ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η επιστήμη της ψυχής - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η επιστήμη της ψυχής - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Binational39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
BinationalΜέλος
27/08/2002, 15:30:44
Το πρωταρχικό παράδειγμα αυτού είναι, φυσικά, ο Δρ Spock του Star Trek. Ο καπετάνιος Ahab, ο ήρωας στο Moby Dick του Melville ήταν ακριβώς το αντίθετο. Ο Melville έγραψε: "Ο Ahab δεν σκέφτεται ποτέ, απλώς αισθάνεται, αισθάνεται, αισθάνεται." Ίσως η αστόχαστη αναζήτηση μιας άσπρης φάλαινας είναι μια καλή μεταφορά για τι αποτέλεσμα έχει η διαβίωσης μόνο μέσα από το συναίσθημα.

Εντούτοις, δεν υποστηρίζω την κυριαρχία της γνώσης, απλά μόνο την ισορροπία. Υπάρχει, αυτή τη στιγμή, μια τεράστια δυσαναλογία μεταξύ των πληροφοριών που εισέρχονται από το αμυγδαλοειδές σώμα στο φλοιό και του πολύ ανεπαρκούς ελέγχου του φλοιού στο αμυγδαλοειδές σώμα. Ακόμα κι αν οι σκέψεις μπορούν εύκολα να προκαλέσουν συγκινήσεις με την ενεργοποίηση του αμυγδαλοειδές σώματος, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσουμε με τη θέληση μας συγκινήσεις.

Όπως συμβαίνει, οι φλοιώδεις συνδέσεις με το αμυγδαλοειδές σώμα είναι πολύ πιο ανεπτυγμένες στα πρωτεύων θηλαστικά απ’ ότι σε άλλα ζώα. Φαίνεται ότι οι ισορροπημένες φλοιώδεις διαβάσεις είναι η εξελικτική τάση. Η άποψή μου είναι ότι ή θα τις αναπτύξουμε ή θα χαθούμε. Μια πιο εναρμονισμένη σύζευξη συγκίνησης και νόησης, θα μας επιτρέψει και να ξέρουμε τα ΑΛΗΘΙΝΑ μας συναίσθημα, αλλά και γιατί τα έχουμε, και να είμαστε σε θέση να τα χρησιμοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά.

Το κλειδί είναι η μάθηση. Η γνώση προστατεύει. Και εάν δεν έχετε αρχίσει ήδη να ενώνετε τα κομμάτια του γρίφου για τα πλεονεκτήματα της ανάπτυξης και της εργασίας στο μετωπικό φλοιό, ίσως σε αυτό που πρόκειται να κοιτάξουμε τώρα θα καταστήσει τελικά ολόκληρο το πράγμα σαφές.

Πάμε να κάνομε έναν περίπατο στα σοκάκια του μετωπικού φλοιού.

Συνεχίζεται …

ΕΧΕΤΛΑΙΟΣΝέο Μέλος
29/08/2002, 16:36:58
Η Δρ Pert μας παρέχει επίσης το παράδειγμα "των ευτυχισμένων αρουραίων".Αυτή είναι μια από της αγαπημένες μου διαφάνειες ... τρεις αρουραίοι, ανάσκελα, τα άκρα τους χαλαρά,

Στη δεκαετία του '50, οι συμπεριφοριστικοί ψυχολόγοι ανακάλυψαν ότι όταν διέγειραν ορισμένα κέντρα στον εγκέφαλο αρουραίων με ηλεκτρισμό, τα πλάσματα συμπεριφέρονταν σαν να πονούσαν.

όταν ερεθίζεται ηλεκτρικά, κάνει αρουραίους

****MPRAVO POLI KALO POLI OREA ANTIGRAFI....
AYTO EITAN POY ELIPE(APO POY DEN XERO)
POS H AROYREI 8A APOKTISOYN "ΨΥΧΗ"
ANTE KAI STA ANOTERA
PROTINO NA GRAPSIS GIA TI ISOTITA TON MAYRON
KAI TO TI XROMA EIXE O XRISTOS.....
GIA TOYS EYRAI[mpliaxxxx]OYS min pis xeroyme.
ALI8IA #EVA# GIA TA FIDIA 8A MAS PIS KATI????
PANTOS AMA TO BGALIS AYTO BIBLIO KONOMIS xa xa xa xa
ANTE KAI.........KALA KERDI*******************************

29/08/2002, 22:55:44
"Πάρε τον λόγο μόνο σε δύο περιπτώσεις: 1)όταν πρόκειται για πράγματα που ξέρεις πολύ καλά, ή 2)όταν το απαιτεί η ανάγκη . Μόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις ο λόγος είναι προτιμότερος από την σιωπή. Σε όλες τις άλλες αξίζει περισσότερο να σιωπάς, παρά να μιλάς."

Iσοκράτης

Η πρώτη ή η δεύτερη συνθήκη ισχύει στην παρέμβαση σου Εχετλαίε?

BinationalΜέλος
29/08/2002, 23:22:39
Ο δαφνοστεφής Νομπελίστας, Murray Gell -Mann γράφει στο The Quark and the Jaguar::

«Δεν έχω δει ποτέ ένα τζάγκουαρ στις άγρια φύση. Κατά τη διάρκεια πολλών εκτενών περιπάτων μέσα στα τροπικά δάση της Αμερικής και πολλών ταξιδιών με βάρκα στους ποταμούς της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, δεν δοκίμασα ποτέ αυτήν την αίσθηση που σταματά την καρδία σου, τη στιγμή όταν εμφανίζεται αυτή η ισχυρή με βουλές γάτα σε πλήρη θέα. Διάφοροι φίλοι μου έχουν πει, εν τούτοις, ότι η συνάντηση με ένα τζάγκουαρ μπορεί να αλλάξει τον τρόπο κάποιου να βλέπει τον κόσμο.

... [O Arthur Sze γράφει] "Ο κόσμος του κουάρκ (θεωρητικό και υποατομικό σωματίδιο) έχει να κάνει τα πάντα με ένα τζάγκουαρ που κυκλο-φορεί στη νύχτα." ... Το τζάγκουαρ συμβολίζει την πολυπλοκότητα του κόσμου γύρω από μας, ειδικά όπως φανερώνεται στα σύνθετα προσαρμοστικά σύστημα. ... Το κουάρκ και το τζάγκουαρ φαίνονται να μεταβιβάζουν τέλεια τις δύο πτυχές της φύσης που εγώ ονομάζω το απλό και το σύνθετο: αφ' ενός, οι ελλοχεύοντες φυσικοί νόμοι της υλής και του κόσμου και, από την άλλη, την πλούσια υφή του κόσμου που αντιλαμβανόμαστε άμεσα και του οποίου είμαστε ένα μέρος. ... Το τζάγκουαρ είναι... μια πιθανή μεταφορά για το ασύλληπτο σύνθετο προσαρμοστικό σύστημα, το οποίο συνεχίζει να αποφεύγει ένα σαφές αναλυτικό βλέμμα, αν και η πικάντικη μυρωδιά του μπορεί να μυριστεί στο θάμνο. [Gell -Mann, 1994, έμφαση δική μου.]»

Τώρα έχουμε συναντήσει το τζάγκουαρ. Έχουμε περιγράψει μια πραγματικότητα από τον χειρότερο μας εφιάλτη. Μερική από εσάς ήταν σε θέση να δουν πραγματικά το τζάγκουαρ, και έχετε μυρίσει τη "πικάντικη μυρωδιά του," και έχετε καλύψει τα μάτια σας και έχετε κλείσει τη μύτη σας και το έχετε δραπετεύσει από τον τρόμο στην ασφάλεια των πιο ομοειδών συστημάτων πεποίθησης.

Όσον αφορά αυτό, επιτρέψτε μου να αναφέρω τον Dresden James που έγραψε:

«Η αρχική αναστάτωση μέσω μιας αλήθειας είναι άμεσα ανάλογη προς το πόσο βαθιά το ψέμα πιστεύτηκε. Δεν ήταν το ότι ο κόσμος είναι στρογγυλός που τάραξε τους ανθρώπους, αλλά το ότι ο κόσμος δεν ήταν επίπεδος. Όταν ένας καλά-συσκευασμένος Ιστός ψεμάτων πωληθεί βαθμιαία στις μάζες για γενεές, η αλήθεια θα φανεί εντελώς παράλογη και ο ομιλητής της παραληρών παράφρων.»

Θα μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω κάτι: θα πηγαίνατε στην ζούγκλα χωρίς τον κατάλληλο ιματισμό και εξοπλισμό? Εάν κάποιος σας έλεγε για όλα τα φοβερά πράγματα που μπορούν να συμβούν σε μια εκδρομή στο δάσος, θα σας σταματούσε από το την πεζοπορία? Θα σας τρομοκρατούσε τόσο πολύ η προοπτική της αντιμετώπισης μιας αρκούδας ή ενός φιδιού ή ενός τζάγκουαρ που θα μένατε σπίτι? Ή θα εξοπλιζόσασταν κατάλληλα, και με γνώση και με εργαλεία, και θα πηγαίνατε και θα απολαμβάνατε την εκδρομή σας με ασφάλεια?

Καλά, αυτή η αναλογία είναι αρκετά φτωχή επειδή, όπως συμβαίνει, είμαστε ήδη στη μέση της ζούγκλας.

----------------------------------------------------- Τ Ε Λ Ο Σ ---------------------------------------------

Πίστευε και μη, … ερεύνα !

Edited by - Binational on 29/08/2002 23:31:02

ΕΧΕΤΛΑΙΟΣΝέο Μέλος
03/09/2002, 13:39:33

AGAPHTE PLOTINE

BLEPO OTI MA8ENIS POLI KALA & OTI DEN ANAGASESE KA8OLOY!!!!

OSO GIA THN PAREMBASI OPOS KATALABES EXEI NA KANEI
ME THN EPISTIMHTHS THS ΨΥΧΗΣ
KAI THN BIOXIMIKI TIS EXIGISH.
POS ESY POY DIABASES TA OS ANO KATALABENHS THN LEITOYRGIA THS ΨΥΧΗΣ
KAI MALISTA ENOS AROYREOY?
OSO GIA TIN EPEMBASI 8EORISETIN 8EIKI ARA DEN YPOKIDTE SE KAMIA SIN8IKH
-----------------------------------------------------------------

δαφνοστεφής Νομπελίστας…,XA XA XA XA…. OSO GIA AYTO KATALABENNOYME OLI POS ENA IPOXIRIO TIS DINAMITIDAS APOKTISE KAI ARXEOELLINIKO PROFIL

Θα μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω κάτι: θα πηγαίνατε στην ζούγκλα χωρίς τον κατάλληλο ιματισμό και εξοπλισμό? NAI GIATI AYTA POY XRIAZOMASTE DEN EINAI AYTA POY MERIKH OPOS O {ομιλητής της παραληρών παράφρων}PISTEYH POS TOY XRIAZETAI GIATI AN PAI STH SOYGLA TOTE 8A TIN FANE TA 8IRIA…………….

04/09/2002, 00:46:55
Aγαπητέ Εχετλαίε, καταρχήν να επισημάνω ξανά ότι μου είναι φοβερά δύσκολο να παρακολουθώ και να διαβάζω Greeklish..
Aπο την άλλη θεωρώ άδικο, να υπάρχουν τόσα ενεργά θέματα στα οποία μπορεί καποιος να μοιραστεί τις σκέψεις του, και να γίνεται μία παρέμβαση απλώς κατακρίνοντας... Και αυτό απο ένα καινούργιο μέλος του οποίου δεν γνωρίζουμε τις απόψεις.

" η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας"

ΕΧΕΤΛΑΙΟΣΝέο Μέλος
04/09/2002, 12:36:02

Aγαπητέ <<ΠΛΩΤΙΝΟΣ>>

"η αρχή της σοφίας είναι η άγνοια της γνώση"

thothΙδρυτικό Μέλος
04/09/2002, 14:39:25
Aγαπητέ "ΕΧΕΤΑΛΙΕ"

"η αρχή της σοφίας είναι το γράμμα "σ"."

Όπως βλέπεις μπορείς να συνεχίσεις με πολλές παραλλαγές από "εξυπνάδες" αυτόν τον διάλογο.

Αφού κατάφερες να μας αποσπάσεις την "προσοχή" και όχι τίποτε άλλο πιο αξιόλογο, νομίζω ότι αυτοπραγματώθηκες.

Αν έχεις να πεις τίποτε αξιόλογο θα το προτιμούσα περισσότερο. Αν απλώς θέλεις να συνεχίσεις να κάνεις τον "έξυπνο", να ξέρεις ότι απλώς θα γίνεις "γραφικός" και από κάποια στιγμή και μετά "αδιάφορος".

Η επιλογή είναι δική σου

Υ.Γ. Αν έχεις να πεις κάτι που να έχει κάποια θετική αξία, θα μπω στον κόπο να σου απαντήσω, αλλιώς, απλώς θα σε αγνοήσω.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ValentinΝέο Μέλος
11/09/2002, 23:01:59
Το Θαυμασμό μου στη Binational. Θα διαβάσω προσεκτικά το άρθρο (είναι και 50 σελίδες!).
Επίσης τους χαιρετισμούς μου στον ΕΟΝ. Μάλλον έχουμε κάτι κοινό (ΤΚΑ).
Valentin

ZoZe3hpΜέλος
15/06/2004, 19:38:51
quote:

quote:

Φίλε μου bokard η κάπως έτσι τέλος πάντων... θέλω να σου πω οτι μόνο άγιοι έχουν προσπαθήσει να ερμηνεύσουν την αποκάληψη του Ιωάννου και άπο τους άγιοιυς κανένας δεν μπόρεσε...

Κατ'αρχάς το ξέρεις πολύ καλά ότι με λένε Bodark και όχι "Bokard"

Όποιος σε πληροφόρησε ότι μόνο οι άγιοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την αποκάλυψη (και μάλλον θα εννοείς τον Μέγα Βασίλειο), σε πληροφόρισε λάθος. Την αποκάλυψη κατα την πάροδο των χρόνων έχουν προσπαθήσει να την ερμηνεύσουν, εκτός απο ανθρώπους της εκκλησίας και πολλοί άλλοι, ακόμα και άσχετοι με τον Χριστιανισμό.
Επίσης στο Πατριαρχείο του Φαναριού ακόμα και σήμερα προσπαθούν να την ερμηνεύσουν και να την βάλουν στην σωστή σειρά.

Έτσι απλά για να ξέρεις την αλήθεια.

Αγαπιτέ μου BOKARD η κάπως έτσι... ΤΕΣΠΑ
Δεν θα μου μάθεις εσύ τίποτα... Αυτά που θέλω να ξέρω θα τα ξέρω μόνος μου...

ΜΗ ΦΙΛΙΚΑ ZoZe3hp

BokkenΜέλος
16/06/2004, 04:15:44
Αγαπητέ Απολλύων,

Δεν αναφέρομαι στους ιερείς γενικά.Αναφέρομαι μόνο σε μοναχούς και καλόγριες που έχουν μια παράξενη προσκόλληση σε δεισιδαιμονίες.
Έχω γνωρίσει και κάποιες περιπτώσεις.Κυρίως όμως βασίζω την άποψή μου στα ΛΟΓΙΑ και στα ΕΡΓΑ τους.Ας μην προχωρήσω περισσότερο σε αυτό το μήνυμα.

>>Είπα κάτι για το Άγιο Όρος το οποίο πολύ ωραία το έκανες λαϊκιστί γαργάρα.<<

Ποιο;

>>Κατ' αρχάς αυτός που πρόκειται να κυβερνήσει ονομάζεται Αντίχριστος και όχι Σατανάς, κάτι που έχει μεγάλη σημασία.<<

Είτε Σατανάς είτε Αντίχριστος,μεγάλη σημασία έχει γιατί θα κυβερνήσει για 3.5 χρόνια και όχι για 9.5 εβδομάδες και όχι η τεχνική ορολογία.Από που προκύπτει;

>>Όμως στον Στριγά θα βρεις κάτι που δεν το βρήκα σε πολλούς. Ο άνθρωπος δεν παραθέτει μόνο προσωπικές καταστάσεις με αποδείξεις όπως σου είπα, άλλα λέει και το εξής καταπληκτικό... Εγώ λέω μόνο όσα με αφήνουν να πω!<<

Αυτό δεν σε προβληματίζει;
Επίσης τι σόι "αποδείξεις" θα βρω στα βιβλία του;Οι περισσότεροι νομίζουν ότι επίσημα έγγραφα είναι ισχυρές και ατράνταχτες αποδείξεις.Όχι και τόσο...

Όταν κανείς διαβάζει ένα επιστημονικό βιβλίο μπορεί πολύ εύκολα να αποδείξει στον εαυτό του τα γραφόμενα:να πάρει χαρτί και μολύβι.Τα μόνα που δεν μπορεί ίσως να αποδείξει είναι τα πειραματικά δεδομένα.Τα οποία όμως:
-ελέγχονται από ένα μεγάλο πλήθος ανεξάρτητων ερευνητών
-στην πραγματικότητα μπορεί να τα αποδείξει,αν πάει ο ίδιος στο εργαστήριο.Αν δεν μπορεί,μπορεί να ζητήσει βοήθεια από κάποιον που έχει πρόσβαση.Αν πάλι δεν μπορεί,μπορεί να φτιάξει ένα δικό του εργαστήριο και να κάνει εκεί το πείραμα.Ακούγεται γελοίο;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.Το πείραμα ΕΙΝΑΙ προσβάσιμο.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θεωρητικά.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να αποδείξει στον εαυτό του τα γραφόμενα ενός βιβλίου σαν και αυτά που αναφέρεις;
Να πάρει χαρτί και μολύβι;Και να γράψει τι,ένα ποίημα;
"Όχι,αλλά υπάρχουν και πειραματικά δεδομένα.Πχ επίσημα έγγραφα"
-ελέγχονται από άλλους ; όχι!
-μπορεί να τα "επαναδημιουργήσει" ο ίδιος ; όχι! (εκτός και αν γίνει μυστικός πράκτορας και τα κλέψει,κάτι πιο απίθανο και από το να κερδίσει 1000 τζακ-ποτ στη σειρά και να κατασκευάσει ένα ιδιωτικό CERN)
Το πείραμα λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προσβάσιμο.ΟΥΤΕ ΚΑΝ θεωρητικά.

Θέλω να δείξω ότι διαβάζοντας αυτού του είδους τα βιβλία ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις την παραδοχή ότι ο συγγραφέας θα σε πιάσει από το χεράκι.
"Ναι,αλλά όλα αυτά που λέει δένουν τόσο αρμονικά με την πραγματικότητα!"
Σίγουρα,όπως και όλες οι θεωρίες οι συνωμοσίας.
Το να σε πιάνει κάποιος από το χεράκι δεν είναι κακό.ΑΥΤΟ γίνεται συνήθως όταν διαβάζεις μια εφημερίδα πχ.
Άλλο βέβαια να διαβάζεις εφημερίδα και άλλο να διαβάζεις για το ποιος κυβερνά τον κόσμο.Καλύτερα λοιπόν να είσαι επιφυλακτικός.Τέτοιου είδους βιβλία θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά.Εγώ αμφιβάλλω για το αν οι αποδείξεις είναι όντως αποδείξεις.Και βέβαια έχω ΗΔΗ εξηγήσεις πιο απλές και πιο πειστικές.Γιατί λοιπόν να μπλεχτώ με συνωμοσιολογίες;

>>Δηλαδή με άλλα λόγια είναι ακόμα φερέφωνο των Εξουσιαστών αυτών... πράγμα που σημαίνει πως πως έχει και ξέρει ακόμα τις μέσες και τις άκρες της ιστορίας αυτής.<<

Όπως ένας διπλός πράκτορας ίσως;

Για το ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ τώρα.Ναι,αν κάπου δεν υπάρχει το ΚΑΛΟ θα πρέπει να υπάρχει το ΚΑΚΟ.Όμως πουθενά δεν υπάρχει μόνο το ένα ή το άλλο.

<<<<Ναι αλλά σύμφωνα με την Αγία Λαλημένη θα το μάθουμε 3.5 χρόνια πριν έρθει,σωστά;;;
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΤΕ!!!>>>>

<<Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου... Κατ' αρχάς ποιός σου είπε οτι θα το ξέρουμε 3,5 χρόνια πριν έρθει.>>

Ο αρχικός δράστης το ελάλησε:
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΜΕΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ... ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ "ΨΕΥΤΙΚΟ" ΘΕΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΑΜΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ. Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΥΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΑΛΥΣΟΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΡΘΕΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Δεν θα έρθει 3.5 χρόνια μετά την έλευση του ψεύτικου Μεσσία;;;

>>Να είσαι σίγουρος πως και εκείνη την εποχή άτομα σαν εσένα θα λένε 'Άντε καλέ αποκλείεται αυτός να είναι ο Αντιχριστός που αναφέρεται στις γραφές<<

Άτομα σαν και εμένα ίσως.Άτομα σαν και εσένα όμως όχι.Εσείς θα γνωρίζετε πότε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία: 3.5 πριν ...
Διαψεύδοντας έτσι τον ίδιο τον Χριστό...

Σχετικά με αυτά που γράφεις για το "Αντίθετο" θα αρκεστώ να πω ότι άλλο πράγμα το να πιστέυει κανείς σε αυτό και άλλο πράγμα να δημοσιεύει το ωρολόγιο πρόγραμμά του και το αν βάζει μουστάρδα ή σάλτσα στις πατάτες.

>>Τώρα εδώ τι να σχολιάσω. Και πάλι μας δείχνεις την άγνοιά σου. Όμως μην την ντύνεις με όμορφη δόση ειρωνίας και περιπαικτικών σχολίων.<<

Ναι ήμουν ειρωνικός,αλλά προσπάθησε να με καταλάβεις.Εκεί που μιλούσαμε μόνο για την Αγία Λαλημένη,ξαφνικά ήρθα αντιμέτωπος και με ολόκληρο Αδελφάτο!Αυτό λέγεται overdose...

(σχετικά με το Λευκό Αδελφάτο:λέω και εγώ,τον αφρό θα άφηναν στην απ'έξω!)

Πάντως κοίταξε,και εγώ δεν έχω καμία πρόθεση να σε ειρωνευτώ.Εξάλλου εσύ μπήκες στον κόπο να γράψεις εκτενώς,και όχι απλώς να αμολήσεις ένα "λάλημα" και μετά να κάνεις γαργάρες.
Τώρα αυτά που έγραψα για το Αδελφάτο,συγχώρα με δεν κρατήθηκα.Νομίζω πάντως ότι δεν ειρωνικά για εσένα.

Παρωπίδες δεν έχω.Έχεις το ελεύθερο να μου γράψεις στο email για ότι θεωρείς πειστικό.Θα ήθελα να μάθω.

Υγεία!

BokkenΜέλος
16/06/2004, 04:52:32
>>έτσι κατάληξα στο να καταγύγω σε Ιερέα και μου είπε χαρακτηριστηκά "ΕΡΧΟΝΤΕ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ"<<

Τώρα που το βλέπεις και γραμμένο καταλαβαίνεις που έκανε το λάθος;

>>δεν με ικανοποιησε και δυστιχω΄ς αναγκάστικα να καταφύγω σε άλλους δύο Ιερείς που εκεί πήρα την διαφωτιστική απάντηση οτι μεν έρχοντε δύσκολοι καροι αλλά και οτι όλα αυτά περη σατανά στην γη και κυρίευση της γης αληθεύουν...<<

Και πείστηκες...φαίνεται οι άλλοι δύο δεν μιλούσαν με ορθογραφικά λάθη...

>>Και γιατί να μείνει 6,5 βδομάδες και όχι 3,5 χρόνια... Μπορείς να το αναλύσεις???<<

Δηλαδή ΕΓΩ θα πρέπει να αναλύω τα αρλουμποθεωριολαλήματα που ΕΣΥ μας παρουσιάζεις;;;

>>Ο πάτερ μου είπε πως όλοι το έχουν αυτό το βιβλίο (ολοι οι Ιερείς)
και το ότι τα περισσότερα που αναγράφοντε σε εκείνο το βιβλίο αληθεύουν...Και όταν μου το έλεγε ήταν τόσο λυπιμένος ο ανθρωπος και εγω ντράπικα τόσο πολυ...<<

Γιατί τότε σκέφτηκες ότι οι μακριές φούστες που υπάρχουν στην είσοδο πρέπει να παίζουν κάποιο ρόλο;;;

>>ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ. ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΤΕ ΟΛΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ!!!!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΙΩΝ!!!!! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ<<

Για το καλό μας θα πρέπει να δεχτούμε πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που είπε ο ίδιος ο Χριστός;;;

>>εχω ρωτησει παπα να μου πει τι πιστευει η εκλησια για τους απιστους που θα πανε μετα τον θανατο κατα τον θεο, απο την στιγμη που ειναι κανονικοι ανθρωποι που γεννηθηκαν σε μια χωρα οπου εκει πιστευουν σε αλλον θεο και ειναι φυσικο για αυτους ο πραγματικος θεος να ειναι διαφορετικος απο τον δικο μας και μου απαντησε οτι επρεπε να αναρωτηθουν για τον πραγματικο θεο<<

Και αφού αναρωτηθούν,έπρεπε να τον βρουν και να τον πιστέψουν στα πλαίσια της Ορθόδοξης Εκκλησίας φαντάζομαι...

17/06/2004, 00:52:08
quote:
madmax
Posted - 08/06/2004 : 22:51:43

ZoZe3hp δε μπορω να ανοιξω τη σελιδα, καμια απ τις δυο...

Το link στο οποίο αναφέρεται το μήνυμα του madmax έχει ήδη διορθωθεί και είναι:
http://users.hol.gr/~gianko/ant/ant.htm

Μπορεί επίσης κάποιος να ανατρέξει στην προηγούμενη σελίδα - όπου και είχε αναφερθεί από τον ZoZe3hp το συγκεκριμένο link:

***Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ*** Σελίδα 2 από 4

(ZoZe3hp, όταν θες να παραθέσεις κάποιο url από σελίδα που βρήκες στο google, επέλεξε πρώτα "αφαίρεση πλαισίου" από τη σελίδα του google, ώστε να βγει η ακριβής διεύθυνση κι όχι ένα κατεβατό από αριθμούς, κωδικούς και σύμβολα. Στην περίπτωσή σου, αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσε να εμφανιστεί, και επιπλέον, η διέυθυνση (μάκρους σιδηροδρόμου) που έκανες paste στην απάντησή σου ήταν τόσο μεγάλη, που δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στο μέγεθος της 2ης σελίδας του τόπικ, το οποίο ευτυχώς και διορθώθηκε )

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΑπολλύωνΝέο Μέλος
17/06/2004, 03:16:10
Αγαπητέ Bokken,

Απαντώ,
--------------------------------------------------------------------
>>Είπα κάτι για το Άγιο Όρος το οποίο πολύ ωραία το έκανες λαϊκιστί γαργάρα.<<

Ποιο;

Το... 'Αν επισκεφθείς το Άγιο Όρος να' σαι σίγουρος πως θα αλλάξεις άρδην άποψη για τους καλόγερους'.

-------------------------------------------------------------------
>>Κατ' αρχάς αυτός που πρόκειται να κυβερνήσει ονομάζεται Αντίχριστος και όχι Σατανάς, κάτι που έχει μεγάλη σημασία.<<

Είτε Σατανάς είτε Αντίχριστος,μεγάλη σημασία έχει γιατί θα κυβερνήσει για 3.5 χρόνια και όχι για 9.5 εβδομάδες και όχι η τεχνική ορολογία.Από που προκύπτει;
-------------------------------------------------------------------

Δεν είναι τεχνική ορολογία. Όποιος δεν γνωρίζει αυτήν την ουσιώδη διαφορά δεν έχει παρά να διαβάσει τις Γραφές. Για 3,5 χρόνια θα κυβερνήσει κάποιος 'άνθρωπος' σαν εσένα και εμένα, όμως οι πράξεις του θα τον 'χαρακτηρίσουν' ως Αντίχριστο, και αυτό λέει πολλά. Άλλο πράγμα ο Σατανάς (το προαιώνιο κακό).

---------------------------------------------------------------------
Αυτό δεν σε προβληματίζει;
Επίσης τι σόι "αποδείξεις" θα βρω στα βιβλία του;Οι περισσότεροι νομίζουν ότι επίσημα έγγραφα είναι ισχυρές και ατράνταχτες αποδείξεις.Όχι και τόσο...

Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να αποδείξει στον εαυτό του τα γραφόμενα ενός βιβλίου σαν και αυτά που αναφέρεις;

Θέλω να δείξω ότι διαβάζοντας αυτού του είδους τα βιβλία ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις την παραδοχή ότι ο συγγραφέας θα σε πιάσει από το χεράκι.

Το να σε πιάνει κάποιος από το χεράκι δεν είναι κακό.ΑΥΤΟ γίνεται συνήθως όταν διαβάζεις μια εφημερίδα πχ.
Άλλο βέβαια να διαβάζεις εφημερίδα και άλλο να διαβάζεις για το ποιος κυβερνά τον κόσμο.Καλύτερα λοιπόν να είσαι επιφυλακτικός.Τέτοιου είδους βιβλία θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά.Εγώ αμφιβάλλω για το αν οι αποδείξεις είναι όντως αποδείξεις.Και βέβαια έχω ΗΔΗ εξηγήσεις πιο απλές και πιο πειστικές.Γιατί λοιπόν να μπλεχτώ με συνωμοσιολογίες;

>>Δηλαδή με άλλα λόγια είναι ακόμα φερέφωνο των Εξουσιαστών αυτών... πράγμα που σημαίνει πως πως έχει και ξέρει ακόμα τις μέσες και τις άκρες της ιστορίας αυτής.<<

Όπως ένας διπλός πράκτορας ίσως;

Δεν με προβληματίζει το τι είναι ή το τι δηλώνει ο Στριγάς. Και αυτό γιατί, στην χειρότερη περίπτωση (αλλά και στην πιο πιθανή), είναι όντως διπλός πράκτορας. Επειδή έχω παρακολουθήσει αρκετές ομιλίες του, αλλά και εκπομπές του σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, επίτρεψέ μου να είμαι εγώ αυτός που θα ξέρει καλύτερα απο τους δυό μας τι είναι, πώς φέρεται και τι πρεσβεύει ο Στριγάς.
Τα λεγόμενα, αλλά και τα γραφόμενα του εν λόγω κυρίου, έχουν ενδιαφέρον απο κάθε άποψη για 2 λόγους:
1ον) Αυτές οι μικρές αλήθειες, και αυτήν η μερική πληροφόρηση, μας δίδει στοιχεία για το πως σκέφτονται και ενεργούν αυτοί οι άνθρωποι (το τράστ που λέγαμε).
2ον) Γιατί αυτά που ΔΕΝ ΛΕΕΙ μας σκιαγραφούν (δια της απουσίας τους) τις τρέχουσες κινήσεις των κυρίων αυτών. Επίσης επειδή το παραδέχεται ο ίδιος οτι 'Λέει όσα τον αφήνουν να πει' σημαίνει οτι υπάρχει πόλεμος μεταξύ αυτών των συμφερόντων και οτι κάποιοι πιστεύουν πως κάποιες αλήθειες θα θίξουν κάποιους άλλους κυρίους του τράστ. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις αυτό που προσπαθώ να σου πω. Αν διάβαζες λίγο παραπάνω για το θέμα είμαι σίγουρος πως θα άρχιζες να με καταλαβαίνεις.

Ο Στριγάς δεν με έχει πείσει μόνο μέσω των βιβλίων του, ή μόνο μέσω των εκπομπών του, ή μέσω των ομιλιών του. Δεν είμαι οπαδός του κυρίου, είμαι όμως κάποιος που τον 'παρακολουθεί' γιατί ο τύπος είναι ένα 'εύρημα'. Κατ' αρχάς κανένας δεν έχει βγει να τον διαψεύσει μέχρι τώρα. Είναι διαπιστωμένο οτι εργαζόταν ως 'υπάλληλος'
του Αμερικανού στρατηγού Αλεξάντερ Χέηγκ στο ΝΑΤΟ. Μέσα στα βιβλία υπάρχουν έγγραφα Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και του ΝΑΤΟ με σφραγίδες και ημερομηνίες. Ξέρεις πολύ καλά οτι οι Αμερικάνοι κάτι τέτοιες διαρροές τις ψάχνουν, τις βρίσκουν και τις 'μπαλώνουν' καταλλήλως(!) ακόμη και αν τα γραφόμενα είναι ψεύδη. Στην περίπτωση του Στριγά τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Γιατί πολύ απλά έπρεπε αυτές οι πληροφορίες να διαρρέυσουν, γιατί κάποια 'κέντρα' το ήθελαν.
Ο Στριγάς επρόκειτο να κατέβει στις εκλογές του Μαρτίου με την Ν.Δ. γιατί πολύ απλά ήταν αυτής η σειρά να αναλάβει την 'διαχείριση' και όχι 'διακυβέρνηση' της χώρας. Ο Στριγάς θα ελάμβανε θέση ή γ.γ. ή υφυπουργού Ενέργειας. Και αυτό γιατί το 2005 θα μοιραστούν τα πετρέλαια του Αιγαίου κάποιες πετρελαϊκές εταιρίες οι οποίες έχουν στην 'μίσθωσή' τους τον Στριγά. Αυτά τα λέει ο ίδιος! Όχι εγώ. Στο τέλος δεν έγινε κάτι τέτοιο γιατί η Ν.Δ. ήδη έχει βάλει μέσα της κάποιον Δούρρειο Ίππο των κυρίων αυτών (Τζανεττάκος). Ο Καραμανλής δεν δέχτηκε και άλλον, και τα συμφέροντα αυτά αποφάσισαν να κρατήσουν τον Στριγά στο πόστο του 'ελεγχόμενου Κράχτη'.
Όσο για τα 'πιασίματα απο το χεράκι'... τον τύπο τον παρακολουθώ χρόνια (τουλάχιστον 5), δεν έχω διαβάσει ένα βιβλίο και έπεσα αμέσως στην παγίδα του. Εξάλλου δεν είμαι και τόσο ευκολόπιστος να' σαι σίγουρος γι' αυτό.
Όσο για τις 'συνωμοσιολογίες'. Αγαπητέ μου είναι συνωμοσιολογία οτι κάποιος επιχειρηματίας (π.χ. Κόκκαλης) λάδωσε πολιτικό, και τον στήριξε οικονομικά στην προεκλογική του εκστρατεία, για μελλοντική πολιτική κάλυψη των πράξεών του;
Σου φαίνεται παράλογο; Αυτό είναι ούτως ή άλλως η πεμπτουσία της λεγόμενης ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
Αυτό που λέω εγώ και πάρα πολλοί άλλοι πολύ πιο σχετικοί με αυτό (Διεθνής Νέα Τάξη Πραγμάτων) είναι η προέκταση της Παγκόσμιας Διαπλοκής. Και οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες (πλειοψηφία αυτών Εβραίοι) είναι πολύ απλά κάτι αντίστοιχο του Κόκκαλη και Λαμπράκη στην Αμερική. Εγώ δεν βλέπω κάτι παράλογο και 'συνωμοσιολογικό' σε αυτό. Ούτε μιλάμε για 'κυνήγια μαγισσών'.
Πολύ απλά αυτοί οι άνθρωποι θέλουν πάση θυσία να κρατηθούν στην κορυφή πλέον, γιατί αν πέσουν απο εκεί ψηλά που βρίσκονται τότε η καταστροφή τους θα είναι ΟΛΙΚΗ. Αυτό ούτε εσύ θα το ήθελες αν ήσουν στην θέση τους.
Αυτό ίσως διαβάζεται λίγο απλοϊκό, όμως τα πράγματα πάνω-κάτω ακριβώς έτσι είναι.
Αν θέλεις να διαβάσεις ένα εκπληκτικό βιβλίο το οποίο δείχνει πως άρχισαν όλα στα τέλη του 19ου αιώνα τότε δεν έχεις παρά να προμηθευτείς το 'Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών'. Είναι κατατοπιστικότατο. Δεν έχει γραφτεί απο Έλληνες, αλλά απο ξένους. Μάλιστα κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους για την έκδοση του συγκεκριμένου στις αρχές του 20ου αιώνα. Η διεθνής Ισραηλιτική κοινότητα αρκέστηκε στο να διαψεύσει τα γραφόμενα, όμως ακόμα και σήμερα οι λέσχες 'Μπίλντενμπέργκ' και 'Τριμελής Επιτροπή' συνεδριάζουν ετησίως ανερυθρίαστα. Δεν ξέρω αν σου προκαλεί ερωτηματικά το ότι ΟΛΟΙ οι σύνεδροι είναι επιχειρηματίες Εβραικής καταγωγής και πολιτικοί ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, υπ' ατμόν πρωθυπουργοί (Ναι, είχε πάει και το δικό μας το φυντάνι ο Καραμανλής το 1996 - αλλά και άλλοι π.χ. Παγκαλος, Γιωργάκης κ.α.).
Τι άραγε να συζητούσανε...; Μάλλον την διεθνή περιβαλλοντική κρίση!
. Δεν μπορεί να αποφασίζανε για τον τρόπο διαχείρισης των εθνών τους με τα κριτήρια αυτών των επιχειρηματιών!!! Όχι... ποτέ... Αυτά είναι για ευφάνταστους και συνωμοσιολόγους!!!

Για το ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ τώρα.Ναι,αν κάπου δεν υπάρχει το ΚΑΛΟ θα πρέπει να υπάρχει το ΚΑΚΟ.Όμως πουθενά δεν υπάρχει μόνο το ένα ή το άλλο.

Τα λεγόμενά σου φάσκουν και αντιφάσκουν. Όμως εγώ θα σου πω πως στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν δύο στρατόπεδα για το τι είναι καλό και κακό, ή για το πως θα έπρεπε να αντιλαμβανόμαστε την ΄Λογική΄
Οι Αριστοτελικοί του Αλήθεια-Ψεύδος και οι οπαδοί της Συγχεόμενης Λογικής (fuzzy logic) του Bayes. Αν κατάλαβα καλά προσπαθείς να υπερασπιστείς το 2ο στρατόπεδο. Αν ναι τότε να σου πω πως υπάρχει το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΛΟ το οποίο είναι και ο δημιουργός μας, και υπάρχει το ΚΑΚΟ το οποίο ενέχει και 1% ΚΑΛΟΥ, και αυτό γιατί το ΚΑΚΟ ενεργεί θελημένα και άθελά του προς όφελος του ΚΑΛΟΥ. Το ΑΝ υπάρχουν ή ΑΝ εμφανίζονται διαβαθμίσεις καθημερινά στις ζωές μας αυτό συμβαίνει γιατί βλέπουμε τα πάντα με υποκειμενικά και ανθρώπινα κριτήρια. Όμως η όντως ΛΟΓΙΚΗ και η όντως ΥΠΑΡΞΗ είναι μοναδική και ΜΙΑΣ φύσης. Αυτό νομίζω πως προσπαθούσε να περιγράψει ο έρμος ο Αριστοτέλης και όχι τα καθημερινά και ανθρώπινα.

<<<<Ναι αλλά σύμφωνα με την Αγία Λαλημένη θα το μάθουμε 3.5 χρόνια πριν έρθει,σωστά;;;
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΤΕ!!!>>>>

<<Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου... Κατ' αρχάς ποιός σου είπε οτι θα το ξέρουμε 3,5 χρόνια πριν έρθει.>>

Ο αρχικός δράστης το ελάλησε:
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΜΕΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ... ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ "ΨΕΥΤΙΚΟ" ΘΕΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΑΜΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ. Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΥΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΑΛΥΣΟΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΡΘΕΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Δεν θα έρθει 3.5 χρόνια μετά την έλευση του ψεύτικου Μεσσία;;;

>>Να είσαι σίγουρος πως και εκείνη την εποχή άτομα σαν εσένα θα λένε 'Άντε καλέ αποκλείεται αυτός να είναι ο Αντιχριστός που αναφέρεται στις γραφές<<

Άτομα σαν και εμένα ίσως.Άτομα σαν και εσένα όμως όχι.Εσείς θα γνωρίζετε πότε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία: 3.5 πριν ...
Διαψεύδοντας έτσι τον ίδιο τον Χριστό...

Ουδείς είπε οτι γνωρίζει το πότε θα έλθει η Δευτέρα Παρουσία. Το οτι δεν θα καταλάβεις αυτήν την τριετή περίπου παρουσία του λεγόμενου Αντιχρίστου θα είναι γιατί τα πάντα για σένα είναι εύκολα εξηγήσιμα και προπαντώς... δεν έχουν σχέση με το Θείο.
Αν μπορούν να εξηγηθούν οι γραφές απο απλούς ανθρώπους, όπως τις διαβάζουμε, τότε μπορούμε να πούμε πως...
1) Θα υπάρξει εκτός των άλλων τριετής περίπου διακυβέρνηση του Αντίθετου, και...
2) Θα υπάρξει μετά απο αυτό η Δευτέρα Παρουσία.

Αυτό περιγράφει και η ZoZe3hp. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα μπερδεύεις τα πράγματα. Και να επαναλάβω εμείς οι άνθρωποι δεν θα το ξέρουμε 3,5 χρόνια πριν διακυβερνήσει ο Αντίχριστος, αλλά όπως και να έχει, το καταλάβουμε δεν το καταλάβουμε, αυτή η διακυβέρνηση θα κρατήσει για 3,5 χρόνια. ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ! ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΛΟΓΡΙΑ. Κάτι που το παίρνει απο την Αποκάλυψη.

Σχετικά με αυτά που γράφεις για το "Αντίθετο" θα αρκεστώ να πω ότι άλλο πράγμα το να πιστέυει κανείς σε αυτό και άλλο πράγμα να δημοσιεύει το ωρολόγιο πρόγραμμά του και το αν βάζει μουστάρδα ή σάλτσα στις πατάτες.

Αυτό ειλικρινά, όσο προσπάθησα και ξαναπροσπάθησα να το καταλάβω δεν τα κατάφερα. Δυστυχώς ούτε τα σχετικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις πατάτες, τις μουστάρδες και τις σάλτσες. Αν το κατάλαβε κάποιος απο τους λοιπούς που μας διαβάζουν ας μου το πει. Φαντάζομαι πως θα ήταν κάτι πετυχημένο, αλλά φαίνεται οτι είμαι περιορισμένης ευθύνης και δεν το κατάλαβα. Τι να πω.

Χαίρομαι όμως πάρα πολύ που δεν έχεις παρωπίδες, αυτό νομίζω πως θα δείξεις και στα επόμενα μηνύματα που θα στείλεις για το παρόν θέμα.

Χαιρετώ.

tptΜέλος
17/06/2004, 09:00:13
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ........
ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!!ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΜΗΝ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ-ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗ "ΤΟΥ" , ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ "ΤΟΥ",ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.
ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ?Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΕ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ.
ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ) ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ,ΜΕ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΝΤΑΡΑ....ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ...
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ?
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ,ΟΣΟΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ , ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ,ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΟ.ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ... :)
ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΦΟΒΟΥ, ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.
ΦΙΛΙΚΑ...ΤΠΤ..

XDΜέλος
17/06/2004, 12:40:04
Ουσιαστικά η συγκεκριμένη καλόγρια δεν κομίζει τίποτε καινούργιο παρά επαναλαμβάνει χωρία της Αποκαλύψεως, ενός βιβλίου αρκετά σκοτεινού, αμφίσημου και αμφισβητήσιμου παλαιότερα στους εκκλησιαστικούς κύκλους (στους θεολογικούς το ζήτημα είναι πάντα ανοικτό), ώστε στον βαθμό που μπορεί προσπαθεί να αφυπνίσει και να «σώσει» (αφού για εκείνη τα περιγραφόμενα βιώνονται ως αδιαπραγμάτευτη αλήθεια) τους πιστούς και άπιστους από την αιώνια τιμωρία που οραματίζεται καθώς θεωρεί ότι θα είναι από τους τυχερούς που θα καρπωθούν την «Νέα Σιών», συνδυάζοντας πράγματα που δεν μπορεί να κατανοήσει στο σωστό τους μέγεθος σε ένα γνωστό και αγαπημένο στους συγκεκριμένους μοναστικούς αλλά και άκρο-χριστιανικούς κύκλους κουβάρι (ή καλύτερα κοκτέιλ), που όπως και να το κάνουμε ασκεί μια ιδιαίτερη έλξη σε μερίδα του πληθυσμού ως διέξοδο από την μάλλον δυσάρεστη καθημερινότητα του.

Γενικά θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεχτικοί στην διαπραγμάτευση τέτοιων ευαίσθητων για ορισμένους ανθρώπους ζητημάτων καθώς υπάρχουν αρκετοί επιτήδειοι (και δεν εννοώ εδώ σε καμία περίπτωση την καλόγρια) που «ποντάρουν» προς όφελος τους στα ζήτημα αυτά..

Υ.Γ.
Και μια σκέψη.. το πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει η καταστροφολογία στην ανθρώπινη ψυχή φαίνεται από τις διάφορες ταινίες καταστροφής που γνωρίζουν συνήθως μεγάλη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες..

Edited by - XD on 17/06/2004 12:42:38

ZoZe3hpΜέλος
17/06/2004, 20:54:22
quote:

>>έτσι κατάληξα στο να καταγύγω σε Ιερέα και μου είπε χαρακτηριστηκά "ΕΡΧΟΝΤΕ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ"<<

Τώρα που το βλέπεις και γραμμένο καταλαβαίνεις που έκανε το λάθος;

Δεν κατάλαβα που έκανα λάθος????

17/06/2004, 21:16:46
Να ρωτήσω κάτι? Πόσες φορές θα είχε έρθει το τέλος του κόσμου αν όλες οι προβλέψεις του κόσμου που έχουν γίνει ως τώρα ήταν αληθινές?
Τα φαινόμενα απατούν...κάποια πράγματα μπορεί να μας δείχνουν ότι το τέλος του κόσμου έχει πλέον μία θέση στα επόμενα χρόνια που επρόκειτο να ζήσουμε...Δεν το πιστεύω ή καλύτερα δεν θέλω να το πιστεύω...

Φιλικά, Νότης Σκορπιός!

Κι όμως η γη γυρίζει...(φράση με βαθύτερο νόημα που είναι αιώνιο...)

Edited by - Σκορπιός Νότης on 17/06/2004 21:20:15

bodarkΜέλος
18/06/2004, 16:53:23
Εγω παντως προσπαθησα, παραιτουμαι. Αν δεν θελετε να ακουσετε, κακο του κεφαλιου σας.
Και εσυ zoze υποτιθεται οτι το πιστευεις αυτο που λες και αν προσεξες το πιστευω και εγω. Περιμενα λοιπον κατι καλυτερο απο εσενα, κριμα.

Bodark
---------
DIO BATTE IL DIAVOLO

ZoZe3hpΜέλος
18/06/2004, 20:27:40
quote:

Εγω παντως προσπαθησα, παραιτουμαι. Αν δεν θελετε να ακουσετε, κακο του κεφαλιου σας.
Και εσυ zoze υποτιθεται οτι το πιστευεις αυτο που λες και αν προσεξες το πιστευω και εγω. Περιμενα λοιπον κατι καλυτερο απο εσενα, κριμα.

Bodark
---------
DIO BATTE IL DIAVOLO

Το οτι με υποστηριζεις δεν σημένει πως θα γίνω και οπαδός σου...