεις για το εάν υπάρχει Θεός και πως είναι αυτός ο Θεός, και εφόσον εκφράζεις αυτές τις απόψεις δημόσια, τότε θα υποστείς τη βάσανο των ερωτημάτων.

Ειδάλλως, μπορείς κάλλιστα να μην συμμετέχεις, και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

19/06/2005, 00:54:18
quote:
Schwabe
Ωστόσο, και εφόσον συνεχίζεις να διατυπώνεις απόψεις και κρίσεις για το εάν υπάρχει Θεός και πως είναι αυτός ο Θεός, και εφόσον εκφράζεις αυτές τις απόψεις δημόσια, τότε θα υποστείς τη βάσανο των ερωτημάτων.

Βρε Σβάμπε,
αφού ο άνθρωπος έχει τρελαθεί να σου απαντά και εσύ τι κάνεις;;
Αραδιάζεις ένα ολόκληρο ανούσιο κατεβατό με ένα σωρό παραπομπές, πολλές φορές μιας ή και δύο φράσεων, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι του παραθέτεις στοιχεία με τα οποία αντικρούεις τα όσα λέει.

Όπου δεν έχεις τίποτα να πεις, αρχίζεις με τις συνηθισμένες σου εκφράσεις του τύπου, "μυθεύματα" κάτι για "τσουλήθρες" κάτι για "ευγενείς πόθους" και πάει λέγοντας.
Ότι κι αν σου πει και το τεκμηριώσει, εσύ του λες "όχι δεν είναι έτσι αλλά είναι όπως λέω εγώ".

Νομίζεις ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο συμμετέχεις σε εποικοδομητικό διάλογο;;;

Φιλικά όπως πάντα

19/06/2005, 01:35:25
quote:
WWalker:
«Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, της Ανατολικής Ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας, υπό την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πιστεύω στον Ιησού Χριστό, όπως τον περιγράφουν τα Ευαγγέλια, όπως τον πίστευαν οι πατέρες της Πίστης μας ως τώρα, και τίποτε άλλο δεν σε αφορά.»

Και πολύ καλά κάνεις!!

Ειδάλλως, μπορείς κάλλιστα να μην συμμετέχεις, και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Προσπαθώ Schwabe, αλλά δεν με αφήνεις.
Έχω εδώ και τόσα threads/posts σου λέω να ρωτήσεις Παπά για θεολογικά, γιατί εγώ δεν είμαι σε θέση να απαντήσω, και επιμένεις. Ε, τι να κάνω πια, δεν αντέχω άλλο να στο λέω.
Και επίσης δεν αντέχω άλλο να με καλείς κάθε τρεις και λίγο να απολογηθώ για το τι πιστεύω, βλέπε ένα ακόμα "οφείλεις" που είχες και στο προτελευταίο post σου.

Δεν με ενδιαφέρει να κουβεντιάσω θεολογία στα esoterica. Περισσότερο με ενδιαφέρει το "ΠΑΡΑΞΕΝΟ" ή η "ΓΝΩΣΗ" να διαβάζω πράγματα που δεν ήξερα, παρά να κουβεντιάζω χριστιανική θεολογία με... μη-χριστιανούς.

quote:
WWalker:
«Εσύ αδελφάκι μου παραείσαι πρηχταρχίδας.»

Κοίτα να δεις φίλτατε, εάν επιθυμείς επιστροφή του διαλόγου και του ύφους, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ. Εάν αισθάνεσαι πιεσμένος, τότε απλά μην απαντάς. Εάν αισθάνεσαι πελαγωμένος και ακατάλληλος για ερωτήσεις που σχετίζονται με την ενότητα ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ, τότε μπορείς κάλλιστα να αποχωρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα ανεχτώ δεύτερη παρόμοια συμπεριφορά.

Να μην την ανεχτείς. Εμένα δεν με ενδιαφέρει. Έχω πάψει να σε θεωρώ άξιο διαλόγου απ΄την στιγμή που προσπάθησες να ακυρώσεις τον Μέντελ ως πατέρα της Γενετικής, όταν σύσσωμος ο βιολογικός κλάδος τον θεωρεί πατέρα της Γενετικής, επειδή ακριβώς σε βόλευε καλύτερα πατέρας της Γενετικής να είναι ο άθεος Watson και όχι ο καθολικός μοναχός Gregor Mendel.
Εξάλλου, εσύ είσαι πολύ χειρότερος. Σε ένα άλλο topic αποκαλούσες τους Άγιους α*******ς, το οποίο και σε καθιστά αθλιότατο στους χαρακτηρισμούς σου.

quote:
Βρε Σβάμπε,
αφού ο άνθρωπος έχει τρελαθεί να σου απαντά και εσύ τι κάνεις;;
Αραδιάζεις ένα ολόκληρο ανούσιο κατεβατό με ένα σωρό παραπομπές, πολλές φορές μιας ή και δύο φράσεων, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι του παραθέτεις στοιχεία με τα οποία αντικρούεις τα όσα λέει.

Όπου δεν έχεις τίποτα να πεις, αρχίζεις με τις συνηθισμένες σου εκφράσεις του τύπου, "μυθεύματα" κάτι για "τσουλήθρες" κάτι για "ευγενείς πόθους" και πάει λέγοντας.
Ότι κι αν σου πει και το τεκμηριώσει, εσύ του λες "όχι δεν είναι έτσι αλλά είναι όπως λέω εγώ".

Όντως έχω τρελαθεί φίλε Ψηλέ. Ευχαριστώ που με υπερασπίζεσαι, τουλάχιστον να μην είμαι ο μόνος που σκίζω τα ρούχα μου, γιατί απ'το ένα αυτί μπαίνουνε και απ΄το άλλο βγαίνουνε.

Edited by - WWalker on 19/06/2005 01:40:27

19/06/2005, 02:59:28
Φίλε WWalker,
Πέρα από αυτό εδώ το φόρουμ, δεν σε γνωρίζω προσωπικά αλλά ούτε και εσύ πιστεύω (αν και θα χαιρόμουνα να σε γνώριζα και προσωπικά).
Χαίρομαι που, τουλάχιστον σε όσα θέματα έχω διαβάσει τις απόψεις σου, συμφωνώ, και σε θεωρώ άτομο με πολλές γνώσεις και οι απαντήσεις σου είναι προσγειωμένες και τεκμηριωμένες.

Πιστεύω πως δεν έχεις ανάγκη υπεράσπισης γιατί τα όσα λες στέκουν από μόνα τους και είσαι ικανότατος να τα στηρίξεις και περαιτέρω αν χρειαστεί.

Προσπαθώ και εγώ, με τις λίγες, ομολογώ, γνώσεις μου, να δηλώνω παρόν και να εναντιώνομαι σε αυτήν την ανήθικη και ανήλεη προσπάθεια ορισμένων να σπιλώνουν με ασύστολα ψεύδη και παραχαράξεις Αυτόν, που αυτοί οι κύριοι, δεν είναι σε θέση, ούτε καν, τελείως επιδερμικά, να αισθανθούν ότι υπάρχει.
Με πεισμώνει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι, προσπαθούν να χύσουν το δηλητήριό τους και σε ψυχές ατόμων που ίσως βρίσκονται σε αναζήτηση και αυτοί παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι παιδαγωγοί και καθοδηγητές.
Αυτός ήταν και ο λόγος που σε προηγούμενο μήνυμά μου, είπα ότι επιβάλλεται να είμαστε εδώ στις «επάλξεις».

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 19/06/2005 03:01:34

19/06/2005, 03:01:54
quote:

WWalker είμαι σίγουρη πως υπάρχουν και πιο πολιτισμένοι τρόποι για να συζητήσει ή και να δηλώσει την αγανάκτησή του κανείς.

Σκέψου και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ανατολική Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών...
Δεν θα ένιωθαν και τόσο περήφανοι με τον τρόπο που υποστηρίζεις το δόγμα!

κι εφόσον δηλώνεις:

quote:
Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, της Ανατολικής Ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας, υπό την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

19/06/2005, 10:15:22
quote:
WWalker είμαι σίγουρη πως υπάρχουν και πιο πολιτισμένοι τρόποι για να συζητήσει ή και να δηλώσει την αγανάκτησή του κανείς.

Σκέψου και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ανατολική Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών...
Δεν θα ένιωθαν και τόσο περήφανοι με τον τρόπο που υποστηρίζεις το δόγμα!

Δεν είναι θέμα δόγματος, είναι θέμα προσωπικού επιπέδου πλέον. Όντως έχω ξεφύγει, αλλά έχω και γω αρκετές σκοτούρες και πέρα απ'το PC για να έρχομαι στα forums να με εκνευρίζει ο ένας και ο άλλος, και λογικό είναι να ξεσπάσω.
Κατά τα άλλα λίγο συμμάζεμα όντως δεν θα μου έκανε κακό.

Το δόγμα μου δεν χρειάζεται υποστήριξη.

19/06/2005, 10:46:05
Ναι βρε παιδί μου, δεν χρειάζεται να εκνευριζόμαστε και να τσακωνόμαστε. Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-