ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
23/12/2011, 13:34:04
quote:

Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω φάρμακα πρέπει να δίνονται και δίνονται μόνο με συνταγή γιατρού. Τουτέστιν μόνο με την υπογραφή μου στο τρελόχαρτο. Επομένως μην προσπαθήσετε να τα ζητήσετε ερήμην ιατρικής γνωμάτευσης.

Tώρα κατάλαβα...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

23/12/2011, 13:43:26
quote:
Tώρα κατάλαβα...

Δεν τα καταλάβες όλα ΝΙΚΟΜΑΧΕ, αν δεν πάρεις μια καλή δόση Haldol δε θα καταλάβεις τίποτα, δοκίμασε, δεν έχεις να χάσεις τίποτα, το πολύ-πολύ να γίνεις φυσιολογικός.
Ωστόσο, σαν φίλος, πρέπει να σε προειδοποιήσω:

Increased Mortality in Elderly Patients with Dementia-Related Psychosis

Elderly patients with dementia-related psychosis treated with antipsychotic drugs are at an increased risk of death. Analyses of seventeen placebo-controlled trials (modal duration of 10 weeks), largely in patients taking atypical antipsychotic drugs, revealed a risk of death in drug-treated patients of between 1.6 to 1.7 times the risk of death in placebo-treated patients. Over the course of a typical 10-week controlled trial, the rate of death in drug-treated patients was about 4.5%, compared to a rate of about 2.6% in the placebo group. Although the causes of death were varied, most of the deaths appeared to be either cardiovascular (e.g., heart failure, sudden death) or infectious (e.g., pneumonia) in nature. Observational studies suggest that, similar to atypical antipsychotic drugs, treatment with conventional antipsychotic drugs may increase mortality. The extent to which the findings of increased mortality in observational studies may be attributed to the antipsychotic drug as opposed to some characteristic(s) of the patients is not clear. HALDOL Injection is not approved for the treatment of patients with dementia-related psychosis

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 23/12/2011 13:51:17

23/12/2011, 16:06:20
Dr Jekyll Mr Hyde
ένα επίσης καλό "φάρμακο" (που δρα κατά της τάσης παράθεσης υπονοούμενων για ψυχιάτρους, τρελόχαρτα και "ψυχοφάρμακα" σε μια συζήτηση) είναι η χρονική απενεργοποίηση. Πρόσφατα έχω αναφέρει σε άλλο θέμα:

quote:
Να επικαλεστώ λίγο την προσοχή σας:

Επειδή κάποιες κουβέντες ξεκινούν με "ηρεμιστικά" (Ψηλός-Απεστάλη: 18/12/2011, 19:06:13), συνεχίζουν με "ασπιρίνες" (macedon-Απεστάλη: 18/12/2011, 23:56:58 και Ψηλός-Απεστάλη: 19/12/2011, 00:48:36), εμπλουτίζονται με "αλπραζολάμη-xanax"(violent king-Απεστάλη: 19/12/2011, 11:06:07), πολύ γρήγορα επεκτείνονται σε αναφορές για "ψυχιάτρους" (violent king-Απεστάλη: 19/12/2011, 11:04:14)...

για να καταλήξουν τελικά σε απενεργοποιήσεις (amalia-Απεστάλη: 17/12/2011, 03:55:12)

Καλύτερα θα ήταν να αποφεύγονται "ιατροφαρμακευτικά υπονοούμενα" ή σχετικές αναφορές του είδους αυτού που μπορούν να προσβάλλουν ανθρώπους

Η παραπάνω δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που αναφερόμαστε στο ζήτημα των υπονοουμένων που αφορούν φάρμακα, ψυχοφάρμακα, ψυχιάτρους, κ.λπ., έχουμε κάνει δε αρκετές επεμβάσεις σε μέλη και μηνύματα όπου χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους αναφορές (εννοείται, σε περιπτώσεις που η χρήση τέτοιων αναφορών έχει περιπαιχτικό/προσβλητικό χαρακτήρα). Θα έπρεπε να γνωρίζεις τη στάση μας αυτή, όντας και αρκετά ώριμο μέλος των forums (εννοώ, ώριμο σε αριθμό μηνυμάτων και χρόνια συμμετοχής).

Ο λογαριασμός σου απενεργοποιείται χρονικά για δύο ημέρες.

23/12/2011, 20:19:13
Νικόμαχε, σε ακούσαμε να λες…

1) «Προχώρα παρακάτω στον σκοπό που σε έκανε να έρθεις εδω στο esoterica!
Δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σου.
Αλλωστε αυτο θα σε ανακουφίσει»

2) «Ανοιξε ένα τόπικ για ψηφοφορία των μελών [απο ενα αριθμο μηνυματων και πάνω για λόγους εγκυρότητας] με το ερώτημα της παραμονής του μέλους γαρατζώτης γιαννης στο φόρουμ και πράξε ανάλογα με το αποτέλεσμα.
Τι το πιο δημοκρατικό?»

3) «ή σταματά να προκαλεί ή θα με έχει απέναντί του.»

Δηλαδή, στην αρχή λες πως δεν θα ασχοληθείς άλλο μαζί μου, στη συνέχεια καταλαβαίνεις πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο (τι είδους εξάρτηση είναι αυτή?) και προσπαθείς να με αποκλείσεις από το φόρουμ (εντελώς δημοκρατικά. Εδώ γελάμε!) και στη συνέχεια λες πως θα σε έχω απέναντί μου.

Μήπως έχει απόλυτο δίκιο, ο Dr Jekyll Mr Hyde?

Μήπως αμαλία κακώς τον καταδίκασες?

Μήπως ήταν εντός θέματος ?

Το σίγουρο είναι πως, δεν είπε κανένα υπονοούμενο.
Μίλησε πολύ συγκεκριμένα.

Ντόκτορα, να η ευκαιρία…Αφήνεις τον υπολογιστή and get a life.
( Δυο ημέρες είναι μόνο)

Αμαλία, για να μπορέσεις να κρίνεις καλύτερα, έστω και εκ των υστέρων, τον ντόκτορα, σε ενημερώνω με τις πιο κάτω πληροφορίες, που είναι παρμένες από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

• Η μανία είναι μια εξαιρετικά σοβαρή διαταραχή διάθεσης, η οποία χαρακτηρίζεται απο ανυψωμένη ή οξύθυμη διάθεση, ανυψωμένη ενέργεια και διαταραγμένες σκέψεις

Συμπτώματα
Συμπτώματα της μανίας περιλαμβάνουν διαταραχή της συναισθηματικής διάθεσης, ευφορία, ευερεθιστότητα, διογκωμένη αυτοεκτίμηση, ελαττωμένη ανάγκη για ύπνο, πίεση λόγου, διάσπαση της προσοχής, υπερκινητικότητα, αυξημένη σεξουαλική διάθεση ( Προσοχή!, μη κολλήσεις μόνο σ αυτό το σύμπτωμα), συναισθηματική αστάθεια και παραληρητικές ιδέες και ψευδαισθήσεις.

Ένας μανιακός ασθενής μπορεί ασυναίσθητα να χαμογελάσει και να βρεθεί στην ανάγκη να συγκρατήσει μιαν παρόρμηση να γελάσει με πράγματα που στο παρελθόν δεν θεωρούσε αστεία.

Η προσοχή ενός ατόμου με μανία συνήθως διασπάται.
Η έλλειψη κριτικής μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο σε πράξεις που να επιφέρουν άσχημες και οδυνηρές συνέπειες.
Μπορεί επίσης να αρχίσουν την χρήση διαφόρων ουσιών όπως, αλκοόλ και ναρκωτικών.
Η συμπεριφορά τους μπορεί να γίνει ενοχλητική και επιθετική.
Πολλά άτομα μπορεί να πιστεύουν οτι είναι σε μια "ειδική αποστολή" ή μπορεί να φθάσουν να πιστεύουν ότι έχουν ειδική σχέση με το θεό, ότι έχουν ένα καταπληκτικό σχέδιο με το οποίο θα σώσουν τον κόσμο από την καταστροφή ή ότι έχουν μοναδικά ταλέντα ή ικανότητες, αυτές οι ιδέες θεωρούνται μεγαλοπρεπής και εξωπραγματικές.
Επίσης η σεξουαλική διάθεση μπορεί να αυξηθεί ( μην εστιάσεις μόνο εδώ).
Οί μανιακοί ασθενείς μιλούν σα να βρίσκονται κάτω από πίεση να βγάλουν τις λέξεις έξω.
Μιλούν δυνατά και γρήγορα και συνήθως είναι δύσκολο να τους διακόψει κανείς.
Το περιεχόμενο της ομιλίας τους μπορεί να είναι φυσιολογικό ή γεμάτο αστεία και λογοπαίγνια ή γεμάτο κατηγόριες, εχθρικότητα και υβρεολόγια.
Συχνά οί μανιακοί ασθενείς μπορεί να έχουν θεατρικό στυλ, να χορεύουν και να τραγουδούν και να παρουσιάζονται αρκετά διασκεδαστικοί.
Σε πιο ακραίες περιπτώσεις ένα άτομο με μανία μπορεί να αρχίσει να βιώνει ψύχωση ή διάσπαση απο την πραγματικότητα όπου η σκέψη επηρεάζεται μαζί με την διάθεση.

Θεραπεία

Η θεραπεία της μανίας γίνεται με αντιψυχωτικά όταν προκαλείται απο διπολική διαταραχή.

Άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι τα αντιεπιληπτικά και το λίθιο.
Ο ασθενής έχει περισσότερη βελτίωση όταν τα φάρμακα συνδυάζονται με ψυχοθεραπεία.

Διαβάζοντας τα συμπτώματα και συγκρίνοντάς τα με τα τεκταινόμενα στο θέμα, σίγουρα θα μπορέσεις να βγάλεις πιο αντικειμενικά συμπεράσματα για το δίκιο ή το άδικο του ντόκτορα.

Εν τέλει Νικόμαχε, θα μου δώσεις να καταλάβω, με δυο απλά , δικά σου λόγια, τι είναι ο επικίνδυνος βλάκας?

Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως, δεν έχεις καταλάβει τίποτα και επομένως δεν έχει κανένα νόημα να σου απαντήσω.

gianipseftis, τελικά, απ ότι φαίνεται κανείς άλλος δεν καταλαβαίνει να λέω πως ήλθα για να με ανακρίνετε από την πιο κάτω πρόταση…
"Όπως, πολύ καθαρά μπορεί να αντιληφθεί κάθε λογικός άνθρωπος, ούτε για να καταγγείλω μπήκα στο φόρουμ, ούτε και με κατεβασμένο το κεφάλι , μετά από καταγγελία κάποιου για το παρελθόν μου, ήλθα για να με ανακρίνεται."

Μόνο εσύ το κατάλαβες αυτό. Γιατί άραγε?

Πάντως το παράδειγμα με τον επικίνδυνο βλάκα (ξαναδιάβασε για να το καταλάβεις λίγο καλύτερα) λέω να το εκσυγχρονίσω λίγο.
Έτσι, αντί να αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη, μπορεί να γίνει ως εξής…

«Σε ένα φόρουμ, κάποιος γράφει… «ούτε για να καταγγείλω μπήκα στο φόρουμ, ούτε και με κατεβασμένο το κεφάλι , μετά από καταγγελία κάποιου για το παρελθόν μου, ήλθα για να με ανακρίνετε» και ο επικίνδυνος βλάκας λέει… «Να! , και στο φόρουμ το λέει… «ήλθα για να με ανακρίνετε» »

Περιμένω να παραδεχτείς το λάθος σου.

Ναι ! ξέρω . Ήμουν πολύ ασαφής χρησιμοποιώντας δύο ούτε.

Πολύ πολύπλοκο για να το καταλάβεις...

πρώην αρχηγός ΝΑ Θεσσαλονίκης

23/12/2011, 21:17:59

Πρώην αρχηγέ “επικινδύνων βλακών”

Σε τοποθέτησή μου στις 22/12/2011 17.04.24 αναφέρω ακριβώς τα εξής.
Διάβασε ακριβώς τι γράφω, και μπορεί να καταλάβεις τήν θέση μου.

quote:
Πρώην αρχηγέ
Το σχόλιό μου στην φράση σου “ήλθα για να με ανακρίνεται” στηρίχτηκε στην παρακάτω τοποθέτησή σου, που εγώ την εξέλαβα με το νόημα που περιέγραψα.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Όπως, πολύ καθαρά μπορεί να αντιληφθεί κάθε λογικός άνθρωπος, ούτε για να καταγγείλω μπήκα στο φόρουμ, ούτε και με κατεβασμένο το κεφάλι , μετά από καταγγελία κάποιου για το παρελθόν μου, ήλθα για να με ανακρίνεται.
--------------------------------------------------------------------------------

Πέραν όμως αυτών , οι ερωτήσεις μου, οι οποίες επαναλαμβάνοντο με τον ίδιο περίπου τρόπο αρκετές φορές , ΔΕΝ ήταν ΠΟΤΕ ανακριτικές αλλά πληροφοριακές/επεξηγητικές και είχαν σχέση κυρίως με την δομή και την οργάνωση της ΝΑ.

Θα σου υπενθυμίσω πως αρχικά τις είχες ο ίδιος σχολιάσει (μετά μάλιστα από τη δεύτερη επαναλαμβανόμενη διατύπωσή τους – που είχε μείνει και αυτή αναπάντητη όπως και η πρώτη)

Περιμένω ακόμα τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα εξ αρχής, και ιδικά τώρα που φάνηκε που το πας, ζητώ να μας ενημερώσεις, πως θεμελιώνεις τις καταγγελίες σου κατά της ΝΑ και τους πρώην υποταχτικούς σου στην οργάνωση, που σαν υπεύθυνος τοπικός αρχηγός τόσο καιρό καθοδηγούσες.

Προφανώς δεν έχεις καταλάβει ότι το μεγαλύτερο βάρος των καταγγελιών και των ισχυρισμών σου κατά της ΝΑ, βαρύνει εσένα προσωπικά σαν αρχηγό και οργανωτή των “επικινδύνων βλακών”

Οι προσπάθειές σου να μεταφέρεις αλλού την συζήτηση, και να αποποιηθείς των δικών σου ευθυνών είναι για γέλια.

Υ,Γ
Τελικά θα μας πεις με ποια προσόντα χρίζεται κάποιος αρχηγός “επικινδύνων βλακών”?
Καθώς και πώς εσύ θα τον αποκαλούσες.

23/12/2011, 21:43:23
κ.γαρατζώτη

επειδή η αλήθεια,πρέπει να λέγεται και να υποστηρίζεται,ναι ο giannipseftis εξέλαβε λανθασμένα την επίμαχη πρότασή σου.Το παραδέχεται έμμεσα στο προηγούμενο πόστ του.
Είναι τόσο μεγάλη αφορμή,ώστε να αποφεύγεις τις απαντήσεις?

και να προκαλείς και εμένα αντί να απαντάς ευθέως?

Για να παίξω λοιπόν το παιχνίδι σου.
Δεν έχω ιδέα τι είναι ένας "επικίνδυνος βλάκας"!Δεν ξέρω,ρε παιδί μου!!

Και δεν με ενδιαφέρει κι όλας να μάθω!

Εκείνο που θέλω να μάθω είναι: Στην Νέα Ακρόπολη,ο πιο επικίνδυνος βλάκας,χρίζεται αρχηγός ?

Η ορολογία [επικίνδυνος βλάκας] είναι δανεισμένη απο εσένα!

Και επειδή δεν ξέρω τι είναι,αφου μου εξηγήσεις [που δεν θέλω],απάντησε και στην ερώτηση.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

23/12/2011, 21:44:47
gianipseftis, ακόμα δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα.
Τουλάχιστον ,προσπάθησε να καταλάβεις πως, με την επιμονή σου στην ίδια ανόητη ερώτηση, το μόνο που καταφέρνεις είναι να φαίνεσαι ακόμα πιο γελοίος.

Ευχαρίστως όμως να σου απαντήσω , αν προηγουμένως μας δώσεις να καταλάβουμε τι εννοείς με τον όρο "επικίνδυνος βλάκας".
Ναι, εγώ έθεσα τον όρο, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως και εσύ τον έχεις καταλάβει.
Άντε λοιπόν, να τελειώνουμε.
Τόσο δύσκολο είναι?

Ακόμα, πάντως, μόνο εσύ φαίνεσαι να έχεις καταλάβει πως...ήλθα για να με ανακρίνετε.

Υπάρχει μήπως και κανείς άλλος? Ας μας το πει...

23/12/2011, 22:16:28
τελικά, όταν οι δύο δημοσιεύσεις έχουν πολύ μικρή χρονική διαφορά, την πατάω.
Θα έπρεπε να μας ενημερώνει το φόρουμ, πριν αποστείλουμε την δημοσίευσή μας πως, στο μεταξύ έχει υπάρξει μια νέα απάντηση.

Νικόμαχε, τώρα μιλάς πιο σωστά και γι αυτό θα σου εξηγείσω, πολύ πιο αναλυτικά,την έννοια του επικίνδυνου βλάκα.
Λες..."Δεν έχω ιδέα τι είναι ένας "επικίνδυνος βλάκας"!Δεν ξέρω,ρε παιδί μου!!

Και δεν με ενδιαφέρει κι όλας να μάθω!

Εκείνο που θέλω να μάθω είναι: Στην Νέα Ακρόπολη,ο πιο επικίνδυνος βλάκας,χρίζεται αρχηγός ?"

Πως είναι δυνατόν Νικόμαχε να θέτεις την πιο πάνω ερώτηση, χωρίς να καταλαβαίνεις το πραγματικό της νόημα?
Μη ξεχνάς πως, εσύ είσαι που είπες πως δεν έχεις ιδέα τι είναι ο επικίνδυνος βλάκας.
Μπορεί κάποιος να κάνει ερωτήσεις, χωρίς να γνωρίζει τι είναι αυτό που πραγματικά ρωτάει? Μη τρελαθούμε δηλαδή...

Πάντως, το σίγουρο είναι πως, κατάλαβες καλά, πολύ καλά πως όταν κρίνω πως χρειάζεται, σκάω γάιδαρο , όπως λέει και ο σοφός λαός.

Ευχαρίστως να σου ξαναεξηγείσω (αν και δεν θέλεις)ποιος για μένα είναι ο "επικίνδυνος βλάκας" και είμαι σίγουρος πως, όταν το καταλάβεις, θα καταλάβεις ακόμα και το ανόητο της ερώτησης.

Το νέο ερώτημα πάντως που προκύπτει από την άρνησή σου να μάθεις τι σημαίνει ο όρος, είναι... είναι δυνατόν να καταλάβει κάτι κάποιος, όταν δεν θέλει?
Είναι δυνατόν να υπάρξει ποτέ γνωσιολογική μέθοδος δια "του στρουθοκαμηλισμού"?
Σίγουρα όχι!
Παρ όλα αυτά , θα προσπαθείσω...

23/12/2011, 22:57:19
Oχι κ.γαρατζώτη δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις.

ούτε να μου εξηγήσεις!

Πήρα την απάντησή μου.

Τελικά ο πιο επικίνδυνος βλάκας-στρατιώτης,γίνεται πράγματι αρχηγός στην Νέα Ακρόπολη!!!!!!!!!

Δεν είναι για σένα τα mind games αρχηγέ!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/12/2011, 00:00:53
Επειδή Νικόμαχε, στη πράξη, δεν με ενδιαφέρει τι θέλεις ή τι δεν θέλεις εσύ.
Αν δηλαδή περιμένεις ή δεν περιμένεις απάντηση και αυτό γιατί εσύ απλά αποτελείς την αφορμή και μόνο αυτή για να καταλάβουν αρκετοί από αυτούς που μας παρακολουθούν ή θα μας διαβάσουν στο μέλλον, τι σημαίνει στη πράξη το να είναι κάποιος επικίνδυνος βλάκας.
Γι αυτό και αντιπαρέρχομαι την απάντησή σου και συνεχίζω...
Στη Ν.Α., όπως προανέφερα στη σελ 14, γνώρισα πολύ λίγα άτομα που απ΄όσα έλεγαν και όσα έκαναν, να γίνεται φανερό πως, δεν είναι και πολύ έξυπνα.
Αυτούς θα τους αποκαλούσα απλοϊκούς ή έντιμους βλάκες.
Οι περισσότεροι όμως, απ τα μέλη της ΝΑ, ανήκαν σε μια άλλη κατηγορία ανθρώπων, που ενώ είχαν μια μεγάλη ευφυΐα, κατάφερναν να την ακυρώσουν εξαιτίας των διαφόρων ψυχολογικών προβλημάτων τους.
Έτσι, αν και είχαμε να κάνουμε με έξυπνους ανθρώπους, τα αποτελέσματα των πράξεών τους μας αναγκάζει να τους λέμε και αυτούς βλάκες.

Παρατηρώντας τους καλύτερα, διαπίστωσα πως, αυτού του είδους οι άνθρωποι ήταν πάντα πεπεισμένοι για την ηθική ανωτερότητά τους και αυτό επειδή προσάρμοζαν πάντα την ηθική στα μέτρα της νοητικής τους ικανότητας.
Για το λόγο αυτό και διάλεξαν να υπηρετούν την πνευματικότητα της δύναμης αντί γι΄αυτή της αγάπης.
Γι΄αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να μιλάμε για έλλειψη ευφυΐας αλλά για την αποτυχία της.
Είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν πως, έχουν το ηθικό δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν για να εξουσιάσουν τους άλλους και να τους οδηγήσουν στη δικιά τους αλήθεια.
Αυτοί οι άνθρωποι επειδή στερούνται της αυτεπίγνωσης έχουν τρομερή επιμονή σ΄αυτά που κάνουν και δεν διδάσκονται από τη ζωή.
Αυτού του είδους, λοιπόν, οι βλάκες, μπορεί να αποδειχτούν οι πιο επικίνδυνοι από όλους τους ανθρώπους γιατί, πιστεύοντας στην εξυπνάδα τους, αντιμετωπίζουν τους άλλους με μεγάλη αλαζονεία.
Ουδέποτε ενδιαφέρονται για τη σοβαρότητα αυτών που υποστηρίζουν, αλλά για τη στόχευση... αν δηλαδή οι ενέργειές τους μπορούν να ολοκληρώσουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους.
Αυτό συμβαίνει γιατί αυτού του είδους η βλακεία δεν αποτελεί ελάττωμα της νόησης αλλά του συναισθήματος.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεχωρίσουμε τους απλοϊκούς βλάκες, αυτούς δηλαδή με την χαμηλή ευφυΐα από τους επικίνδυνους βλάκες. Τους ευφυείς δηλαδή ανθρώπους που, εξαιτίας κάποιου ψυχολογικού προβλήματος, με όσα κάνουν, ακυρώνουν την εξυπνάδα τους.
Έτσι λοιπόν στη σελ 14, δεν λέω, κατ ουδένα τρόπο πως, στη ΝΑ υπήρχαν μόνο επικίνδυνοι βλάκες.

Η γενίκευση της ποιότητας των ακροπολιτανών, δεν προήλθε από εμένα. Άλλοι ήταν που, για δικούς τους λόγους, που μόνο αυτοί γνωρίζουν, παρερμήνευσαν τα λεγόμενά μου.
Εγώ απλά είπα πως…τα περισσότερα από τα μέλη της ΝΑ, ήταν επικίνδυνοι βλάκες.
Εξήγησα μάλιστα, πολύ ξεκάθαρα, τους όρους και επομένως κανείς δεν είχε καμία δικαιολογία ώστε να παραφράσει τα λόγια μου.

Με λίγα λόγια, αυτό που απεκάλεσα «επικίνδυνους βλάκες», δεν έχει να κάνει με τη βλακεία, την νοητική υστέρηση δηλαδή, αλλά με την ακύρωση της ευφυίας.
Με άλλα λόγια, αυτό που είπα για τη ΝΑ, ήταν πως, οι περισσότεροι ήταν αρκετά ευφυείς, αλλά με κάποιο, πολύ συγκεκριμένο, ψυχολογικό πρόβλημα, που τους έκανε να ακυρώνουν την νοημοσύνη τους.

Μόνο αν καταλάβουμε, καλά, μα πάρα πολύ καλά όλα όσα αφορούν τους επικίνδυνους βλάκες, τότε μόνο θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε και το φαινόμενο της ΝΑ, αλλά και το φαινόμενο του φασισμού και πολύ περισσότερο το φαινόμενο του Ναζισμού.

Θα χαρώ πολύ να δώσω και άλλες επεξηγήσεις , αν χρειάζεστε. Σας περιμένω…

stadyoΜέλος
30/10/2005, 15:19:55
Για την Αφροδίτη

"αντέχω τον πόνο...αντέχω εμένα....αντέχω να'μαι ζωντανή..."

εχω τον πόνο αντι γι` Αυτόν
δεν είχα άλλη επιλογή
όταν έμεινα στη μέση του δρόμου
μου `μεινε πρώτος τη τάξει
μοναδικός και αυθεντικός μανδύας
ο πόνος
απ` την ανύπαρκτη στρατιά του οπλοστασίου μου
κι απρόσκλητος αλλά παραφυλών πάντα
δίχως όρους
μαέστρος σε ένταση
στο χτίσιμο εικόνας , φωνής, ήχων, αγγιγμάτων
εκδίκηση γλυκιά του εαυτού μου
όχι Αυτουνού
γι` αυτό και ένα με τη φλέβα

Έχω; Δεν έχω εμένα αντί γι Αυτόν
απλώς πρέπει να εφάπτω την αγάπη του
στον εαυτό μου
μα η πηγή έχει απομακρυνθεί
δικοί μου μόνο οι αόρατοι δίαυλοι
εξωραΐζουν τ` άστοχα λόγια
τα καρφιά
ο εαυτός παρηγορεί τον εαυτό του;
αντιδρά
του φτάνει η δική του
σκληρό ν` αυτοχαϊδεύεσαι
με ξένα πια χέρια

Έχω την αναπνοή μου αντι γι` Αυτόν
θ` αναπνέω σταθερά
για χάρη του για να μπορώ να θυμάμαι
δε γίνεται και σωματικά να πεθάνω
να αιματώνεται ο εγκέφαλος
εκεί ζει Αυτός
παραστάσεις
έφτασα να θυμώνω η ζωή
έσκυψα πολύ βαθιά μου
άγγιξα, κόντεψα να πειράξω
τ` αυτόνομα αρχέγονα ένστικτα
να καώ σβήνοντας τη φωτιά
που πάνω της δεν έχω κανένα δικαίωμα
Είμαι δυνατή.
Χα χα! Νομίζω.!
Ξέρω. Ανήκω αλλού
Σ` ένα βλέμμα σ` έναν του φθόγγο ξεχνώ
διαλύω το στρατόπεδο του εσωτερικού πολέμου που εργάνωσα
σκουριάζω τα όπλα της μέρας της νύχτας
δεν τα θέλω πια
τα καταθέτω στα πόδια του

Κι αυτό είναι το μεγαλείο του πόνου
το μεγαλείο του «εμένα»
το μεγαλείο της ζωής που πράγματι σ` αγαπά
που πάντα από δω και στο εξής
θα `σαι και κάτι άλλο
εκτός απ` αυτό που μέχρι πριν ήσουν
με πλούσια τα άδεια δωμάτια
με μάτια βαμμένα μ` αέναη αναμονή
Ξέρεις
τίποτα πια δε θα` ναι όπως χτες
και πάντα στημένη η καρδιά
στο βάθος του δρόμου
γι` αυτό που δε θα ξανάρθει
κι αν έρθει δε θα `ναι ποτέ το ίδιο.

Μα ας μη θρηνούμε για κάτι αθάνατο!!!!!

30/10/2005, 16:50:28
Από Αφροδίτη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ STADYO...

Σε θέλω.

Χρώματα
ανάσες νέας αρχής,
στιγμές που μυρίζουν φρεσκάδα.
Ζωή.
Πήραμε τον ήλιο στα χέρια
και πάμε μαζί στο
δρόμο της αλήθειας.
΄Ενα βήμα κι η αγάπη είναι εκεί
μπροστά.
Δίχως ψεγάδια,
με ένα φως διαυγές
εκεί θα με βρεις,
το ξέρεις
στο τραγούδι της αυγής
στον άπιαστο άνεμο
στο μυστικό ψιθύρισμα της νύχτας
στα λευκά σέντόνια του ονείρου
στο παράπονο του έρωτα
στην αλήθεια του θανάτου
εκεί θα με συναντήσεις,
στην κρυμμένη συννεφιά
στη χρωματισμένη σκέψη
στην αναπνοή των σκιών
στο παιδικό μου όνειρο.
Στο φιλί που δώσαμε
στους γήινους περιπάτους
στις ψιχάλες των δακρύων
στο βροχερό δείλι
στους παλμούς των παθών μας
στο φιλί του ήλιου
στο ξεδίψασμα των χειλιών
μας
που λύγισαν μπροστά
στο ξέχειλο δισκοπότηρο
αυτής της λατρείας.
Εκεί
εδώ
παντού
στις πυροφόρες αχτίδες
του αύριο.
Σε θέλω.

..

ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
amalia

stadyoΜέλος
30/10/2005, 18:09:59
Κυκλάμινα
ονειρεύτηκα
ν` ανασαίνουν
στην άκρη του Φθινόπωρου

σα σκέψεις τρυφερές
να τρέμουνε
ξέσκεπες στη βροχή
παραδομένες στην κλίση της απογοήτευσης

την άμυνά τους έψαυσα
σ` αέρινο φιλί
κι εκείνη

αχνό βελούδο δαμασκί
με τιλυγμένο το σπαθί
που μόνο χείλη κόβει

Ξύπνησα
κι έψαχνα το στόμα μου

amalia

31/10/2005, 08:57:49
quote:

ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ γύρνα πίσω.

Που πίσω να γυρίσω Αφροδίτη

Στους κύκλους

Υπάρχει κοινή ενότητα μεταξύ μας

Ποια είναι αυτή

Δεν βλέπεις τι συμβαίνει .
Ο καθένας έχει τον δικό του κόσμο .
Μέσα σε αυτόν καταναλώνει την εγκόσμια ενέργειά του.
Εγώ που έφυγα ,γιατί να γυρίσω πίσω στον παλιό
Να εισπράξω τι

Να δώσω και την τελευταία ρανίδα της ψυχής μου για ποιον αγώνα
Εδώ επάνω που ζούμε ,όλα έχουνε κριθεί .

Ίσως η galadriel ,να έχει δίκαιο όταν γράφει :

Εγώ είμαι .

Το μόνο ουσιαστικό της σφάλμα είναι ,ότι αφήνει το ρήμα αδιευκρίνιστο .

Δεν γράφει τι είναι .

Πάμε σε εμένα τον alfa, εις το μηδενικό .

Τι είμαι
Προσπαθώ να είμαι αληθινός.
Ίσως ένα τίποτα ,αλλά να είμαι ένα αληθινό τίποτα .
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ψεύτικου και του αληθινού τίποτα
Τίποτα το ένα ,τίποτα και το άλλο.
Το ίδιο δεν είναι
Τι αλλάζει το τίποτα
Αληθινό η ψεύτικο ,τι ρόλο να παίξει , αν το διευκρινήσεις
Πάμε πάλι σε εμένα τον μπούφο .
Είμαι λοιπόν ,σύμφωνα με την αυτοκριτική μου , ένα αληθινό τίποτα .

Γνωρίζω την διαφορά των δύο τίποτα, γιατί την έχω βιώσει επάνω στο πετσί μου.
Θέλω όμως να σε προτρέψω, παρακαλέσω , να μου γράψεις που βλέπεις εσύ την διαφορά

Την γνωρίζεις

Εύχομαι να καταλήξουμε σε μια κοινή ενότητα .
Έτσι μονάχα θα υπάρχει υγιείς προοπτική να συνεχίσω ..........

Θα περιμένω τον αίθριο λόγο σου .

stadyoΜέλος
31/10/2005, 21:23:39
Α! Η αγάπη απέστρεψε το πρόσωπό της
Χωρις λυπημένα βλέματα
άφησε την αγκαλιά της
πίσω ,παρηγοριά του θυμού
και της απαγοήτευσης
Η μικρότητα δεν της ανήκει
Ακακη θύελλα παραμονεύει
στις λέξεις της αδυναμίας
βλεπει να βουλιάζουν οι άνθρωποι
Δεν τη νοιάζει
άλλοι ορίζοντες ανοίγουν
τους άφησε το νήμα της αριάδνης
όταν μπορέσουν
Τι θα πει πληγή;
Η αγάπη μακροθυμεί
δεν είναι Ερωτας
είναι αγώνας
Σκυψε και δες
κι ανάδευσε την ψυχή σου
τ` αρώτατά της ειν` εκεί
αθάνατα
κι η σάρκα που αγάπησες
κι αγιάστηκε
με κύματα λατρείας
κι η ύλη
που σ` έφερε κοντά της ,μέσα της
Μην απορείς
Ο νους σου
θα σε σώσει πάλι
μες στους χιλιόμετρα νευρώνες του
είν `η αλήθεια
Πες: "Αγαπώ"
Το ταπεινό το ρήμα
να εξυψωθείς
Το κρίμα
είν` η εύκολη, η ανέξοδη η λύση
Σήμερα ,αύριο δεν ξεχνά
θα σε καρφώσει
πίσω απ` την πόρτα
Κι ένα καρφί είναι πάντα ένα καρφί
Πες:" Σ` αγαπώ
δίχως όρους"
Κι αν η καρδιά σου κλαίει στη βροχή
απέσυρέ την χωρίς να την πληγώσεις
στο υπόστεγο της ψυχής
Αυτή ξέρει καλά

Μην απορείς
Αφήσου να νιώσεις
Κάποιος κυβερνάει τα πάντα

Καρδιά μου
φιλί και στρώμα
χώμα κορμί μου
Αγάπη, Αγάπη
νου της αγρύπνιας
της ευτυχίας μου
αιτία,αφορμή μου

amalia

01/11/2005, 08:22:57
1) Ως τίποτα προσδιορίζω ,την ανθρώπινη εξέλιξη ,από την αρχή της εμφάνισής του ανθρώπου , στον πλανήτη γη ,μέχρι σήμερα .

2) Ψεύτικο τίποτα ,σύμφωνα με την φτωχή μου διάνοια ,είναι ο κάθε άνθρωπος ,που δεν εργάζεται για την αγάπη .

3) Αληθινό τίποτα ,είναι ο άνθρωπος που εργάζεται για την αγάπη .

4) Η διαφορά μεταξύ ενός ψεύτικου και ενός αληθινού τίποτα ,είναι :

Το καλό.

Α) Ο άνθρωπος που δεν εργάζεται για την αγάπη , δεν γνωρίζει το καλό .
Β) Ο άνθρωπος που εργάζεται για την αγάπη, γνωρίζει το καλό .

Το ψεύτικο και το αληθινό τίποτα ,μπορούνε να πράξουνε το καλό .
Το ψεύτικο τίποτα , πράττει το καλό ασυνείδητα , το αληθινό τίποτα συνειδητά .

Η συνειδητή πράξη του καλού , στοχεύει στην βοήθεια, προς τον συνάνθρωπο, τον πλησίον και γενικά το κοινό καλό όλων μας .
Η ασυνείδητη έχει αποδέκτη αλλά δεν έχει συγκεκριμένο σχήμα , πρόθεση , γνώσει και καταντάει αέρας κοπανιστός .

Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος , που :
Κάνω σαν τρελός για την αγάπη .

Η αγάπη χρηστεύει ,κάνει τον άνθρωπο χρήσιμο .
Η ψυχή δίχως αγάπη ,είναι άχρηστη ,ένα ψεύτικο τίποτα .

Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά, όλους εσάς που διαβάσατε τις σκέψεις μου :
Να μου γράψετε την γνώμη σας για όλα αυτά .
Η γνώμη σας μετράει για εμένα προσωπικά, όσο δεν μπορείτε να φαντασθείτε .

Ευχαριστώ για την ανάγνωση & ελπίζω να απαντήσετε .

01/11/2005, 11:01:44
Αφροδίτη αυτοενοείτε, ότι περιμένω ακόμη τον δικό σου αίθριο λόγο .

Αφού το ξέρεις ότι προσπαθώ να σε αγαπήσω, όπως τον ίδιο τον εαυτό μου .
Αν δεν σου το απέδειξα ακόμη ,αυτό ωφείλεται στην προσωπική μου αγάπη, που :

Ακόμη μεγαλώνει .

Μεγαλώνει η αγάπη τον alfa-omega ,(όπως το νουνού τα μικρά παιδιά ) τον κάνει ποιο δυνατό .*

*αυτοσαρκασμός .

Εσύ βρε ψυχή milko ,που χάθηκες , μου λες σε παρακαλώ θερμά

01/11/2005, 11:05:36
Αγαπητέ stadyo :

Είσαι αχτύπητος , με την αντίληψη της αγάπης σου .

Δεν παίζεσαι με τίποτα .

Υποκλείνωμαι όσο ποιο ταπεινά μπορώ .

01/11/2005, 11:16:06
quote:

Τι έγινε? θα το κλείσουμε το μαγαζάκι?

'Ενας - 'ενας την κοπανάτε?

Better to save the mystery than surrender to the secret..

Η αληθινή αγάπη για να ωριμάσει :

Χρειάζεται τον χρόνο της όπως :

Το κινητό τον γερμανό του.

Αλήθεια που βρίσκεσαι, σε πεθύμισα .

Αν λέω ψέματα , να μου έρθει το ταβάνι του σπιτιού μου στο κεφάλι .

Γράψε κάτι για την αγάπη.
Θέλω να σε ακούω ,να σε διαβάζω .

Θέλω να σας αγαπήσω όλους , με όλη την ψυχή .

Αν λέω ψέματα...............κεφάλι.

DidoriumΜέλος
01/11/2005, 12:42:52
quote:

Η αληθινή αγάπη για να ωριμάσει :

Χρειάζεται τον χρόνο της όπως :

Το κινητό τον γερμανό του.

Αλήθεια που βρίσκεσαι, σε πεθύμισα .

Αν λέω ψέματα , να μου έρθει το ταβάνι του σπιτιού μου στο κεφάλι .

Γράψε κάτι για την αγάπη.
Θέλω να σε ακούω ,να σε διαβάζω .

Θέλω να σας αγαπήσω όλους , με όλη την ψυχή .

Αν λέω ψέματα...............κεφάλι.

Φιλτατε Αλφα-Ωμέγα καλωσόρισες μπαγάσα!!!

Μερικές φορές αυτά που νιώθεις είναι περισσότερα απ'αυτά που μπορείς να γράψεις.. (και εναλλάξ)

'Οσο για τον Γερμανό - πικρή εμπειρία

Στέι τιουντ

Better to save the mystery than surrender to the secret..