ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

jonniebegood45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
26/05/2011, 18:27:12
quote:
την στιγμή που η ηλιακή δραστηριότητα είναι παντελώς απρόβλεπτη, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε ασφαλή πρόβλεψη καιρού.

Είναι μάλιστα τόσο πολύ απρόβλεπτη τελευταία που οι επιστήμονες έχουν αρχίσει και χάνουνε λίγο τον ενδεκαετή περιοδικό κύκλο και αυτό τους μπερδεύει...

quote:
Τι άλλη απλούστατη απόδειξη για την σημαντική συμμετοχή της ηλιακής δραστηριότητας θέλουμε?

Eίπα εγώ το αντίθετο?

quote:
Lady Avallon είσαι κομμάτι τρομολάγνα?

Παντα με τον καλό το λόγο στο στομα...
Αναρωτιέμαι από που προέκυψε πάλι αυτό...

quote:
Απάντησα στο επίπεδο που θέλεις να ακούσεις...
Να σαι καλά

Σε ευχαριστώ πολύ για την υπέρβαση που έκανες...
Για να μην σε κουράζω παίρνω το επίπεδό μου και πάω αλλού.
Καλή συνέχεια σε σένα και στη συζήτηση...

Υ.Γ. Μπορείτε τώρα να βρίσετε ελεύθερα και να πείτε ότι θέλετε μιας και ξέρετε ότι δε θα γυρίσω να ανταποδώσω...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
26/05/2011, 20:25:06
Σιγά βρε συ!!
Ούτε μια κουβέντα δεν μπορούμε να πούμε, αμέσως παίρνω το καπελάκι που και φεύγω.
Πω πω τι παραπονίαρα μας προέκυψες.
Έλα τα παίρνω πίσω, αλλά να, και εγώ άνθρωπος είμαι.
Κάνω ΙΔΙΚΑ για σένα – αλλά δεν το πρόσεξες αυτό – μια ανάλυση του σημαντικού ρόλου που παίζει η ηλιακή δραστηριότητα στο κλίμα και τον καιρό της γης και γυρνάς και μου λες ακακίες για χαλάζι και μουσκεμένες βόλτες, λες και πρώτη φορά έχουμε χαλαζόπτωση Μάη μήνα.
Εδώ ντάλα καλοκαίρι μπορεί με μια μπόρα να έχουμε και χαλάζι. Παράξενο δεν είναι.
Η δημιουργία χαλαζιού έχει να κάνει με τα ανοδικά ρεύματα αέρα που παρασύρουν σταγόνες νερού σε υψηλότερα ψυχρά στρώματα αέρα. Είναι μια γνωστή στη μετεωρολογία εξέλιξη, να μην καθίσω να στην αναλύσω τώρα.
Αν θες την πιστεύεις. Εγώ έτσι και αλλιώς ψέμματα λέω.
Μην δίνεις σημασία. Άκου αυτούς που σου φαίνονται πιστευτοί.

Τι θες να σου φιλήσω για να σε πίσω πως λέω ψέμματα?

ithacaΜέλος
30/05/2011, 13:40:17
quote:

quote:
ithaca
Νομίζω αξίζει να μας προβληματίσει το γεγονός πως ο ΕΛΓΑ (!) χρησιμοποιεί "Αντιχαλαζικά Κανόνια Ηχοβολής" και "Αεροπλάνα Σποράς των Χαλαζοφόρων Νεφών".

Ο ΕΛΓΑ.

Γιατι ποιος έπρεπε να το κάνει ο παπάς της ενορίας ?
ποιος είναι υπεύθυνος για τις γεωργικές αποζημιώσεις ?
ποιος εχει συμφέρον να το καταπολεμήσει ?
ποιος κανει δακοκτονια ?
ποιος , ποιος , ποιος,
ΤΟ βρήκες ! ο ΕΛΓΑ !

ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω τον "προβληματισμό" σου

Αλλα για μια ακομα φορα θα επαναλάβω , οτι
η εποχη που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη στην πρόβλεψη !
...

Ποιός είναι υπεύθυνος για την υγεία των πολιτών?
Ποιός κάνει κρατήσεις κάθε μήνα από το μισθό σου για να σου προσφέρει (το αναφαίρετο δικαίωμα σου στην)ιατροφαρμακευτική περίθαλψη?
Ποιός πρέπει να σέβεται τον πολίτη και πολύ παραπάνω όταν ασθενεί?
Ποιός πρέπει να προσέχει την υγεία μας?
Ποιός, ποιός, ποιός ... ?

Το βρήκες ! το ΙΚΑ. ...

Καλά, σοβαρά δεν βρίσκεις τίποτα το παράδοξο ?

Όσο για τον καιρό, Παρασκευή μεσημέρι είπαν "θα συνεχιστεί το σκηνικό (βροχές,άνεμος) για 8 (!!!) ημέρες", το Σ/Κ ήταν χαρά Θεού.

Μα τι γίνεται εδώ μέσα, βαφτιστήρια του Αρνιακού είστε όλοι?

Edited by - ithaca on 30/05/2011 14:56:05

RankettΜέλος
31/05/2011, 12:04:00
quote:
Avallon
Ενα μοντέλο όμως δε θα έπρεπε να λειτουργεί ως ανοιχτός κώδικας? Δε θα έπρεπε διαρκώς να ενημερώνετε και να εμπλουτίζετε από το να λειτουργεί πάντα με συγκεκριμένες μαθηματικές φόρμουλες?

Τα μοντέλα αριθμητικής πρόγνωσης καιρού αποτελούν αντικείμενο συνεχούς επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται από πολλές ομάδες ειδικών. Δεν είναι κάτι το στατικό. Αν και οι θεμελιώδεις νόμοι στους οποίους στηρίζονται είναι γνωστοί και κατανοητοί, εντούτοις η εφαρμογή τους σε συστήματα με το βαθμό πολυπλοκότητας της ατμόσφαιρας, με όλες τις δυνατές συζεύξεις της (ορογραφία, υδάτινες επιφάνειες, ακτινοβολία κλπ.), είναι πάρα πολύ δύσκολη, για να μην πω αδύνατη στην ιδανική κατάσταση. Πολλές φυσικές διεργασίες εξακολουθούν να είναι υπεραπλουστευμένες μέσα σε ένα τέτοιο μοντέλο.

Υπάρχουν όμως και τεχνικοί περιορισμοί. Ακόμα και να θέλεις και να διαθέτεις τα μέσα για να το κάνεις, δεν μπορείς σήμερα να εισάγεις αυθαίρετα υψηλή πολυπλοκότητα σε ένα μοντέλο γιατί θα πρέπει αυτό να "τρέχει" σε λογικά χρονικά πλαίσια ώστε η πρόγνωση να είναι πρακτικά αξιοποιήσιμη. Ποιο το όφελος αν με τα σημερινά υπολογιστικά συστήματα μια πρόγνωση καιρού δώδεκα ωρών χρειάζεται ένα μήνα "τρέξιμο";

31/05/2011, 13:12:07
Με κάλυψες Rankett ευχαριστώ!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."