ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα παράξενα της συμβατικής φυσικής - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Τα παράξενα της συμβατικής φυσικής - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

gentleman9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
gentlemanΜέλος
16/12/2006, 03:31:16
> μου είπες ότι έχεις ολοκληρώσει στην ενέργεια και εγώ απλά το πίστεψα.

Κάτσε γιατί έχασα επεισόδια. Σε ποιο σημείο λέει ότι έχω ολοκληρώσει την ενέργεια;

Αντίθετα, στη σελίδα 2 λέει: "για κάθε κύβο υπολόγισα την βαρυτική ένταση που προκαλεί"

> μην παίρνεις σημεία αλλά όλη την μάζα (ολοκληρώνοντας) από τις δύο στερεές γωνίες. Θα δεις τότε ότι η ολική σου δύναμη και από τις δύο στερεές γωνίες είναι 0.

Ε τι λέμε αράδα; (που έλεγε κι η γιαγιά μου). Μόνο η ολική δύναμη είναι 0. Η μόνη χρήσιμη συμμετρία είναι γύρω από τον άξονα x γιατί βγάζει ακύρωση των συνιστωσών y και z, όχι όμως της συνιστώσας x. Για την x, απαιτείται το ολοκλήρωμα. Και εδώ εκπλησσόμαστε/παραξενευόμαστε που βγάζει 0 το ολοκλήρωμα.

> Όποτε επισήμανα λάθη ανασκεύασες με λόγια : δεν εννοούσα αυτό, εδώ φιλοσοφούμε.

Εγώ δε λέω ψέματα. Στη σελίδα 1 είναι η απόδειξη για τις προθέσεις μου, από την αρχή. Ότι δηλαδή φιλοσοφούμε για τη φύση της ενέργειας:-

"Αφορμή για αυτό το τοπικ ήταν μερικά σχόλια που γράφτηκαν σε άλλα topics περί ενέργειας, λες και η ενέργεια ήταν θεμελιώδης έννοια."

> σου φέρθηκα σαν μαθητή μου;

Παραδείγματα:

> Πώς να εξηγήσεις στα παιδιά το τι είναι και τι δεν είναι η ενέργεια

> Παιδιά η φυσική δεν παρατηρεί μόνο

> Καταλαβαίνω παιδιά τον προβληματισμό σας

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 16/12/2006 03:33:52

PavlosEΝέο Μέλος
16/12/2006, 10:34:57
«Κάτσε γιατί έχασα επεισόδια. Σε ποιο σημείο λέει ότι έχω ολοκληρώσει την ενέργεια;»
Οκ, μπορεί να έκανα την αναγωγή μόνος μου. Πιστεύεις ότι είναι συλλογιστικό λάθος να θεωρήσω φυσιολογικό να έχεις ολοκληρώσει και στην ενέργεια αφού, όπως λες έχεις ασχοληθεί με δυναμικά συστήματα; Ασχέτως με τις απόψεις σου, στην δουλειά σου δεν χρησιμοποιείς τις έννοιες ενέργεια και δυναμικό; Και εμένα το τυχαιό της κβαντικής κάπως μου κάθεται όμως η κβαντική δουλεύει και δίνει αποτελέσματα. Να σημειώσω ξανά, ότι στην κβαντική Δεν χρησιμοποιείς δυνάμεις αλλά δυναμική και κινητική ενέργεια; Οι καταστάσεις που βρίσκεις(στάσιμες) είναι καταστάσεις ενέργειας. Και παρακολουθείς πως εξελίσσεται στον χρόνο ένα σύστημα.
«Μόνο η ολική δύναμη είναι 0. Η μόνη χρήσιμη συμμετρία είναι γύρω από τον άξονα x γιατί βγάζει ακύρωση των συνιστωσών y και z, όχι όμως της συνιστώσας x. Για την x, απαιτείται το ολοκλήρωμα. Και εδώ εκπλησσόμαστε/παραξενευόμαστε που βγάζει 0 το ολοκλήρωμα.»
Τι θα έπρεπε δηλαδή να ισχύει για να μην σου φαίνεται παράξενο; Αφού χρησιμοποιείς την έννοια της δύναμης, πάντα αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ολική δύναμη και όχι οι επιμέρους συνιστώσες της. Η συνισταμένη δύναμη είναι ένα μαθηματικό κατασκεύασμα πάντως, η οποία ισοδυναμεί με όλες τις άλλες πραγματικές δυνάμεις. Εσένα σου φαίνεται παράξενο. Δηλαδή θα πρέπει να παραξενεύει όλους μας αυτό; Με την ίδια λογική και ότι δεν καταλαβαίνεις εσύ ή εγώ θα πρέπει να μην το καταλαβαίνει κανείς. Είναι σωστό αυτό;
"Αφορμή για αυτό το τόπικ ήταν μερικά σχόλια που γράφτηκαν σε άλλα topics περί ενέργειας, λες και η ενέργεια ήταν θεμελιώδης έννοια."
Αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε όσο θες χωρίς δογματισμό και από τους δυο μας. Αυτό δεν συζητάμε από την αρχή; Γιατί άρχισες τα ειρωνικά σχόλια; Το αν μπορώ να σε πείσω ή όχι δεν έχει σημασία. Η άποψη σου έχει μεγαλύτερο κύρος ή είναι πιο σεβαστή από την δική μου; Εσύ στάθηκες στο αν έγραψα σωστά το grad. Από εκεί κρίνεις τις γνώσεις μου; Πότε και που σε μείωσα; Εγώ δεν είπα πρώτος ότι γνωρίζεις φυσική, παρά τα λάθη στους συλλογισμούς σου; Προβληματίζεται κάποιος όταν καταλαβαίνει. Μου αφαιρείς το δικαίωμα να απαντώ στους προβληματισμούς σου; Αυτός δεν είναι ο λόγος που άνοιξες το τόπικ; Ή απλά ήθελες να γράφεις μόνος σου;
Παρερμηνεύεις συστηματικά τα λόγια μου, ελπίζω όχι σκόπιμα. Απομονώνεις φράσεις μου για να υποστηρίξεις τους ισχυρισμούς μου. Θέλω να μου δώσεις μια ειλικρινή απάντηση: διαβάζεις ολόκληρα τα μηνύματα μου ή τα περνάς στα γρήγορα, φευγαλέα, γιατί βιάζεσαι να απαντήσεις; Για να δούμε τα παραδείγματα που αναφέρεις σαν λόγια ειπωμένα από εμένα. Τα είπα αλλά όχι με την ερμηνεία που τους δίνεις εσύ.
Ψ Πώς να εξηγήσεις στα παιδιά το τι είναι και τι δεν είναι η ενέργεια.
Αν διαβάσεις όλη την φράση θα καταλάβεις ότι δεν αναφέρομαι σε εσένα ή στα υπόλοιπα μέλη του Forum. Απλώς επαναλαμβάνω αυτό που είναι κοινή πεποίθηση στους φυσικούς: η ενέργεια είναι από τα δυσκολότερα κομμάτια της φυσικής. Είναι από τις πιο δύσκολες έννοιες να διδάξεις και να καταλάβει το ακροατήριο σου (οι μαθητές σου). Αντίθετα από ότι πιστεύεις ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί την έννοια της ενέργειας και την κατανοεί ως ένα βαθμό. Δεν την κατανοούν όμως σε βάθος και δυσκολεύονται να την ορίσουν ή να εξηγήσουν τι ακριβώς είναι. Θα γνωρίζεις βέβαια ότι για όλες τις θεμελιώδεις έννοιες υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Θεμελιώδες είναι κάτι το οποίο το ξέρουμε, το καταλαβαίνουμε, το ζούμε, το νιώθουμε αν θες αλλά δεν μπορούμε να το περιγράψουμε καλά με λόγια. Π.χ. μπορείς να μου ορίσεις τι ακριβώς είναι ο χώρος; Εννοώ ότι όλοι καταλαβαίνουμε και έχουμε συναίσθηση του χώρου, αλλά μπορείς να τον ορίσεις;
> Παιδιά η φυσική δεν παρατηρεί μόνο
> Καταλαβαίνω παιδιά τον προβληματισμό σας
Εδώ φυσικά θα πρέπει να αστειεύεσαι για να πέσουν οι τόνοι. Δηλαδή πως θα έπρεπε να σας προσφωνήσω; Αγαπητοί μεσήλικες, παππούδες, κύριοι (ακούγεται πολύ κυριλέ), μέλη του Forum, άγνωστοι, να σας βρίσω, τι δηλαδή θα έπρεπε να πω για να μην σε προσβάλω; Πες μου και θα το κάνω αν σε προσβάλει η λέξη ‘παιδιά’. Εσύ όταν αναφέρεσαι στην παρέα σου πως τους προσφωνείς? Νόμιζα ότι εδώ είμαστε μια μεγάλη παρέα. Συγνώμη αν έκανα λάθος, αλλά εξήγησε μου τότε τι είμαστε όλοι σ’ αυτό το Forum. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να σε ενοχλεί και η λέξη φίλος που χρησιμοποιώ συχνά. Πως μας βλέπεις εσύ σαν εχθρούς σου ή σαν κατώτερους σου οπότε δεν έχουμε το δικαίωμα να σε λέμε φίλο?
Απορώ όμως γιατί ενοχλήθηκες μόνο εσύ. Τα υπόλοιπα μέλη που διαβάζουν γιατί δεν ενοχλήθηκαν; Μήπως δεν καταλαβαίνουν όπως εσύ ή μήπως δεν υπήρχε τίποτα για να ενοχληθούν; Αν παρά τις εξηγήσεις μου δεν μπορώ να σε πείσω για τις προθέσεις μου και διαβάζοντας τα μηνύματα μου σου βγαίνει ένα ύφος ‘δασκαλίστικο’ να είσαι σίγουρος ότι δεν γίνεται επίτηδες. Η δουλειά μας (δουλεία) καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο που εκθέτουμε τις απόψεις μας. Γιατί δεν μου αναγνωρίζεις αυτήν την ιδιαιτερότητα και την καυτηριάζεις;
Με αυτά, όμως αποπροσανατολίστηκε εντελώς η κουβέντα μας. Στα τελευταία μηνύματα και των δυο μας αναλωθήκαμε σε μια προσωπική αντιπαράθεση και ξεφύγαμε από τον αρχικό προβληματισμό σου. Δεν σκοπεύω να συνεχίσω αυτήν την κόντρα η οποία υπάρχει μόνο στο μυαλό σου. Θα επαναλάβω ότι είπα και στο προηγούμενο μήνυμα μου: δεν κάνουμε ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΝΩΣΕΩΝ. Αν εσύ το βλέπεις έτσι λυπάμαι.
Αν θέλεις να συνεχίσουμε την κουβέντα μας και όχι την αντιπαράθεση παρακαλώ πες το μου. Αν θέλεις πάλι να συνεχίσεις μόνος σου ΟΚ απ’ εμένα. Και μια ερώτηση που δεν απάντησες: πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα?
james_hetfieldΝέο Μέλος
16/12/2006, 10:47:11
Hello again!

Well...
κοιταξα το zipaki και είδα ότι ειναι τεραστιο!
236mb...
Άστα να πάνε δεν μπορώ να το στείλω με e-mail

Θα κοιτάξω αν είναι σήμερα να τ'ανεβάσω σε κάνα site
Αυτά για τώρα
Τα λεμε!!!

gentlemanΜέλος
17/12/2006, 01:08:15
>> Κάτσε γιατί έχασα επεισόδια. Σε ποιο σημείο λέει ότι έχω ολοκληρώσει την ενέργεια; [αντίθετα, για ένταση λέει, ξεκάθαρα]

> Οκ, μπορεί να έκανα την αναγωγή μόνος μου.

Μη διαβάζεις τίποτα. Αναγωγές κάνε.

> στην κβαντική Δεν χρησιμοποιείς δυνάμεις αλλά δυναμική και κινητική ενέργεια

Κι ο μηχανικός που πήγα το αυτοκίνητο τις προάλλες δεν χρησιμοποιούσε δυνάμεις, αλλά κάτι έλεγε για ζυγοστάθμιση μπόσικα στα συνεμπλόκ φούσκες κρεμαγιέρας και τακάκια.

Άλλο η πρακτικότητα, άλλο η αναζήτηση της ρίζας των πραγμάτων.

Είπα:

> εκπλησσόμαστε/παραξενευόμαστε που βγάζει 0 το ολοκλήρωμα

Μετάφραση παύλου:

> Η συνισταμένη δύναμη ισοδυναμεί με όλες τις άλλες πραγματικές δυνάμεις. Εσένα σου φαίνεται παράξενο. Δηλαδή θα πρέπει να παραξενεύει όλους μας αυτό;

Οκτινόμε τον είδες; Κάνει πως δεν καταλαβαίνει κι αυτός, αλα James Hetfield. Κοινώς, ψυχρό δούλεμα.

Dare To Dream

17/12/2006, 01:31:59
Αγαπητέ PavlosE

...Καλωσήλθες στο Εσωτέρικα!!!!
Εδώ αν δεν κοντραριστείς με 5-6, αν δεν ρίξεις τα μπινελίκια σου και δεν θυμώσεις με 2-3 μέλη τότε δεν θεωρείσαι κανονικό μέλος. Τι να κάνουμε, φαίνεται ότι στο φόρουμ μεταφέρεται η έξω ζωή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο νεοέλληνας αποκαλεί τους στενούς του φίλους: "ρε μ...κα"!!
Λοιπόν ειρήνη γιατί τα χωράφια σας πιστεύω να μην συνορεύουν και η γίδα του ενός να μην τρώει το γρασίδι του άλλου.

Παύλο, αν μπεις στο site του Naudin και πεις την λέξη απάτη, θα σε τεντώσουν στη μήνυση μιας και εκεί συνεργάζονται κάποιοι από τους καλύτερους φυσικούς της Γαλλίας.
Ποιος ανέφερε "ενέργεια από το μηδέν"; Τέτοιο πράγμα σαφώς και δεν υπάρχει. Πολλές από αυτές τις συσκευές δουλεύουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι αποδοτικές με την πρακτική και εμπορική έννοια. Το θέμα είναι να δούμε ποιες από αυτές επιδέχονται βελτίωση.
Ένα παράδειγμα: τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό πεδίο του γύρω μας χώρου. Η τεχνολογία είναι πολύ παλιά, αλλά μια μικρή τέτοια συσκευή φτάνει για να τροφοδοτήσει μόνο μικροσυσκευές όπως ψηφιακά ρολόγια. Στις πόλεις δε με το ηλεκτρικό νέφος που μας περιβάλλει δουλεύει άψογα. Το αν όμως μπορεί να επεκταθεί σε μεγάλη κλίμακα (π.χ. με άντληση από την ιονόσφαιρα) θα πρέπει να μελετηθεί, όπως και οι όποιες περιβαλλοντολογικές του επιπτώσεις.
Μην ξεχνάς ότι το ποιά τεχνολογία θα επικρατήσει, εξαρτάται και από τις μεθόδους των εταιριών. Αυτό το βλέπουμε ακόμη και σε φαινομενικά ασήμαντα πράγματα.
Να σου θυμίσω π.χ ότι το cd φτιάχτηκε από τη Sony και τη Philips για εικόνα, αλλά "έκριναν" ότι το κοινό δεν ήταν έτοιμο και έτσι κυκλοφόρησε στην αρχή για ήχο.
Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, γιατί το θέμα του τοπικ δεν είναι η free energy, αλλά τα παράδοξα της φυσικής. Τα λέμε...

17/12/2006, 01:47:12
...gentleman τώρα είδα το μήνυμα σου.
Συνιστώ ψυχραιμία, σαν παλιότερος που είσαι (στο φόρουμ). Πάντως συμφωνώ μαζί σου σε κάτι. Η συνισταμένη δύναμη ΔΕΝ είναι μαθηματικό κατασκεύασμα, αλλά ακριβώς αντίθετα αποτελεί αυτό που εισπράττουμε στην πράξη. Με απλά λόγια δηλαδή, ο αμαξάς βλέπει ότι το κάρο του δεν τσουλάει στην ανηφόρα (συνισταμένη δύναμη), και τότε αρχίζει να ψάχνει τις επιμέρους δυνάμεις που το επηρεάζουν (δεν είχε βροχολάστιχα -τριβή) ή η ανηφόρα ήταν μεγάλη.
Sorry που μιλάω έτσι, αλλά αν συνεχίσουμε να μαλώνουμε για το grand (γωνία) ή το grad και το ολοκλήρωμα, τότε θα έρθει ο πεθαμένος εφιάλτης (Dying Incubus) και θα πει το γνωστό:
"Καλωσήρθατε στο Εσωτέρικα και σας παρακαλώ να χρησιμοποιείτε ελληνικά και όχι Greeklish, ώστε να είναι πιο ευανάγνωστα τα μηνύματα σας"
17/12/2006, 12:42:06
james επίσης θα σου συστήσω και εσένα το site του Naudin στο οποίο αναφέρονται (και αναπαράγονται) αναλυτικά τα πειράματα του Bearden.

Υ.Γ. Αν πάντως κάποιος θελήσει να επαναλάβει κάποιο από τα πειράματα ή τις συσκευές, και χρειαστεί βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο ή σε εξοπλισμό (μηχανολογικό-ηλεκτρολογικό-ηλεκτρονικό), ας μου το πει και θα είναι χαρά μου να τον βοηθήσω.

spider-manΝέο Μέλος
30/12/2006, 04:54:26
..............