- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«μου δινεις την εντυπωση Εβραιου της διασπορας, και δη ραβινου ιουδαιου.»
Λάθος η εντύπωση σου, συμβαίνει σε όλους. Έλλην ως το μεδούλι.
eidos:
«ότι μου παραθετεις στα τελευταια σου μηνυματα ειναι χωρις ουσια, ειναι επαναληψεις φτηνες, που αδυνατουν να σταθουν ορθιες ως επιχειρηματα.»
Φίλτατε δεν έχεις επαρκείς γνώσεις της ιουδαϊκής θεολογίας και έτσι διαρκώς θα αποτυγχάνεις στην προσπάθεια σου να «αποδείξεις» την δήθεν Μεσσιανική υπόσταση του Ιησού της Καινής Διαθήκης. Θα πρέπει να μελετήσεις πολύ περισσότερο τα θέματα που καταπιάνεσαι…
eidos:
«διοτι ειναι σαφεστατο οτι ο Κυριος μας (Ιησους) εχει προελθει απο τον Ιουδα. αμφισβητεις αυτο το εδαφιο;»
Σαφέστατα!
Ο Ιησούς δεν έχει φυσικό πατέρα, και έτσι δεν προέρχεται και από καμία φυλή Ιούδα. Σου έχω εξηγήσει ότι δια υιοθεσίας δεν υφίσταται στην ιουδαϊκή παράδοση κληρονομιά φυλής, και η δήθεν καταγωγή της Μύριαμ από φυλή Ιούδα μας αφήνει αδιάφορους, καθώς τότε δεν λογίζονταν καν η γυναίκα ως φορέας σπέρματος.
Επίσης, ακόμα και εάν ακολουθήσουμε τα όσα ο Ματθαίος και ο Λουκάς ως γενεαλογικό δέντρο περιγράψανε, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Και οι δυο περιγραφές παραπέμπουνε στον Ιεχωνία, και από τον Ιεχωνία δεν μπορεί κανείς απόγονος να καταστεί Βασιλιάς του Ισραήλ καθώς αυτός υπήρξε καταραμένος.
Απλά πράγματα.
eidos:
«ποιανου απογονος θα ηταν ο Σηλω; (ο Μεσσιας δηλαδη)»
Αυτό είναι ένα μύθευμα, ανυπόστατο και έωλο.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως επιβεβαίωση ότι το κεφάλαιο 49 αναφέρεται στον Μεσσία. Η πόλη Σηλώ, ήταν το θρησκευτικό κέντρο των Ισραηλιτών στην εποχή των Κριτών και ανακαλύφθηκε αρχαιολογικά το 1838.
Έτσι: «19 καὶ εἶπαν· ἰδοὺ δὴ ἑορτὴ Κυρίου ἐν Σηλὼμ ἀφ᾿ ἡμερῶν εἰς ἡμέρας..» όπως και « ἐξεκκλησιάσθη πᾶσα συναγωγὴ υἱῶν ᾿Ισραὴλ εἰς Σηλὼ καὶ ἔπηξαν ἐκεῖ τὴν σκηνὴν τοῦ μαρτυρίου, καὶ ἡ γῆ ἐκρατήθη ὑπ αὐτῶν.»
Το εδάφιο που λες έχει συμβολική αναφορά, και μάθε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ…….ΣΗΛΩ!! (δηλαδή το όνομα μιας πόλης..).
eidos:
«αυτη η αναφορα στον απογονο του Ιουδα, εχει αφετηρια μια αλλη υποσχεση του Ιεχωβα στον Αβρααμ: Γενεση 22:18 "και μεσω του ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ σου (του Ιησου) ολα τα εθνη της γης οπωσδηποτε θα φερουν ευλογια στον εαυτο τους..."»
Εγώ λέω να σοβαρευτείς, να μην βλέπεις αυτά που θέλεις να δεις στα κείμενα αλλά να μελετάς καλύτερα.
Ο συγκεκριμένος στίχος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ (!), καθώς σε αυτή την περιγραφή των Λόγων του Γιαχβέ προς τον Αβραάμ προέχουνε άλλα πράγματα, όπως η οργάνωση και πορεία του λαού.
Ο στίχος μιλάει για τους απογόνους, κυριολεκτικά και πνευματικά, και τίποτα περισσότερο.
eidos:
«πως θα μπορουσε να γινει ο Ιησους βασιλιας αν δεν ηταν Ιουδαιος;»
Και ποιος σου είπε ότι έγινε ποτέ βασιλιάς??
Δεν έγινε ποτέ βασιλιάς των Ιουδαίων, δεν συγκέντρωσε ποτέ τους Ιουδαίους στη γη των πατέρων («5 μὴ φοβοῦ, ὅτι μετὰ σοῦ εἰμι· ἀπὸ ἀνατολῶν ἄξω τὸ σπέρμα σου καὶ ἀπὸ δυσμῶν συνάξω σε. 6 ἐρῶ τῷ Βορρᾷ· ἄγε, καὶ τῷ Λιβί· μὴ κώλυε, ἅγιε τοὺς υἱούς μου ἀπὸ γῆς πόρρωθεν καὶ τὰς θυγατέρας μου ἀπ᾿ ἄκρων τῆς γῆς,»(Ησαϊας 43 / 5/6), δεν απελευθερώθηκε ποτέ το υποδουλωμένο έθνος των Ιουδαίων, όπως έπρεπε να γίνει άπαξ και ερχόταν ο πραγματικός Μεσσίας.
Και άλλα πολλά, αλλά ας μην κουράζουμε.
eidos:
«καταλαβαινεις οτι ο Μεσσιας θα καθοταν στον θρονο του Δαβιδ, στην ουσια στον θρονο του Γιαχβε, (στον ουρανο και οχι στην Ιερουσαλημ) αλλα πλεον αυτη η Βασιλεια θα περιελαμβανε ολα τα εθνη;»
Ανοησίες και παραπλανήσεις.
Ο Ιησούς δεν είχε τις προϋποθέσεις να λάβει τον θρόνο Δαβίδ καθώς, μεταξύ άλλων, δεν είχε προέλθει από σπέρμα Δαβιδικό. Η Ιουδαϊκή θεολογία πουθενά δεν ταυτίζει τον Μεσσία με………….τον Θεό!! Αυτά είναι δικές σας νοητικές ακροβασίες ένεκα της ασχετοσύνης σας περί της ιουδαϊκής παράδοσης και θεολογίας.
Επίσης, πουθενά δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη στην Πεντάτευχο ότι ο Γιαχβέ είναι ο Θεός «ολάκερης της οικουμένης». Ο Γιαχβέ είναι προσωπικός Θεός των Ιουδαίων, και πουθενά και ποτέ δεν μίλησε κανείς προφήτης για «όλα τα έθνη».
eidos:
«και Ισραηλιτες μπορουσαν να ηταν τα πρωτα μελη σαν συν-κυβερνητες του Ιησου, αλλα οι ιδιοι στην πλειονοτητα τους εχασαν αυτη την ευκαιρια, απορριπτωντας τον Ιησου ως Μεσσια.»
Αυτά είναι Χιλιαστικές αερολογίες νεόκοπων ευαγγελιστών.
Εάν όντως υπήρξε αυτός ο Ιησούς, τότε πολύ ορθά έπραξαν οι Ισραηλίτες και τον απέρριψαν. Υπήρξε ασεβής με την Τορά («οὗτος ὁ ἄνθρωπος οὐκ ἔστι παρὰ τοῦ Θεοῦ, ὅτι τὸ σάββατον οὐ τηρεῖ. ἄλλοι ἔλεγον· πῶς δύναται ἄνθρωπος ἁμαρτωλὸς τοιαῦτα σημεῖα ποιεῖν; καὶ σχίσμα ἦν ἐν αὐτοῖς.»), δεν εκπληρώθηκε καμία απολύτως προφητεία στο πρόσωπο του, και το χειρότερο: δεν είχε βασιλική καταγωγή αλλά αντιθέτως είχε προγόνους που κατάγονταν απευθείας από τον καταραμένο Ιεχωνία.
Θα ήταν ύβρη προς τους προφήτες και τον Θεό εάν δέχονταν ένα τέτοιο πρόσωπο ως «Μεσσία» τους!
eidos:
«δεν ειμαι ουτε ουτε Καθολικος ουτε Ορθοδοξος, γιατι η εν λογω 'χριστιανοι' αποτελουν σαφεστατα αιρεση Γραφικη.»
Δεν με ενδιαφέρει τι είσαι, αλλά είσαι επίσης αιρετικός.
Επιπρόσθετα, γειτνιάζεις επικίνδυνα με Χιλιαστικούς Σχολαστικισμούς, και σε σύνδεση με την άγνοια σου σε θέματα ιουδαϊκής παράδοσης θα έλεγα ότι δεν δικαιούσαι να μέμφεσαι άλλους για γραφικότητα…
eidos:
«ολες οι καλες συνθηκες διαβιωσης για την ανθρωποτητα, θα συντελεσθουν οταν ο Μεσσιας-Ιησους αναλαβει δραση, κατα των ασεβων, στον Αρμαγεδωνα.»
Προσπαθείς να παραλληλίσεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα, κάτι που διαρκώς φυσικά κάνεις, γεγονός που μας δείχνει ότι απλά παραποιείς οτιδήποτε βρεις μπροστά σου προκειμένου να σου βγει η ιστορία που εσύ ως θρησκεία έχεις ασπαστεί.
Αυτό συμβαίνει με όλες τις αιρέσεις, ιδιαίτερα τις Χιλιαστικές…
eidos:
«μετα ο διορισμενος Βασιλιας Ιησους, θα φροντισει οι δικαιοι να ζουν ευτυχισμενοι για παντα πανω στη καθαρη γη.»
Ναι καλά, και μετά….γύρισε η σελίδα του παραμυθιού!
Δεν μου λες, μήπως μπορείς να μου υποδείξεις ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ?
eidos:
«καλα για τον Μελχισεδεκ!! δεν εχεις ιδεα!!!»
Η δική σου η άγνοια, δεν καλύπτει φίλτατε τις αυθαιρεσίες σου. Φρόντισε να μελετήσεις καλύτερα τα όσα καταπιάνεσαι, διότι βρίσκεσαι σε εξαιρετικά ολισθηρό δρόμο εσχατολογίας.
eidos:
«οταν επικαλεισαι την Τορα ειναι σαν να ακουω τους Ορθοδοξους να επικαλουνται τους 'πατερες'»
Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΡΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ, διότι εξέφραζε τον Λόγο του Θεού προς τα τέκνα Του. Το τι τώρα εσύ λες και χαριεντίζεσαι, με αφήνει αδιάφορο.
Στο Δευτερονόμιο (13/1-4), ξεκαθαρίζεται ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝΕ ΣΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, και οποιοσδήποτε θα έλθει να αλλάξει την Τορά θα είναι ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ, δηλαδή κάθε άλλο παρά «άνθρωπος του Θεού», πόσο δε μάλλον ο Μεσσίας!
Εσύ επικαλείσαι φίλτατε τις ετσιθελικές σου «ερμηνείες» (παραπλάνηση δηλαδή..), εγώ τα στοιχεία και τα λόγια των προφητών. Τόσο απλά.
eidos:
«ο Γιος του Θεου, ως Μεσσιας (χρισμενος) ηταν κυριος του νομου.»
Πολύ θα το ήθελες!
Όμως, κάτι τέτοιο αφελές πουθενά δεν δίδεται ως δικαίωμα στον Μεσσία, διότι ο Θεός έδωσε τον Νόμο και όλοι οι άλλοι τον ακολουθούν. Το ίδιο ισχύει και για τον Μεσσία που θα έρθει.
eidos:
«εξαλλου ο ιδιος ηρθε στη γη για να εκπληρωσει και καταργησει αυτον το νομο.»
Αυτά είναι δικές σου αυθαιρεσίες. Σύνηθες φαινόμενο!
Ο Ιησούς είπε προς ήρθε να εκπληρώσει τις γραφές ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΤΟΡΑ. Άνοιξε τα μάτια σου και διάβασε την Κ.Δ.
eidos:
«Διαβασε το κεφ. 8 στην προς Εβραιους επιστολη, για να καταλαβεις οτι ο Ιησους κατηργησε την Διαθηκη του νομου, οριζοντας μια 'νεα διαθηκη' με ανθρωπους απο ολα τα εθνη της γης.»
Ανοησίες του χειρίστου είδους.
Πρώτον εξετάζουμε τι φέρεται να είπε ο Ιησούς και όχι ένας ο οποίος δεν τον είδε ποτέ του (!), και δεύτερον πουθενά εκ των Λόγων των Προφητών δεν προκύπτουνε αυτές οι ανυπόστατες φαντασιώσεις.
Μήπως μπορείς να μας παραθέσεις τα σχετικά λόγια των Προφητών όπου να προκύπτει ότι ο Μεσσίας θα έρθει για να….καταργήσει την Τορά και να εισάγει τα έθνη της γης στην πίστη του Γιαχβέ???
Λυπάμαι φίλτατε, αλλά έχεις μαύρα μεσάνυχτα….
Ιουδαιζεις περαν του τυχαιου...
μπορει να εχω εγω μαυρα μεσανυχτα, οπως λες, μπορει να εχεις εσυ μαυρα μεσανυχτα, οπως λεω.
δεν θα καταληξουμε καπου για τον απλο λογο, οτι εσυ δεχεσε την Ιουδαικη παραδοση, την οποια βαζεις πανω απο τις Εβραικες Γραφες, ενω δεν δεχεσε καθολου τις Ελληνικες Γραφες.
δεν εχουμε λοιπον κοινο σημειο.
ενα ερωτημα μονο, σχετικα με τον Γιαχ:
πραγματικα πιστευεις οτι ηταν-ειναι Θεος μονο των Εβραιων;
δηλαδη ο Αδαμ, ο Ενωχ, ο Νωε, και ολοι οσοι εζησαν πριν τον Αβρααμ, ποιον ειχαν Θεο;
ο Δημιουργος δεν ειναι ο Γιαχβε;
και αν ναι, τι δημιουργησε Αυτος; μονο τους Εβραιους;
εκτος αν πιστευεις και εσυ, ότι και ενας αλλος ανεκδιηγητος εδω μεσα, οτι ο Αδαμ ηταν Εβραιος.
πρεπει να σου πω οτι η Ιουδαικη παραδοση δεν με ενδιαφερει, οπως δεν με ενδιαφερει η Ορθοδοξη παραδοση.
με ενδιαφερει μονο το τι λεει ο Λογος του Θεου.
ο Δημιουργος, δεν ειναι μπορει να ειναι Θεος καποιων, δεν μπορει να ειναι Θεος μονο των Ιουδαιων, η μονο των Ελληνων, πρεπει να ειναι-και ειναι- Θεος ολης της ανθρωποτητας...
και το ονομα του ειναι ΙΕΧΩΒΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
δεν γινεται αλλιως.
(η τορα με τους πολλους τυπικισμους της και τα πολλα μη, ειναι δημιουργημα των θρησκευτικων ηγετων των Ιουδαιων, δεν ειναι θεοπνευστη οπως ειναι η Βιβλος)
quote:
eidos
με ενδιαφερει μονο το τι λεει ο Λογος του Θεου.
Μήπως ο λόγος ο αλλοιωμένος και ο περιορισμένος κατά κάποια βιβλία που δεν δένουν με αυτό που θέλουμε να περάσουμε στις μάζες των ανθρώπων τους οποίους θέλουμε να ψαρέψουμε;
Το πρόσχημα του λόγου του θεού το χρησιμοποιούν και οι άλλες δεκάδες χιλιάδες αιρέσεις που έρχονται και αυτές από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού ωκεανού.
Αυτό ο έρμος ο Λόγος του Θεού έχει γίνει λάστιχο στα χέρια όλων των όψιμων πεφωτισμένων των τελευταίων δεκαετιών.
Τι ανάστημα μπορούν να υψώσουν όλοι οι παραπάνω εμπρός στην Ορθοδοξία;
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι.
Γούστο και καπέλο του καθενός να πιστεύει όπου και ό, τι θέλει, αλλά αντί να μιλάνε υποτιμητικά για τους άλλους, ας προσπαθήσουν να συνειδητοποιήσουν την πνευματική τους γύμνια στην οποία ευρίσκονται πρώτα.
Η Ορθοδοξία είναι παρούσα εδώ και 2000 χρόνια τώρα και έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη.
Οι άλλοι;

«Ιουδαιζεις περαν του τυχαιου...»
Εγώ φίλτατε μιλώ για την θεολογική και ιστορική αλήθεια, δίχως να είμαι πιστός είτε του ιουδαϊσμού είτε του χριστιανισμού. Εσύ όμως, εικάζεις, παραποιείς και εφευρίσκεις ανυπόστατες «ερμηνείες», με έναν μονάχα σκοπό: το προσωπικό σου συμφέρον.
Λυπάμαι, αλλά ότι κάνεις εσύ κάνουνε και όλες οι σέκτες.
eidos:
«δεν θα καταληξουμε καπου για τον απλο λογο, οτι εσυ δεχεσε την Ιουδαικη παραδοση, την οποια βαζεις πανω απο τις Εβραικες Γραφες, ενω δεν δεχεσε καθολου τις Ελληνικες Γραφες.»
Βρίσκεσαι εδώ και πολλά μηνύματα σε αδιέξοδο, δίχως να είσαι σε θέση να τεκμηριώσεις οτιδήποτε από τα όσα ως «αλήθεια» σου έχουνε μάθει. Εγώ σου φταίω?
Δεν δέχομαι την «ιουδαϊκή παράδοση», αλλά τις γραφές της Πεντατεύχου σε συνδυασμό με τα όσα εκείνος ο λαός αποδέχονταν και ζούσε. Όταν αναλύουμε την θεολογία ενός άλλου λαού, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να γνωρίζουμε πολλές συνιστώσες της ιστορίας αυτού του λαού.
eidos:
«πραγματικα πιστευεις οτι ηταν-ειναι Θεος μονο των Εβραιων;»
Κοίτα να δεις, ο Γιαχβέ έχει έναν εκλεκτό λαό, τον οποίο και θέλησε να υπηρετήσει, να οδηγήσει σε ελευθερία και υπεροχή έναντι άλλων. Είναι ένας προσωπικός θεός.
Υπάρχει βέβαια και η ακολουθία από τον Νώε (υποτίθεται..), αλλά εδώ πέφτουμε σε αντιφάσεις και μισαλλοδοξίες.
Ο Γιαχβέ είναι μια πολύ άσχημη ιδέα για το Θείο, την οποία οι χριστιανοί πήρανε και κάνανε ακόμα χειρότερα. Σήμερα, εάν κρίνουμε την περιγραφή και τα έργα αυτού του Θεού, μόνο ως ΣΦΑΓΙΑΣΤΗ και ΑΝΩΜΑΛΟΥ μπορούμε να τον καταδικάσουμε.
Βέβαια, τόσο ο Γιαχβέ όσο και ο Ιησούς είναι κατασκευάσματα της φαντασίας και της ανάγκης των ανθρώπων, κάτι που προκύπτει εάν βάλει κανείς το μυαλουδάκι του να δουλέψει αλλά και αναλύσει την αδιέξοδη ρητορική και ευφυολογήματα και των δύο πρωταγωνιστών.
eidos:
«ο Δημιουργος, δεν ειναι μπορει να ειναι Θεος καποιων, δεν μπορει να ειναι Θεος μονο των Ιουδαιων, η μονο των Ελληνων, πρεπει να ειναι-και ειναι- Θεος ολης της ανθρωποτητας... και το ονομα του ειναι ΙΕΧΩΒΑ.»
Αυτό είναι η ηχώ της φαντασίας σου φίλτατε, όχι όμως απαραίτητα η αλήθεια!
Η λεγομένη Παλαιά Διαθήκη, είναι ένα συνονθύλευμα διαφόρων παραδόσεων Σημιτικών φυλών της Ασίας, είναι ένα σύνολο από ανακρίβειες, από αντιφάσεις, θηριωδίες, κακότητα και μίσος.
Οι απόκληροι Σημίτες που στην διάρκεια των αιώνων έγιναν γνωστοί ως Εβραίοι, προήλθαν από διάφορα φύλα της περιοχής και μοναδικός συνδετικός κρίκος υπήρξε η δημιουργία μιας φανταστικής ιστορίας: η ιστορία που αναλύεται στην από τους χριστιανούς αποκαλούμενη «Παλαιά Διαθήκη».
Ο Ιεχωβάς, είναι τόσο «πραγματικός» όσο και παλαιότερα ο Δίας ή ο Μίθρας, όσο ο Βούδας και οι δεκάδες άλλοι Θεοί της οικουμένης. Η παρουσία εκατοντάδων Θεών εδώ και χιλιάδες χρόνια επί της γης, μας αποδεικνύει και την ουσιαστική ανυπαρξία όχι μόνο του απαράδεκτου Ιεχωβά, αλλά και του κάθε «θεού».
Έτσι, έχουμε λοιπόν τον Νώε που χώρεσε ΟΛΑ τα είδη της γήινης ζωής, μέσα σε ένα καράβι (!), ο κόσμος δημιουργήθηκε το 4000 ante era vulgaris (!), ο Λώτ κουβαλούσε την γυναίκα του σε……..αλατιέρα!!
Ο Αδάμ ενδεχομένως ακόμα μετράει τα πλευρά του και προσπαθεί να βρει ομοιότητες ανάμεσα σε αυτά και στην Εύα. Οι άγγελοι, όντα ΑΦΥΛΑ και ΑΣΩΜΑΤΑ, συνουσιάζονταν κατά τα άλλα ασυστόλως με γυναίκες ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ οι οποίες έμεναν έγκυες και γεννούσαν…….Γίγαντες!! Η φτωχή και αδαής Μύριαμ έμεινε έγκυος από………την γύρη!! Οι αμόρφωτοι απόστολοι ξαφνικά έμαθαν να μιλάνε ΟΛΕΣ τις γνωστές γλώσσες. Ο Ιησούς περπατούσε πάνω στο νερό και νερά κάνανε πέρα προκειμένου να διαβούν εκλεκτοί του θεού….
Η Βίβλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, αλλά ούτε καν και «Λόγος θεού». Είναι απλά οι διηγήσεις και οι ανάγκες πολλών και διαφόρων πολιτικών προσώπων που σκοπό είχανε την εξουσία και την επιτυχή συμβίωση.
eidos:
«(η τορα με τους πολλους τυπικισμους της και τα πολλα μη, ειναι δημιουργημα των θρησκευτικων ηγετων των Ιουδαιων, δεν ειναι θεοπνευστη οπως ειναι η Βιβλος)»
Α, καλά, αυτό το παραμύθι το έχουμε ξανακούσει φίλτατε: «θεόπνευστο» είναι μονάχα αυτό που υποστηρίζει τις ανάγκες της αίρεσης μας!!
Ουδέν περαιτέρω σχόλιο….
Διαβάζοντας κάποια άρθρα μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα που θα ήθελα να σου τα απευθύνω.
Σε κάποιο μήνυμά σου, είπες πως όλοι οι υπόλοιποι είναι ψευτο-Χριστιανοί ενώ οι μόνοι αληθινοί Χριστιανοί είναι οι ΜτΙ.
Πώς είναι δυνατόν να θεωρείς τον εαυτό σου Χριστιανό όταν την προσευχή σου δεν την απευθύνεις στο Ιησού Χριστό; Όταν τα αιτήματά σου και τις ευχαριστίες σου, την αγάπη σου δεν τα απευθύνεις σε Αυτόν;
Όταν δεν τον θεωρείς Λυτρωτή και Σωτήρα σου;
Αν θέλεις μου δίνεις μια απάντηση;

Δεν γνωρίζω αν διαβάζεις τα μηνύματα και μπορείς να μου απαντήσεις, αλλά προσπαθώ να βρω κάποια στοιχεία γύρω από την εταιρεία Σκοπιά, για τα οποία θα ήθελα μια πιο συγκεκριμένη και σίγουρη απάντηση από κάποιον που ζει από κοντά μια δεδομένη πραγματικότητα.
Οι διάφορες φήμες, τις οποίες γνωρίζουμε οι περισσότεροι κάθε άλλο παρά μας βοηθούν να σχηματίσουμε γνώμη. Είμαι σίγουρος πως στον κόσμο έχουν σχηματιστεί πολλές λάθος εντυπώσεις για την εν λόγω εταιρεία.
Κατανοώ πως η συμμετοχή σου στο παρόν φόρουμ δεν είναι η μόνη σου ασχολία, αλλά θα ήθελα να συνεχίσουμε λιγάκι την κουβέντα.
Με ενδιαφέρει να δω που στηρίζεις τις απόψεις σου και πώς ερμηνεύεις τις Γραφές.
Διάβασα το παρακάτω και θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσεις εσύ:
"Εν τούτοις, μην προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τις Γραφές. Ο Θεός είναι ο ερμηνευτής. Η εταιρεία Σκοπιά είναι το μέσον"
Είναι αλήθεια πως είναι απαγορευμένη η προσωπική έρευνα της Γραφής;
- - - - - - - - - - - -
Θα ήθελα να μου πεις, αν το γνωρίζεις φυσικά, αν ισχύει το παρακάτω:
"Εμείς, η ομάς του λαού του Θεού... αναγνωρίζουμε ότι η κυβέρνησις του Θεού είναι καθαρή θεοκρατία... και ότι "Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ" είναι ο ορατός εκπρόσωπος του Κυρίου πάνω στη γη"...
Είναι η παραπάνω μια δήλωση, την οποία εισηγήθηκε ο κος Ι. Ρόδερφορντ, που υποχρεούνται να υπογράψουν τα μέλη της εταιρείας;
Θα ήθελα, επίσης, να μου πεις, αν γνωρίζεις, ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που "αποφάσισαν" για το ποια βιβλία θα αποτελούν μέρος της Αγίας Γραφής.
Σε ευχαριστώ για το χρόνο που θα διαθέσεις.

Γράφεις:
«Εννοείς πως ότι είναι ακατανόητο, είναι και θεϊκό; Και αν ναί
κάτι που κάποτε ήταν ακατανόητο (οι αστραπές, ας πούμε), αλλά μετά έγινε αντιληπτό απ' τον άνθρωπο, ήταν θεϊκό (έτσι νομίζω ότι θεωρούντο) και έχασε το προνόμιο, όταν επιστημονικά εξηγήθηκε;»
Μάλλον ακατανόητη τα παλιά χρόνια ήτανε όχι η αστραπή, αλλά η αιτία που προκαλλεί το φαινόμενο της αστραπής. Γιατί η αστραπή καθεαυτό δεν είναι ακατανόητη,
εφόσον την αστραπή τη βλέπεις, την ακούς, την αντιλαμβάνεσαι ΟΤΙ υπάρχει, γιατι τη βλέπεις
και αντιλαμβάνεσαι το ΠΩΣ υπάρχει, σα μιά φωτεινή γραμμή στον ουρανό ανάμεσα απο τα σύννεφα π.χ.
Επίσης κατανοητό απο τα παλιά χρόνια ήτανε και το ότι η αστραπή ήτανε μία φωτιά, (όπως και είναι) δηλαδή επίσης κατανοητό ήτανε το ΤΙ είναι η αστραπή...
Επομένω εφόσον είναι κατανοητό το ΟΤΙ, το ΠΩΣ και το ΤΙ της αστραπής, δεν είναι ακατανόητη η αστραπή, αλλά το ΑΙΤΙΟ της αστραπής.
Εγώ όμως δε μίλησα για το ποιό είναι το αίτιο της ύπαρξης του Θεού, αλλά για την υπόσταση του Θεού, όπως αυτή διδάσκεται απο την Ορθόδοξη Εκκλησία...
Αυτή λοιπόν η υπόσταση είναι ακατανόητη.
@ eidos
Γράφεις:
«αν πρεπει να ξεκαθαρισουμε τους ορους υλικο και πνευματικο, κατα την αποψη μου, αυτο ειναι πολυ απλο: οτιδηποτε ο Δημιουργος, τοποθετησε μεσα στο υλικο συμπαν, ειναι υλικο, οτιδηποτε τοποθετησε εξω απο το υλικο συμπαν, ειναι πνευματικο- ειναι μια ανωτερη μορφη ζωης.»
Είναι πολύ πετυχημένη η απλοποίηση που κάνεις, ιδίως άμα σκεφτούμε ότι ο απόστολος Παύλος, είχε γράψει ότι «Μέσα στον Θεό ζούμε και κινούμεθα και εσμέν». Πως λοιπόν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι ο πνευματικός κόσμος βρίσκεται εκτός του υλικού, όταν σε αυτό το εδάφιο σου ξεκαθαρίζει ότι ο υλικός κόσμος βρίσκεται μέσα στον πνευματικό, δηλαδή ότι ο υλικός κόσμος είναι ένα κομμάτι του πνευματικού;;
Η όλη σου η υπόλοιπη επιχειρηματολογία, όπως λόγου χάρη αυτό που γράφεις:
«εφοσον ο ανθρωπος τοποθετηθηκε στο συμπαν ειναι υλικος.
ο ανθρωπος δεν δημιουργηθηκε με την προοπτικη καποτε, να ζησει εξω απο το υλικο συμπαν.»
κ.λ.π.
Δεν στέκει, γιατί ακριβώς, σύμφωνα με όσα διδάσκει ο απόστολος Παύλος, ο άνθρωπος ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ.
Όπως και επίσης ο Θεός δεν βρίσκεται εκτός του κόσμου, μιάς και ο Ιερεμίας στο 23:24 λέει:
ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ
Γράφεις:
«ο κανονας ειναι: ειτε υλικος ειτε πνευματικος, υπακους στον Δημιουργο ζεις, δεν υπακους πεθαινεις.»
Και σε ξαναρωτάω. Ο διάβολος υπακούει στο Θεό;; Εάν δεν τον υπακούεί πως μπορεί να υπάρχει εδώ και 5000 χρόνια;; Μήπως η ύπαρξη, δηλαδή η κατα τύπον ζωή, και η αληθινή ζωή, δηλαδή η κατα ουσία ζωή, είναι δύο διαφορετικά πράγματα;; Μπορείς να διανοηθείς ότι υπάρχουνε κάποια πράγματα που διαβάζουμε στη Βίβλο, στα οποία χρειάζεται διάκριση εννοιών;;;
Γράφεις:
«μια ψυχη με την εννοια του κατι περισσοτερου τι να την κανει ο ανθρωπος; δεν ηταν στα σχεδια του Θεου, η αλλαγη ή η εναλλαγη του ανθρωπου, απο υλη σε πνευμα»
Το σώμα είναι το σκήνωμα της ψυχής. Στο Σοφία Σολομώντος 9:15 διαβάζουμε το εξής:
ΦΘΑΡΤΟΝ ΓΑΡ ΣΩΜΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΨΥΧΗΝ, ΚΑΙ ΒΡΙΘΕΙ ΤΟ ΓΕΩΔΕΣ ΣΚΗΝΟΣ ΝΟΥΝ ΠΟΛΥΦΡΟΝΤΙΔΑ
Για αυτό και ο Δαβίδ προσευχόμενος στο Παραλειπομένων Α 29:15, λέει:
ΩΣ ΣΚΙΑ ΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΗΜΩΝ ΕΠΙ ΓΗΣ
Επομένως αυτό που έχεις γράψει, ότι:
«ο ανθρωπος δεν δημιουργηθηκε με την προοπτικη καποτε, να ζησει εξω απο το υλικο συμπαν.»
Δεν στέκει. Γιατί εάν ο Δαβίδ λέει ότι οι ημέρες μας στη γη είναι σαν σκιά, τότε ο καθένας μπορεί να σκεφτεί, ότι στη γη ο άνθρωπος δε βιώνει την αληθινή ζωή και ούτε προκειται ποτε σε αυτή τη γη να τη βιώσει...
@ schwabe
Γράφεις:
«Έτσι, η κατάρα βαραίνει απόλυτα τον Ιωσήφ, καθώς ουδείς εκ των απογόνων του Ιεχωνία δεν ανέβηκε μετά την κατάρα αυτή στον θρόνο, και φυσικά είδαμε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΕΧΟΝΙΑ.»
Ο Ιεχονίας, ο πρόγονος του Χριστού είχε πατέρα τον...
Ματθαίος 1:11
«ο ΙΩΣΙΑΣ απέκτησε τον Iεχονία και τους αδελφούς του τον καιρό της εξορίας στη Bαβυλώνα.»
Ενώ ο καταραμένος Ιεχονίας, που λες ότι, λόγω αυτού η κατάρα πιάνει και τον Χριστό, είχε πατέρα τον...
Ιερεμίας 22:24
ζω εγω λεγει κυριος εαν γενομενος γενηται ιεχονιας ΥΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ βασιλευς ιουδα
Το όνομα ΙΩΣΙΑΣ είναι διαφορετικό απο το όνομα ΙΩΑΚΕΙΜ, κύριε ραβίνε Σβάμπε, διδάσκαλε της ιουδαϊκής θεολογίας.
Για το καλό της κουβέντας πάντως και όχι για να κερδίσω κάποιες εντυπώσεις, όπως εξ ιδίων τα αλλότρια κρινεις θα σου απαντησω για πολλοστη φορά στo ερώτημα σου.
ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ»?
Απάντηση
Ο Ησαϊας στο 61 και ο Δαβίδ στον 109ο ψαλμό. Ο Μεσσίας σύμφωνα με αυτά τα εδάφια είναι ΚΥΡΙΟΣ και ΙΕΡΕΑΣ, δηλαδή ΘΕΟΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όλοι οι προφήτες.
Ο ΑΜΩΣ μιλάει για τα γεγονότα μετά την σταυρωση. Στο κεφ. 8.
«9 και εσται εν εκεινη τη ημερα λεγει κυριος ο θεος και δυσεται ο ηλιος μεσημβριας και συσκοτασει επι της γης εν ημερα το φως
10 και μεταστρεψω τας εορτας υμων εις πενθος και πασας τας ωδας υμων εις θρηνον και αναβιβω επι πασαν οσφυν σακκον και επι πασαν κεφαλην φαλακρωμα και θησομαι αυτον ως πενθος αγαπητου και τους μετ' αυτου ως ημεραν οδυνης»
και στο κεφ. 9 για την καταγωγή του Χριστού απο τον οίκο Δαβίδ
«11 εν τη ημερα εκεινη αναστησω την σκηνην δαυιδ την πεπτωκυιαν και ανοικοδομησω τα πεπτωκοτα αυτης και τα κατεσκαμμενα αυτης αναστησω και ανοικοδομησω αυτην καθως αι ημεραι του αιωνος
12 οπως εκζητησωσιν οι καταλοιποι των ανθρωπων και παντα τα εθνη εφ' ους επικεκληται το ονομα μου επ' αυτους λεγει κυριος ο θεος ο ποιων ταυτα»
Ο ΝΑΟΥΜ στο κεφ. 2 μιλάει για την επι του όρους ομιλία
«1 ιδου επι τα ορη οι ποδες ευαγγελιζομενου και απαγγελλοντος ειρηνην εορταζε ιουδα τας εορτας σου αποδος τας ευχας σου διοτι ου μη προσθησωσιν ετι του διελθειν δια σου εις παλαιωσιν συντετελεσται εξηρται»
Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ στο κεφ. 2 αναφέρει ότι
«12 διοτι ταδε λεγει ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ οπισω δοξης απεσταλκεν με επι τα εθνη τα σκυλευσαντα υμας διοτι ο απτομενος υμων ως απτομενος της κορης του οφθαλμου αυτου
13 διοτι ιδου εγω επιφερω την χειρα μου επ' αυτους και εσονται σκυλα τοις δουλευουσιν αυτοις και γνωσεσθε διοτι κυριος παντοκρατωρ απεσταλκεν με
14 τερπου και ευφραινου θυγατερ σιων διοτι ιδου εγω ερχομαι και κατασκηνωσω εν μεσω σου λεγει κυριος
15 και καταφευξονται εθνη πολλα επι τον κυριον εν τη ημερα εκεινη και εσονται αυτω εις λαον και κατασκηνωσουσιν εν μεσω σου και επιγνωση οτι κυριος παντοκρατωρ εξαπεσταλκεν με προς σε»
Για σκέψου τώρα πως γίνεται ο Κύριος ο Παντοκράτορας να είναι απεσταλμένος του Κϋριου Παντοκράτορα.
Στο κεφ. 9 αναφέρει την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσολυμα πάνω σε γαϊδούρι.
«9 χαιρε σφοδρα θυγατερ σιων κηρυσσε θυγατερ ιερουσαλημ ιδου ο βασιλευς σου ερχεται σοι δικαιος και σωζων αυτος πραυς και επιβεβηκως επι υποζυγιον και πωλον νεον»
στο κεφ. 11 αναφέρει την προδοσία του Χριστού-Κυρίου με 30 αργύρια
«4 ταδε λεγει κυριος παντοκρατωρ ποιμαινετε τα προβατα της σφαγης
...
12 και ερω προς αυτους ει καλον ενωπιον υμων εστιν δοτε στησαντες τον μισθον μου η απειπασθε και εστησαν τον μισθον μου τριακοντα αργυρους»
στο κεφ. 12 αναφέρει την καταγωγή του Μεσσία απο τον οίκο Δαβίδ. Και αναφέρει επίσης ότι οι άνθρωποι θα θρηνούνε τον Μεσσία-Κύριο
«4 εν τη ημερα εκεινη λεγει κυριος παντοκρατωρ
...
10 και εκχεω επι τον οικον δαυιδ και επι τους κατοικουντας ιερουσαλημ πνευμα χαριτος και οικτιρμου και επιβλεψονται προς με ανθ' ων κατωρχησαντο και κοψονται επ' αυτον κοπετον ως επ' αγαπητον και οδυνηθησονται οδυνην ως επι πρωτοτοκω»
Στο κεφ. 13 αναφέρει τον διασκορπισμό των μαθητών μετα τη σύλληψη του Χριστού, ο οποίος θα έχει πληγές (απο την στάυρωση) ανάμεσα στα χέρια του
«6 και ερω προς αυτον τι αι πληγαι αυται ανα μεσον των χειρων σου και ερει ας επληγην εν τω οικω τω αγαπητω μου
7 ρομφαια εξεγερθητι επι τους ποιμενας μου και επ' ανδρα πολιτην μου λεγει κυριος παντοκρατωρ παταξατε τους ποιμενας και εκσπασατε τα προβατα και επαξω την χειρα μου επι τους ποιμενας»
Ο ΜΑΛΑΧΙΑΣ στο κεφ. 3 αναφέρει την κριτική που έκανε ο Χριστός στους Φαρισαίους.
«1 ιδου εγω εξαποστελλω τον αγγελον μου και επιβλεψεται οδον προ προσωπου μου και εξαιφνης ηξει εις τον ναον εαυτου κυριος ον υμεις ζητειτε και ο αγγελος της διαθηκης ον υμεις θελετε ιδου ερχεται λεγει κυριος παντοκρατωρ
2 και τις υπομενει ημεραν εισοδου αυτου η τις υποστησεται εν τη οπτασια αυτου διοτι αυτος εισπορευεται ως πυρ χωνευτηριου και ως ποα πλυνοντων
3 και καθιειται χωνευων και καθαριζων ως το αργυριον και ως το χρυσιον και καθαρισει τους υιους λευι και χεει αυτους ως το χρυσιον και ως το αργυριον και εσονται τω κυριω προσαγοντες θυσιαν εν δικαιοσυνη
4 και αρεσει τω κυριω θυσια ιουδα και ιερουσαλημ καθως αι ημεραι του αιωνος και καθως τα ετη τα εμπροσθεν
5 και προσαξω προς υμας εν κρισει και εσομαι μαρτυς ταχυς επι τας φαρμακους και επι τας μοιχαλιδας και επι τους ομνυοντας τω ονοματι μου επι ψευδει και επι τους αποστερουντας μισθον μισθωτου και τους καταδυναστευοντας χηραν και τους κονδυλιζοντας ορφανους και τους εκκλινοντας κρισιν προσηλυτου και τους μη φοβουμενους με λεγει κυριος παντοκρατωρ»
Ο ΗΣΑΪΑΣ στο κεφ. 7 αναφέρει τη γέννηση του Χριστου απο παρθένο.
"14 δια τουτο δωσει κυριος αυτος υμιν σημειον ιδου η παρθενος εν γαστρι εξει και τεξεται υιον και καλεσεις το ονομα αυτου εμμανουηλ"
Το Εμανουήλ σημαίνει ο Θεός μαζί μας. Ακριβώς επειδή ο Χριστός σα
Θεός είναι μαζί μας.
Στο κεφ. 9 αναφέρει οτι ο Μεσσίας θα είναι ο αιώνιος βασιλιάς
"5 οτι παιδιον εγεννηθη ημιν υιος και εδοθη ημιν ου η αρχη εγενηθη επι του ωμου αυτου και καλειται το ονομα αυτου μεγαλης βουλης αγγελος εγω γαρ αξω ειρηνην επι τους αρχοντας ειρηνην και υγιειαν αυτω
6 μεγαλη η αρχη αυτου και της ειρηνης αυτου ουκ εστιν οριον επι τον θρονον δαυιδ και την βασιλειαν αυτου κατορθωσαι αυτην και αντιλαβεσθαι αυτης εν δικαιοσυνη και εν κριματι απο του νυν και εις τον αιωνα χρονον ο ζηλος κυριου σαβαωθ ποιησει ταυτα"
στο κεφ. 11 αναφέρει το κύρηγμα του Μεσσία
"1 και εξελευσεται ραβδος εκ της ριζης ιεσσαι και ανθος εκ της ριζης αναβησεται
2 και αναπαυσεται επ' αυτον πνευμα του θεου πνευμα σοφιας και συνεσεως πνευμα βουλης και ισχυος πνευμα γνωσεως και ευσεβειας
3 εμπλησει αυτον πνευμα φοβου θεου ου κατα την δοξαν κρινει ουδε κατα την λαλιαν ελεγξει
4 αλλα κρινει ταπεινω κρισιν και ελεγξει τους ταπεινους της γης και παταξει γην τω λογω του στοματος αυτου και εν πνευματι δια χειλεων ανελει ασεβη
5 και εσται δικαιοσυνη εζωσμενος την οσφυν αυτου και αληθεια ειλημενος τας πλευρας
στο κεφ. 12 αναφέρει τη σταύρωση του Μεσσία
6 αγαλλιασθε και ευφραινεσθε οι κατοικουντες σιων οτι υψωθη ο αγιος του ισραηλ εν μεσω αυτης"
στο 16 αναφέρει ότι ο Μεσσίας θα είναι ΚΑΙ Θεός εφόσον η κριση
σύμφωνα με το Μωσαϊκό νόμο είναι αποκλειστικότητα του Θεού
"5. και διορθωθησεται μετ' ελεους θρονος και καθιεται επ' αυτου μετα αληθειας εν σκηνη δαυιδ κρινων και εκζητων κριμα και σπευδων δικαιοσυνην"
στο 35 αναφέρει τα θαυματα που θα κάνει ο Μεσσίας
"4 παρακαλεσατε οι ολιγοψυχοι τη διανοια ισχυσατε μη φοβεισθε ιδου ο θεος ημων κρισιν ανταποδιδωσιν και ανταποδωσει αυτος ηξει και σωσει ημας
5 τοτε ανοιχθησονται οφθαλμοι τυφλων και ωτα κωφων ακουσονται
6 τοτε αλειται ως ελαφος ο χωλος και τρανη εσται γλωσσα μογιλαλων οτι ερραγη εν τη ερημω υδωρ και φαραγξ εν γη διψωση"
Στο 40 γίνεται αναφορά για τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, του οποίου οι ΜτΙ πατάνε την εικόνα, και λένε ότι δεν υπάρχουνε άγιοι και ότι καλά και όλοι ήμαστε.
"3 φωνη βοωντος εν τη ερημω ετοιμασατε την οδον κυριου ευθειας ποιειτε τας τριβους του θεου ημων"
για την επι του όρους ομιλία
"9 επ' ορος υψηλον αναβηθι ο ευαγγελιζομενος σιων υψωσον τη ισχυι την φωνην σου ο ευαγγελιζομενος ιερουσαλημ υψωσατε μη φοβεισθε ειπον ταις πολεσιν ιουδα ιδου ο θεος υμων"
Για τον ΚΥΡΙΟ που θα έρθει να γίνει ο ποιμένας
"10 ιδου κυριος μετα ισχυος ερχεται και ο βραχιων μετα κυριειας ιδου ο μισθος αυτου μετ' αυτου και το εργον εναντιον αυτου
11 ως ποιμην ποιμανει το ποιμνιον αυτου και τω βραχιονι αυτου συναξει αρνας και εν γαστρι εχουσας παρακαλεσει"
Στο 42 γίνεται η αναφορά για το ότι ο Μεσσίας θα έρθει για όλα τα έθνη και όχι μόνο για τους Εβραίους.
"6 εγω κυριος ο θεος εκαλεσα σε εν δικαιοσυνη και κρατησω της χειρος σου και ενισχυσω σε και εδωκα σε εις διαθηκην γενους εις φως εθνων
7 ανοιξαι οφθαλμους τυφλων εξαγαγειν εκ δεσμων δεδεμενους και εξ οικου φυλακης καθημενους εν σκοτει"
Στο κεφ. 50 γίνεται η αναφορά για τους εμπαιγμούς που υπέστη ο Χριστός
"6 τον νωτον μου δεδωκα εις μαστιγας τας δε σιαγονας μου εις ραπισματα το δε προσωπον μου ουκ απεστρεψα απο αισχυνης εμπτυσματων"
Το κεφ. 53 είναι όλο αφιερωμένο στο Μεσσία και για το ότι πέθανε για τις ανθρωπινες αμαρτίες, για τους εμπαιγμούς που υπόφερε για το ότι εκτελέστηκε σαν εγκληματίας για το ότι βασανίστηκε, για το ότι τάφξηκε σε ταφο κάποιου πλούσίου...
"4 ουτος τας αμαρτιας ημων φερει και περι ημων οδυναται και ημεις ελογισαμεθα αυτον ειναι εν πονω και εν πληγη και εν κακωσει
5 αυτος δε ετραυματισθη δια τας ανομιας ημων και μεμαλακισται δια τας αμαρτιας ημων παιδεια ειρηνης ημων επ' αυτον τω μωλωπι αυτου ημεις ιαθημεν
6 παντες ως προβατα επλανηθημεν ανθρωπος τη οδω αυτου επλανηθη και κυριος παρεδωκεν αυτον ταις αμαρτιαις ημων
7 και αυτος δια το κεκακωσθαι ουκ ανοιγει το στομα ως προβατον επι σφαγην ηχθη και ως αμνος εναντιον του κειροντος αυτον αφωνος ουτως ουκ ανοιγει το στομα αυτου
8 εν τη ταπεινωσει η κρισις αυτου ηρθη την γενεαν αυτου τις διηγησεται οτι αιρεται απο της γης η ζωη αυτου απο των ανομιων του λαου μου ηχθη εις θανατον
9 και δωσω τους πονηρους αντι της ταφης αυτου και τους πλουσιους αντι του θανατου αυτου οτι ανομιαν ουκ εποιησεν ουδε ευρεθη δολος εν τω στοματι αυτου
10 και κυριος βουλεται καθαρισαι αυτον της πληγης εαν δωτε περι αμαρτιας η ψυχη υμων οψεται σπερμα μακροβιον και βουλεται κυριος αφελειν
11 απο του πονου της ψυχης αυτου δειξαι αυτω φως και πλασαι τη συνεσει δικαιωσαι δικαιον ευ δουλευοντα πολλοις και τας αμαρτιας αυτων αυτος ανοισει
12 δια τουτο αυτος κληρονομησει πολλους και των ισχυρων μεριει σκυλα ανθ' ων παρεδοθη εις θανατον η ψυχη αυτου και εν τοις ανομοις ελογισθη και αυτος αμαρτιας πολλων ανηνεγκεν και δια τας αμαρτιας αυτων παρεδοθη"
Στο κεφ. 55 γίνεται αναφορά για το ότι ο Μεσσίας φέρνει τη Νέα Διαθήκη
"3 προσεχετε τοις ωτιοις υμων και επακολουθησατε ταις οδοις μου επακουσατε μου και ζησεται εν αγαθοις η ψυχη υμων και διαθησομαι υμιν διαθηκην αιωνιον τα οσια δαυιδ τα πιστα
4 ιδου μαρτυριον εν εθνεσιν δεδωκα αυτον αρχοντα και προστασσοντα εθνεσιν
5 εθνη α ουκ ηδεισαν σε επικαλεσονται σε και λαοι οι ουκ επιστανται σε επι σε καταφευξονται ενεκεν του θεου σου του αγιου ισραηλ οτι εδοξασεν σε"
Στο 61 γίνεται αναφορά για το ότι ο Μεσσίας είναι ταυτόχρονα ΘΕΟΣ (Κύριος) και ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ιερέας)
"1 πνευμα κυριου επ' εμε ου εινεκεν εχρισεν με ευαγγελισασθαι πτωχοις απεσταλκεν με ιασασθαι τους συντετριμμενους τη καρδια κηρυξαι αιχμαλωτοις αφεσιν και τυφλοις αναβλεψιν
2 καλεσαι ενιαυτον κυριου δεκτον και ημεραν ανταποδοσεως παρακαλεσαι παντας τους πενθουντας
3 δοθηναι τοις πενθουσιν σιων δοξαν αντι σποδου αλειμμα ευφροσυνης τοις πενθουσιν καταστολην δοξης αντι πνευματος ακηδιας και κληθησονται γενεαι δικαιοσυνης φυτευμα κυριου εις δοξαν
4 και οικοδομησουσιν ερημους αιωνιας εξηρημωμενας προτερον εξαναστησουσιν και καινιουσιν πολεις ερημους εξηρημωμενας εις γενεας
5 και ηξουσιν αλλογενεις ποιμαινοντες τα προβατα σου και αλλοφυλοι αροτηρες και αμπελουργοι
6 υμεις δε ιερεις κυριου κληθησεσθε λειτουργοι θεου ισχυν εθνων κατεδεσθε και εν τω πλουτω αυτων θαυμασθησεσθε
7 ουτως εκ δευτερας κληρονομησουσιν την γην και ευφροσυνη αιωνιος υπερ κεφαλης αυτων
8 ΕΓΩ ΓΑΡ ΕΙΜΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΑΓΑΠΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ και μισων αρπαγματα εξ αδικιας και δωσω τον μοχθον αυτων δικαιοις και διαθηκην αιωνιον διαθησομαι αυτοις
9 και γνωσθησεται εν τοις εθνεσιν το σπερμα αυτων και τα εκγονα αυτων πας ο ορων αυτους επιγνωσεται αυτους οτι ουτοι εισιν σπερμα ηυλογημενον υπο θεου
10 και ευφροσυνη ευφρανθησονται επι κυριον αγαλλιασθω η ψυχη μου επι τω κυριω ενεδυσεν γαρ με ιματιον σωτηριου και χιτωνα ευφροσυνης ΩΣ ΝΥΜΦΙΩ ΠΕΡΙΕΘΗΚΕΝ ΜΟΙ ΜΙΤΡΑΝ και ως νυμφην κατεκοσμησεν με κοσμω
11 και ως γην αυξουσαν το ανθος αυτης και ως κηπος τα σπερματα αυτου ουτως ανατελει κυριος δικαιοσυνην και αγαλλιαμα εναντιον παντων των εθνων"
Στο 66 γίνεται αναφορά για τον Ευαγγελισμό των εθνών και για το ότι οι ιερείς δε θα είναι πλεόν οι Λευίτες, αλλά θα προέρχονται απ όλα τα έθνη.
"18 καγω τα εργα αυτων και τον λογισμον αυτων επισταμαι ερχομαι συναγαγειν παντα τα εθνη και τας γλωσσας και ηξουσιν και οψονται την δοξαν μου
19 και καταλειψω επ' αυτων σημεια και εξαποστελω εξ αυτων σεσωσμενους εις τα εθνη εις θαρσις και φουδ και λουδ και μοσοχ και θοβελ και εις την ελλαδα και εις τας νησους τας πορρω οι ουκ ακηκοασιν μου το ονομα ουδε εωρακασιν την δοξαν μου και αναγγελουσιν μου την δοξαν εν τοις εθνεσιν
20 και αξουσιν τους αδελφους υμων εκ παντων των εθνων δωρον κυριω μεθ' ιππων και αρματων εν λαμπηναις ημιονων μετα σκιαδιων εις την αγιαν πολιν ιερουσαλημ ειπεν κυριος ως αν ενεγκαισαν οι υιοι ισραηλ εμοι τας θυσιας αυτων μετα ψαλμων εις τον οικον κυριου
21 και απ' αυτων λημψομαι εμοι ιερεις και λευιτας ειπεν κυριος"
Ο ΙΕΡΕΜΙΑΣ κάνει στο κεφ. 38 επίσης αναφορά για την Νέα Διαθήκη
"31 ιδου ημεραι ερχονται φησιν κυριος και διαθησομαι τω οικω ισραηλ και τω οικω ιουδα διαθηκην καινην"
Ο ΙΕΖΕΚΙΗΛ αναφέρει το Μεσσία σαν τον καλό ποιμένα
"34: 23 και αναστησω επ' αυτους ποιμενα ενα και ποιμανει αυτους τον δουλον μου δαυιδ και εσται αυτων ποιμην"
Επίσης στο κεφ. 37 αναφέρει ότι ο Μεσσίας θα είναι ο αιώνιος βασιλιάς
"24 και ο δουλος μου δαυιδ αρχων εν μεσω αυτων και ποιμην εις εσται παντων οτι εν τοις προσταγμασιν μου πορευσονται και τα κριματα μου φυλαξονται και ποιησουσιν αυτα
25 και κατοικησουσιν επι της γης αυτων ην εγω δεδωκα τω δουλω μου ιακωβ ου κατωκησαν εκει οι πατερες αυτων και κατοικησουσιν επ' αυτης αυτοι και δαυιδ ο δουλος μου αρχων αυτων εσται εις τον αιωνα"
Ο ΔΑΝΙΗΛ προφητεύει στο κεφ. 9 τη χρονολογία του ερχομού του Μεσσιά.
"25 και γνωση και διανοηθηση και ευφρανθηση και ευρησεις προσταγματα αποκριθηναι και οικοδομησεις ιερουσαλημ πολιν κυριω
26 και μετα επτα και εβδομηκοντα και εξηκοντα δυο αποσταθησεται χρισμα και ουκ εσται και βασιλεια εθνων φθερει την πολιν και το αγιον μετα του χριστου και ηξει η συντελεια αυτου μετ' οργης και εως καιρου συντελειας απο πολεμου πολεμηθησεται"
Η ανοικοδόμηση της Ιερουσαλήμ έγινε περίπου το 450 π.Χ. Προσθέτουμε και 70 επι 7 χρόνια, δηλαδή 490 χρόνια και έχουμε το έτος 30 με 40 μ.Χ.
«Το όνομα ΙΩΣΙΑΣ είναι διαφορετικό απο το όνομα ΙΩΑΚΕΙΜ, κύριε ραβίνε Σβάμπε, διδάσκαλε της ιουδαϊκής θεολογίας.»
Γεια σου ρε Σαμουήλ, με έκανες να γελάω με λυγμούς βρε!!!![]()
Αλήθεια, τα…σκέφτηκες πολύ πριν τα γράψεις αυτά βρε…….ιστορικέ της Βιβλικής Θεολογίας??![]()
![]()
![]()
Δεν μου λες, μιας και δεν γνωρίζεις ΤΙΠΟΤΑ από τα όσα επιπόλαια και παπαγαλίστικα καταπιάνεσαι βρε αθεόφοβε, τι θέλεις και από την μία εκτίθεσαι διαρκώς δημοσίως και από την άλλη κουράζεις και τους αναγνώστες με τις θεολογικές σου μπανανόφλουδες??
Ας είναι, αν και δεν προλαβαίνω τώρα να απαντήσω στις υπόλοιπες σου….«γνωματεύσεις» (όχι ότι έγραψες και κάτι το σωστό..), ας σου μάθουμε και πάλι τα βασικά της Πεντατεύχου μπας και αντιληφθείς ότι με τέτοιου επιπέδου θεολογικές γνώσεις κανονικά δεν θα έπρεπε καν να «αποφοιτήσεις» του κατηχητικού!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Πάμε να δούμε τι πιστεύεις πως γράφει ο Ιερεμίας:
samuel1974:
«ο ΙΩΣΙΑΣ απέκτησε τον Iεχονία και τους αδελφούς του τον καιρό της εξορίας στη Bαβυλώνα…Ενώ ο καταραμένος Ιεχονίας, που λες ότι, λόγω αυτού η κατάρα πιάνει και τον Χριστό, είχε πατέρα τον...ζω εγω λεγει κυριος εαν γενομενος γενηται ιεχονιας ΥΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ βασιλευς ιουδα»
Ο Ιωαχίμ ή Ιωακείμ (Jehoiakim) είναι ο γιός του Ιωσία (όπως σωστά αναφέρει ο Ματθαίος στο α’/11), και ο Ιεχωνίας (Jeconiah) ο γιός του Ιωαχίμ ή Ιωακείμ.
Ο Ιεχωνίας, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΙΑ, είναι ο Βασιλιάς που ετράπη σε εξορία στην Βαβυλώνα, και αργότερα έλαβε τον θρόνο ο Ζεδεκιας (Zedekiah), ο οποίος ήταν αδερφός του Ιωακείμ, δηλαδή θείος του Ιεχωνία. Ο Ιεχωνίας (ο οποίος φέρει και την κατάρα), είναι ο πατέρας του Σαλαθιήλ, παππούς του Ζοροβάβελ και πάει λέγοντας η συνέχεια των φερόντων την κατάρα!
Έτσι, πολύ σωστά γράφει ο Ιερεμίας τα εξής, τα οποία και ισχύουν απόλυτα ως κατάρα ακριβώς μέχρι τον Ιωσήφ:
{24 ζῶ ἐγώ, λέγει Κύριος, ἐὰν γενόμενος γένηται ᾿Ιεχονίας υἱὸς ᾿Ιωακεὶμ βασιλεὺς ᾿Ιούδα ἀποσφράγισμα ἐπὶ τῆς χειρὸς τῆς δεξιᾶς μου, ἐκεῖθεν ἐκσπάσω σε… 28 ἠτιμώθη ᾿Ιεχονίας ὡς σκεῦος, οὗ οὐκ ἔστι χρεία αὐτοῦ, ὅτι ἐξερρίφη καὶ ἐξεβλήθη εἰς γῆν, ἣν οὐκ ᾔδει. 29 γῆ γῆ ἀκουε λόγον Κυρίου· 30 γράψον τὸν ἄνδρα τοῦτον ἐκκήρυκτον ἄνθρωπον, ὅτι οὐ μὴ αὐξηθῇ ἐκ τοῦ σπέρματος αὐτοῦ ἀνὴρ καθήμενος ἐπὶ θρόνου Δαυὶδ ἄρχων ἔτι ἐν τῷ ᾿Ιούδᾳ.}
Από ότι (ενδεχομένως..) μπορείς να αντιληφθείς και εσύ, και οι δυο Βασιλείς ήσαν καταδικασμένοι, και κανείς τελικά εκ των δυο ποτέ δεν έλαβε σχετικό αξίωμα.
Στις υπόλοιπες πατάτες που έγραψες θα επανέλθω, μια απο τα ίδια είναι όλα όσα έγραψες...![]()
![]()
![]()
Άσε δε σου κάθεται η φάση γιατί
1. Ο θείος κάποιου (του Ιεχονία π.χ.) δεν είναι σπέρμα του. είναι σα να παώ εγώ στον αδερφό του πατέρα μου και του πω ότι είναι απόγονός μου....
2. Ακόμα και αν ήτανε καταραμένος ο θείος Εζεκίας του βασιλιά Ιεχονία. Αν και κάτι τέτοιο δε λέει πουθενά ο Ιερεμίας. Ο Εζεκίας, ο πρόγονος του Χριστού, (άλλος αυτός) είχε γιό τον Μανασσή.
Ματθ. 1
"10 Eζεκίας απέκτησε το ΜΑΝΑΣΣΗ, ο Mανασσής απέκτησε τον Aμών, ο Aμών απέκτησε τον Iωσία, 11 Iωσίας απέκτησε τον Iεχονία και τους αδελφούς του τον καιρό της εξορίας στη Bαβυλώνα."
Ενώ οι γιοί του Εζεκία, του βασιλιά, όχι παιδιά δεν κάνανε, αλλά σφαχτήκανε μπροστά στα μάτια του πατέρα τους απο τον κατακτητή της Ιερουσαλήμ Ναβουχοδονόσορα.
3. Όπως μπορείς να δεις και απο τη γενεαολογία του Χριστού ο Εζεκίας, που αναφερει ο Ματθαίος ήτανε Προπροπάππος του Ιεχονία, τον οποίο πήγες να ταυτίσεις με τον βασιλιά Ιεχονία... Δηλαδή σύμφωνα με την θεωρία σου, ο προπροπάππος του Ιεχονία ήτανε ταυτόχρονα και θείος του...
Ούτε ο Εζεκίας λοιπόν δε σου κάθεται στη θεωρία σου. Γιατί άλλος ήτανε ο Εζεκίας, που τυφλώθηκε απο το Ναβουχοδονόσορα και το τελευταίο πράγμα που είδε ήτανε να σφάζονται τα παιδιά του και άλλος ο Εζεκίας, ο προπροπάππος του Ιεχονία, που ήτανε ο πρόγονος του Χριστού.
Το ποιός εκτίθεται, ας το κρίνει ο αναγνώστης.
«1. Ο θείος κάποιου (του Ιεχονία π.χ.) δεν είναι σπέρμα του. είναι σα να παώ εγώ στον αδερφό του πατέρα μου και του πω ότι είναι απόγονός μου..»
Αυτό είναι άσχετο με την κατάρα που φέρει ο Ιεχωνίας και σε τίποτα δεν διαφοροποιεί το τελικό αποτέλεσμα!! Εγώ δεν το ανέφερα για να «αποδείξω» την ισχύ της κατάρας αλλά για να φωτίσω περισσότερο την οικογενειακή δράση.
Δεν μου λες, τι πίνεις και δεν μας δίνεις άνθρωπε μου??![]()
![]()
samuel1974:
«"10 Eζεκίας απέκτησε το ΜΑΝΑΣΣΗ, ο Mανασσής απέκτησε τον Aμών, ο Aμών απέκτησε τον Iωσία, 11 Iωσίας απέκτησε τον Iεχονία και τους αδελφούς του τον καιρό της εξορίας στη Bαβυλώνα."»
Ακριβώς!! Και ο Ιωαχίμ ή Ιωακείμ (Jehoiakim) είναι ο γιός του Ιωσία (όπως σωστά αναφέρει ο Ματθαίος στο α’/11), και ο Ιεχωνίας (Jeconiah) ο γιός του Ιωαχίμ ή Ιωακείμ.
Το αντιλαμβάνεσαι ή να στο γράψω σε άλλη γλώσσα ας πούμε???
samuel1974:
«Ενώ οι γιοί του Εζεκία, του βασιλιά, όχι παιδιά δεν κάνανε, αλλά σφαχτήκανε μπροστά στα μάτια του πατέρα τους απο τον κατακτητή της Ιερουσαλήμ Ναβουχοδονόσορα.»
Καλά, μιλάμε με έχει αφήσει ΑΦΩΝΟ η ασχετοσύνη σου αδερφάκι μου!!![]()
![]()
Πρώτον δεν «σφαχτήκανε» τα παιδιά του από τον Ναβουχοδονόσορ, αλλά ο ίδιος έπραξε παράξενα πράγματα, και με τους Βαβυλώνιους αρχικά υπήρξε σύμμαχος κατά των Ασσυρίων. Μάθε επιτέλους και κάτι σωστά!
Αναρωτιέμαι για πόσο καιρό ακόμα θα παριστάνεις τον «επαΐοντα» της ιστορίας ενός λαού τον οποίο μόνο από παπαγαλία γνωρίζεις. Μετά από τόσες πατάτες, τίποτα δεν έχεις μάθει ακόμα?
Παρακολούθα λοιπόν το δεύτερο μάθημα Σαμουήλ, για να δεις ότι και παιδί έκανε ο γιός του Βασιλιά Εζεκία αλλά και Βασιλιάς υπήρξε!
Τον Εζεκία λοιπόν διαδέχθηκε ο γιος του Μανασσής σε ηλικία 12 ετών (Β’Βασι.20/21 & Β’Χρον.33/1). Η Βασιλεία του Μανασσή συνάμα, υπήρξε η μακροβιότερη όλων των Βασιλέων του Ιούδα και διήρκησε 50 χρόνια. Τον Εζεκία διαδέχθηκε ο γιος του Αμών.
Ο Αμών δολοφονήθηκε μετά από μόλις δυο χρόνια Βασιλείας, ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΙΑΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΛΙΣ ΟΚΤΩ ΕΤΩΝ!!!
Σχετικά διαβάζουμε στο Β’Χρονικών 33/25: «25 καὶ ἐπάταξεν ὁ λαὸς τῆς γῆς τοὺς ἐπιθεμένους ἐπὶ τὸν βασιλέα ᾿Αμών, καὶ ἐβασίλευσεν ὁ λαὸς τῆς γῆς τὸν ᾿Ιωσίαν υἱὸν αὐτοῦ ἀντ αὐτοῦ.».
Τώρα το πήρες χαμπάρι ότι και υιό είχε ο Εζεκίας αλλά και Βασιλιάς στέφθηκε και Βασίλεψε??
samuel1974:
«Όπως μπορείς να δεις και απο τη γενεαολογία του Χριστού ο Εζεκίας, που αναφερει ο Ματθαίος ήτανε Προπροπάππος του Ιεχονία, τον οποίο πήγες να ταυτίσεις με τον βασιλιά Ιεχονία..»
Θαρρώ ότι δεν έχει πλέον νόημα να ασχολείται κανείς με τις ανοησίες που συνεχώς φαντασιώνεσαι, διότι την μια δεν γνωρίζεις ότι άλλο…Ιωακείμ και άλλο Ιεχωνίας (!), και την άλλη πας να φας έναν ολάκερο Βασιλιά (ο Ιωσίας ήταν ο 16ος Βασιλιάς του Ιούδα!), ο οποίος υπήρξε γιος του Μανασσή, ο οποίος σύμφωνα με τις «γνώσεις» σου……τάχα δεν απέκτησε καν γιο!!!!!!!![]()
![]()
Δεν μου λες, μήπως είναι καιρός να αποτραβηχτείς και να μελετήσεις λιγάκι πριν ξαναπιάσεις πληκτρολόγιο για να απαντήσεις στον Schwabe?
Λέω, μήπως…
samuel1974:
«Ούτε ο Εζεκίας λοιπόν δε σου κάθεται στη θεωρία σου. Γιατί άλλος ήτανε ο Εζεκίας, που τυφλώθηκε απο το Ναβουχοδονόσορα..»
Εγώ θα σου πρότεινα να σοβαρευτείς λιγάκι, και μάθε ότι όταν κάνουνε ένα λάθος καλύτερα είναι να ζητάς συγνώμη παρά να λες και άλλες ανοησίες επάνω στις αρχικές.
Έχω εξηγήσει όλη την σειρά των εξελίξεων, και να είσαι 100% σίγουρος ότι γνωρίζω από έξω και ανακατωτά όλο τον συρφετό των Βασιλέων και των υιών που φτάνουνε έως την αφήγηση του Ματθαίου ή και του Λουκά.
Και κάτι ακόμα: εάν βρεις έστω και μια επίσημη ιστοσελίδα ή βιβλίο είτε της Ορθοδοξίας είτε της Καθολικής εκκλησίας που να λέει τα ίδια με αυτά που φαντασιώνεις και εσύ, έλα να μας το υποδείξεις.
Και επειδή δεν θα βρεις, μπορείς να φανταστείς και το γιατί έ?![]()