ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Βυζαντινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/05/2008, 01:25:12
Το ενδιαφέρων πάντως είναι πως άμα κάνουμε μια καταμέτρηση αγίων που έχει η Ορθ. Εκκλησία, θα δούμε πως τύφλα να έχει το δωδεκάθεο και οι υπόλοιποι «μικροί» θεοί της αρχαιοτητας…

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
20/05/2008, 02:11:40
Η Χριστιανική Εκκλησία έπρεπε να δείξει πιο προκομμένη απ’ τους παλιούς. Πήρε λοιπόν την εορτή «Festum Dionysis Eleutherii Rustici» και δημιούργησε τρεις αγίους.

Τον Άγιο Διονύσιο, τον Άγιο Ελευθέριο, και τον Άγιο Rustique.

Την εορτή των Πιθοιγίων δηλαδή όταν οι αρχαίοι Έλληνες άνοιγαν τα βαρελάκια με το κρασάκι τους η Εκκλησία την μετέτρεψε σε Αγία Bibiane.

Ακόμα και το γαϊδουράκι του Διονύσου έπαιξε και αυτό τον ρόλο του.

Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι εκείνοι που είχαν προσληφθεί με «σημειώματα» των Υπηρεσιών Ασφαλείας για να μακελέψουν όλες τις παλιές θρησκείες δεν το είχαν τίποτα να πουν ότι ήσαν αυτόπτες μάρτυρες ακόμη και σε ....έκλειψη Ηλίου ....με πανσέληνο. Η σύγχρονη εκκλησία του Τρεχαγύρευε αυτό τον παραμυθά τον έκανε και Άγιο.

Απάτη και ευπιστία είναι δυστυχώς δίδυμα κακά παιδιά μιας μαμάς που λέγεται κακή διανοητική κατάσταση.

Λουκάς

20/05/2008, 09:38:01
Αγαπητέ μου ΕΡΙΩΠΙΣ, με στεναχωρείς...
Αυτοί που εσύ λες απάτη κι ευπιστία κάνουν ακόμη
θαύματα, οι άλλοι που λες ότι ήταν κάτι (12θεο,κλπ) δεν
ξέρω να κάνουν τίποτε, αλλά θεωρούνται ότι κάτι συμβόλιζαν,
λέει...
Φίλε μου καλέ ( παρεπιμπτώντως, επ' ουδενί λόγω μη σκύβεις
να πάρεις το σαπούνι,όταν πέφτει, δεν ξέρεις τι γίνεται...)
κι εγώ έχω ασχοληθεί με πολλά, αλλά είμαι λίγο σκληρός κι όχι
συναισθηματικός με την αναγνώριση κιαναζήτηση της αλήθειας...
Ας μην είμαστε αιθεροβάμωνες... Άλλο η συμπάθεια και η διάθση του Έλληνα να υπερασπίζεται το μικρότερο ( μπηχτή αυτή...) κι άλλο
η αλήθεια...
20/05/2008, 09:38:47
Αγαπητέ trexagireve, δεν έχω σκοπό να διασπείρω καμία διχόνοια αλλά να προλάβω κάποιες καταστάσεις που πιστεύω ότι μπορεί να συμβούν...

Ατύχησες αλλά δεν έχω βίντεο καθώς δε μου χρειάζεται.

quote:
Αγαπητέ μου ΕΡΙΩΠΙΣ, με στεναχωρείς...
Αυτοί που εσύ λες απάτη κι ευπιστία κάνουν ακόμη
θαύματα, οι άλλοι που λες ότι ήταν κάτι (12θεο,κλπ) δεν
ξέρω να κάνουν τίποτε, αλλά θεωρούνται ότι κάτι συμβόλιζαν,
λέει...

Στα Ασκληπιεία να δεις τι θαύματα γίνονταν...

In anticipation of my resurrection...

20/05/2008, 09:56:25
Αγαπητέ μου D Incubus, αυτό με τα Ασκληπειία δεν το
κατάλαβα... Εννοείς ιάσεις ή θαύματα; Γιατί αν εννοείς
θάυματα, πες μου κανένα πρόσφατο αν θυμάσαι...
Εγώ πάντως δεν ξέρω κα ή δεν κάναν ποτέ ή κοιμούνται τώρα
οι θεοί των 12...Εκτός αν απαξιούν... Με τόσους λίγους
πιστούς κι εγώ θα το έκλεινα το μαγαζί...
MarteΜέλος
20/05/2008, 10:26:41
Αγαπητέ trexagireve πιστεύεις πραγματικά ότι η αλήθεια για τον κόσμο είναι αποτέλεσμα που στηρίζετε στο πόσοι την αποδέχονται/ανακαλύπτουν;
Όπως έκλεισε το μαγαζί του δήθεν "κομμουνισμού" έτσι θα κλείσει και κάθε άλλο τέτοιο μαγαζί.

Η αλήθεια είναι αυτή που είναι.Και μόνο χρησιμοποιώντας την λογική σκέψη μπορείς να την δεις καθαρά.
Τώρα αν αρχίσουμε να ισχυριζόμαστε ποιος κάνει θαύματα, ποιος ανασταίνει νεκρούς ή ζωντανούς, περπατά στην θάλασσα με skateboard,πατίνια, ή οτιδήποτε άλλο τότε τι να πω...Ας πάμε στο νηπιαγωγείο να παίξουμε.

"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"

20/05/2008, 10:44:12
trexagireve:
«Εγώ πάντως δεν ξέρω κα ή δεν κάναν ποτέ ή κοιμούνται τώρα
οι θεοί των 12...Εκτός αν απαξιούν...»

Τα «θαύματα» φίλτατε, είναι απο την μια η ασχετοσύνη του κόσμου και απο την άλλη η απίστευτη και διαχρονική μηχανή δημιουργίας «θαυμάτων» της εκκλησίας.

Βλέπεις, η άγνωστη φύση είναι σε θέση διαρκώς να εκπλήσει την ίδια την επιστήμη, και ανεξαρτήτως δόγματος και εθνότητας, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝΕ «ΘΑΥΜΑΤΑ» ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, τα οποία συχνότατα ακούμε και διαβάζουμε στα ΜΜΕ.

Άσε λοιπόν τα παραμύθια και τα παχιά λόγια, άσε και την συμβολική διάσταση των 12 Θεών των Ελλήνων, διότι εάν χαριεντίζεσαι ότι η Ιουδαϊκή σέκτα που εξελίχθηκε ως κοσμική θρησκεία δια της Κωνσταντίνειας Χριστολογίας φέρει στοιχεία «θαυμάτων» και «αλήθειας», μάλλον βρίσκεσαι βαθιά νυχτωμένος!

Και που σαι, μόλις θυμηθείς, πες μας για το.............τελευταίο «θαύμα» που έγινε σε κάποιον απο τους μοναχούς του Αγίου Όρους π.χ. ή σε κανέναν απο τους γνωστούς και τελευταίους Πατριάρχες που αναχώρησαν για τις αγκάλες του Παντοδύναμου, ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΟΥΝΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Αλήθεια, πόσες φορές ΕΣΥ περίμενες το «θαύμα» και δεν πήγες σε γιατρό? Αλήθεια, εάν αρρωστήσει κάποιος δικός σου ή εάν αυτό ήδη έγινε, περίμενες το «θαύμα» ή περίμενες τα χεράκια του γιατρού?

Φουκαρά....

20/05/2008, 10:48:08
Αγαπητέ μου Marte, οι κουβέντε σου μου θύμισαν ένα ανέκδοτο
και θα ήθελα να το γράψω μιας και ξέρω ότι έχεις χιούμορ...
Ήταν ένας πατέρας κομμουνιστής κι όπως έπινε το κρασάκι του στη βεράντα, ακουει τον γιό του να του λέει: "Πατέρα , πετάει ο
ελέφαντας;..." "Τι μαλα...ες λες παιδί μου"απαντά αυτός..
"Ναι ρε πατέρα, αφου σου λέω το διάβασα.." Τιχαζομάρες είναι αυτές γιέ μου που διαβάζεις;" "Ρε πατέρα διάβασα σου λέω σε εφημερίδα ότι ο ελέφαντας πετάει..." "Όλο βλακείες γράφουνε παιδί μου οι εφημερίδες, μην τα πιστεύεις..."
"Μα ρε πατέρα το διάβασα στον "Ριζοσπάστη", σου λέω.."
επιμενει ο γιός...
" Έ τώρα κιεσύ υπερβολές... Πετάει, τώρα, να σηκώνεται, πετάει
5 μέτρα καιξαναπέφτει, πετάει τώρα..."
Αυτα περί οπαδών...
Τώρα περί θαυμάτων ου πείθεσθε ους ου μη θέλουν πεισθείναι..
Εγώ φίλε μου, έζησα 4 θαύματα στην οικογένεια μου, πολύρεαλιστικά καιγλύτωσα ο ίδιος από βέβαιο θάνατο τουλάχιστον 4 φορές...
Αυτά δεν ταθεωρώ ούτε τύχη,ούτε μοίρα, ή ότι άλλο..
Λέω ότι ζει Κύριος ο Θεός ημών και το ξέρω παόπρώτο χέρι...
20/05/2008, 11:16:25
trexagireve:
«καιγλύτωσα ο ίδιος από βέβαιο θάνατο τουλάχιστον 4 φορές...»

Κάθε μέρα, ακόμα και αυτή την στιγμή που μιλάμε, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο γλυτώνουνε ως απο «θαύμα» απο βέβαιο θάνατο. Είτε αυτό λέγεται ατύχημα, χειρουργείο, στιγμιαίο λάθος και πάει λέγοντας.

Και ο υποφαινόμενος φυσικά, λόγω λατρείας στην ταχύτητα, όχι μόνο 4 φορές αλλά μάλλον 44 φορές γλύτωσε απο..............θαύμα!!!

MarteΜέλος
20/05/2008, 12:22:29
Αν μπορούσαμε να ρωτήσουμε τους επισήμως 34.037 και πλέον νεκρούς του σεισμού στην Κίνα, τους 133.600 νεκρούς και αγνοουμένους της καταστροφής στην Μιανμάρ ξέρετε πόσα θαύματα θα συγκεντρώναμε?

"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"