ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Χ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
22/09/2011, 10:46:55
Και επανέρχομαι στον Benjamin H. Freedman και σ' αυτό που λέει στην ομιλία του σχετικά με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης :

quote:
Benjamin H. Freedman

Όταν οι Γερμανοί συνειδητοποίησαν, ποιός ήταν υπεύθυνος για την ήττα τους, ήταν φυσικά πολύ θυμωμένοι. Όμως δεν αγγιξαν ούτε μια εβραίικη τρίχα, ούτε μία. Ο καθηγητής Tansill απο το Georgetown University, που έχει πρόσβαση σε όλα τα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, τσιτάρει στο βιβλίο του ένα έγγραφο που γράφτηκε από τον Hugo Schoenfelt, έναν Εβραίο, που έστειλε ο Cordell Hull το 1933 στην Ευρώπη για να διερευνήσει τα λεγόμενα στρατόπεδα των πολιτικών κρατουμένων, ότι όλοι οι κρατούμενοι βρίσκονταν σε καλή κατάσταση. Ήσαν όλοι τους καλά και τους συμπεριφέρονταν καλά. Τα στρατόπεδα ήταν γεμάτα με κομμουνιστές. Πολλοί από τους κρατουμένους ήταν Εβραίοι, διότι το 98% των κομμουνιστών στην Ευρώπη ήταν Εβραίοι. Μεταξύ των κρατουμένων ήσαν και μερικοί ιερείς, ηγέτες συνδικάτων και άλλοι με διεθνείς διασυνδέσεις.

Γιατί ήταν γεμάτα με Εβραίους κομμουνιστές ; Αφού σύμφωνα με τον macedon, το φρόνημα δεν διώκεται.

Και επειδή σοβαρή απάντηση δεν πρόκειτε να υπάρξει στο παραπάνω ερώτημα, επιτρέψτε μου να πω εγώ την άποψή μου : Ο macedon ξεχνά σκοπίμως να βάλει στην τοποθέτησή του "το φρόνημα δεν διώκεται" μια μικρή λέξη που ολοκληρώνει το νόημά της. Την λέξη "σήμερα". Το φρόνημα δεν διώκεται ... σήμερα, δεν διώκεται σε δημοκρατικά καθεστώτα και δεν διώκεται σε μια κοινωνία φιλελεύθερη και δημοκρατική. Σε μια δικτακτορία όμως, διώκεται και παρα-διώκεται και πλείστα τα παραδείγματα γι΄ αυτό. Γιατί λοιπόν εμείς να μην αναφερόμαστε στο δεδηλωμένο αντισημιτικό φρόνημα του Χίτλερ και να μην το διώκουμε ως ... δημοκράτες, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ο Χίτλερ να κλείνει σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως κομμουνιστές Εβραίους εξ' αιτίας αυτού του φρονήματός τους ; Ή θα αποφανθούμε πως το φρόνημα δεν διώκεται συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να εγκλειστούν οι κομμουνιστές Εβραίοι σε στρατόπεδα [ και άρα, τι γύρευαν εκεί ; ] ή θα αποφανθούμε πως διώκεται συνεπώς θα προσμετρήσουμε και το αντισημιτικό φρόνημα του Χίτλερ στα γεγονότα του Ολοκαυτώματος.

Αυτά είναι πτυχές που δεν εξετάζονται στο θέμα. Και είναι ερωτήματα που δεν απαντώνται εδώ από τους αρνητές. Απλώς ... απαξιώνονται.

Προσωπικά λοιπόν εγώ, με τον ίδιο τρόπο που καταδίωκε ο Χίτλερ το φρόνημα των Εβραίων κομμουνιστών, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο καταδιώκω και το αντισημιτικό φρόνημα του Χίτλερ κι ας χαρακτηρίστηκα ... "δημοκράταρος" από τον X. Το φρόνημα των Εβραίων κομμουνιστών τους οδήγησε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, το φρόνημα του Χίτλερ τον οδήγησε στην σφαγή τους. Φρόνημα το ένα, φρόνημα και τ' άλλο. Αυτό λέει η απλή λογική ενός ανθρώπου.

Edited by - zip on 22/09/2011 12:24:59

22/09/2011, 13:24:35
1). Να δεχτώ λοιπόν πως έχει υπερδιογκωθεί ο αριθμός των θυμάτων. Το δέχομαι. Αριθμός είναι, και σε ένα ιστορικό γεγονός τέτοιας έκτασης, λογικό είναι να μην είναι ακριβής. Άλλωστε τα στοιχεία του X σε σχέση με αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα.

2). Να δεχτώ την αστοχία του χαρακτηρισμού "ολοκαύτωμα". Το δέχομαι. Δεν κολλάω σε χαρακτηρισμούς, ποτέ μου δεν τους έλαβα υπ' όψην μου και αφού και ο αριθμός των θυμάτων δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό αυτό [ βέβαια, καλό θα ήταν να μας πουν κάποιοι πότε ένα γεγονός χαρακτηρίζεται "ολοκαύτωμα", δηλ. πόσα (αριθμητικά) κατά την γνώμη τους θα πρέπει να είναι τα θύματα και ποιος ακριβώς θα πρέπει να είναι κατά την γνώμη τους ο τρόπος που θα πεθάνουν, για να μπορούμε με ασφάλεια να αποδώσουμε σ' αυτήν την πράξη τον χαρακτηρισμό "ολοκαύτωμα" ; 6.000.000 ; 10.000.000 ; 50.000.000 ; Να σφαχτούν ; Να εκτελεσθούν ; Να καούν ; Να απαγχονισθούν ; ], δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Δεν μιλάμε για "ολοκαύτωμα", όμως για τι πραγματικά μιλάμε ; Πως θα χαρακτήριζαν κάποιοι την πράξη αυτή καθ' αυτή ; Σφαγή ; Γενοκτονία ; Φυλετικό διωγμό ; Απέλαση ; ή ... Συνωμοσία ; ή ... Προπαγάνδα ;

3). Δεν δέχομαι όμως την άποψη που αφορά τις συνθήκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Αυτή, δεν την δέχομαι προς το παρόν. Και δεν την δέχομαι γιατί αφ' ενός δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία [ ο X έφερε κάποια στοιχεία, δεν λέω, αλλά προσωπικά για μένα δεν αρκούν και όσα έφερε τα έχει αντικρούσει με επιτυχία ο Agnostic. Μακάρι o X να μας φέρει κι άλλα, εγώ θα το ήθελα αυτό. ], αφ' ετέρου γιατί υπάρχουν μαρτυρίες διασωθέντων που η επιχειρηματολογία του Χ κατά την άποψή μου, δεν τις έχει αντικρούσει.

4). Δεν δέχομαι επίσης προς το παρόν την επιχειρηματολογία κάποιων σχετικά με ορισμένα γεγονότα και σκοπιμότητες, πριν της ενάρξεως του πολέμου, όπως π.χ την εξήγηση του γεγονότος της δολοφονίας του Γερμανού διπλωματικού υπαλλήλου ή την απόρριψη της εμφανέστατης πρόθεσης και προειδοποίησης [ πρόθεση που έχει εξαιρετικά σημαίνον λόγο ] του Χίτλερ σχετικά με την ... μοίρα των Εβραίων ή την δικαιολογία των "αντιποίνων" σε ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας ή την αμφισβήτηση του σκοπού των Νόμων της Νυρεμβέργης. Όσον αφορά το γεγονός της δολοφονίας του διπλωματικού υπαλλήλου, υπάρχει [ τουλάχιστον για μένα ] ακόμη το ενδεχόμενο να πρόκειτε για προβοκάτσια του Γκέμπελς. Και εφ' όσον αυτό δεν έχει αποκλειστεί, εξακολουθώ να έχω την ίδια γνώμη και να μην δέχομαι τις ερμηνείες περί ομοφυλοφιλίας κτλ.

Πέραν αυτών των βασικών σκέψεών μου, υπάρχουν κι άλλοι πολλοί παράμετροι που με απασχολούν πρωτού αποφανθώ, όπως π.χ το φρόνημα συγκεκριμένων ανθρώπων, πρωταγωνιστών στην ιστορία, αν και κατά πόσο αυτό επηρρέασε το γεγονός ή π.χ το θέμα της ταύτισης του παραδοσιακού Ιουδαϊκού ρατσισμού με την πολιτική της Εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας ή διάφορες κινήσεις, πολιτικές ή όχι, που συνέβησαν πριν τον πόλεμο κ.α. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η θέση μου.

Δεν νομίζω λοιπόν [ κι εδώ απαντώ στον elo ] πως εγώ ξεκίνησα το θέμα με τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αντιθέτως, εγώ επιθυμώ τον διάλογο με όλους τους αρνητές και μακάρι να συνεχίσουν να γράφουν. Δεν μπορώ να μείνω απαθής όμως όταν οι ίδιοι υποβιβάζουν το επίπεδο της συζήτησης χρησιμοποιώντας προσβλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αυτό το ξεκαθαρίζω. Έρχεται τώρα ο sculphead και προσπαθεί να μας εξηγήσει τι σημαίνουν οι λέξεις "απατεώνας", "αξιολύπητος" κτλ. Άσε ρε sculphead, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν. Προσωπικά, δεν με απασχολεί το θέμα των κανονισμών του φόρουμ. Είμαι απόλυτα υπεύθυνος στο τι λέω και στο τι γράφω. Η συμπεριφορά των μελών φτιάχνει τους κανονισμούς και όχι οι κανονισμοί την συμπεριφορά των μελών. Όταν όμως η συμπεριφορά κάποιων είναι απαξιωτική προς κάποια μέλη, απαξιωτικά θα αντιμετωπισθούν κι αυτοί με την σειρά τους.

Αν μπορούν οι X, sculphead, αθεος, macedon και ο οποιοσδήποτε άλλος, να συζητήσουν και να παραθέσουν τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχουν συγκεντρώσει, χωρίς όμως να χρησιμοποιούν στον λόγο τους τέτοιους απαξιωτικούς & προσβλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, εχώ δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα μαζί τους, elo, και με κάθε καλή διάθεση θα κουβεντιάσω μαζί τους.

[ Εν αναμονή ... ]

Edited by - zip on 22/09/2011 14:34:55

22/09/2011, 15:38:16
zip

quote:
Γιατί ήταν γεμάτα με Εβραίους κομμουνιστές ; Αφού σύμφωνα με τον macedon, το φρόνημα δεν διώκεται.

Άλλα γράφω, άλλα καταλαβαίνεις. Μάλλον σου αρέσει να δείχνεις ότι το κάνεις αυτό, εκτός αν πραγματικά συμβαίνει...

quote:
Ο macedon ξεχνά σκοπίμως να βάλει στην τοποθέτησή του "το φρόνημα δεν διώκεται" μια μικρή λέξη που ολοκληρώνει το νόημά της. Την λέξη "σήμερα".

Επέτρεψέ μου να γνωρίζω καλύτερα από σένα τι ήθελα να πώ. Αυτό που λέω σε απλά ελληνικά είναι πως "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟΣ". Εύκολο δεν ήταν;

quote:
Το φρόνημα δεν διώκεται ... σήμερα, δεν διώκεται σε δημοκρατικά καθεστώτα και δεν διώκεται σε μια κοινωνία φιλελεύθερη και δημοκρατική.

Προφανώς και δεν θα έγραφα κάτι τέτοιο γιατί αποτελεί μνημείο μπαρούφας. Το φρόνημα διώκεται (με τον τρόπο που το εννοείς) ιδίως σε μια "δημοκρατική" κοινωνία. Το φρόνημα δεν διώκεται μόνον όταν συμφωνεί με το "δημοκρατικό" καθεστώς. Κλασικό παράδειγμα η δίωξη του φρονήματος της άρνησης του "ολοκαυτώματος" σε πολλά "φιλελεύθερα" ή "δημοκρατικά" καθεστώτα, που συνοδεύεται από φυλακίσεις, στερήσεις πολιτικών δικαιωμάτων, άρνηση καταβολής σύνταξης, απόλυση από δημόσια θέση, κτλ. Κι όλα αυτά γιατί αρνείται κάποιος να πιστέψει ένα παραμύθι (γιατί, αν ήταν αλήθεια, δεν θα χρειαζόταν αστυνομικά μέτρα για να επιβληθεί ... Θα επιβαλλόταν με τη αποδεικτική δύναμη των στοιχείων του.).

quote:
ο ίδιος ο Χίτλερ να κλείνει σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως κομμουνιστές Εβραίους εξ' αιτίας αυτού του φρονήματός τους ;

Τα είπαμε αυτά. Ο Χίτλερ είχε κάθε δικαίωμα να κλείσει τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, από τη στιγμή που οι τελευταίοι ήταν δεδηλωμένοι εχθροί του (του είχαν κηρύξει τον πόλεμο) και η Γερμανία ήταν σε πόλεμο. Το ίδιο έκαναν και οι Αμερικανοί, το ίδιο θα κάνουν και οι Έλληνες με τους μουσουλμάνους τουρκικής καταγωγής σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου.

quote:
Ή θα αποφανθούμε πως το φρόνημα δεν διώκεται συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να εγκλειστούν οι κομμουνιστές Εβραίοι σε στρατόπεδα [ και άρα, τι γύρευαν εκεί ; ] ή θα αποφανθούμε πως διώκεται συνεπώς θα προσμετρήσουμε και το αντισημιτικό φρόνημα του Χίτλερ στα γεγονότα του Ολοκαυτώματος.

Μια τρίτη επιλογή είναι να μάθουμε ελληνικά και να κατανοούμε τι ακριβώς λέει ο συνομιλητής μας...

Το ότι εγώ, για παράδειγμα, είμαι δηλωμένος εχθρός του χριστιανισμού ή του ισλάμ δεν αποτελεί απόδειξη ότι προέβηκα ή θα προβώ σε "ολοκαύτωμά" τους. Με τον ίδιο τρόπο, κάποιος που λέει "θα τον σκοτώσω τον κερατά" δεν τον πάμε στο δικαστήριο με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης... παρά μόνον όταν και αν προβεί στην συγκεκριμένη πράξη.

quote:
Και είναι ερωτήματα που δεν απαντώνται εδώ από τους αρνητές. Απλώς ... απαξιώνονται.

Γιατί ως ερωτήματα είναι γελοία και οι απαντήσεις είναι αυτονόητες.

quote:
Το φρόνημα των Εβραίων κομμουνιστών τους οδήγησε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, το φρόνημα του Χίτλερ τον οδήγησε στην σφαγή τους. Φρόνημα το ένα, φρόνημα και τ' άλλο. Αυτό λέει η απλή λογική ενός ανθρώπου.

Αυτά τα λέει ο παραλογισμός. Η λογική λέει ότι εφ' όσον έχεις στο έδαφός σου δηλωμένους εχθρούς ( και είσαι σε εμπόλεμη κατάσταση, τους περιορίζεις. Εκτός από τη λογική βέβαια, το λέει και το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο του Πολέμου (Συνθήκη της Γενεύης 12 Αυγ. 1949) που ακόμη και σήμερα προβλέπει:

1. Την απέλαση ή τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των εχθρικών υπηκόων.
2. Τη μεσεγγύηση της περιουσίας τους (τους στερεί δηλαδή τη διαχείρισή της) χωρίς να αποκλείει τη δήμευση.

Ενημερωτικά, τα παραπάνω έχουν ενσωματωθεί και στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

macedon

Edited by - macedon on 22/09/2011 15:39:56

22/09/2011, 16:15:09
quote:
macedon

Επέτρεψέ μου να γνωρίζω καλύτερα από σένα τι ήθελα να πώ. Αυτό που λέω σε απλά ελληνικά είναι πως "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟΣ". Εύκολο δεν ήταν;

Πανεύκολο, όμως εξακολουθείς να μην ερμηνεύεις [ ακόμη και έχοντας ως βάση αυτό που λες τώρα ] τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα Εβραίων κομμουνιστών στις αρχές της δεκαετίας του '30. Εδώ δεν έχουμε προδεδικασμένη πράξη. Έχουμε γεγονός. Ο ίδιος ο Freedman ισχυρίζεται πως το 1933, τα στρατόπεδα ήταν γεμάτα με Εβραίους κομμουνιστές.

quote:
macedon

Προφανώς και δεν θα έγραφα κάτι τέτοιο γιατί αποτελεί μνημείο μπαρούφας. Το φρόνημα διώκεται (με τον τρόπο που το εννοείς) ιδίως σε μια "δημοκρατική" κοινωνία. Το φρόνημα δεν διώκεται μόνον όταν συμφωνεί με το "δημοκρατικό" καθεστώς. Κλασικό παράδειγμα η δίωξη του φρονήματος της άρνησης του "ολοκαυτώματος" σε πολλά "φιλελεύθερα" ή "δημοκρατικά" καθεστώτα, που συνοδεύεται από φυλακίσεις, στερήσεις πολιτικών δικαιωμάτων, άρνηση καταβολής σύνταξης, απόλυση από δημόσια θέση, κτλ. Κι όλα αυτά γιατί αρνείται κάποιος να πιστέψει ένα παραμύθι (γιατί, αν ήταν αλήθεια, δεν θα χρειαζόταν αστυνομικά μέτρα για να επιβληθεί ... Θα επιβαλλόταν με τη αποδεικτική δύναμη των στοιχείων του.).

Η δίωξη του φρονήματος της άρνησης του "ολοκαυτώματος" με βρίσκει και μένα αντίθετο. Αυτό όμως είναι ένα ειδικό παράδειγμα, αφορά μια συγκεκριμένη περίπτωση και δεν αποδεικνύει την δίωξη κάθε φρονήματος γενικότερα σε ... "δημοκρατικά" καθεστώτα όπως λες. Τα Δημοκρατικά [ χωρίς εισαγωγικά ] καθεστώτα, δεν διώκουν το φρόνημα κι αν το διώκουν, αντισυνταγματικά το κάνουν.

quote:
macedon

Τα είπαμε αυτά. Ο Χίτλερ είχε κάθε δικαίωμα να κλείσει τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, από τη στιγμή που οι τελευταίοι ήταν δεδηλωμένοι εχθροί του (του είχαν κηρύξει τον πόλεμο) και η Γερμανία ήταν σε πόλεμο. Το ίδιο έκαναν και οι Αμερικανοί, το ίδιο θα κάνουν και οι Έλληνες με τους μουσουλμάνους τουρκικής καταγωγής σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου.

Εγώ διαφωνώ και πολύ αμφιβάλλω & για το τελευταίο που λες.

quote:
macedon

Το ότι εγώ, για παράδειγμα, είμαι δηλωμένος εχθρός του χριστιανισμού ή του ισλάμ δεν αποτελεί απόδειξη ότι προέβηκα ή θα προβώ σε "ολοκαύτωμά" τους. Με τον ίδιο τρόπο, κάποιος που λέει "θα τον σκοτώσω τον κερατά" δεν τον πάμε στο δικαστήριο με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης... παρά μόνον όταν και αν προβεί στην συγκεκριμένη πράξη.

Δεν λέω σε καμία περίπτωση πως αυτό αποτελεί απόδειξη, macedon. Λέω απλώς πως αυτό ενισχύει το ενδεχόμενο να συμβεί αυτή η πράξη. Αν οδηγηθείς στο δικαστήριο για πρόκληση σωματικών βλαβών, η φράση "θα τον σκοτώσω τον κερατά" έχει σημασία.

quote:
macedon

Γιατί ως ερωτήματα είναι γελοία και οι απαντήσεις είναι αυτονόητες.

Δεν υπάρχουν γελοία ερωτήματα. Υπάρχουν γελοίες απαντήσεις.

quote:
macedon

Αυτά τα λέει ο παραλογισμός. Η λογική λέει ότι εφ' όσον έχεις στο έδαφός σου δηλωμένους εχθρούς ( και είσαι σε εμπόλεμη κατάσταση, τους περιορίζεις. Εκτός από τη λογική βέβαια, το λέει και το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο του Πολέμου (Συνθήκη της Γενεύης 12 Αυγ. 1949) που ακόμη και σήμερα προβλέπει:

1. Την απέλαση ή τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των εχθρικών υπηκόων.
2. Τη μεσεγγύηση της περιουσίας τους (τους στερεί δηλαδή τη διαχείρισή της) χωρίς να αποκλείει τη δήμευση.

Ενημερωτικά, τα παραπάνω έχουν ενσωματωθεί και στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Όταν κάποιος δηλώνει πως είναι εχθρός σου, είναι κιόλας ; Όταν κάποιος δηλώνει "θα τον σκοτώσω τον κερατά", τον σκοτώνει κιόλας ; Σύμφωνα με σένα, όχι. Συνεπώς, τι προσπαθείς να πεις εδώ ; Αυτοαναιρείσαι [ αν δεν το έχεις καταλάβει, φίλε, ξύπνα! ]. Για το Διεθνές Δίκαιο, καμία απολύτως αντίρρηση.

Κι επειδή επιμένεις να χρησιμοποιείς την άποψη πως οι Εβραίοι ήταν δηλωμένοι εχθροί των Γερμανών [ και για να σου εξηγήσω και γιατί αυτοαναιρείσαι ] μπορείς να μου φέρεις κάποια πολεμική εχθροπραξία των Εβραίων κατά των Γερμανών πριν τον πόλεμο ; Ακόμη κι αν ισχύει αυτό που λες, πως δηλ. οι Εβραίοι ήταν δηλωμένοι εχθροί των Γερμανών, η δήλωση αυτή έχει γίνει μέσα από μια εφημερίδα. Είναι μια δήλωση. Προδικάζει αυτή η δήλωση κάποια πράξη ; Όχι. Συνεπώς, εσύ γιατί προδικάζεις τους Εβραίους με αυτήν την δήλωσή τους ; ή μάλλον ... οι Γερμανοί γιατί προδικάζουν τους Εβραίους με μια δήλωση σε μια εφημερίδα ;

Edited by - zip on 22/09/2011 16:58:00

22/09/2011, 17:33:00
zip

quote:
Εγώ διαφωνώ και πολύ αμφιβάλλω & για το τελευταίο που λες.

Είναι δικαίωμά σου να αμφιβάλλεις και να διαφωνείς. Από τη μεριά μου σου λέω τι ισχύει... ή τουλάχιστον τι ίσχυε το 1987 που απολύθηκα και το ήξερα από πρώτο χέρι.

Αν είχες δει ποτέ το "σχέδιο Ε" και ξέρεις τι σημαίνει, δεν θα αμφέβαλλες καθόλου.

Για ποιό λόγο λες τα απολυτήρια του στρατού να είναι πολύχρωμα και όλοι οι Μουσουλμάνοι να παίρνουν το ίδιο χρώμα που είναι διαφορετικό απ'αυτό των χριστιανών;

quote:
Όταν κάποιος δηλώνει πως είναι εχθρός σου, είναι κιόλας ;

Όχι. Δηλώνει ότι είναι εχθρός σου ... για φορολογικούς λόγους...

Όταν ο αρχηγός ενός έθνους καλεί τους ομοεθνείς του να πολεμήσουν στο πλευρό των συμμάχων των Γερμανών, εσύ τι λες, είναι ή δεν είναι εχθροί των Γερμανών;

quote:
Όταν κάποιος δηλώνει "θα τον σκοτώσω τον κερατά", τον σκοτώνει κιόλας ; Σύμφωνα με σένα, όχι. Συνεπώς, τι προσπαθείς να πεις εδώ ;

Ότι άλλο πράμα είναι να λέω ότι θα τον σκοτώσω κι άλλο είναι να τον σκοτώσω πραγματικά.

Ξανά:
Ότι άλλο πράμα είναι να λέω ότι θα τον σκοτώσω κι άλλο είναι να τον σκοτώσω πραγματικά.

quote:
Αυτοαναιρείσαι

Μάλλον το τροφοδοτικό του εγκεφάλου σου τα'φτυσε... Άλλαξέ το.

Όταν κάποιος δηλώνει ότι είναι εχθρός μου, είναι εχθρός μου. Είναι δικαίωμά μου να θεωρώ εχθρό μου όποιον θέλω. Πάει αυτό.

Όταν κάποιος απειλεί να σκοτώσει κάποιον, δεν διώκεται για φόνο μόνο με τη δήλωση.

Πάει κι αυτό.

quote:
Κι επειδή επιμένεις να χρησιμοποιείς την άποψη πως οι Εβραίοι ήταν δηλωμένοι εχθροί των Γερμανών

Δεν είναι άποψή μου. Είναι γεγονός, εκφρασμένο από τον νόμιμο αρχηγό τους.

quote:
μπορείς να μου φέρεις κάποια πολεμική εχθροπραξία των Εβραίων κατά των Γερμανών πριν τον πόλεμο ;

Επειδή είσαι και άσχετος, να σου εξηγήσω.

Υπάρχουν δύο ή μάλλον τρεις κατηγορίες ανθρώπων που προβλέπονται στο Δίκαιο του Πολέμου. Η μία είναι οι ένοπλοι. Η δεύτερη είναι οι ουδέτεροι. Η τρίτη είναι οι εχθρικοί πολίτες. Για τις τρεις αυτές κατηγορίες ισχύουν διαφορετικές ρυθμίσεις και έχουν υπογραφεί διαφορετικά πρωτόκολλα στη Συμφωνία της Γενεύης.

Για την τρίτη περίπτωση όμως (που μας ενδιαφέρει) όχι μόνον δεν απαιτείται κάποια πολεμική ενέργεια για να θεωρηθούν ως εχθρικός πληθυσμός, αλλά αντίθετα, μια τέτοια ενέργεια τους κατατάσσει σε άλλη κατηγορία, αυτή των in re territo, των σαμποτέρ με άλλα λόγια.

Επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κράτους να θεωρήσει κάποιους πολίτες εχθρικούς και επικίνδυνους για την ασφάλειά του και να θέσει τα κριτήρια ως προς αυτό, και επομένως να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θεωρεί ότι θα αποτρέψουν τον κίνδυνο.

Όσο για το ότι "αυτοαναιρούμαι", είναι απλά προσωπική σου άποψη, απόρροια της άγνοιάς σου.

quote:
Ακόμη κι αν ισχύει αυτό που λες, πως δηλ. οι Εβραίοι ήταν δηλωμένοι εχθροί των Γερμανών, η δήλωση αυτή έχει γίνει μέσα από μια εφημερίδα.

Η δήλωση δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα, ήταν δε η επίσημη δήλωση του Χαϊμ Βάισμαν, αρχηγού του διεθνούς σιωνισμού και πρώτου προέδρου του Ισραήλ ο οποίος είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να εκπροσωπεί τους απανταχού Ιουδαίους και ο οποίος εξ ονόματός τους κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία, δηλώνοντας ότι οι Εβραίοι θα πολεμήσουν στο πλευρό των Γάλλων και των Άγγλων.

Αλλά και χωρίς όλα αυτά, η επίσημη Γερμανία είχε κάθε δικαίωμα να θεωρήσει όποιον ήθελε και με όποια κριτήρια επέλεγε ως εχθρό της. Ήταν νόμιμο δικαίωμά της εφ' όσον ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση.

quote:
Προδικάζει αυτή η δήλωση κάποια πράξη ; Όχι. Συνεπώς, εσύ γιατί προδικάζεις τους Εβραίους με αυτήν την δήλωσή τους

Εγώ δεν προδικάζω τίποτε. Σου λέω απλά τι ισχύει.

quote:
ή μάλλον ... οι Γερμανοί γιατί προδικάζουν τους Εβραίους με μια δήλωση σε μια εφημερίδα ;

Ο καιρός καλά εκεί; Εδώ έβρεχε σήμερα...

macedon

22/09/2011, 17:41:19
Ρε καραγκιόζη, δεν μπορείς να μιλήσεις χωρίς να βρίσεις ;

22/09/2011, 17:46:00
Πού ακριβώς σε έβρισα, άσχετε συνομιλητή μου;

Ίσα-ίσα, έχω επιστρατεύσει όλη την υπομονή η οποία αναπτύχθηκε τα τελευταία 25 χρόνια που διδάσκω σε παιδάκια, να σου εξηγήσω μερικά πράγματα που αγνοείς ή που κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...

Θα έλεγα πως μάλλον σου δείχνω μια αβρότητα που δεν δικαιούσαι να απολαμβάνεις...

macedon

Edited by - macedon on 22/09/2011 17:47:34

22/09/2011, 17:49:05
Ώπα, λάθος. Συγνώμη. Νόμισα πως το "καραγκιόζη, δεν μπορείς να μιλήσεις χωρίς να βρίσεις", απευθυνόταν σε μένα...

Τώρα κατάλαβα ότι μιλούσες κοιτώντας τον καθρέφτη...

Ζητώ συγνώμη... Παρεξήγησις.

macedon

22/09/2011, 18:02:42
quote:
macedon

Για ποιό λόγο λες τα απολυτήρια του στρατού να είναι πολύχρωμα και όλοι οι Μουσουλμάνοι να παίρνουν το ίδιο χρώμα που είναι διαφορετικό απ'αυτό των χριστιανών;

Δεν ξέρω. Πες μας εσύ, μιας που είναι και πολύ σχετικό με το θέμα ...

quote:
macedon

Όχι. Δηλώνει ότι είναι εχθρός σου ... για φορολογικούς λόγους...

Όταν ο αρχηγός ενός έθνους καλεί τους ομοεθνείς του να πολεμήσουν στο πλευρό των συμμάχων των Γερμανών, εσύ τι λες, είναι ή δεν είναι εχθροί των Γερμανών;

Για ποιον αρχηγό έθνους μιλάς ;

quote:
macedon

Βρε ηλίθιε, με την ίδια λογική άλλο πράμα είναι να δηλώνεις σε μια εφημερίδα πως ξεκινάς "πόλεμο" κι άλλο άλλο πράμα να τον κάνεις πραγματικά, κάνοντας π.χ μια στρατιωτική επιχείρηση, μια εισβολή π.χ.

quote:
macedon

Μάλλον το τροφοδοτικό του εγκεφάλου σου τα'φτυσε... Άλλαξέ το.

Όταν κάποιος δηλώνει ότι είναι εχθρός μου, είναι εχθρός μου. Είναι δικαίωμά μου να θεωρώ εχθρό μου όποιον θέλω. Πάει αυτό.

Όταν κάποιος απειλεί να σκοτώσει κάποιον, δεν διώκεται για φόνο μόνο με τη δήλωση.

Αμ, έτσι πες μας. Τότε λοιπόν, δικαίωμα και των Γερμανών να θεωρήσουν εχθρούς τους όποιους ήθελαν. Συνεπώς, όχι πως οι Εβραίοι ήταν δηλωμένοι εχθροί, οι Γερμανοί τους θεώρησαν έτσι. Έτσι πες μας απ' την αρχή ρε μεγάλε, να καταλάβουμε.

quote:
macedon

Δεν είναι άποψή μου. Είναι γεγονός, εκφρασμένο από τον νόμιμο αρχηγό τους.

Για ποιον νόμιμο αρχηγό μιλάς ;

quote:
macedon

Επειδή είσαι και άσχετος, να σου εξηγήσω.

Υπάρχουν δύο ή μάλλον τρεις κατηγορίες ανθρώπων που προβλέπονται στο Δίκαιο του Πολέμου. Η μία είναι οι ένοπλοι. Η δεύτερη είναι οι ουδέτεροι. Η τρίτη είναι οι εχθρικοί πολίτες. Για τις τρεις αυτές κατηγορίες ισχύουν διαφορετικές ρυθμίσεις και έχουν υπογραφεί διαφορετικά πρωτόκολλα στη Συμφωνία της Γενεύης.

Για την τρίτη περίπτωση όμως (που μας ενδιαφέρει) όχι μόνον δεν απαιτείται κάποια πολεμική ενέργεια για να θεωρηθούν ως εχθρικός πληθυσμός, αλλά αντίθετα, μια τέτοια ενέργεια τους κατατάσσει σε άλλη κατηγορία, αυτή των in re territo, των σαμποτέρ με άλλα λόγια.

Επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κράτους να θεωρήσει κάποιους πολίτες εχθρικούς και επικίνδυνους για την ασφάλειά του και να θέσει τα κριτήρια ως προς αυτό, και επομένως να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θεωρεί ότι θα αποτρέψουν τον κίνδυνο.

Όσο για το ότι "αυτοαναιρούμαι", είναι απλά προσωπική σου άποψη, απόρροια της άγνοιάς σου.

Δεν με ενδιαφέρει ρε βλαμένε το Δίκαιο του Πολέμου. Το 1935 δεν είχε ξεσπάσει ο πόλεμος!

quote:
macedon

Η δήλωση δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα, ήταν δε η επίσημη δήλωση του Χαϊμ Βάισμαν, αρχηγού του διεθνούς σιωνισμού και πρώτου προέδρου του Ισραήλ ο οποίος είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να εκπροσωπεί τους απανταχού Ιουδαίους και ο οποίος εξ ονόματός τους κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία, δηλώνοντας ότι οι Εβραίοι θα πολεμήσουν στο πλευρό των Γάλλων και των Άγγλων.

Μπορείς να μας φέρεις αυτήν την δήλωση του Χαϊμ Βαϊσμαν ; Πότε έγινε αυτή ;

quote:
macedon

Αλλά και χωρίς όλα αυτά, η επίσημη Γερμανία είχε κάθε δικαίωμα να θεωρήσει όποιον ήθελε και με όποια κριτήρια επέλεγε ως εχθρό της. Ήταν νόμιμο δικαίωμά της εφ' όσον ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση.

Άντε πάλι ... βρε αόμματε, το 1935 η Γερμανία δεν ήταν σε πόλεμο!

quote:
macedon

Εγώ δεν προδικάζω τίποτε. Σου λέω απλά τι ισχύει.

Δεν λες απολύτως τίποτε.

quote:
macedon

Ο καιρός καλά εκεί; Εδώ έβρεχε σήμερα...

Κι εδώ, λίγο ...

Edited by - zip on 22/09/2011 18:09:37

22/09/2011, 18:10:01
zip

quote:
Δεν με ενδιαφέρει ρε βλαμένε το Δίκαιο του Πολέμου.

Γιατί, έχεις την εντύπωση ότι ενδιαφέρουν κανένα αυτά που λες εσύ;

Ή δεν το έχεις καταλάβει πως οποιοσδήποτε δείχνει ότι συζητάει μαζί σου, το κάνει γιατί δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει εκείνη τη στιγμή;

Για πλάκα σ' έχουν ταλαίπωρε...

... ειδικά όταν χάνεις την ψυχραιμία σου...

macedon

Edited by - macedon on 22/09/2011 18:11:58

matrix_ghostΜέλος
31/08/2003, 11:11:13
Ενω συζητουσα με μια φιλη μου (σχετικα με το παραφυσικο) μου ειπε οτι εχει ακουστα για το φαντασμα ενος κοριτσιου στο Μαρουσι που εχει το ονομα "το κοριτσι με τα γυαλινα (η κρυσταλινα δεν ηταν σιγουρη) ματια". Ομως δεν ηξερε τιποτα παραπανω γιαυτο εκτος απο το ονομα του. Μηπως μπορει καποιος να μου δωσει λιγο περισσοτερο φως;

RESPECT IS EARNED, NOT GIVEN

soldierΝέο Μέλος
31/08/2003, 17:32:42
Δεν ξέρω αν μπορώ να σε φωτίσω πολύ περισσότερο, καθώς κι εγώ πληροφορίες ψάχνω... Έχει θεαθεί από πολύ κόσμο, και πάντοτε γύρω από το Νεκροταφείο του Αμαρουσίου... Δεν πρεπει να το ενοχλήσεις... Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας το γράψει, παρακαλώ...

Keep the flame burning...

cubeΜέλος
31/08/2003, 18:03:56
Από ιστορίες και όχι από κάτι το οποίο έχω δεί ο ιδίος.

Είναι ένα κορίτσι το οποίο τρέχει από την μία άκρη του δρόμου και τρέχοντας περνάει μέσα στο νεκροταφείο. Το καλό είναι ότι δεν περνάει από την πόρτα...αλλά μέσα από τον τοίχο! Αλήθεια ή μύθος. Δεν ξέρω.

Αυτά έχω ακούσει.

Ναι είστε καλά.

matrix_ghostΜέλος
01/09/2003, 14:51:56
Παιδια ευχαριστω για τις πληροφοριες σας (Λιγο φως αλλα σιγουρα περισσοτερο απο αυτο που ειχα πριν). Βεβαια θα ηθελα πολυ να μαθω απο καποιον πως πηρε την ονομασια του αυτο το φαντασμα.

SUNNYΜέλος
01/09/2003, 15:02:35
ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:

ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΒΡΑΔΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΕΤΣΙ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΑΣΠΡΟ ΦΟΡΕΜΑ

matrix_ghostΜέλος
01/09/2003, 15:20:31
Μαλιστα. Και αυτο το πνευμα θεωρειται εχθρικο; Εννοω ειναι ανησυχη ψυχη; Πως βρεθηκε ενα φαντασμα εκει; Πως πεθανε αραγε; (καλα αφηστε το αυτο). Ξερει κανεις απο ποτε αρχισε να εμφανιζεται στην συγκεκριμενη τοποθεσια;

wiccaΜέλος
01/09/2003, 23:50:56
ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΤΑ. (ΑΥΠΝΙΕΣ)

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.

(ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ)

Πέθανε μια άλλη μέρα
matrix_ghostΜέλος
02/09/2003, 11:34:13
Χαχα αυτη τη φορα σε προλαβα εγω!

tzoΜέλος
03/09/2003, 20:18:52
kala,sovara milate?!?!
yparxei ena koritsaki-fantasma sto nekrotafeio tou amarousiou pou parepiptontos einai akrivws dipla sto spiti mou?!?!?!?

Filika,Tzo

matrix_ghostΜέλος
04/09/2003, 17:11:24
Τzo μιλας σοβαρα; Και δεν εχεις παρατηρησει τιποτα; Μα θα μπορουσες να εισαι αυτοπτης μαρτυρας παραφυσικου φαινομενου! Γιατι δεν το ξενυχτας ενα βραδυ στην βεραντα σου;