- Ερωτήσεις για ψυχικές ικανότητες - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
...με πειραζει η ομαδοποιηση...δεν ειναι λιγες οι φορες που μολις ξεκιναει μια αντιπαραθεση σε ενα θεμα αρχιζουμε κ που αυτο εκανε επειδη εξυπηρετουσε το ταδε συμφερον επειδη ειναι χριστιανος κ η ταδε κλικα του χριστιανισμου...
Δεν νομίζω να έχει άδικο κάποιος όταν είναι καχύποπτος με ενέργειες χριστιανών.
Η ιστορία του χριστιανισμού και της εκκλησίας του αλλά και το παρόν του δείχνει ότι δεν γίνεται τίποτε, απ' τη μεριά της εκκλησίας, που να μην αποσκοπεί σε υλικό συμφέρον.
Επίσης η υποκρισία της εκκλησίας, όταν ζητάει το στέρημα των φτωχών πιστών της για "φιλανθρωπικούς" σκοπούς, κάνοντας απλή μεσιτεία με το αζημίωτο ενώ κατέχει και συσσωρεύει απίστευτα πλούτη για τον εαυτό της, έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή από τους περισσότερους πιστούς της.
Μην παραξενεύεσαι λοιπόν, με την επιφυλακτικότητα του κόσμου διότι αυτή τροφοδοτείται απ' τις ενέργειες των ταγών της "πνευματικής" εταιρείας των ρασοφόρων.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Με άλλα λόγια, θα μας πείς για ποιό λόγο πρέπει να σε πληρώνει ο ελληνικός λαός με 5-6 χιλιάδες ευρώ (τουλάχιστον) κάθε μήνα και κυρίως τι κάνεις για να τα αξίζεις αυτά (εκτός από το να είσαι "της εκκλησίας";)
Άστον ρε Κώστα και είναι στενοχωρημένος, τελευταία.
Τώρα θα μειωθούν τα έσοδά του (τον έφαγες τον άνθρωπο) διότι θα του κοπεί το επίδομα μεταφοράς φακέλλων, από όροφο σε όροφο.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
d.k
quote:
δικαιωμα του καθενος να πιστευει οπου κ οτι θελει...δεν θα το παμε τωρα ειναι σκατα τα κανε <η γατα> χριστιανος... σας παραkαλω γιατι μου πειραζεται τον macedon?d.k
Φίλη hunter , καλημέρα!
Προφανώς έχει γίνει μια παρανόηση και το λέω αυτό , διότι υπάρχει μια περιρέουσα εντύπωση , ότι όλοι τα έχουν βάλει με τον χριστιανισμό!
Αυτό είναι αναληθές και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν σημαίνει ότι όποιος έχει κάποιες "ενστάσεις" ως προς διάφορα γεγονότα και τα καταθέτει , ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία σπίλωσης του χριστιανισμού!
Μην ξεχνάς , ότι δεν ανακαλύφθηκε εδώ σ'αυτό το χώρο ο "τροχός" των ενστάσεων αλλα η επίσημη έναρξη , έγινε μεταξύ των χριστιανών και τις διαμάχες τους μέχρι τελικής πτώσεως για διαφορετικές απόψεις που υπήρχαν περί του δόγματος!
Άλλοι έλεγαν ότι ο Άνθρωπος ήταν κομμάτι του θεού ...άρα "θεοί" και οι ίδιοι και δεν μπορεί να αμαρτάνει κάτι το οποίο ισούται με τον θεό....και άλλοι έλεγαν , ότι όντως ήταν -ο άνθρωπος- θεική δημιουργία αλλα δεν είχε καμμιά σχέση με την θεική υπόστασή του και αυτό για λόγους ευνοήτους.
Θα μπορούσα να πώ και άλλα πολλά που υπήρξαν αιτίες εντονότατων ξιαξιφισμών και αιτίες εσωτερικών πολέμων , αλλα δεν είναι της παρούσης!
Όπως βλέπεις , υπήρξαν αμφισβητήσεις πρωτίστως και εντός των κόλπων του δόγματος και αυτό δείχνει ότι ως δόγμα προέκυψε και ήταν προιόν ερμηνείας η υπόσταση του Χριστού και του ανθρώπου..."έδιναν και έπαιρναν" οι διαμάχες και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση!
Και δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα επί προσωπικού , όπως κάποιοι το εκλαμβάνουν αλλα πρόκειται για συζητήσεις επι αρχών και θέσεων ιδεολογιών και δογμάτων...
Τώρα , αν κάποιοι το εκλαμβάνουν ως προσωπική επίθεση και αυτο-αναγορεύονται ως "υπερασπιστές και θιγόμενοι", αυτό αποτελεί δικό τους θέμα και δεν έχει καμμιά σχέση με την πραγματικότητα!
Υπάρχουν γεγονότα και τα οποία δεν μπορούν να αποσιωπηθούν...και δυστυχώς είναι πολύ σοβαρά ... !
Καλή σου μέρα!
soul
d.k
quote:
οχι εαρινε μου δεν θελω να λυσουμε τις διαφωνιες μας γυρω απο θεματα πιστης...απλα θελω να διαχωριζονται τα εργα ανθρωπων οπου κ αν ανηκουν απο την πιστη...εξαλλου περα της ορθοδοξιας ολοι οι ανθρωποι νομιζω οτι το εχουν εσωτερικη αναγκη να σηκωνουν τα ματια ψηλα κ να προσδοκουν κατι...διαφωνεις οτι υπαρχει αυτη η εσωτερικη αναγκη?d.k
Δεν διαφώνησα ποτέ σ'αυτό και υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις-θέσεις μου!
Πρόκειται γι'αναγκη -εσωτερική- του ανθρώπου...όντως!
soul
quote:
ολοι οι ανθρωποι νομιζω οτι το εχουν εσωτερικη αναγκη να σηκωνουν τα ματια ψηλα κ να προσδοκουν κατι...διαφωνεις οτι υπαρχει αυτη η εσωτερικη αναγκη?
Διαφωνώ! Μόνον ο σκύλος προσδοκά κάτι από ψηλά ...από το χέρι του αφεντικού του. Και οι μονοθεϊστικές θρησκείες προσπαθούν να κάνουν τον άνθρωπο όμοιο με τον σκύλο (από κει άλλωστε βγαίνει και η λέξη "προσ-κυνώ" - γίνομαι όμοιος με τον σκύλο).

macedon
quote:
hunter1quote:
ολοι οι ανθρωποι νομιζω οτι το εχουν εσωτερικη αναγκη να σηκωνουν τα ματια ψηλα κ να προσδοκουν κατι...διαφωνεις οτι υπαρχει αυτη η εσωτερικη αναγκη?Διαφωνώ! Μόνον ο σκύλος προσδοκά κάτι από ψηλά ...από το χέρι του αφεντικού του. Και οι μονοθεϊστικές θρησκείες προσπαθούν να κάνουν τον άνθρωπο όμοιο με τον σκύλο (από κει άλλωστε βγαίνει και η λέξη "προσ-κυνώ" - γίνομαι όμοιος με τον σκύλο).
macedon
Δεν έχω καμμιά αντίρρηση σε αυτά που λές..!
Το "συμφωνώ" που είπα έρχεται σαν κατάθεση των όσων εμφανίζονται ως ανάγκη σε πολλούς ανθρώπους ασχέτως αν τα θεωρώ σωστά ή αληθή!
soul
quote:
γιαπετ:
Αγαπητή hunter1, δες νομίζω ότι οι σημερινοί χριστιανοί χαρακτηρίζονται "κακοί", τουλάχιστον με την τρέχουσα έννοια του όρου και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων εππαγγελματιών χριστιανών.Δεν είναι κακός ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι ο Δημιουργός του σύμπαντος, σε κάποια χρονική στιγμή, συμπάθησε μια χούφτα τσοπάνηδες, την έχρισε περιούσιο λαό του, εξόντωσε τα υπόλοιπα δημιουργήματά του για πάρτυ των εβραίων, ανεβοκατάβαινε στη γη για να "μιλάει" με... πέτρες στον αρχηγό τους, να του ορκίζεται και να τον απειλεί ή να τον παρακαλάει και να του τάζει για πίστη, έστειλε το γιό του (που όμως ήταν ταυτόχρονα και ο ίδιος) για να εξευτελιστεί απ' τα δημιουργήματα του, τσάμπα και βερεσε και πάει λέγοντας...
Δεν είναι λοιπόν, κακοί αυτοί οι άνθρωποι,κάτι άλλο είναι...
Μιλάς εσύ που διάβασες την Καινή Διαθήκη και συμπέρανες ότι ο Ιησούς ήταν λήσταρχος, πότης, καβγατζής και μαχαιροβγάλτης?
Ο χριστιανισμός αγκαλιάστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ αντιθέτως οι κοτσάνες σου από μερικές χιλιάδες.
quote:
γιαπετ:
Η ιστορία του χριστιανισμού και της εκκλησίας του αλλά και το παρόν του δείχνει ότι δεν γίνεται τίποτε, απ' τη μεριά της εκκλησίας, που να μην αποσκοπεί σε υλικό συμφέρον.
Επίσης η υποκρισία της εκκλησίας, όταν ζητάει το στέρημα των φτωχών πιστών της για "φιλανθρωπικούς" σκοπούς, κάνοντας απλή μεσιτεία με το αζημίωτο ενώ κατέχει και συσσωρεύει απίστευτα πλούτη για τον εαυτό της, έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή από τους περισσότερους πιστούς της.
Μην παραξενεύεσαι λοιπόν, με την επιφυλακτικότητα του κόσμου διότι αυτή τροφοδοτείται απ' τις ενέργειες των ταγών της "πνευματικής" εταιρείας των ρασοφόρων.
Η ιστορία του χριστιανισμού και της εκκλησίας δεν μπορεί να αμαυρωθεί από τις αλητείες ή την υποκρισία ορισμένων ιερέων.
Αυτοί οι υποκριτές ιερείς δεν έχουν πάντως να ζηλέψουν τίποτα από τη δική σου υποκρισία.
quote:
macedon:
Διαφωνώ! Μόνον ο σκύλος προσδοκά κάτι από ψηλά ...από το χέρι του αφεντικού του. Και οι μονοθεϊστικές θρησκείες προσπαθούν να κάνουν τον άνθρωπο όμοιο με τον σκύλο (από κει άλλωστε βγαίνει και η λέξη "προσ-κυνώ" - γίνομαι όμοιος με τον σκύλο).
O σκύλος προσδοκά για την υλική τροφή, ενώ ο θρησκευόμενος για την πνευματική.
Κυνώ σημαίνει φιλώ, στην αρχαία ελληνική.
Απ' αυτό προέρχεται το προσκυνώ (προς + κυνώ) προσκυνητής κλπ. Ο αόριστος του κυνώ είναι έκυσα ή κύσα.
Είναι γνωστό ότι οι δανεισμοί θεμάτων των ρημάτων (όχι μόνο στη νεοελληνική, αλλά και στις ευρωπαϊκές γλώσσες π.χ. kiss αγγλικά, kussen γερμανικά = φιλώ...) γίνονται συνήθως από το θέμα του αορίστου. Που είναι κυσ (αλλοιωμένα κισ-) στην προκειμένη περίπτωση
("Ελλην Λόγος", Αννας Τζιροπούλου - Ευσταθίου).
Ο Αριστοφάνης (Νεφ. 81) γράφει: "Κύσον με και την χείρα δος την δεξιάν".
Ο Κισσός, λέγεται έτσι γιατί "κύσει" (φιλά) το δένδρο ή βράχο, τυλιγμένος σ' αυτό καθώς αναρριχάται
"Στα Αρχαία Ελληνικά, το «φιλώ» είναι «κυνέω / κυνώ», εξ’ού και το προσκυνώ (σημαίνει κάνω ένα βήμα μπροστά και δίνω ένα φιλί) .
Στην προστακτική το ρήμα γίνεται «κύσον με», δηλαδή «φίλησε με», όπως θα είπε και η Πηνελόπη στον Οδυσσέα όταν τον είδε να επιστρέφει στην Ιθάκη.
Στα Αγγλικά θα λέγαμε «kiss me». Ο βαθμός ομοιότητας των δύο φράσεων δεν αφήνει χώρο για αμφιβολίες.
Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα."πηγή
Στο λεξικό του Ψευδο-Ζωναρά αναφέρεται:
"η παρά το κύω, ο σημαίνει το φιλώ, κύνω καὶ ἐξ αὐτοῦ κύων, το γάρ ζώον φιλοδέσποτον."
Ο Πλούταρχος στο Βίοι παράλληλοι Λυκούργος Νομάς αναφέρει:
14.3.10 θεοῖς ἐξ ἀμπέλων ἀτμήτων μηδὲ θύειν ἄτερ
ἀλφίτων· καὶ τὸ προσκυνεῖν περιστρεφομένους
14.4.1 καὶ τὸ καθῆσθαι προσκυνήσαντας . τὰ μὲν οὖν
πρῶτα δύο τὴν γῆς ἐξημέρωσιν ἔοικε διδάσκειν,
ὡς μόριον εὐσεβείας οὖσαν· ἡ δὲ περιστροφὴ τῶν
προσκυνούντων λέγεται μὲν ἀπομίμησις εἶναι τῆς
14.4.5 τοῦ κόσμου περιφορᾶς, δόξειε δ' ἂν μᾶλλον ὁ
προσκυνῶν, ἐπεὶ πρὸς ἕω τῶν ἱερῶν βλεπόντων
ἀπέστραπται τὰς ἀνατολάς, μεταβάλλειν ἑαυτὸν
ἐνταῦθα καὶ περιστρέφειν ἐπὶ τὸν θεόν, κύκλον
ποιῶν καὶ συνάπτων τὴν ἐπιτελείωσιν τῆς εὐχῆς
14.5.1δι' ἀμφοῖν· εἰ μὴ νὴ Δία τοῖς Αἰγυπτίοις τροχοῖς
αἰνίττεταί τι καὶ διδάσκει παραπλήσιον ἡ μετα-
βολὴ τοῦ σχήματος, ὡς οὐδενὸς ἑστῶτος τῶν
ἀνθρωπίνων, ἀλλ' ὅπως ἂν στρέφῃ καὶ ἀνελίττῃ
14.5.5τὸν βίον ἡμῶν ὁ θεός, ἀγαπᾶν καὶ δέχεσθαι
προσῆκον. τὸ δὲ καθέζεσθαι προσκυνήσαντας
οἰωνισμὸν εἶναι λέγουσι τοῦ βεβαιότητα ταῖς
εὐχαῖς καὶ διαμονὴν τοῖς ἀγαθοῖς ἐπιγίνεσθαι.
ΕΓΓΥΚΛΟΠΑΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ "ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ"
λήμμα κυνώ, (-έω)= Α'. φιλώ ασπάζομαι.
ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 17/03/2010 20:52:24
Τέλος πάντων!
Δεν πιστεύω πως το μέλλον μας θα το μάθουμε από τράπουλες, ή καφετζούδες ή δεν ξέρω κι εγώ από τι άλλο.
Εμείς το καθορίζουμε.
Αν πχ κάποιος μας πεί οτι αύριο θα τρακάρουμε και υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε αυτή την σκέψη, είναι πιθανόν να τρακάρει.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΑΡΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...
ΦΙΛΕ Dying_Incubus ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΜΙΑ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ... ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ... ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΑΛΙΑ... ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΘΕΡΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΡΙΕΣ...
ΦΙΛΙΚΑ...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
quote:
ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ...
Αγαπητή Κρυσταλένια, τι εννοείς με αυτό?
Δηλαδή τί? θα πρέπει να κάνεις συνδιασμούς και να μαντεύεις?
Δοκίμασα κάποτε Ταρο.
Ε, την πρώτη φορά μπορώ να πω ότι ναι,κάποια πράγματα βγήκαν.
Τις υπόλοιπές...χμ...
Κατέληξα ότι και η πρόβλεψη της πρώτης φοράς ήταν μια σύμπτωση.
Θα συμφωνήσω τελικά με τον Dying_Incubus.
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΧΡΗΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ....ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΝΤΕΥΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ...
ΜΙΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ... ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
Α! ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.... ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΤΗ oneiric ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ "ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ" ...
quote:
Το ότι κάποιος μπορεί να σου πει τι συμβολίζει το κάθε χαρτί, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορείς να τα «διαβάσεις». Μην ξεχνάς ότι ο πραγματικός γνώστης δεν έχει «στάνταρ» χαρτιά και επεξηγήσεις. Τα «διαβάζει» έτσι όπως τα βλέπει / νιώθει.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ...
quote:
Πρέπει να το έχεις σαν "δώρο".
ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ...
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΑΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ... ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ...? ΠΟΥ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...![]()
![]()
ΦΙΛΙΚΑ...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
ΟΤΑΝ ΞΕΣΦΡΑΓΙΖΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΥΤΗ ΦΟΡΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ... ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ, Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΗΣΤΑ "ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ"... ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΩΡΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ... πχ. "ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ? ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ?ΚΑΙ ΑΝ.....ΚΑΙ ΑΝ...... ΚΑΙ ΑΝ......." ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ...
ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ, ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΑΣΕΙΣ...
ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟ ΡΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ/ΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...
ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΑΓΓΙΖΩ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΗ... ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ... ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΜΟΥ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΝΟ...ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ... ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΥ... ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ... ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...
ΚΑΙ 'ΓΩ ΕΤΣΙ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΤΑΝ ΔΗΛ. ΠΡΩΤΟΠΗΡΑ ΤΗΝ DESTE, ΤΑ ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ... ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΟΛΑ ΜΑΘΑΙΟΝΤΑΙ... ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΕΓΩ, ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΕΙΝΗ...
ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ...
quote:
Η ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!
ΠΟΥ ΣΥΝΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ...![]()
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΛΥΣΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ... ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ... ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΑ ΥΠΟΨΗΝ ΜΟΥ...
ΦΙΛΙΚΑ...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
Διαβάζω και εγώ κάρτες εδώ και πολλά χρόνια.
Μπορώ δε να πω, πως επειδή όλο και περισσότερο κέρδιζαν την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον μου, ενώ αρχικά ξεκίνησα με την απλή τράπουλα, σιγά - σιγά έμαθα να διαβάζω και Tαρώ και Hul και Μαntala και Lenorman και άλλες..., χωρίς βέβαια να εξαιρείται και η Deste από την στιγμή που έμαθα ότι εκδόθηκε.
Αυτό που έχω να πω, είναι πως συμφωνώ απόλυτα στο ότι, το διάβασμα και η ανάλυση των καρτών, είναι άμεσα εξαρτημένο και από την εμπιστοσύνη που έχουμε στις ίδιες τις κάρτες, αλλά και την εμπιστοσύνη που έχουμε στον ίδιο μας τον εαυτό, γύρω από το πόσο αντικειμενικά μπορεί να δει αυτά που λένε οι κάρτες...
Για παράδειγμα θα σας πω, πως το Πάσχα κοιτάζοντας τις κάρτες μου για να συμβουλέψω σε κάτι τον αδελφό μου, είδα ολοφάνερα το ξαφνικό θάνατο της μητέρας μου!!!!
Πάγωσα. Ο αδελφός μου, με το που είδε την όψη μου, χωρίς να πω τίποτα, κατάλαβε πως κάτι πολύ κακό έβλεπα και προσπάθησε να με πιέσει, για να του πω, τι ήταν αυτό που είδα.
Δεν μπορούσα να τον κοροϊδεύψω, αλλά δεν ήταν δυνατόν να του πω και αυτό ακριβώς που έβλεπα, ίσως επειδή και εγώ δεν μπορούσα να το πιστέψω, ήτε γιατί δεν ήθελα, ήτε γιατί δεν μπορούσα να δεχθώ κάτι τέτοιο, τη στιγμή που η μητέρα μου, δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και μάλιστα ήταν και ένας πολύ - πολύ ζωντανός άνθρωπος, με πολύ έντονο χαρακτήρα, που θα μπορούσα να πιστέψω ευκολότερα πως δεν θα πέθενε ποτέ, παρά κάτι τέτοιο.
Αναγκάστηκα λοιπόν να του πω, πως βλέπω σε μια γυναίκα που είναι μέσα από την οικογένειά μας, πολύ μεγάλο πρόβλημα, που θα μας φέρει στεναχώρια..., αλλά προφασίστηκα, πως δεν ξέρω ποια ακριβώς γυναίκα είναι...
Η συζήτηση αυτή έγινε την δεύτερη μέρα μετά την Ανάσταση. Δηλαδή στις 03.05.2005.
Στις 30.05.2005 έχασα την μητέρα μου από καρδιά!!!!!
Δεν έχει πιστεύω νόημα, να αναφέρω πως αυτό ήταν ένα από τα πάμπολλα περιστατικά που έχουν επιβεβαιώσει σε εμένα, όλα αυτά τα χρόνια, την δύναμη των καρτών, πάνω στις προβλέψεις...
Εδώ όμως είναι απαραίτητο να διευκρινίσω κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό.
Όλα αυτά τα χρόνια, δεν σταμάτησα να διαβάζω, να ψάχνω, να ρωτώ, κλπ, κλπ, κλπ, ότι μπορούσα να βρω, γύρω από την τέχνη της χαρομαντείας, παράλληλα πάντα και με την συνεχή πρακτική εξάσκηση.
Αυτό βέβαια δεν θα πει πως, δεν είναι απαραίτητο και κάποιο έμφυτο ταλέντο... πάνω στην πρόβλεψη, που το επιβεβαιώνουν και οι όψεις του γενέθλιου χάρτη μας.
Χωρίς αυτό, νομίζω, πως και πάλι, μόνο το διάβασμα και η εξάσκηση, θα μπορούσαν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν το ίδιο...
Ακόμα θα πρέπει να πω εδώ, πως με όλα αυτά που αναφέρω, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω, πως όλοι όσοι λένε πως είναι έμπειροι γνώστες αυτής της τέχνης, είναι και στην πραγματικότητα.
Αντίθετα, είμαι αρκετά δύσπιστη, πάνω σε αυτό, ακριβώς επειδή ξέρω, πόσο πολύ πίστη, χρόνο, διάθεση, κόπο και αγάπη χρειάζεται όλη αυτή η διαδρομή, για να μπορέσεις να φθάσεις να πεις, πως είσαι γνώστης της χαρτομαντείας...
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.......
ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΗ mononoke ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕ:
quote:
ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΡΙΞΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ DESTE Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ?ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΡΙΞΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.ΠΟΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ?
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ mononoke, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΡΙΞΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DESTE, ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ: "ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΜΑΝΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ DESTE, ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΔΥΟ." , ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ.
ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ:
1.Η Tanridna ΚΑΙ
2.Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΡΩΤΑ, ΔΗΛ. , ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥ...
ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ (ΟΠΩΣ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ): 1, 2, 3, 4.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ... ![]()
ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ Isidora ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ.
ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΟΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ... ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΚΗ ΦΙΛΗ ΝΑ ΤΗΣ ΡΙΞΩ ΤΗ DESTE ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΕΙΞΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΟΠΟΥ ΤΗΣ ΒΓΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΝ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ, ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΡΗΚΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ...
ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ...
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ :
quote:
Ακόμα θα πρέπει να πω εδώ, πως με όλα αυτά που αναφέρω, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω, πως όλοι όσοι λένε πως είναι έμπειροι γνώστες αυτής της τέχνης, είναι και στην πραγματικότητα.
Αντίθετα, είμαι αρκετά δύσπιστη, πάνω σε αυτό, ακριβώς επειδή ξέρω, πόσο πολύ πίστη, χρόνο, διάθεση, κόπο και αγάπη χρειάζεται όλη αυτή η διαδρομή, για να μπορέσεις να φθάσεις να πεις, πως είσαι γνώστης της χαρτομαντείας...
ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ... ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ... ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ...
ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ Isidora? ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Η' ΜΕΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ? ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ DESTE... ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...
ΦΙΛΙΚΑ...

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
Αυτό που σου συμβαίνει, σε ότι αφορά τους πονοκεφάλους, είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, κατά το πρώτο ιδιαίτερα διάστημα που ασχολείσαι με την χαρτομαντεία...
Σταδιακά όμως, θα υποχωρεί..., όλο και περισσότερο και κάποια στιγμή δεν θα σου συμβαίνει καθόλου, παρά μονάχα σε πολύ σπάνιες και εξαιρετικές περιπτώσεις..., στις οποίες θα καταλαβαίνεις αμέσως, πως κάτι περίεργο συμβαίνει..., με το άτομο το οποίο θα έχεις απέναντί σου... ![]()
Μην σε ανησυχεί καθόλου.
Για την ιστορία όμως του πράγματος, καλό είναι να ξέρεις, πως αυτό συμβαίνει, γιατί ακόμα δεν έχεις εξοικιωθεί με την ενέργεια που δέχεσαι... και από τις κάρτες, αλλά και, από τα άτομα που έχεις απέναντί σου..., τα οποία πολλές φορές, αθελά τους..., σε βομβαρδίζουν..., πότε με κάποια δυσπιστεία..., πότε με κάποια φοβεία..., πότε με κάποιον αρνητισμό... ![]()
![]()
![]()
![]()
Άλλες φορές πάλι, με θετικά συναισθήματα..., αλλά πάντα, σου μεταδίδουν κάποια ένταση... ![]()
Μετά από κάποιο διάστημα όμως, θα συνηθίσεις..., σε αυτή την ενέργεια..., της οποίας γίνεσαι δέκτης... και θα την κοντρολάρεις..., χωρίς να αντιμετωπίζεις πρόβλημα...![]()
![]()
![]()
Καλή επιτυχία... λοιπόν!!! ![]()
![]()
![]()