- φοβάμαι (Φόβος τα βράδια) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
μια ερωτηση καταρχην, εχεις κουνισει ποτε κανενα ποτηρακι; Δηλαδη Ouija, Witchboard η κατι τετιο; Οσο για την σκια πιστευω εχει να κανει με το φαινομενο της Μορας. Αμα κανεις μια Αναζητηση θα βρεις αρκετα πανω σ'αυτο.

..Learn to listen and you will learn to learn...
quote:fovamai
απλα μην φοβασαι!
δεν υπαρχει τιποτα για να φοβηθεις.
εσυ δημιουργεις την πραγματικοτητα σου.
.
ΥΓ. βγηκες αθιχτη - αυτο δεν σε επηρεαζει θετικα?
.
καλως ηρθες στο φορουμ!
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
δεν έχω ασχοληθέι ποτέ με τραπεζάκι η κάτι παρεμφερές.Έχω πίστη και καλή σχέση με την εκκλησία.Γιατί μου κάνεις αυτή την ερώτηση? Πιστεύεις οτι έχει κάποια σχέση? Διάβασα ιστορίες για την μόρα και διακρίνω καποιες ομοιότητες αλλά μου κάνει εντύπωση το οτί δεν ένιωσα να κόβεται η ανάσα μου η κάτι τέτοιο ούτε με άγγισε όπως αναφέρουν οι περισσότεροι που το έζησαν.Δεν ακουμπούσε καν το κρεβάτι.Οπότε υπάρχει και η πιθανότητα να ήταν και κάτι άλλο το οποίο δεν θέλω καν να σκεφτώ.
Jonniebegood το οτί βγήκα άθικτη φυσικά και με επηρεάζει θετικά αλλά μήπως δεν έπρεπε και αυτο ακριβώς πληρώνω τώρα?
Δεν ξέρω ίσως είμαι υπερβολική αλλά περνάνε τόσα απο το μυαλό μου.Δεν ξέρω τι να σκεφτώ.
Η ιστορία σου έχει κάποιες ομοιότητες με κάποιες εμπειρίες της αρραβωνιαστικιάς μου. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις για να δω αν υπάρχουν ομοιότητες.
Αυτές οι εμπειρίες συνέπεσαν με κάποιο γεγονός στην προσωπική σου ζωη; (πχ χωρισμός από μια σοβαρή σχέση, κάποιος θάνατος στην οικογένεια κτλ)
Το όνομα σου είναι Ταμένο σε κάποιον Άγιο ή Αγία;
Στα όνειρα σου έχεις δει κάποιες τοποθεσίες; βλέπεις να αιωρείσαι και να παλεύεις με κάποια όντα; ξυπνάς με μελανιές στο σώμα; βλέπεις κάποιο όνειρο συνέχεια ή συχνά;
Όταν γνωρίζεις κάποιον/α διαισθάνεσαι τι θέλει και τι άνθρωπος είναι;
Συγνώμη για όλες αυτές τις ερωτήσεις θα ήθελα πολύ να διαβάσω την απάντηση σου.
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:
Γιατί μου κάνεις αυτή την ερώτηση? Πιστεύεις οτι έχει κάποια σχέση?
Ναι εχει σχεση. Διοτι ξερω καπια ατομα τα οπια "παιξανε" το τραπεζακι, και ειχανε τετια παραξενα φαινομενα στο σπιτι τους. Π.χ. να ανοιγοκλεινουνε πορτες...

..Learn to listen and you will learn to learn...
I'm the lizard king,I can do anything!
ζωή μου αλλά σε άσχετο χρονικό διάστημα.Εχουν γίνει και σε φάσεις της ζωής μου που ήμουν πάρα πολύ καλά.Επίσης δεν είμαι ταμένη σε κάποιον Αγιο,απ'οσο γνωρίζω τουλάχιστον.Θέλω να τονίσω οτι εδώ και πάρα πολλά χρόνια βλέπω πολύ σπάνια κάποιο ευχάριστο όνειρο,τα περισσότερα είναι εφιάλτες.Εχω δει ότι χειρότερο μπορείς να φανταστείς.Από τελετές μαύρης μαγείας(στις οποίες δεν παίρνω εγώ μέρος αλλά κάποιοι άγνωστοι)
μέχρι την κηδεία μου.Με είδα κανονικά μέσα στο φέρετρο με το νυφικό.Είδα τα πάντα.Εχω δει να αιωρούμαι,να παλεύω με διάφορα όντα αλλά δεν έχω ξυπνήσει ποτέ με μελανιές στο σώμα μου εκτός κι αν δεν το πρόσεξα.Τον τελευταίο καιρό βλέπω συνέχεια το παρακάτω όνειρο:
Είμαι νύχτα στο σπίτι,κάθομαι στο κρεβάτι και κάποιος είναι στο μπαλκόνι ακριβώς πισω από το τζάμι και με κοιτάει.Δεν έχει κάτι το περίεργο,είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος και φοράει μαύρα ρούχα.Το τρομαχτικό είναι οτι τα μάτια του είναι κόκκινα και το βλέμμα του κακό
Στέκεται ακίνητος αλλά ανοιγοκλείνει το στόμα του.Νιώθω οτι κάτι κακό προσπαθεί να μου πει αλλά δεν μπορώ να τον ακούσω.Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό αλλά το βλέπω συνέχεια.Κάθε φορα μετά από αυτό το όνειρο ξυπνάω τρομαγμένη ενώ έχω δει πολύ χειρότερα όνειρα και δεν
έχω τρομάξει τόσο.
Υ.Γ Συγνώμη αν σας κούρασα.GDS1 μπορείς να μου κάνετε όσες ερωτήσεις θέλεις.
Χμμμμ, βλέπεις ταινίες τρόμου, διαβάζεις περίεργα μυθιστορήματα πχ Dion Fortune, συζητάς με φίλους τέτοια πράγματα; Υπάρχει κάτι στο περιβάλλον που μπορεί να σε επηρεάζει ασυναίσθητα πχ Μουσική Rottinh Christ κτλ
Ελπίζω να μην νιώθεις ότι περνάς από Ιερή Εξέταση. Να σου εξηγήσω η αρραβωνιαστικιά μου βλέπει περίεργα όνειρα όπως και εσύ αρκετές φορές παλεύει με περίεργα όντα και ξυπνάει με μελανιές (μην φανταστείς μαύρο μάτι).
Επίσης νιώθει μια σκιά να την πλησιάζει αλλά αδυνατεί να την αγγίξει ή βλέπει κάποιον στο μπαλκόνι (μια σκιά) που δεν μπορεί να μπει στο σπίτι (είναι ταμένη σε δυο στην Παναγία και στην Αγ. Άννα, ίσως για αυτό).
Μερικά όνειρα της είναι επηρεασμένα από ταινίες άλλα δεν είναι καθόλου και τα βλέπει από μικρό παιδί. Όλα ξεκίνησαν στην εποχή που σοβάρευε η 1η σχέση και συνέχιζαν σε καθημερινή βάση μέχρι να την γνωρίσω. Τα όνειρα συνεχίζουν αλλά δεν είναι συχνά και είναι σε περιόδους άγχους.
Πιστεύω ότι υπάρχουν δυο τρόποι να εξηγηθούν φαινόμενα σαν αυτά:
1) Με την λογική (αυθυποβολή, φαντασία κτλ κτλ)
2) Μεταφυσικά (κάποιος θέλει να σου κάνει κακό ή να σε έχει φοβισμένη)
και οι δυο αιτιολογούν με πληρότητα αυτά που βλέπεις και αισθάνεσαι. Το καλύτερο για εσένα ίσως να είναι αυτό που αναφέρει ο lizzard_king.
Το πιο συχνό φαινόμενο μέσα στο σπίτι ειναι να πέφτουν αντικείμενα απο μόνα τους,τα οποία είναι σε θέσεις που και σεισμος δυνατός να γινόταν δεν θα έπεφταν.
...θυμήθηκα ένα site που έχει κάτι σχετικό, για κοίτα το ίσως σε βοηθήσει.
http://www.supernatural.gr./files_poltergeist.htm
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Νιώθω όμως υποχρέωση να τονίσω ότι το παράξενο και το μεταφυσικό, όπως και το θρησκευτικό (βλ. θρησκευτικό παραλλήρημα) τραβάει σαν τις μύγες άτομα με πολλή σοβαρής μορφής ψυχασθένειες. Η προσωπική μου εμπειρία στο χώρο του εσωτερισμού και της μεταφυσικής μετράει αρκετά χρόνια και σε γενικές γράμμές ψιλοξεχωρίζω τους αλαφροϊσκιωτους από τους ασθενείς. Η ενασχόληση με τον εσωτερισμό, τον αποκρυφισμό και την μεταφυσική απαιτεί πάνω απ'όλα ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ αλλιώς μπορεί ένα άτομο να απόδιωργανωθεί ολοκληρωτικά. Η καλόβουλη κατανόηση των συνομιλητών μπορεί να κάνει ζημιά στο άτομο που πάσχει. Εφιστώ την προσοχή σας
Το μήνυμα δεν αναφέρεται σε κάποιον προσωπικά ούτε υπαινίσσεται ψυχασθένεια σε όλες τις περιπτώσεις. Καλό είναι όμως να είμαστε προσεκτικοί, γιατί οι πραγματικές περιπτώσεις παρουσίας μεταφυσικής δραστηριότητας δεν είναι και πολύ συχνές.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
fovamai..einai poli endiaferon i katastasi pou zeis ala kai tromaktii sigxronos.
Simfono me gretel kai dim.kar.Epidi einai men dinaton na simvenun tetoia fenomena ala arketa spania kalo tha itan na apokliseis prota oles tis ales pithanotites.
Oso gia to an pasxei to 10% ton anthropon apo psixiko nosima den isxiei...pasxei toulaxiston to 40%(kai ligo leo) apla mono to 10% ftanei telika sto giatro kai to ksepernaei eno kapioi alloi de to paradexonte h anagazonte na zoune me auto xoris na kanun kati...etc
Nomizo pos prepei na episkeuteis kapion pou na idikeuete sti Psixanalisi kai mono.Einai h moni methodos pou tha se voithisei an kai thelei poli adoxi tharos kai ipomoni kai distixos de mporoun olloi na to kanoun.
Kane kai ena eksorkismo spiti sou..kako den einai!
Ithela na se rotiso kati omos.Mipos mesa sou niotheis enoxes pou sothikes?Diladi oti de thaprepe?I pos kapios se kratise edo gia timoria?I esto oti den tha eprepe na ginei etsi kai eisai "anepithimiti" ston kosmo?
Einai polla ta erotimata diladi ala telos pandon.
Cheer up worst is yet to come...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Έγραψα:
quote:
... Το 10% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ από κάποιας μορφής ψυχικό νόσημα...
Tsoureki 'εγραψα πως πάσχει ΑΠΟΔΕΙΓΜΕΝΑ το 10%! Αναπόδειχτα, μπορεί να 'χεις και δίκιο (έχεις υπ' όψιν σου κάποια έρευνα;). Και συμφωνώ μαζί σου πως ένας ψυχολόγος (όχι απαραίτητα ψυχαναλυτικός) θα ήταν προτιμότερος... Φυσικά διαφωνώ μαζί σου για τον εξορκισμό... Πέρα από την (μικρή) πιθανότητα ο "εξορκισμός" να αποτελέσει το απαραίτητο ψυχολογικο "δεκανίκι" για την παράκαμψη τους προβλήματος (γιατί το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει) συνήθως αυτό που γίνεται είναι το άτομο να βυθίζεται ακόμη περισσότερο στις κόσμο των παραισθήσεων του....
Χαίρομαι πάντως για την παρέμβαση των διαχειριστών...
Αλήθεια fovamai πού μένεις;
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Edited by - dim.kar on 16/06/2005 08:25:23
quote:
Αλήθεια fovamai πού μένεις;
dim.kar δεν ξέρω αν είχες το ίδιο σκεπτικό με εμένα αλλά όσων αφορά τις πτώσεις αντικειμένων παίζει σημαντικό ρόλο η υγρασία της περιοχής η οποία σε συνδυασμό με κάποιες "συμπτώσεις" όπως π.χ. το ύψος και το πόσο ήλιος βλέπει το σπίτι, μπορεί να προκαλέσει σημαντική συστολή-διαστολή στα έπιπλα ή στα ράφια ώστε να πέφτουν τα αντικείμενα.
--------------------------------------------------------------------------------
... Το 10% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ από κάποιας μορφής ψυχικό νόσημα...
--------------------------------------------------------------------------------
dim.kar κεκτημενη ταχυτητα sorry δε το προσεξα..οσο για τον εξορκισμο το ειπα για να αποκλισει ολες της πιθανοτητες αν το ατομο δε πηστευει σε κατι τετοιο δεν ειναι αναγη να το κανει.Αναφερομουν ομως οχι σε εξορκισμο του ατομοθ,αλλα σε καποιες προσευχες που διαωαζοντε απο παππα στο σπιτι.Εχω ασχοληθει με το θεμα αρκετα..επισης ειναι καποια ασχολια μου ετσι ωστε να γνωριζω αρκετους γιατρους και του ειδους αυτου οπου ειναι οι καλυτεροι στο ιδος τους.Οσον αναφορα σιγκεκρημενα την Ψυχαναλυση ειναι η μονη μεθοδος που εχει μονημα αποτελεσματα..γιαυτο ειναι και η πιο δυσκολη να γινει οπως ανεφερα και παραπανω
STERM γιατι να υπαρχει η προκατηλιμενη αποψη οτι ειναι κακο καποιος να πηγενει σε τετοιο γιατρο?Ισα ισα πηστευω πως εαν ολλοι μας πηγαιναμε ο κοσμος θα ηταν πολυ καλυτερος!!Δεν ειναι κακο να αναλυσεις την ψυχη σου τις σκεψεις σου κλπ.Δεν εβγαλα την κοπελα τρελη.
Cheer up..worst is yet to come
Ολοι οι άνθρωποι έχουμε φοβίες οι οποίες επιμένουν να μας βασανίζουν σε δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Οταν αυτές οι φοβίες κυριαρχούν στον ύπνο μας (με την μορφή εφιάλτη), θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα πρώτο στάδιο "ευαίσθητων νεύρων" που μπορεί αν δεν τις προσέξουμε να γίνουν νευρώσεις στο ξύπνιο μας.
Αυτό που έπαθε η φίλη "φοβάμαι" νομίζω ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με το ατύχημά της και το γεγονός ότι δεν το έχει ξεπεράσει ακόμα. Ηρθε αντιμέτωπη με την ιδέα του θανάτου, κάτι που μπορεί να μην είχε ξανασκεφτεί πριν (ή έστω τόσο έντονα) και αυτό λογικό είναι να την τρομάζει και να δίνει "μορφή" αλλά και "τροφή" σε αυτόν τον φόβο. Μία απλή λύση, είναι να καταπολεμήσει τον φόβο της με θετική σκέψη (πχ να σκέφτεται μόνο ευχάριστα πράγματα όταν πέφτει για ύπνο).
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
STERM γιατι να υπαρχει η προκατηλιμενη αποψη οτι ειναι κακο καποιος να πηγενει σε τετοιο γιατρο?Ισα ισα πηστευω πως εαν ολλοι μας πηγαιναμε ο κοσμος θα ηταν πολυ καλυτερος!!Δεν ειναι κακο να αναλυσεις την ψυχη σου τις σκεψεις σου κλπ.Δεν εβγαλα την κοπελα τρελη.
Tsoureki δεν ανέφερα πουθενά ότι είναι κακό να πηγαίνει κάποιος σε ψυχολόγο ούτε είπα ότι την έβγαλες τρελή, το μόνο που είπα είναι να κοιτάξει πρώτα μήπως υπάρχουν φυσικά αίτια που προκαλούν το φαινόμενο..
quote:
όσων αφορά τις πτώσεις αντικειμένων παίζει σημαντικό ρόλο η υγρασία της περιοχής η οποία σε συνδυασμό με κάποιες "συμπτώσεις" όπως π.χ. το ύψος και το πόσο ήλιος βλέπει το σπίτι, μπορεί να προκαλέσει σημαντική συστολή-διαστολή στα έπιπλα ή στα ράφια ώστε να πέφτουν τα αντικείμενα.
Όπως βλέπεις ήμουν αρκετά σαφής, νομίζω ότι με παρεγήγησες.
Εγώ πήγαινα σε ψυχολόγο για 3 περίπου χρόνια.
Όσο για το αν είναι καλό ή κακό δεν το αναφέρω και ούτε πρόκειται, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.
Για το αν θα πρέπει να παρακολουθήσει κάποιος ψυχολόγο είναι καθαρά δικό του θέμα σε αντίθεση με την περίπτωση για το αν θα πρέπει να πάει σε ψυχίατρο όπου αυτό το κρίνουν οι άλλοι...
Edited by - STERM on 17/06/2005 18:05:50